Hirdetés

2019. május 26., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30001) atesss válasza dobost (#29958) üzenetére


atesss
(PH! addikt)

Az a másik, hogy azt ugye tudod, hogy ha veszel egy DVB-C tuneres TV-t, akkor ahhoz, hogy menjen is vele a Digi kábel kártyája, ahhoz mindenképp kell egy CAM modul, amibe berakod a kártyát, és ezt a modult (ami gyakorlatilag egy PCMCI kártya, legalábbis olyan a fizikai kialakítása) kellene beletenni a TV CI slotjába.
Ez a kódolástól (Conax, Cryptoworks, stb.) függően kb. 14-18e Ft.

MOD: most látom itt pont az utolsó hsz-ben, hogy már meg is vettél egy másikat. :P

[ Szerkesztve ]

(#30002) Lala6 válasza Tutu7030 (#29984) üzenetére


Lala6
(PH! addikt)

TvNetWork

(#30003) Lala6 válasza Capella (#29997) üzenetére


Lala6
(PH! addikt)

Én úgy tudtam, hogy a T sem ad CA modult. A netoldalukon nincs fent, de mondjuk ettől még adhat ( a tvnetwork oldalán sincs fent mégis ad, ha kér valaki).

(#30004) Lala6 válasza fila (#29998) üzenetére


Lala6
(PH! addikt)

A dvi-hdmi kábel nem viszi át a hangot.

(#30005) Lala6 válasza dobost (#30000) üzenetére


Lala6
(PH! addikt)

Mondjuk végül én is egy Sony 32V4500 -at vettem, ez 150k volt, de jobb, mint a Samsung. A samsung nem tudta rendesen a 4:3-as képet megjeleníteni, a SONY smart-ja elég jó.
A Sony sem tökéletes, az EPG ben hiányoznak az ékezetes magyar betűk, lassan frissíti az EPG-t, külön vannak választva a digiális és az anlóg csatornák ( a Samsungban egybe van, vegyesen is belehet állítani a listában). A Sony kezelése sokkal könnyebb, szerintem jobb a menüje. A Samsunghoz viszont lényegesen jobb a támogatás, pl. a firmware-t is frissítik folyamatosan, az oldalukról letölthető és USB-n lehet a tv-re tölteni.

(#30006) Capella válasza Lala6 (#30003) üzenetére


Capella
(fanatikus tag)

:W Miért? Mondta itt valaki, hogy a T ad CA modult? :DDD
Modult nem ad, ad viszont kódkártyát és különböző boxokat. Újabban a HD box ingyenes lett az előfizuhoz.
Te azt mondtad, hogy a kódkártyájuk nem lesz jó a CA modullal. Na ez az, ami nem igaz. :N
A modult persze mindenkinek magának kell beszereznie. Elvétve lehet ugyan olyan egzotikus szolgáltató, aki maga adja a CA modult DVB-C vételhez, ha úgy kéred.
A nagyságrendek miatt sem igazán lehet elterjedt. Hány CI slotos tévé van üzemben az e nélküliekhez képest? ;)

(#30007) dobost válasza Lala6 (#30005) üzenetére


dobost
(senior tag)

Én sem bántam meg, hogy LG-t vettem, nem samut.
Egymás mellett volt a kettő és bár nem ugyan az a TV adás ment rajta, a Samsung szemcsésebb volt.
Az LG-n az analóg adás közelről sem gáz...

Most az a dilemmám, hogy a 15méteres HDMI kábel jó lesz-e nekem. :D

(#30008) Rick4 válasza anrab (#29994) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

Mondjuk tunert cserélni már kicsit neccesebb, sejtésem szerint az már be van forrasztva a panelba. De elvileg megoldható, kérdés, van-e értelme. Én évek óta műholdvevőzöm, ott nem kell semmivel vacakolni, a tévé csak mint megjelenítő vesz részt a dologban, Beltérit (mintha tunerről beszélnék) meg akkor cserélek, mikor kedvem tartja.

Mod: Dabadab: na most legalább egy igazán jót nevettem.. :K :DDD

(#30009) Rick4 válasza Capella (#30006) üzenetére


Rick4
(PH! nagyúr)

a boxban benne van a modul.. Kiszeded, és beteszed a tévébe.

(#30010) kop8 válasza DigitXT (#29973) üzenetére


kop8
(őstag)

Oké utánanézek és kiprobálom mit tehetek, de ez nem a tv hibája??
A videokártyát kell áligatni nem?
Hol találhatom meg a Vsync-t, vagy függőleges szinkronizációt?

GIGABYTE Z77-DS3H / i5 2500k Scythe Mugen 2 PASSZÍV / 4*2GB DDR3 1600Mhz / R9 380 / Corsair RM550 ----Thermaltake Commander MS-I----xiaomi mi5/ mi9 se

(#30011) qwertly


qwertly
(PH! addikt)

Sziasztok egy kis segítséget szeretnék kérni :).Mert 51-55cm lcd tévét szeretnék venni ezzeknek jó a képe mert,hogy azt olvasstam roszabb a képük mint a hagyományos tv-nek,de a szoba nagyságából kifolyólag :DDD jobb lenne egy ilyen lapos tv.Ha van valakinek javaslata akkor milyen márkát típust és milyen árban érdemes venni.Nem kellene csúcs tv csak egy sima mezei tévézésre kell :D.Köszi előre is.

(#30012) Lala6 válasza Capella (#30006) üzenetére


Lala6
(PH! addikt)

Az tuti, hogy a T kártyái a beltérihez vannak párosítva, hasonlóan a UPC-hez. Tehát, az még kevés, ha veszek egy CA modult. A szolgáltatók a kártyát csak az ő beltérijükhöz párosítják, CA modulhoz nem. CA modullal, csak akkor működik, ha azt is a szolgáltató adja és párosítja a kártyájával.
Elég sok TV-n van már CA modul, a DVB-T tuneresekben is, mivel ahhoz is kártya fog kelleni. A MindigTV matrica csak akkor kerülhet fel egy készülékre, ha tudja a kártyát is fogadni CA modullal, vagy beépített kártya olvasóval.
Modult venni külön nem ajánlatos a szolgáltató jóváhagyása nélkül. Kell hozzá, hogy ne legyen párosítva a kártya, a modulnak támogatni kell az aktuális kártya kódolási rendszerét.

(#30013) dabadab válasza Lala6 (#30012) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

"Az tuti, hogy a T kártyái a beltérihez vannak párosítva"

Eppen azt magyarazzuk, hogy nem. Az egyik foumozo (hattorihanzo) kiszedte a kartyat a belteribol, egy CAM modullal berakta a TV-jebe es ment, gond nelkul. Nem volt ott semmi parositas.

Neked mik a konkret tapasztalataid?

[ Szerkesztve ]

DRM is theft

(#30014) Capella válasza Rick4 (#30009) üzenetére


Capella
(fanatikus tag)

"a boxban benne van a modul.. Kiszeded, és beteszed a tévébe."

Azért ez nem ilyen egyszerű, vagy esetleg attól függ, hogy milyen box.
Én szétszedtem a régebbi GolbalTEQ SD boxot, és egyáltalán semmi olyan nincs benne, ami CA modulként simán áttehető lenne a tévé CI slotjába.
Egy vacak lapos panel, valami szalagkábel csatlakozással. Talán bátrabb elektronikai guruk össze tudják hozni szakértelemmel és a tévé megbarkácsolásával. Vagy a kiberhelt szerkentyűre tudnak applikálni egy CI slothoz való csatlakozást valahogy.
A szomszéd Mari néni azért maradjon a valódi CA modulnál. :P :DDD Ha jót akar. :))
Az újabb verziószámú GlobalTEQ-et nem szedtem szét, de már nincs is nálam ilyen. Az egy tragédia a folyamatos működésben, bár elvileg picivel többet tudna. Annak picit máshol van a Conax nyílása, de nem tartom valószínűnek, hogy ettől valódi CA modulszerűre váltottak volna benne a dzsunkán. ;)

HD boxnál meg szerintem az egész nem lényeg, mert annak van HDMI kimenete, így nincs minőségromlás. Ha csak valaki annyira nem utálja a plusz távirányítót, kütyüt és fogyasztást, kevés értelme van a CA modulnak.

@Lala6A
T-s műszakiak előszeretettel mondják, vagy rádhagyják, hogy a kártya hozzá van párosítva a boxhoz. Ez vagy igaz vagy nem, vagy talán csak a HD boxnál van így.
Szerintem 98%, hogy az SD box nincs összepárosítva.
Az meg 100%, hogy a T-s SD előfizetéshez adott Conax tökéletesen megy a conaxos CA modullal. Erre kipróbált tanúk vannak. Ennyiben tökmindegy, mit mondanak a T-nél, vagy tényleg van-e valamilyen összerendelés.
Annyit említettek problémaként, hogy a kártyát havonta egyszer vissza kell dugni az aktiváláshoz a boxba, mert ezek szerint a CA modulon keresztül nem történik meg a következő havi érvényesség beállítása.
Annyiban meglepő, hogy ha a kódkártya nincs a tévé hálózaton vagy ki van a box kapcsolva teljesen pár napig vagy hétig, akkor elveszti érvényességét.
Az érvényesség természetesen automatikusan helyreáll kb. fél órai visszadugás után.
Tehát a CA modulban az érvényesség megmarad, viszont nem aktiválódik a következő hónap. Ha mindez így igaz, ahogy leírták.

(#30015) Capella válasza Rick4 (#30009) üzenetére


Capella
(fanatikus tag)

x

[ Szerkesztve ]

(#30016) Capella válasza dabadab (#30013) üzenetére


Capella
(fanatikus tag)

Ha jól emlékszem hattorihanzo vett egy CA modult, és azt használta. Nem a boxot berhelte szét.
De valóban volt valaki, aki összebarkácsolt egy ilyen megoldást.

(#30017) dabadab válasza Capella (#30016) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Az tortent, hogy a dobozbol kivette a smartcardot, vett egy CAM modult, abba belerakta a smartcardot, azt meg a TV-be. Maga a CAM modul csak arra szolgal, hogy a smartcardot bele lehessen rakni a CI slotba, ezt siman lehet kapni, minden tipusu smartcardhoz mas kell. Magat a smartcardot viszont nem lehet boltban megvenni, mivel az az elofizeteshez van tarsitva, azt a boxbol lehet kiberhelni vagy a szolgaltato is adhat ilyet.

DRM is theft

(#30018) Capella válasza dabadab (#30017) üzenetére


Capella
(fanatikus tag)

Igen így. :K Csak itt Rick4 bekevert az előbb, hogy ne a boltban vehető modulról legyen szó, hanem szedjük azt ki magából a boxból, és oldjuk meg azzal.
Ötletnek nem rossz, no de ez az, ami nem megy. :( Simán és minden boxnál biztosan nem, mert a boxban nem olyan megoldással van kialakítva a kártya fogadó modul, ami közvetlenül alkalmazható lenne a tévénél is.
De miért is lenne, ha ezek a CA modulok maguk kerülnek annyiba, mint egy SD box? :P
Miért legyen egy boxban egy ilyen komplett modul beépítve, ha pár filléres panelből és elektronikából megoldható.

(#30019) Lala6 válasza dabadab (#30013) üzenetére


Lala6
(PH! addikt)

Nekem konkrét tapasztalatom az, hogy bementem hétfőn a Sony centerbe TV-t nézegetni és az eladóval való beszélgetésünk közben szóba került ez is, náluk is egy T-Home beltéri volt ott, mert nem lehet CAM-ot használni.
Nehezen hiszem, hogy a CONAX kártyát nem párosítanák a beltérihez, műholdasnál 100% a párosítás, azt tudom, a kábelest nem próbáltam ki, csak a fent említett tapasztalatom van.

(#30020) Capella válasza Lala6 (#30019) üzenetére


Capella
(fanatikus tag)

A hit az szép dolog. Még mondják is, hogy nem illik más hitét megingatni. :DDD
Meg a műholdas box is más dolog. ;)
Itt most T-s és kábeles digi tévé körül folyik a paláver. Annak meg nincs köze se hithez, se műholdas vételhez, hanem lőn valóság. :)

(#30021) sittes79


sittes79
(PH! addikt)

Input lag kérdés újra , kérem akinek philips 7603 TV-je van volt vagy lesz az jelezze, hogy
mik az érzékei ezzel kapcsolatban, mert én most rákötöttem a boxot
a laptopom LCD képeryőjére RCA-n keresztül és mintha minden gyorsabb
lenne a philipshez képest :O

kicsit elkeseredtem!!!!

próbálom súlykolni magamba hogy kárpótol a látvány :)

(#30022) quby


quby
(őstag)

Jajjj mindig ez van! :B

180 volt a max amit "lapostv"-re szántam és full-hd kikötésem volt. kinéztem a samu le40a550-et 182k környékén de ma már rábeszéltem magam egy 656-ra :B bár "kcsit" hosszabb árban de mégiscsak "besztbáj"-nak mondják. Erre most bemegyek egy outletbe és ki van téve egy le46a556 219k-ért :Y jól gondolom hogy ennek az ára 3 felett van még?? persze nincs 3 év samu gari csak 1 év bolti meg ugyebár (bár ennek nem jártam utána) bizti van vele valami gáz, de ha csak a csaomagolás hiányos, esetleg karc a káván , az nem érdekel. Ti mit tennétek?? :O

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#30023) dabadab válasza quby (#30022) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Ha mar egyszer refurb TV-kkel szemezgetsz, akkor nezz korbe rendesen, biztosan van egy csomo mas helyen is ilyen.

DRM is theft

(#30024) quby válasza dabadab (#30023) üzenetére


quby
(őstag)

igazábol nem cél a refurbished csak ezt most megláttam és azóta magasabb a vérnyomásom egy picit :B

[ Szerkesztve ]

A legügyesebb állat az ürge, hiszen búzával teli pofazacskóval is képes repülni, miközben egy bagolyt egyensúlyoz a hátán.

(#30025) Lala6 válasza Capella (#30020) üzenetére


Lala6
(PH! addikt)

Na mindegy, a lényeg, hogy ma megérkezett a TvNetWork CA Modulja. Tökéletesen működik, jön aminek jönnie kell(bár jöhetne több is, nem bánnám).

(#30026) AtHoS válasza dobost (#30000) üzenetére


AtHoS
(PH! nagyúr)

Hello!

Én is vettem MM-ben egy 32LG3000 TV-t.

Légyszives nézd már meg, hogy a szervíz menüben az alapértelmezésként megnyíló Tool Option 1 pontban jobboldalon a Module mellett mi olvasható nálad?

Szervíz menü elérése: A távirányítón és a TV jobboldalán található MENU gombokat egyszerre nyomd 5-6 másodpercig, míg a szervízmenü meg nem jelenik.

Egy dolog nem tetszik eddig. Szélesvásznú adásnál, mikor alul-felül fekete sáv tarkítja a képet a Nagyítás2 funkciónál a képet felfelé tolja el és hiába módosítom a Zoom beállítás-ban lentebb a képet, miután másik képarány használata után visszaváltva Nagyítás2-re megint a gyári felfelé eltolt kép fogad. Sajnos a menüben sem találtam változtatható funkciót ezirányban és a szervízmenü detto ezügyben :(

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#30027) Lala6 válasza AtHoS (#30026) üzenetére


Lala6
(PH! addikt)

"Teljes" beállítás nincs rajta? Használd azt, automatikusan beállítja a műsorhoz.

(#30028) gyalak


gyalak
(kvázi-tag)

Segítség kellene!
Szeretnék venni egy 32"-os lcd-t max 130Eft-ig.Igazából analóg és digitális adást néznénk vele.Csak attól félek a mostani 29"-os 100hz panasonic után,pl.: gyors mozgásoknál szellemképes lesz,és esetleg hamarabb elfárad a szemem(mivel nem 100hz-es).
Előre is kösz a segítséget!

(#30029) Worker


Worker
(fanatikus tag)

Ma 1 haverommal beszeltem tft monitorokrol. Ő nemreg vett egy 22"ost 40ert, es arrol beszelt, h van rajta dvi es 'masfajta' (gondolom d-sub) csatlakozo is, kiprobalta mindket csatit, de egyaltalan nem latott kulonbseget.
Lehetseges az, h van olyanon is dvi, ami valojaban nem hasznalja ki a 'technikai kulonbseget', ezaltal nem lesz szebb kepe a monitornak, ha dvi-t dug bele?
Vagy hogyan lehet, h van a hatuljan dvi-csatlakozo ennyi penzert, bar nem jelent kulonbseget a kepben?
Vki sotetitsen fel :DDD

"To them... You're just a freak... Like me!" - Joker

(#30030) dabadab válasza Worker (#30029) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Forditva ulsz a lovon: nem a DVI-nek lesz valahogy szebb a kepe, hanem az analognal van rengeteg lehetoseg a minosegromlasra. Ha pont olyanok a korulmenyek, hogy az analog jel sem lesz feltunoen rosszabb a DVI-snel, az nem a DVI hibaja :)

DRM is theft

(#30031) AtHoS válasza Lala6 (#30027) üzenetére


AtHoS
(PH! nagyúr)

Mi takar az a "Teljes" beállítás?

Amúgy van:
- 16:9, ekkor kitölti az egész képernyyőt
- eredeti, gondolom nem kell bemutatni, de 4:3 bizony 4:3-ban látszódik, de a kérdéses szélesvásznú műsornál beteszi a képet középre és körülötte fekete sáv található
- 4:3 ez megint magáért beszél
- 14:9, na ez alulról és felülről vág, de ilyenkor a kérdéses adásnál bal és jobboldalon van fekete sáv kb. 5-6cm széles, viszont a szélesvásznú mivolta miatt felül-alul jó. Talán ezt a legjobb használni szélesvásznú adásoknál
- Nagyítás1, ez még a szélesvásznú adás "értelmes" részéből is vág alul felül de kitölti torzításmentesen a képenyőt
- Nagyítás2, ez széltében jól kitölti a képernyőt, de függőlegesen eltolja felfelé, így alul egy fekete sáv látható, míg a képernyőn fent teljesen ki van töltva és a kép "kilóg" felfelé a képernyőből. Itt van lehetőség a kép mozgatására ill. további függőleges irányú széthúzására, így le tudom mozgatni a képet annyira, hogy alul és felül szineljen a képernyő tetejével. Olyan mintha feliratos filmekre tervezték volna ezt a beállítást és a letterbox-ban lehetne olvasni a feliratot.

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#30032) Ati007


Ati007
(őstag)

hd anyaggal szerintem egészen jó képe van az LG 42lh7000nek : [link][link]
hello hd nagyon ott van minőség terén :K

[ Szerkesztve ]

(#30033) bigdigit válasza sittes79 (#30021) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

nem ismerem hardveresen a boxot de felbontásban ugyanazt birja laptop kijelzője is mint a tv-jé?

(#30034) Lala6 válasza AtHoS (#30031) üzenetére


Lala6
(PH! addikt)

Lenni kell benne, a tavaly előtti LG-mben már volt ilyen funkció.
Ezt a TV-d kezelési könyvéből másoltam ki (99. oldal):

[B]Teljes szélesség[/B]
Ha a TV-készülék szélesvásznú jelet
fogad, akkor ebben az esetben a képet
vízszintesen vagy függőlegesen
arányosan nagyítva teljesen kitöltheti a
képernyőt.

(#30035) sittes79 válasza bigdigit (#30033) üzenetére


sittes79
(PH! addikt)

Nem hiszem, RCA bemenetet TV tuner (Külső USB-és) oldom meg, így eleve analóg a jel ami persze lényegesen kisebb mint HD-ben. Nyílván ettől is lehet kicsit gyorsabb a mozgás, de lényegesen rosszabb a kép.

(#30036) bigdigit válasza sittes79 (#30035) üzenetére


bigdigit
(PH! addikt)

akkor leszel csak okosabb ha azonos felbontásban tudod tesztelni.az RCA felett elcsusszantam. :B

(#30037) AtHoS válasza Lala6 (#30034) üzenetére


AtHoS
(PH! nagyúr)

Akkor előkapom a lemezt amit adtak mellé, mert azon van talán használható kézikönyv. Az LG Hungary weboldalán csak LH3000-hez és LG5500-hez találtam kézikönyvet.

Most már én is kíváncsi vagyok melyik lehet ez a "Teljes szélesség" menüpont

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#30038) AtHoS válasza AtHoS (#30037) üzenetére


AtHoS
(PH! nagyúr)

Egy linket tudnál dobni arra a fájlra amiből kimásoltad azt a rész?

Szerintem az egy tök más TV-hez tartozó kézikönyv lesz, mivel a TV mellé adott lemezen a 99. oldalon a Digitális Teletext taglalása található.

És ebben nincs is "Teljes szélesség" funkció, mint ahogy a TV menüjében sem találom.

Mindegy legrosszabb esetben használom a 14:9-es kialakítást. Azzal egész tűrhető és nem kell a zoom funkciót sem használni hozzá. Mondjuk azért már elvárnám, hogy picit testre tudjam szabni és megjegyezze, hogy lentebb mozgattam a képet abban a nagyítási funkcióban, de lehet túl magasak az igényeim

Vistaboy: "Nem kell, ugyanis nem lesz DNF-em. A demó alapján felejtős" válasz rá KKaresz45-től: "Ez van, ha gyorsan összecsapnak valamit"

(#30039) zhagyma


zhagyma
(őstag)

Akit esetleg érdekel: Samsung UExxB7000 / B7020 / B8000[service maunal] :)

[ Szerkesztve ]

(#30040) malisonX válasza gyalak (#30028) üzenetére


malisonX
(fanatikus tag)

Hello!

Amíg a hozzáértőbbek nem válaszolnak eddig neked, megosztom személyes tapasztalataimat laikusként :)
A fórumot áttanulmányozgatva a belépő szintű 32" készülékek között számomra ár/érték arányban a Philips 3403 típusú tv-je volt a legszimpatikusabb. A boltban levő 32"-os HD Ready TV-k között kb. 150k-ig szerintem egyik legszebb képe a Philipseknek volt. Kivételesen most nem a számokra, hanem a szememre hagyatkoztam. Megvettem, egyelőre nagyon meg vagyok vele elégedve. Bár az egy darab HDMI csatlakozója egyelőre elég, lehet hogy inkább 3403D-t vagy 5403D-t kellett volna vennem... Szerintem gyors mozgásoknál egyáltalán nem vészes az után húzás mértéke, sokkal rosszabbra számítottam. Sok óra TV nézés után sem fáradnak el a szemeim, bár a szgép képernyője előtt keményen edzve vannak :) 140k-ért már 100Hz-es Sharpot is kapni, lehet, hogy érdemesebb lenne még arra spórolni kicsit. Majd a szakik megmondják :)

(#30041) cellpeti


cellpeti
(PH! nagyúr)

Sziasztok!

Ajándékba lenne LCD TV.
De fingom sincs,hogy milyet érdemes. Mi legyen rajta?
Az ár amibe érdekelne az 140.000 a teteje.
A Samsungokról hallottam,hogy jók,de nem vagyok képbe. Tudnátok segíteni? :U

Huawei P10+

(#30042) Scoobyka


Scoobyka
(PH! addikt)

akit érdekel a b550eseknek a talpát marha nehéz felszerelni ez kicsit rossz :(.....,de tényleg...és van s-paneles is az 5ösök között....lehet ennek viszont örülni :D

[ Szerkesztve ]

(#30043) priti


priti
(PH! addikt)

Ha van valakinek rakin 40V4000-res Sony az jelezze nekem privi, mert vevő lennék rá.
Megbékéltem vele, megrendeltem, erre most írták vissza a megrendelésre, hogy már nem elérhető és le is szedték a weblapról :O telefonálgattam mindenhova, ahol 205 környékén volt de már sehol sincs. Cúmí, kezdhetem újra a szenvedést, hogy melyik legyen :C

Hardverlesen

(#30044) cszolii


cszolii
(újonc)

Üdv Mindenkinek!

Sok ezer hozzászólás olvasása után tulaja lettem egy 40B650-esnek! :DD
kb: 24 órája van meg.
Az első benyomás: besza-behu! Még a kábel tv (F***net) is tűrhetően néz ki.
A kérdésem az, hogy tud-e valaki nagyjából megfelelő beállításokat, valamint, hogy hol találom a "teljes pásztázás" beállítását, mivel a pc képe nem tölti ki teljesen a képernyőt (alul-felül kb 1 cm, oldalt kb 2 cm-es fekete keret). A VGA egy 4850-es, a saját DVI-HDMI átalakítójával.

(#30045) Scoobyka válasza cszolii (#30044) üzenetére


Scoobyka
(PH! addikt)

a teljes pászta a menü-kép-képopciók-méret-képernyőhőz igazít......sztem is most ez az etalon

(#30046) cszolii válasza Scoobyka (#30045) üzenetére


cszolii
(újonc)

Köszönöm!
Megpróbáltam, de valami még nem kerek. HDMI 2-be van dugva a gép, próbáltam elnevezni pc-nek és dvi-pc-nek is de még mindig ott a keret! Megjelenik a "képernyőhöz igazít" opció, de marad minden a régiben.
Alul a következő felirat olvasható: " A normál TV-vel nem látható teljes natív HD-jel megjelenítése" hmmmm....
Próbáljam a HDMI 3-at?

(#30047) AMATŐR


AMATŐR
(őstag)

Ha esetleg érdekel valakit, Kecskeméten a hivatalos Sony képviseletnél, van raktáron 3db KDL 40W4500 tipusú készülék.

Ó....Uram, kérlek, adj türelmet a hülyékhez! Ha erőt adsz, megölöm őket!

(#30048) anrab válasza cszolii (#30046) üzenetére


anrab
(PH! addikt)

a catalyst-ban állítsd a scaling options-t 0%-ra.

(#30049) Sullivan


Sullivan
(tag)

honnan lehet megtudni hogy egy ilyen philips pfl7332 típusú lcd tv-nek hány ohmosak a beépített hangszórói :F :F

(#30050) justaview válasza cszolii (#30044) üzenetére


justaview
(őstag)

Gratulálok...jó választás :)

Én is örülök, hogy emellett kötöttem ki. A UPC digital kifejezetten jó képet ad rajta. Jobb, mint az analóg adás egy jó CRT-n:

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.