Hirdetés
Aktív témák
-
tothl
addikt
válasz dabadab #29904 üzenetére
Szerintem nem adja ki, epp ez a lenyeg ezert nyivakol mindenki, hogy rakotik a cuccokat az erositore, es legyen hang. Ki nez filmet a tv sajat hangszorojan ? Persze ezt olyan tudja megmondani akinek van ilyen tv-je. En ezt talaltam csak, mint infot.
A b650-es sem tudja, de manualisan at lehet verni, es akkor allitolag megy ha DD-t valaszt a juzer.Egyebkent a 656 egyik oriasi fogyatekossaga szerintem, hogy csak a sztereo hangot rakja ki a digitalis kimenetre hdmi -rol.
-
dabadab
titán
"Szerintem nem adja ki, epp ez a lenyeg ezert nyivakol mindenki"
Meglepne. Az osszes altalam ismert olyan mediaplayer, ahol elsporoltak a DTS licenszet, SPDIF-en siman kinyomja, mert az nem kerul semmibe (se licensz, se implementacio teren).
Bar abban persze igazad van, hogy a gyartok neha tenyleg meg tudjak lepni az embertDRM is theft
-
tothl
addikt
válasz dabadab #29906 üzenetére
A b650-nel konkretan szo van rola, hogy nem tudja, csak valamelyik elszant felhasznalo rajott, hogy ha dolby digital-ra allitja, akkor megy.
Az en 656 -omnal pedig en magam tapasztaltam meg, hogy hiaba megy bele a hdmi, csak a sztereot adja ki a kis alattomos a digitalis kimeneten.
-
atesss
addikt
Na mostmár tényleg engem is kezd érdekelni ez a kérdés is...
Külső hangszóró biztos nem lesz, anyám orvos, és kb. ilyen a hozzáállása, hogy "ő nem hallgat hangosan semmit, mert neki vigyáznia kell a hallására"
A fejhallgatót se szereti, mondjuk ebben tényleg igaza van !
Úgyhogy hangosnak egyáltalán nem kell lennie a TV saját hangszórójának, így kb. csak a hangminőséggel van értelme foglalkozni nekünk. Mondjuk ez így is a sokadik szempont."A b650-nel konkretan szo van rola, hogy nem tudja" Mármint most te az Optikain való továbbküldésre gondolsz itt is ugye ? Tehát a saját hangszórón az LG-knél (LH7000 és LH5000) és a Samsung B650-nél is biztosan esélytelen ?
Mert ha a hangminőséggel nem is foglalkozok, abba is belegondoltam, hogy a letöltött mkv-k elég nagy részében DTS-ben va na hang. És ugyan át lehet kódolni, de az mindenképp kényelmetlen.
"hogy ha dolby digital-ra allitja," Mármint a menüben átállítja kompletten az Audio kimenet tipusát, minden jelforrásra ? Vagy külön csak a médialejátszáshoz van ilyen menüpont ?
Ati007:
Ilyet tud az LG (van ilyesmi a menüben) ?Mennyibe kerül amúgy a legolcsóbb optikai csatlakozós (ezeken a TV-ken már nincs Koaxális digitális ? ) DTS dekóder ?
Erősítős és erősítő nélküli (ha van ilyen) ára is érdekelne.[ Szerkesztve ]
-
tothl
addikt
válasz atesss #29908 üzenetére
Itt az a gond, hogy ezeket a komolyabb modelleket medialejatszasra is hasznalna az ember, es eleg gond, ha nem kezel le ezt-azt. Hiaba van dekodolo erositod, mivel a keszulekben tortenik az allomany feldolgozasa, hajra lehet kenni, mert nem tudod belevarazsolni a jelet.
Ezert sarkalatos kerdes, hogy minden hangformatumot lekezeljen a ketyere. -
atesss
addikt
válasz Ati007 #29900 üzenetére
Szerintem a hang az a vékony design miatt is lehetett ilyen.
Azért 4cm az nem egy sok hely egy normális hangszórónak szerintem..."A tv menüje egyszerű de mégis sok lehetőséget ad beállítgatni ha valakinek ahhoz van kedve." Megnéztem a magyar manulját (#29831), és igen, nekem is elég egyszerűnek tűnt a menü.
"az LG feketéje a leggyengébb" Hát az LH5000-re kiváncsi leszek, de igazából egy ilyen hiba még bőven belefér, tökéletes úgysincsen...
Az LH5000 ugye 200Hz-es, mi a véleményed a tiednek a 100Hz-eről ? És milyen lehet az LH5000-k 200Hz-e.
A korábban linkelt trustedreview-es teszt alapján elég jó lett az (is) az LH5000-ben !"Az Lg pendriveról és külső vinyóról is lejátszik mkv-t (ntfs és fat32-t is ismer)" Hány 1080p-s MKV-t próbáltál kb. ? Az a kérdés, megy-e mindennel (a DTS hangot kivéve), H264, AVC, meg különböző profile-okkal kódolt H264-ekkel ?
Ja de inkább meg is néztem, a manualban ezt írják (90.oldal) :
FILM (*.dat/*.mpg/*.mpeg/*.ts/*.trp/*.tp/*.vob/*.mp4/*.mkv/*.avi/*.divx) fájlok támogatása
Videoformátum: DivX3.11, DivX4.12, DivX5.x, DivX6, Xvid1.00, Xvid1.01, Xvid1.02, Xvid1.03, Xvid 1.10-
beta-1/beta-2, Mpeg-1, Mpeg-2, Mpeg-4, H.264, AVC
Hangformátum: AC3(Dolby Digital), EAC3, AAC, Mpeg, MP3, PCM, HEAAC, CDDA
Bitráta: 32 ~ 320kbps(MP3)
Feliratformátum: *.smi/*.srt/*.sub(MicroDVD, SubViewer 1.0/2.0)/*.ass/*.ssa/*.txt(TMPlayer)/*.psb(PowerDivx)
• Előfordulhat, hogy a felhasználók által készített feliratok némelyike nem jelenik meg.
• A hang nyelvének megváltoztatásakor előfordulhat, hogy a képernyőn is látható az átmenet
(leállás, gyorsabb visszajátszás stb.)
• Előfordulhat, hogy a sérült filmfájlok nem játszhatók le megfelelően, vagy esetükben a lejátszó
bizonyos funkciói nem használhatók.
• Bizonyos kódolóprogramokkal létrehozott filmfájlok nem játszhatók le megfelelően.
• Ha a rögzített fájl hang- és képszerkezete nincs összefésülve („not interleaved”), csak a kép vagy a hang kerül lejátszásra.
• A maximális támogatott videofelbontás a jelszakasztól függően 1920x1080@25/30P vagy
1280x720@50/60P.
• A jelszakasztól függõen a 1920X1080@25/30P vagy 1280x720@50/60P felbontású videók nem
játszhatók le.
• A megadottól eltérő típusú és formátumú filmfájlokat a készülék nem minden esetben képes
megfelelően lejátszani.
• A filmfájlok maximális bitsebessége 20 Mbps.
• Az 4.1-es vagy újabb verziójú kódolással készült profilok folyamatos lejátszása a H.264-ben nem garantálható.
• A DTS audiokodek használata nem támogatott.
• A 30 GB-nál nagyobb méretű filmfájlok lejátszása nem támogatott.
• A DivX videofájlnak és a hozzá tartozó feliratfájlnak ugyanabban a mappában kell lenniük.
• A feliratok megjelenítéséhez a feliratfájl és a videofájl nevének meg kell egyeznie.Kiemeltem a 3 dolgot, ami ugye a kérdéses.
Ezekalapján a DTS-nek lőttek...
Persze olyan trükk, mint a Samsung B650-nél, olyan lehethogy itt is van, mintjárt megnézem a manulaban írnak-e ilyesmit a hangbeállításoknál.
De a legjobb tényleg az lenne, ha te kipróbálnád...
Mit jelent az a 4.1-es H264 a gyakorlatban ?MOD: nézzétek meg a manualt ti is, 114.oldaltól vannak a hangbeállítások, a "A DIGITÁLIS AUDIOKIMENET KIVÁLASZTÁSA" pedig a 120.oldalon.
Hát itt nem írnak semmit sem DTS-ről.
Mondjuk ez az egész az "Audiobemenet"-ről szól és nem a beépített médialejátszóról.[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
A Samsung B650 ezeket a fájlokat képes lejátszani:
http://prohardver.hu/tema/lcd_tv_tapasztalatok_tanacsok/hsz_29561-29561.html
-
Ati007
őstag
az lg nem tudja lejátszani a dts-s mkv-t. Azt hogy ki adja e spdifen még nem tudom de hétvégéig kiderítem.
A sonyt már rég eladtam mert az árából vetem egy projektort és ha mozizok akkor proji , mónika showra meg elég a 42 tv.
-
justaview
senior tag
Probald ki a kedvunkert,hogy lehet-e manualisan allitani DD-re es ha igen, akkor mit tesz a keszulek... Szerintem sokakat erdekel itt ez a dolog !
OK, este kipróbálom, aztán jelentkezem.
Azért nem izgatott nagyon engem ez a téma, mert ahogy korábban írtam én alapvetően a Popcorn A-110-esemmel játszok le , és az meg mindent visz.
De megpróbálom a TV-vel is.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi8507
tag
Sziasztok.
Kérnék egy kis segítséget vagy inkább tanácsot.
Érdemes-e megvenni a Sony kdl 37 V5500-at 235 000HUF
Vagy esetleg ebben az árban és méretben van -e jobb készülék?
Előre is köszi. -
Csabi8507
tag
Philps 37PFL7603H vagy jobban megérné azt a+10 000 ft?Mert ez meg 245 000 Huf.
-
Jozsoka
csendes tag
Sziasztok! 1 hónapja vásárolt 37LG5000 tipusú TV-m ha nem maximumon van a háttérvilágítás erősságe halkan búg, 5-6os hangerő mellett már nem nagyon hallani de engem zavar. Tapasztalt valaki hasonlót, mi lehet az oka?
-
dobost
senior tag
Sziasztok!
Nézelődtem a piacon és rájöttem, hogy 66cm-es DVB-C LCD TV-t nem fogok taláni... Kevés típus van...66os fért volna be a szekrénysoromba, de találtam egy másik megoldást, így 81cm-es TV-ket nézek.
Tudtok olyan 81 cm-es TV-ről, ami szép képet ad, DVB-C-s és maximum 110000Ft?
Főleg STB nélküli digitális adás vételére használnám és HDMI-n keresztül a gépet is rákötném.Köszönöm,
Tamás -
justaview
senior tag
válasz Ati007 #29918 üzenetére
azért az messze van még, a popiba lehet merevlemezt is tenni és mindennel megbirkózik
Így van.
Na, kipróbáltam a 40B650 médiaplayer-ét.
Nem tudja a DTS-t a saját hangszóróján lejátszani (ezt eddig is tudtátok), kiírja, hogy kodek hiány van.
A hang menü-ben van olyan, hogy "Audioformátum", de sehogy nem enged belemenni.
Scooby talán megfejti majd.Összekötöttem optikán a Yamaha házimozi-rendszerrel, ami tudja a DTS-t is.
NEM MEGY ÍGY SEM. (A TV adók hangját azért kiküldi így)A Popcorn ugyanazt a filmet simán viszi, és továbbküldi a jelet optikán a házimozi rendszernek, így megy a hang is. ÚGYHOGY MARAD.
-
justaview
senior tag
válasz dobost #29925 üzenetére
Samsung LE32A431T2 -> erről tudtok valamit? Elvileg ez is DVB-C-s.
Már réggebben nézegettem ezeket egy rokonomnak. Már nem tudom miért, de akkor arra jutottam, hogy az A451 alá (ha nagyon nem muszáj) nem szabad menni. És a 451-es is kb. 125eFt körül van. Hasonlítsd össze a kettőt. Ha neked is fontos a különbség, akkor inkább a 451-es
-
Digitalis
senior tag
válasz dobost #29925 üzenetére
Esetleg, de 120k:
[5403H]
úgy látom volt nekik: [32pfl5403H hd ready] jelenleg a honlapon csak [32pfl5403D hd ready] van nekik, de egy telefont megér, hátha.[ Szerkesztve ]
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
Csabi8507
tag
29919 és 20-ra valaki?
-
őstag
azért szerintem a 1080p/25 se nagyon koser nem 24nek kéne lennie??
azért megnézhetnétek(justawiew) hogy akadozik e 1080/24p-és film?[ Szerkesztve ]
-
Csabi8507
tag
Légyszi segítsen valaki.
Sony kdl 37 v5500
Phlips 7603 37-ben
Előre is köszi. -
justaview
senior tag
-
gyuromoj
veterán
Üdv!
E közül a 2 TV közül ki melyiket ajánlja?!
Főleg kábeles SD adás+xbox360+DVD menne rajta!
Melyik jobb erre a használatra?Philips 32PFL5403D LCD
Samsung LE32A431T2XXC LCDKöszönöm előre a válaszokat!
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Symbio
senior tag
válasz Csabi8507 #29935 üzenetére
Összehasonlítási alapom nincs, de van 1/2 éve egy 7403-am 42-es méretben. Nem tudok rosszat mondani rá. A 7603 ua. csak 100 Hz helyett ambilight, szerintem nem jársz rosszul vele.
(nem hiszem, hogy találsz olyat itt, aki mindkét típust használta otthoni körülmények között, tehát objektív összehasonlítási alapja lenne) -
justaview
senior tag
Most kapott 5 csillagot az LG 32LH7000, akit esetleg 32"-os TV érdekel...
-
quby
őstag
Hi mindenki!
Kérdésem lenne a samu LE-40A550-es tipust használókhoz. Most készülök venni elsősorban monitoként lesz használva. még nincs ilyen jellegü tapasztalatom igy fogalmam sincs hogy műxik mocsiként 1 tv. ami érdekelne:
1 a forrás (PC) bekapcsolásakor érzékeli az érkezö jelet és a megfelelő bemenetre vált (D-SUB, HDMI) vagy nekem kell külön távirányitóval (ON + forrás kiválasztása) bekapcsolnom?
2 ha igen ezt melyik bement(ek)en tudja?
3 tudja-e ezt viszafelé is (kikapcsolás)az anyám panáján (legolcsóbb mittoménmi 32-es) külön kellett kapcsolgatni ami hietetlen idegesitő HTPC-vel használnám ugyhogy ez az egyik elsödleges szempont. ha valakinek van tapasztalata vagy ki tudná nekem próbálni azt igen megköszönném...
A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.
-
Hooshee
csendes tag
Látom ép szóba került az LH7000... én most vettem nemrég egy 42" példányt, és küzdök az MKVkkal. Némelyiket simán lájátssza (olyat is, aminek a nevében amúgy DTS van), némelyikre meg invalid file, és akkor a listázóban is 00:00 hosszt jelez és quickview sincs. Tapasztalt már valaki hasonlót? És esetleg van ötlete megfejtésre? Az egyértelmű hogy a videosávval van a baj, mert remuxoltam az MKV-t, hangsáv nélkül, de hiába, nem változott a helyzet...
Az idő pénz, pénz beszél, kutya ugat, amelyik kutya ugat az nem harap, tehát az idő nem harap, de akkor minek van neki vasfoga?
-
atesss
addikt
válasz Ati007 #29944 üzenetére
#29910-be bemásoltam a manual részletét:
• Bizonyos kódolóprogramokkal létrehozott filmfájlok nem játszhatók le megfelelően.
• Az 4.1-es vagy újabb verziójú kódolással készült profilok folyamatos lejátszása a H.264-ben nem garantálható.
• A DTS audiokodek használata nem támogatott.Na ebből videóra csak a 2. pont a konkrét.
Azt kéne megtudni / megnézni, hogy amik nem mennek, tényleg 4.1-es profilúak-e, vagy más a gond.
Meg tudjátok nézni ezt valahogy ?
Sokkal nem lenne jobb, ha meg lehet nézni, max. annyival, hogy meg tudod nézni gépen, hogy megy-e majd amit letöltöttél.
MOD: Illetve sokhoz van példafájl, azt letöltöd, és megnézed gépen milyen profil, azért ez már kényelmesebb lenne.
Mondjuk ha nem találsz más verziót a filmből akkor így is mindegy...
De mit jelent egyébként a 4.1-es profil, miben jobb / rosszabb (úgylátszik a támogatottságban mindenképp) , hol / kik használják inkább ?[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz justaview #29939 üzenetére
Hmm mindjárt elolvasom a tesztet.
Mert 32"-on is gondolkozunk azért, és most néztem meg árgépen, 193.300-ért van gyári garral (Laser Műszaki Udvar) !
És erre nem kell várni, azonnal megvan.
A 32LH5000 ehhez képest nem olyan sokkal olcsóbb, 190e alapból, de első rendeléses kedvezménnyel az Euronicsban 180e, azaz 13300-al olcsóbb.
A fő gond, hogy az LH7000-s szerintem (és anyám szerint is) ronda.
Csak piros színben van ez gondolom, nem ?
Mert ez a piros lyuk rajta, ez nagyon nem kéne.Akinek van már ilyen, mi a véleménye a designról ?
Azt tudom, hogy a "lyuknak" a világítását ki lehet kapcsolni, de úgy se sokkal jobb...Az LH7000 és LH5000 közt pontosan mik is a különbségek ?
LH5000 - 200Hz, LH7000 - csak 100Hz.
LH7000-ben van BT, LH5000-ben nincs.
Az 5000-s hangszóróját én jobbnak gyanítom, meg asszem a tesztben sem mondtak nagyon rosszat (bár ez 42") [link]
A vastagság nem érdekes, egyéb különbség van még ?
A panelről meg itt az LH7000 tesztje 32"-ban, de az LH5000-ről csak 42"-ról van.[ Szerkesztve ]
-
Hooshee
csendes tag
-
Lacpac
őstag
Sziasztok!
Nem kicsit hülyét kérdezek!
Mennyire strapabíró egy lcd panel? Muszály vásárolnunk egy tv-t, mert haldoklik a mostani katódos.
A tv térdmagasság fölött van egy kicsivel, és a fiam szokott olyat csinálni, hogy jártában keltében megkocogtatja, néha belevágja a műanyag kisautót a képernyőbe.
Ha nagyon sérülékeny, akkor inkább egy másik katódsugaras tv-t nézek ki, de ezt nagyon nem szeretnénk. -
sittes79
addikt
Tegnap kicsit tesztelgettem a LG LH7000-et a hülyéknél, a fekete tényleg
ratyi, menü kicsit lassú, de amúgy rendebn van szerintem, design nekem
tetszik, hja bekapcsoltam mobilon a blututtyot összepárosítottam a tévével,
benyomtam mp3-at tévé nem kérdezett hanem egyből kitekerte a hangfalra a képernyőm meg ment kis vizualization, azon túl hogy nagyon rossz a hangminőség érdekes feature.
Aktív témák
Hirdetés
- Airpods Pro 2 dobozos! 12 hónap szavatossággal
- SONY WH-1000XM3 vezeték nélküli, zajszűrős fejhallgató - HIBÁTLAN ÁLLAPOT
- LG 86QNED916QA 4K QNED MiniLED 4K 120Hz.2 Év Gyári Garancia
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
- Komplett fénytechnika (Robotlámpa, stroboszkóp, vezérlő, állvány)
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest