Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Warton

őstag

válasz ubyegon2 #91513 üzenetére

Tegnap nekem is frissítgetéshez szottyant kedvem a Manjaron. Már úgy indítom ezeket, hogy bedobok egy felest, mert mindig van valami érdekesség. Aztán beírom terminálba, hogy sudo pacman -Syu mi baj lehet...? ;]

Miután lefrissíti a repokat már írogatja, hogy keyring csere, az már nekem olyan, mintha fel küldte volna valaki a sötét jegyet az égboltra. Aztán meg, hogy ilyen programot olyan programra csereberél, mondom neki cserélgessed te kutya.
    Utána kiírja, hogy itt ütközések vannak huhú, meg körkörös függőség jaaj. Közben próbálom nyugtatgatni magamat azzal, hogy mondom magamnak, hogy: "nyugodt vagyok.... nyugodt vagyok.... VÉGIG!!!"

Homlokban elkezdek picit gyöngyözni, aztán jön a feketeleves, hogy az ilyen program az olyan program függőségét megtöri, ami ütközik és egyéb ehhez hasonló dzsiberish duma, majd exit status oszt kicsesz a promptba, hogy csinálj amit akarsz te gyökér... :W Ja, meg a sor végére hozzábsz egy nagy vörös X-et.

A pamacsból meg minden gond nélkül lefrissítette az egész kócerájt. :U Eddig azt hittem, hogy a pamacs is kb. ugyanazt csinálja mintha a terminálba pötyögném, csak egy szép GUI-n keresztül, de úgy látszik a pamacs hozzárak valami extrát is, mert ott simábban megy a dolog.

Múltkor a tesztgépen úgy próbáltam megoldani, hogy az ütközős programokat pacman -Rcns-el töröltem. Aztán menet közben amikor látom, hogy a systemd meg a networking meg kb. mindent eltávolít a pacman a gépről akkor a másik gépen már indítottam is a youtube-on az Il Silenzio-t, csak, hogy megadjam a végtisztességet a rendszernek. :DDD :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés