- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tippnek itt hagyom: ha valaki Debian 12-t telepítene Xfcevel és utána nem látná a saját szerverének a megosztott mappáit, akkor egy hiányzó csomagot kell telepítenie... gvfs-backends. [link]
-
5leteseN
senior tag
Sziasztok!
Rittyentenék egy Linuxot egy gépre, de egy czifrát
:
USB-re tenném, de úgy mint a Live-ok csinálják! Vagyis: Boot az USB-(Pén)driveról indul, majd a további rendszert egy RAM-driveba teszi, onnan fut, majd kilépéskor (meg amikor kell), szinkronizálást csinál a 64GB-os 3.1-es pendrive-ra.Mivel a LiveCD-s és DVD-s Linuxot így csinálják több mint 10 éve, gondolom, hogy lehetséges.
A Hogyan a kérdésem.
Vmi magyar nyelvű Linuxra gondolnék. Az Uhu-Linux tetszhalott, kár pedig jó lenne.Mit javasoltok?
-
erikke17
őstag
Sziasztok.
Remélem jó helyen járok de sííík vagyok Linux disztrokhozAlapokat teszem veszem vane gy Raspberry-m de ennyi.
Fater Laptopjára szerettem volna egy LinuxMint-et tenni W10 helyett.
Első probléma: ubi partman failed exit code 10
Ezt meg oldottam gparted-gben efi partiició létrehozásával el indult a telepítő liveboot usb alól. Jött a másik ami ki fogott rajtam telepítés közben.
Második:[Errno 5] Input/output error
Na itt meg állt a tudomány. USB/Pendrive elvileg hibátlan szintúgy a HDD is.
Merre induljak el? Másik disztro vagy az nem oldja meg az alap hibát?
Előre i köszönöm -
Másik offos beszámolóm. Van a cégünknél egy öreg rendszergazda, néha szoktam ugratni. Fél évente megkérdezem, hogy van-e már otthon Linuxa neki? Ilyenkor mindig felkapja a vizet. Egy hete kérdeztem tőle, akkor ez volt a válasza: nincs és soha nem is lesz. A Linux fanatikusoknak és őrülteknek való.
Szerintetek? LOL -
válasz
#70399232 #91383 üzenetére
Én nem tudom a szerver mit szól hozzá de nekem van egy Ubuntu alapú desktopom egy usb-s ssd-n ami eddig kb. 30 pc, laptopba megfordult, mindeféle procis videokártyás cuccba és eddig 4 gépen halt meg úgy heogy nem bootolt be.
Vagyis szerintem tedd át a lemezt a másik alaplapba és go. -
Apró érdekesség... ma tudtam meg, hogy a Pixarnak egy saját animációs szoftvere van, amit kizárólag valamelyik Linux alapú rendszerre írtak meg, tudtommal "titkos" az egész termék és Presto a neve. Tök érdekes.
-
törölt tag
Üdv.
Talán belefér a kezdő kérdések közé...
Van egy debian server-em ami intel alapú gépen fut most.
Kernelhez felraktam az intel-ucode csomagot.Viszont az egész rendszert most átraknám egy amd alapú gépre.
Ezt megtehetem valahogy úgy, hogy a grub-al létrehozom újra azon az alaplapon is az efi bejegyzést és az intel-ucode-ot lecserélem amd-ucode-ra?Vagy ennél komplikáltabb a dolog?
-
-
válasz
sh4d0w #91379 üzenetére
Nos, add-onok/plug-inek es minden egyeb kutyafule nelkul by default ezek az eredmenyek jottek ki:
https://en.wikipedia.org/wiki/Browser_speed_test - innen szedtem a benchmarkokat
speedometer 2.0 - 263
speed-battle - 414.78 / 809.09 / 97.52 / 1321.39
webxprt 4.0 - 230
wirple bmark - 1012 / 39 / 1808 / 1884 / 4743
kraken - 445.7
Jet stream - 486.85 -
válasz
Black&White #91375 üzenetére
Pont tegnap neztem ra, egy feluletes teszttel - eszetlen gyors, de nincs benne semmilyen kiegeszito egyelore.
-
törölt tag
válasz
És tényleg a leggyorsabb, na lesz erről egy kis összefoglaló...
-
-
moleculez
veterán
válasz
Jó kis petprojektnek tűnik, de azért egy böngészőnek nem csak gyorsnak kell lennie.
-
Black&White
addikt
Ha már böngető, Thorium browsert próbáltátok?
Elég erős felütéssel promózzák (The fastest browser on Earth), de érzésre tényleg pattogós cucc, egy próbát megér...🙂 -
törölt tag
Az Opera böngető kedves fejlesztői elfelejtették a felület nyelvének kiválasztásának a lehetőségét leprogramozni, de legalább cserébe a --start-maximized opció sem müxik...
Szal ha valaki magyarul és induláskor maximalizált ablakkal akarja használni akkor az alábbi opciók a barátai:
--lang=hu --window-size=x,yAmúgy nem rossz, de az Edge jobb, szebb, gyorsabb Linux alatt is.
-
válasz
-szabi- #91372 üzenetére
Más rendszereken is működhet, de ez már nem feltétlen kezdő szint. Jobban át kellene látni hozzá mit miért hegesztesz rajt, máskülönben könnyen félremehet valami.
Ha jól tudom, amíg nincs bekapcsolva a Windows lemezek titkosítása, addig nem okozol vele bonyodalmat. (legalábbis nálam W11 alatt csak akkor akadt ki a windows, de akkor is egy kultúrált felületen meg lehetett szüntetni a titkosítást. Ha meg visszakapcsolod a Secure Boot-ot, akkor megy tovább, mintha mi sem történt volna. Elrontani nem fogod vele)
-
-
moleculez
veterán
[EOs & XFCE]
1/ Szóval letiltottam a sima XFCE panelt (nem tetszik) és Plank fut helyette. Viszont most nincs hangerő szabályzómHogy tudnám meghívni és hozzáadni plankhoz?
2/ az előző folytatásaként, a billentyűzet fn gombjai (Thinkpad) sem vezérlik a hangot. Igazából ez fontosabb is, ha ez működne, nem is szükséges az plankba épülnie.
-
válasz
-szabi- #91367 üzenetére
[link] Mintha ModernUS3R megoldotta volna.
-
-szabi-
addikt
Hi
Fel akartam tenni a Manjaro-t de secure boot nem engedi.
Ha kikapcsolom a secure boot-ot az meg win11-nek nem fog tetszeni.
Attól függően hová akarok bootolni, biosban ki be kapcsolgatáson kívül van erre valami elegánsabb megoldás?üdv
szabi -
-
Na ilyenem még nem volt, gondoltam megosztom a tapasztalatomat.
Két SSD van a gépemben, az egyikre Debian van telepítve, a másikra Windows 10. A Grub menüben szoktam kiválasztani, hogy éppen melyikre bootoljak be, attól függően, hogy éppen mit akarok csinálni a gépen.
Újratelepítettem a Debiant, majd eltűnt a Grubból a Win. Ilyen volt már korábban is, nem lepődtem meg, az OS Probert kell kikommentelni a grub fájlból, mondom jólvan. Frissítettem a Grubot, újraindítás, semmi. Grub menüben még mindig nincs Win.
Kb. 1,5 órát kutattam a neten, mire rájöttem, hogy mi lehet... Be kellett lépnem Ventoy-jal egy pendriveról és elindítani egy Win10 parancssort, majd csinálni egy boot fájlt, mert valamiért... eltűnt. Na de hogy tűnik el??? Most már felhozza a Grub a Wint és minden rendben van.
Sose volt még ilyenem azelőtt. -
natë
nagyúr
Minden KDE distrónál jelen van a random network stream error a widget letöltéseknél?
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hogy ne mindig csak Archoskodjunk...
Ma visszahozták a régi Lenovo ThinkPademet ?T410?, hogy már be sem kapcsol, és tényleg beadta a kulcsot... 2008 körüli gyártmány, ?Core 2? Centrino vpro procival, szóval olyan 15 év körül volt, most már szabad neki megpihennie...
A mai napig Linux Mint Cinnamon ment rajta, csak az utóbbi időben átklónozódott egy SSD-re, de egyébként gond nélkül tette a dolgát, mindezt évek óta automatizált frissítéssel, ugyanazzal a rendszerrel.Ma gyorsan az utódja is meglett ennek a Lenovo gépnek a formájában: [link] amivel kicsit megszívattam magam, mert már nincs benne lehetőség legacy bootolásra, csak UEFI. Biztos sokat spóroltak vele a biosz terén...
Szóval a clonezillás rendszer klónozás után gparted live alatt gdisk-el gyorsan átkonvertáltam a partíciós sémát GPT-re, meg gpartedben létrehoztam egy EFI partíciót ESP flaggel, aztán super grub disk live alól elindítottam a Mintet, ott felcsatoltam az efi partíciót a /boot/efi alá, majd felraktam az efi-s grub csomagokat és végül telepítettem a grub-ot.
Tulajdonképpen leírni hosszabb volt mint megcsinálni, most minden frankó. Ezen a gépen meg olyan 4-5 másodperc alatt a képernyőn virít az internetböngésző.Kicsit aggódtam, hogy ekkora generációs ugrást hogy fog kezelni a Mint vagy bármi OS úgy általában, de minden azonnal működött, semmit nem kellett beállítanom, a tulajdonos meg visszakapta azt amit eddig is használt, csak sokkal gyorsabb formában.
*ezt eddig nem ismertem, de a gdisk úgy működik, hogy képes beolvasni a még MBR-es partíciós táblát, és a "w" opciót használva már GPT-ként írja vissza őket, de nem okoz adatvesztést.
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #91356 üzenetére
Másképp müxik a defrag és az autodefrag. Az előbbi (parancs) azt csinálja alapból ami a neve, az utóbbi (csatolási opció) meg az írásokat késlelteti, és a memóriában rendezgeti a blokkokat, és hajlamos túlgondolni a dolgot (mint te a Btrfst
), aztán egyszer csak elárasztja a lemez I/O-t, ami vicces, ill. nem túl vicces dolgokat tud művelni...
Mint írtam a noatime lényegesen csökkenti a metaadatok töredezését, ezért fontos Btrfsnél.
Kérdezhetném, ha kiszeded a COW-ot, akkor minek használsz Btrfst (persze vannak más okosságai is)...? -
válasz
#02705152 #91355 üzenetére
Nem gondolom én túl, de ha már említed az otthoni rendszert... simán kilőném a COW-ot is, itthoni rendszerre felesleges és a defrag-ot főleg kiszedném. Nekem az önmagában érdekes, hogy jó az, de ha autodefrag van, az meg pont nem ajánlott.
A noatime microsecundumai meg hát...ha van, aki érzékelni tudja ezeket...van ez a koma a Flash sorozatban, ő tutira...
Én következetesen 2GB hagyok a meghajtókon, a nálam okosabbak meg 5%-ot javasolnak, ha tuti a biztosra akarsz menni.
Ez meg ugye egyértelműen az adott SSD-től függ, gyárilag lefoglalt hely és társai...
-
törölt tag
válasz
ubyegon2 #91350 üzenetére
Nem kell azért túlgondolni, főleg nem otthoni rendszeren.
A COW miatt a defragnak van értelme SSD-n is Btrfs mellet (meg van egy rakás egyéb funkciója is, lásd újra tömörítés az én esetemben), viszont az autodefrag csatolási opció tud furi dolgokat művelni, egyáltalán nem ajánlom a használatát.
A noatime amellett hogy hoz minimális gyorsulást, segít megakadályozni a metaadatok töredezését, szal erősen ajánlott.
Sok optimalizációt nem igényel, ami amúgy fontos az SSD-knél, hogy legyen elég szabad hely az Btrfsnél kiemelten fontos! Én következetesen 2GB hagyok a meghajtókon, a nálam okosabbak meg 5%-ot javasolnak, ha tuti a biztosra akarsz menni. -
válasz
growler #91351 üzenetére
A defrag opcióra rákérdeztem az angol Garuda fórumon - állitólag btrfs-en van
értelme SSD-n is - úgy-hogy az maradt.Érdekes, ugyan írta a discard=sync opciónál, hogy azért nem jó, mert töredezett fájlrészleteket hagyhat, de az eddigi ismeretek a TRIM műveletről ezt elég érthetetlenné teszik, de Te tudod, ha benne hagyod, benne hagyod, szerintem baromság ez így.
Mondjuk ha ugyanott olvastad, ahol az előző javaslatot, akkor azért elgondolkodnék a dolgon...szerinted van értelme két azonos funkciót ellátó ütemezett szolgáltatás lefutásának?
-
törölt tag
válasz
growler #91349 üzenetére
Ha tisztán Btrfst használsz elég a btrfs-fstrim, de hagyhatod mindkettőt, mert ha normálisan van összerakva a rendszer, akkor úgyis Conflicts=fstrim.service paraméterrel van konfigurálva, elvileg a rendszer nem futtatja mindkettőt (SUSE-n így volt, Ubu meg csak fstrimet használ).
-
growler
őstag
válasz
ubyegon2 #91350 üzenetére
Az első Garuda telepítésem btrfs-re történt - de valamiért az első boot alkalmával
elakadt / nem töltődött be a rendszer. ... Lesikáltam.
Masodszorra, már Ext4-es fájlrendszerekre telepítettem (kézi mókolással mert a
telepítő csak a fat32-őt, btrfs-t és a cserehelyet ismeri.) Később valami probléma
miatt ez is ment.
Harmadszorra ismét btrfs-el ... amely sikeres lett, és kb. 1-1.5 éve megvan.
A defrag opcióra rákérdeztem az angol Garuda fórumon - állitólag btrfs-en van
értelme SSD-n is - úgy-hogy az maradt. -
válasz
growler #91349 üzenetére
Atyaég...belenéztem a btrfs mount opció doksijába, hát lehet tépném a hajam, ha nem EXT4-et használnék. Neked is javaslom, mert vannak saját mount opciói a btrfs-nek és vannak általános mount opciók is.
erre itt egy példa:
btrfs-trim.service
fstrim.timerTotál ugyanazt csinálja mindkettő, szóval mivel nem ismerem a fs-t, mégis azt mondom, csak az egyiket hagyd benn!
Alapból a discard egész korrekt lenne a async kapcsolóval, mert ha ba van kapcsolva a COW, ami szintén hasznos lehet, akkor azt üti a discard=sync.
Ami fontos lehet még, hogy sok mount opció működik default a 6.1 és néhány a 6.2 kernelek óta. Szóval hasznos doksi, amit linkeltem, nem 10 perc, míg értelmezed azt opciókat és egymásra hatásukat!
Ha most btrfs-t használnék, beraknám az fstab-ba discard=sync opciót és meghagynám a btrfs-trim.timer-t weekly időzítéssel.
Mi nekem értelmezhetetlen, az a defrag opció, mert SSD-nél ez kifejezetten haszontalan és ellenjavallt...nem is értem itt miért van...
Van ilyen mount opció is:
ssd, ssd_spread, nossd, nossd_spread
, ami azért érdekes, mert default SSD autodetected van bekapcsolva, de megmarad mégis a defrag is...Meg is állapítottam, hogy totál hülye vagyok ehhez a fs-hez, ha SSD-t kéne ezen optimalizálnom, égnek állna a hajam.
Persze ha NVMe SSD-ről van szó, jóval egyszerűbb lenne a helyzet, ott legalább a TRIM-meléssek kapcsolatos opciókat el lehetne felejteni.
Sok sikert a beállításhoz és úgy általában a btrfs használatához! Reméljük berus szaki majd jön és megvilágosítha homály elménket!
Szerintem tényleg modern(COW például), jó dolgok vannak benne, de kiforratlan ez a fs picit még, inkább annak javasolnám a napi használatát, aki valóban tisztába van a különböző és egymásnak időnként ellentmondó default beállításaival és képes optimalizálni.
Ja és mindenhová be van rakva a noatime opció, ami meg kifejezetten nem modern, a mai SSD-nél már totál értelmetlen opció!
-
growler
őstag
válasz
#02705152 #91347 üzenetére
Szia!
Mivel otthonosan mozogsz a btrfs rejtelmeiben, a tanacsodat
kernem. A Garuda SSD-re telepitese utan (netes ajanlasra)
engedelyeztem/inditottam az fstrim.timer-t.
Hasznalat kozben vettem eszre, hogy a btrfs-trim.service is
alapertelmezetten idozitve fut. [link]
Szerinted maradhat igy, vagy tiltsam le az fstrim.timer-t es
csak a btrfs-trim.service fusson idozitve? [link] -
moleculez
veterán
Szóval nagy elánnal: yay miniconda -> AUR-ból megy is fel. Install végigmegy, de hova?!
.cache/yay/miniconda3 az egyetlen hely ahol fellelem, majd /opt alatt
nocsak mondom ennek a fele se’ tréfa. Nyilván conda parancsot nem ismeri fel (ez lenne a lényeg) hogy konfigoljam, mert encryption, ssl, python, mindenféle kínja volt, vagy 30 soron keresztül panaszkodott. Aztán kiderült, hogy ami a miniconda oldalán fent van script azzal telepítve szépen felmegy elsőre vajsimán
Persze verziószám ugyanaz…
Nah mindegy is a lényeg hogy fut. A kérdés az ilyen és hasonló elfuserált telepítések eredményét hol tudom kigyomlálni. Vagy amikor szinte lefut az egész install de a végén mirror hibák miatt nem sikerül?
-
törölt tag
Ubuntu Btrfs kínlódás level sok...
Szal új Ubu, új telepítő, régi módszer kuka, itt már nem léteznek a manipulálandó fájlok (vagy ha igen, akkor nem ott és nem úgy).
Sima telepítés Btrfsre, csatolási opciók utólagos megadása, aztán a rootfs újratömörítése:
sudo btrfs filesystem defragment -rvf -czlib /Rebutulás, izgulás, örülés, túlélte!
A cég ajánlata továbbra is az, hogy a rootfst utólag ne nagyon maceráljuk, de most muszáj vót, oszt összegyütt...! -
natë ft az 5.6-os kernelt említette, nem csak az Ubuntuval vannak gondok eszerint, de igazad lehet, nem nézegettem az összes disztró alatt megjelenő 5.6-os kerneleket.
Ennyire azért nem érdekel a dolog.
Eszerint csak nekem fura rollingon az LTS kernel, mondjuk LTS disztrón is furcsállom a legújabb kernel erőltetését...
-
natë
nagyúr
Ahogy látom, egyre több a régebbi vasak tulajdonosai által posztolt panasz a 6.5.x kernelre. Shutdown, restart problémák, amit korábban írtam. LTS jó csak.
-
-
válasz
#02705152 #91328 üzenetére
Jó verziót szedtem le, de ha rendszeresen mellékattintok (hiszen nem egy live-ot próbáltam ki). Egyrészt az OpenCL kiadás hevesen tiltakozik az elindulás ellen, ha nem éri el az OpenCL-t.
[Oct 20 07:00:53 UTC] No OpenCL compatible devices found
[Oct 20 07:00:53 UTC] Automatic processor detection found 0 processors.
[Oct 20 07:00:53 UTC] No crunchers to start. Quitting...
[Oct 20 07:00:53 UTC] *Break* Shutting down...
Másrészt a nem OpenCL kiadásnak nincs -gpuinfo paramétere.Vajon mi van még telepítve nálad? Vagy csak mobil Ryzen VGA-kra allergiás?
-
-
-
-
-
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nincs olyan csomag. ocl-icd van, meg egy adag más is, nézd meg, hogy az kell-e neked: https://wiki.archlinux.org/title/GPGPU
-
Volna egy olyan kérdés, amire még nem igazán találtam választ. Hogyan tudok Debianra (vagy bármi másra) több asztali környezetet úgy telepíteni, hogy az egyes asztali környezetek váltogatása között ne lássam a másik asztali környezethez feltelepített csomagokat?
Egyszerűbben: GNOME mellé a Mate-t akarom feltenni. Ha belépek Mate-ba, akkor látom a GNOME csomagokat, ami rém zavaró, mert teljesen kusza lesz az egész. Fordítva is igaz, ha belépek GNOME-ba, akkor meg a Mate cuccait is látom.
Kivitelezhető ez egyáltalán?
-
EndevavourOS alatt hogyan tudom telepíteni a mesa-opencl-icd csomagot? Megint nekifutnék a dnetc OpenCL verziójának, de hamar megakadtam. A sudo pacman -Syu mesa-opencl-icd parancs nem talál ilyen csomagot: error: target not found
Vagy a live verzión nem lehet csomagokat feltenni, előbb telepíteni kell? De amíg nem tudom biztosra, hogy ezen beröffen, addig nem telepíteném. -
K0zm0
aktív tag
Csak mert mostanában téma a Bluetooth: Overskride
-
-
Ha a bootloader kitörlöm, akkor mi fog történni?
-
Warton
őstag
Jah, még találtam még egyet:
~ rfkill list all INT ✘ 7m 20s
2: hci0: Bluetooth
Soft blocked: no
Hard blocked: no -
Warton
őstag
Nem vagyok tudója a dolognak, de itt egy dmesg output:
~ sudo dmesg | grep Blue ✔
[ 7.283810] Bluetooth: Core ver 2.22
[ 7.283836] Bluetooth: HCI device and connection manager initialized
[ 7.283839] Bluetooth: HCI socket layer initialized
[ 7.283842] Bluetooth: L2CAP socket layer initialized
[ 7.283845] Bluetooth: SCO socket layer initialized
[ 7.438479] Bluetooth: hci0: CSR: Setting up dongle with HCI ver=6 rev=22bb
[ 7.438482] Bluetooth: hci0: LMP ver=6 subver=22bb; manufacturer=10
[ 9.941380] Bluetooth: BNEP (Ethernet Emulation) ver 1.3
[ 9.941384] Bluetooth: BNEP filters: protocol multicast
[ 9.941388] Bluetooth: BNEP socket layer initialized
[ 9.944437] Bluetooth: MGMT ver 1.22
[ 54.572928] Bluetooth: RFCOMM TTY layer initialized
[ 54.572940] Bluetooth: RFCOMM socket layer initialized
[ 54.572945] Bluetooth: RFCOMM ver 1.11
[ 1365.193955] Bluetooth: hci0: Opcode 0x 408 failed: -107
[ 2147.129492] Bluetooth: hci0: Opcode 0x 408 failed: -114
[ 4036.307555] Bluetooth: hci0: CSR: Setting up dongle with HCI ver=6 rev=22bb
[ 4036.307574] Bluetooth: hci0: LMP ver=6 subver=22bb; manufacturer=10
[ 4036.349960] Bluetooth: MGMT ver 1.22
[ 4228.159532] Bluetooth: hci0: Ignoring error of Inquiry Cancel command
[ 6430.301543] Bluetooth: hci0: CSR: Setting up dongle with HCI ver=6 rev=22bb
[ 6430.301564] Bluetooth: hci0: LMP ver=6 subver=22bb; manufacturer=10
[ 6430.344282] Bluetooth: MGMT ver 1.22
Systemctl:sudo systemctl status bluetooth.service ✔
● bluetooth.service - Bluetooth service
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/bluetooth.service; enabled; preset: disabled)
Active: active (running) since Mon 2023-10-16 18:18:35 CEST; 1h 52min ago
Docs: man:bluetoothd(8)
Main PID: 403 (bluetoothd)
Status: "Running"
Tasks: 1 (limit: 19075)
Memory: 2.8M
CPU: 209ms
CGroup: /system.slice/bluetooth.service
└─403 /usr/lib/bluetooth/bluetoothd -
-
Warton
őstag
Most, hogy a wifidongle-öket kitárgyaltuk hoznék egy Bluetooth dongle problémát.
Szóval ez a cuccom van, egy Manjaron szeretnék használni egy Trust márkájú Bluetoothos billentyűt. ~ lsusb ✔
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 058f:6364 Alcor Micro Corp. AU6477 Card Reader Controller
Bus 001 Device 004: ID 046d:c31c Logitech, Inc. Keyboard K120
Bus 001 Device 002: ID 0557:8021 ATEN International Co., Ltd Hub
Bus 001 Device 006: ID 0a12:0001 Cambridge Silicon Radio, Ltd Bluetooth Dongle (HCI mode)
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Az eszközöket (nem csak ezt a billentyűt próbáltam, hanem kb. 3 másik blutoothos cumót is, mindegyiknél ugyanez) látja, még úgy tűnik, mintha párosítaná is, viszont nem nagyon lehet használni őket.
Amit eddig néztem a kernelben a btusb modul elvileg működik. Ötlet esetleg merre induljak?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged