Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:02:15

LOGOUT.hu

Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
Kérdezés előtt kérjük olvasd el az összefoglalót!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#22866) bokimoki


bokimoki
csendes tag

Sziasztok!

Kb. egy éve vettem egy 4TB-os WD Elements Desktop külső merevlemezt, aztán mivel bejött ezért nem rég vettem egy másikat is ugyanonnan. Azonban észrevettem, hogy az új hdd ki és bekapcsolásnál jóval hangosabb mint a régebbi darab. Közelebbről megnézve pedig más a típusa. A régebbi az WD40EZRZ, az újabb pedig WD40EMAZ, nem tudom mennyiben normális ez vagy, hogy mi a különbség pontosan a kettő között, elvileg mindkettő kék. Nem kattog, a smart adatok is rendben vannak, de eléggé rezonál és olyan súrlódós hangja van, leállásnál meg mintha befékezne vagy valami.

[ Szerkesztve ]

(#22867) DJZoliboy válasza King Unique (#22865) üzenetére


DJZoliboy
aktív tag

Köszönöm!
Igazából én Toshibát, WD-t Seagetet, néztem ki azok közül válogatok, tehát akkor mind1 hogy melyik? Eddig WD-im voltak külsőben, csak már rég vettem és nem tudom mos melyik megy ami jó strapabíró, igaz ritkán használnám.

(#22868) King Unique válasza bokimoki (#22866) üzenetére


King Unique
titán

A WD40EZRZ átcímkézett Green, az odáig stimmel. Meg a 3,5"-os Elements Desktop és WD My Book sorozatoknál 6 TB-ig általában a Blue (Green) sorozat merevlemezeit használják. De előfordulhat kivétel, meg amióta felvásárolta a WD a HGST-t, megjelentek az utóbbi gyártó átcímkézett merevlemezei is és tovább bonyolódott a helyzet. Például a 8 TB-os Elements Desktop belseje volt akinél WD80EMAZ volt, ami állítólag (?) átcímkézett Hitachi, vagy a fene tudja. A 10 TB-osból meg volt aki WD100EFAX, azaz Red belsőset fogott ki, máséban innen a topikból viszont WD100EMAZ HDD volt, ami állítólag OEM Red lehet. Aztán hogy most ez a WD40EMAZ pontosan mi, pl. átcímkézett HGST, vagy WD Red / Blue, azt ne kérdezd. :D

A nagyobb működési zaj leginkább akkor lehet indokolt, ha a tiedben lévő WD40EMAZ HDD esetleg 7200 RPM-es 5400-as helyett, amit pl. a CDI, HDS stb. programok általában kiírnak, ha nincs a matricáján külön feltüntetve. Egyébként meg ha nem kattog, nem ad hibára utaló abnormális hangot, valamint a SMART is rendben van, akkor különösebben nem kell ezzel foglalkozni. Viszont ha annyira zavar, akkor max. visszaviszed és veszel helyette egy másikat, ilyen egyszerű. Ha online rendelted, akkor 14 napig amúgy is el lehet állni a vételtől indoklás nélkül.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.