Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
Topikgazda
válasz aladarazurbe #93145 üzenetére
Köszi a kiegészítést. Walter oldaláról ajánlottam azok közül a botok közül, ami ott elérhető, oda tud bemenni és nézelődni. Nem néztem végig az összes magyar webshop kínálatát, bár nyilván a whisper az lágyabb mint a carp.
-
sasa311
veterán
válasz aladarazurbe #92257 üzenetére
Hát akkor felhívom inkább őket jobb a békesség alapon...
Más:
Egész kis ökoszisztéma nőtt a Sziszi karjában
https://youtube.com/shorts/fy2jBPoErAU?si=l5lCNQnj6EDeM1eqIgazsághoz hozzátartozik, hogy találtam egy pici lyukat a zacskon. Hogy kívülről vagy belülről jelentkezett az más kérdés.
[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
saen
veterán
válasz aladarazurbe #92257 üzenetére
Ez a helyes válasz. Gondolom horgászat közben etetne vele, így horgászcucc is lehet nála. Meg kell kérdezni.
-
Redneck
nagyúr
válasz aladarazurbe #91641 üzenetére
Nagyjából semmit nem találtam magyar nyelven, de szlovén-angol forditózással is csak általános infókat. Annyira nem akarok most papírokkal pöcsölni, majd pecázunk máshol.
Bezzeg itthon, pár fillérért van 90 napos turista engedély, és normális, közérthető weboldal.Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
dik
őstag
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #91280 üzenetére
Szeretem az irományaidat, szinte ott érzi magát az ember a parton.
Gratula!
A domi gyönyörű!
Láthatóan jól érzi magát a folyóban (mármint a faj), biztosan renget van belőle, nekem ez az "elméletem", hogy sok van, de egyszerűen elnyomja őt a többi (főleg a balin) a jelenletével.
Crank: az biza egy nagyon fogós - nekem kínai, onnan rendelem -, az egyik legjobb nagydomis wobblerem. 5 cm és 8 g, intenzív veretésű, amikor eszik a domi akkor jól szelektál felfelé. Kisebb csuka is támadja. Viszont amikor finnyás, akkor inkább elriad tőle. Jól dobható nemcsak súlyából adódóan, de nem is szitál összevissza.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Szirtimorc
aktív tag
válasz aladarazurbe #91170 üzenetére
Köszi!
Megnéztem, hát a fene tudja. Sokszor járok arra, fárasztó horgászt még nem nagyon láttam.Az ördög nem alszik, azért vörös a szeme.
-
jézusom
addikt
válasz aladarazurbe #91150 üzenetére
Jo persze.online váltottam, itt a parton nem tudok nyomtatni.
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #90812 üzenetére
Nem az ára miatt, hanem mert nem akarom, hogy madárfészekkel kelljen szenvedni, aztán elvegye az egésztől a kedvét.
Igen, nyilván minél könnyebb a csali, plusz minél vékonyabb a fonott annál könnyebb gubancot összehozni.szerk.:
jézusom
A balin agresszív, idaüt mindennek, sokszor tényleg szinte csak terelgeti, fejjel, farokkal megcsapja. Ezért van sok rontás, és ezért akad sokszor szájon kívül (is) a horog.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
jézusom
addikt
válasz aladarazurbe #90303 üzenetére
Majd beszámolok. Jelenleg kisebbvkockáztatások mellett tudnék pecázni, ugyanis ki akar esni autóm kereke, csak jövő héten lesz megcsinálva.
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #90303 üzenetére
Fogyókúrához csak annyit, hogy intuitív voltam tegnap én is . A hipotalamuszom azt suttogta egész nap ,hogy sült oldalas ,sült oldalas, paradicsomos káposzta . Melobol hazafelé vettem is alapanyagot és megcsináltam . Este 9 kor úgy bezabáltam ,hogy még megmozdulni is szar volt De tartom a tömegem 68kg
Amúgy nem mond bolondságot a csajka
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
jézusom
addikt
válasz aladarazurbe #90236 üzenetére
Igen
-
bandi0000
nagyúr
válasz aladarazurbe #90052 üzenetére
Igen igen, én is ezen gondolkozok, azt olvastam, hogy jobb a 2 mint a 3 a törés miatt, de hát gondolom ez nem annyira gyakori azért...
Igazából még azon is agyalok, hogy 360 vagy 390 legyen-e
Meg, hogy mekkora dobósúly kell...Kb csak az a biztos így leírva, hogy bot kell
Xbox One: bandymnc
-
lumpy92
aktív tag
válasz aladarazurbe #89760 üzenetére
Mindenhol "random color"-t ír, tuti kapnék valami randát. Neked csak mákod volt a feketével vagy találtál shoppot ahol lehetett direktbe ilyen színt rendelni?
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
Grillo
őstag
Szerintem by Döme felirattal megérne, vagy 5000 forintot. Walterral hatot is.
-
Steady74
Topikgazda
válasz aladarazurbe #89765 üzenetére
nézd meg a linked, van benne egy vi előtag, ami a rendes alis oldalakon nincs. Tele van ezzel a ph fórum
-
Steady74
Topikgazda
vi. aliexpressz-es linkekre figyelni kell, vietnámi, sokszor csalással zárul a vásárlás az elmondások szerint, figyeljetek oda, van megoldás rá. Alul, az oldal alján ki kell választani a német nyelvet, majd fent pedig az angol nyelvet, majd pénznemet és kész. Sajnos ez így gáz.
-
hermanyi
addikt
legalább a második képen fordítva raktad volna le azt a botot ,hogy ne felirataot reklámoz
Ilyen van a MAVERNek a STONFOnak , kb 10 éve .Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
addikt
Valóban nem éppen atombiztos ezeknek az ET-botoknak a vége.
Én a "másik" végére rendeltem múltkor az egyik spiccbotomnak dugót, teljesen pacek, veszek még szerintem több méretet.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
SunMount3r
nagyúr
válasz aladarazurbe #89749 üzenetére
Tengerparti és csónakos/hajós tengeri horgászatra szeretné leginkább.
A mérethez meg azért ragaszkodik ennyire, mert pl. egy kb. 170cm-es plusz csomagért már 50-100 Eurót is elkérhetnek a repülőgépen, mert sokat tervez utazni is vele.
(Mondhatjuk, hogy egy "Travel-Surf" botot keres.)
[ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #89719 üzenetére
[link] 450 esbe van egy elfekvőbe idehaza . megvigyázott darab ha érdekel
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #89711 üzenetére
De gyönyörű veres. Gratula, jó kis peca lehetet.
Én ma pihiztem (reggel végeztem melóból meg amúgyis vasárnap van), majd holnap csapatom.
-
lumpy92
aktív tag
válasz aladarazurbe #89711 üzenetére
Gratula!
Én tegnap reggel az Újpesti-öböl
torkolatánál, a gyalogos hídnál próbálkoztam 7m-es spiccbottal keszegezni. Nem számítottam erre, de 0 kapással megúsztam...
Fél 10 fele aztán már nagyon erős volt a kajakos, kenus forgalom, mert valami esemény volt az ifjaknak, úgyhogy ott is hagytam a helyet."never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
jackal79
aktív tag
válasz aladarazurbe #89635 üzenetére
Köszi! Előzetes értesüléseim szerint ahol horgásznék 80-150g-os kosarakat szoktak használni. A Duna főágáról lenne szó, ahol elég jelentős a sodrás.
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #89352 üzenetére
Ooo, de szép halacsok.
Kézben tartott bottal csúzlis etetés szerintem elég nehéz kategória. Olaszok csinálják előszeretettel a 20-30 méteres pecát, na de az más, ott bedobnak, a lassan max közepesen áramló vízben van lehetőség letenni a botot, beáll a szerkó, és azt lövi az ember... Rohanó Dunán ez kicsit neccesebb. Én ezért nem is horgászok 20 méternél messzebb boloval, mert nem ládáról horgászom hsnem kézben állva, kézben tartott bottal, annyi kezem meg nincs, hogy közben csúzlizzak is.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #89337 üzenetére
Köszi.
Hát nagy sodrás nem volt, de igen, a törés mélyebb felén. 10-13 óra volt a peca, de fél egytől kezdve szinte teljesen leállt, egy-két maszatolás volt csak.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
A Zéé
addikt
válasz aladarazurbe #89337 üzenetére
azt nézem én is, hogy szombaton délután szabad leszek BP-n, és lehet, hogy érdemes lenne elővenni a bolo-t. Bár mondják a szelet hétvégére
Just a simple Lineman...
-
lumpy92
aktív tag
válasz aladarazurbe #89301 üzenetére
Pont pénteken néztem Sziszi videóját erről, illetve felköltöztettem a csúzlimat. Nekem is pontosan ez a fajta gyakorlás kéne, a becsomagolás jó ötlet!
"never send to know for whom the bells tolls; it tolls for thee"
-
PpenoO
őstag
válasz aladarazurbe #89272 üzenetére
Csak tipp, 1200ért 4 kiló ingyen van szerintem. Mindenesetre ki fogom próbálni mivel olcsóbb mint a horgászboltban kapható löszös adalékanyagok, van benne alga, növényi törmelék és föld is.
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #89009 üzenetére
Hoppá! Az már darabos koncér. És milyen gyönyörű dorozsmás! Gratula!
Hát akkor ébredezik a Duna is, végre.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
4Grider
nagyúr
válasz aladarazurbe #87940 üzenetére
Leginkább a farok alatti úszó alapján nem sújtásos küsz, szilvának még elmegy.
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #87799 üzenetére
Most vettünk nem rég egy Garmint a csónakba . Még kell majd hozzá egy Live fej a vége 1.6 misi lesz ha tudunk a fejre némi akciót kicsikarni
-
Steady74
Topikgazda
válasz aladarazurbe #87799 üzenetére
Engem kifejezetten érdekelne a deeper es tapasztalataid, ha elmondanád, leírnád, siman mehetne az összefoglalóba is.
PpenoO: ha Szilárd ott van, Compó is ott van.
-
szgzuri
tag
válasz aladarazurbe #87482 üzenetére
Köszönet, hogy megosztottad, szép fogás!
Sok hasonló különleges kalandot az új esztendőre! -
Grillo
őstag
válasz aladarazurbe #87199 üzenetére
Milyen szépen rázta ki a halakat mérlegeléskor...
-
sasa311
veterán
Helykihasznalas ötös
A kollégát megkerdezhetned, hogy tud-e tuti megbízható eladót alin akinél fél áron lehet tuti jó minőségű botot venni
-
hermanyi
addikt
Láttam már versenyről videót amit egy lepukkant fedett medencében rendeztek . kb 2m enként ültek mind a 4 oldalon . Valami 50kg körüli fogással nyertek meg
-
andrew911
tag
A Dunakeszi kavicsbányató egy érintetlen vadregényes tájon található brutális vadvíz.
-
jackal79
aktív tag
válasz aladarazurbe #86520 üzenetére
Szia! Köszönöm ezt a részletes összefoglalót + a hasznos linkeket, lesz mivel foglalkoznom hétvégén
Úgy terveztem, hogy a bolós cuccokat apránként fogom összevásárolni, így anyagilag sem annyira megterhelő és mindennek alaposan utána tudok járni.
A Duna folyam Komárom megyei 1770,3-1708 közötti szakaszon szoktam horgászni vízállástól és kedvtől függően, hogy van-e kedvem utazni. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz aladarazurbe #85841 üzenetére
-
mdav88
aktív tag
válasz aladarazurbe #85841 üzenetére
-Ilyen felhasználás mellett egy finomabb bot is megtenné, pl Benzár Concourse 20-60g. (30g kosárral, a 330as is bőven dobja az 50m-t) Czero botokat is érdemes lehet nézni, nekem Spec a tubertini EA botok is teteszenek.
-Szállítási hosszt 390ig bármi tudja, mert háromrészes botok.
-Keret tág, sok-minden belefér. -
BlackmMmDog
aktív tag
válasz aladarazurbe #85824 üzenetére
bothosszt és a rászánt pénzt nem írtál
-
hermanyi
addikt
Kérdés mekkora hal alatt dolgozik az egész bot ? Mert van az a hal ami alatt a seprűnyél is parabolába van , De egy 4-5kg-s hal alatt csak az első 30cm
-
jansky1
senior tag
by Döme royal methodjai (390, 420) tudják ezt szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #85424 üzenetére
Ez igen, meglehetősen egyedi módszer, de ami működik az működik.
Azon már én is filóztam, hogy készítek egy leszúrót, amire applikálok egy tálcát, és ezt az egészet a vízben leszúrni, és akkor pár apróság ott lehetne az embernél kényelmesen, csalik, előketartó, horogszabadító stb. Sajna idén alig jutok ki a Dunára, így a kísérletezés elmarad.
Legalábbis ebben a tekintetben, de most rendeltem be Aliról pár dominak szánt wobblert, kíváncsi vagyok rájuk. Természetes és sötét színeket valahogy nem szeretnek ezek a csájnák csinálni, bezzeg a sok lehetetlenül összevissza színes, diszkózó cuccok... Amint megjönnek beszámolok róluk!
Ami viszont kipróbált és nagyon működik nekem az ez a típus. A legjobban nekem toronymagasan a tiszta fekete (F) vált be, de jó még a fekete fejű sárga testű (H) és a fekete fejű natúr testű is (C), illetve azok is megyegetnek, amik ezekhez nagyon hasonlóak, csak mondjuk nem csíkosak (A, C, D). Az ára nevetséges, 10 dolcsi felett rövid szállítás is elérhetű, bagóért lehet egy egész domis készlete az embernek, szerintem érdemes kipróbálni! Annyi a baja, hogy a két horog össze tud akadni, ezen lehet segíteni, ha picit kisebbre cseréli őket az ember. Illetve volt egy darab, ami nekem jobbra húzott, ezen kívül nem találkoztam hibással.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #85424 üzenetére
itt szoktam rakozni és kb oda horgászom ahol ál a vízben
Imádom ezt a helyet 1,3-2,5 ös vízállásig nagyon jó és rakora is elég a 10g os laposAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Zoli bácsi
őstag
válasz aladarazurbe #85161 üzenetére
Talán a 101 kiskutya jutott eszébe?
Amúgy....miért nem kérdezed meg az illetékest..?
Elmentünk asszonnyal, szokásos posta-bevásárlás kör. Bementem az összes horgászbótba'....Mind a kettőbe.
Szokás szerint megkérdezem, mi a helyzet a környék vizein, mindig kapok infót, vagy tippet. Nyolc kilós pontyok, megtépések, mindenhol fogják a halat, Rábcán, Csatornán..(Hansági)
Hallgattam bölcsen, nem mondtam, hogy kapás nélkül megúsztam ezen helyek meglátogatását.......
Persze a Rábcán lejjebb, mélyebb szakaszon fogják a halat, nem ahol én voltam.
A jó hír, hogy állítólag kevesebb a Hanyba' a szúnyog. -
4Grider
nagyúr
válasz aladarazurbe #85161 üzenetére
Én személy szerint örülök, hogy megszűnik végre a harcsák ívási/fészekőrzési időben történő zaklatása. Még a vermelési időszakbeli zaklatást kellene megoldani...
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #85106 üzenetére
Valóban csinál ilyet a Bolo úszó. Ilyenkor vagy nagyobbat kell feltenni ami már stabil, vagy túl kell súlyozni a fentlévőt, persze utóbbi ugye korlátozottabb dolog.
Az ólmozással való játék az úszós peca egyik leglényegesebb eleme, solszor van, hogy ez hozza meg a kapást. Én mindig úgy kezdek, hogy 30 centis előke - forgó - jelző - 30 centire a főólmozás (2-4 sörét + egy nagyobb gömbólom). Aztán innen kehet játszadozni, hogy hová húzza az ember a főólmozást, pl. leszorítva a jelzőhöz, vagy magasabbra 50-60 centire, esetleg szétosztani ahogy írtad is stb. meg persze az előkehossz, néha ez is számít (30 alá nem szoktam menni, inkább fel 50-ig; őszi letisztuló vízben szokott ez kelleni, illetve néha nyáridőben a finnyás paducok is igénylik).
1312 tényleg jó horog, kifejezetten szeretem a Dunán. Picit vastag húsú és nehézke, szóval inkább csak akkor, amikor eszik a hal, vagy a márna kicsi, de erős csontis horgot kíván (14, 16). Ha finnyásak és hosszú szárú horog kell, akkor Cralusso Sode nagyobb méretei (10, 12, paducra-keszegre 14). Amúgy meg 2260B, mindig ezzel kezdek, aztán a halakhoz igazodok.Pergetni a szokásos light cuccommal voltam, semmi újdonság. Viszooont nem bírtam magammal és a Pecaplázában lecsaptam egy relatíve jó ajánlatra, L&K Perch Blade UL 240, még most is van kemény 10ezer JMF-ért, aki ilyesmit szeretne ne habozzzon, jó vétel!
De tervben van még valami 210-220 körüli, egy fokkal erősebb pálca is 10-15 gramm körüli dobóval a nagyobb wobbikhoz.andrew911
Igen, az.
Régen sokat jártam oda, vidékről már kicsit macerásabb, de rendben, persze.
Ismiék is dolgoznak ott az egyik irodaházban, ráadásul egyikükkel szoktatam is pecázni, mmaz ominózus helyen is toltuk párszor.[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz aladarazurbe #84960 üzenetére
Ezek a WXM-ek engem is érdekelnének, eddig csak francia nyelvű teszteket találtam róluk...
Pedig erősen gondolkodom hogy valami minimál light pergetős cuccal újra elkezdenék pecázgatni. Mondjuk a WXM-9, 210 vagy 220 ML-t megnézném valahol."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #84961 üzenetére
Tök érdekes.
Én télen törpére vadászó bukókat láttam Tatán, de még a sirály is ette őket.
Amúgy a tőkés is megenné a halat, ha nem úszna el. Mármint ha dögöt, szeletet dobsz neki, simán eszi, hattyú ugyanez (az még az élőre is rámozdul, a szemtelenebbje a horgon lévőt is támadja).Elég butácska szerencsére a géb, halak közül elsősorban a süllő/köves szereti, ugyanott élnek, a hengeres alakja miatt még talán jobb is mint a keszegfélék.
-
jackal79
aktív tag
válasz aladarazurbe #84960 üzenetére
Szia! Köszönöm a segítséget!
-
doile911
csendes újonc
válasz aladarazurbe #84831 üzenetére
Jól hangzik ez a vadkemping, van valamilyen jogszabály ami tilthatja ennek bármi féle űzését?
Kedv csináló volt ez a beszámoló, lehet apósomat is elcsalogatom a kockatavak rengetegétől egy kis vadkempingre.
ui.: Szilvaorrú és dévér között ízben van különbség?Az a horgász újonc, ahol a 2kg ponty nagy hal, a csuka nem létezik, ha fogtunk valamit aznap (sneci is ér) akkor már nyertünk.
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #84778 üzenetére
Én kb. egy alkalom után vágtam ki a lapka antennát mint macskát. Cralusso barkács szettből csinálom magamnak a csőantennákat, vékonyabbat, vastagabbat, hosszabbat, rövidebbet, de nagyon nem szoktam variálni, úszó mérethez van egy fix méretű antennám és annyi, amúgy nem váltogatom. Inkább a (túl)súlyozással játszok a visszatartás fényében, de az antenna nálam mindig ugyanaz.
-
szgzuri
tag
válasz aladarazurbe #84666 üzenetére
Gratulálok!
A Körös holtágaiban én is szoktam tejes kárászt fogni.
Ahol stabil az állománya, ott az inváziós szaporodási módról átvált a hagyományosra.Este a sóderesen a halak fociznak. Egy paduc is szeretne beállni. Kérdik a többiek:
- Hogy hívnak?
- Kis Padró.
- Honnan jöttél?
- Kispadró. -
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #84666 üzenetére
Na ez a meglepi. Jó észrevétel, bizony nyitott szemmel kell járni. A kérdésed passzolom, sőt, szerintem te magad fogod megválaszolni. Érdekes fogás mindenesetre.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz aladarazurbe #83620 üzenetére
Pincét lesem, 10 éve nem jött fel a talajvíz......Közel van, érezni, még 1-2 nap eső, és feljön.
Amúgy ha megjön a jó idő, kissé hanyagolom azt hiszem én is a pecát....Hermanyi mester után én is kerestem más kikapcsolódást (is).
Persze, nekem nincsenek olyan magas röptű terveim..Én a földön maradok.
Illendően viselkedtem a "Költészet napján".
Volt egy kis robogóm, 4 éves lenne, horgászni vettem anno. Csak ugye, az autóba sem férek el....Beszámítattam, 1 mázsával több vasba.
Ez lesz... megrendelve. Nem ennyit tettem le, ebben benne van a 600e, amiért beszámították a robogót. 3,5 év alatt belement 1400km. Ez valószínűleg többet megy.....
Ez lesz, ez a szín. Csak 21 ló, de 29NM nyomaték 3500-as fordulaton. Nagypapás pöfögő.
Vettem rá jó nagy dobozt is, aztán lehet ezt befogom pecára is.....
Éljen a férfiklimax! Sokkal jobb mint a női. Mi motort veszünk, a csajok meg hisztisek, hőhullámaik vannak......[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #83384 üzenetére
Grat! Újpesti?
Igen, használok ilyen stoppert. Monofillal használom, a közepén lévő lyukon átvezetem a szabad zsinórvéget, majd kötök egy nagyon pici végfület, amiben benne van a stopper is, innentől kezdve pedig lehet kötni az előkét.
-
Steady74
Topikgazda
válasz aladarazurbe #83384 üzenetére
szépek!
-
Steady74
Topikgazda
válasz aladarazurbe #82453 üzenetére
Nem fogok bolózni!
Arkansas az spiccbot, Vertigo volt a bolo. Mindegyik botot kihúztuk, Szilárd fogta a spiccet, húzta lefelé a föld felé, én meg próbáltam eltörni a botokat úgy, hogy a nyéltagot húztam felfelé, de nem sikerült durva mit bír mindegyik amúgy.
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #81248 üzenetére
7-19g 240 hossz úgy kellett behozatni ,mert idehaza nem volt . Csónakos pecára Nagy Dunára pedig ez a kényelmes . Kapott egy Shimi 4000 res orsót . Az orsó 10 es sárga fonottat Balzert mert az volt olcsó X70 es vertikálal 50 métert simán dobok
Spartacushu : Gratula a halhoz . hol voltál Dél-Afrikában ? Fákon még levelek a nád is mutat még némi zöldet .
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #80481 üzenetére
Ú, ez de király lehetett! Gratula!
Amikor olvastam, hogy "felfeküdt víztetőre a sodrásba", már mondtam is magamban a jaszkót...
Én most kicsit messzire szakadtam a Dunától, minden bajom van, és mivel jó ideig nem is tervezek visszamenni Pestre, egyelőre nem tudom mi lesz a dunai pecákkal...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
Topikgazda
válasz aladarazurbe #80481 üzenetére
klassz peca lehetett!
HD-ről: ez már tényleg a vége, megérett a világ a pusztulásra
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #80466 üzenetére
Vasból van tehát merül
Hát az én technikám az az volt eldobtam , megvártam míg lekoppan , 2 gyorsat beletekertem ,és vártam míg megint lekoppanAláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
jackal79
aktív tag
válasz aladarazurbe #80147 üzenetére
Szia, decathlonos botokat végképp nem ismerem, egy próbát mindenféleképpen megérne. Ha esetleg megveszed megírnád a tapasztalatod!
Köszi! -
horcsog
tag
válasz aladarazurbe #79169 üzenetére
Akkor jó a cucc és az ólom nagysága ha érzed azt milyen alja , iszapon húzod , vagy kopog az alja, egyenetlen az alja, medertörés van stb . Ezért kell a fonott zsinór mert jobban érzed vele (mint pergetésnél is) Ahol van iszapos rész és mellette kopog az alja és még egyenetlen is az már fél süllő. Iszapon nem szeret lenni. Csak próbálgassad, izgalmas módszer, mikor kapás van mintha a kezedet fogná meg olyan. Ezzel foghatsz csukákat is ha csukás helyen próbálod, és harcsát is az is elkapja, de legjobb süllőre vsz.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz aladarazurbe #79169 üzenetére
Nálam , 19-es power pro fonott főzsinór , gömbólom (legalább 20 gramm környéki, függ a helytől sodrástól milyen vastag zsinórt használsz milyen botot , érezni kell hol húzod, milyen az alja ott, és az ólom végig fenéken kell legyen) forgókapocs , bele 30-as monofilból kb 40 centis előke , lapkás süllőző horog (de lehet füles is ha olyanod van)
Ezzel nagyot lehet dobni nem szakad le a fűzött hal. Végbélnél beszúrod a fűzőtűt és a száján kivezeted áthúzod az előkét a horog a végbélnyílásnál lesz és csak az öble látszik ki a többi része a halban van. Lehet máshogy is fűzni én így szoktam leginkább. De lehet élő hallal is ha nem kell messze dobni.
Ha köves a pálya akkor jó lehet a pálcaólom is az elhajlik és könnyebben kijön. Ilyen helyen lehet úgy is végólom a pálcaólom és oldalelőkén van a horog és arra élő halat.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #78478 üzenetére
Ha jól sejtem ez a csizmás
kandúrkérdésemre válasz. Akkor én se viszem túlzásba a válogatást, mondjuk pár webshopos kép alapján ha akarnám se tudnám. A Snecin van valami kuponom, majd ott ellövöm.---
Más: megszületett a gondolat, hogy holnap kipróbálnám ezt a Majosligetet. Kettő kérdésem volna:
- kutyát lehet bevinni? Lehet elvinném, bár általában többet kell rá figyelnem mint a pecára, de annyi baj legyen.
- (erjesztett) mag vagy Aqua inkább? Igazából még a módszert sem tudom, lehet matcheznék egyet, de nem vinném el az egész boszorkánykonyhát ha nem muszáj.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
B.i.L
senior tag
válasz aladarazurbe #78221 üzenetére
Én meg kapásjelzőre rakom,és kiengedem a féket (csak halkan szól ) és nem kell bámulni a spiccet - jöhetnek a sörök éjszaka. Egy hátránya van,az amikor engedi a zsinórt,de az nem jellemző.
Horgászni mentem...B.i.L
-
diablo1984
veterán
válasz aladarazurbe #77959 üzenetére
Feeder lenne a választott módszer, de úgy tudom, hogy a mólókon horgászni tilos, nem? (tudom mégis horgásznak, de elvileg tilos)
-
smokiii1
aktív tag
válasz aladarazurbe #77856 üzenetére
Én is csináltam már ilyet, sokszor nem is volt baj vele, de volt olyan is, hogy épp mikor már az előkét fogtam, de a halat még nem, csapott egyet a kárász és elszakadt az előke.
-
Grillo
őstag
válasz aladarazurbe #77728 üzenetére
Nekem decánál a fekete béléső sátrak tetszettek nagyon, már ha a cél a hosszan alvás. De egyrészt azoknak az ára még durvább, másrészt kétévente egyszer használom, arra meg épp jó az olcsóbb is.
De a felfújható matrac az tényleg kell, legalábbis nyárra, ha aludni is akar az ember. -
KunEmber
senior tag
-
jansky1
senior tag
válasz aladarazurbe #77365 üzenetére
Nekem küldheted, lekopogom, elmúlt, de ha kiújulna..
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #77215 üzenetére
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #77128 üzenetére
Csak kimentem estére is. Drótszák, kenyér-kalács maradék, kis etető az aljára. Eredmény nekem is sok géb, pár küllő (meg nem mondom melyik alfaj), pár szilva, kis keszeg, meg egy méret körüli balin ifjonc mentette meg a becsületem. Elég karcsú, de imádom ezeket az esti pecákat, a lemenő Nap pont szembe süt ilyenkor, nagyon kellemes, bár az úszót alig látni.
-
Steady74
Topikgazda
Az ikrás egyedeket nem lehet a tejesekről leválasztani valahogy?
-
galervin93
addikt
Jó, látom másutt is zajlik az élet. Utolsó bekezdés, sírok...
Engem a gébek akkor szoktak zavarni, ha még/már nincs rendes hal az etetésen. Ha van, akkor elnyomják, és max egyet-egyet csípek el az ördögökből. Szóval nem kizárt hogy nem is nagyon volt más az etetésen.
Nekem amúgy a Bolo úszó még az ami bejött, azt egészen jól lehet lassítani, visszatartani.[ Szerkesztve ]
-
Szilágyi84
senior tag
válasz aladarazurbe #77007 üzenetére
Mobilinternet nem kell hozzá ugyebár? Viszont ha térképezni szeretnék mondjuk nem folyón ahol általában változik a vízszint, hanem tavakon, akkor érdemes letölteni előre a mobilra Magyarország térképet ,ha nem csak az aktuális meder alját akarnám tudni látni ?
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #76573 üzenetére
Én is úsztattam tegnap, na én meg pont laposon. Semmi. Nulla. Igaz az északi (folyásnak egyező) szél nagyon nem segített, hiába növeltem az úszó méretét, egyszerűen lehetetlen volt normálisan vezetni. Meg is untam, és pont fényváltás környékén jártunk, amikor inkább elővettem a feedert. Már első dobásra jött egy kis paduc, aztán egy kis bagoly, majd onnantól kezdve minden dobásra volt kapás. Paducok, minden mennyiségben. 40-50 deka jellemzően, a bandanagy olyan 80-as volt.
Úszóval persze jellemzően nehezebb halat fogni, de ezt a teljes nullát én sem értem. Igaz a boloval 15, feederrel meg jo 25-re horgásztam, de akkor is...
Na mindegy, most jön egy jó kis áradás, már el is indult felfelé a víz, érdemes lesz erre is rápróbálni!Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #76447 üzenetére
Gratula!
Mindig elképedek, hogy egy Dunán ez simán az átlagméret, sőt... Az Ipolyon ilyen 20-25 dekásakhoz vagyok szokva...
"Csőre töltöttem az úszós szerelékeket jóelőre..." - nagyon jó ötlet, én is így csinálom! Egy maximum egy méteres, viszonylag vastag (20-22-es) zsinórra felszerelem az úszót és az ólmozást is a forgóval bezárólag. Le lehet gyártani előre a szerkókat, ha véletlenül túl kicsi/túl nagy úszó lenne fent egy mozdulat cserélni az egészet. Ráadásul a kicsit vastagabb zsinór a gubancok ellen is hatékony!
Nekem talán szombat lesz a napja, bár ez a masszívan apadó víz annyira nem szerencsés.
Tavaly vettem egy kis drótszákot, tettem bele súlyzó-tárcsákat tőkesúlynak, van rajta jó erős madzag, bójának meg egy kólás üveg, de kipróbálni már nem volt alkalmam. No de ami késik... Azt szeretem a boloban, hogy egy vödör kaja, pár marék holmi, egy kis horogra való meg a bot, semmi más nem kell, full minimálban lehet nyomni. Még szákot sem szoktam vinni, a lapos kavicsos partokon simán ki lehet vezetni a halat.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
horcsog
tag
válasz aladarazurbe #76336 üzenetére
Rapalák, ssr 9, 7 , j 9 j7 , husky , vagy original. Ezekkel kb esti pecákat le lehet fedni. Van millió féle csali de ha ezeket nem üti meg a Dunán sötétedés környékén és utána akkor baj van.
Shad rap ezer éves csali 9 centissel fogtam vele már 30 dekás süllőtől a 20-30 közötti harcsáig halat. Egyik legjobb dunai wobbler vsz. Csak ehhez azért nem egy nagyon finom bot kell a Dunán mert veret rendesen, karikába hajtja a kis dobósúlyú botokat. J 9, j7 ahol lassabban folyik kétrészesek, egészen ki a kőig, partig sokszor szinte hozzáér a kőhöz mikor elkapja .
-
saen
veterán
válasz aladarazurbe #76336 üzenetére
Azt nem írtad, hogy mit akarsz fogni.
Próbálgasd nyugodtan azt amid van, majd az idő eldönti, hogy jó-e valamelyik. Alapvetően a hol és a mikor a siker nagy része, a csali csak sokadik a sorban. Ha össze akarsz rakni egy csaliszettet, akkor kell többféle méret, kell csörgős/nem csörgős és néhány alapszín is. Persze merülési mélység se feltétlen mindegy, van amikor 20cm különbség dönthet... -
Zoli bácsi
őstag
válasz aladarazurbe #76227 üzenetére
Nagy diszperzites vödör lazán elbír egy átlagembert. Mikor vertem a 135 kilót, azért 1-1 megrottyant alattam.....Így 115 kiló alatt, anorexiásan ( ) bátran használhatom.
Félrerakom a diszperzites vödröket mindig festéskor. Mikor kifogy a festék, kimosom, és félreteszem. 5l-estől a 25L-ig minden van. Asszony minden kis műanyag vödröt (Pl savanyúságost), minden pixist elmos, félretesz. Jól jön, nem csak pecához, a ház körül is.Na, máma' nincs peca. Olyan sötét lett, bekapcsolt a közvilágítás..Megint szakad hamarosan. Úgyis aszály van, kellene a csapadék.
Szerk: Írjátok az erjesztett kukoricát. Múltkor pecaboltba vettem, egy vödör, talán 5L, nem volt 2500ft. Ennyiért nem kínlódok vele. Egyik évbe a garázsba erjesztettem, kifolyt egy kis lé a betonra. Azóta fekete ott a beton.
Én tejsavas erjesztést próbáltam, az csak savanyú. Nem mindig sikerült, szerintem akkor nem tejsavas, hanem vajsavas ha büdös.
Azt vettem észre, ha párszor átmosom a kukoricát, amíg tiszta víz nem jön róla leöntéskor, akkor nagy eséllyel sikerül a tejsavas erjesztés. Ha piszkos marad, akkor szokott berohadni.
De mint mondtam, ennyi pénzért nem kínlódok, megveszem azt az egypár vödröt, ami elfogy. Mikor bebüdösödik, akkor ha belenyúlok, büdös marad az ember keze, szinte lemoshatatlan az a szag.[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz aladarazurbe #75699 üzenetére
Gratula!!!
-
sasa311
veterán
válasz aladarazurbe #73174 üzenetére
Enné a megoldásnál ha mondjuk vehemens a kapás nincs nincs idő kiakasztani a gumit mi szakad - a gumi?
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #72973 üzenetére
Nagyon jó dolog , de bot is kell hozzá. Egy tűspices 7m es spiccre nem biztos ,hogy ráraknám
[ Szerkesztve ]
-
4Grider
nagyúr
válasz aladarazurbe #72680 üzenetére
Az a baj, nem csak ritka fajoknál. Nagyon sokan bizonytalanok egy első évében lévő balin/küsz elkülönítésében. A Balatonon a nagy bodorkák rendszeresen jászkeszegnek vannak határozva. A bodorka/vörösszárnyú elkülönítése néha nem egyszerű, akkor meg főleg nem ha összeívnak. A leánykoncér a Dunában tömeges, mégis elég sok Dunára látogató horgász nem ismeri fel. Sokan egy karikakeszeget nem tudnak dévértől elkülöníteni. A laposkeszeg/bagolykeszeg felismerése is a többségnek gondot jelent.
-
jansky1
senior tag
válasz aladarazurbe #72677 üzenetére
Mire vonatkozóan osztod meg?
-
galervin93
addikt
válasz aladarazurbe #72107 üzenetére
Utolsó mondat igaz, tegnap akkorát zúgtam egy figyelmetlen lépésnél... Bal tenyérre érkeztem, színe lassan mint a szivárványé....
Most meg séta közben megroppant a jobb térdem, alig bírom hajlítani. Csőstül jön a baj...Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #71716 üzenetére
mert ? 360 2 részes 390 3 részes ha jól tudom .
-
szgzuri
tag
válasz aladarazurbe #71658 üzenetére
Velem szeretnétek éjszaka találkozni?
A fenti jószágot ķét éve fogtam a pesti a Dunán.
Menyus buliban benne vagyok.[ Szerkesztve ]
-
ooloo
őstag
válasz aladarazurbe #71355 üzenetére
A kifogását figyelmen kívül hagyva ... ez az egyed bőven megette már a kenyere javát .
Gratulálok !
Semmi sem olyan veszélyes a "demokráciára" , mint amikor az emberek szabadon választhatnak!
-
szgzuri
tag
válasz aladarazurbe #71355 üzenetére
Gratulálok, gyönyörű paduc.
Tegnap én is megszenvedtem, egy uszály beáltt a szokásos helyemre, az új hely meg persze akadós volt, 8 előkét és egy kosarat megevett.
Volt egy brutális kapásom, akasztás után megindult mint egy tengeralattjáró, és szakított. Végül négy marcit sikerült megszákolni. -
szgzuri
tag
válasz aladarazurbe #70835 üzenetére
Köszönöm a halak életéért és a horgász erényeiért való aggódást. Ők csontit csipegettek, én meg tepertős pogácsát vacsoráztam. Egy gyors fotó után mindkét vendégem visszaúszott a Dunába.
-
hermanyi
addikt
válasz aladarazurbe #70775 üzenetére
90%ban limitedényel megyek 😂 volt már meglepetés belölle. Kértem 1 liter csontit és közben hátramentem buzáért. Mikor elémrakta a zacskót a kimért mennyiséggel ott átöntöttem az edénybe. Majd elhülve mondtam, hogy basszus a másfeles edényt hoztam. Ja, hogy literes a legnagyobb, és megkértem, hogy 2000 huf ért legyen már teli . És ne háromnegyedig.
-
BogyóBP
addikt
válasz aladarazurbe #69899 üzenetére
Busa amúgy szerintem egy viszonylag egyszerűen megfogható hal kell hozzá egy jó porzós etetőkaja vagy planktonpatron lehet már kapni planktonhoz/alga nagyon hasonlo etetőkaját és akkor simán horogra csalható még csupasz horoggal is.
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
szetcsuszott
aktív tag
válasz aladarazurbe #68560 üzenetére
A Hhvtv. 45.§ (1a) bekezdésében ez áll:
"Elektronikus formában kiadott halfogásra jogosító okmányok esetében a halfogásra irányuló tevékenység jogosultságának igazolását az érintett személy a horgászhelyen és a horgászat teljes ideje alatt - az (1) bekezdésben foglaltaktól eltérően - informatikai eszközén keresztül köteles biztosítani."
Sem a Hhvtv. sem a 133/2013. (XII. 29.) VM rendelet (Vhr.) nem tartalmaz még csak utalást sem arra, hogy ettől a helyi horgászrend eltérhet.
A helyi horgászrend állapíthat meg jogszabálynál szigorúbb előírásokat, az igaz, de nem írhatja felül a jogszabályt. A helyi horgászrendbe csak olyan dolgok kerülhetnek, amelyek nem ütköznek a jogszabályokkal, és benne vannak a halgazdálkodási tervben. Ez a bekezdés direkt azért került a törvénybe, hogy ne kelljen kinyomtatni az elektronikus jegyet. Csodálkoznék, ha a halászati hatóság engedne visszalépést ebben a tekintetben.. Am. amennyire tudom, nem kötelező elektronikus horgászjegy biztosítása, nem kötelező csatlakozni a horgaszjegy.hu rendszeréhez, de ha csatlakozik az egyesület, akkor onnantól nem teheti kötelezővé a nyomtatást, oldja meg az ellenőrzést ahogy tudja, ha odatartotta a seggét... Némi közig tapasztalattal és halászati hatósági kollégákkal ez ügyben személyes beszélgetésekkel a hátam mögött bármikor bele mernék állni egy olyan szituba, hogy van elektronikus jegyem, a halőr meg baszakszik. A kisujjam rá merem tenni, hogy eljárás megindításáig sem jut a halőr feljelentése, úgy kaszálják el a hatóságnál már a portán, mint a picsa.Kezitcsókolom, jó helyen járok? Ez itten az internett? Redmi note4 4/64, Mi11 lite 5G
-
horcsog
tag
válasz aladarazurbe #67598 üzenetére
Ha megemeli a horgot nem baj csak nagyon rövid legyen az előke minél közelebb a kosárhoz ha 3 centi az se baj de 5 centinél ne nagyon legyen hosszabb, amilyet rövidet sikerül kötni. 2 szem úgy megy rá meg kell kicsit lapítani még ezt a miniatűr hungarocellt is érzéssel ne szakadjon szét, hungarocell bírja és nem esik le bedobásnál vagy vízbeérésnél. Ha meg rá van húzva egy parányi 16-os horogra 1 szem az se lesz rossz. Attól függ mennyire durva cuccon akarod használni.
[ Szerkesztve ]
-
horcsog
tag
válasz aladarazurbe #67598 üzenetére
kb 2mm . Az apró szeműből kiválogatva a legkisebbek. Az eredeti "ősi" vízparton ellesett csalizás ami legjobban bevált 6-8-as horog a hegyére kettő szem ilyen apró hungarocell úgy tűzve a szakállán nem megy át de annyira rányomva, hogy a horog hegye böki az ujjbegyet ha megérinted. A keszegkapás így olyan mintha ponty jönne nagyon keményen kapnak. Kb valami olyasmi horog mint a gurunak 10-es méret körüli jó öblös horgai. Más gyártónál ez lehet 6-8-as .
Egy finom feeder cuccon ki lehet próbálni egész pici horgon 1 szemet ráhúzva a horogra annak a szakálla át fog menni a pici hungarocellen is. A kosár mellett felkínálva így is fogós.
A "hagyományos" módszernél ebből a horogméretből egy nagyon lassan süllyedő "súlytalan" horgot csinál aminél nem a horgot emeli hanem csak a horog hegyét felfelé fordítja rajta a 2 pici kicsit megnyomott "hóemberrel". Vagy éppen lebeg de úgy nem emeli teljes előkehosszban. De ehhez a zsinór is 25-ös volt akkoriban előkének, 30-as főzsinóron durung fenekezőn az is befolyásolta a lebegését a mozgását .
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- iScooter i10Max Elektromos Roller 750W bontatlan dobozában, számla, gari
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Govee TV backlight 3 lite (75-85" TV-hez)
- Delonghi Nespresso lattissima touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest