Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12951) attiati válasza KilgoreTrout (#12950) üzenetére


attiati
veterán

Igen, de bármilyen fajta kiemelés torz képet ad.
Segít megérteni az adott szemszögből, de a piac meg sokkal összetettebb.
Finanszírozási szempontok, monetáris politika, turizmus, lakáspolitika, stb.

Mit tenne a lakás nélküli dolgozó ember, aki túlárazottnak tartja a piacot (bér / lakásár alapon), ha hirtelen a másik oldalon lenne egy lakással a kezében. Eladná?

Mit tenne a befektető, aki szerint reálisak a mostani Bp-i árak (mert olcsó Bécshez, Pozsonyhoz képest), ha hirtelen a másik oldalon találná magát lakás nélkül? Venne a mostani árakon is?

(#12952) Fandango válasza noorbertt (#12945) üzenetére


Fandango
veterán

Szerintem jobban megéri, az is kellően hosszú időtáv, és jobb a kamata.

(#12953) Stanlee válasza attiati (#12949) üzenetére


Stanlee
őstag

Vegre volt ra lehetosegem, hogy megnezzem ezt a tablazatot es nekem is ugyanaz a velemenyem, hogy a keszitonek van egy bizonyos velemenye (draga a bp-i lakaspiac) es erre osszedobott par szamot, ami alapjan be tudta bizonyitani, hogy tenyleg draga.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12954) goccer válasza Stanlee (#12953) üzenetére


goccer
aktív tag

a megfelelő cím szerintem valahogy úgy hangozna, hogy nehéz-e első lakáshoz jutni és nem az hogy drága-e a város és akkor egy korrekt írás lenne

(#12955) .tnm válasza goccer (#12954) üzenetére


.tnm
addikt

sztem, amíg kisebb lakásból nagyobba akarsz költözni, addig pont ugyanannyira igazak az írás megállapításai, mint első lakához jutásnál.

[ Szerkesztve ]

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12956) Stanlee válasza .tnm (#12955) üzenetére


Stanlee
őstag

En pl. egy olyan mutatoszamot alkalmaznek, ami a netto atlagber 30%-at veszi figyelembe, mint lakhatasra elkoltheto penz - szinte minden orszagban az az elfogadott, hogy ennel tobbet lakhatasra kolteni nem egeszseges.

Ha a havi atlag netto 30%-val leosztom az "atlagos" m2 arat, akkor ami ott kijon szam, az azt mutatja, hogy mennyi honap alatt lehet 1 m2 lakast megvenni. Ez alapjan azert vannak olyan varosok, amikben az eredeti metodushoz kepest a lakashoz jutas idotartama teljesen mas lesz, es mondjuk az en mutatoszamom szerint Munchenben 9,5 honapra megy fel a m2 ar, addig Bp. 7,5-el baratsagosabb.

Viszont sok nyugati nagyvarosban ez a mutato alacsonyabb, de azert ne felejtsuk el, hogy a numbeo-s atlagkereset vagy lakasar nem mutat pontos atlagot, pl. csak a bp-i netto atlagbernel van majd 40 ezer kulonbseg a KSH es numbeo adatai kozott.

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12957) axioma válasza Stanlee (#12956) üzenetére


axioma
Topikgazda

A netto atlagber akarmilyen reszet alkalmazva hamis kepet kapsz. Mert pont ezt nem mered bele, hogy kint olcsobb egy csomo nemzetkozi termek, mert annak fix ara van es nem a vilagbajnok afa van rajta, mig a szolgaltatasok - a benne levo be'r osszetevo miatt - aranyosan magasabbak csak (es nem jobban), ezert a "szabad" penz fogalma nagyon nem azonos.
En inkabb azt tartanam jonak, ha a ketto kombinalva lenne: a szabad penz x%-a es a jovedelem y%-a szamitson bele a mutatoba.

(#12958) .tnm válasza Stanlee (#12956) üzenetére


.tnm
addikt

Szerintem elég sokan költenek bőven 30% felett lakhatásra. Sok esetben már csak egy hiteltörlesztő eléri ezt és akkor a rezsit még nem is néztük.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12959) Stanlee válasza axioma (#12957) üzenetére


Stanlee
őstag

A numbeo-s szamok alapjan az atlag bp-i ha levonja az atlagfizetesebol az atlagos megelheteshez szukseges osszeget, akkor valami 150 euro minuszban van. Sajnos ez a szam igy nem ertelmezheto.

Az mar erdekesebb, hogy mennyi a szabadon felhasznalhato penz a havi nettobol, de pont a fenti kiragadott peldam miatt nem lehet jo mutatoszamot kialakitani ra, ha csak a numbeo-ra hagyatkozom.

Az viszont szerintem jo mutato lehet, hogy a havi netto 20%-at az atlaguser felreteszi, akkor abbol mennyi ido alatt van 1 m2 sajat lakas? Akkor is egyes nyugati varosok rosszabbak lesznek, mig egyik-masik olcsobb. Tehat ez csak azt mutatna, hogy atlagfizetesbol Berlinben picivel hamarabb van lakas, mint Bp-en, de szerintem a legfontosabb mondanivaloja az, hogy ha nullarol indulok akkor barmelyik varosban atlagfizetesbol egyedul nullahoz konvergal a valoszinusege, hogy lesz valaha sajat keco.

Ha ingatlant akarok akkor atlag feletti fizetes kell, nem szabad a fizetes emelkedesevel egyre tobbet kolteni, szukseg van egy hasonlo keresetu es beallitottsagu tarsra, plusz hitelt kell felvenni. Es ezekkel igy nem mondtam nagy ujdonsagot.

szerk.:
@.tnm: sajnos ez igy van, de attol az nem egeszseges es fenntarthato. Nem hiaba 30%-nal nem lehet tobb a havi torleszto, hiaba tudnal tobbet is fizetni, mert ultratakarekos vagy.

[ Szerkesztve ]

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12960) .tnm válasza Stanlee (#12959) üzenetére


.tnm
addikt

"2018. október 1-jétől az új, 5 évnél rövidebb kamatperiódusú forint jelzáloghitelek felvétele esetén az adós havi törlesztőrészleteinek összege nem haladhatja meg a rendszeres havi nettó jövedelem 25, illetve magasabb jövedelem esetén 30 százalékát. Öt évnél hosszabb, de 10 évnél rövidebb kamatperiódusú új forint jelzáloghitelek esetében az arány a rendszeres havi nettó jövedelem 35, illetve 40 százaléka lehet. A legalább 10 évre vagy a futamidő végéig fixált kamatozású forint jelzáloghiteleknél – a kisebb kamatkockázat miatt – nem módosul a jelenlegi 50, illetve 60 százalékos JTM-limit."

Szóval az 50% az teljesen normális, ha kiveszed a kamatkockázatot a képletből.
És ez csak a hitel, nekem (és sokaknak) a hitel mellett még egy vagyonosodási törlesztő is befigyel az első évben.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12961) Stanlee válasza .tnm (#12960) üzenetére


Stanlee
őstag

Szerintem nem normalis, hogy a fizetesed felet vagy akar 60%-at a havi torlesztodre / lakhatasra koltod el. Attol, hogy jogszabalyban engedve van egy nagyon magas torlesztoarany, az meg nem biztos, hogy hosszutavon penzugyileg fenntarthato.

Neked is es mindenkinek aki ilyen magas havi torlesztot fizet egeszseget, kitartast es folyamatos munkaviszonyt kivanok!

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12962) .tnm válasza Stanlee (#12961) üzenetére


.tnm
addikt

Nekem nem (volt) ennyi a törlesztőm (közben már előtörlesztettem párszor), csak mivel azt írtad, hogy nem lehet 30%-nál több, megmutattam, hogy bizony akár a duplája is lehet.
Nyilván én se ajánlom senkinek, hogy túlvállalja magát. (De persze mindenkinek mást jelenti a 30, meg a 60%-is.)

Viszont az, hogy mi egészséges és mi normális az két külön dolog. Szerintem a 30% körüli, vagy fölötti törlesztő/vagy albérleti díj az normális sok fiatalnak. Itthon az is normális, hogy túlsúlyos vagy, attól még nem egészséges.

(Talán már itt is írtam korábban: egy átlagos embernek kettőnél kevesebb keze van. ;] )

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12963) axioma válasza Stanlee (#12959) üzenetére


axioma
Topikgazda

Mar bocs, de a tarskivalasztasi modszered kiveri a biztositekot nalam (mielott belekotnel, en programozo, ferjem tanit az egyetemen). Lecci kicsit pc-bben.

(#12964) Qtya123


Qtya123
őstag

Üdv!

Kérdésem lenne azokhoz, akik mostanában vettek Budapesten lakást. A bankok budapesti ingatlanokra mennyire jellemzően adják meg a hitelt 20% önerőre? Vagy inkább 30% a minimum, amit kérnek?

A 18. vagy 19. kerületben szeretnénk majd vásárolni. Azt olvastam valahol, hogy a fővárosban 20%-al már megelégszenek a bankok, de jobb lenne valakinek a személyes tapasztalata.

Árban kb 30-32 millióért szeretnénk venni, közös bevételünk kb 550-600e Ft.

(#12965) goccer válasza axioma (#12963) üzenetére


goccer
aktív tag

Abban mi nem PC, hogy leírja hogy egy jó fizetés nem elég valószínűleg ahhoz hogy megvedd az első ingatlanod? :F

(#12966) petyus_ válasza Qtya123 (#12964) üzenetére


petyus_
senior tag

Mi 30M-ért vettünk lakást, erre max 24M hitelt adtak volna, tehát pont 20%ot vártak minimum. Illetve nyilván a jövedelem is számít a törlesztő miatt, de ha 550-et tudtok igazolni, akkor azzal nem lesz gond, ha fixáljátok a kamatot (#12960-ban idézte .tnm, hogy mennyi lehet a törlesztő kamatperiódus függvényében).

(#12967) PazsitZ válasza axioma (#12963) üzenetére


PazsitZ
addikt

Nem értem mi a gondod.
Leírja: atlag bp-i ha levonja az atlagfizetesebol az atlagos megelheteshez szukseges osszeget, akkor valami 150 euro minuszban van

Majd refelktál, hogy, ez alapján szükség van 2 legalább átlagos fizetésre, hogy ez teljesíthatő legyen a véleménye szerint: Ha ingatlant akarok akkor atlag feletti fizetes kell, nem szabad a fizetes emelkedesevel egyre tobbet kolteni, szukseg van egy hasonlo keresetu es beallitottsagu tarsra, plusz hitelt kell felvenni

Nem magáról írt, nem azt, hogy mindnkinek ilyennek kell lennie vagy nem tudom mire gondolsz.

Az, hogy ha valaki több millát visz haza és a párja nem dolgozik ugyanúgy tudja teljesíteni ezt, de most ez ohgy jön ide.

Az a baj, hogy szerinte 2 átlag feletti fizetés szükséges, hogy boldogulj és házat is vegyél?
Az a baj, hogy hasonló beállítottságú párt tart ideálisnak?

Gondolom ő sem a pénz miatt akar párt találni :D, nem az az első kérése egy randin, hogy mennyit keresel. Eleég betegnek tűnik, ha neked ez jön le. :F
De ha már egy pár vagytok akkor gondolom nem nagy sarlatán dolog, ha közös házat akartok venni és és az közös pénzből megy. Ehhez nem árt hasonló beállítottság, hogy közös pénzügyi célokat tudjatok megfogalmazni.

- http://pazsitz.hu -

(#12968) .tnm válasza axioma (#12963) üzenetére


.tnm
addikt

Én se úgy vettem, hogy azt mondaná, hogy így kell társat keresni, csak azt, hogy egy ilyen társ szükséges a lakásvásárláshoz. Vagy úgy mondom, hogy ha a társ nem partner a kuporgatásban, vagy az egy főre jutó jövedelem alacsony, akkor abból nem lesz lakás.

Mondjuk azt nem tudom, hogy ezt miért kellett külön kienelni. (Szerintem nem sok olyan pár van, ahol élesen eltérő a két fél költési habitusa, de mégis közös kasszán vannak.)

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12969) sakal83 válasza PazsitZ (#12967) üzenetére


sakal83
addikt

az átlag feletti fizetés is kevés bp-en egy házhoz. Az csak úgy megy ha van egy lakásod és átalg feletti fizu sajnos. 70-80m forinttól kezdődik egy új ház budapesten.

(#12970) sakal83 válasza Qtya123 (#12964) üzenetére


sakal83
addikt

az rendben lesz hitel szempontjából

(#12971) Qtya123 válasza petyus_ (#12966) üzenetére


Qtya123
őstag

petyus_ és sakal83, köszi az infókat. :)

(#12972) axioma válasza .tnm (#12968) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat nekem ugy hangzott, hogy valasztani kell: vagy a szarul kereso par, vagy a lakasvasarlas. Ami azert nonszensz, csak a mai fiataloknak egyszerre minden kell... Mert van elet a harom legbelsobb keruleten tul is, meg a szar panel 9. emeleten is, esetleg nem lakoteruleti elso ingatlanban. Es hogy ontopik is legyen: a feleseg valoszinuleg minimalber koruli nettot fog kapni a gyerekek erkezese alatt, aztan akkor is elni lehet, me'g ha o a fo kereso akkor is.
Azert nem tudom hogy ki nincs egy kasszan egy hazassagon belul (raadasul jogilag is csak 10 even belul megy tudtommal), de mi valoban minden tekintetben kozos kasszan vagyunk. Szorzo bruttora 4 felett, az egyebekkel egyutt 5 felett.

(#12973) #41635072 válasza axioma (#12972) üzenetére


#41635072
törölt tag

Jaj nekem....
Full normalis h felso 10 szazalekba tartozo jovedelemmel nem tudnak emberek olyan lakashiz sem jutni amit par eve, nem evtizede a tarsadalom leges legalja ( vagyoni szemszogbol nezve vasarolt...)
Tobbire nem is mondok semmit..

[ Szerkesztve ]

(#12974) mgoogyi válasza axioma (#12972) üzenetére


mgoogyi
senior tag

Távolról sem hangzott úgy szerintem..

(#12975) .tnm válasza axioma (#12972) üzenetére


.tnm
addikt

Igen, szerintem ezt most kivételesen túlgondoltad. (Egyébként minden tiszteletem a Tiéd, kiegyensúlyozott és informatív válaszokat szoktál írni, és finoman moderálod a topikot. :R )

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#12976) axioma válasza .tnm (#12975) üzenetére


axioma
Topikgazda

Ize, nem moderalaskent akartam irni, btw a topikgazda NEM moderal... csak siman mint atlagos forumozo.
Engem szemelyesen zavart. Szerintetek nem ga'z. Pont, lezarva.

(#12977) axioma válasza #41635072 (#12973) üzenetére


axioma
Topikgazda

Par eve = 2005 korul jo? Ott voltam az index foruman, hogy ki mit vallalt be. Nem gyoztuk mondani hogy havi torleszto +30% tartosan. Nem azert tudta megvenni, mert mai fogalom szerint is megvolt hozza az anyagi hattere, hanem azert, mert esz nelkul ugrott bele. Engem kb. azert tiltottak ki onnan, mert egy hiteltanacsado maganba terelt egy embert aki nem csak a bankok szerint nem volt hitelkepes, hogy majd o megoldja neki hogy atmenjen megis.
Szoval azt elhiszem, hogy nehezebb, de azt nem irom ala, hogy nagysagrendi kulonbseg van. Csak most nem vallaljatok be a lepukkant lakast (azert akkor az volt hogy jajj 5M alatt nem hitelez a bank, marmint ilyen olcso ingatlant, de neki az kell mert tobb nem fer bele), meg nem vallaljatok be az 50-60% torlesztot. Ami normalis, csak az nem hogy ebbol az jon ki, hogy mekkora a kulonbseg. Van, persze, nem tagadom, de nem ekkora, mint amit mondasz, hogy akkor kb. normalis volt mindenkinek. Nem is emlekszem olyanra, aki egyedul akart volna hitelt, most meg ez van itt tobbsegben. En me'g LTP-hitelt fizettem valami brutal kamaton (nem a szolid 6+1%-on), fel ev utan alig csokkent a toke mikor ki akartuk fizetni ha jol emlekszem mind a 220e Ft-ot, ekkor kezdtem megnezni matematikailag a hiteleket, igy kerultem kapcsolatba veluk.

[ Szerkesztve ]

(#12978) astorre19 válasza axioma (#12977) üzenetére


astorre19
aktív tag

Mindenkinek aki lakáshitelen gondolkodik ajánlatos lenne elolvasni ezt a topikot is elejétől kezdve,én sokat tanultam belőle nagyon.

Battletag: SHADOWDRAGON#26677

(#12979) petyametyo válasza astorre19 (#12978) üzenetére


petyametyo
aktív tag

Ezért is van a topik :R

(#12980) Oppenheimer


Oppenheimer
veterán

Vannak itt páran akik állandóan tolják a világvége várást a lakáshitelek miatt (lol). Közelében nem vagyunk a 2008-as helyzetnek. Itt összeszedték 1 csokorba. [link]

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#12981) golfvariant válasza Oppenheimer (#12980) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Mintha te is az új válságra és árak esésére számítottál volna :F

(#12982) Oppenheimer válasza golfvariant (#12981) üzenetére


Oppenheimer
veterán

Keversz valakivel.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid

(#12983) #41635072 válasza axioma (#12977) üzenetére


#41635072
törölt tag

Szerintem érdemes lenne megnézni, hogy mennyivel nem nehezebb...
Elozo csucson mondjuk ami 14 misi volt a legdurvabb kamat meg 12%
Az most 5-6% os kamat mellett olyan 42 misi...
Ja, szinte ugyan az, es mellette jobb esetben kereshetsz 100k-val tobbet...

(#12984) amargo


amargo
addikt

Ház/lakás vásárlásnál megéri szakmabelivel menni:
Kőmíves Kelemen

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#12985) axioma válasza #41635072 (#12983) üzenetére


axioma
Topikgazda

Hat nem tudom, ha a mienket eladod 3x annyiert mint amiert epittettuk 2005-ben, akkor a 2x-es feletti reszt felezzuk.
Fizum az utolso 5 evben ketszer lett masfelszeres. Szorzot mondj, ne a majdnem minimalber nominalis emelkedeset, foleg nem a premium kategorias lakasoknal.

(#12986) tzimash


tzimash
őstag

Hali,

Fundamenta áthidaló hitel esetén a megtakarítási időszak alatt van mód végtörleszteni?
Mivel még a megtakarítást + kamatot fizetem, jól gondolom, hogy végtörlesztés esetén ki kell fizetnem a felvett összeget + végtörlesztési díj, a megtakarítás pedig futhat tovább?

(#12987) Stanlee válasza #41635072 (#12983) üzenetére


Stanlee
őstag

Mar maskor levezettem itt, hogy amikor en 2006-ban vettem az uj lakasom Zugloban, nem annyira rossz helyen, bp-i atlagberrel nagyjabol ugyanannyi ido volt osszehozni a m2 arat, mint most, ugyanabban az utcaban es kornyeken epulo, hasonlo nagysagu uj lakas arat a mai bp-i atlagberrel.

Ami valtozott azota, hogy nagyobb onreszt kernek a bankok es nem fogadjak el bemondas alapjan a fizetest.

Amugy amit Axioma is irt, ha a kecom eladod most haromszoros aron, mint amennyit en fizettem erte 2006-ban, en adok neked zsebbe 1 misit, de nem fogod tudni eladni, mert 990-ert kellene, hogy eladd m2-et, de ki venne meg, ha van uj ennel kevesebbert is?

“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany

(#12988) golfvariant válasza Stanlee (#12987) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Hát azért némelyik használt lakást drágábban adják mint az utca túloldalán épülő új építésűt ;] Néha csodálkozom az ilyen hirdetéseken...
Egyébként nem nagy mágia eladni 3x-hoz közeli áron.
Lásd panel lakások és régi polgári lakások (pedig azok pár éve még a béka segge alatt voltak), azokat is hasonló áron hirdetik mint a 10 éve épült társasházi lakásokat.
Bátyám is vett egy 37nm-es lakást a X kerületben 8 millióért, most másnap el tudná adni 20 millióért, 22ért szerintem 2 héten belül elvitték. (elnézve a környék hirdetéseit, illetve beszélgetve az ismerősökkel)

(#12989) axioma válasza tzimash (#12986) üzenetére


axioma
Topikgazda

Alapvetoen nem, hiszen az nem vegtorlesztes, hiszen a leendo befizeteseidet hitelkent megkaptad elore. Ha 4 even belul vagy, akkor meg az addig beszamitott alltam se jarna.
Ha 4 even tul vagy, es nem zavar a maradek idore elvesztett alltam (annyival tobb az elotorlesztes), akkor nem latom akadalyat, csak nem eri meg, mert sokkal tobbet hoz mint amennyi az athidalo kamata. Persze ha az a kerdes, hogy el kene adni a hazat, akkor megertem, akkor megszuntetheto, a veszteseg a kerdeses. Az szinte biztos, hogy az athidalot nem tudod ugy megszuntetni, hogy az alapjaul szolgalo megtakaritasi szerzodest ne mondanad szinten fel.
Persze biztosat a 411-81-81 tud mondani.

(#12990) Novics


Novics
senior tag

A vagyonszerzési illetékről mikor szokott a NAV küldeni papírost? 2,5 hete fizettük ki a házat - utalta a bank az ő részét - de még nem kaptunk semmit, hogy mit fizessünk be. Nem mintha annyira szeretnénk fizetni a sarcot...

A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.

(#12991) tzimash válasza axioma (#12989) üzenetére


tzimash
őstag

Köszi.
Még csak most telt le a 2. év. És igen így van, el szeretnénk adni az ingatlant és venni egy másikat.

Fedezékcsere?

Ha jól olvastam, (javíts ki kérlek, ha nem így van) először meg kellene vennünk a másik házat, s mikor mindkettő a nevünkön van akkor lehet az egyikről töröltetni és a másikra bejegyeztetni a jelzálogot. + van még olyan lehetőség, hogy közeli hozzátartozó ingatlanát beterhelni az adás-vétel idejére. Nem tudom ez mennyire megszokott eljárás.

(#12992) tzimash válasza tzimash (#12991) üzenetére


tzimash
őstag

Természetesen fedezetcserére gondoltam, ez nem COD :))

(#12993) Mercutio_ válasza golfvariant (#12988) üzenetére


Mercutio_
félisten

Az egy dolog mennyiért (és mióta) hirdetik az adott lakást és egy másik, hogy ténylegesen mennyiért megy el :U

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#12994) golfvariant válasza Mercutio_ (#12993) üzenetére


golfvariant
aktív tag

57nm-s lakast is láttam már 44 millioert eladni, 48ert hirdetve... (fél éve) XIII kerulet, Árpádhíd M-től 5-6perc sétára.

Ennél olcsobban lehetett venni az utcaban uj epitesut...

(#12995) petyametyo válasza Novics (#12990) üzenetére


petyametyo
aktív tag

Nekem több mint 3 hónap volt mire ki küldték :R

(#12996) hurenzon


hurenzon
senior tag

Valaki ismeri a property Kft-t? 13 kerület kerekes utca 5/B. Nagyon jó áron adnak ingatlant.
Mi a trükk náluk?
Köszi

(#12997) golfvariant válasza hurenzon (#12996) üzenetére


golfvariant
aktív tag

Link?

(#12998) hurenzon válasza golfvariant (#12997) üzenetére


hurenzon
senior tag

Csak egy ingtalan.com hirdetés van. Semmit nem találtam róluk, azért is kérdezem.

(#12999) amargo


amargo
addikt

Hali, MFB hitelben van itt jártas ember?

“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”

(#13000) Nerd válasza hurenzon (#12998) üzenetére


Nerd
aktív tag

Link? Hivd fel es akkor tobbet tudsz.

ingatlan.com-on a hirdetes azonositojabol latod hogy mennyire regi. Most 294....-nal tartunk a 298... hirdetesek mar fel eve fent vannak.

Ingatlan.com-on Paskal rose lakasok is vannak eleg jo aron, de mar regiek es a paskal oldalan mar reg elkeltek.

Olyannal is talalkoztam hogy ingatlan.com-on olcson fent volt, a hivatalos oldalan meg mar sokkal magasabb ar volt.

Szoval tippre ha felhivod mar nem az altalad latott alacsony ar lesz, vagy mar reg elkelt. Engem pl erdekelne, hogy melyik ez a hirdetes es mennyire alacsony ez az ar?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.