- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
iceQ!
addikt
válasz
galervin93 #89198 üzenetére
Édes nagyon ment a tavon, amúgy amit tudok hogy imád az amur az a csillagfürt. Hátha ismerős ez valakinek.
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93 #89198 üzenetére
Jaja, én is ezért kérdeztem.
-
Grillo
őstag
válasz
Zoli bácsi #89188 üzenetére
Veszprém olyan, hogy fúj a szél ÉS harangoznak.
-
Steady74
Topikgazda
Fórumpecán gondolkozzunk? Hol-mikor?
-
iceQ!
addikt
Idei első is megvan! Krumplira jött
-
Ibituba
aktív tag
Biciklire kellene valami megoldás pergető bot szállításra, rögzítésre, PVC csövön, botzsák vállon kívül. Használ valaki drótszamarat pecázni jarni? Hátizsákban elfér a többi cucc, de a botot már nem hordanám vállon, illetve védelem is kellene neki. PVC cső jó lehet, viszont valahogy ki kellene bélelni belülről. Vagy 1 rekeszes gyári botcsovek? Temu hirdeti itthon nem nagyon láttam.
-
hermanyi
addikt
Az oké de 50 es befuvások várhatóak . Tudom ,hogy szélcsatorna az a rész , de az átlaghoz képest erős lesz
-
lumpy92
aktív tag
válasz
galervin93 #89180 üzenetére
Uh ez brutál, hogy ilyen "kevés" etetőanyaggal ilyen sok halat fogtál! Grat!
A 7 m-es spiccbotom nekem is ez a típus, nagyon szeretem. Ha lesz valahol leárazva, akkor veszek egy 5-öst is és lecserélem a mostanit, mert az még a régi, Delta márkájú, nem karbon anyagú bot. -
galervin93
addikt
válasz
lumpy92 #89177 üzenetére
Nem volt nagy kaja, pár kárászt hazavittem a csütörtöki pecából, de igen jól esett a frissen sült halacska.
A Moby Dick Piros tavára ültem le 5-ös spiccbottal. Első két óra tök süket, legalábbis a part mellett, bentebb, match távon jött keszeg, kárász. Olyan fél 10 körül indult be a rövid, na de akkor brutálisan. Minden dobás hal! 3 óra alatt kipenderítettem vagy 15 kiló kárászt, nem viccelek, volt benne 70-80 dekás is, a nagyja ilyen 30-40 deka. Brutálisan jó élmény volt finom pálcával!
Etetőanyagról: intenzíven telepített tavakon még kifejezetten keszeg/kárász pecánál is szívesen használok büdös, halas kaját is a keverékben, hisz hozzá vannak szokva. A fenti keverék 1 kiló Sárga dévér Sziszitől, meg úgy 30 deka Monkey Jankovichtól (sose használtam, ez volt a boltban...), egy jó kiló nehéz föld (mély víz miatt), meg angolmorzsa. -
lumpy92
aktív tag
válasz
galervin93 #89172 üzenetére
Nincs is hétvége, mehetett volna a peca
egy jó hallakománál jobb nem is kell! -
eisento
addikt
válasz
lumpy92 #89170 üzenetére
Voltunk az asszonnyal malomzugi holt zagyvan... egy torpe meg egy keszeg. Mindennel is probalkoztunk csonti, szilvas, tuzes barack, faeper, mango, ananasz, sipi1, sipi2, squid &peach, es meg sorolhatnam. Rengetegen voltunk kint es egyszeruen lokuki volt az egesz....
De legalabb tobbnyire szep napos ido volt.
-
Alg
veterán
Vasárnap úgy alakult hogy lett egy szabadnapom, az időjárás is egész jó lesz, gondolkodom hogy kipróbálnám a pergetős cuccot...
Viszont az oszták bürokráciát még nem sikerült megfejteni, szétnéztem inkább a határ onnansó oldalán.
Tömegközlekedve elérhető, könnyűpergetésre alkalmas vizet ismer Móvár/Hhalom környékén valaki?
