- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Graphics #91594 üzenetére
Hy!
Így telepítetted az anydesk-et, ahogy írják? http://deb.anydesk.com/howto.html
Ebben az esetben a my-anydesk vagy mi oldalon lehet ezt az alias dolgot megcsinálni. [link] Ha valamiért portable verziót használsz, az alapból nem tud ilyet.
-
Üdv!
Linux Mint Cinnamont raktam egy régi gépre, egy egyszerű képmegjelenítő lesz reklámként, erre lehet a Lubuntu is jó lenne, de most más a kérdés.Kéne nekem erre egy Anydesk, hogyha megáll a masina, rá tudjak jelentkezni és elindítani a programot, netán még egy autotask indítást is.
Tapasztalatom ezzel nincs.
Leszedtem az Anydesk-et, szeretnék alias-t állítani, de nem engedni... Esetleg van lehetőség régebbi csomagot kézzel feltenni?
Még csak most rázódok bele a Linuxba kicsit.
-
Mi a különbség az unmount és az eject parancsok között?
-
Szó igaz értelmében nem látja hanem lwemez s azon beül partíció azonosító, jellemzően uuid alapján hívja meg.
Mint amikor te nem tudod hogy a kövezkező utca az ahová mennél de a navid tudja és szól hogy most fordulj jobbra.
Erre írtam ha uefi szinten mountolt a c port, akkor oké, ha nem akkor meg az előző példánál maradva te ugyan befordulsz jobbra csak nincs ott utca.
Hogy ez a folyamat honnan indul, a beépített lemezről, hálózatból, pendrájvról vagy agy másik univerzumból, az tökmindegy.
UEfI-t tudom csak, MBR nekem nem megy.
Egy UEFI rendszerindítás folyamata:
a UEFI egy komplett mini oprendszer ami tud terminálszerű felületen korlátozott parancsokat végrehajtani csak ezt a funkcióját halandó addig nem látja míg ki nem lép az EFI shellbe, de ez most nem lényeg.
Indul a gép, háttérbe lefut a POST és a uefi belemászik abba a lemezbe amit beállítotál, vagy jellemzőan az F11 választómenüvel meg lehet hívni.
Itt kilistázza az EFI könyvtárban található oprendszereket. Ha 1 van akor indítja.
Példánál maradva, itt az Ubuntumat fogja. Indul a grubx64.efi futtatható, gépi kód szerűség ami már maga a grub.
Ez átadja az Ubuntu könyvtában található paraméterek (grub.cfg) szerint a boot folyamatot, pl. nálam erre az UUID-re:search.fs_uuid 9a3fafb4-59de-4b39-a129-051f365cab30 root hd2,gpt2
set prefix=($root)'/boot/grub'
configfile $prefix/grub.cfg
Ez már maga az Ubuntu partíció. Ott a folyamat a továbbiakban a /boot/grub/grub-cfg szerint megy tovább, betölt a kernel, inicializálja az induló ramdiszket (initrd) és elindul az OS.menuentry 'Ubuntu' --class ubuntu --class gnu-linux --class gnu --class os
$menuentry_id_option 'gnulinux-simple-9a3fafb4-59de-4b39-a129-051f365cab30' {
recordfail
savedefault
load_video
gfxmode
insmod part_gpt
--fs-uuid --set=root
--hint-bios=hd0,gpt4
--hint-efi=hd0,gpt4
--hint-baremetal=ahci0,gpt4 9a3fafb4-59de-4b39-a129-051f365cab30
search --no-floppy --fs-uuid --set=root
/boot/vmlinuz-4.15.0-219-generic
/boot/initrd.img-4.15.0-219-generic
(Windows dettó csak ő a BCD-be paraméterezett opciókkal indul de a lényeg kb. ugyanez)
Mint írtam, a folyamat mindgy honnan indul. -
K0zm0
aktív tag
válasz
j.bravo #91587 üzenetére
Még itt keress utána, hátha: Linux Hardware Database.
-
-
csixy
addikt
Van egy pofonegyszerű megoldás is, ha van egy USB 2.0 port is a laposon. Azon a vason ahol telepítetted a linuxodat az usb-c eszközre, vagy egy másik vason, ahol tudod bootolni bedugsz egy USB 2.0 kis pendrájvot is és rátelepíted a pendrájvra (is) a grubot.: sudo grub-install /dev/sdX , majd sudo update-grub. Ezután a kényes laposodon bedugod mindkettőt és a USB 2.0 eszközről bootolsz.
-
válasz
j.bravo #91580 üzenetére
Ubuntu helyett én a Linux Mintet ajánlom, mert az mellett, hogy a kezelőkörnyezete is nagyon hasonlít a Windowséra, még teljesen felhasználóbarát is. Interaktív, kommunikál a felhasználóval, megkérdezi, hogy mit csináljon, elmagyarázza a dolgokat, segít. Kezdőknek nagyon jó választás, én így gondolom.
-
j.bravo
addikt
Sziasztok! Van egy családtag aki jelenleg ubuntut használ egy random ősöreg HP laptopon, de annyi hozzáértése van a linuxhoz mint nekem (azaz semennyi, ellébecolunk a grafikus felülettel napi netezgetésre kb.).
Kinézett egy Asus Zenbook Pro-t (UM535QA), AMD Ryzen 5 procival, multi-touch OLED kijelzővel. Oprendszer nélkül.
Kell-e tartania olyantól, hogy nem lehet majd rá hozzáértés nélkül is működésre bírható és működtethető linuxot varázsolni? (praktikus lenne az Ubuntu, de ha az épp nem menne rá, akkor más, széles felhasználóbázissal bíró is jöhet persze) -
válasz
tordaitibi #91578 üzenetére
Mindkét tipp jól hangzik, kipróbálom őket.
Köszi!
-
Ja értem.
Ha bios/uefi szinten nem támogatott az usb-c boot, akkor szerintem semmivel nem tudod meghekkelni.
Esetleg Ventoy?
Vagy usb2 pen és [próbáld ki ezt] .
Mindent elindított nálam, efi partíció nélkül képes Linuxokat indítani, csak a /boot legyen rendbe vmlinuz és initrd vonalon.
Nem nehéz vele bánni.
Meg fogja találni, kérdés miután átadta a c-s pendrájvnak a stafétát, mi lesz. -
válasz
tordaitibi #91576 üzenetére
USB 2.0 is van rajta, arról telepítek.
Arról azért elég csiga lenne futtatni. -
-
Petya XT
senior tag
Most emberedre akadtál, engem a hideg veríték lever a Gnome-tól, egyszerűen nem tudom megszokni, sem kézre nem áll.
Cinnamon, KDE(bár az is sok néha), de szerencsére a Mintben nagyon jó alkalmazások vannak, többek között a fenti.
Viszont Manjaro-n azt vettem észre, hogy semmilyen lemezművelethez nem kért emelt jogosultságot, sem csatolási ponthoz, sem formázáshoz, sem semmihez. Azt nem tudtam hova tenni. -
Akkor viszont én nem tudtam értelmezni az adatokat.
Ne aggódj, elsőre mindenki pislog a kimenetén!
Anno az SSD-k miatt rákényszerültem, hogy keressek helpet hozzá. Azóta csak ezt használom, sajna külső NVMe SSD házak esetén nem nagyon olvassa ki a smart értékeket vagy csak én nyúltam bele egy amúgy jó külső házzal.
Neked innen a ... -ra kell kattannod, ott van a Smart opciós fül.
(#91567) Petya XT
A gnome-disks-el jobban jársz, nem kell vele küszködni.
Az is tökéletesen használható, max ott az egyik oszlop zavaró laikusoknak, a Tipus jelölésű, azt érdemes figyelmen kívül hagyni, mert az nem az adott helyzet leírása csak egy értéktipust jelölne... hiba várható, magas kor....ezt írja egy null perces meghajtónál is.
-
Ha egy programnak elkészítik a Linux alatt is futtatható verzióját, az miért Windows-os program
Tudom, hogy most is csak kekeckedsz... A Hard Disk Sentinelnek a Linuxos verziója a Windowsos program tudásának 1 %-át sem alkalmazza, így nem értem, miről is beszélünk?
Vagy lehet nem láttál még Windowson HDS-t?
-
Flash SSD topikban kérdezd, sok HDS-kép fals adatokat dob és ott mindenkit ledorongolnak, hogy mindig a legfrissebb HDS-t kell használni, igaz ez nem minden értékre vonatkozik.
Mindegy is, aki Linuxot használ, annak célszerűbb Linux alá készült CLI-s programot használni vagy annak GUI-s változatát. Ez épp a smartctl/smartmontools ill a Gsmartcontrol lenne. (továbbiakban már ne egy Windowsos programról beszéljünk, ha lehet)
Linuxos HDS pár adatot ír ki, például a GUI-s talán adatot dob...
growler köszi a kép linkjét, nem nekem kell beraknom.
-
-
Használd nyugodtan a smartctl-t, ha ezt futtatod terminalban, teljesen korrekt eredményeket mutat, felesleges mást keresned, mind csak annyit tesz, hogy kiolvassa a meghajtó smart értékeit:
sudo smartctl -x /dev/sda
sda nyilván változhatGsmartcontrol nekem egy csomó fals riasztást hoz ki, nem tudom hány milliós (!) értékeket ír ki bizonyos SMART adatokhoz, így abban nem bízok.
Nincs fals riasztás, szöveges rész néha megtévesztő. de számokat kell nézni, a milliós értékek...LBA/block/-ban vannak megadva, kicsit konvertálni kell rajta értelemszerűen, de akár használhatod ezt a konverter helpet is:
How to: Convert SMART attribute 241/Total_LBAs_Written to TBW MB/GB/TB/PB
de
block to gb
/tb kereséssel találsz egyszerű convertert isez a sor mutatja az írás értéket:
241 Total_LBAs_Written -O--CK 099 099 000 - 4635996710
Ezen az eszközön az írás 2210.62 GiB (2373.63 GB)
HDS-t Linuxnál el kell felejteni, az adatbázisa eléggé le van maradva mondjuk újabb SSD-knél...
-
Petya XT
senior tag
Én két verziót találtam a hivatalos oldalon, van egy egyszerűbb, grafikus formában, rendszergazdai jogosultságokkal futtatható, meg egy parancssoros. Pár hónapja néztem meg utoljára, ha jól emlékszem, mind a két csomag letölthető a HDS honlapról.
A grafikus mód még tálca, értesítési ikont is ad.
A képet az egyszerű grafikus módról bármelyik keresőbe megtalálod, kérlek tedd meg ezt, keress rá, nekem nincs fent most, nincs rá szükségem. De hidd el, nem állítanám, ha nem találkoztam volna vele a hivatalos oldalon, ill. ki is próbáltam, de hátha ezt még itt valaki meg tudja erősíteni.
-
-
-
moleculez
veterán
Debian + Plasma az eddigi legjobb kombóm. Érdekes módon EOS alatt szenvedett a Plasma, akadozott meg dadogott, most stabil mint a svájcifrank. Kicsit kigyomlálom a sok vackot azt jó lesz ez.
-
https://logout.hu/cikk/fedora_26_4_resz/hdsentinel.html
Talán itt-ott elavult, de Linux alatt is futtatható.Petya XT
Ezt kifejtenéd? -
Sziasztok!
Van egy laptopom, ami nem tud USB-C-ről bootolni, viszont szeretnék több OS-t párhuzamosan használni, amiből legalább egyet külső SSD-ről tudok csak futtatni, mert több gépen is szeretném használni.
A nagy kérdés, hogy valamilyen módszerrel megoldható, hogy egy full minimál linux (ami már látja az USB SSD-t), elindítson egy másik disztro-t?
GUI-val, GPU gyorsítással, legalább közel natív sebességgel.
A virtuális gép sajnos nem lenne elég gyors a limitált (8GB) ram miatt.Előre is kössz!
-
Milyen diagnosztikai programokat ismertek Linux alatt, amivel HDD állapotot lehet vizsgálni? HD Sentinelhez hasonlót még egyelőre nem találtam, de kíváncsi vagyok.
Amit ismerek, az a Gnome Lemezek és a Smartmontools (ez sokszor fals adatokat hoz a SMART-ba). -
törölt tag
Xubuntu 23.10 Minimal, nincs bloat, van régi telepítő (lehet Btrfst szokott módon idomítani), és eddig stabil...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
sh4d0w #91541 üzenetére
Mármint a DeepLabCut által supported. A leírásaik alapján náluk az Ubuntu az erősen ajánlott disztró, még a Mint-et meg a Centos-t említik Linux oldalról.
A Red Hat-ot meg sosem láttam.Annyi pozitívumot mondanék Ubuntu oldaláról, hogy alapból a zárt nVidia drivert telepítette, nem kellett külön aktiválni azt. Bár igaz, nem is kérdezte, hogy mit szeretnék.
-
-
-szabi-
addikt
válasz
-szabi- #91427 üzenetére
Kipróbáltam de ez így nem működik.
Amit nem tudok, hogy azért mert az opensuse is saját boot partíciót kapott és nem a már manjaroval létrehozottat jelöltem ki neki.Illetve egy kérdés opensuse alatt nekem sikerült eltüntetni a tálca ikonokat, nem tudom mit csináltam rosszul és azt sem hogyan tegyem vissza.
Van mód a tálca beállításainak alaphelyzetbe állítására? -
-
-
I02S3F
addikt
válasz
tordaitibi #91535 üzenetére
Az Ubuntu Pro-t bekapcsolva még 2028-ig használhatod.
@cpt.pirk - Ugyanezt tapasztaltam, de van workaround. Nekem az erőltetett snap nem tetszik! Meg az, hogy mindenből sajátot csinál (telepítő, alkalmazásbokt, snap, stb.)
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Amúgy, ezekben a napokban Ubuntut 22.04-et kellett használnom...
Basszus, egy szégyen, hogy mivé lett az egykori vezető Linux disztró asztali kiadása. 2023-ban ha szeretnél parancsikont kitenni az asztalra, akkor vagy írsz kézzel egy desktop fájlt, vagy snap-ból letöltöd a shortcut maker progit, ami megírja neked a desktop fájlt helyetted...
Aztán vannak a shell extensionok, egyrészt alapból fent sincs az extension manager így a webes böngésző hibára fut, aztán ha felrakod a managert abban meg át kell tenni a keresőt popular helyett downloads-ra, mert különben nem találja meg amit beírsz neki.
A GUI elemeit nyomkodva meg bizony időről időre jön összeomlás is. LTS kiadástól azért ezt nem várnám. -
I02S3F
addikt
válasz
moleculez #91530 üzenetére
Ajánlani tudom, amit hcl szokott. Azt, hogy érdemes virtuálisan kezdeni az os tesztelést. Kevesebb fájdalom. Érdemes egy asztali környezetnél megmaradni. Például, amelyik legjobban kézre áll, legjobban tetszik.
@Horvi - Ez a hopperkedés nálam már betegség számba megy.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ubuntu 22.04 alatt próbálok parancsikont gyártani... Van egy deeplabcut progi, az az anaconda környezet alá telepített python 3.8-al működik. Ezt csinálja ez a script:
#!/bin/bash
eval "$(conda shell.bash hook)"
conda activate DLC
python -m deeplabcut
És ez fut is terminálból, elindul a progi. Viszont ha csinálok rá egy DLC_Start.desktop fájlt, hogy a gui-ról is el lehessen indítani, akkor persze nem találja se a conda-t, se a pythont.
Ha a fájlba beírom ezeknek a pontos elérését, akkor meg a python nem találja a deeplabcut modult.
Hogy a csudába kéne ezt megcsinálni?
-
I02S3F
addikt
Pár napja kipróbáltam a Fedorát és annyira bejött, hogy most egyedüli redszerként van a gépemen. A Diablo3-at is sikerült elindítani rajta. Az upgrade gyorsan probléma mentesen zajlott. Nincs panaszom rá és frissek a csomagok :)
-
-
csixy
addikt
Mi ez a sok irka-firka? Hát bex@rás, ez a statikus wear leveling lefényképezve.
-
válasz
csabi98 #91522 üzenetére
Amit itt írtam, azt nem csináltad meg.
A rendszer jelszavazásának semmi köze a Google Chrome jelszókéréséhez, viszont a telepítéseket ne a Szoftverközpontból csináld, mégha szerintem ott sem Flatpak telepítést kapnál. Ha nem ismered a terminalos vagy Synaptic-os telepítést, inkább kérdezz itt, hogyan kell.
Nem feltétlenül szerencsés, de sok megbízható/nagy cég oldaláról érdemes letölteni a .deb verziót, amire csak rákattintasz és a Gdebi telepítő szépen feltelepíti. A Google Chrome is ilyen, hogy érdemes a weboldalról * letölteni és telepíteni. Főoldalon a kék Letöltés gombra kattintva kiválasztod a felső sort és az előbb említett módon feltelepíted és a linkelt terminal parancsot alkalmazod:
sudo apt remove seahorse
Javaslom, ha elakadsz és nagyon helyesen segítséget kérsz, akkor a kapott helpet alkalmazd is, ez másként nem fog menni...
*téves link javítva
-
csabi98
tag
Még nem sikerült megoldanom eddig ezt a Chrome jelszókérős dolgot,de az elképzelhető ha kikapcsolom a rendszernél az autómatikus bejelentkezést és ugye ott 1x már kéri tőlem a jelszót. Akkor a Chrome fogja kérni vagy sem? Mert ugye ahogy én gondolom az a lényeg hogy egyszer jelszóval is azonosítva legyek.
Egyébként kegyetlenül jó rendszer és nagyon tetszik nekem is és akiknek eddig telepítettem,nekik is!Tegnap már a 3. Gépre is felkerült a családban (édesanyámé) mert ott beadta a kulcsot a Win10 és sehogy sem indult el,ő pedig nem volt Windowshoz kötve.
-
tompa torma
junior tag
válasz
Sinkapeter #91520 üzenetére
köszi, megpróbálom....de ahogy olvasgatom, nem egyedi probléma...
-
Sinkapeter
tag
válasz
tompa torma #91517 üzenetére
Esetleg próbáld meg valamelyik generic driverrel, nekem az Sp 213w-vel azzal sikerült nyomtatnom csak. (vicces az, hogy win alatt sem volt hajlandó a sajátjával, ott meg valamilyen Brother PCL driver volt, amivel jó lett). Nincs itthon a nyomtató, nem tudok pontosan utána nézni.
-
I02S3F
addikt
válasz
tompa torma #91517 üzenetére
Esetleg a nyomtatásnak nincs külön csoportja, amibe be szükséges lépni? Jogosultságod van nyomtatni?
-
Atya világ, mire rájöttem, hogy Debian 12 XFCE alatt hogyan lehet beállítani a dual monitort normálisan... letöltöttem hozzá egy Arandr nevű csomagot, beállítottam és most működik szépen minden. [link]
Linux Mint alatt meg semmit nem csináltam, csak rádugtam a monitort.
-
-
válasz
Warton #91514 üzenetére
Nekem ez a Manjaro upgrade olyan, mint amikor az ember vágyik valami egzotikus környezetbe!
Nemrég félév után a Debian os-prober előhívta az addig illegalításban lévő Manjaro-t és gondoltam frissítek picit, félév után tán ráfér... Totál random dolgokat írt nálam is, nyomogattam neki a yes-t, biztosan jobban tudja nálam, mit akar, de érdekesmód teljesen jól viselte a procedúrát, mostanában nem dob be kernelpanic-ot se, ha az apt rendszerű disztrók frissülnek.
Tény, hogy megint eltünt a bootlistából, de azt megoldom könnyen, újra Debian boot és arra a particióra megy az install-grub, az majd újra betallóz minden rollingot. Most, hogy 1,92TB-os SSD van megint a gépbe, fel sem tűnik 4-6 hirtelen előbukkanó disztró!
Ja igen, az előbb mutatott BigLinux az éppen Manjaro alapú!
Sajna lehet csak portugál és angol nyelven fut, de nem biztos...
-
Warton
őstag
válasz
ubyegon2 #91513 üzenetére
Tegnap nekem is frissítgetéshez szottyant kedvem a Manjaron. Már úgy indítom ezeket, hogy bedobok egy felest, mert mindig van valami érdekesség. Aztán beírom terminálba, hogy sudo pacman -Syu mi baj lehet...?
Miután lefrissíti a repokat már írogatja, hogy keyring csere, az már nekem olyan, mintha fel küldte volna valaki a sötét jegyet az égboltra. Aztán meg, hogy ilyen programot olyan programra csereberél, mondom neki cserélgessed te kutya.
Utána kiírja, hogy itt ütközések vannak huhú, meg körkörös függőség jaaj. Közben próbálom nyugtatgatni magamat azzal, hogy mondom magamnak, hogy: "nyugodt vagyok.... nyugodt vagyok.... VÉGIG!!!"Homlokban elkezdek picit gyöngyözni, aztán jön a feketeleves, hogy az ilyen program az olyan program függőségét megtöri, ami ütközik és egyéb ehhez hasonló dzsiberish duma, majd exit status oszt kicsesz a promptba, hogy csinálj amit akarsz te gyökér...
Ja, meg a sor végére hozzábsz egy nagy vörös X-et.
A pamacsból meg minden gond nélkül lefrissítette az egész kócerájt.
Eddig azt hittem, hogy a pamacs is kb. ugyanazt csinálja mintha a terminálba pötyögném, csak egy szép GUI-n keresztül, de úgy látszik a pamacs hozzárak valami extrát is, mert ott simábban megy a dolog.
Múltkor a tesztgépen úgy próbáltam megoldani, hogy az ütközős programokat pacman -Rcns-el töröltem. Aztán menet közben amikor látom, hogy a systemd meg a networking meg kb. mindent eltávolít a pacman a gépről akkor a másik gépen már indítottam is a youtube-on az Il Silenzio-t, csak, hogy megadjam a végtisztességet a rendszernek.
-
Erről az apt apt-get aptitude synaptic install módszerekről ugrott be, volt pár meghajtó/notebook csere utóbbi héten, családtag gyerek steam-en játszani akart...lényegtelen. Szóval frissíteném a rendszert és meghökkenve tapasztalom, hogy ilyen kép fogad terminalban, ill ilyenebb, mert voltak frissítenivaló csomagok bőven és szépen áttekinthetően kiírt mindent, még azt is, miket fog eltávolítabi az autoremove-val:
Aztán csak beugrott, hogy nemrég pont erre a meghajtóra/disztróra tettem fel a nala csomagot, ami szintén az apt-ot használja, de kicsit automatizál és áttekinthetőbbek a végrehajtandó dolgok.
Előbb meg találtam DW-n ezt a disztrót, egyből online ki is lehet próbálni! Érdekes, volt anno egy weboldal, ahol sok disztrót lehetett online tesztelni, de disztró saját weboldalán ilyent még nem láttam... BigLinux DW
-
I02S3F
addikt
válasz
tompa torma #91511 üzenetére
Mi a hibaüzenet?Milyen üzivel száll el a telepítés? Milyen disztró, melyik verziója?szerk.: Melyik driver verzió?
-
tompa torma
junior tag
sziasztok...a problémám a következő..adott egy Ricoh SP - 150W lézernyomtató, bármelyik linux disztró látja, de egyikkel sem tudtam működésre bírni..így ha nyomtatni akarok,marad a win,. , a netről leszedett összes driver,ami elvileg hozzá való, elvérzik...van rá valami megoldás..?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Futás, futópályák
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Path of Exile (ARPG)
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest