Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Jöhetne már ki Dömének is hasonló válogatása.
Alg: gyönyörűek, Finnországról illetve a finn csajokról nem is beszélve.
-
Alg
veterán
Kis érdekesség:
A minap Finnországban nyaraltam, vittem a Daiwa Presso-t, elvégre ezért vettem...
1. próba: Helsinki, Suomenlinna, keskeny csatorna. Esélytelen, hajóforgalom függvényében oda-vissza lögybölődik a víz, full dzsuvás algás az alja, feladtam fél óra után.
2. próba: aznap este kimentem futni egy kört, egy sekély öbölben láttam rablásokat. Másnap reggel ránéztem: tényleg sekély és ennek is spenót az alja, de fent van élet, elkezdtem dobálózni, és baromi jót szórakoztam a sügerekkel, még lil' bugra is jött egy a felszínen, 7től 9ig fogtam vagy 10-12 darabot mindenféle csalival.

3. Próba: egy tóparti Mökkiben voltunk, nagyon sekély a széle és nagyon tiszta. Hajnalban jött egy sügér, meg a 10 centis vízből két méretes vörösszárnyú vette fel a mini twistert. Este behajóztunk, próbáltunk mélyebb vizet keresni, két negyvenpár centis kölyökcsuka jött csak valahol vízközt a behulló csalira. Érdekes hogy rengeteg apróhal volt, de rablás alig, ez a kettő is igen sovány volt, alig ettek...

-
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Ervin addig hajtja, amíg be nem szorul, kávédaráló nem lesz belőle, esetleg szimplán szétporlad.

A csúcsot egy kb. 12 éves első generaciós Team Feeder Power Fighter 4000 orsó tartja, igaz hajtókart már cseréltem rajta, de azon kívül eredeti formájában van, el se merem mondani, azzal kergettem az amurokat minap Majosligeten.
Igénytelen vagyok, szépen rakja a zsinórt és ne csavarja, ennyi dolga van egy orsónak nálam.
Fékre csak akkor vagyok háklis, ha vékony előkével horgászom, 16-18-as előke felett megoldja a visszaforgásgátló.
-
saen
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Nem kamu. A gyári zsirozás azért minimális, hogy szabadon forogjon az orsó a boltokban, így jobbnak tűnjön. A mágneses olajat meg azért kell pótolni, mert ha szétbontod akkor az kijön a helyéről és nem fogod tudni visszarakni, kell az új.
Én mondjuk azért nem használok Daiwa orsót, mert ezt a mágneses olajat zsákutcának tartom. A karbantartást könnyíteni kéne, annál jobb nincs, Daiwa meg az ellenkezőjét csinálja. Emellett egy egyszerű orsót nem egy nagy dolog otthon szétkapni, kipucolni és újrazsirozni.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
atok666
üzenetére
Szerelő mondja. Aztán lehet ordas kamu, hogy tegyen bele jó drágán mágneses olajat vagy zsírt. Állítólag időre kell összerakni az orsót, és ha nem fér bele a zsírzás, akkor az kimarad vagy kevesebb kerül bele sokkal. Daiwa orsók egyébként nagyon jók, de ha elhordod évente szervizbe, akkor az annyiszor 25k vagy 20k/db, ami mondjuk 4-5 orsónál már egy százas és itt jön Ervin logikája, hogy inkább vesz az alsó polcról orsót de azokat kidobálja 2 évente. Igaza lehet.
-
4Grider
félisten
válasz
jézusom
üzenetére
Kb. 1000 db méretes süllő van az egész tóban. Ha mázlid van, akkor egyet-egyet meg lehet fogni. Én inkább sötétedés körül csónakázom, az értelmesebb tevékenység, mint ragadozóra ott pecázni. Két-három óra csónakázás során ha figyel az ember, akár láthat 2-3 rablást is. (Öt-hat éve ez 30-50 felett volt ennyi idő alatt.) Nappal viszont jól jönnek a természetes szaporulat kispontyok (és kb. minden 10. méretes is) és néha az ezüstkárászok. Fontos, hogy csónakból és nem partról, utóbbi ilyenkor nem müködik...
-
PpenoO
őstag
válasz
musli26
üzenetére
4,6os áttétellel biztos nem egy gyenge orsó, az más kérdés, ha elviszi a csalit a hal jó messzire, idő lesz mire kifogod
. Fékerőt nem említik, lehet valakinek van itt tapasztalata vele.Ami fontos még (talán a legfontosabb ha már a strapabíróság után érdeklődsz), hogy az adott orsó amit kiszállítanak neked, az mennyire van igényesen összeszerelve. Ha mázlid van és jó napja volt a kínai bionikus robotnak, akkor nem fog nagyon lógni a hajtókar, csúszni a fék és nem fog elkopni egy szezon alatt az elegendő zsírzás végett. Ennek az esélye kisebb minthogy kifogj egy hanyagul összeszerelt, hézagolatlan, alul zsírozott példányt. Amennyiben fogyóeszközként használod megy ameddig megy alapon, akkor nyugodtan vedd meg. Ha nagyon lógna a hajtókar Döméék 1x szoktak cserélni online rendelésnél, telefonos egyeztetés után.
U.I.: Most látom, ez egy nyeletőfékes orsó, itt hiába ügyes az összeszerelő munkás, 99% hogy a nyeletőfék alkatrészek silány minőségűek. Nem egy szerelő mondja azt, ha nyeletőfékes orsót szeretne az ember fia, akkor Shimanot vegyen.
-
musli26
tag
Valaki használja By Döme TEAM FEEDER Big River LCS 5500 orsót?
[link]
Mennyire bírja a strapát?
Elégedett vele?
Fura ,hogy ilyen olcsó.
Ez azért mert szar.... vagy mert senki nem veszi meg?
(a 6000 méret meg 34k)
Ezt néztem ki Vanity xh 3,9 mellé.
Én 0,25 damillal használnám.
Pont rá menne 200m gorilla.De gondoltam kérdezek mielőtt megveszem.
Köszi -
jézusom
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Gratula!
Nekem közel nem szokott ennyi jönni, nem kell itt panaszkodni
valamelyik nap ugyan jött 3 db süllőcske, de az csak a régi 30 centis korláttal lett volna jó
40 nem volt egyik sem. Aztán feljött a vÍz egy méterrel, és meg se tudtam dobni a helyet 
-
Interceptor
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Kis késéssel, ma mentem ki a Dunára végül, de jövő héttől szeretném felszaporítani a pecákat. Reggel 6-ra kiértem próbáltam wobblerrel süllőre menni de semmi(nyilván SSR, meg még többféle más wobival is), blade csalival egy kis balint sikerült fogni, aztán olyan fél 8 körül átálltam gumizásra.
Próbálgattam többféle gumihalat voltak érdekes kapásaim, valami időnként "belerúgott" a csaliba, gyanús volt, hogy nem gébek, aztán 8 körül egy giliszta színű féreg/hal csalira érkezett Ő:
Először azt hittem egy süllő lesz vagy egy marha nagy köves, süllősen viselkedett, rázta a fejét meg lefele tört végig, a part szélen jött fel először akkor láttam csak, hogy balin addig végig húzott nem adta meg magát, még többször visszaúszott mire ki tudtam venni, eléggé be volt vadulva.
Szerintem ez volt eddigi legerősebb balinom, pedig fogtam ennél már nagyobbakat is. Elég jó élmény volt a fárasztása a 4-14-es bottal, fék süllősre volt állítva és még húznom is kellett rajta egy keveset menet közben nehogy beszoruljon a kövek közé, hamarabb ki szoktak jönni ugyanezzel a szereléssel, gyengébb fékerőn 
Ezután még sikerült fognom két kövest is a ráfolyási oldalon, lett volna egy harmadik is, de lemaradt, meg jó sok kapás.

Valahogy még mindig nem az igazi kövesek terén, szerintem a "magas " vízállás a baj azon a részen.
Süllő sajnos ma nem jött, próbálkoztam 4 inches csalikkal is. -
jézusom
addikt
Na akkor hozzászólnék valami értelmeset. Velencei tavon érdemes horgászni vagy full kihalt az egész?
-
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
ugyan ez volt nekem is júniusban, nagy peca. De nem értem minek feedereznek 15m-re mikor remek úszós peca is lehet... ráadásul mikor lecuppan az úszó... -
sasa311
veterán
válasz
PpenoO
üzenetére
Amikor tavasszal vittem az új ultegrakat 0 km&és szervizre azt mondta a szaki, hogy nyugodjak meg, a 300e-s orsokban is kevés a zsír (hogy szépen fusson amikor válogatsz a polcon) és nekem is mindkét ultegrat hézagolni kellett, az egyiket kétszer annyi alátéttel mint a másikat, pedig tök egyformák papíron
-
galervin93
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Na megvolt Majos.
Jól indult, megérkeztem, végignéztem a boltot, kérdeztem az eladót is - csak ilyen 2-4 millis pelletek voltak. Kukoricából meg a mini dobozos volt 500/db. Na mondom akkor irány Dunavarsány, legelső kisbolt, vettem pár doboz kukit.
A kis intermezzo után is bőven még 9 előtt el tudtam kezdeni pecázni, kb. 12 méterre horgásztam, 3-4 szem kukoricát lőttem folyamatosan, kb. fél óra kellett az első kapásig. 5-ös amur. Onnantól 10-15 percenként jött egy amur.
3 órán keresztül jöttek ők, mire az első pontyot megfogtam, egy jó 5-ös tükrös malacot. Aztán utána még két kis potyka, meg még pár amur, hát 4 órát se pecáztam, de abba kellett hagynom, olyan szinten elfáradtam.
60 centis eresztőn jöttek a növényzabálók, érdekes hogy 3 potykán kívül szinte csak őket fogtam.Boldog-boldogtalan sbirolinoval tolja.
Igaz az etetéssel még vannak gondok, ilyen 10*10 méterre potyog általában a pellett, mert 25-30-ra próbálnak etetni, inkább feleznék a távot és pontosodna a peca, na de ez nem az én dolgom. Fogtak amúgy így is, szóval no para.
Végefelé jött Jankovich forgatásra, kérdezte mizu, mondtam neki a kukoricás-amuros sztorit, váltottunk pár szót. Ő is vízközti pecára jött, de ahogy láttam ő is sbirolinival tolta. -
-
jjohn
aktív tag
válasz
lumpy92
üzenetére
Szerintem az O'reel most nagyon megy, több oldalon néztem és elfogyott címke van sok helyen. pl.: O'REEL EDGE 6000 FS 5+1BB nyeletőfékes orsó.
Valóban hobbi pecára tökéletesek az olcsóbbak is, na nem az igen gagyik.Gondolom emlékeztek még tavaly Zoli bátyó ajánlotta nekem, hogy jó áron van, OREEL EDGE 6000 FS 5+1BB nyeletőfékes orsó. Meg is vettem akkor 11 990 Ft volt. Imádom nagy behúzás, a féket röviden lehet teljesen befékezni (erről már írtam feljebb valahol), lazán fut, nem nyaklik.
Ha visszaemlékezünk akkor anno a Silstar nem volt egy rossz márka, ugyanúgy az eurostar, eurohold sem. Ezekből lettek a tovább fejlesztések. Még van abból a korból orsóm, karbantartott, úgy néz ki mintha új lenne. Nem mondom nekem is tetszett az akkori Shimano.
Régen az volt vigyázni a made in china feliratra, ma már az a gyanús, ami nem ott készült.
-
PpenoO
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem is nagyon gyártanak más országban orsókat (maláj/japán Shimano) , max összeszerelnek (UK/US). Amúgy nem kell haladó horgásznak lenni, lásd az én példámat. Illetve lehet valaki haladó, mégis tojik a minőségre (galervin93). Bárcsak én is igénytelen lennék ilyen szinten, de sajnos nagyon érzékeny a kezem (that what she said
). Ha lötyög a hajtókar, morognak a fogaskerekek, csúszik a fék, ragad a zsinórvezető, gagyi a felkapó kar...nagyon el tudja rontani az élményt nálam. Apósomnak vettem pár éve egy Okuma Pulsar orsót, 3 dobozt bontattam fel mire lógásmenteset találtam belőle. Azóta is a polcon hever nála és egy műanyag hajtókaros fos prological nyomja (betiltanám azt a márkát). -
Zoli bácsi
őstag
válasz
lumpy92
üzenetére
Én magam is ezt a kategóriát használom orsókból, legtöbbször.
Félreértettél, én a "márkás" szóra reagáltam, mert a haladóbb horgászoknál ez a Nevis-Döme kategória messze van a minőségtől. Nekem is megfelel teljesen.
Kínából viszont tényleg tudsz jobb minőséget venni, féláron. A fentebb linkelt WPE feeder orsót minőségben a Döme Fine Carphoz hasonlítják, ami ugye itthon kb 30 ezres kategória, és ha jól tudom átcímkézett Map orsó.
Nem kell félni a Kínaitól, kerülni kell a nagyon olcsót, megtanultak ők minőséget gyártani az utóbbi években. -
lumpy92
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszi!

Az én lovam nem olyan magas, mint egyeseké. Egy 11 ezer Ft-os Team Feeder Pearl Carp orsót teljes megelégedéssel használok fonottal, míg más lehet, hogy szemétnek mondaná...
Egyetlen baja, hogy égen-földön nem lehet hozzá pótdobot kapni.
Azzal meg szimplán nem értek egyet, hogy egy általános hobbi pecára nem lehet használható orsót kapni itthon 16 ezer forintért. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
lumpy92
üzenetére
Nekem van egy ilyen: [link]
Ezt itthon is megkapod más néven, drágábban. Egy tele bojlis boton szolgál, rosszat nem szólhatok rá, pár éve még 12 ezer ft-ba volt Aliról.
Amennyien rendelik, meg használják elégedetten ezeket a WPE orsókat, ha most nekem nyeletős orsó kellene, és gondolkodás nélkül azt rendelném, még úgy is, hogy nem láttam róla boncolós tesztet.
" ennyiért itthon is kapok "márkásat"."
Lóalkatrészt kapsz, mondanám Hermanyi mester után szabadon. 
SZerk: musli26: Kaptam, szülinapomon, 22.-én (Azóta nem):
"Csak ma, a születésnapodon, 15% kedvezményt adunk minden vásárlásra webáruházunkban! De ez még nem minden! Ráadásként egy kis meglepetés ajándékot is elrejtünk a csomagodban. Mi lehet az? Hát, azt már csak a kibontás pillanatában tudhatod meg! "
Nem tudtam meg, nem rendeltem semmit. Remélem büszkék vagytok rám.
-
musli26
tag
Más is kapott 15% kupont a haldorádótól?
Az email címére.
Nekem kicsit gyanús...
Mert még soha nem kaptam tőlük. -
lumpy92
aktív tag
Na akkor most segítsetek kiigazodni. Melyik (olcsó) kínai nyeletőfékes orsó az, amelyik ajánlott?

Zoli bácsi által linkelt is szimpi, de nem olcsó, ennyiért itthon is kapok "márkásat". -
jézusom
addikt
-
PpenoO
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Zaubert (Ryobi Magic LT Match) akartam nordfishingről, de 45e vs 8,3eft és mind a kettőt zsírozni, csapágyazni kell (18e ft). Persze így is lesz egyszer Zauberem (vagy Shimano Stradic om). Azóta vágyom rá, hogy dobhattam a tiéddel Ordason. Ez meg max zsinórcsere orsó lesz, ha nem válik be.
-
PpenoO
őstag
Sikerült 8300ft-ért rendelnem egy sharky III elsőfékes orsót.
Ha ez is ugyanolyan szar lesz mint a nyeletőfékes testvére akkor kérném, hogy az összefoglalóba kapjon egy nem ajánlott pecsétet és senki ne ajánlja a jövőben (me included)

-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Papi ameddig meg nem pusztulok addig csak kullogsz utánam a pecába is meg az autós simben is , sose fogsz utol érni (jaj azok a régi csatározások) . Ha még +1 hónap lenne köztünk akkor a fiam is lehetnél . Nekem már rég ált a cerka te meg még cicin se voltál .
Köszi skacok
-
galervin93
addikt
Kösz srácok!
Hát így este 7 magasságában derült ki, hogy holnap pár órát agyon kell ütnöm a környéken, és mivel csontim nincs (Duna off), meg amúgyis rég volt már agyzsibbasztó peca, gondoltam elnézek Majosra egyet pellet wagglerezni.
Viszonylag korán érkeznék, így pecabolt kilőve (ha mégis úgy alakul akkor nyilván inkább ott veszem), de így megnyugodtam, hogy lehet helyben is kapni valamit. (Amióta nen methodozok nincs itthon Aqua.
)
PpenoO, a Pecazónás tippet köszi, nem volt meg az a bolt! (Soroksári Walter meg sok dél-pesti pecabolt igen, pár évet laktam arrafelé, meg holnap is onnan támadok majd.) -
PpenoO
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Van több fajta, többféle méretben. Melyik irányból érkezel?
Lehet útba esik a Soroksári Walter (mindenféle) vagy a Dunaharaszti Pecazóna (kimért aqua garant de nem minden méretben/típusban). -
Steady74
Topikgazda
válasz
galervin93
üzenetére
Van etetőanyag és pellet is a boltban, de, hogy pontosan milyen méret és milyen gyártó, azt nem tudom. De ha felhívod, elmondják szerintem mi van nekik.
-
galervin93
addikt
Help pls, Majosligeten lehet venni a helyszínen pelletet?
Illetve ha ott nem, melyik tavon van erre lehetőség a környéken? -
törölt tag
válasz
Steady74
üzenetére
Van rendesen , de a gyereknek a feje nem volt tele csípésekkel biztos használt valami riasztót.
Nem nagyon zavartatja magát tőlük a videó alapján, hozzá lehet szokva.Galervin 93 : Nálunk elég nagy szél is volt éjszaka . Még amit érdemes lenne nagy körforgók mepps 3-4-5-ös ezekre süllők is eléggé jöhetnek . Támolygókat is. Effzet orkla teljes vízoszlópban el tudod húzni. Vagy csak gumihallal fenékre leejtve fűrészfogas behúzással. Lehet olyan is tök sötét van és mégis fenékközelben van. Trükkös jószágok ezek.
Főleg pergetve és tavon az nem könnyű műfaj . -
galervin93
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Világ életemben bagoly voltam, műszakos rendben is dolgozom, nem esik nehezemre "bármikor" felkelni. Az meg hogy simán felkelek az ébresztő előtt, az már teljesen átlagos, mos is 0:56-kor nyomtam ki a telót, de 10-ből 9-szer pár perccel ébresztő előtt kelek. Szakmai ártalom.
Zoli bácsi vagy bárki műszakos tudna erről mesélni.
horcsog
Ma a holdfényben nem igazán voltak fent a halak, pár rablás akadt, de nem volt túl erős az aktivitás. Én is inkább lejjebb próbálkoztam, kicsit mélyebben járó wobbikkal. (Nyilván ,megdobtam felszíniekkel is, de nulla érdeklődés.) Volt egy-egy süllős rákoppintásom, de semmi komoly, illetve már elkezdett pirkadni, amikor egy, a parttal párhuzamosan húzott wobbira megindult valami fenevad, már a bot alatt volt a csali amikor óvatosan megütötte, kicsit bólintott a bot is, de az istentért nem vette volna le. A torkomban dobogott a szívem, csak videókon láttam ilyet.
Volt kemény 1 méternyi zászlóm, ha ott megakad, lett volna buli.
Na majd legközelebb.
Ja meg már szinte teljes világosban akasztottam fenéken, kőszóráson egy jobbacska süllőt, de kabát volt, mellúszó alatt, éreztem hogy tehetetlen súlyt húzok, először azt hittem hogy csak beszakadt zsinór meg felszerelés maradék (rengeteget szedek ki...), de ahogy felszínre ért megláttam a jó kettes sücit, abban a pillanatban ki is pattant a "hónaljából" a horog. Nem bánom, nem lett volna sportszerű, de azért a macska rúgja meg, ott húzom felettük-közöttük a fenéken járó wobbit, kopogtatom a követ, engedem felúszni, megint óvatos tekerés... Oszt a hónaljával eszi meg.

Pihentem pár órácskát, kellemesen enyhe idő van, és mivel mára már megvolt a pergetős penzum, meg nincs is sok kedvem "vízbe szállni" a domikért, leülök egy-két kiló kukoricával a tópartra, és megpróbálok vízközt amurokat fogni.
-
BlackmMmDog
senior tag
Boldog születésnapot hermanyi úr!
-
Sungoo
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Szerencsések vagytok ott nyugaton, alföld kapujában ma is 33 volt.
Gyűlölöm ezt az évszakot. -
törölt tag
válasz
galervin93
üzenetére
KIs kedvcsináló a pergetéshez. Jó videói vannak ennek a srácnak.
J rapalákat dobnám abban is leginkább a J11-et és sfc színben. Ha tóra mennék és éjszakai felszíni peca és egy csalit kellene választani én ezt választanám.
J13 se rossz ötlet, és a 9-es se. Ezek eléggé jól utánozzák a snecit és nagyon lassan lehet húzni tavakon is, szinte alig ér körbe az orsó és szépen mozog a csali.Gumihal kis fejjel nagyobb testtel jól dobható mert van súlya és vízközt el tudod húzni.
-
Interceptor
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
1-re? omg én meg örülnék ha egyszer rá tudnám venni magam először az évben egy hajnali 5 órás kelésre, hátha működik a wobblerezés is ilyenkor, estefele biztos működne, de még esti pecán sem voltam idén, borzasztó

-
galervin93
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Hát ezt a jóisten tudja csak.
Én tuti mennék, kameraképek alapján nagy dzsuva nincs, víz színe is kellemesen opálos inkább mint zavaros, szerintem jó az! Legrosszabb esetben meg egy kellemetlen tapasztalat...
Én beállítottam 1-re az ébresztőt, pár órát csucsulok, aztán megnézem a tavat.
-
Interceptor
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Gyorsan emelkedik a víz a Dunán, nem tudom van e értelme holnap kimenni pergetni? Vajon mennyire lesz koszos a víz...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Meguntam a Rábai pecát is. Márna hegyek jöttek, volt hogy mindegyik boton egyszerre volt márna. Jellemzően 20-25- ritkán 30 cm körüliek, néha egy-egy méret gyanús, persze minden ment vissza. Ezenkívül kis domolykók jöttek, olyan nagyobb sneci méretben.
Oké, van szaporulat, de hol vannak a nagyok?
Ezek a méretes körüli kis márnák már simán lekapnák a botot, ha nem lenne nyelető. Ennél a méretnél nemigen volt ma nagyobb.
Gát alatt gyalázatos a helyzet, pár hete még áradt a Rába, most meg....
Rába medrében álltam a gát alatt, így néz ki a folyás lefele.
A gáton még jön át víz, de nem sok:
A gátat oldalról megkerüli egy csatorna, ott van hallépcső is, ott megy át a víz nagy része.
Most majd többször lenézek pecázni, jó lenne ősszel pár márnát (nem márnácskát) szákba terelni. Várom hogy elmenjen ez a hülye meleg, ez a mai 26 fok teljesen kellemes volt, de hallgattam a rádiót hazafele, megint visszajön a hőség.
Ja, a Haldorádós pellet boxot a képen látható etetőanyaggal paníroztam. Semmi tudatosság, ez volt nálam. Megőrültek érte a márná(cská)k, csípős illata van annak a csontis etetőanyagnak. Önmagában nem volt különösen fogós, panírozással megbolondította jól a pelletet.
Top csali a 10mm-es Dovit csoki-narancs wafters volt, a képen látható MMX-es Krill wafters is jó lett volna, csak a folyóvízben hamar elfogyott, oldódott, de ez is adott pár márnát. Csontit nem is vittem, legközelebb veszek. -
galervin93
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Úú, Mura, csudijó víz lehet. Én mondjuk a domikat céloztam volna, bár nappal azok is nehéz dió, partról pláne.
Tervbe van véve *eccer* egy csordogálós domi pergetés a Dráván, bakancslista...
-
Interceptor
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Dunán én sem voltam azóta, viszont voltam a Murán tegnap pergetni(szintén partról) két féle botot is vittem, próbálkoztam ahogy tudtam kisebb és nagyobb gumicsalikkal is, de néhány kapáson és egy kis keszegfélén kívül (az is lemaradt) más nem volt. Ismeretlen terep + elvileg kicsit volt most a víz egy helyi letett botos horgász elmondása szerint(neki kapása sem volt), sok helyen zátonyszerűségek. Süllőket keresgéltem először a sekély és a mélyebb részeken is, de nyomukat sem találtam. Aztán próbáltam balinozni, volt néhány brutál nagy rablás beljebb, de sajnos nem sikerült azt sem fogni, talán ha hajnalba mentem volna...
-
galervin93
addikt
válasz
jansky1
üzenetére
Á semmi különös, alig bírtam összekukázni a táskából a hozzávalókat, olyan rég csináltam.
Tirolifa csúszóra hagyva, alatta 50-60 centis FC előke, meg egy jó arasznyi keszeg filé. Ha nagy ritkán fenekezős pecára vetemedek, akkor ilyesmit szoktam összedobni. Csukára is működik, csak ott valami lágyabb harapásálló megy még a végére.Zoli bá
Akkor most tessék letenni azt a telefont oszt megfogni a halat.
---
Ma elég szeles az idő, este is az lesz szerintem, így megint a hajnalt célzom meg egy kis pergetésre. De most már bizisten itthon hagyom a finom szerkót és csak a hariknak valóval dobálok.

Apropó hari - ajánlhatnátok finomabb mozgású minnowt a snecire vadászó bajszosokra. Úgy veszem észre, hogy a nagyobb csalik inkább riasztólag hatnak itt a tavon, nekem ami harcsához közöm volt azok mind hosszúkás, lassú bevontatásra finoman mozgó, nem túl erősen verető wobbira jöttek. -
Zoli bácsi
őstag
Délután....A kismárnák délutánja. El szórakozok, várva, hátha lesz komolyabb küzdelem. Egy szebb balin úrfi bohóckodik....Na valami a hosszúelőkès jobb oldali botot durván beforditotta, sirt a nyeletőfék is......ha nem a telefonomat nyomnám, lehet meglett volna a hal.....
Hiába keves a víz, 80gr.os körmös kosár áll meg a sodrásban. Ezen az oldalon a csendesebb részen methodozok, 45gr Döme vario kosár. Sokkal jobban elvagyok mint a tóparton.
Na, hol vagyok?
-
törölt tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Mondjuk ehhez sötétben meglásd a szürke bójavéget is az kell megszokja a szemed a sötétet. Ez nehéz ügy ha a part mögötted ki van világítva egy fényszóróval folyamatosan.

Nekem van egy gyári H bójám rikító sárga színű . Azt anélkül lámpát kapcsolnék 10 -ből 10x megtalálom azonnal. Ha használnám egyáltalán mert azt se szoktam általában nem horgászom ilyen messzire éjszaka legtöbbször, hogy bója kellene.
-
törölt tag
válasz
@mriya@
üzenetére
Jó cimboráim a dőlőbóják.
Lehet már nagyon rigolyás vagyok de engem még azoknak a fénye is zavar. Főleg mikor több van a környéken és más fénnyel és fényerővel. Szemem nem tudja mi történik mit vétett.
Parton még komoly kivilágítás mögötte. Elektromos jelzők. Aztán fél éjszaka nem hallom valamit fognának. Nem egyszer van ilyen. Miközben annyi ponty van a tóba spiccbottal örülsz ha elkerültek. Rejtély előttem hogyan horgászhatnak hacsak nem akkora bojlifűzér van rajta 20 kilós ponty kell felvegye.A bója kivilágítása nélkül is a legtöbb éjszaka simán rá lehetne menni mert látszik annyira sötétben is, rá valami fényvisszaverő szalagot vagy ilyesmit akkor hacsak nincs a Balaton közepén elég vsz. Bár én soha nem használtam ilyen eszközt.
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Az szép. Milyen szereléket alkalmaztál?
Boldogat H. Úrnak!
-
jjohn
aktív tag
Boldog Szülinapot Kívánok én is hermányinak!
-
galervin93
addikt
Nem tudjátok mi a jó, kotyogós a kínaiból ezeröté + sárgacsibó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ON: rám nem jellemző módszerrel ültem ki múlt éjjel, halszelettel fogtam egy szűk 50-es sücit, másnap délelőtt a vastagabb háti szeleteket vajon megpirítottam, míg a másik felét apró kockákra vágva fokhagymásan, paprikás lisztben hirtelen kisütöttem, amolyan süllő-tepertőnek. Nagyon rossz volt, most eszem a maradékot reggelinek
-
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ő már benne van, én még nem
de sajna pár hónap és utolérem -
Zoli bácsi
őstag
Kapás egy szál sincs, de legalább hűs van Bal oldalon method, jobbra hosszúelőke, most már popup csalival. Nem tudom hol vannak a halak, fenéken nincsenek, az tuti.
Babóti bányató, az úr 2024. évének Kisasszony havában a 21. nap reggelén.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Isten Éltesse a Mestert!
Ha a nevedben lévő szám a születésedre utal, te is ott tartasz....
Pár év még van Mesternek a nyugdíjasságig, főleg mert valószínű megint felemelik a korhatárt.
Asszony emlegeti mindig, ő idén töltötte az 55. évét, a régi világban ennyi idősen mentek nyugdíjba a nők. Most is megy melóba az öregasszony, fölkeltem vele. Etetőanyagot lekevertem, csak azt nem tudom merre indulok
-
Steady74
Topikgazda
válasz
sasa311
üzenetére
jóleszez klubdélután

PpenoO: elteccik menni a fenébe

lett amúgy egy ilyenem. Tudom, hogy nem überhiper meg minden, de Torinóban voltunk és nem tudtuk otthagyni:
És egyébként meg lassan nyugdíjas klubot nyitunk
fórumunk csupaszív vezére, aki sosem köntörfalaz, akinek ami a szívén az a száján, ami a száján az meg az arcodon csattan, Drága Barátom, a match horgászat és a finomszerelékes horgászat mestere, Mr. Hermányi 50-es cipőbe lépett. Isten Éltessen itt is és nagyon sok közös pecát kívánok (ahol mindig kevesebb halat fogsz mint én és a vége előtt 1 órával már elpakolsz
) -
PpenoO
őstag
Steady kedvenc pecása beszélget Sziszivel.
-
Gabenga
csendes tag
Sziasztok!
Elég rétegkérdés de hátha tud valaki segíteni.
Van 2 ICC márkájú dőlőbójám. Szeretnék egy harmadikat is, de viszont lila alkonykapcsolóval akarnám(swingerben egyik legjobban látszó szín szerintem). Az első kérdésem az az hogy más gyártó alkonykapcsolója is belemegy e probléma nélkül(mivel náluk nincs lila opció), illetve a lila szín sötétben mennyire látszódik, bántja e a szemet(értem ez alatt azt hogy a piros kellemes a szemnek, a zöld elmegy, de pl a kéktől szemrákot kapok ha rá kell nézni sötétben). -
4Grider
félisten
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
Tudtok valamit az RSD stég szabályokról? Fel szeretnék újÍtani egyet, de jelenleg csak parton van a teljes felület, viszont lehet vÍzre is tenném egy részét.
Csak a vÍz feletti terület számÍt stégnek?
Ha nem teszem vÍz felé, akkor kell engedély?
Mennyibe kerül az engedély?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Warcraft
- Apple MacBook
- A Far Cry TV-sorozat showrunnere nem konkrét játékot adaptálna
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- RAM topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Gyúrósok ide!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- TETKÓS/KOZMETIKUS lámpa eladó
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Új Garmin Approach S50 arany cream (felbontott) 2 év garancia
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- Samsung Galaxy A21s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga 6th Gen. i7 11th, 32GB RAM 27% ÁFÁS (0326)
- ÓRIÁSI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- ÚJ MSI Katana 15 HX - 15.6" QHD 165Hz - i7-14650HX - 16GB - 1TB - RTX 5060 - Win11 - 3 év gari - HUN
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Fékre csak akkor vagyok háklis, ha vékony előkével horgászom, 16-18-as előke felett megoldja a visszaforgásgátló.

Igaz az etetéssel még vannak gondok, ilyen 10*10 méterre potyog általában a pellett, mert 25-30-ra próbálnak etetni, inkább feleznék a távot és pontosodna a peca, na de ez nem az én dolgom. Fogtak amúgy így is, szóval no para.

Volt kemény 1 méternyi zászlóm, ha ott megakad, lett volna buli.
A gáton még jön át víz, de nem sok:
A gátat oldalról megkerüli egy csatorna, ott van hallépcső is, ott megy át a víz nagy része.