- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Argos: Szeretem az ecetfát
- bambano: Bambanő háza tája
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
lev258
veterán
Már előzőleg is az volt a sejtésem, és csak erősödött, hogy UEFI-s telepítésnél már nem olyan könnyű szétválasztani a dolgokat, ahogyan King Unique kolléga is taglalta. Ugyanis ekkor nemcsak a Grub telepítési helyének megválasztása van, hanem ott a külön EFI partíció is, ami szintén részt vesz az egész folyamatban és nem kerülhető meg.
-
Bocs, azt elfelejtettem, hogy GPT-vel nem jó az fdisk. Nincs kizárva, hogy a GRUB-ot is megzavarta a GPT, bár ez csak tipp, én még mindig MBR-t használok.
A lényeg, hogy jól megoldottad, minden működik, így igen hamar meg fogod kedvelni a Linuxot, ezért jó kezdőknek a Mint!elég sok felesleges win partíciód van, ahogy nézem
-
King Unique
titán
Akkor úgy látszik mégsem sikerült. Én kipróbáltam pendrive-val és külső merevlemezzel is, mind2 ok volt.
Ha visszaállítod az Win MBR-t, akkor utána meg vsz a Linux nem fog elindulni, de max még egyszer felrakod a pendrive-ra és jobban figyelsz, hogy mit jelölsz be.(#3437) 105kacsa: mert van aki nem szereti a Grub menüjét, illetve ha csak másodlagos rendszernek, illetve próbára van fent a Linux, akkor WBL-t használva, szükség esetén könnyebb is kukázni, mint utólag az MBR helyreállításával bajlódni. + ha Windowst újratelepít, vagy upgrade-el, akkor az megint felülírja a Grub-ot és akkor meg a Linux nem fog indulni, igaz Live módban azt is helyre lehet állítani.
-
King Unique
titán
Pedig a Mint telepítőben a Valami más opciót elindítva, a felső partíciómegadás után, alul ki lehet választani, hogy a Grub hova kerüljön...jobban kellett volna figyelni!
Ha vissza akarod állítani a Windows rendszerbetöltőjét, akkor a telepítőjéről kell bebootolni (DVD / pendrive) és ott a javítást választani, majd egy parancssort nyitni és oda beírni az alábbi parancsokat [link], [link], [link] :
bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot -
King Unique
titán
Ha dual boot van a gépen, akkor tökmindegy, hogy Windows, vagy Linux van az új 8.x/10 mellé telepítve, a fast startup funkciót alapból ki kell kapcsolni, mert okozhat kellemetlenségeket.
4 lehetőséged van:
a.) Live módban kipróbálod a Mintet (DVD / pendrive.)
b.) Virtuális gépen próbálod ki, pl. Virtualbox / VMware Player.
c.) Felrakod W10 mellé külön partícióra, telepítésnél "valami más" opciót választva, a partíció megadása után, a rendszerbetöltőt (Grub) nem a teljes lemezre, hanem a Linux partíciójára teszed (nem sda, hanem pl. sda2). Majd utána 10 alól EasyBCD-vel adod hozzá a Linuxot, így megmarad a Windows rendszerbetöltője. Gyors rendszersindítást meg kikapcsolod.
d.) Megfelelő méretű (USB 3.0) pendrive-ra, vagy külső merevlemezre telepíted a Linuxot (Valami más ---> kiválasztod a külső eszközt, pl. sdb), a Grub is arra kerüljön. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- LG 65QNED86T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Gamer Laptop, Gamer Monitor és Konzol Felvásárlás Magas Áron, Gyorsan és Egyszerűen!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged