Új hozzászólás Aktív témák

• bexinho23

őstag

válasz glaci #25308 üzenetére

Itt írtam róla.
    Képet is csatoltam a MÁV oldalán összegzett táblázatról. Ott azt írja, hogy a szennyezésre alkalmas részeket kell becsomagolni. Tehát ha kötekedő a jegykezelő, akkor szólhat azért, hogy nincs becsomagolva maga a roller. Ráadásul, ha összecsukott állapotban nem tudod teljes egészében a székek alá tolni, akkor azért is szólhat, mert ilyen esetben csak a kerékpártárolónál, kikötve szállítható, amihez meg már kell a jegy/bérlet.

Az első héten még meg is akart büntetni az egyik jegykezelő, mert kinyitva, kikötve volt a rollerem a kerékpártárolónál, kerékpár bérletemet is lecsipogta. Nem akarta elhinni, hogy van MÁV állásfoglalásom (megkerestem őket febr.29-én emailben), hogy így tudom szállítani. Állítása szerint össze kellett volna csuknom és a szék alá tolnom. Hiába mondtam neki, hogy az F30E-t nem tudom a kormánya miatt láb alá gurítani...

Persze volt olyan jegykezelő is, (leszállásra várva álltam az ajtónál) aki furcsán rámnézve kérdezte, hogy ez a roller nem összecsukható? Mert akkor nem kellene bérletet vennem rá.

... és akkor még nem is említettük a 300W szabályt ... Azt még nem vizsgáltak :) Szerencsére beleférek, mert korábban csak emiatt választottam az F30E-t (KRESZ pletykákban mindig a 300W volt említve).

Itt a "szennyezésre alkalmas részek becsomagolása" nem is a rollerre vonatkozik, hanem a kerékpárra:
    9.4.2. A jármű utasterébe bevihető kézipoggyász mérete – darabonként – a 30x50x80 cm-es méretet
    nem haladhatja meg, kivéve utasonként 1 darab
    - sétapálcát, egyéb mozgást segítő eszközt (pl.: kerekesszék),
    - gyermekkocsit,
    - esernyőt,
    - tokba helyezett hordozható hangszert,
    - sífelszerelést (szánkót, snowboard,
    - sírkoszorút,
    - összecsukott, becsomagolt rollert és
    - a 16”-nál nem nagyobb kerékátmérőjű kerékpárt, illetve a 16”-20”közti kerékátmérőjű
    összecsukott kerékpárt oly módon, hogy a jármű utasterének beszennyezésére alkalmas
    33 / 116
    részei becsomagolva legyenek, az eredetileg egykerekűnek gyártott kerékpárt (uni- és
    monociklit).
    A kerékpárt a váz félbehajtásával, a rollert a kormány lehajtásával oly módon kell összecsukni,
    hogy az a kézipoggyász mérethatárát a lehető legkisebb mértékben haladja meg.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés