Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29451) Scoobyka válasza Lacix29 (#29449) üzenetére


Scoobyka
addikt

samu szervíz által közölt belsős info....786osokkal elég sok a gond,a 9es ledeseknél is előjőn a probléma,kivéltelt képez egy két szerencsés akinek semmi gond nem volt vele.....nekem is esélyes volt,de a sok probléma miatt inkább kiesett....

de nehogy az legyen,hogy csak a levegőbe mondok...[link]

"Sajnos a források közötti váltás lassú, illetve a felbontás / képfrissítés váltás roppant vontatott. A roppant vontatott azt jelenti, hogy akár 5-6 másodperc is kell ahhoz, hogy például 1080p/60Hz-ről 1080p/24Hz-re váltás után ismét képet kapjunk. Meg kell említsük, hogy noha eleddig soha nem volt komoly gondunk a komponensek csatlakoztatásával egyik tesztkészülékünknél sem, a Samsung LE-46A789-es bizony rendesen igénybe vette a türelmünket. Egyes források rácsatlakoztatása után egyszerűen Nincs jel üzenettel lepett meg minket, így például az eddig használt asztali lejátszónk beüzemelése is szélmalomharchoz hasonlatos lett. Másik bemenet, újra próbálkozás... és nincs jel. Próbálkozunk így, utána meg úgy. Aztán amúgy. Mindezt az 5-6 másodperces türelmi időkkel. A tesztkészülék makacsul ellenállt, aztán egyszer csak a sokadik kísérletre hajlandó volt képet adni. Azóta sem tudjuk, hogy mi alapján válogatja meg azt, hogy mely készülékekkel szeret együttműködni, és melyekkel nem."

a 24fps-es videók 1920x1080 @ 24Hz-re állított felbontásnál akadoztak. 60Hz-re állítva az akadozás jellege megváltozott, egy fokkal élvezhetőbb lett - de akkor sem tökéletesen sima.

"emiatt számítógépes játékra vagy monitorszerű használatra nem is igazán ajánlható a típus."

stb....

más foumokon is olvasgattam és kábé 2-3hónál jelentkezik az első led kisülés vagy kiégés vgy nem is tudom hogy nevezik....

az új modelekbe is hasonló ledek kerültek...

(#29452) zhagyma válasza justaview (#29445) üzenetére


zhagyma
őstag

Egyetértek veled. Valóban sok a bizonytalan tényező a "jósláshoz". :)

Egyébként most csak kinéztem, ezútán meg kivárom míg emberibb áron lesz. Ha jól emlékszem 2 éve még a 1920x1080-as felbontású TV is drága volt.

(#29453) tothl válasza zhagyma (#29452) üzenetére


tothl
addikt

2000 kornyeken meg 2 milla volt egy olyan 42es pana plazma, amiben meg tuner sem volt, es ez az ar is szurke. :) Fel ora gp legends utan napokig latszott a verda muszerfala a kijelzon, meg a szamokat is el lehetett olvasni... :) A tobbseg epp a 5-600e ft-os katodsugarcsoves philipsekre es sonykra verte a nyalat, hogy lassan mar megfizetheto arban lesz... :)
Ehhez kepest 2 es 3k kozott ma mar nagysagrendekkel jobb felbontasu es minden masban jobb keszuleket lehet kapni, szoval ne rinyaljon senki.

(#29454) justaview válasza Scoobyka (#29446) üzenetére


justaview
őstag

"...,de én nem fektetném minden reményemet a ledbe."

Én nem is fektettem.... :D

Éppen egy 37B650-en töröm a fejem :)

De azért köszi a figyelmeztetést!

[ Szerkesztve ]

(#29455) zhagyma válasza Scoobyka (#29451) üzenetére


zhagyma
őstag

Hát LED-t tönkretenni elég nehéz, amennyiben nem adsz rá túl nagy feszültséget. Így látatlanban vezérlésre gyanakodnék. Minden esetre Cifú-ék a LED-t jó iránynak tartják.

[ Szerkesztve ]

(#29456) tothl válasza zhagyma (#29455) üzenetére


tothl
addikt

En is ezt irtam. LED magatol nem megy tonkre, igaz ezek igen nagy fenyereju ketyek, de majd csak kiforr... :)
Cifu meg lehet, hogy isten :), de nem kell nagy fantazia hozza, hogy jo iranynak lassuk, ha egy nagy meretu fenyforrast kivaltunk rengeteg, kulon vezerelheto kicsivel.
A LED-del gyakorlatilag tokeletes feketet es brutal kontrasztot kaphatunk LCD-nel.
Amig nincs mas elerheto aron, szerintem ez szuper jo kell, hogy legyen. Tavaly jottek az elso fecskek, legyunk turelemmel, jo lesz ez, az tuti.

(#29457) Digitalis válasza Scoobyka (#29451) üzenetére


Digitalis
senior tag

Hátrányként emlegetik még , hogy kb 2 cm²-hez tartozik egy-egy db LED, amely fényt bocsát ki, néha itt-ott fényerő blokkosodás, illetve részletek elvesztése tapasztalható. Sőt, a marketing ellenére, és a fogyasztási adatokat jobban megvizsgálva, egyátalán nem biztos, hogy a ledes TV-k kevesebbet fogyasztanak mint a hagyományos hideg-katód fénycsöves megoldások. Sőt... a ledesek sokkal jobban melegszenek is.
A jó megoldás, szerintem majd a pixelenkénti világítás lesz. oled vagy a lézer tv vagy ezek kombinációja 3D-ben ;)

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#29458) justaview válasza Digitalis (#29457) üzenetére


justaview
őstag

"Hátrányként emlegetik még , hogy kb 2 cm²-hez tartozik egy-egy db LED, amely fényt bocsát ki, néha itt-ott fényerő blokkosodás, illetve részletek elvesztése tapasztalható."

Ha jól értem a "local dimming"-ről beszélsz. Ami főleg szövegeknél, sötét háttér mellett nagyon látványos lehet. Akit érdekel ITT elég szépen elmagyarázzák, hogyan működik a local dimming.

[ Szerkesztve ]

(#29459) tothl válasza justaview (#29458) üzenetére


tothl
addikt

Majd fejlodik meg a vezerlese, meg sokasodnak a ledek is. :)

(#29460) zhagyma válasza tothl (#29459) üzenetére


zhagyma
őstag

Led technológiával kapcsolatos véleményeddel teljes mértékben egyetértek. Cifú valóban nem isten és helyesebb lett volna a led technológia előnyeit sorolni, mint rá hivatkozva "rövidre zárni" egy eszmecserét. :B

(#29461) SpZ


SpZ
senior tag

Üdv
érdekelne mi a vélemény a Grundig lcd tv -k ről mostanság, van 1 kilátásban de 0 info van róla, mindössze a típusa GRUNDIG Montreal 26LW68 26"

(#29462) Digitalis válasza justaview (#29458) üzenetére


Digitalis
senior tag

de nagyon jó cikk, kösz! :)

Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.

(#29463) zhagyma válasza justaview (#29458) üzenetére


zhagyma
őstag

És itt az új széria "local dimming" nélkül. [link]

(#29464) justaview válasza zhagyma (#29463) üzenetére


justaview
őstag

Magyarul az új szériában a Samsung kihagyta a LED-ek szektorokra bontását és különálló vezérlését, megelégedett azzal, hogy a LED-ekkel jobb színátfogást, egyenletesebb háttérvilágítást, és jobb fogyasztási értékeket produkálhat...Nem rossz.

(#29465) tothl válasza justaview (#29464) üzenetére


tothl
addikt

Viszont ennek igy nincs ertelme a fogyasztason kivul. Hogy mitol adna jobb szineket az szamomra rejtely.
Szerintem franko a local dimm elmeletben. Azert mert az elso daraboknak voltak hianyossagaik meg nem kene leirni.

(#29466) zhagyma válasza justaview (#29464) üzenetére


zhagyma
őstag

Igen. Fogadni mernék, hogy jővőre kijön az újabb széria 4x annyi leddel, 4x annyi csoportba szervezve, kifinomultabb vezérléssel és visszatér a "local dimming". Úgy tűnik játszanak kicsit a piaccal. :) Ez a tendencia addig folytatható, míg minden képpont külön led lesz.

[ Szerkesztve ]

(#29467) justaview válasza tothl (#29465) üzenetére


justaview
őstag

"Viszont ennek igy nincs ertelme a fogyasztason kivul. Hogy mitol adna jobb szineket az szamomra rejtely."

A LED más fényt bocsát ki magából, mint a fénycső (jobban közelít a tiszta fehérhez). Ezzel nagyobb színteret lehet átfogni. Ugyanis a színtér nagyban függ attól, hogy a háttérvilágítás milyen spekrumú fényt bocsát ki magából. Ebből lesz aztán szűréssel a piros, a kék, meg a zöld. Szóval nagyon nem mindegy milyen a háttérfény...

(#29468) sittes79


sittes79
addikt

Na voltam ma LCD TÉVÉ mustrán, kezdek profi lenni :)

Szóval MM-ben van samu 40UAB7000-es, na hát csak
annyit hogy eldobtam a láncaimat, meg mindent ami nálam volt.

Pendrive beledug és lőn csoda lejátsza a filmeket;
megette a wmv,mkv,avi,-t tök folyamatos volt a kép, sajna dts-t
nem szerette, talán optikai-n kilövi nemtudom. AC3-at kirakta
hangszóróra, ahhoz képest, hogy brutál vékony kb 1,5-2 cm,
jó volt a hang.

Szóval korrekt a dolog csak hát az ára :(

Hja dinamikus kontrasz; nem számot adnak meg hanem; high, mega :)

(#29469) Versus82


Versus82
aktív tag

a digitalko.hu n a tv-k adatainál feltüntetett doboz méretek mennyire valósak? meg tudná mérni valaki a saját dobozát és összehasonlítani az ott találhatóval? illetve ha valaki egy 46-os dobozt lemérne azt is megköszönném. a magasság a fontos, mert hosszában tuti befér, ill. a vastagság sem mérvadó.

''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....

(#29470) justaview válasza sittes79 (#29468) üzenetére


justaview
őstag

Szóval brutál a TV.....meg az ára is...bár ez várható volt.

Várni kell még az árcsökkenésre, azt hiszem.

Addig is, akit esetleg érdekel a Samsung B650, az AVFORUMS -on megkértem egy tulajt, meséljen kicsit a TV-jéről. Elég részletesen előadta mit tud, és mit nem.

ITT az egész részletes leírás.

(#29471) Ult!ma


Ult!ma
csendes tag

Úgy látszik nem szeretitek a hosszó hozzászólásokat:) De azért megpróbálkozom újra, hátha:)

"
Sziasztok!

A segítségeteket kérném... remélem jó helyen járok vele!

Nos, TV-t szeretnék vásárolni, mégpedig 32"-os LCD-t, viszont én inkább plazmákkal foglalkoztam eddig (és azt is jóval korábban), úgyhogy megköszönném, ha tudnátok segíteni abban, hogy mit keressek. Jó tudom-tudom, kontrasztarány, meg válaszidő meg ilyesmik, de ettől függetlenül azért gondolom vannak favoritok ebben a kategóriában is.

A Media Markt-ban egyébként kinéztem egy darabot, de hát azért én sem vagyok már parasztvakítható, tudom, hogy mindegyiket úgy kalibrálják, ahogy eladni akarják.
Mivel a Panasonic-ot a plazma TV-k kapcsán megszerettem, ezért ott néztem körül és találtam egy jónak tűnőt: TX 32 LZD 80F, valami ilyesmi volt a jelzése, beütöttem Google-be, de nem igazán adott ki semmilyen tesztet rá, ti hallottatok már róla valamit? Jól jeleníthet meg egyáltalán egy 32"-os TV 1920-as felbontást?

Amire főleg használva lenne, az sima TV-zés, illetve AVI filmek lejátszására, külső vincsiről. Esetleg, ha lesz rá lehetőségem, akkor a PS2-met még rádugnám, tehát az sem lenne egy utolsó jó pont, ha múkodna:)

Nagyjából ennyi, talán még annyi az érdekes, hogy szeretem, ha a fekete feketének van megjelenítve Már amennyire ez lehetséges.

Jajj igen, max. 180.000-200.000 lenne rá, és mielőtt írná valaki, nem lehet nagyobb 32"-nél, mivel ennyi hely van ott, ahol a korábbi TV van. Na meg jó lenne a Full HD, akármennyire is nem igazán számít ilyen kicsi TV esetén.

Ennyi most így hirtelen, köszi előre is a segítséget,
Ult!ma
"

(#29472) sittes79


sittes79
addikt

Újabb input lag teszt de most a játékost teszteli!!

kiderült nem vagyok hard gamer: 250-280 ms

ennyit arról mennyire kell 0-10 ms-es sony :P
[link]

[ Szerkesztve ]

(#29473) anrab válasza Ult!ma (#29471) üzenetére


anrab
addikt

itt molyolhatsz, a fórumon olvasottak figyelembe vételével. monfjuk úgy tavaly okt. óta. [link]

(#29474) justaview válasza Ult!ma (#29471) üzenetére


justaview
őstag

"Nos, TV-t szeretnék vásárolni, mégpedig 32"-os LCD-t, "

ITT leírtam a tapasztalataimat egy 32"-ossal. És amúgy ez a típus most 189.000,-ből meg van.

De ha már beleszerettél a Panasonic-ba, akkor ITT egy teszt róla...igaz a 37LZD85-ről, de így is hasznos lehet.

[ Szerkesztve ]

(#29475) Scoobyka válasza sittes79 (#29472) üzenetére


Scoobyka
addikt

ez úgy hülyeség ahogy van....atól még az egér marha lassó lesz....250msnál kiváncsi lennék,hogy mit csinálnál a tvvel...erős a ganum,hogy szép ívpályája lenne zuhanázskor...

(#29476) justaview válasza Ult!ma (#29471) üzenetére


justaview
őstag

"Nagyjából ennyi, talán még annyi az érdekes, hogy szeretem, ha a fekete feketének van megjelenítve Már amennyire ez lehetséges."

Ezt a mondatodat csak most vettem észre.... :)

Ha erre érzékeny vagy, akkor azért óvatosan közelíts a Panasonic-hoz....nem az erőssége.
A Panasonic IPS-Alpha LCD paneleket használ, amely egyéb paramétereiben lehet, hogy jó, de a mély feketében nem igazán.

[ Szerkesztve ]

(#29477) bigdigit válasza Lacix29 (#29449) üzenetére


bigdigit
addikt

anno a philips gyárból is megerősítették sőt ha jól emlékszem pont én hoztam fel először,hogy már a gyári tesztnél elég sok panelt kukáznak mert kiégnek a ledek.

(#29478) justaview válasza bigdigit (#29477) üzenetére


justaview
őstag

A Philips-nek nem csak a LED-ekkel van problémája, hanem a szoftver frissítéssel is. Néhány fórumon többen őrjöngenek, hogy szoftver frissítés után lefagy a TV-jük., mint egy számítógép. Ha ez garancián belül van, megoldják a problémáját, ha kívül, akkor magára marad... :(

Volt már valakinek hasonló gondja bármilyen gyártótól származó TV-vel?

(#29479) Scoobyka válasza justaview (#29478) üzenetére


Scoobyka
addikt

samunál is előfordulhat sajnos :(

sonyt meg nem is tudom,hogy lehet-e....

(#29480) Tulujus


Tulujus
csendes tag

Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek: 19"-os monitoromat szeretném lecserélni kicsit nagyobb LCD TV-re - max 24" méretig. Árban sem szeretnék nagyon elszaladni, a plafon úgy 100.000.- Ft környéke lenne. A kérdésem az lenne, hogy ebben a méretben, és árkategóriában mi az amit leginkább javasolnátok (TV-nek és monitornak használnám). Eddig nagyon Samsung párti voltam - nem is csalódtam még bennük - de nyitott vagyok mást is kipróbálni....

Előre is köszönöm!

[ Szerkesztve ]

''Az erőszak a gyengék végső menedéke.'' Salvor Hardin (Isaac Asimov)

(#29481) sittes79


sittes79
addikt

Ez mit tud? Újdonság vagy volt már ilyen technika?

Sony KDL-40WE5 LCD tv

-88W fogyasztás
- HCFL melegkatódos háttérvilágítás
- 100Hz MotionFlow
- Bravia Engine 3
- DLNA
- várható beérkezés április közepétől

(#29482) sonykor


sonykor
tag

Egész jó árban lehet kapni mpeg-4 tuneres LCD tv-t: LG 32LG3500.

Ezzel Székesfehérváron szobaantennával lehet fogni a földisugárzású kódolatlan DVB-T adásokat?

(#29483) dabadab válasza sonykor (#29482) üzenetére


dabadab
titán

"Ezzel Székesfehérváron szobaantennával lehet fogni a földisugárzású kódolatlan DVB-T adásokat?"

Elvileg igen, gyakorlatilag meg a DVB topikot ajanlanam annak kideritesere, hogy nalad milyen jelerossegre lehet szamitani.

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#29484) zhagyma válasza sonykor (#29482) üzenetére


zhagyma
őstag

... Ezzel Székesfehérváron szobaantennával lehet fogni a földisugárzású kódolatlan DVB-T adásokat? ...

Hivatalosan nem (jelenleg tetőantennás vételre tervezett a térerő: 10 méter magas árbocra telepített UHF IV / V sávban ~kb. 15 dBi nyereségű yagi antenna). Gyakorlatilag "lutri" és lehet próbálkozni Kabhegy vagy Budapest vételével. Volt akinek sikerült ilyen távolságból.

(#29485) sb válasza sittes79 (#29472) üzenetére


sb
veterán

Ez pont fordítva mér. :)
Ha meglátsz valamit akkor azt mennyi idő alatt követi a motoros (kéz) reakció.

Input lag meg a fordítottjáról szól. Mozgatsz valamit a kezeddel, de késve érzékeled szemmel (aggyal) ahhoz képest.

Ebből annyi derült ki, hogy visszafelé kicsit gyengébben megy a dolog. :)

(#29486) Scoobyka válasza sb (#29485) üzenetére


Scoobyka
addikt

nekem sikerült egy 10ms-est csinálni....:D

és felkerültem a top 10 be is a 24órát tekintve... 152.8 as átlag eredménnyel :D és 37ik ha egész hetet nézzük.... :B

[ Szerkesztve ]

(#29487) Scoobyka válasza Scoobyka (#29486) üzenetére


Scoobyka
addikt

sőt a 7 sem lehetetlen :C : [link]

aztán ráuntam,nem érzem a kihívást... :D

pedig ha játszok akkor konzol.

[ Szerkesztve ]

(#29488) Capella válasza sittes79 (#29481) üzenetére


Capella
senior tag

Újnak új. Egyébként írtad is, hogy most jelenik meg. ;)
Szerintem nagyjából a W5500-nak felel meg, csak energiatakarékosabb, fehér és picit vastagabb kávájú kivitelben.
[link]
Más a hátérvilágítás, és plusz érzékelő van, hogy automatikusan is kikapcsolhasson, ha kimész a szobából.

(#29489) malisonX


malisonX
aktív tag

Sziasztok!

LG 32pg6000 plazma tv-ről mi a véleményetek? Akciósan 100k az Euronicsban, ennyit megér? Vagy 100k-s kategóriából milyen 32" készüléket javasolnátok? 80%-ban settopboxos adást néznék rajta, de Xbox vásárlás is tervbe van véve. Másik fontos pedig az lenne hogy a notebookomat sima HDMI-HDMI kábellel is rá lehessen kötni, mivel nincs a gépemen DVI :(

Előre is nagyon szépen köszönöm! :R

(#29490) zorka1983


zorka1983
csendes tag

Szasztok!

Sürgős segítséget kérnék. Szeretnék venni egy 32"-os LCD TV-t ,amit főként monitorként szeretnék használni de, nem tudok dönteni hogy milyet vegyek mert mindenki más márkákról mást mond.Max 140.000 forintom van rá.KB 150cm-ről nézném.
Melyik márkát ajánljátok?

A segítséget előre is köszönöm! :)

(#29491) justaview válasza malisonX (#29489) üzenetére


justaview
őstag

"LG 32pg6000 plazma tv-ről mi a véleményetek? "

TESZT

(#29492) booz


booz
senior tag

sziasztok engedjétek meg hogy bemutassam az uj toshiba lcd-ket
brutálisan jok és jó árak nem irok rolluk semmit csak dobok 1 linket

remélem nem haragszanak meg a konkurens márka kedvelök

TOSHIBA 32RV635D
TOSHIBA 37XV635D 100 HZ
TOSHIBA 42ZV635D 200 HZ

BÁRMI FÉLE KÉRDÉS NYÜG GOND VAN ÍRJATOK PRIVIT ÉS MEGPROBÁLOK VÁLASZOLNI
ÜDV:booz
az árak fentvannak a linkekben

(#29493) zhagyma válasza sittes79 (#29468) üzenetére


zhagyma
őstag

" ... Szóval MM-ben van samu 40UAB7000-es, na hát csak annyit hogy eldobtam a láncaimat, meg mindent ami nálam volt..."

Az nem UE40B7000-es volt? Ugyanis az avforums.com-t és más fórumokat olvasva B6000 / B7000 / B6000 TV-kben a LED "hattérvilágítás" az LCD oldaléleire szerelt megoldás (olcsóbb) így értelemszerűen nem lehet "local dimming" vezérlés és annak következménye sem. Cserébe a képernyő szélein és közepén nem azonos a megvílágítás erőssége. Azt írják sötétebb jelenetek esetén feltűnően világosabb a széle. Te esetleg nem tapasztaltál ilyesmit?

[ Szerkesztve ]

(#29494) Versus82


Versus82
aktív tag

megvan a 46z4500... s80asba éphogy betudtam tuszkolni, be kellett rugdosni a végét:DD majd párnap múlva írok róla, most csak ömlengés lenne... blu ray el egyszerűen beszarás. welcome to the real world...

''In stand up position I think I'll kill You...''-CroCop ........ Üt, rúg, hazabattyog....

(#29495) anrab válasza malisonX (#29489) üzenetére


anrab
addikt

hát én már biztos hogy nem vennék 1024x768-as plazmát! főleg nem set top box-xbox-hdmi-hdmi-hez. :F

(#29496) he7edik. válasza Versus82 (#29494) üzenetére


he7edik.
addikt

Én most ma néztem a Sony HD reklámfilmet az MM egymás mellett a Z4500 és a V4500
Megmondom öszintén nem láttam külömbséget a 200Hz és az 50Hz között pedig a focit kigúvadt szemekkel néztem a két tévén de nem láttam külömbséget a két mozgás folyamatossága között.
Bennem lenne a hiba?

Égő szöveg a flém vázon

(#29497) justaview válasza he7edik. (#29496) üzenetére


justaview
őstag

"Megmondom öszintén nem láttam külömbséget a 200Hz és az 50Hz között pedig a focit kigúvadt szemekkel néztem a két tévén de nem láttam külömbséget a két mozgás folyamatossága között."

ITT kitérnek a Z4500 200Hz-es képességére is, és hogy mit és mennyit segít.

(#29498) Lonsi válasza he7edik. (#29496) üzenetére


Lonsi
tag

Elnézést az off-ért, de hasogassa a fülemet és a szememet. A különbség a helyes, nem a külömbség. Elnézést kérek újfent. :R

Luk én vagyok az apád. Apa-apa akkor én vagyok a te Lukad.

(#29499) Pópa


Pópa
senior tag

Srácok,

Szóbajött egy KDL40W5500 vásárlása.
Ajánlott a készülék, vagy tudtok ebben a kategóriában jobbat?

Elsősorban tévézni kell.

[ Szerkesztve ]

Trust is good, control is better!

(#29500) justaview válasza Pópa (#29499) üzenetére


justaview
őstag

"Szóbajött egy KDL40W5500 vásárlása.
Ajánlott a készülék, vagy tudtok ebben a kategóriában jobbat?"

Ha elkezdesz visszafelé nézelődni e fórumon, a W5500-ról többször beszélgettünk már. Találsz iit róla sokmindent.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.