Most hirtelen a Lajta ugrik be, ilyenkor tavasszal akár jó is lehet, esetleg van valakinek infója róla?Mivel mindenre tilalom van, nyilván domolykó lenne a cél.
-
galervin93
addikt
válasz
lumpy92 #89170 üzenetére
Halat pucoltam, sőt már el is csipegettük.
Hétvégén elvből nem pecázok, pedig itthon vagyok vidéken Nógrában, ráadásul tegnap beszereztem az országos jegyet is.Na de majd jövőhéttől...
Illetve annyi "peca" lesz még ma, hogy a törött pergető botomat megpróbálom megcsinálni, meglátjuk hogy sikerül. -
lumpy92
aktív tag
Mi a helyzet? Mindenki pecázni van?
Mi kint vagyunk végre a Pilismaróti-öbölben, de egyelőre mozdítás sincs. Van bent busázó fenéken, feeder csontival, 7es spiccbot, de semmi. Remélem Ti több szerencsével jártok! -
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Tudna valaki esetleg egy kupont a https://www.halcatraz.hu oldalra privátban küldeni
Előre is nagyon szépen köszönöm -
PpenoO
őstag
De jó látni az öreg halászt, azt hittem már visszavonult. A videó alapján jó egészségnek örvend és a dumája is a régi.
Lehetne hozzá menni a legközelebbi fórumpecán.
-
dik
őstag
Megnézem ezt a Döme tornado rakós nyelet és hadjuk egy bazár. Műanyag a menet és elég nyigli bazár... A teleszkópos karbon nyeleket is néztem azok viszont tetszetőek. Nem durung súlyúak és elég jó merevek. Szóval abban az irányban kell nézelődnöm...
-
iceQ!
addikt
Kint vagyok a MajosCarpLake-en, megy a hal rendesen. Eddigi legnagyobb 13 kilós szép szájú.
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi #89157 üzenetére
Én abszolut nem örülök ennek a korai tavasznak. Megint nem volt kemény tél, tele leszünk poloskával, kullanccsal és nehogy legyen egy fagy mert akkor oda az idei barackod is.
-
Alg
veterán
válasz
galervin93 #89159 üzenetére
-
galervin93
addikt
A vékony fonott szinte nem is foglal helyet, igazából majdhogynem szinte csurig lehet tölteni alá monofilt.
De inkább csak töltsd 3/4-ig, ha van még kb. 2-3 mm a peremig, az bőven elég a fonottnak. A fonott még a mononál is kényesebb a túltöltésre, inkább legyen kicsit kevesebb, mint legyen túltöltve, különben egy életre elmegy a kedved az egésztől.
Illetve +1 tipp, nem kell mind a 150 méter zsinórt feltekerni. Felezd el, 75 méter untig elég ilyen partközeli játszadozáshoz.
Felezni meg úgy tudod a legkönnyebben, hogy megméred, mennyi zsinórt vesz be az orsó egy teljes hajtókar fordulatra, utána már gyerekjáték kiszámolni, hány fordulat kell 75 m (vagy bármennyi, tetszőleges) zsinórhoz. -
Alg
veterán
Meghozta közben a futár a cuccot, nagyon vicces ez a mini cucc, olyan mint valami gyerekjáték
Na majd húsvétkor megmutatom a csatis sügereknek.
1000-es Shimano orsóval van valakinek tapasztalata hogy mennyi fonott megy rá? Neten teljesen összevissza táblázatokat találok csak, esélytelen akár megtippelni belőle...
150m 0,08-as Spro-t vettem most, de ez biztos kevés rá, viszont fogalmam sincs mennyit kellene alátölteni... félig kb?
-
Zoli bácsi
őstag
Nálunk megint olyan ökör szél fúj....Tapasztalatból tudom, ha a város közepén az udvaron föl akar taszajtani, akkor a prérin mi van.....Tavaly egyszer kimentem szeles időben 5m-es bólóval. Nem vagyok szt hiszem egy gyönge gyerek, a 7XL motoros ruha kicsi volt minap vállba.....
De elég volt tartani a póznát, még egyszer nem kívánom.
De lesz még jó idő, végre tavasz van, kinyíltak a nárciszok, a liliomfa, virágzik a (kajszi) barackfám.... -
galervin93
addikt
válasz
Steady74 #89153 üzenetére
Hú, az most kicsit kiesik, pár órám van csak, a Keleti környékéről kell induljak és oda is érkezzek, jó lenne minél közelebb, de azért elrakom talonba az ötletet, köszi!
szgzuri
Eszembe jutott nekem is a Moby, bár nekem a Piros meg a Fekete. Ott a Kis nevelőn hogy lehet horgászni? Minden más tó meg van említve, csak az a kicsi nem, sehol nem találok róla infót.mdav88
Na az érdekes, régen jártam oda, de már jó ideje nem voltam, viszont nem szeretem a "zajos" vizeket, próbálnék minél csendesebb helyre menni ha lehet... -
mdav88
aktív tag
válasz
galervin93 #89152 üzenetére
De, viszont valamilyen formában, limitáltan mégis működhet. Annyi forgatókönyv volt már, hogy csuda
A tavat nem töltik fel, azt nem lehet csak úgy, de a tulajnak nem tudni milyen tervei vannak vele. Elképzelhető, hogy valamikor újra nyithat horgásztóként. -
szgzuri
tag
válasz
galervin93 #89150 üzenetére
A Moby kis nevelőtaván sok kárászt fogtunk, és el is lehetett vinni belőle, harcsa csalinak.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93 #89152 üzenetére
De. Préri tó kárászos tava?
-
mdav88
aktív tag
válasz
galervin93 #89150 üzenetére
Sós tó, félgőzzel be lehet menni, kárász van benne elég.
-
galervin93
addikt
Urak, SOS, jó kárászos vizet keresek Pest környékén! Holnap délelőttre egy pecára, ahonnan el is lehet hozni a kárászt. Após "rendelt" pár darabot, ilyen 30-50 dekásak érdekelnének. Valami jó tipp?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi #89148 üzenetére
és pont akkor követnek be
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
@mriya@ #89146 üzenetére
Én Firefox böngészőt használok, a kezdetektől. Van feltelepítve reklámblokkoló. meg ilyen nyomkövetés elleni védelem. Vannak weboldalak, amiket nem tudok megnézni, használni, legtöbbször a reklámblokkoló miatt.
Szóval ha valami weboldal rakoncátlankodik, akkor megnyitom egy másik böngészővel, az esetek 99%-ában megoldja a problémát...... -
dik
őstag
válasz
Steady74 #89137 üzenetére
Ő igen ez így van és emelett mint én ahogy jártam az volt raktáron és hívnak nincsen, de mikor átveszem a csomagot mégis benne van. Szóval igen elég gáz van ott...
A többieknek meg.
Jól feladtátok a leckét.A lényeg könyű legyen ne valami nehéz durung. A 3m az lényeg lenne. Fejben pedig kerek és gumirozott és könnyű legyen. Ezek tudatában nézelődtem. Szóval nem is tudom mit kellene már... Döme igen valahogy benne van kissé bazári jópénzért, de fene se tudja...
-
lumpy92
aktív tag
Megjöttek a busázó úszók aliról. 5db került annyiba mint az itthon árusítottakból 1 db (a haldorádósát ne is említsem).
Fix rögzítésűként bevetésre készek az átdugós pálcával, majd kap felülről egy gumi úszóütközőt is a damilon. Csúszós szereléshez teszek majd hosszabb ármenő szárat bele, alulra kapcsozható drótszemmel. Mellette a párszázas pepcos hungarocell "húsvéti dekor tojás", a hosszúszárasra pont jó lesz bóbitának. -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93 #89143 üzenetére
Dunára ne használjunk sűrű szemű merítőt ,mert anyázos lesz
Én pár éve rájöttem már erre egy 3 körüli dévérnél amit rakóval ládáról sztem fél óra volt mire meg tudtam meríteniAlacsonyan faszán felhúztam magam elé ahogy a tankönyvben meg van írva , majd mikor bal kézzel nyúltam a merítőért úgy gondolta ,hogy keresztbe állva a sodrásnak felfeszíti magát
és a fekete hydró csak szaladt ki a toppbol
. Ezt eljátszotta velem vagy 8x ,hogy rohadjon meg
Merítőt meg vízben tartva nem bírtam tartani mert úgy belekapott a víz .
-
galervin93
addikt
válasz
4Grider #89142 üzenetére
Tessék kisebb halakat fogni.
Dunán én is meg szoktam szenvedni, illetve egészen pontosan sokat szenvedtem mire rájöttem, mi a jó (nekem) - merev nyél és damilos merítő, nekem ez a kombó jött be, húzós vízen is gond nélkül szákolok vele. Bár én olyan extrém meredek kövezésen nem szoktam pecázni, sőt sokszor vízbe is megyek, akkor meg kiszedem kézzel a halat, 2-2.5 kilós márna, koncér, jaszi, balin stb. kijönnek így is (igaz én csak boloval nyomom). -
4Grider
félisten
válasz
galervin93 #89141 üzenetére
Nem a nyél a nehéz, hanem a hal, ami a fejben van. Ráadásul elcseszett helyeken is pecázom, pl. meredek dunai kövezéseken.
-
Zoli bácsi
őstag
Ránézésre nem valami bizalomgerjesztő ez a tornadó nyél. Műanyag végdugóst soha többé nem veszek. Szerintem maradj a jól bevált Nevis Patriot/Power Fighter nyélnél [link]
Az olcsóknak, a ragasztott fejjel ellátottaknál, amit linkeltél Nevis Magnum, elenged a ragasztás elég hamar.
Ha elég lenne a 2,4m, ezt ajánlanám: [link] Egy ezressel többért van Döme matricával: [link] Biztos többet ér.Ezek a bevált bojlis 1,8m-.es nyelek hosszított, feederesített változatai, most jelentek meg.
Fejből fele csapat ezt használja: [link] Sűrű, nem akad bele semmi .
Ilyenem is van, szuper könnyű, ezt is merem ajánlani: [link] -
PpenoO
őstag
Apropó nyél és meritőháló...
Sporitól kellett kölcsön kérnem legutóbb mert a 12kgos vízi disznó nem fért bele az enyémbe.
Cél a legolcsóbb, bognártüske biztos, nem körbe fém merítő amivel egy 15kgos malac is kiemelhető.
Ha külön kéne hozzá nyél akkor abból is a bestbuy, semmi bu...ás, pár évet bírjon azért ki. -
galervin93
addikt
Tök jó a rakós nyél, pár használat és el is felejted a teleszkóposat! Fejből meg itt van ez most bagóért!
-
dik
őstag
Kicsúsztam szerk. Ez kimaradt. Esetleg valakinek van tapasztalata ezzel a nyélel? Érdemes vagy felejtős? Mindenképp valamio 3m körüli lenne a jó talán. [link] Kellene valami, de valahogy tartok ettől a rakós támától kissé. Esetleg ha valaki ismer valami tuti jót azt szivesen veszem. Bár lehet maradni kellene a sima hagyományosnál. [link]
Ehhez meg egy ilyen fejet néztem ki esetleg erről valkinek tapasztalat? [link]
Persze más is szóba jöhet ha td valaki valami jót jelezheti. -
@mriya@
őstag
A walterland webáruházát hogyan lehet használni?
Nem jövök rá. 🤔 -
Zoli bácsi
őstag
Ha valakit érdekel, Carp Zoom method kaják -20% akció.
Használom őket, a legolcsóbb szériát kerülöm, fogósságával nincs baj, csak hajlamos beragadni a kosárba, meg a töltőbe. (lehet én vagyok ám béna)
Tegnap ott mentem el a bolt előtt Győrbe, befutottam, vettem ezt az új paprikás kenyeres csalit: [link] Tényleg, olyan a szaga, mint amit gyerekkoromban gyúrtunk, csak ez remélhetőleg nem ázik le. Majd kipróbálom.Locsolót is megvettem volna az ízből, de azt még nem kaptak, csali sem volt még minap nekik.
-
-
4Grider
félisten
válasz
jansky1 #89119 üzenetére
Az "ez még megvan?" szöveg a FB által felajánlott érdeklődési lehetőség, amit kiválasztva automatikusan elküldi ezt a kérdést a FB motorja az eladónak, szóval nem kell feleslegesen pötyögni, ha esetleg már az illető eladta volna. Ha ezen az eladó kiakad, akkor ne hirdessen a FB-on...
-
jjohn
aktív tag
válasz
sasa311 #89117 üzenetére
Igen ilyenek vannak, ezek trollok, meg adathalászok néha. Nekem is írtak adjam meg az e-mailt, nevem és már rendeli is a DPD-t. Mondom ha kell, ad meg a neved címed és majd én rendezem a szállítást, azóta egy betűt nem írt. Nem is tudja sok miről beszél, pl egy rakós botot nem visz el a DPD, mert 1,75 a hossz amit visz, a rakós meg 185 cm. Szerintem aki igazán akar venni az nem így beszél.
-
galervin93
addikt
válasz
PpenoO #89112 üzenetére
Ha hajlik, akkor a hiba nem a tüskében van. Amit Gyuri ír, almaszelet!
Kisebb csalikhoz, 8 milliig a fine tüske nagyon jó választás, sokkal kevésbé húzza, súlyozza le a csalit, mint a vastagabb darabok. Főleg hideg vízben, illetve finnyás és/vagy kisebb méretű halaknál tud ez számítani. -
szgzuri
tag
válasz
PpenoO #89112 üzenetére
Én úgy tudom, hogy három féle különböző vastagságú csalitüske van forgalomban:
- "normál"
- "red" közepesen vastag, nekem ez nem szokott kihajlani
- "fine" vékony, én ezt nem használom, mások írták róla, hogy könnyen kihajlikSzakáll nélküli horog + rövid előke + method kosár + dévérkeszeg = nekem gyakori a halvesztés,
gumis method kosár ezen tud segíteni.
Ha túl kemény a csali, akkor előző este egy gerezd almát a tégelybe téve fel lehet puhítani -
Atos23
senior tag
Sziasztok,
Egy kis tanácsot szeretnék kérni tőletek, semmiképp sem azzal a céllal, hogy itt hirdessek.
Megörököltem egy sérülésmentes, Mitchell Symphonie 800, 8 méteres karbon rakósbotot. Ha el szeretném adni (és nem hónapokig árulni), kb. milyen áron tegyem fel apróra?
Sajnos én nem vagyok horgász, abszolút nem értek hozzá.
Köszi!
-
Spoon16
tag
Urak,milyen lightosabb horgot ajánlanátok keszeges methodos/bogyókás pecához? Értsd: sokszor mikor a csontit a pici keszegek veszik fel akkor szeretek 8-as Promix wafterra váltani hosszúelőkén és ehhez keresek vmi vékony-könnyű horgot hidegebb vízhez.
-
A Zéé
addikt
ma botavató peca volt!
Korábban beszéltünk róla, hogy nem igazán találtam ilyen könnyen szallítható, kis dobósúlyú 330 cm környéki botot Zalára, úszós pecára... Hát elkészült:
Egy 3,5 méteres (mérve 3,44) Tubertini Area Pro 1000 spiccbotot gyűrűztem fel. Nagyjából azt hozza, amit vártam, a bütykölés is megvolt, halat is fogtam, elégedett vagyok. Pár dolgot lehetne javítani rajta, de ez most ilyen lett. Szerencsére a halakat nem zavarja
Azok a ronda nagyok elkerültek, de ezeket a halacskálat már azért nem csak csörlőztem, mint a match bottal!
Még pár kép a botról, ha valakit érdekel: [kép][kép][kép][kép][kép] -
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi #89096 üzenetére
pontosan!
-
jansky1
senior tag
Bandanagy 45 cm-es keszeg.
-
hermanyi
addikt
Occo jó feeder orsó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - i9-9980H I 32GB I 1TSSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest