Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz Scarletiel #12399 üzenetére

Én műszaki hiba miatt estem egy olyat...:DDD (Konkrétan elrozsdált az első villa,
    és kitört az első kerék, a pillanat tört része alatt átrepültem a kormányon, mert
    a roller egy leszúrt Rittbergert mutatott be - megfejeltem az aszfaltot. Mondják,
    hogy miért nem rakja le az ember a kezét, hiszen az reflex. Aha: nem ér oda...
    Konkrétan a kézfejem sérült, azaz a tenyerem nem is ért le.:B Hanem bukfenc
    közben a kézfej. Meg közben a könyök. Ebből lehetett volna egy könyök törés,
    de mivel motoros protektoring volt rajtam, megúsztam egy csúnya zúzódással.)

A lényeg: full face, biciklis (!) sisak volt rajtam. Nem sokkal korábban röhögtek
    ki vele
    , hogy rollerre "motoros" sisak, de hát azt se vágta az ember, hogy nem
    motoros, hanem biciklis. És nagyon örülök, hogy rajtam volt: nem érdekel, mit
    mondanak az emberek. Igen, egy pár éve szemüveges vagyok, és igen, le kell
    vennem, amíg a sisakot fel/le húzom, de utána vissza tudom venni tökéletesen.
    Szóval így látok is, meg valamennyire a szemet is védi. A menetszéltől.:))
    Rákerestem, 22800 Ft volt, nekem megérte, hogy nem törtem össze az arcom.
    Szerk: s még a szemüvegem sem esett le, ami ha törik, anyagilag is fájt volna.

Teszem hozzá, hogy most egy ~8kW-os rollert építgetek. Szóval arra abszolút
    indokolt a motoros felszerelés használata. Bár lassan menni azzal is lehet, de
    nem azért lesz olyan erős, hogy lassan menjek vele: 45 km/h végsebesség se
    durva, viszont az emelkedőn is tudni fogja: munkába 15 km (amíg van bicikliút).
    Ha jön a jogszabály, akkor SMKP-ként lakotton nem lehet lesz majd használni,
    de ezt amúgy magamra nézve elfogadom, mivel valóban nem való oda egy ilyen.
    Ellenberger sajnálni fogom azokat, akik papíron 500W rollert használnak, majd
    a KRESZ módosítás után már sehol se fogják tudni értelmes módon használni.
    (Autók közé nagyon harmatos az a teljesítmény, főleg, ha felfelé kell haladni...)

Új hozzászólás Aktív témák