Hirdetés
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Amiga A500 - A régi barátnő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Digitális Állampolgárság Program
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- AuraSync kibeszélő topic
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dik
őstag
Aha Szentes meg a felső Kurca itt van a szomiban. Oda csak az menjen aki nagyon ráér ha halat akar fogni (pár naponta, havonta lehet össze jön ) meg nagyon szereti a törpét(az nem hal felénk ). Vannak benne szép halak az tény, de nagyon ritka. Megvan a maga szépsége, de kb. annyival kimerült a víz. Ja és az alsó részre is kb. elmondható ez (Szegvár).
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Sungoo
addikt
válasz galervin93 #89092 üzenetére
Ilyen még Szentes, a városon átfolyó Kurcával.
-
galervin93
addikt
válasz galervin93 #89097 üzenetére
"... én egyetlen darabit törtem el mert leejtettem, és az ICS variálhatósága..."
Ne kérdezzétek hogy sikerült olyan érthetetlenül írnom.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
válasz PpenoO #89093 üzenetére
Szerintem megéri a Preston a felárat, minőségi cucc, jó az anyaghasználat, ém egyetlen egy darabotés az ICS variálhatósága egészen zseniális. Már nem methodozok, de ez egy nagyon patent rendszer, a klasszik flat kosártól a banjon át a pellet feederig van minden, sőt, nem ismerik olyan sokan, de még inline csonti kosár is van hozzá, ami viccesen hangozhat, de működik, csontis method.
Steady
Sok bakancslistás hely van a tarsolyomban, az egyik a Szigetköz. Még kölökként horgásztam a győri Rábán, aztán ennyi, semmi több.
Aztán ott a Tisza felső szakasza, illetve a Sajó, Bodrog, amire nagyin kíváncsi vagyok.
De a titkos "vágyam" a Dráva és/vagy a Mura meghorgászása, főleg csónakos, csorgós pergető peca formájában.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
lumpy92
aktív tag
válasz galervin93 #89090 üzenetére
Helyes volt a megfejtés, Bcs. Élővíz-csatorna.
A ligeti temetővel szemben, de ennek szerintem nincs nagy jelentősége."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Steady74
Topikgazda
válasz galervin93 #89092 üzenetére
A Mosoni Dunát nézd meg, ahogy elhagyja óvárt Győr felé a főút, ott folyik balra, meseszép, nekem az a favorit, bár sosem pecáztam rajta.
-
PpenoO
őstag
válasz mdav88 #89087 üzenetére
Ott a töltő is a képen, 2e ft.... néha lelkiismeret furdalásom van amikor Preston mellett ott figyelnek a Nevis cuccok negyedáron. Csak azért vettem Prestont, mert van itthon 10 kosár amivel az xl szár kompatibilis.
Galervin93: suna certified újjakkal megoldható a dolog kis kosárral is
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz Steady74 #89091 üzenetére
Jaaaj, ez van a város keleti felén? Amikor megyek Gyulára mindig megcsodálom. Meg azt a millió egy csatit, ami van az Alföldön... Nekem ez nógrádi gyereknek teljesen szokatlan, nálunk van egy folyó (Ipoly), néhány kis mellékpatak, ezekre tavak felfűzve, de ennyi, csatiknak híre-hamva sincs sehol.
Imádom és irigylem azokat a településeket, amelyeknek "saját" folyója, csatija van, olyan hangulatos.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
Topikgazda
válasz galervin93 #89090 üzenetére
Békéscsaba, Élővíz-csatorna, de, hogy hol azt nem tudom
-
galervin93
addikt
válasz PpenoO #89085 üzenetére
Közepes és nagy méreteknél igaz, de a pici méreteknél azért jó az a töltő. Pl. a Preston legkisebb kosara ilyen 3-4 centi körüli, hideg vízben, kis/kevés halnál kell is ez a méret, és hát nem igazán tudsz kézzel olyan kicsi, olyan kevés kaját megformázni.
lumpy92
Jaj de szép, merre? Grat amúgy, jó kis peca lehetett![ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz PpenoO #89085 üzenetére
Igen, kézzel is tölthető. De én úgy érzem, érdemes a töltőt használni, az egyforma, szépen simára, gömbölyűre tömött etetőanyaggal pontosabbat dobok.
Döme cuccok túlárazottak, de én sok dolgot veszek tőle. A Vario kosarakat szeretem, egyszerű cserélgetni. A Cralusso kosár is levehető a szárról, lehet ezek a hosszú szárasak jobbak már. Az első szériából vettem (Sensitive talán a típus.. ) fogóval tudtam kihúzni a szárat a kosárból, persze roncsolta a műanyag szárat a fogó. Én megutáltam, már csak a töltőket használom.
Ha már Döme, ma jött hírlevélbe, ha valakit érdekel:
"Végre, itt a tavaszi jó idő, mi pedig készültünk egy másik nagyszerű hírrel is! 2024. március 9. és 13. között a www.haldorado.hu webáruházunkban, illetve a Haldorádó Centrumban egyaránt 10% kedvezménnyel tudod minden pontyos etetőanyagunkat megvásárolni! Ne maradj le a lehetőségről Te sem, töltsd fel készleteid és rendeld meg az újdonságokat most akciós áron!" -
PpenoO
őstag
válasz Zoli bácsi #89084 üzenetére
Ez a töltő dolog is egy tóúlgondolt dolog amúgy.. Ott a kezed, simán megoldható töltő nélkül. Árban viszont nem volt különbség, túlárazottak a döme termékek
-
Zoli bácsi
őstag
válasz PpenoO #89083 üzenetére
"Nagyobb vásárlás".
Irigyellek. Ez nekem egy kicsi lenne.
Én már azért aggódok method kosarat venni, mert annyi fajta van, nem akarok még egy fajta töltővel vesződni. Hál istennek a Cralusso töltők a nagyja kosárral kompatibilisek. Egyszerűen beleuntam, hogy keressem milyen kosárhoz milyen töltő jó.
Más. Ma olvastam el a március havi Magyar Horgász újságot. Nem tudom, csak az előfizetéses, vagy a szimplán vásároltakhoz is jár-e..? Van benne egy kupon, lehet 6mm-es Fine csalitüske termékmintát rendelni (5db-ot adnak). Másik oldalon egy 1000ft-os Pecapláza kupon, év végéig jó (10e. feletti rendeléshez használható) -
PpenoO
őstag
Utolsó előtti nagyobb vásárlás. Majdnem vettem döme terméket de mivel már maga a "gyártó" sem forgalmaz töltőt a pro method long cast kosárhoz, így a walterben sem volt kapható, beértem a Prestonnal. Illetve adtam még egy esélyt a cralusso (top mix) kosaraknak, remélem egy szezont kibírnak.
[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
válasz sasa311 #89081 üzenetére
Szerintem a nem nyerészkedési vágyból felrakott , kimondottan baráti árért kínált , a fórumot rendszeresen látogató masszív tagoknak talán . Szeretném azt hinni , hogy néha-néha belefér(ne) . Én is felraktam két orsót ... 2db együtt 20e . Így szerintem ingyééé van .
Magánvélemény...[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
sasa311
veterán
Off, töröljétek ha nem helyén való
2 nem használt Longbow 90-es orsómat eladnám. Kb. 5 peca van bennük, hal meg talán 2 db
LB90, fonottal töltve + LB80 FÉM PÓTDOB monofillal töltve + a műanyag pótdobok (zsinór nélkül).
25K / db.Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
-miura
csendes tag
Köszönöm nektek.
Csöves a gyűrű, én is olyan ragasztóra gondoltam amit melegítéssel el tudok távolítani . Csak azt gondoltam van valami speciális ragasztó hozzá.:)
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz -miura #89076 üzenetére
Milyen típusú spiccgyűrű?
A Jókai téren a szervizes azt mondta nekem, hogy olyan ragasztóval praktikus feltenni amit le tudsz szedni, mert ennél a gyűrűnél megesik, hogy ki kell cserélni, ezért nem javasolja a két komponensű megoldásokat.
A pergető botom spiccét bekente sima pillanatragasztóval tekert rá vékony üvegszálat és felhúzta rá a spiccgyűrű csövét. Megfogta rendesen, nincs rá panasz.
Azt mondta, ha öngyújtóval finoman rámelegítek le tudom szedni szükség esetén.A bolómra viszont cérnával tett fel egy (nem csöves) gyűrűt, azt nem tudom mivel rögzítette , de rendesen meg lett csinálva.
-
-miura
csendes tag
Üdv.
Lenne egy kérdésem.
Születésnapomra kaptam egy Trabucco bolót. Ám de a spiccgyűrű nincs rögzítve, egy külön kis csomagban van. Mivel kellene rögzíteni vagy ragasztani.
Köszi előre is.:)
-
Zoli bácsi
őstag
Köszi! Így jártam, még egy rendes névnap sem jutott..... Bezzeg Zoltán Erikának....
Bár felmerült bennem hogy nővé operáltatom magam, lassan mehetnék én is nyugdíjba (40 év melóval), asszony már számolgatja a hónapjait vissza.
Amúgy persze, vicc volt, meg vagyok én elégedve a nemmel, aminek születtem. A névnapom meg minden évben a tavasz kezdetét jelenti, bár esélyes, hogy melegebb volt a február, mint a március lesz, de nyílnak a kertben a nárciszok, ez már tavasz.! -
iceQ!
addikt
válasz Zoli bácsi #89072 üzenetére
Boldog Nőnévnapot Zoli bá'
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Zoli bácsi
őstag
válasz mdav88 #89071 üzenetére
Szerintem nemigen megy a Carp Zoom szekere. A győri boltba ha bemegyek, alig van vevő, az is apróságot vesz. Ugyanazt az átmatricázott kínai bóvlit árulja mint az Energo, de utóbbi egy vagyont tol a reklámokra, a termékek népszerűsítésére.
Évente sokszor bedobják ezt a 20% akciót, mondjuk engem nem érint, állandó 15 % van. (Kéklámpás kedvezmény, mentő, tűzoltó, rendőr. UV fejlámpával ne próbálkozzatok, szolgálati igazolványt fel kell mutatni).
Hozzáteszem, nekem szimpatikusabb a CZ, mint az Energo. Túltolják az önfényezést, visszataszító már, mármint az Energo.
Ha már a Nőnap előkerült, ne feledkezzetek meg a csajokról.Tudjátok, én keresem az ár/érték bajnokokat, szóval menjetek be a LIDL-be, nálunk tegnap délután hegyekben állt a virág. Virágbolti ár feléért, ahogy néztem.....
És akkor:
Természetesen ha vannak itt nők, nekik Boldog Nőnapot! Nyugodtan előjöhetnek, nem kell megijedni Hermanyi mester zord tekintetétől! -
mdav88
aktív tag
Egy kis nőnapi figyelmesség:
[link]
20% mindenre -
PpenoO
őstag
válasz galervin93 #89056 üzenetére
Ma érkezett. Egy darabig polcon marad, RSDre nincs kedvem területit venni, máshova mostanában nem fogok eljutni, de szívesen kölcsönadom ha erre jársz.
Az én tokom teljesen standard azzal a kivétellel, hogy egyszer ráborult egy flaska vajsav esszencia
-
dik
őstag
Az azt igen még jó hogy lehet kapni... Na annyiért ott r.... el... Jó minőségű kínai cuccnak néz ki lehet kibír 1 évek is akár...
"A hülyékkel nem lehet mit kezdeni!"
-
Zoli bácsi
őstag
+1 ezresért egyedi felirat. Hülyének is megéri. [link]
Én már kivittem magammal, halmágnes, nem győztem meríteni a Rábán minap, ti nem vettetek, halat sem fogtatok, qtyaütők.
Persze vicc volt, nem vettem, nem is fogok. A fogásokkal meg szerencsém volt, jókor, jó helyen, tudjuk. -
sasa311
veterán
válasz galervin93 #89063 üzenetére
Pedig lehet a mesternél névre szóló felirattal is kérni!
Összedobhatnánk Hermányinak egy I <3 Gábor feliratúra
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
galervin93
addikt
válasz Sungoo #89061 üzenetére
Ott száradjon le a kezem ha ilyenbe teszem a papérost.
Nekem ilyen kulturált.
A5-ös irat bugyi, bebacom az etetőanyagos vödörbe jellemzően, vagy ha dzsungelpeca, akkor a táska egy vízhatlan zsebébe, pont van egy ennek megfelelő méret.[ Szerkesztve ]
-
Sungoo
addikt
válasz galervin93 #89052 üzenetére
Tessék kultúrált tokot venni annak a naplónak! Legújabb agymenés.
-
mdav88
aktív tag
válasz Zoli bácsi #89055 üzenetére
Lehet még nem nyomtak neki cimkét, valószínűleg a meglévőbe csomagolták ezt:
[link] -
andrew911
tag
válasz Zoli bácsi #89055 üzenetére
Érdekes. A szakállon kívül se a bevonat színe, se a szilikoncső színe nem stimmel. A csalitüske is teljesen más. Szóval ez egy teljesen másik termék ugyanabban a csomagolásban .
-
galervin93
addikt
válasz PpenoO #89054 üzenetére
A lényeg lemaradt - fogós-e? Próbáltad már?
---
Én a használhatatlan/rossz/nem fogós wobbikat, villantókat, körforgókat berakom a papagáj kalitkájába, hagy játszon velük - természetesen horog nélkül -, illetve most tervezek sógi fiának egy kulcstartót belőlük (nagy horgász a kiskölyök), de mehet autóba lógós dísznek is stb. Szerencsére azért ez a ritkábbik eset, de az olcsóbb cuccok között sajnos előfordul gyengébb darab.
Ha ilyen Kamasaki meg noname címkés dolgokat látsz, azok egy az egyben megvehetők Kínából is fele-harmad áron, persze nyilván nem támogatod vele a hazai kisvállalkozást...[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Mentünk egy kört a városba, bementünk a pecás/állateledeles kis boltba. Tudjátok, egy kényszervásárló már csak ilyen......
Apróságokat vettünk, kerestem szakáll nélküli horgokat, mondja a kereskedő, kapott előkötöttben is. na, vettem. Nem volt ráírva hogy szakáll nélküli, szemüveg nélkül nem is nagyon láttam, mindegy, vettem. Itthon megnéztem segédlettel, asszonytól lestem el a technikát, telefonnal nézi..Tényleg szakáll nélküli. Gyártó, meg minden oldal szerint szakállas. Akkor ez gyári hibás lehet..?
Mindegy ám, csak érdekességképpen. Ezt vettem: [link]
És ezt látom "szemüvegben":
Érdekes...Ki ne nőjön a szakálla. -
PpenoO
őstag
Cukik, properrelesek, ocók
-
sasa311
veterán
válasz galervin93 #89052 üzenetére
Én vasárnap mennék újra bambafejüket fogni, de csodálatosan fos időt mondanak, esőt széllel. A kedvencem
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
galervin93
addikt
válasz Zoli bácsi #89050 üzenetére
Igen, minden karika öröm a naplóban.
jjohn
Akkor lehet nem csak én voltam béna, de még nem is csipegettek... Pedig én is bíztam a frontban, meg amúgy nagyon kellemes peca idő volt, nem volt komoly szél, szépen lehetett úsztatni. Na de ez van.Mára egy spiccbotozást terveztem, hát az idő nem túl szimpi, bár eleve ernyő alatti pecát terveztem az eső miatt, de lehet hogy szobapeca lesz ebből, lenne mit mókolni...
-
jjohn
aktív tag
válasz galervin93 #89049 üzenetére
Ne aggódj! Tegnap én is tettem megint egy próbát, bejövő hideg frontra számítva 0, még egy géb sem jelentkezett. Se közel se távol nem volt érdeklődő, a vége felé láttam egy két csobbanást. A csonti, a giliszta mit sem ért, még egy 5 mm-es krilles-fokhagyma Dovittal is próbáltam, illetve csonti kombóval.
Ezért van a menyhal, meg a remény-hal meg utoljára. -
Zoli bácsi
őstag
válasz galervin93 #89049 üzenetére
Az a lényeg, hogy kint voltál, horgásztál.
-
galervin93
addikt
Hú, akkoráa nulláztam a Dunán, mint kacsa a nokedlit. Két helyen húzós, közepesen mély vízben (3m), és lassú, mély (5m) terepen is próbáltam, de semmi egész nulla.
Pedig - főleg a húzósabb részen - láttam halakat fordulni, de egyszerűen nem ment, nem tudtam kapást se kicsikarni a boloval. Valszeg én voltam béna, majd még jól kitalálom mi volt a gond.
No nem baj, azért a Duna örök szerelem így is, úgy is, majd alakul ez még.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
ooloo
őstag
Összevesztem két régi Japán harcostársammal .... kiadom az útjukat . Gondoltam itt feldobom , hátha valaki befogadná őket .
A háttérben az a német "fickó" is menne , De ő egy fityinget sem ér .
Ha esetleg valaki közületek befogadná őket , az írjon rám privátban .Két napig még itt maradnak , aztán átmennek a faxbukra .
Üdvözlettel , Sporttársi Áron
[ Szerkesztve ]
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
lumpy92
aktív tag
30 éves az Exner, április 4-ig 30% akció van náluk a webshopban mindenre, így most náluk a legolcsóbbak az Exner termékek.
[link]"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Zoli bácsi
őstag
válasz jackal79 #89043 üzenetére
Ma voltam nálunk a LIDL-ben, Kapuváron. Teljesen meglepődtem, nem volt orsó, máskor még egy hónap múlva is árulták. Tegnap kezdődött az akció, vagy elhordták, vagy (ezt tartom valószínűbbnek) nem kaptak.
Annyira nem érdekelt, mert nem akartam venni, csak meglepő volt. Asszony is meglepődött, a havi bevásárlás 69ezer lett, semmi szerszámot, semmit nem vettem. -
jackal79
aktív tag
Köszi a visszajelzéseket! Ma nem mertem elhozni, mert hát lidl-s....
Holnap visszaugrok veszek 1-et, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. -
movax
őstag
válasz jackal79 #89038 üzenetére
Mindig megtekergetem a boltban ezeket az orsókat. Nem tudom, hogy a tartósságuk milyen, de meglepően jól összerakottnak tűnnek, sem a hajtókar, sem a dobcsésze nem lötyög, és a fék is szépen működik. Biztosan vennék párat belőlük, ha nem lenne elég orsóm (inkább idő kellene horgászni...)
-
jackal79
aktív tag
válasz Zoli bácsi #89039 üzenetére
Köszönöm Zoli bácsi! Jól emlékeztem, hogy valaki írt már róla. Meggyőzött az írásod, lehet beruházok egy tartalék orsó.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz jackal79 #89038 üzenetére
Teljesen jó. Idén nem vettem, de amit utolsó alkalommal vettem, bőven tele volt gyárilag zsírral. Na, megkerestem neked, tettem föl képeket akkor. [link]
Ár/értékben kiváló. Ha jobb minőséget akarsz, kb dupla ártól felfele.
Ej, ha még kerek zsinórklipsz lenne rajta........ -
jackal79
aktív tag
Sziasztok! Lídl-ben kapható 5000-es nyeletőfékes orsó mennyire használható? 7000 huf jelenleg.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz galervin93 #89036 üzenetére
Lesz ott több "bolond" is.
Görbüljön! Majd kérünk képeket.
Ja, írtam privit. -
galervin93
addikt
válasz BlackmMmDog #89031 üzenetére
Na azé', felhúztam a szemöldököm én is.
---
Felbuzdulva az itteni folyóvízi beszámolókon holnap megejtem én is az év első dunai pecáját, reggel végzek melóban, kora délutánig ráérek. Ha valaki a Dunán hajózva egy bolognaival kardozó bolondot lát, az valszeg én leszek.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz diablo1984 #89030 üzenetére
Valamiért mindig exciter jut eszembe, nekem 180gros van belőle, szerintem 25 ezerért pont azt tudja mint amit kell.
Viszont, ha már grammarnáciskodunk, akkor egyeLőre
Vegánpuli: Nevis orsó szint körül vannak a Döme orsók is...
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz Zoli bácsi #89024 üzenetére
Ez angliában sincs másképp . Van a MAP , van a Wichwood , és van a Leda . És a lényeg a Leda a gazda
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
mdav88
aktív tag
válasz BlackmMmDog #89031 üzenetére
Akutyamindenit, elnézést!
-
Gyok2
senior tag
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz Zoli bácsi #89024 üzenetére
Primust 2 év alatt szét tekertek(idén még használatban marad, anyagi okok miatt),anyag egyszerűen elfáradt.
Aki nem használja neki biztos sokat kibír, 80alkalom van benne, max 10 pecát tervezek vele.Röviden -tömören Nevis orsó komolyabb pecákra nem való.
mdav88
Én voltam az[ Szerkesztve ]
-
diablo1984
veterán
válasz PpenoO #89017 üzenetére
Csak excite, simán.
Tegnap én is kipróbáltam milyen dobás közben a 390es 120g-os új czero botom, szerintem okés, majd még gyakorolnom kell vele, de 80 méterre klipszelve nagyon nem kell erőlködnöm nekem se, hogy klipszig dobjak, pedig és fakezű vagyok a dobáshoz.
Egész nap a 330as 90g-ost nyüstöltem, az is a vanitihez képest szokatlan volt, dobáskor feszesebb, várasztáskor jobban dolgozó, ellentmondásos bot, egyenlőre szokatlan, de jónak érződik(ez is nekem új, használtan vettem). Üres 30g-os kosárral simán eldobáltam 40 méterre vele, töltve az 50m játszva tartható, ami nem rossz egy ilyen kecses, könnyű bottól szerintem.
Egyenlőre megvett ez a botcsalád, még egy 360as 90g-os beszerzését tervezem -
Zoli bácsi
őstag
válasz galervin93 #89025 üzenetére
Igen, én is annak azonosítottam. Lett 2 domi is, az nyúlánkabb.
Én is úgy csaliztam, hogy 3 csonti, meg egy pinki.
Sodrás szélén éppen megállt a 120gr-os kosár.
Előszedem a bólókat, legközelebb megnézem a Rábcát, bár később úsznak fel a kárászok általában (április eleje), szerintem idén ez is előbbre jön.
Tök jó pecázni, egy szúnyog nem csípett meg, és melegem sem volt. -
jansky1
senior tag
válasz PpenoO #89026 üzenetére
Családban üzemel egy nevis aqua orsó, teszi a dolgát.
Damilból vagy 10 éve használom a nevis endurát, ennél jobb ár érték arányú zsinórt még nem mutatott senki. Ja, nem alátétnek használom .
Van továbbá nevis száknyelem, method kosaraim, kiválóak.Így a halőr le sem tagadhatja, hogy a fszerdőben járt .
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Szerintem a Nevis method carp feeder 360MH botja kategóriájában bestbuy mind a mai napig. Viszont amit láttam tönkremenni (nekem sose volt) orsót az mind Nevis volt. Zsinórjaiból meg van jó mint pl a Trinity, meg trágya kategória mint pl a Sensor.
eisento: parancsolj, köcsög halőröknek legjobb ajándék, pláne ha észrevétlenül akasztod rájuk.
-
galervin93
addikt
válasz Zoli bácsi #89012 üzenetére
Zsír.
Az első halacs az micsoda, koncér?
Vagy ebből a szögből még egy combos domi is lehetne, nem számoltam pikkelyeket...---
Én ma szanaszéjjel keszegeztem magam, matchbot 20 méterre, a jelszó pedig a "piros" volt - pinki vitt mindent, piros színű csonti szintén adta a halat, ezen kívül semmire, még kapás se. Fehér csonti, giliszta mind érintetlen maradt. Fene se érti, de megbékéltem a dologgal.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Én véleményem:
Nem kell kerülni. Hatalmasat javult a Nevis minősége mostanra, nem ugyanaz mint 10 éve.. Mármint magához képest, persze a neves gyártók cuccait nem veri, de árához képest teljesen rendben van.
Mondjuk szépen úgy, hogy a By Döme termékekből pár darab véletlenül nagy hasonlóságot mutat Nevis termékekkel......
Vannak kifejezetten jó szériái, pl. előbb is említette valaki a Method Feeder botcsaládot. Aztán a Nevis Primus orsó.....A Carp Academy fantázianév Nevisen belül is a jobb minőség. Szerintem nyugodtan vehető, árkategóriájában nehéz jobbat találni. -
ooloo
őstag
Üdv Urak ,
Szeretnék egy jófajta Match botot 420 vagy 450 es méretben ...
Jellemzően a Dunán használnám , tehát úsztatáshoz visszatartva .
Szerettem volna SHIMANO márkából választani , de nem találtam . Akkor jött az ötlet , hogy talán helyettesíthető a hasonlóan jó márkák valamelyikével . Amivel szemezgetek az egy Map
és egy Drennan .
A célhal nem tenyérnyi keszeg lenne , hanem akár erősebb sodrásból is kiszedhető márna .Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
Gyok2
senior tag
Nevis/Carp Academy cuccokról mi a vélemény? Inkább kerülni?
Tiszta Windows rendes ház
-
PpenoO
őstag
válasz Steady74 #89015 üzenetére
A kolléga által listázott botok közül a walter racer a legdrágább 60e forintért, de jó az irány amit mutatsz.
Ezek az 50-70e botok ritkán tudnak többet mint egy jobbfajta 30e bot szerintem.
Mantát boltban próbálgatva szerintem merevebb mint a Tubertini, a walter racer lágynak lágy de törik is rendesen, ahogy hallom.
Ha nincs pénz lóvéra, egy Nevis Method Carp 390H lehet best buy lenne a maga akciós 26e forintos árcédulájával.
Vagy esetleg egy lágyabb Czero Exciter.
-
Steady74
Topikgazda
-
hunited88
tag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni 3,9-es feederbot vásárlása előtt.
Jelenleg 3,6 m -es erdei method carp tubertinit használok párban, meg van egy finomabb 3,6 racer lq.
Ezek mellé szeretnék egy hosszabbat amivel kényelmesebben elérem a 100 m körüli-feletti távot ahol szükséges.
Ládáról pecázok.Amiket nézegettem:
Ea method carp 3,9
manta Xtr 3,9H
walter racer 3,9pqLehet olyan vágyam 3,9m-nél, hogy ne legyen nagyon durung a bot? Szeretem a 3,6-os relatív lágyságát.
-
jjohn
aktív tag
Gratulálok! Legalább megindultak.
-
Zoli bácsi
őstag
7Akkor szezON.
1. Peca, és 1. Hal egyedül vagyok, igy tudtam fotózni, leöblítettem fotó elött,mert elég aktív volt . ment vissza.
Szerk. 1. márna a Rábán. A meritő 70x70es[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
Nekem a hétvége szobapeca jegyében telt. (Ha csak nem "muszáj" nem járok hétvégén, túl sokan szabadulnak rá ilyenkor a vizekre (is). Műszakos meló rulez. ) Elkezdtem át horgozni a pergető csalijaimat. Első körben a kedvenc domis wobbijaimmal kezdem, ezt már jól ismerem hogy működik, mire számíthatok, így érezni fogom a változást. Fent az eredeti horgozás, lent az új egyágú. Kulcskarika lehetne picit kisebb, lesz is, úton a kisebb méret...
(Érdekesség, a fenti darabot asszonkám festette, és szépen adta is a halat. Azóta már több darabot is készített meglévőkből, sőt már rendeltem nyers, festetlen darabokat is - ő szeret "kézműveskedni", én meg szeretem a pergetést... Win-win. )[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #89009 üzenetére
Hoppá! Az már darabos koncér. És milyen gyönyörű dorozsmás! Gratula!
Hát akkor ébredezik a Duna is, végre.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
aladarazurbe
csendes tag
Ha így megy tovább áprilisra fürödhetünk is a Dunában.
3-4 hely volt a fejemben és arra készültem, hogy mindenkép átpakolok ha nincs mozgás. A második helyen sikerült összehalazni a kezem. Visszaforgó víz sodráshatárán találtam meg őket, 3m mély vízben, gyenge sodrásban, a törésen, köves mederben. 10től délig csipegettek, a giliszta kellett nekik, utána se géb se hang.
[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
Néha úgy érzem, hogy igazából nem is akartok horgászni. Esik, fúj, hideg van, vízállás, be van fagyva, mindig csak a kifogás
PpenoO közben meg már mindent bevet
-
Zoli bácsi
őstag
válasz sasa311 #89001 üzenetére
10 éves busman......És még ez nagyobb is....
Eh, híradóba is pedofilok mindig, már itt is......
Persze értem én, és gratula, de jobban esik a lelkemnek ha kicsit kiforgathattam a szavakat.
Hermanyi mester meg megint lenézett minket.......
Én vízparton voltam, de nem lett peca. Elmentünk Dunaszigetre, sógornőmék holtág melletti birtokára. Sógornőm férje tolta a pecát, de mondta, hogy ma reménytelen, letisztult a víz, egész nap mozdítás sincs. Jó idő volt, de itt már kellemetlenül erős szél lett délutánra. -
PpenoO
őstag
Azért ez már valami
-
sasa311
veterán
Kicsit vidámabb téma : előbb befigyelt az első nagyobb busman idén. Olyan 10 körüli
Az idő parádés, remélem mindenki a vízparton van!Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest