Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22983) King Unique válasza junior11 (#22981) üzenetére


King Unique
titán

Akkor tényleg az új BarraCuda sorozat merevlemezét használják a 4 TB-os modellnél, mint ahogyan előzőleg is fejtegetve volt. Ami ráadásul a mellékelt CDM teszt szerint elég gyors, komoly a közel 150 MB/s szekvenciális sebesség, ami az SMR eljárás okán a nagyobb adatsűrűségű lemeztányéroknak is köszönhető. A fájlmásolásnál a 70-95 MB/s oka pedig nyilván a lassú forrásmeghajtó (másik HDD) lehetett, ellenben pl. SSD-ről valószínűleg gyorsabban ment volna a másolás. Aztán a 33 °C működési hőmérséklet is rendben van, sőt 40-45 °C-ig általában még elmegy kategória.

A gyári exFAT fájlrendszer kissé meglepő, de ennek leginkább a többféle operációs rendszerrel (pl. MacOS & Windows) való kompatibilitás szokott az oka lenni, azért erőltetik újabban egyes gyártók, valamint a korábban ezen okból használt FAT32 helyett. Viszont ha eleve leginkább csak Windowszal fogod használni a külső merevlemezt, akkor átformázható NTFS-re, ahol elég a gyorsformázás. Meg alapesetben az ilyen USB-s tárolókon naplózó fájlrendszert (pl. Ext4, NTFS, HFS+) szokás használni, a FAT32 és az exFAT inkább az olyan flash tárolókra valók, mint pl. a pendrive-ok és a memóriakártyák.

Néhány információ esetleg még hasznos lehet az alábbiakról:

Windowsban a hardver biztonságos eltávolítása opció használata után a külső házban a HDD leáll, állapotjelző LED kialszik rajta?
X perc teljesen inaktív állapot (+ információ) után alvó módba vált a külső HDD, illetve a benne lévő HDD leáll, állapotjelző LED kialszik rajta?
Windows 10-nél UASP módban működik?
Windowson a CDI, HDS stb. programok megfelelően kezelik, a hőmérsékleti adatok mellett az egyéb SMART értékek kiolvasása is rendben van?
Gyárilag GPT partíciós séma szerint van particionálva, a logikai/fizikai szektorméret mekkora?
Gyárilag volt rajta valamilyen bónusz szoftver, mint pl. a Maxtor M3 Portable esetében?

Köszönjük a beszámolót! :R

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.