Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29751) tothl válasza priti (#29695) üzenetére


tothl
addikt

Szia !

Nekem nem tunt veszesnek. Az lcd monitorom szarabb.. :)
Az s4000-et nem vennem meg.....ha mar sony, akkor nagyobb szeria.
Ha a samurol lemondasz, elobb hasonlitsd ossze a kettot eloben. Nem akarom fenyezni, de az s4000 csak arban ellenfele a 656-nak, kepminosegben egyaltalan nem.

Samu tulajok : van uj firmware..meg nem tettem fol, csak gondoltam szolok... :)

(#29752) PerczelZita


PerczelZita
tag

Sok helyen olvasni, hogy kapcsoljuk ki a dinamikus kontrasztot. Nálam, a Panasonic LX85-ben semmi ilyesmi nincs, hogy dinamikus kontraszt kikapcsolása. Lehetséges, hogy nem lehet lekapcsolni?

Másik kérdésem, hogy néha villog a kép pár másodpercig. Eddig tv adásnál volt ilyen, azt hittem a gyenge szobanantenna jelre érzékeny az lcd. De most volt egy dvd is (igaz, az is gyenge minőségű), aminél a piros színű ruha is villogott. Ez valami lcd jelenség?

(#29753) anrab válasza DroneZ^ (#29746) üzenetére


anrab
addikt

a tv-n nem kell átkapcsolni a képméretezést valami pc megjelenítésre?

(#29754) hagen


hagen
csendes tag

Sziasztok,

Hogy van ez a falra szerelés? Kinéztem a Philips 7603H-as modelljét, aminek a specifikációjában az van, hogy VESA szabvány kompatibilis 200 x 300 mm. Viszont akárhány fali tartót nézet pl. itt meg itt, vagy azt írják, hogy VESA 100 x 200-ig jó vagy semmit (vagy én vagyok vak). Szóval pls help, milyen tartót vegyek?

Arra vonatkozólag is örülnék a véleményeknek, tapaszalatoknak, hogy mennyire jó ez a TV másfél-két méterről nézve elsősorban DVD és némi kábeltévé nézésre használva. Vagy bőven elég ilyen célra egy kisebb és/vagy olcsóbb modell? (Sokkal többet nem költenék rá, ennyit (~160e) is éppen hogy, viszont eléggé ráizgultam erre az Ambilight témára...)

Előre is kösz az építő jellegű válaszokat!

(#29755) dabadab válasza hagen (#29754) üzenetére


dabadab
titán

"Hogy van ez a falra szerelés?"

Semmi kulonos, tok szabvanyos meretek vannak, a falitartok tudjak az osszeset, amire szukseg lehet (amik 100x200-ig mennek, azok valoszinuleg a nagyon kis teherbirasuak).

A tartok kozott elsosorba az allithatosagban van kulonbseg: nem csak az elmeleti reszben (vagyis hogy hany csuklo meg miegyeb van rajta), hanem abban is, hogy mennyire lehet oket normalisan beallitani: a sima falralogatos tartoknal sok kulonbseg nincs, viszont egy tobb csuklos tartokarnal egy gagyibb darab mar eleg rendes holtjatekot produkal.

DRM is theft

(#29756) rol33


rol33
aktív tag

sziasztok

kérdeznék egy dolgot, bár nem is tudom h írjam le, de megpróbálom. szal van nekem egy Samsung HD Ready tv-m ami össze van kötve géppel Hdmi-n keresztül. namost a kérdésem a felbontásokhoz kapcsolódik, mivel per-pill 1280x720-ra van beállítva (itt nagyon szép a kép, szép teltek a színek is) mert ha belövőm 1360x768-ra ott érdekes mód a kép olyan hogy is mondjam tiszta fakó lesz, élettelen. Kérdésem ez mitől lehet, gondolom a nagyobb felbontáson szebb kellene h legyen a képnek, vagy nem?

®

(#29757) sittes79 válasza hagen (#29754) üzenetére


sittes79
addikt

szia,

Én 1 hete vagyok boldog tulajdonosa egy 47"-os 7603D-nek
eddig nagyon meg vagyok elégedve vele, a fo* analóg kábelTV jelből olyan tiszta képet
varázsol, hogy beszarás, nagyon jó a tuner+elektronika vagy mi.

PC-vel nyomatom a filmeket _HDMI-n kiváló, tegnap néztem 720-ban
madagascar 2-t ambilightal, mikor vörösen izzik a nap és az ambi is
brutál odabasz, igaz ami igaz a 9-es széria a legütősebb azért ez sem rossz.

A lényeg hogy falra rakd és világosra legjobb a fehér !!!

Xboxal nagyon szépek a színek és nekem semmi input lag vagy ha van én
nem érzem!

ÉN ennyit tudok, scoobyka írt róla részletesebben igaz neki 7403 volt. keress rá!!

(#29758) hagen válasza dabadab (#29755) üzenetére


hagen
csendes tag

Nagyon köszönöm a gyors választ.

Tehát nyugodtan megvehetem pl. ezt. (A Digitalko-ben van 5000 Ft ajándék, amiből gondoltam a tartót, de azok vagy nem jól (kicsi, csuklós, mennyezeti, nagy), vagy túl drágák.)

Továbbra is örömmel veszek minden választ a második - TV-re vonatkozó - kérdésemre.

[ Szerkesztve ]

(#29759) priti válasza tothl (#29751) üzenetére


priti
addikt

Helo, a samuról azért mondtam le, mert egy elég jó lagmentes monitort szoktam meg, ami amúgy pont samsung.
Annó amikor vettem a samumat a felső kategória volt 130-ért, nem sok 5ms válaszidejű TFT volt ami 20" és nem wide akkoriban, de még évek múltán se egy utolsó darab, bár ma már nem olyan nagy szám az 1600x1200-as felbontás. Tartok tőle, hogy a pici késés is bosszantana, mert neten szoktam multizni és ott nagyon kijön, nyilván kevésbé ha a "gép ellen" játszol, de az már nem köt le, öregszem, ha viszont bosszant a lag akkor úgyis az lenne a vége, hogy megtartanám a monitort is, úgy viszont a költségem már ott van, mintha megvettem volna a Sony W sorozatát, én így számolok ... amennyiért eladom a monitort meg a fölös házimozit annyival kevesebbe kerül a történet, ha megtartom a monitort akkor a házimozit se adhatom el, mert megint ugyanott vagyok, hogy az 5.1-hez minden hangszóró rossz helyen van ha átülök a tv elé, nekem ez a legfontosabb hogy a monitor meg a tv az egy és ugyanaz legyen, hogy az egyik házimozi szettet is eladhassam a fenébe és kivághassam innen a hangszórókat a maradékot meg felfúrhassam a tv-vel együtt a falra, az egészben ez a lényeg, tele a HDD-m avi filmekkel, azok meg még a DVD minőségét se érik el a full HD is a monitornak való használat miatt prioritás, amúgy az se izgatna.

Hardverlesen

(#29760) hagen válasza sittes79 (#29757) üzenetére


hagen
csendes tag

Köszi az infókat! Király lehet az a 47"-os óriás...

Én meg egy orbitális barom vagyok, mert nem írtam, hogy egy 32"-eset néztem ami ugye csak HD ready - ez elég fontos a nézési távolság miatt gondolom.

A PC-vel HDMI-n okosságot én is ki akarom próbálni majd ha lecserélem a gépet - egyelőre nincs rá keret. Addig is egy olyan mini mozirendszer lenne (konrétan ezzel szemezek), ami csak Scart / Kompozit / S-Video csatlakozókkal rendelkezik. Vagy az nagyon gáz?
(HDMI-sben 5.1-est láttam csak, viszont a sok hangfalat nálunk lehetetlen normálisan elhelyezni.)

[ Szerkesztve ]

(#29761) dabadab válasza priti (#29759) üzenetére


dabadab
titán

"elég jó lagmentes monitort szoktam meg"

Azert en a helyedben eloszor utananeznek, hogy mennyire lagmentes. ;)

DRM is theft

(#29762) dabadab válasza hagen (#29758) üzenetére


dabadab
titán

"Tehát nyugodtan megvehetem pl. ezt."

Igen.

DRM is theft

(#29763) einstein válasza priti (#29733) üzenetére


einstein
senior tag

Bocs, de ha ilyen komolyan veszed a játékot akkor nem értem, hogy hogy egyáltalán LCD-d van most is? Szerinted annak nincs input lagja?? Pláne mivel nem is egy mai darab, ha jól látom az adatlapodon.
Megmondom őszintén, azt meg kétlem hogy ebből fogsz megélni, tehát biztos, hogy nem kell ennek ekkora feneket keríteni. Ha LCD-t veszel, lesz input lag is. Ha az meg nem ilyen 100ms-os nagyságrend, észrevenni nem fogod.

(#29764) dabadab válasza dabadab (#29761) üzenetére


dabadab
titán

Ja, most latom, hogy ott van az adatlapodon, hogy 204B. Annak az internet szerint olyan 35-40 ms lagja van :)

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#29765) einstein válasza dabadab (#29764) üzenetére


einstein
senior tag

Na ennyire fogja zavarni. :))

(#29766) Kagylo


Kagylo
tag

üdv,
olyan szakmai kérdésem van, hogy MSI pr200 laptopot szeretnék full hd lcd re kötni HDMIvel, de vibrál a kép.
gondolom mert nem 60hz-en kéne frissíteni, de nem tudom a laptopot feljebb csalni 100 hz-re (úgy is próbáltam, hogy csak az lcd van kép, de nem ment)
tudtok valami tippet, elvileg a legfrissebb frissítés van az integrált videokarin

(#29767) dabadab válasza Kagylo (#29766) üzenetére


dabadab
titán

"gondolom mert nem 60hz-en kéne frissíteni"

De. Ez nem CRT, itt a bemeneti jel alacsony frekvenciaja nem okozhat vibralast (azon kivul az LCD TV-k max 60 Hz-s jelet szoktak tudni fogadni).
Ez valami egyeb banat lesz, talan a TV beallitasaiban valami (mi a pontos tipus?), talan konkret meghibasodas.

DRM is theft

(#29768) priti válasza dabadab (#29764) üzenetére


priti
addikt

:Y Na ez tök jó hír, de hülye vagyok, hogy ezt nem néztem meg, akkor lehet jó a samu is, de akkor meg nem értem mit sírnak az input lag miatt, én nem érzek semmi lagot 250FPS-en, jó mondjuk ha a COD2-őt benyomom dx7-be és felmegy 800-1000FPS-re akkor már keményen érezni, hogy valami nem kerek, de nekem 250FPS bőven elég, az új rész meg már eleve nem is megy feljebb VGA limit miatt, dx10-ben, de ha meg... nem értem, ennyi megszállott lenne, hát ahhoz képest simán nyerem a multit legtöbbször :DDD
De akkor meg simán jó a samu is a 30ms-sel, franc bele hogy nincs a notimon DVI, mostmár tényleg ki kéne próbálni, basszus ha nem számít a 30-40 se akkor veszek egy Hitachit 150-ért azt kész, ennyit lehet hogy tud az is, a francnak költök akkor ennyit, ilyeneket írtak, hogy megrántod az egeret és érezhetően később reagál a kép 30ms fölött, de akkor ez olyan emberek véleménye akik tízezerért vesznek egérpadot és éjjel nappal a gép előtt játszanak mi? Baaaaaszus, biztos azok hülyítik egymást a fórumokon egyfolytában, minden világos, Jééééézusom :W :DDD :DD :DDD

Hardverlesen

(#29769) priti válasza dabadab (#29764) üzenetére


priti
addikt

Azért nem annyi az, most kerestem rá és 10ms és 30ms között elképzelhető, de legtöbbször 20ms. A legtöbb helyen 20ms-t mértek.
Azt a 35-40-et gonoszúl beírtad nekem hasból mi? :DDD kis galád :) akkor leeht hogy mégse olyan hülyék és a 20 és 30 között van a lélektani határ valahol, ahonnan már észre lehet venni...

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#29770) Zoles


Zoles
csendes tag

Üdv nektek! Már régóta tervezem egy LE-40A656os tv vásárlását,végigolvastam róla általában mindent de most feltünt egy másik esélyes is elég jó áron ismerősön keresztül viszont őróla nem találtam semmit. A tipus LE-40B551 tudtok valamit róla? Mi a különbség a másikhoz képest illetve valakinek tapasztalata a tipussal esetleg egy magyarnyelvü teszt?

A keresőt már használtam illetve próbáltam visszaolvasni de talán néhány hozzászólás van a"B"-s szériáról azt ennyi.

A tv x360 illetve médialejátszóról illetve pcről mkvs filmek nézésére használnám illetve Sat tv hez.

[ Szerkesztve ]

az erő legyen veletek....meg a joghurt

(#29771) aram01


aram01
nagyúr

sziasztok van egy Grandin lvh 061n - 32" lcd-m az a problémám ha teszek rá hangot érdekes bugó hang jön a hangszorókból szerintetek mi lehet a baj?

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#29772) dabadab válasza aram01 (#29771) üzenetére


dabadab
titán

Talan foldhurok. Akkor is jon, ha kihuzod az antennat?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#29773) einstein válasza priti (#29769) üzenetére


einstein
senior tag

[link]
Itt van említve pl. a 35-40ms input lag.

(#29774) priti válasza einstein (#29773) üzenetére


priti
addikt

S-IPS.BenQ FP2091 20-30ms or more simply: 30ms
S-IPS.BenQ FP2092 30-18ms or more simply: 30ms
S-IPS. LCD2190UXi 10-28ms or more simply: 16/ 28ms
TN.Samsung 203B 4-36ms or more simply: 22ms
TN.Samsung 204B 10-30ms or more simply: 20ms
PVA.Samsung 214T 15-25ms or more simply: 20+-ms
S-IPS.Sony S205K 20-35ms or more simply: 30ms
Considering price, the 204B looks like the best choice in that resolution. However, if you might consider widescreen, there is an even better choice:
AS-IPS.NEC 20WGX2 5-10ms 7-9 Notice that is has a response time closer to the VX922 and it has perhaps the best panel type on the market (S-IPS with glossy finish) for image editing.

[ Szerkesztve ]

Hardverlesen

(#29775) aram01 válasza dabadab (#29772) üzenetére


aram01
nagyúr

nemtom hazamegyek tesztelem digibeltérivel megy este mondom mi az eredmény

Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...

(#29776) einstein válasza priti (#29774) üzenetére


einstein
senior tag

Mutatok neked még egyet:
[link]
Azért a Lenovo van mellette, mert nekem az van és hidd el nem tapasztalok vele semmi különöset, pedig elég sokat játszom én is....:)

Egyébként ezek a 20 ms-os értékek már csak azért is érdekesek, mert a lag az vagy ~16 ms vagy ~32ms, stb. lehet, mert ez felel meg az 1 vagy 2 vagy több frame-nek.
Persze átlag az lehet 20ms de a megjelenítő ugyanúgy késni fog 1 vagy 2 frame-et esetenként.

[ Szerkesztve ]

(#29777) runner 125 válasza Zoles (#29770) üzenetére


runner 125
nagyúr

A 656-os széria jobb mint az 551-es, keress rá pl argep.hu-n.
Nekem 37"-os, 551-es van, tudom ajánlani ha esetleg arra jut a választásod.
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#29778) Scoobyka válasza runner 125 (#29777) üzenetére


Scoobyka
addikt

ő a b550-est írta ami már 2009es...mig a tiéd 2008as még.

(#29779) dabadab válasza runner 125 (#29777) üzenetére


dabadab
titán

Az vilagos, hogy az A656 jobb, mint az A551, viszont egy A656 vs B551 meccs nem ennyire egyertelmu.

DRM is theft

(#29780) runner 125 válasza Scoobyka (#29778) üzenetére


runner 125
nagyúr

Upsz, valóban.
Akkor a B551 lényegében hasonló paraméterekkel bír mint az A656, csak a háza 551,nemde?
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#29781) Zoles


Zoles
csendes tag

THX a segítségeket de az mpeg-4 tuner illetve a káván kívül mi számottevő különbség van a kettő között ami egyértelművé teszi a kb 50rongyos különbséget?

az erő legyen veletek....meg a joghurt

(#29782) Scoobyka válasza runner 125 (#29780) üzenetére


Scoobyka
addikt

ezt sem mondanám,hogy hasonló.....mert azért van eltérés a külsőben...,hogy jobb-e mint a 656os azt nem tudom...mindenesetre újabb.

(#29783) runner 125 válasza Scoobyka (#29782) üzenetére


runner 125
nagyúr

Értem, köszi az infót én is. :R
Üdv.M

"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!

(#29784) denes242 válasza runner 125 (#29780) üzenetére


denes242
aktív tag

nincs a b551-ben 100 Hz ha jol emlekszem.

P5B Deluxe - Q6600@3.0Ghz - Zalman CNPS9700 - GEIL Black Dragon - FSP Epsilon 600 - Thermaltake Armor Jr. - Debian Linux

(#29785) priti válasza einstein (#29776) üzenetére


priti
addikt

Ha belegondolok nem vágom. Nagyon nem. Ha jól értem a VGA elküld 250 darab frame-et másodpercenként, abból ténylegesen látok a monitor panelén 60-at, mivel 1600x1200-ban 60Hz a képernyőfrissítési frekvencia. Azaz kvázi elveszik egy rakás frame ígyis-úgyis, a magas FPS miatt mindig a legfrissebb, a valóshoz időben legközelebb álló képkockával frissíti a panelt a monitor, frame alatt most a képkockát értem, CRT tv-nél a frame egyébként a képcsőben lévő maszkot fogadó keret volt régen, ami egy lemezből készült alkatrész volt (elolvastam havernál a képcsőgyártást :) ). Szóval én az input lagot úgy értelmeztem eddig, hogy a tévé fogadja a digitális jelet a VGA-tól, de nem csak a monitornál szokásos konverziót hajtja végre, hanem az elektronikájába integrált képjavító számításokat is elvégzi akarva akaratlan, kvázi nem csak dekódol, hanem konvertál is, mert nem lehet a menüben mindent kikapcsolni és ez tart x ezredmásodpercig, ami hozzáadódik az egyébként is meglévő képmegjelenítési időhöz és a kettő együtt már okoz egy olyan mondjuk úgy fáziskésést a fizikai kézmozdulat és a képen látható mozgás között, amit az emberi érzékekkel már fel lehet fogni és akarva-akaratlan zavarja az embert. Nem arra gondoltam, hogy ráeresztek egy stoppert és arra áll föl, hogy kevesebb a késés az egyiken, hanem hogy tényleg észre lehet venni, miközben játszol. Ehhez képest én egyáltalán nem tapasztaltam semmi ilyesmit, szóval most elbizonytalanodtam, hogy most akkor van ilyen egyáltalán amikor LCD Tv-n játszol vagy nincs ilyen és ha van akkor mikortól van. Csak a 100ms késéssel dolgozó legszarabbakon lehet észrevenni, vagy tényleg 30ms fölött érezni, vagy sehol se, csak pár fanatikus tévképzete az egész, én nem éreztem a sajátomon ez hót ziher, de ez pont nem zár ki semmit, mert ha az enyémnél 20 az átlagérték akkor a legtöbb olcsó TV-nél gyorsabb a monitorom, de itt is írta valaki pedig, hogy a samunál TV-nél már lehet érezni pedig az 30ms körül van :F most akkor érezni vagy nem?

Hardverlesen

(#29786) Scoobyka válasza priti (#29785) üzenetére


Scoobyka
addikt

20-30mst nem nagyon érezni....60mst érezni,de még a türhető kategória.....100ms.....hááááááááááááááááááááááááááááááát.

(#29787) priti válasza Scoobyka (#29786) üzenetére


priti
addikt

Hmm és amit így mérnek késést, hogy mellétesznek egy crt-t és indítanak egy stoppert azt átlagértéknek kell venni, vagy az a max inkább, mert végülis ha azt veszem hogy ms nagyságrendről beszélünk, akkor egy pár másodperces mérés is már tartós tesztnek minősül nem? szóval ha mérnek egy tv-nél mondjuk mondjuk 20-30 között akkor az tuti hogy tökéletes nem?

Hardverlesen

(#29788) matthews


matthews
aktív tag

Hi!

Valaki meg tudná-é nekem mondani, hogy Mo.-n melyik színű Samsung 40B650-est lehet kapni? Engem ugyanis csak a szürke érdekelne...

Köszi előre is...
:R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R :R

[ Szerkesztve ]

"No brain, no problem"

(#29789) fores válasza matthews (#29788) üzenetére


fores
csendes tag

hali.
Pl fekete,szürke :DD :DD
link:http://www.digitalko.hu/index.php?m=SAMSUNG&n=LE-40B650&k=LCD%20Telev%C3%ADzi%C3%B3&id=493&kat=2

(#29790) einstein válasza priti (#29785) üzenetére


einstein
senior tag

Én meg úgy gondolom, ha 60Hz-es a monitor, akkor az durván 16ms-ként rajzol ki új képkockát. Valamit vagy látni fogsz az x-ik, vagy csak az x+1-ik képkockán... Tehát vagy 16~17ms-ot késik, vagy a dupláját, vagy a 3x-át, stb. stb.

(#29791) DroneZ^ válasza anrab (#29753) üzenetére


DroneZ^
őstag

nemtalálok ilyet :(((

(#29792) hdmi


hdmi
tag

Használ valaki ilyet: [link]

video: [link]

a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle

(#29793) headhunter válasza hdmi (#29792) üzenetére


headhunter
addikt

[link]

[ Szerkesztve ]

(#29794) hdmi válasza headhunter (#29793) üzenetére


hdmi
tag

Köszi a linket.

a pénz nem boldogit, csak amit veszel belőle

(#29795) szucsinka válasza hdmi (#29792) üzenetére


szucsinka
őstag

én használok
el is adtam a dvd lejátszomat ;]

nagyon jo kis kütyü az uj fw-vel megy simán minden 1080p/24-es anyag -
megéri az árát :K

(#29796) anrab válasza DroneZ^ (#29791) üzenetére


anrab
addikt

-[link]
ezt találtam a kézikönyvben.

[ Szerkesztve ]

(#29797) Zoles


Zoles
csendes tag

Please valaki a #29770-re segítsen mert lassan választ kéne adjak.

az erő legyen veletek....meg a joghurt

(#29798) Scoobyka válasza Zoles (#29797) üzenetére


Scoobyka
addikt

nem tudom mennyi a keret,de talán egy picit raksz hozzá megkapod a 40b650est....elég korrekt.

(#29799) Zoles válasza Scoobyka (#29798) üzenetére


Zoles
csendes tag

Ezt jóval ár alatt tudnám megvenni! Kb 2/3 áráért.

Megérkezett,tesztelgetem,van rá egy estém. Az xbox gyönyörű rajta, gyári dvd:Baljós árnyak,Taxi 2 - már nem annyira szép, kicsit minden olyan szellemképesnek tűnik 1,5 méterről, másolt dvdt nem próbáltam se divixet, a sat tv-s nem hd adások gyatrák 1,5 méterről kb 3 méterről már egész jó!

Valamit nem állítottam be?

[ Szerkesztve ]

az erő legyen veletek....meg a joghurt

(#29800) Scoobyka válasza Zoles (#29799) üzenetére


Scoobyka
addikt

melyiket? :F

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.