Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz csokaym #6486 üzenetére

Annyit kell tudni, hogy a kék vezeték, ami a kijelzőből jön valami diódával kapcsolt, és NEM terhelhető. A kék vezetéken lévő feszültség felelős a vezérlő aktiválásáért, és nem fordítva - nem a vezérlő ad a kék vezetékre feszt, tehát normál esetben, ha Y kábelt csinálsz a két vezérlőnek, mindkettőnek ugyanaz a fesz jelenik meg, amit a kijelző nyújt, ami kb. megegyezik a kijelzőre a piros vezetéken érkező fesszel. Sosem mértem, még az is lehet, hogy kevesebb, ha tényleg dióda van a buliban... Szerk: mindenesetre a vezérlők 12V-tal is bekapcsolhatók, nem igénylik a 30-40V-ot egyáltalán.

A feszmérős gázkar magában érdekes, mert ha fixen rákötöd az akkut, akkor ugye folyamat világítani fog, így fogyaszt, és meríti az akkut. Ha a kék vezetéket kötöd a mérőre, az működhet, de az meg pont ugyanazt fogja mutatni, mint a kijelző.:R

Magyarán a gyújtás vezetékkel vezérelt relé lenne neked a jó megoldás... talán azt a pár mA terhelést még elviseli a gyújtásvezeték... Én 24V relét használok, aminek elég nagy ellenállása van, így nem folyik rajta sok áram (bírja a 42V-ot is simán).:DD Szerk: vettem 48V relét is, de annak a behúzása esetleg már bizonytalanná válna alacsony akkufesznél, így még nem kísérleteztem vele, arról nem beszélve, hogy jóval nagyobb mérete van, el se férne a kijelző mellett, ahova a kicsit raktam.

Új hozzászólás Aktív témák