Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- GoodSpeed: Ágymatrac keresési kálvária
- sziku69: Szólánc.
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Lalikiraly: Kaáli Autó-Motor Múzeum
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zolifarkas
tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Sokkal jobban tetszik ez a Linux mint a Windows rendszerek, kivétel talán az XP volt. Igaz egyszer talán 18-20 évvel ezelőtt valamelyik számítógépes újság mellékleteként kapott Linux-ot telepítettem a HDD-re de nagyon nehézkesen boldogultam vele ezért leakartam törölni de jó sokáig tartott /talán dos parancsokkal/ mire az utolsó telepítő nyomot is letudtam vakarni a HDD-ről. Ez miatt és a játékok miatt maradtam a Windows rendszereknél idáig.
-
Zolifarkas
tag
Hogyan kell rendszergazdai jogosultságot adni a DoubleCommander-nak, hogy telefonról képeket tudjak másolni? A telefon USB kábellal van csatlakoztatva és a PTP van bejelölve. A DoubleCommander-ben látszanak a fotók készítettem új mappát is de nem akarja másolni a képeket.
-
Zolifarkas
tag
Köszönöm. Már sokat haladtam előre a beépített Firefox kinézetével kapcsolatban. Már hasonlóan működik a legördülő menü mint ahogy azt szeretném. Nem szoktam kétes tartalmakat megnyitni vagy letölteni. Ha egy oldalt nem biztonságosnak ítél meg a program akkor azt inkább elhagyom. Semmilyen adatot nem szoktam megadni magamról amivel komolyabban visszaélhetne bárki. Kivéve a hirdetésekhez amiket a Hardveraprón és a Marketplace-en teszek közzé, ott is csak azt amit feltétlen muszáj. Gondolom nem véletlenül került bele az OS-be éppen ez a böngésző. Nem fogom lecserélni csak testre szabom kicsit.
-
Zolifarkas
tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Köszönöm. Leginkább az Edge kinézete hiányzik de lehet, hogy csak beállítások kérdése, még nem próbáltam. A baloldalon legördíthető menüben vannak a Firefoxból áthozott mappák és azokban lévő könyvjelzők, a jobboldali legördülőben látható az előzmények és a kedvencek menü ha az ikonjukra kattintok. Most jutott eszembe: lehet, hogy csak az ikonokat kell úgy elrendeznem, hogy olyan helyen legyenek a felső sorban ahol a megfelelő legördülő menü van. Szeretném a Mint beépített Firefox-át használni.
-
Zolifarkas
tag
Szia. Köszönöm. Tulajdonképpen addig használnám amíg a beépített Firefox-ot hasonló kinézetűre tudom beállítani mint ahogy az Edge-t használom / még / Windows 10 alatt. A Mint lesz az elsődleges rendszer amit használni szeretnék. Még csak tegnap jutottam el odáig, hogy a Firefox-ba áthoztam a könyvjelzőket és a jelszavakat.
-
Zolifarkas
tag
válasz
I02S3F
üzenetére
Erről már kicsit lekéstem mert 69 éves vagyok de napi szinten nyüstölöm a gépet és szeretek játszani, mindig is szerettem.
A nyolcvanas években C16, C64, C+4 gépeim voltak majd 486, azután pedig egy AMD-K6-2 alapú gép amit az újonnan megvásárolt alkatrészekből építettem. Ez áttörés is volt a számítógépes életemben mert mikor kész lett a gép első indulásoknál nem adott képet. Elvittem a boltba ahol az alkatrészeket vásároltam, hogy nézzék meg mi a baja. Ott kellett hagynom másnapig. Mikor érte mentem 1500.-Ft munkadíjat kértek / 1998-ban/. Kifizettem és mikor hazavittem megnéztem mit állítottak át az alaplapi BIOS-ban. Ugyanis mielőtt bevittem a gépet leírtam az összes BIOS beállítást. Egy sort írtak át mindössze de csak arra emlékszem, hogy a „V/H SYNC Blank” beállitás volt a jó. Ekkor döntöttem el, hogy autodidakta módon fogjak bele a számítógépes dolgokba. Lenne egy kérdésem is. Van valamilyen hátránya annak ha a Mint-ben EDGE böngészőt használnék a beépített Firefox helyett? -
Zolifarkas
tag
válasz
Petya XT
üzenetére
A játékokat mind offline állapotban játszom. Mivel van lehetőségem arra is, hogy a Linux mellett legyen másik HDD-n Windows 10 szeretném létrehozni a választási lehetőséget amikor indítom a gépet, hogy melyik rendszer bootoljon. Ha nem kap frissítést a Windows 10 akkor azzal nem is fogok internetre csatlakozni csak offline módban használom. A Linux szerintem teljes mértékben megfelel az összes internetes igényeimnek csak be kell állítani. A könyvjelzőket és jelszavakat már átvittem. Rengeteget olvasok és kérdezek itt a fórumon is és a Linux kezdőknek fórumon is. Minkét helyről rengeteg segítséget, ötletet, kapok amin elgondolkozva eszembe jutnak a régi dolgok mint például a mai is. Egyébként szeretem a kihívásokat pláne a kedvenc területemen ami a számítógép, szoftver és hardver egyaránt.
-
Zolifarkas
tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Köszönöm. Azért jutott eszembe mert már 20-25 évvel ezelőtt is volt hasonló probléma amikor az operációs rendszer nem ismerte fel a videokártyát de alapszinten használni tudta. A hozzávaló driver telepítése után lett teljes értékű a kártya. Még sokat kell ismerkednem a rendszerrel és az alkalmazásokkal, rengeteg kísérletezés lesz de ez sokkal jobban tetszik mint a korábban használtak. Utoljára még az XP volt az kedvencem. Ez az első Linux amit most kezdtem el használni és egyre jobban tetszik.

-
Zolifarkas
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Köszönöm. Megoldottam. Mivel a videokártyán lévő D-SUB aljzat adott képet így ezután már nem volt gond telepíteni az Nvidia drivert és ezután ismét a HDMI kimenetet tudom használni. Ezt az üzenetet már a Linuxról írom. Jelenleg folytatom az ismerkedést a rendszerrel. Mindenkinek köszönöm az eddigi segítő hozzászólásokat.
-
Zolifarkas
tag
válasz
macilaci78
üzenetére
-
Zolifarkas
tag
Elnézést, hogy eddig nem írtam de rengeteg dolgom volt. Az alaplapot újonnan vettem és azóta is kifogástalanul működik. Több operációs rendszer is volt már rá telepítve egyikkel sem volt semmilyen probléma, igaz ezek mind Windows-ok voltak. A lényeg: feltelepült a Linux a HDD-re és onnan bootolva el is indult csak éppen a monitor nem kapott jelet a videokártyáról. Mikor azt kiszereltem és az iGPU lett beállítva a BIOS-ban lett kép a monitoron és jelszó beírása után indult a Linux. Következő lépés: működőképessé tenni az Nvidia Geforce GTX 750 TI 2GB RAM videokártyámat amit szintén újonnan vettem és azóta is kifogástalanul működött. Ezt szeretném megoldani.
-
Zolifarkas
tag
válasz
zizidor
üzenetére
Csak így indult a telepítő. És ahogy később kiderült feltelepült a Linux csak nem tudta kezelni a videókártyát ezért azt kiszereltem a gépből és a BIOS-ban beállítottam az alaplapi GPU-t és így már tudott bootolni HDD-ről. Néhány beállítást elvégeztem a Linux-ban azután kiléptem. Mikor vissza szereltem a videokártyát megint sötét maradt a képernyő. Ebből arra következtettem, hogy ismét ki kell szedni a kártyát, majd telepíteni a hozzávaló Nvídia drivert. Ha ezután visszateszem a kártyát akkor talán működésre tudom bírni.
-
Zolifarkas
tag
válasz
Petya XT
üzenetére
Szia.
Köszönöm. A letöltött ISO fájl rendben van a Windows 10 PowerShell ellenőrzésekor kiírt karaktersor megegyezik a hivatalossal. A pendrive-ra irt telepítőt még nem ellenőriztem. Mert a korábban javasolt módon megírt nem működött ezért újra írattam a Rufus-al. A Secure Boot-nál nekem jelenleg nincs / vagy csak nem még nem találtam meg/ kikapcsolási lehetőség csak választhatok a "Windows UEFI Mode" és az "Other OS" között. A korábbi javaslat által megírt pendrive csak az Other OS beállítással volt hajlandó elindulni de később kiakadt. A jelenlegit ezekkel a Rufus beállításokkal csináltam
art séma: GPT, Célrendszer: UEFI, Fájlformátum: FAT 32, Képírás mód: ISO. Most ezzel fogok próbálkozni az általad és Petya XT által javasolt módokban. Remélem sikerrel járok. -
Zolifarkas
tag
Szia.
Köszönöm a gyors választ. A merevlemez jó előtte Windows 10 volt rajta amit parancssorból formáztam. Előtte láttam a HD Sentinel teljesen hibátlannak látta. Amikor telepíteni akartam csak a pendrive és az 500GB-os HDD volt fizikailag a többi le van választva. Ha dolgozik a HDD azt szoktam hallani de most csendben volt. Olyan mint amikor valami kiakad. Mennyi az az idő amit érdemes várni? -
Zolifarkas
tag
Ismét segítséget kérek. Ez a gépem: Asus H81 Gamer alaplap, 12GB DDR3 RAM, i5 4670 3.4Gh, Nvidia Geforce GTX 750 TI 2GB RAM, 650W táp, 3x2TB HDD, 1x500GB HDD. A bios-ban letiltottam a Fast Boot funkciót és a Secure boot funkcióban A Windows UEFI mode helyett az Other OS opciót jelöltem be az elsődleges boot eszköznek a pendrive-ot adtam meg és a másodlagos boot eszközt letiltottam. Majd a változások érvényesítése után kiléptem a biosból. Megjelentek a feliratok a képernyőn és a legfelső "Linux Mint" mezőt hagytam. Elindult valami ami rengeteg információt írt ki a képernyőn és azután kikapcsolt a képernyő / fehér színűre váltott a ledfény / kicsit később meg pirosra mint amikor megjeleníti a képet de semmi nem történt percekig. Ezután csak az áram levételével tudtam kikapcsolni a gépet mivel sem a pendrive nem villogott és a merevlemez is csöndbe volt. Ez mi lehet? Többet kellett volna várnom? Vagy rosszul csináltam valamit?
-
Zolifarkas
tag
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm. Úgy gondolom a pendrive-on marad egy darabig a Linux telepítő nem égetően fontos, hogy használjam. Addig mindenképpen meghagyom amíg nem véglegesítem a Linuxot.
-
Zolifarkas
tag
Köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat, természetesen magam is utána fogok járni és a lehetőségekhez képest a legjobb döntést fogom hozni.
-
Zolifarkas
tag
Megírattam a pendrive-ot de mikor a rufus elkészült és bezárom a rufust se a gép se a Total Commander nem látja a pendrive-ot. Ez normális? A rufus viszont gond nélkül látta és újból ráírta az ISO fájlt. Eddig ezt csináltam: Egyszer már megirattam a rufus-al a pendrive-ot de alapbeállításokon hagytam csak az ISO fájl lett kiválasztva majd mikor megtudtam, hogy a "dd" jelöljem be akkor Total Commanderrel töröltem róla az adatokat majd sajátgépben formáztam FAT32-re. Ezután megírattam a rufus-al de miután kész lett már nem látta a Windows 10 és a Total Commander sem. A tálcán lévő ikont használva akartam alkalmazni a hardver biztonságos eltávolítása funkciót de ez a lehetőség elő se jött ezért egyszerűen kihúztam majd vissza dugtam de semmi. Ezután újraindítottam a gépet és újra megírattam a rufus-al a pendrive-ot ezután is ugyanaz maradt mint korábban az operációs rendszer és a Total Commander nem látja. Újból megírattam a rufus-al de csak ez látja a többi nem. Jelenleg benne hagytam a pendriv-ot a helyén. Korábban ha nem jelöltem be a "dd" opciót nem volt ilyen. Az írás után látta az operációs rendszer és tudtam alkalmazni a felugró ablakot a hardver biztonságos eltávolítása opciót. Ez mitől lehet?
-
Zolifarkas
tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Köszönöm. Már pendrive-on van de erre nem emlékszem, hogy melyiket választottam inkább megcsinálom újból ahogy ajánlod. Azt még nem tudom mire lesz lehetőségem próbaképpen marad az 500GB-os HDD a véglegestéshez jó lenne egy 250GB-os SSD. Eddig sosem volt még SSD meghajtóm.
-
Zolifarkas
tag
Hali. Erre a gépre szándékozom Linux Mint Cinnamont telepíteni úgy, hogy egy 500GB-os teljesen üres HDD egy partíció legyen ezzel az egy operációs rendszerrel. A telepítést bootolható pendrive-ra ISO lemezképből készíteném. Asus H81 Gamer alaplap, 12GB DDR3 RAM, i5 4670 3.4Gh, Nvidia Geforce GTX 750 TI 2GB RAM, 650W táp, 3x2TB HDD, 1x500GB HDD. Ha a BIOS-ban kiválasztom boot eszköznek a pendrive-ot remélhetőleg gond nélkül feltelepül a rendszer ha jó az ISO fájl / hivatalos oldalról töltöttem le /. Jól gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Árváltozás + játék DVD: Watch Dogs Deadsec Edititon
- Assassins Creed Shadows, Civilization VII, Battlefield 6 és Dying Light: The Beast, az utolsók!
- AZONNAL JÁTSZHATÓ Battlefield 6! CSAK 20E Ft.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Árváltozás + játék DVD: Splinter Cell Blacklist the 5th Freedom Edition
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- Samsung Galaxy S21+ / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3645, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3684, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

art séma: GPT, Célrendszer: UEFI, Fájlformátum: FAT 32, Képírás mód: ISO. Most ezzel fogok próbálkozni az általad és Petya XT által javasolt módokban. Remélem sikerrel járok.