Hirdetés

2024. június 10., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:07:55

LOGOUT.hu

KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!

Ha EU-n kívülről rendelsz, mindig kalkuláld bele az ÁFA-t, esetleges vámot, kezelési költséget! Nem számít, hogy mi van a csomagra írva (gift vagy alacsonyabb összeg), el sem olvassák. Röntgen és a fizetési bizonylat (paypal, bankszámla kivonat) alapján történik az ÁFA fizetés.
Ha EU tagországból érkezik a csomagod vagy EU szállítással tagországi vámolással (EU warehouse, EU express) akkor abban az esetben sem vámot sem ÁFA-t nem kell fizetni.
Sima posta esetén (kínai, belga, svéd, holland stb.) 60 nap is lehet a kézbesítési idő (jellemzően 25-40 nap, de ritka esetben előfordulhat ennél rövidebb idő is). Aggódni 45 nap után érdemes, akkor lehet mozgolódni, érdeklődni.

Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban található információ az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#61229) Gergosz2


Gergosz2
veterán

Sziasztok!

Az alábbi helyzettel állok szembe:

Augusztus 8.-án rendeltem anyámnak egy sarokcsiszolót(mondjuk ez lényegtelen) .Szokás szerint nem a legolcsóbbra mentem rá, hanem figyeltem, hogy olyantól vegyek akitől előtte azért már többen is vettek és többségében pozitív visszajelzést adtak. Az eladó másnap elvileg postára is adta a cuccot és akkor el is indult a 60 nap.

Pont ma reggel jött az email, hogy a buyer protection már csak 4 napig tart, szóval figyeljek. Az igazat megvallva el is felejtettem ezt a csomagot, most már muszáj lesz valahogy rendszereznem a kint lévőket.

Gyorsan meg is lestem, hogy hol járhat és 17track szerint már augusztus 19-én megérkezett hazánkba. Mondom oké, volt már olyan előtte is, hogy megérkezett, idehaza meg 2 hetet ültek rajta, szóval nem paráztam annyira. Kíváncsiságból felnéztem a posta oldalára is, de itt már meglepetés ért, ugyanis az ő rendszerükben nincs benne. Azóta a hirdetést is törölte a kínai barátunk ami persze alapjában véve semmit sem jelent , mert sokszor volt már ilyen rendelésem.

Írtam a postának, hogy náluk van-e a gond, de gyanítom, hogy nem. Szóval arra gondoltam, hogy hétfőn nyitom is a dispute-ot. Más is ezt tenné? Vagy ALI-n meg kell várni míg lejárt a 60-nap vagy mi? Csak ezért kérdezem, mert még Alin nem kellet szerencsére reklamálnom a pénzemért, és azért is gondolom, hogy nyitnom kéne, mert az e-mail emlékeztető is szólt, hogy már csak 4 napig van buyer protection a termékre.

Szerk: a maláj posta szerint is itt van: [link]

[ Szerkesztve ]

Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.