- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- potyautas: Sára és a párja.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-24 09:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
saen
veterán
-
saen
veterán
-
jackal79
aktív tag
-
Grillo
őstag
Vettem pár éve Walterban nagy orsót pontyozó botra. Volt egy kiszemelt típus, mondta az eladó, hogy sok közte a selejt, de hoz ki párat. Megpörgettük az összeset, morogtak, stb., végül ajánlott mást, azt vettem meg. Korrekt volt, azért nekik tudniuk kell, ha vannak szar szériák, gondolom visszavisznek sokat.
Már kérdés, hogy vajh egy átnézés, zsírozás, hézagolás után egyébként hibátlanok lennének-e. Csak akkor ezt tüntesse fel a gyártó, vagy végezze el, vagy adja olcsón (mint a kínaiak esetén). -
@mriya@
őstag
-
Sungoo
addikt
-
lumpy92
aktív tag
-
lumpy92
aktív tag
-
jjohn
aktív tag
-
galervin93
addikt
Gratula!
Milyen pályán fogtad, még a téli helyek közelében, vagy kijjebb merészkedtek már?Szépen megindultak a berobbanó tavaszban, nálunk a tavon is elkezdték fogni, igaz hallal. Minap voltam kint pár órát dobálni gumival, a süllők folyamat csipegették a 16 centis gumit is, egy 35 körüli fel is szedte magát a horogra. Naplemente után hallottam pár felszíni buffanást. Ma nem biztos hogy lesz időm, de holnap kinézek. Ha lesz kanadai gernyóm akkor lehet úsztatok is egyet, délután megyek a Walterba.
-
PpenoO
őstag
-
Grillo
őstag
-
balou84
tag
-
saen
veterán
-
Interceptor
addikt
-
galervin93
addikt
-
galervin93
addikt
Uu, van itthon nekem is egy ilyenem, mindjuk az a sorozat "legkisebb" tagja, 2.70 m 10-30 g, asszem valami 180 gramm az önsúlya (kell is rá vagy 350 grammos orsó), letett bottal süllőztem vele párszor, hossza és ereje miatt igen facán oda lehet vágni vele.
Kipróbáltam tavon gumival is, de az 5 grammos fej + 10-12-es gumikhoz még ez a legkönnyebb is sok, nem sokat éreztem belőlük. Nagy amplitudójú wobbikkal is próbáltam, szerintem arra egy fokkal használhatóbb, és amilyen ereje van, szerintem simán ki is jönnének vele a kisebb harik.
Valami egy-két tízezer forint, annyiért jobb vétel lehet, mint a hasonló árú noname botok, de nyilván nem a világ teteje. -
hermanyi
addikt
Mondjuk nem bízza a véletlenre elég kapálos horog van ahhoz a twisterhez felrakva .
Amúgy szerintem az a lényege a pergetésnek is ,hogy 365 napból 200 at kint lenni , nagy számok törvénye alapján tuti lesz egy pár jó pecád .
Mi pl leszoktunk arról, hogy sok helyet próbálunk megdobálni 1 nap . van 4-5 hely amit körbejárunk (ez kb 2km es szakaszon) . 99% ban fogunk valamit . Azt sosem tervezzük, hogy most haresz ,vagy süsü vagy akármire megyünk. Csak dobálunk és lesz ami lesz alapon valamit mindig kipiszkálunk. -
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
galervin93
addikt
Már a megjelenése napján belepörgettem, zseniális videó.
Sok szempontból izgalmas, érdekes, tanulságos.
Ami látható, hogy a téli időszakban mindennél jobban felértékelődik a hely. Szó szerint centimétereken múlhat ilyen esetben a kapás vagy a teljes nullázás.
Mint a szőnyeg, úgy borítja a feneket a köves, sügér, süllő, de ha teszem azt túl nagy ütésekkel, hosszú tekerésekkel operál az ember, simán elhúzhatja közöttük kapás nélkül. Ilyen szitukban akár egy fél-egy-pár grammos (nyilván relatív, helyzet függő) változtatás a súlyban, nagy ütés helyett óvatos pöcögtetés, rövid fél, harmad meg negyed orsótekerések stb., szóval lassítani, finomítani... Aztán persze néha ez sem segít, esetenként előfordulhat, hogy nekik is szar a kedvük
, de a "nem eszik a hal" típusú pecák, ide a rozsdás bökőt, szerintem kétharmada user error. Rosszkor, rossz helyen, rossz módon stb.Más tészta, de ha már itt vagyunk, én a téli, vermelő/bandázó halak közti pecát instant tiltanám, vagy akár teljes pecatilalom teszem azt december-február közt (legalább természetes vizeken).
-
Steady74
Topikgazda
-
saen
veterán
-
hermanyi
addikt
Mert igy adta ki a blank . Orsó közepénél toldva ha nem enged jónak kell lennie ,mivel nem a könyöködön érzed a gyerek süllő koppintását. De igazad van ez a spórolás , de ez minden gyártónál megvan valamilyen szinten , legyen az 10 ezres dolog vagy 1 milliós.
Ahogy olvastam már 2 éves pálca sajnos gyári hiba vagy 2 év folyamatos user error amit mostantól nem tudott tolerálni a pálca
Én ebből a márkára nem vonnék le következtetést . Majd ha lesz ilyen még 4 idén amiről tudunk akkor igen. -
saen
veterán
-
hermanyi
addikt
-
saen
veterán
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
törölt tag
Sokszor dobtam már én is békéshalak közé télen. Többször volt süllyedés közben olyan kopogás volt jó ha nem akadt bele bevágás nélkül is.
Persze lehet volt olyan finoman kopogott valamin és nem vettem észre ezt nem tudom. De akkora horgokat rakok ezekbe a gumikba szeretem ha öblösebb a horog egy békéshal rajban sokat nem kell hozzáérjenek ráragadjon vagy legalább megbökje.Olyan is szokott lenni fenéken kopog az ólom a harcsákon , kopogásból már lehet tudni sokszor milyen halak. Pontyoknak is elég jellegzetes, keszegfélének is.
Ezek amit éreztem aztán mit nem éreztem a szerkón azt nem tudom.

-
galervin93
addikt
Az egy drága berúgás volt.
És még nem is ittál... 
Csak lennének picit hosszabbak ezek a botok, nekem az optimum olyan 2.30-2.40 környékén lenne ehhez a pecához, de főként ezt a 2.10-2.20-at erőltetik ahogy nézem. Biztos megvan ennek is az oka, de egyre inkább a hosszabb botok híve vagyok, valahogy sokoldalúbbak. Egy dolog miatt necces a hossz, mégpedig ha cserkelős patakpecáról van szó, márpedig tervbe van véve az Ipoly, szóval még agyalok, hogy hol kössek kompromisszumot.
Nem bírtam a véremmel, a délutáni séta véletlenül a Zagyva partra esett, és ha már ott jártunk...

-
lumpy92
aktív tag
-
Interceptor
addikt
Egész jónak tűnik ránézésre, meg adatai alapján, nekem is kellene vadásznom majd jövőre egy hasonlót. Majd írd meg a tapasztalatokat

Gégény videóit imádom, mindig tanul valamit az ember belőlük és nem azt érzem, hogy reklámról szólna még ha van is benne, ügyesen van előadva az is.#93652 hermanyi: Ne annyira szaladósra gondolj azért, meg adott szakasz vízállás függő is. Azokon a részeken ahol én pecázok ott 250-es víz alatt már megoldható. Vékony zsinórral(4-es és 6-os) ráfolyási oldalon is le lehet tenni, ott pattogtatni szoktam. Ha sodrással lefele dobok a kőszórás csúcsáról ahol az adott öböl vize és a Duna találkozik van mikor a 3g-os chebu is kiadja.
-
törölt tag
De hogyan tudsz bevágni ennyire túlterheled? 10 grammos botra raksz 10 grmmos ólmot + be is kellene vágni lehet azért nem akad több kapás mert botnak emelni kell az ólmot is .
Tapogatni a Dunán 20-30 gramm ólom alatt nem szoktam. + a csalihal ami lehet akár vezérküsz akár bodorkából 10 centis méret. 50-100 grammos bot kell ehhez a kombóhoz a Dunán ezt eldobom akár 50 méterre egy zátonyon. Ha csak 20-50 grammos bottal csinálnám már félő lenne azért maradnak le halak mert ekkora ólomnál azt is emelni kell. Nagyobb ólmok is előkerülnek persze. Tavon szoktam 20-50 grammossal tapogatni mert ott ólomban nem megyek 20 gramm fölé.
+ a zsinórvastagság sose megyek 0,19 power pro alá a Dunán se tapogatásnál se gumihalazásnál. Az ki van zárva. Ez is behatárol egy-két dolgot . 0,8 PE és hasonlókkal nem űzöm ott a ragadozókat. Schaffernek is nézem a gumihalas videójában 1,2 PE -ről lement 0,8 -ra az új varivassal . Szerintem 1,2-t kellett volna 1,5-2,0 -ra emelni inkább.
Használok én is kis csalit ha másra nincs kapás és már kísérletezek valahogy kapás kicsikarni de ahhoz is kell egy ólomsúly a vastagabb zsinór miatt behatárolja nálam az is botnak a finomságát. Mondjuk ilyen lárvákkal én nem szoktam horgászni csak kisebb twisterekkel . Kisebb persze ez is relatív mi a kicsi. 
-
Interceptor
addikt
Idén leginkább a legújabb (favorite blue bird) 1-7g-os botommal dobáltam 3-6g-os chebukkal a Dunán 1,5-től 2 inches gumi csalikkal, egyszerűen több kapásom és halam volt így, és tök jó vele a horgászat, elég addiktív cucc

A 4-14-es(pontoon 21 gad chaser) bottal 5-14g-os chebukkal dobáltam a 2-3 inches csalikat, főleg ahol már olyan szaladós volt a víz, ezt a botot is imádom, nagyon szép köveseket fogtam vele az elmúlt pár évben, jó élmények fűznek hozzá
. Többnyire ezzel a két bottal oldottam meg idén a pecát a Dunán.
Nem feltétlen akarom tudni milyen egy 100k feletti bot(addig jó nekem), bár próbáltam már haverom Sportex neowave botját párszor, baromi jó bot az is, de talán többet kellene vele horgászni, hogy rájöjjön az ember valójában miben is jobb az olcsóbb botoknál amiket használok. -
galervin93
addikt
Na egyrészt ezt gondolom én is.
Másrészt meg van egy rakat vidi, ahol márkától függetlenül hozzáértő pecások (Gégeny, Bosánszki, Hipszki nem is sorolnám, mostanában sokan "ütik" a témát) mondják, hogy igen, tudja azt a tartományt, "hihetetlen, de igaz" stb., vannak teszzgörbés vidik meg hasonlók, és mintha tényleg tudná. De közben meg a józan eszem azt mondja, hogy egy tömör spicces bot nincs az az isten, hogy egyszerre szolgáljon ki 1 grammot meg 20-at is, hisz a nagy súly elhúzza, nyúlik, nem lesz meg a kellő feszességge, amivel csuklóból is fel tudja pöccinteni a csalit. Persze lehet hogy marketingből mondják, de ha egy Schaffer Karcsi azt mondja, hogy 2 botból megoldja a Dunát, ami mondjuk valami sekély öböl 5 grammjától a húzós víz 30-40-50 grammját is jelentheti, akkor csak lehet benne valami... Szóval na, nem értem már.
Én állóvízen kergetném a sügeret, süllőt, csukát max 1-2 kilóig. Gumival, 1-5 gramm súly, max 7 centis gumi. Valszeg Ipoly is lenne benne, de mivel túl nagy áramlás ott sincs, 5-6-7 grammos fejekkel az is megoldható.
A botok súlyától nekem olvad a bugyi, imádom ha egy pálca pillekönnyű, ezek a 60-70 grammok meg besza-behu.
Szóval ezért (is) lettel szimpik ezek a botok.Ibituba
Egen, sőt pergetésnél nem hogy az élvezetet, hanem a konkrét használhatósagot is rontja, ha nem érzi az ember a csalit, nem tudja megcsinálni vele azt, amit kell, akár alá, akár fölé van lőve a bot...
Nekem viszonylag konkrét az érdeklődési köröm, egy relatíve finom, álló/lassan áramló vízi gumis peca pár centis gumikkal. és bothosszban sem akarok 220 alá menni, szeretem ha van hossz, nem jönnek be a 190-200 centis fogvájók.
(Kivéve gázlós wobbizás, de az más világ.) -
hermanyi
addikt
3g tol az a bot simán jól működik tavon . Dobáltam vele álló vízben , tök jól lehetett érezni a csalit . Dobáltam a Tiro 3-21g osal is 20 as csalit igaz Nagydunán az viszont lágy volt RSD re sztem jó lenne de oda kevés . Bele kell számolni a víz áramlását is a g okba . Szóval nem mindegy ,hogy hol használod .
-
hermanyi
addikt
mi még Iváncsáig sem mentünk fel . Próbáltunk lent Busát kapálni (Ezt még tanulni kell) Annyian voltak az akadó mögött ,hogy lehetett érezni a csalin ,hogy jobbra balra pattog közöttük mikor ment lefele. 1 pikkelyig jutottam
akasztás után úgy elindult a kicsike ,hogy majdnem füstölt az orsó ,kb 30-40m meglassulás nélkül. Hál istennek kiakadt belőle.
Amúgy Adonynál is voltak vagy 5 en csónakkal , helyi erő gond nélkül beállt az 1 es kőnél a visszafogóba.sasa311 ez elgondolkodtató lehet akkor viszek mégiscsak botot is .
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
PpenoO
őstag
-
hermanyi
addikt
-
gerii
addikt
-
gerii
addikt
-
galervin93
addikt
Supercontitenttel egyelőre jó tapasztalatim vannak, az Awaruna Pontoon utánzat eléggé jól adja, legalábbis pici méretben. Kis süllő/köves szereti a pöcögtetős, pattogtatós stílusban (vontatva még nem fogtam vele), de ez a legkisebb, 4.5-5 centi körüli méret, nem tudom nagyobb méretekkel mi a helyzet.
Ez pont egy tegnapi, az első törésen jött, kő fölött.

-
törölt tag
Szeretem az olyan botokat ragadozóhalas pecáknál amik nem sérülékenyek. Pl letett botos harcsázás wft-ket. Vagy ugly stik-et ha rövid bot kell bozótos helyen . Letett botosnál se vagyok oda ezekért a nagyon kihegyezett csúcskarbon pálcákért. Még harcsázó erősségben sem. Mondjuk az a fajta tetszik amin rendes komoly kevlár borítás van boton a kevlár látszik végig (azoknak mondjuk az ára is olyan ha 1-2 gyártónak 1-1 botja ilyen nem sok van) . Vszínű ezért nem tudtam megszeretni a hossza mellett pl nomura isei -t . Szó szerint óvatosan raktam össze a két tagot összepakolásnál nemhogy koccanjon ne is érjen egymáshoz.
Most az éjszakában mikor pakolsz, vagy olyan a terep és akkor egy bokorhoz hozzáér és utána nem tudom hol van rajta egy hajszálrepedés. Haverom pl a Pón is wft botot is használ pergetéshez . Abból is ki tudja milyen régit . Úgyis nagy az orsó már mindegy a botnak súlya alapon. Azt akármihez rántja hozzá a hal fárasztás közben fához, bokorhoz csónak pereméhez vagy motorhoz stb nem olyan aggódos hol repedt meg és mikor törik el . Az amit művel a felszereléseivel nem sok minden bírja . -
törölt tag
Köszi, de ellenállok .
Nagyon rendes vagy....
3 részes első szériás még az is ami 2,70 és 3,30 között ha jól emlékszem a méretekre hosszabbítható egy középső taggal. Vszínű te ezt ismered , de az olyan 2,70-ben kétrészes, 3,30-ban a középső taggal 3 részes. Az azt hiszem 300 grammos. Olyat ma patika állapotban simán zeck , black cat drágább botjainak az árán megvesznek. 20 éves botot. Az se rossz fajta cucc. Rá egy aranydobos usa baitrunner 6500 b-t aztán mehetsz a Póra próbálkozhatnak vele a harcsák.
Ezek nagyon jó dolgok szerintem és mai drágább árazású cuccnál véleményes melyik a jobb vsz. -
hermanyi
addikt
-
Spoon16
tag
-
törölt tag
Nagyon köszönöm de nem fogadhatom el. Tedd el és még később ez bármikor pergetésre. Vagy ha egyszer fenekezni akarsz süllőre vagy harcsára a Dunán visszaforgókban. Hátha megunod a pergetést .
Arra is nagyon jó mert ez a nem sérülékeny fajta karbon hozzákoccan egy fűszál és tönkrement . 
Most eszembe jutott a múltkor egy yamaha elektromos motort akartak nekem ajándékozni. Rhinom van 54 -es és veterán , és csónakkikötőben szóba került és mondja a srác itt egy nem tudom milyen yamaha vadi új szinte elektromos motor valami gyári hiba miatt 2x visszaküldte garanciában és még mindig rossz. Nekem adja ajándékba és megjavítom.
Azt se fogadtam el, de nagyon meglepődtem mert 150 vagy ki tudja már mennyi egy ilyen yamaha. Új motor valami elektronikai problémája volt biztos meg lehetett volna csinálni.
Köszi tényleg értékelem . -
törölt tag
Köszönöm, nagyon értékelem gesztusod, de nem fogadhatom el. Ez egy érték .
Első szériás beastmaster az egy legenda ne hülyéskedj.
Szerintem így is ha cserélt gyűrű 30-ért úgy megveszik tőled , hogy még fel se raktad a hirdetést . Keresett bot szerintem, főleg ha dunai , harcsás fórumokban felrakod.
Tudnám használni , de megvenni nem akarom mert 2,70-et keresek van 3m 50-100-asom és 3m 75 grammosom pergetőbotom is.Ingyen meg nem fogadom el amikor tudom , hogy minimum 30-at ér de annyiért is ingyen van. Vétek a szekrényben pihentetni. A Pón soha nem tennéd tönkre ezt a botot nem itthoni halakkal .
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
törölt tag
Ha már pergetőbotok szóba kerültek. Amire vágynék egy BX-es Beastmaster 2,70-es hosszban 50-100 grammosra. Nekem 3 méteresem a 20-50-es és 3 méteres hosszban látok néha eladó 50-100-ast. De 2,70-es véletlenül se. Ez jobban izgalomba hoz mint a Gégény féle extra pálcák.
Egész jó árakon vannak ezek néha olyan állapotban tip top de véletlenül se 2,70-es. Hát ha valami pergetőbotot még vennék ami van az is bőven elég akkor az egy ilyen . Kíváncsi vagyok az 50-100 -asra mert a 20-50 -es egyszerűen tökéletes fárasztani nem kell a fékhez nyúlni ugrálhat rajta a hal rövid zsinóron bot úgy dolgozik ahogy kell. Elég feszes ahhoz ami nekem kell pergetéshez, de nem is túl feszes. Olyan erő van benne még 20-50 grammban is jobb nem kell 1 kilós süllőt is élvezet vele de nagyobb halaknál is bőven van még benne erőtartalék . Pont nekem való eszköz ha az 50-100-as is ilyen akkor 30-40-et amiért ezeket árulják ajándék lenne. Olyat ami csak a szekrényben állt . Ezekre a nagyon kihegyezett csúcskarbon pálcákra nem igazán vágyom. -
törölt tag
Idén olyan piciket is fogtam többet ami nem volt jellemző ez szinte törpeharcsa méret nadályra úszóssal . Fenekezni nem lehet nadállyal törp miatt. Úszózni meg a kis szürkék miatt nem lehetett. Abba is hagytam a nadályozást amikor 3-4. ilyen jött . Megsebezni ezeket a kicsiket nagy 10/0-ás horgot begyűrték alig fért a szájába a horog.
Nem lehetett ez miatt nadályozni mert többször volt látszott egy ilyen kicsi próbálkozik . Pedig jó volt nadállyal a peca nyáron jöttek szebbek egyszer csak ezek megindultak. Nem is tudom 1 vagy 2 nyarasok lehettek ezek de rengeteg volt. Mikor az elsőt megfogtam azt hittem törpeharcsa amíg kiért. Innen a 100 kilósok környéke a Pón az nagy ugrás túl nagy eltérés. -
törölt tag
Szóval egy nap után én kb kidőlnék ettől még 20 évvel ezelőtt is nem most. Akármekkora harcsákat lehet fogni .
Akkor hazajön és a 30-40 grammos jigekkel a Póra összerakott harcsázó cuccal megfogja a tavon a süllőt partról messzire dobja a gumit. Na ettől is kidőltem mikor én ezt először beszélgetésben hallottam sok éve . Nem egy szokványos módszer talán a jigezésre. Dunán oké így de tavon ahol a finnyás süllő. Jó ezek ilyen bizonyos helyeken bizonyos időben nem nyáron a déli napsütésben bárhol.
De akkor is csak érdekességképpen mondom ilyen is van. -
törölt tag
Kb ő is 20 éve járhat le. Már jó ideje van lent háza Pó mellett. Nem kell így csónakot vinni azt ott tartja. Akkor megy le ha olyan a vízállás és időjárás ami a legjobb . Akkor aztán harcsázás , 0-24 pergetés , kuttyogatás szakítózsinórozás végkimerülésig . Csónakban szokott sokszor aludni kinn a vízen valahol kiköt közben botok bent akkor kapás ébresztő. Ez egy kemény meló mondjuk egy héten keresztül így nyomni.
Szeretek én is pecázni , de az nagyon csak pecázgatás ehhez képest amit én művelek. Mondta volt már olyan vitt le embereket és nem bírták a tempót . Közben nagy halakat fáraszt fél órás kemény fárasztások. Ha sok kapás van akkor újra és újra. Halakat megpucolni . Akkor a hosszú utazás oda vissza. Jó kis kalandtúra és nem unja meg szóval igazi elvetemültről van szó. Hazajön akkor itthon is horgászik a változatosság kedvéért. -
törölt tag
Nekem is van egy Pón pecázó haverom aktív a Pón most is. Ő itthon 0,28 Berkley whiplash-al szokott süllőzni. Tavakon is.
Már mondtam neki egy párszor, hogy előbb utóbb ráfogják gereblyézik ilyen cuccal meglátják süllőzik télen pl. Egy nagy halfarkas. Vidra nem tesz akkora kár a halállományban meg a kárókatona. Azt látnod kellene mekkora fejeket rak tavon a gumicsalihoz partról pecázva. Mennyi süllőt fog így. Azt az újságban kellene mutogatni olyanoknak aki 0,15 0,16 közötti különbségen finom meg nem finom gondolkodnak. Azon, hogy 1 grammal nagyobb fejet tegyen vagy kisebbet. Hanyatt esek én is tőle amit csinál pedig én se az UL műfajban nyomom. 
Hozzá kell tenni ő azért nagyon tud pergetni nem javasolnám ezzel kezdeni a süllőzést nem azért mondom. -
törölt tag
Van egy leírás róla face-n 5-8 kilós halakat hogyan lehet vele cibálni . MH verzió 38 grammos , abban a leírásban még 40 grammosként emlegeti. Végül is írhat rá bármit , ugyanaz mint a zsinóroknál kézbe véve , és használva , tesztelve derül ki mit is tud mire való. 10-40 és 10-40 között ég és föld lehet még a prémium bot kategóriában is gondolom.
Egyik feszesebb másik taknyosabb stb. Milyen erő is van abban a botban ha meg kell cibálni rendesen . Jó kis cucc lehet de nekem túl kifinomult ez az eszköz.
+ nekem a pergetés is csak egy módszer a többi között, nem csak pergetek. Egész ősszel szinte csak úszóztam harcsára azért is furcsa most mi ez a könnyű súly a kezemben az 50 grammos bot és 40-es orsó.
Pillekönnyű kis játékszerek. Zsinór 0,19 mm a 76-os után 100-as előkével. Egyébként arra is jött süllő 100 -as előkére és még mennyi megpróbálta megenni a tenyeres halat 1-2 x rendesen szivattak süllők is csukák is . Kapásból már látszott ahogy merült úszó nem vszínű harcsa . 100-as előke 10/0-ás horog nem nagyon zavarta őket. -
törölt tag
-
törölt tag
-
galervin93
addikt
Az az igazi tudás, amikor az ember tudja, mit nem tud.

Máshogy nem is lehet fejlődni.
Pont ezért szeretem a pergetést, mert ha hal nincs is, minden egyebet a nélkül is lehet gyakorolni, próbálgatni.
Meg nem kell annyit pakolgatni ki-be a ládát, bottartókat, etetőt stb. Az is jó, de amikor fel vagyok szerelkezve cserkelős pergető pecára egy háti tatyóval meg egy-két bottal, na az a király szabadság.
-
galervin93
addikt

Ez a legjobb kombó, amikor a tudás is megvan, és a lehetőség is adott (Duna).
Irigykedem, nekem egyik sosevót, a másik mostanában kerül egyre távolabb. Nem, nem demencia...

---
Tegnapi cserkelős mókázás, igaz csak tavi peca, 3 kapásig jutottam, kettőt tudtam halra váltani. Csak a pici 4 centis gumikra volt érdeklődő, jól le kellett szorítani fenékre a csalit, máshogy nem mutattak érdeklődést, csak ha az orruk előtt húztam el.

Kezdéskor még szakadt az eső, de szerencsére később elállt. Mondjuk meleg így sem volt.
Ettől függetlenül mondjuk dögrováson vagyok, de az valami influenza. -
hermanyi
addikt
Igen és megtaláltad a tipust
500 juro meg egy pici .
Ami megint igaz egy pergető bot szárazon rázogatva szinte semmit nem jelent, hogy milyen . Ez egy olyan módszer ,hogy a vízparton kézbe kell venni és dobni vele párat. Én max 35 ös fej +9-11cm es gumi . De 90% ban 16-30g os vertik amit dobálok.
És most volt a kezemben a ZANNA 236 cm 9-45g egy egyszerű stellával
.Egy állom az a pálca . -
galervin93
addikt
-
lumpy92
aktív tag
-
galervin93
addikt
És most igen baráti áron is van. Köszi!Irigylem a bandát, a melót el tudtam volna intézni, de haza kell ugranunk Nógrádba, viszonylag korán indulunk délután, egyszerűen nem lett volna értelme ennyit utazgatni 1-2 óra pecáért.
A hangulat biztos kiváló lesz, reméljük hal is akad. Várjuk a beszámolókat!
-
4Grider
félisten
-
4Grider
félisten
-
törölt tag
Az igen. Szép fogás, milyen sportos nyúlánk harcsa . Nem semmi ilyen finom cuccal a Dunából , ügyes vagy.
Izgalmas lehetett megfogni ennyire light cuccal. Dunára 20-as fonott alatt nem is indulok pergetni, pontosabban 0,19-es power pro alatt .
Akkor csak megmozdultak erre a melegre. -
galervin93
addikt
Ahh, granulátum!

Mi is pont beszéltünk helyi erőkkel a parton, én még csak a keszegekig jutottam, de rákérdeztem és mondták, hogy elkezdett mozogni a hari. (tavon)Idénre tervezem, hogy az Ipolyból fogok pergetve, pici víz, nehéz lesz megtalálni a megfelelő helyet.
Tegnap voltam amúgy az Ipolynál egy kis sétán, olyan csudijó helyeket láttam, hogy a sírás kerülgetett.

Szakadt magaspartok, vízbe érő fák, gyökerek, vissazforgók, képzeletben már csobbant is a csali...
Sajna most nem volt időm rá, de nemsokára nekikezdek ennek is. -
Sungoo
addikt
-
törölt tag
Köszi neked is. Beleástam kicsit magam a témába. Mik vannak.
Ilyeneket olvasok pl ami futni van az nem teljesen ideális gyalogláshoz mert máshogy mozog a láb. Komoly szakirodalma van ennek a témának.Most már csak egy olyan cipő kellene ami egyben könnyű , strapabíró betonon is, gyalogláshoz találták ki azon belül városi gyalogláshoz, és 200-300 km után , mert kb ebbe a skechersbe max annyit tettem, nem veszíti el a rugalmasságát , vagy legalább a betét cserélhető benne ami a rugalmasságát adja. Mert úgy látom felületesen átnézve a kínálatot egy középtalp adja sok esetben a cipő "technikai" részét ami egyenlő egy rugalmas betéttel amiről azt olvasom viszonylag gyorsan elveszíti a kezdeti tulajdonságát "megkeményedik" .
Létezik egyáltalán ilyen cipő ebben a millió verzióban? 
Na jól van nem akarom itt teljesen szétoffolni a horgásztopikot a hülyeségeimmel. Ha esetleg valakinek van valami olyan gyalogláshoz fejlesztett cipője ami nagyon bírja a strapát és nem nehéz privátba írjon legyen szíves akkor nem offolom még jobban a topicot.
[link] Ez pl valószínű többet kibírna mint ez a játékszer skechers amit használtam. Csak ennek a súlya 0,75 kg. B+ a vadászcipőm amit nyüstölök teleken sok éve hasonló fazon és szerintem súlya se lehet nagyon több. Bakancsaim súlya se biztos sokkal több .
Vagy le kell mérnem mert el vagyok tévedve a súlyokban és ez nem is olyan sok. Persze strapabíró is legyen könnyű is legyen ez így nehéz gondolom. Bocs a sok offolásért....
Legyen valami horgásztéma is szerintem a harcsák megmozdultak erre nagy hőségre, kár, hogy jövő héten jön egy kis lehűlés meg kellene nézni mit csinálnak erre a melegre szerintem kimozdultak a vermelésből.
-
törölt tag
Az egészben nekem annyi érdekes egy spiccbot ilyen fárasztásokat kibír. Mint módszer nem látom sok tetejét hosszú bot orsó nélkül bivaly zsinórral . Ugyanezt meghorgászhatná egy hagyományos felfektetős, feltolós úszós erős cuccal hozzávaló bottal orsóval. Nem látom milyen előnyt jelentene a hosszú spiccbot a nagyhalazásnál. Harcsánál szerintem még nagyobb őrültség lenne .
[link] Jó kis harcsás előadás , említi a Dunán 5 km-t húzta a csónakját nem látta közben. Egy ilyen rámegy a kínai spiccbotra akkor érzékeny búcsút kell vegyen a felszereléstől.

-
hermanyi
addikt
Sztem megvan a választott pálca . (Reiwa Finemaster MH 7-28g )43 ropi Walterbe meg mindenhol ahol van . mágalszomrá2öt
Reiva finemasterReiva finemaster -
hermanyi
addikt
-
hermanyi
addikt
-
lbandi777
aktív tag
-
hermanyi
addikt
most egy Balzer Magna magic et használok . Brutális fárasztási élményt ad . Egyetlen bajom vele ,hogy amikór beletekerek a vertikálisba Nagydunán akkor nagyon utána dolgozik a bot . Igy muszáj vagyok bele is húzni ,mert különben nem úgy indul el a vas a fenékröl . Ezért egy feszesebb pálcát keresek .
-
hermanyi
addikt
-
törölt tag
Az nagyon komoly méretű jószág lehetett. Vagy egy orosz tengeralattjáró volt.
Szerintem harcsa hatalmas nagy mondjuk furcsa mozgás harcsától is . Tokféle az rázná a fejét szerintem és mekkora kellene legyen ilyet csináljon 100 kiló körüli legalább vagy még több.Egyébként szoktak a Dunán felénk úgy horgászni harcsára benn a folyáson medertörésen úgy ahogy írod a "Duna közepén" fenekezőssel is. Van egy srác nadállyal fenekezőssel ilyen helyekről több nagyot fogott már ilyen 40-50 kiló körülieket fényes nappal nyáron pl . Nem is végigpergetve a törést , csak passzívan fenekezősök nadállyal és ezeket a töréseket horgászva.
-
hermanyi
addikt
-
jackal79
aktív tag
-
galervin93
addikt
Vao. Gratula, ez igazán élménydús peca lehetett!
Köszönet a linkekért is! 
Igazán írhatnál gyakrabban is ide, elég komoly szinten űzöd a pergetést, szerintem tudnánk tanulni belőle.

---
Úsztatni akartam ma a Dunán, de sajna nem tudtam elindulni időben. Ellenben jött egy rakat új domis wobbi az Aliról, szerintem megúsztatom azokat.

Illetve kaptam egy új pergető tatyót, azt is kipróbálnám élesben.
---
szerk.: A tigris mintás zöld nagy remény volt de valamiért nem eszi.
Én valahogy sosem voltam kibékülve azzal a színnel. Ha már zöld, akkor a fentiből a H árnyalata. -
jansky1
senior tag
-
jansky1
senior tag
-
jansky1
senior tag
-
iceQ!
addikt
-
saen
veterán
-
lbandi777
aktív tag
-
lbandi777
aktív tag
-
lbandi777
aktív tag
-
lbandi777
aktív tag
-
lbandi777
aktív tag
-
lbandi777
aktív tag
-
jackal79
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Gumi és felni topik
- EAFC 26
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nintendo Switch 2
- Xbox Series X|S
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Anime filmek és sorozatok
- Garmin topik
- További aktív témák...
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- 27% - Philips Evnia 27M2N3200S IPS Monitor! 1920x1080 / 180Hz / 0.5ms / FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 15 Pro Max 256GB 89% (1év Garancia)
- ÚJ Asus TUF A14 FA401 -14"2.5K 165Hz - Ryzen 7 260 - 32GB - 1TB - Win11-RTX 5060 -2 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Bár nekem inkább nagyon lágy t.kony végű bot kellene( hal minél kevesebb ellenállást érezzen mikor felveszi a csalit) ebben a dobósúly tartományban, talán még lightosabb is lehetne.
Sok szempontból izgalmas, érdekes, tanulságos.
És még nem is ittál... 

.Egy állom az a pálca .

Steady74