Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
Használ valaki polarizált szemüveget? Nekem van egy pár, de most olyat keresek, ami hajnalban, vagy Így ősszel/télen is jó. Működik még a sötétebb lencse, de azért jó lenne valami ami nem a fullos napsütésre van. Kicsit bizonytalan vagyok, szerintetek a sárga lencse a jó erre? A kék meg zöld lencse ez nem jó? KÍnai vonal is jó, de most inkább valami márkásabbat vennék itthonról max 20kig. Polaroid simán van. Most vettem delphin márkájút ami zöldes sárgás, nyáron jó lesz, de ez csak olcsó volt, egyrész uv zöld a szára, meg tükrös is ami fotón nem látszott, szóval balinozni kuka.
-
jézusom
addikt
Pergetésnél hármas horgokat jó fenni menet közben, bármikor kicsorbul egy akadóban, egyszerűbb ráfenni picit. De szerintem néha a gyári újra ráfér a fenés, tehát hiába cserélgetném újra. Egyébként ha nincs más, gyémánt körömreszelő viszi mint a vajat
Fix súlyos jigeket meg csak nem dob ki az ember picit elment a hegye. -
lumpy92
aktív tag
válasz
musli26
üzenetére
Hirisi márkájú horogfenő követ Aliról: [link]
A közepén lévő vájatba szépen meghúzogatod a horoghegy külső élét és újra baromi hegyes lesz.
Műcsalik hármas horgait és békés halas horgokat is kb.8-as méretig megtudom vele "élezni", pl. busázás közben is fontos, halfoggás után van, hogy indokolt a művelet. -
ooloo
őstag
válasz
musli26
üzenetére
A horgokat - általában - lézerrel élezik ... fenéssel , élezéssel azon csak rontasz . A "horog" , ha a komplett szereléket nézem , filléres tétel . Én nem vacakolnék vele ... körömpróba .. ha nem tökéletes a fémhulladékok között a helye . A harcsázásnál , rablóhalazásnál lehet más , de ahhoz nem értek . Nézz meg pár vízalatti videót , ahogy kerülgetik , kiköpik a csalit- vele együtt a horgot - a pontyok .... a horognak kifogástalan heggyel kell rendelkeznie . Szóval a fenést hanyagolnám .
Ez a magánvéleményem ... a tévedés kockázatát fenntartom magamnak .
-
törölt tag
válasz
musli26
üzenetére
Pontyozó horgokat nem szoktam fenni mert olyan finom hegyűek és nincs anyag a horogban. Harcsázókat, és pergetésnél szoktam a nagyobb horgokat ami nem lándzsahegyű . Van valami ősrégi kő, és ráspolyszerű valami talán az silstar lehet de nem esküszöm meg rá és ha az is akkor se ez a mai silstar hanem még az ősi. Nem tudom ebben vannak e olyan extra nagy különbségek . Persze ha bojlis horgokhoz kell ott talán valami nagy bojlis márka fenőjét veszed azzal csak nem nyúlsz mellé. Melyik az a bojlis horog amit egyáltalán érdemes élezni azzal tudsz mellényúlni inkább vsz.
-
musli26
tag
Ki milyen fajta horog élezőt használ?
Eredményesen...
Bojlis horgokhoz használnám. -
galervin93
addikt
Voltam ma Gödöllőn a Carplove parkban, hosszú előkével. Kb. 30 méter víz volt előttem, olyan 25 körül találtam rgy kisebb gödrrös, picit akadós részt, azt horgásztam meg.

Keszeges kajával pár keszeg meg bodri után odaállt a teszkós ponty, mást se lehetett fogni, meg is untam gyorsan, meg láttam hogy jön egy kis eső, nem volt kedvem megázni, így az ötödik bajszos után szedtem a sátorfámat.
Szép környék, a főváros közelségéhez képest sok a zöld ez tök jó, de engem nem fogott meg.Holnap vagy Majosliget (találtam 2 kiló 8-as Aquát az etetőanyagos ládámban, oellet wsggler ON
), vagy a Francia öböl spicc/matchbottal, még megálmodom. -
jansky1
senior tag
Nekem kb 2x2 óra pergetés jutott a Kiskunságin, de halat fogni nem sikerült. Pár balin volt aktív a környéken, de túl sok érdeklődést nem mutattak a bedobált cuccokra. Legalább láttam jégmadarat, meg kócsagot.
Ebben az évben nem sokszor sikerült eljutnom horgászni, nem tudom mikor pecáztam ilyen keveset.
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
#nincsebbehal
Sajna az amúgyis nagyin szűkre szabott, 2 órás pecaidő tovább csökkent, mert fater kitalálta, hogy akkor vigyek mán haza 50 tetőcserepet mert mókolna a héten a tetőn...

Most meg úgy alakult hogy pár napig Pesten vagyok, ha már a Duna gatya, lehet kinézek a Franciába matchezni, haver minap rengeteg kárászt fogott meg bónusz compókat.
-
galervin93
addikt
Ultra minimál peca mist az Ipolyon, egy kis feeder, egy merítő, kis kaja, oszt hajrá.

Dobtam 5 gombócos alapot meg pár szem magot, meglássuk.
Pici a víz minden tekintetben (7-es bolo spiccével szerintem megkarcolnám a túloldalt), a mélység is max másfél méter, szóval dobtam egy nagyobbacska alapot és csak néha akarok újat dobni, minél kevesebbet zajongjak. -
törölt tag
válasz
galervin93
üzenetére
Ilyen méret pont jó lesz az úszósra ennél jobb nem kell, ezt nem kapja el akkor nincs is ott . Ma tisztítottam egyet 6 kg-osnak saccoltam de azt is alulról. Kiderült 8-9 között volt a súlya. Kicsit alulbecsültem , éreztem ahogy megemeltem van benne súly de olyan soványnak nézett ki. Ekkorát tévedni amatőrködök .
Múlt héten volt olyan spiccbotozás bekevertem a kaját mondom amíg rendesen átázik beállítom a vízmélységet úsztatok néhányat. Húztam egy eresztéket találomra konzervkukorica a horogra első úsztatás tenyeres bodorka . A vége az lett nem is etettem mondom csak elrontom a helyet kb max 5 percenként tenyeres vagy még nagyobb bodrik és közben sok kapás ami kisebb csak úgy csipegették. Addig tartott a móka amíg egy ponty vitt mindent úszóval együtt már meg volt 2 helyen is toldva a szerelék. Persze ott szakadt el. Etetés nélkül csak spiccbottal kb méteres vízben. Oda fújt a szél lehet az is kinyomta oda a halat nem tudom de az etető ott állt a vödörben bekeverve egy morzsát nem dobtam be. Ilyen is van de ez ritka azért nálam még egy két marok etetőanyag se kell. -
Voltunk a Tisza tavon, bár ott nem de a Kunsági főcsatin 2x3 órát eltöltöttem.
Method volt a technika egy SW 330MQ bottal. Zseniális volt a kis víz meg a bot is.Jött 2 szép pontyocska meg pár törpe is.
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Na, ahol a spiccbot ilyen faszán működik, az nem lehet rossz hely.
-
galervin93
addikt
Párom spiccbotozott kicsit a mai peca végén, szépen kiálltak a keszegek rövidre neki, ügyesen húzta őket.

#naplementéshorgászós
A végén mondom dobok én is párat, de a dögök lementek fenékre a bő kettes vízben, és még picit be is húzódtak az "etetés" (pár szem szórt kukorica) mögé, így a 0.8-as úszóval nem volt eccerű, de azért egyet csak kivarázsoltam én is, mondjuk kicsit nyújtózkodni kellett a 4-es snecizővel...
-
sasa311
veterán
Aki esetleg lemaradt volna, sajnos nagy Duna nem lesz, de jövő héten valahol fórumpeca!
-
jézusom
addikt
Na ilyet se fogtam még
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
jézusom
üzenetére
Azt hittem már hirtelen így kómásan reggel,hogy másik topicba léptem 🙃
Mindenkinek van valami gondja ,baja mi jó ,mi nem jó ,de öltözködésről itt még nem olvastam mondjuk nem is járok sűrűn. Én a baseball sapkákkal vagyok gondban. Alig van már hagyományos csak ezek a magas nagyfejűekre való egyenes sínvéderű agyonmatricázott .... -
jézusom
addikt
válasz
szgzuri
üzenetére
Hát jah, de pont a munkavédelmi bakancsokat tartom drágának. Van egyébként, építőiparban dolgozom, de rohadtul nem kényelmes. Ha sokat kell gyalogolnom, inkább decathlonos vízálló túracipőben nyomom.
A horgász cipőt azért találtam ki mert lattam nagyon baba FOX csukát
meg DAM is van ami tetszik.Az tény, hogy decathlon nagyon jó és lehet az lesz.
Végülis tegnap a horgász nadrágomat nem bírtam felvenni ami amúgy durva jól néz ki(igazábol decathlonos vadász) egyszerűen szűk nem tudok benne mozogni. Fel kellett vennem egy régi susogót ehhez meg nem jó a bakancs.
Azt hiszem át kell ezt gondolnom, valami melegítő félében, softshell nadrágban fogom nyomni, de ehhez meg inkább sportos túracipő kell.
Nyugi nem én vagyok a Lakatos Márk, de a street fishing fashion perceket hallottátok
-
törölt tag
Már megint egy harcsás film Dömétől, nagyon beindult. Szépek ezek a balatoni világos halak még a harcsák is milyen Balaton színűek. Szinte fehér ebben a napsütésben
A horgászat hajnaltól estig dobálni 35-40 fokos nappaloknál arra csak az igazán kemény gyerekek képesek délelőtt 10 -kor már lehet kidőltem volna. A film érdekes volt de egy csomó dologgal nem teljesen értek egyet. Ami biztos olyan fékerővel harcsázni ami 1 kilós süllőnél a hal még a csónaktól messze van és szól a fék az nem jó ötlet. Sok lesz a lemaradás . Van pár ilyesmi benne de jöhetnek még ilyen filmek azért szép ez a Balaton is van tér ahol lehet keresgélni a halat. -
sasa311
veterán
Öööö most a majsztro ilyen kicsi vagy ez az ember ilyen nagy?
-
jézusom
addikt
-
sasa311
veterán
Na most mondjátok meg ki volt!!!!
https://vm.tiktok.com/ZGeEnruap/ -
hermanyi
addikt
válasz
Szirtimorc
üzenetére
0.3 PE az 0.09 elvileg . De ugye mivel fonott zsineg és a mondjuk 8vagy 12 szálas 0.3PE-s fonott 8 vagy 12 szálának az ösz keresztmetszete adja ki a 0.09 et . . De mivel nem 1 anyag hanem fonva szőve van igy értelemszerűen nem tud ilyen vékony lenni . Nem mértem még meg de kb ez 0.10-0.12 között mozog megfeszítve .
Aki nem ért egyet az megkövezhet . -
sasa311
veterán
Nagyfater hagyatékában találtam. Ezt csak úgy itt hagyom
(Igen, a nevét elirtak
)
-
saen
veterán
válasz
Szirtimorc
üzenetére
Rossz a leírás, ez 0,3 PE ami meg nagyon vékony.
-
törölt tag
Meg se közelíti a legtöbb víz ragadozó állománya a 90-es évek elejit . Régebbiekről nem is szólva. Harcsában sem. Tavakban, víztározókban mi harcsa volt a rendszerváltás környékén sok helyen nem is tudták mert nem is volt éjszakai horgászat. 90-es évekbeli szabadrablás süllőt, harcsát rendesen lecsökkentette élővizeken is folyókon, víztározókban is ahol nem volt gazdája a víznek csak mohosz kezelés. Nálunk konkrétan Szálkán mikor engedélyezték a csónakhasználatot és éjszakai pecát mennyi 50-80 kiló közötti harcsát kivettek. Annyi volt benne emlékszem nagybátyám elkezdett kuttyogatni ott mikor megengedték a csónakhasználatot az első néhány pecán jött 50+-os és 20-30 közötti harcsa.
Hihetetlen harcsaállomány volt. Mellette annyi süllő ha nyáron délben bedobtál halszelettel partról jó esélyed volt fogni, ha este dobtál így be nem tudtad elkerülni a süllőt. Mai állomány süllőből is a töredék. Megfért az a sok ragadozó abban a vízben. A szabályok is olyanok voltak napi 3 ragadozó éves db szám korlátozás nélkül. Halőrzés 0 körüli . Nagyon más most az állomány réginek a töredéke. -
törölt tag
válasz
sasa311
üzenetére
Elvágta vagy kagyló vagy a fába bevágott a fonott és azért szakad . Inkább kagyló mert fában ennyire gyorsan 60-as talán nem szakad el ilyen light emelésnél ahogy Döme kapaszkodott a botba. Csak az mennyi kellett a 60-asnak is ehhez . Nem sok még ha vágott videó is volt esetleg. Ez nyíltnak tűnő vízen is ugyanígy megtörténhet egy kagylós tuskón vagy ágon vagy medertörésen ráfeszül. Vastagabb monofil előkét rak 100-as 120-as ugyanerre a cuccra lehet megfogja. Mert a horog környékén szakadt . Rövidebb bot ott a bokrok között, olyan bevágással és utána olyan emeléssel orsózással amivel egy kicsit meg tudja mozdítani. Utána is akármekkora a hal teljes erővel emelés a féknek akkor kellene megszólalnia max ha ki akarja emelni a csónakból.
Videó alapján úgy tűnt meglepődött a harcsa visszahúz és csak tartotta a botot . Ráadásul a hosszú bot miatt az ágak útban voltak. A harcsa se volt egy kis jószág vszínű.
450 ezres csónakdíj az igen, nem egy olcsó móka a Tisza tavon csónakot tárolni. Becsüljem meg Szálkán még talán 5000 vagy 3000 nem is tudom az éves csónakhasználati és a tárolásnak nincs díja. Ki tudja meddig. -
törölt tag
válasz
balou84
üzenetére
Vízparton is érezhető. 90-es években alig harcsázott valaki célzottan tavakon . Dunán még csak csak főleg fenekezőssel de tavon minimális volt az ilyen elvetemültek száma. Megjelent Soltésznak a harcsafogás trükkjei könyve érezhetően kezdtek harcsázni. Aztán Koósnak a dvd-i az még nagyobb létszámemelés volt. Döme is gondolom azért forgat róla mert érzi a boltban egyre többen keresik a harcsás cuccokat. Ha a Tisza tó felé tereli az embereket az nem nagy baj az messze van innen.
Elég nagy víz elbírja a tömeget.
Viccelek csak de lehet arcomra fagy a mosoly. -
Redneck
nagyúr
Tudnátok ajánlani jó horgászhelyeket itthon, ahol lehet 3-4 napot sátorral kempingezni és pecázni? Olyan helyre gondolok ahol van zuhanyzó is, és esetleg el tud menni az ember túrázni/sétalni ha annyira nem érdekli a pecázás.
Megrendeltem a Nevis pergetőt az Impulse orsóval és a Shimano 0.06-os fonottal. Nem egészen 27 rugóban állt meg eddig a dolog, de még egy merev botzsák hiányzik hozzá.
Nézegettem a gumihal csalizás videókat. Sima 3-5g közötti jig horoggal és olcsó gunihalakkal fogom kezdeni, de offset horgot is viszek, ha akadós lenne...sasa311:
Minden évben megyünk, de annyira nem láttam drámainak a dolgot 2 hete. Több volt a sulyom és a hínár, de Poroszlótól Kisköréig az elmúlt évekhez hasonlónak tűnt a partról. Csónakkal biztos sokkal zavaróbb. -
hermanyi
addikt
Ervin Nid mit találtam
2021 böl 
-
sasa311
veterán
válasz
üzenetére
A tisza tavon azok a fák tele vannak kagylóval, Nem "szakadt" az a 60-as fonott hanem simán elvágta egy kagyló... Legalább használa előkének bevonatos fonottat.

balou84
Először azt hittem, hogy mennyire jó ötlet az, hogy a Tisza tó téli vízszintjét magasabban tartják, de ha még 1-2 évig ezt csinálják akkor nem, hogy horgászni de csónakázni sem lehet majd rajta. Második éve nem döglött ki a sulyom és a hínár, gyakorlatilag az egész tározótér horgászhatatlan. Mi idén kifizettünk 450e-t a kikötői díjra és 2x voltunk lenn, mert egy szenvedés...
-
-
törölt tag
válasz
balou84
üzenetére
Nézegettem már néhány filmet parti arcoktól , van egy Koóssal harcsázásról. Azt érdemes megnézni van benne sok olyan infó ami jó lehet. Döme filmek is nagyon jól össze vannak rakva szép felvételek minden, nem akarom leszólni. Az lejön a harcsázás és úgy a rablóhalazás általánosságban nem az ő fő profilja. De azért az a Tisza tavi forgatás már csak a táj miatt megéri megnézni. Szép halakat is fog, meg úgy a módszer lényege végül is látszik belőle néhány dolognál fogtam a fejem ugyan pl mikor az úszóst akadóban úgy használja direktben van a főzsinór meg egy csomó ilyen "apróság" . De a célnak megfelel ettől még jó szórakozás volt megnézni . Nehogy az legyen mint a feederezésnél mindenki csak harcsázik a végén ha sokat forgat róla.

-
balou84
tag
Nekem most ami nagy kedvenc csatornám, és ha jól látom itt még nem volt szó róla, az a Parti Arcok podcast. Nagyon érdekes beszélgetések vannak pl:
Nagy Gábor (Balatoni Hal) [link]
Weipert András biológus az invazív fajok témakör szakértője [link]
Újvári Bence harcsázás [link]
és még sok különböző pecás téma van fenn.
-
törölt tag
válasz
üzenetére
Pl az úszózás kagylóval úgy a kagyló ott lebeg a világítópatronos úszó mellett. Aztán leszűrik , hogy a nagyok a fenekezőre jöttek. Meglepő lett volna ha azt a felszínen a világító úszó mellett lebegő csalit megeszi a nagyja vagy valami értelmesebb méret. Még a kicsi is kisebb csoda ennyi ment rá. Ha rálép vagy összenyomja akkor süllyedő lesz a lebegő kagyló és lehet vele úszózni rövid eresztékkel is felszín közelben akár vagy mélyebben is . Víz tetején akarja lebegtetni akkor van annak több módja de a világító úszó mellett felkínálni ennél még az lett volna jobb egy kivilágított dőlőbójához kikötni.
Szegény társa ott ül nem tudom hány éjszaka 0 esélye volt kb ezzel a cuccal jó halat fogni. -
törölt tag
[link] Megnéztem Döme legújabb harcsás filmjét. Gyönyörű halakat fog de hajmeresztő dolgok vannak ismét benne. Azért forgasson csak ilyeneket még. Csak ha így nyúl a fárasztás végén a halhoz ahogy pl ebben a filmben is akkor nehogy elvigye egy harcsa , ijesztő volt még nézni is azokat a halkivételeket ekkora halaknál.
60-as fonott eltépése az elején re: 40-es fonott nem szakad el korábbi téma itt a fórumon. Erről ennyit , mondjuk az egy másik kérdés így fárasztva csoda lett volna ha azt a halat ki tudja venni . A bot hosszától a fárasztás módjáig nem odavaló volt vsz egy ilyen akadósba. Jobb azért mint az ananászos pellet mint nyerő csali műsor. 
-
törölt tag
válasz
Redneck
üzenetére
Dragon fishmaker . Momoi zsinórokhoz van valami köze csak olcsóbb verzióban. Mondjuk nekem egy wobblerező finom pálcámon van ebből nem is tudom hányas 12-es vagy 14-es körüli elég mérettartónak néz ki már amennyire egy fonott zsinór az lehet. Ennél vékonyabb nekem nincs pergetőn . Szerintem jó lehet 10-es alatti méretekben is ha körfonottat keresel és nem olyan durva méretkülönbséggel . Amúgy vastagban 20 körüli és felett csak power pro vsz.
-
jézusom
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Én aliról megveszek mindent, aztán mindegyik jó valamire

De utoljára már gébeztem kis gumival, annyira nem jött semmi, és oda meg egész különleges apró riget gyártottam. Olyan apró horgot raktam fel, hogy a chebu drót át se fért rajta. De kajakra gébezni jó móka.
-
Redneck
nagyúr
válasz
galervin93
üzenetére
Shimanot találtam még 0,06-ost. Ez is jó lehet? Hasonlóan 4 szálas, drágább, de 150 méteres kiszerelésében van. Annyi fel is férne a dobra.
-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Gondolom, csak nyilván van aki a vízfelszín felett marad, mások meg...
---
Délelőtti két órás bogarászás komoly eredménye:

Mondjuk ma inkább gumikat meg a hozzájuk való fejeket próbálgattam, nem volt ez rendes peca.
Kisebb cheburashka fejekből mi az ajánlott? Méretpontos és jó anyagból legyen a kapocs, ne hajszálvékony drótból.
2-2.5-3-3.5 méretekre volna szükségem. -
4Grider
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
Ezt a recessziót nem csak a gyengék érzik meg, az erőseknek is gyakrabban kell a finanszírozó bankjukkal beszélgetniük.
-
galervin93
addikt
válasz
Redneck
üzenetére
Sok.
Nevis Nitro Spin Fluo Green csodanéven fut kemény kétezer JMF-ért, 0.07 bőven elég lesz (valós kb. 0.08-0.09) Nem lesz túl halk, de ennyi pénzért ez jár, én Dunán ezt nyúzom köves terepen jigeléshez, inkább ez szakadjon, mint valami egy nullával többe kerülő.
Köss elé 20-as mono/FC-t 50-70 centit, aztán csapassad.4Grider
Bár számokat nem tudok, de így érzésre a (túl)kínálat is erős ezen a piacon, hullik a gyengéje...? -
balou84
tag
Megszűnik a székesfehérvári TLK ugyhogy a teljes árú termékekre -30% van helyben.
Ezen kívül a webshopban is leakcióztak egész sok mindent 30%-al. Átutalással vagy utánvéttel lehet fizetni, 15 ezertől ingyenes a szállítás: https://www.tlkhorgaszaruhaz.hu/shop_artspec.php?artspec=1 -
Redneck
nagyúr
Szerintem megrendelem a Nevis Motive Spin 213 cm (3-12g) botot, Nevis Impulse 2000 orsóval. 24 rongyért ez egy olcsó kis kezdő pergető lesz. Ti milyen vastagságú fonottat tennétek rá? Én kezdésnek 0.1 vagy 0.12 méretre gondoltam.
-
hermanyi
addikt
válasz
Redneck
üzenetére
én itt lakom az RSD töl 70m re . Nekem is sok ismerős nyaralója van ott vagyis a gát rossz oldalán . De itt RSD-n nem kell félni az ártól mivel mind a két vége zsilipelt. De aki Nagydunán Tiszán épít ártérre azt felelőtlenek tartom .
#91812lumpy92: Sajnos akkor sem folyatják amikor lenne értelme .Pedig Vityáék x milliárdot kaptak EU tol rá ,hogy az RSD-t rendbe rakják és ebben a kotrás is benne volt . De másra kellett elkölteni . Itt meg sírnak ,hogy Natura 2000 és a felső szakasz egy mocsár egy fasza szenyvízteleppel ami orba szájba kisebb eső után tisztítatlanuk folyik az RSD-be . Este meg eső sem kell hozzá simán átengedik .
-
lumpy92
aktív tag
4Grider: nagyvízi meder árvízlevezető képességét NEM lehet csökkenteni, ez már törvényileg tilos. Amennyiben mégis történt ilyen betöltés amit írsz, arra két megfejtés van:
1. NER, és innentől mindent lehet.
2. Bár egy részt betöltöttek, a szelvény más részén visszaadták a nagyvízi medernek azt a vízszállító képességet, ami elveszett (pl. mederkotrással). Ezt ma már a vízügy komolyan veszi és a tervezőnek elég komplex hidrodinamikai lefolyásmodellezéssel kell ezt igazolni.hermanyi: árvízkor az összes zárható ágat zárják, mert ilyenkor a legnagyobb a folyónak a hordalékhozama (mind a görgetett, mind a lebegtetett hordalék) és ezért sok hordalék lerakódna. Az uszadékot meg szintén nem akarják beengedni, mert aztán nekik kéne eltakarítani, pénz meg nincs semmire (legalábbis a vízügyre...).
-
Redneck
nagyúr
Köszönöm! Az összehasonlítás alapján én is ezt szűrtem le, de a generációt nem jelölték.
Közben úgy okoskodtam, hogy a jól bevált dolgokon nem érdemes változtatni, úgyhogy a Shimano Nexave helyett lehet maradok a Nevis Impulse orsónál. 3 éve használunk kettőt párommal, igaz fenekezésre. A fék rendesen adagolható és jól dolgozik, a zsinórt szépen rakja, és nagyjából fele annyiba kerül mint a japán gyártóé, amin irányváltó sincs. Nem bánom ha a keret feléből kijön a szett, de nem a pénz a fő szempont. Nekem tök mindegy mi van ráírva, ha egy termék jó, és bizonyított.
hermanyi:
Ha sok haver ingatlanja van ártéren, itthon szempont sajnos. Sz*pjon inkább a többi...
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Tudnák engedni 7,5 ös vízig ,mert kész a turbina telep lent . De nem szokták . Ilyenkor az RSD böl előtte is kiengednek vizet ameddig kényelmesen tudják (ingyen) . Hogyha nagyon nagy a gebasz tudjanak csapolni egy keveset . Pedig szerintem nyitni kellene lent is fent is a zsilipet had mossa ki a medret egy kicsit . (aki meg ártérre építkezik igy járt)
. -
Steady74
Topikgazda
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Egyik verzió. Én hiszek neki

-
jobbacsabba
aktív tag
Árvíz idején hogy alakul az RSD vízszintje?
-
Redneck
nagyúr
válasz
Redneck
üzenetére
Közben rájöttem hogy kicsit elszámoltam magam, de nézelődök, mert jó árak vannak. A Shimano jelöléseket közben megnéztem a weboldalukon.
4Grider:
Elkeserítő az a környezet pusztítás, és erőforrás pazarlás ami itthon megy. A vízügy kb. mindenhez asszisztál, ha a megfelelő helyen csengeted a pénzt.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Steady74
üzenetére
Köszönöm a tippet! Ha onnan rendelek, szállítással együtt is megáll 36-ban egy márkásabb szett. Azért ez elgondolkodtató:
Daiwa Prorex X Light Spinroute 205 cm 3-10 g
Daiwa Silver Creek UL Spin 220 cm 3-14 g
Shimano Nexave 2500 vagy Daiwa Ninja BS LT 2500 orsóval.Tudja valaki mit jelent Shimano orsóknál a HG, FI, FE jelölés?
-
4Grider
félisten
válasz
galervin93
üzenetére
Az árterek beépítésével mi is rendesen kísértjük azt a szerencsét. Az elmúlt 10 évben Budapest alatt sikerült az árteret teljes szélességében az árvízvédelmi töltés koronaszintjéig betölteni mindenféle törmelékkel. Mindezt a vízügy áldásával. És ez csak egy helyszín a sok közül...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- M4 iMac 2021 24" - 16GB RAM, 512 GB SSD 27% ÁFÁS
- Xiaomi 14 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 27% - LG UltraFine 27UQ850V-W 4K IPS Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync
- Nvidia Quadro M2000/ P2000/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX 5000/ RTX A2000
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B360M i5 8400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB RAMPAGE Shiva Adata 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Fix súlyos jigeket meg csak nem dob ki az ember picit elment a hegye.

), vagy a Francia öböl spicc/matchbottal, még megálmodom.

Múlt héten volt olyan spiccbotozás bekevertem a kaját mondom amíg rendesen átázik beállítom a vízmélységet úsztatok néhányat. Húztam egy eresztéket találomra konzervkukorica a horogra első úsztatás tenyeres bodorka . A vége az lett nem is etettem mondom csak elrontom a helyet kb max 5 percenként tenyeres vagy még nagyobb bodrik és közben sok kapás ami kisebb csak úgy csipegették. Addig tartott a móka amíg egy ponty vitt mindent úszóval együtt már meg volt 2 helyen is toldva a szerelék. Persze ott szakadt el. Etetés nélkül csak spiccbottal kb méteres vízben. Oda fújt a szél lehet az is kinyomta oda a halat nem tudom de az etető ott állt a vödörben bekeverve egy morzsát nem dobtam be. Ilyen is van de ez ritka azért nálam még egy két marok etetőanyag se kell.