Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Notepad++
-
LOGOUT
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
maross
nagyúr
Ures dobozok erdekelnek valakit? Nincsenek tokeletes allapotban (foleg a tuzoltosag), Bp18-ban lehetne átvenni. Felteszem facebookra is, ott nagyobb a nezosereg. Ha nincs ra erdeklodo, szomoruan, de megy a szelektivbe.
LEGO® City - Belvárosi tűzoltóság (60216)
LEGO® Friends - Barátság lombház (41703)
LEGO® Friends Állatklinikai mentőhelikopter (41692)
LEGO® Friends - Szörfös szórakozás (41710)
Igény szerint ajándék katalógus (2022/2)
képek: [link] -
kbalage2
aktív tag
A többletszolgáltatásnak is van ár-érték aránya. Ebben a helyzetben a 200e Ft-os felár abból áll hogy rákeresel BL-en a szettre és megrendeled. Szeretnék én is 5 perces melóért ennyit keresni
Egyébként nem tudom ha egy bolt úgy általában tisztességes, de van pár termék amit pofátlanul túláraz akkor azt már nem ér szóvá tenni? A "ha van olyan hülye hogy megrendeli akkor így járt, lám-lám milyen élelmes a kereskedő" mentalitással meg sajna nem tudok azonosulni.#54326Throme - szerintem itt statisztikailag jóval többet van emlegetve a LEGO árazása mint ezé a bolté, akkor hogy is van, kit nem "illik" szidni?
#54343Janaboy - azt csiripelik hogy októberben lesz új GWP, addig nem tudom várható-e bármi
-
Janaboy
veterán
GWP várható mostanában?
-
válasz
Mauzes #54338 üzenetére
+1 a Titanicra, szerintem gyönyörű darab. Összerakni viszont összeraknám a Potteres vasútat is, illetve ott ami pozitívum, hogy nem spóroltak a minifigurákkal.
Throme: pont ugyanez jutott eszembe, hogy így a kettő kiállítva nagyon bénán néz ki.. Neten néztem képeket, szerintem a Titanic, akkor mutatott a legjobban ha külön helyet kapott, ilyen lebegő polcos megoldással..
Más: tegnap végre volt pár órám, így haladtam a batwinggel. Tetszenek a megoldások, amiket alkalmaztak ennél a szettnél, ahogy a széleket megoldották az szerintem zseni. Illetve a mérete amin meglepődtem, azt gondoltam, hogy kisebb.. Nemtudom ki építette meg közületek, tárolás miatt kérdezném, hogy van aki ezt falra szerelte? /én azt hiszem ebbe az irányba fogok elmenni/
-
Throme
veterán
válasz
PowerBuldog #54337 üzenetére
Huh, pár 100k ott figyel a kredencen. Szerintem sem illik egymáshoz a kettő, de külön külön jól mutat(na), csak gondolom a hely sem végtelen (esetleg a bútor fölé egy polc a falra elférne, amire mehet az egyik szett a kettő közül)
A vonatban mondjuk van játékfaktor, míg a hajó szvsz csak dísz.
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #54333 üzenetére
A kapitalizmus határtalansága nem fér bele a szociális érzékenységedbe
(ha elromlik a gázkazán és csak 5x áron javítja a világ egyetlen szerelője, akkor van 2 opció: 1., kiizzadom azt az összeget, 2., megfagyok. az elméleted szerint Te megfagysz, én meg tönkremegyek és el kell adnom a legóimat... de túlélem a telet
)
-
Mauzes
addikt
válasz
PowerBuldog #54337 üzenetére
Masszív és szép mindkettő. Viszont így állomás nélkül még jobban látszik, hogy egy kocsival eléggé aránytalan egy vonat. Én egyértelműen a Titanicot állítanám ki. Bár a hiányok és áremelések miatt ez a készlet talán kimarad. Vagy majd egyszer becserélem a Falcont.
-
apholyon
aktív tag
Inkább dobjatok fel néhány Lego-s képet!
-
edgR
őstag
válasz
RapaNui1 #54333 üzenetére
Ha túlárazott valami, akkor azt nem fogják megvenni ; ha az eladó nem csökkent árat, felkopik az álla (ahogy mondtad is, talán rossz példát hoztál, mert a lego nem létkérdés). Ha pedig valaki ennek ellenére megveszi, veszett ügy az illetőt "védeni", mert eleve lusta volt utánanézni a fair piaci árnak (is), és még hülye is, vagy csak nem számít neki, stb.
Ahogy nézem, a szóban forgó bolt általában spekulál 1-1 nehezen kapható készlettel, de nagy általánosságban (főleg a jelenleg is kapható készletek tekintetében) viszonylag fair árakat kínál. Nem arról van szó, hogy lépten-nyomon mindenkit átver, és 5x annyiért ad minden terméket. Nem is tudná ezt csinálni, ahogy írtam, abban az esetben rövid időn belül be is zárhatna.
A másik oldala a problémának a "pofátlanul nagy árrés". Ezt definiáld nekemLátod? Szubjektív az is. Mikortól "pofátlanul nagy az árrés", és meddig "tisztességes a haszon"? Honnan tudod, hogy mit kínál mellé, milyen szolgáltatást nyújt, stb. Elképzelhető, hogy ad egy 200e Ft értékű kupont az 500 ezres Titanic mellé? Igen. Sosem tudjuk meg valószínűleg, de ugyanúgy spekulatív feltételezés, mint az, hogy ez "pofátlanul nagy árrés" (és mellé nem kínál semmi pluszt a konkurenciához képest).
-
Prendergast
csendes tag
A kritikát nem keverném össze a "támadással". Ha nem vagyok megelégedve az árazással (pl.), akkor kritikát fogalmazok meg. Én a fogyasztó vagyok, nekem az az érdekem, hogy az adott cég számára nyilvánvaló legyen, hogy elégedetlen vagyok (pénztárca!). A cégek érdekeit meg inkább képviseljék a tulajdonosok vagy a részvényesek, az mindig furcsa, ha más fogyasztók teszik
.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
Throme #54332 üzenetére
Szerintem sem Balázsnak sem nekem semmi gondunk nincs a tisztességes, vagy akár annál egy kicsivel nagyobb hasznon alapuló piacgazdasággal. Itt inkább a pofátlanul nagy túlárazással van a probléma. Szerintem senkit nem a tisztességes haszon zavar, hisz azért tényleg megdolgozol teszel érte, ahogy edgR írta, de ha már az ő példája, ha mondjuk keresel egy gázszerelőt mert elromlott a gázkazánod a tél kellős közepén és csak egyvalakit találsz aki megjavítja, de ő a normál, már tisztességes hasznot hozó ár ötszörösét kéri el tőled és mondjuk nincs más választásod mint kifizetni, akkor senki nem örülne neki, mivel tudja mik a reális árak, mégis ötször annyit fizet ki érte. Persze a Lego hála égnek nem létkérdés, de szerintem Balázst és engem is ez a pofátlanul nagy árrés zavarja nem a tiszteséges haszon
-
Throme
veterán
válasz
RapaNui1 #54327 üzenetére
" nem mindenki végzett egyetemet, az emberek nagy százaléka nem beszél egyetlen idegen nyelvet sem, sokan nem ismerik még az árúkeresőt sem, nemhogy a bricklinket"
Na pont nem ez a halmaz fog félmillás Lego játék Titanic-ot venni
"Van ami tényleg jó áron van náluk, de ez a beszerzem neked a bricklinkről és átado dupla vagy tripla áron"
Majdnem minden kereskedő ezt csinálja, akármit is árul, max az árrésen lehet vitatkozni, de vesz és drágábban elad, ebből él.
-
RapaNui1
aktív tag
Ebbe nem mennék bele 22 évig a magyar átlagkeresetből éltem és azért amit ma megtehetek jelenleg keményen megdolgozom, fizikai munkásként hétfőtől szombatig 10-12 órában. Egyébként azt az álláspontot amit te képviselsz lehet igazad van, inkább úgy fogalmaznék értem is meg nem is, szóval inkább hagyjuk is nem veled van problémám és nem is azokkal akik a bolt mellé állnak, hanem inkább Balázs hozzászólásával értek egyet, de igazad van neked is, mit tehetünk mi ez ellen, nagyon semmit. Egyébként hogy ne csak szidjam a boltot, sokszor nekik vannak a legjobb legalacsonyabb áraik és sokszor épp akkor amikor egy termék már kifutott vagy épp kifutás előtt áll és a többi bolt már épp árat emelt. Amúgy meg feltehetően, aki online vásárol legot talán tájékozott lehet már annyira, hogy ezen túlárazott termékeket nem vásárolja meg tőlük, aki meg mégis, annak meg lehet hogy tényleg nem a pénz a legnagyobb gondja hanem az hogy hozzájusson a termékhez.
-
edgR
őstag
válasz
RapaNui1 #54329 üzenetére
Érdekes pont tőled olvasni ezt a nagy "magyarozást" folyton, aki a magyar havi átlagkereset többszörösét költöd el saját bevallásod szerint is havonta csak legora. Igen, nagyon szar itt élni
Mit szeretnél tenni? Bárhol ahol meglátsz egy szerinted magas árat, ott elkezdesz ajvékolni? Vagy hogy lehetne szerinted ezt a problémát orvosolni? Számtalan példa van erre az élet számos területén. Eleve szubjektív, hogy kinek mi a drága, de látom, hogy nem is akarod megérteni. -
RapaNui1
aktív tag
Azért ha ezt te ingyen dolgozásnak nevezed, erős túlzásnak érzem. Nem baj úgy látszik megérdemeljük a sorsunkat hát hajrá, mert itt mindenki azt csinálhat amit akar. Érdekes hogy csak azon háborodik fel a magyar amit a saját bőrén érez, ha más bőrét nyúzzák azt le....ja, azt már lehet, az nem probléma, ezért tartunk ott ahol tartunk és ezért tudnak velünk mindnet megtenni. És ezzel be is fejeztem.
-
edgR
őstag
válasz
RapaNui1 #54327 üzenetére
Ha már nem ingyen dolgozik, akkor átveri az embereket
Többletszolgáltatást nyújt érte, pontosan a lustákból és/vagy tudatlanokból él. Nem te vagy a célközönség, örülj neki! Itt a tudatlanságot nem úgy értem, ahogy te. Hanem úgy, hogy feltételezem te is szakembert szoktál megbízni egy olyan munkával, amihez nem értesz.Elgondolkoztál már azon a tejespult előtt, hogy miért van az , hogy valaki megveszi a 600 Ft-os tejet is, mert nem számít, vagy mert ahhoz szokott,, vagy mert nyújt számára valami többet (pl. laktózmentes), vagy mert jobban ízlik neki? Mások meg még a 300 Ft-os tejet is ott hagyják, mondván, hogy túl drága?
Ameddig egy termék/szolgáltatás kapitalista rendszerben küzd a vásárlók kegyeiért, addig igenis van létjogosultsága az irreálisan magas árnak is. Ha nem lenne logika az árképzése mögött, nagyon rövid idő alatt lehúzhatná a rolót. Ráadásul interneten keresztül értékesít. Még vásárlás után is van 15 napja a "pórul járt vásárlónak", amíg a haverja figyelmezetheti, hogy "te hülye, én pont ezt vettem meg fele ennyiért egy másik webshopból!" - és indoklás nélkül visszaküldheti a terméket.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
kbalage2 #54324 üzenetére
Ezzel egyet kell értsek. Itt nem támadásról van szó, hanem a nem korrekt tájékoztatásról, szinte már a vásárló megtévesztéséről. Én is rendeltem már tőlük több alkalommal is, de ami nincs náluk raktáron azt nem szabad megrendelni. Egy alkalommal egy alkatrészt csak ők tudtak beszerezni, akkor még nálam a bricklink nem jött szóba, aztán végül több mindent rendeltem előre utaltam, vártam vagy 1 hónapot, aztán megjöttek a kért dolgok, de hiányosan. Már nem is akartam velük szórakozni. Van ami tényleg jó áron van náluk, de ez a beszerzem neked a bricklinkről és átado dupla vagy tripla áron, mert épp te nem értesz hozzá szó szerint felháborító és undorító. Olvastam nemrég egy cikket, hogy sokan felháborodtak, hogy egy jelenleg futó sorozatban milyen bőrszínű szereplők vannak, hogy az alkotói szabadság jegyében a stúdió hogyan változtatott az eredeti művön, de a hófehérke nevű xxx filmen nem botránkozott meg senki. Szóval akkor a Legot savazzuk, mert árat emelt, de a jóhiszemű, vagy (és ebben az országban angyon sok ilyen ember van) naiv embereket becsapni az inkorrekt árképzessel azt lehet, akkor már ne támadjuk az üzletet. Emberek kapjatok már a fejetekhez, ebben az országban nem mindenki végzett egyetemet, az emberek nagy százaléka nem beszél egyetlen idegen nyelvet sem, sokan nem ismerik még az árúkeresőt sem, nemhogy a bricklinket, akkor őket már jogosan át lehet baszni? Azért mert esetleg nem elég tájékozottak? De mondjuk a gyereküknek szeretnének ajándékot és csak itt kapható? Akkor már megtehetünk mindent? Akkor már a gázt is kapatjuk 20x áron. Ezen se háborodjon fel senki, a lego árképzésén meg pláne ne!
-
Throme
veterán
válasz
kbalage2 #54324 üzenetére
Én se értem, miért kell támadni azt a boltot (semmi közöm hozzájuk) az árképzése miatt.
Ugyanúgy nepperkednek is, mint mások és egy szabadáras terméknek szabtak egy árat.
Oké, itt irracionális - magam is annak tartom - de ha valaki megveszi ennyiért, akkor ott a pénz nem számít. Mindenki más 'árösszehasonlítózik', akár a hazai oldalakon, akár a BL-en. Utóbbi halmaz nem fogja megvenni...Számomra jónéhány hivatalos Lego ár is "több mint pofátlan'" .
(jah bocs... őket nem illik szidni, mindenki mást lehet ...)
-
joe-ker
senior tag
válasz
RapaNui1 #54322 üzenetére
Azt tudom,hogy a két cég ugyanaz. Párszor már rendeltem tőlük minden rendben ment. De a legutóbbi rendelésnél kaptam egy sérült dobozt,ezt akartam volna meg reklamálni. Igen a telefon az csak azért van hogy kicsörögjön náluk. Mailt meg küldtem nekik már vagy 10-et. Lehet erődebb hangot kell megütnöm. Emag ezzel szemben 1000x gyorsabban megoldható ha valami gond van.
-
kbalage2
aktív tag
válasz
#75376384 #54304 üzenetére
A "nem árulhatnak mindent áron alul" és a "fél millás palimadár-vadászat" azt hiszem nem teljesen egyenlítik ki egymást. Felőlem rakjon rá 20-30%-ot a kifutott szettekre csak mert nem mindenki ismeri a BL-t, de azért ilyen árkategóriában lazán duplázni az árat több mint pofátlan.
-
RapaNui1
aktív tag
válasz
joe-ker #54308 üzenetére
Kockaváros és kockabolygó egykutya mind a kettő. Telefonon ne is próbáld őket. Nekem emailokra sem válaszoltak, és az előre kifizetett, majd el nem küldött Lego árát is kb 2-3 hét múlva utalták vissza, a kb 5. perrel fenyegető levelet követően. Korábban írtam már erről. Azóta kerülöm őket, ahogy az emagot is, bár múltkor már majdnem elcsábultam, de hála égnek még tartom magam.
-
zo-lee
aktív tag
Wooow, köszönöm!
-
timar88
tag
válasz
zo-lee #54310 üzenetére
[link]
Igen bl-en meg tudod nézni, itt a pontos link, alul az extra parts részen találod miknek kellene maradnia a végén.
Válaszolva a hiányzó elem kérdésedre, én azt vettem észre, hogy többször is előfordult, hogy egy elem a következő zacsiban volt, mint amelyikben elvileg lennie kellett volna. Olyan állítólag nagyon ritkán van, hogy elem hiányzik belőle, általában mi az építők baccuk el valahol és pluszba beépítjük valahova pl. -
joe-ker
senior tag
válasz
zo-lee #54313 üzenetére
Bricklinken meg tudod nézni az adott készlet pót alkatrész listáját. Ha az meg nyugtat.
-
czanga
őstag
1 pont = 1 Forint. Ritkán vásárolok, de azthiszem minden szettnél írja mennyi pontot kapsz utána. 7000 Ft felett lehet elkölteni a meglévőket, akár az összesen. Sok nem gyűlik amúgy sem össze, de ami jó, hogy eddig nekünk nem évült el, pedig utóbbi kb 2 évben nem vettem tőlük kb semmit. Most 1100 Ft, vagy mennyi gyűlt össze, azt váltottam be.
#54307 hami85
Én simán emaileztem velük, mikor Boba sisak nem jó állapotban jött. Foxpostal küldték, a régihez pedig kaptam visszaküldő kódot. Visszacsomiztam, feladtam. A következő már úgy jött, hogy a LEGO dobozt körbefóliázták, majd ki volt töltve a karton még bubis cuccokkal. Egy sima, korrekt levelet írtam, hogy nálam álltalában bontatlanul maradnak meg ezek a cuccok, ezért fontos számomra. -
zo-lee
aktív tag
válasz
Throme #54311 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Én is ezért kérdeztem, mert nincs kizárva, hogy ez-az kimaradt, de azért ezt a mennyiséget sokallom, idegesít, hogy vajon hol csúsztam meg velük ...
A hétvégén befejezem a járgányt, és ha más nem hiányzik, küldöm a hiánypótlási kérelmet ... Szerencs, hogy csak az ajtó egyik rögzítő eleme, mert anélkül még működik is, és más már nem kerül rá ... De ha valami alap dolog lenne, ami nélkül nem tudok haladni, az azért bosszantó lenne ... -
Throme
veterán
válasz
Mozaart #54309 üzenetére
Szerintem ennek azért nem lesz különösebb hozadéka, mert - az én véleményem szerint - az is számít hol laksz.
Ugyanattól a cégtől előfordult, hogy kapott valaki borzalmas csomagolású terméket, míg egy másik fórumtárs fullosan ép és korrekt csomagolásút kapott.
Pl emag, sokan utálják, van aki többször megjegyezte, hogy nem rendel onnan, miközben nekem eddig mindig normálisan be volt csomagolva a rendelésem (nem csak lego).Aztán ugyanezt ráhúzhatjuk a futárcégekre is.
Lehet egy jól becsomagolt cuccost a futárcégen belül az egyik brigád kutyamód kezeli, a másik brigád meg korrekt módon...Szóval szvsz ilyen táblázat nem adna konzekvens eredményt, hogy ettől-attól ne renedelj, vagy éppen ki a favorit.
Itt egy jó példa, hogy a kocka.hu általában pozitív elbírálásban részesül itt, miközben itt, ha visszanézed , akkor láthatsz vacak/sérült Lego dobozt....
Most akkor mi legyen a megítélése?szvsz
-
Throme
veterán
válasz
zo-lee #54310 üzenetére
A lego oldalán kérhetsz hiánypótlást. Az alkatrész listából írd ki az adott alkatrész kódját.
A Lego oldalán meg kell adni a kért adatokat és postán elküldik. Ezzel nem lesz gond.A megmaradt alkatrészek része a csomagoknak. Szinte mindig van ilyen kis megmaradt alkatrész, ami nem a szettből maradt ki, tehát nem hibáztál, hanem plusz.
Én nem igazán szeretem, mert idegesít, hogy most kihagytam, vagy plusz alkatrész... -
zo-lee
aktív tag
Sziasztok!
Régóta foglalkoztatott a téma, hogy felnőtt fejjel vegyek valami komolyabb technic készletet, míg végre rávettem magam. A Land Rover Defender lett a kiválasztott, már félig meg is vagyok vele, azonban felvetődött bennem két kérdés. Egyrészt: mennyire gyakori, hogy kifelejtenek alkatrészt a csomagokból? Most lett volna szükségem egy elemre, ami nem volt a számozott csomagok egyikében sem. Elképzelhető, hogy másik zacsiban lesz? Páros darab, és a haverját sikeresen meg is leltem abban a szütyőben amelyikbe írva volt, de az említett hiányzik ...Illetve a másik kérdés, hogy az apróbb alkatrészekből szoktak küldeni 1-2 plusz darabot is, vagy én hagytam ki sikeresen az építésből őket ?
Válaszotokat előre is köszi! -
Mozaart
aktív tag
Lett egy ötletem.
Biztos hülyeség.
De lehetne egy Lego Csomag Webshop Feedback google excel. Csak ötletelek, kövezzetek nyugodtan ha béna.
Vásárlás dátuma
Szett szám
Doboz állapota
Van-e védő doboz / Fólia
Webshop
Hiánytalan-e a csomag
1-10 elégedettségSzintén csak belső használat, lehetne képeket feltölteni, külső szerverre, olyasmi oldal kellene ahol hosszú ideig megmarad a kép.
Valahogy megoldani, hogy belső statisztikát adjon a rendelésekről. Valamilyen excel függvénnyel.Arra is jó lenne, hogy platformot adna a Doboz témának.
Mondtam, szeretem az Excel táblákat..
-
HUN_Sector
őstag
kockánál 50k felett ajándék. Pl. lars homestead. Elég sok minden van az akcióban résztvevő termékek között, pl az új classic űrhajó is.
-
kbalage2
aktív tag
Nem is értem miért vagytok felháborodva a LEGO áremelésein, a Kockashop mer sokkal nagyobbat álmodni
-
Lajti
tag
válasz
joe-ker #54300 üzenetére
Kösz! Én most áruházba rendeltem, meglátjuk mi lesz, fizetni is csak ott kell. Ha nagyon szar, otthagyom.
h3elios: Köszi, hogy leírtad! Az ilyen történeteknel sokszor a végkifejletet nem tudjuk meg, pedig úgy kerek a sztori, illetve tudjuk meg, hogy mire érdemes figyelni és mivel lehet számolni. Részvétem!
Új hozzászólás Aktív témák
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Peugeot, Citroën topik
- DJI topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Opel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- Tőzsde és gazdaság
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- NBA és kosárlabda topic
- További aktív témák...
- AM 5 lapok
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest