- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tonnara di Scopello
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Nem nyomtam bele az ujjam a kopoltyújába ha megnyugtat
, csak a fedő alá támasztottam, hogy ne rúgja ki magát a kezemből, eléggé virgonc volt. Nagyon rossz a fogása ezeknek a halaknak, balint, süllőt, csukát könnyű tarkón fogni a néhány kg-os példányokat is, jász meg a domolykó más történet ekkora méretben úgy tűnik. -
hermanyi
addikt
válasz
Interceptor
üzenetére
Nem vagyok egy nagy hal védő de remélem a hüvelykujjadat levitte a marógép és nem a kopoltyúját piszkálod vele .
-
sasa311
veterán
Ja, és ha már téma volt, így eszik a busa:
És itt kezdődik általában a fejtörés. Ahogy itt tök jól látható, ha túl rövid az előke akkor a bambafejű köszöni szépen a kaját, de megfogni sosem fogod. Ha túl hosszúra hagyod az előkét akkor hasonló az eredmény, hiszen akkor lejjebb lóg és szintén nem szívja be (maximum kívülről megakasztod ami szinte mindig elmegy fárasztás közben).
És mindezt úgy kell kitalálni, hogy nem látsz be a víz alá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
4Grider
félisten
válasz
KD6-3.7
üzenetére
A gyermekhorgásznak nem kell semmilyen vizsgát letennie, hogy horgászhasson.
A horgászathoz állami horgászjegyet és horgász fogási naplót kell kiváltania, viszont az állami horgászjegy gyermekhorgász esetében díjtalan, csak a fogási napló ellenértékét kell kifizetnie. Az országos területi jegy meg valami 5000 Ft.
Kizárólag nagykorú személy felügyelete mellett pecázhat, de a felügyeletet végzőnek nem kell feltétlenül állami jeggyel/engedéllyel/vizsgával rendelkeznie. -
KD6-3.7
őstag
válasz
sycorax182
üzenetére
Nyomjátok le a turista vizsgát aztán legálban lehet próbálkozni bárhol napi jeggyel. www.Horgaszjegy.hu
3500Ft, ha jól emlékszem.
Bár lehet valahol spiccbottal tudtok szórakozni. Majd a többiek megmondják. -
sycorax182
tag
Sziasztok!
A 6 éves kisfiam szeretné kipróbálni a horgászatot. Sajnos én sem tudok horgászni, így engedélyem sincs. Tudtok valami helyet, ahova el tudnánk menni és kipróbálni, megnézni, hogy egyáltalán tetszik-e neki? Köszi
-
Interceptor
addikt
Hello,
Tegnap megfogtam életem első domolykóját gumizva a Dunán
:
Valami elkaphatta a halat korábban mert sebek voltak rajta.
Volt még kettő hasonló amik a part közelben leakadtak sajnos, így azokról már nem készült kép. Rengeteg kapásom volt kövesektől(talán sügerek is), harapásnyomok a gumicsalikon meg lehúzva a horogról, de egyik hal sem lett meg, volt ami menet közben akadt le. Próbálkoztam kisebb 5cm-es gumikkal is másféle horgokkal hátha, de ugyanaz volt az eredmény.
Lehet ilyenkor jobb lenne a jig horog?Utóbbi alkalomkor fogtam néhány kövest hasonló méreteket, de aznap is több rontott kapás volt. Szerintem a kakaósabb víz volt az oka ma is és múltkor is, nem esznek normálisan csak odavágnak:

Nem sűrűn jártam pecázni az utóbbi két hónapban mert állandóan árad a Duna és koszos a víz. Amikor egy kicsit elkezd tisztulni több az esély, ezeket az időszakokat próbálom kihasználni. -
Steady74
Topikgazda
sasa311 tapasztalatai és leírásai alapján kiegészítettem a téma összefoglalót a busahorgászattal kapcsolatban megosztottakkal, így bővült egy új halfaj és új horgászmódszer leírásával is az összefoglaló. Köszönöm sasa a csapat nevében a leírásod

-
Batib
őstag
Sziasztok!
Ha valaki idén nem váltott semmilyen engedélyt, fogásit leadta, annk jövőre ujra kell vizsgáznia? -
galervin93
addikt
válasz
Grillo
üzenetére
Valamelyik szilveszteri fórumpecán én fogtam asszem az egyetlen értelmezhető halat. Szerencsétlen kisponty húzott maga után vagy 3 méternyi szerkót, oszt azzal szedte össze az enyémet.

Ma meg Fonyód, van vagy bothossznyi széles a kis csati, méterhuszas víz, 7-es spicc, egy kis nyáresti szórakázás.

A rózsaszín bot majd talán holnap lesz bevetésen.

-
Grillo
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Ott még te és Ervin sem fogott volna, max kezet.
-
sasa311
veterán
Busalu VS nevis
Látszatra sem sokat adtak
-
Steady74
Topikgazda
Kifogták az összes halat a dunakeszi bányatóból
-
sasa311
veterán
válasz
sasa311
üzenetére
Na csak ha valakit érdekel:
Megérkezett a Feeder Competition No Limit River Feeder peca 360-as hosszban. Azért vettem, mert a képek alapján tök ugyan az, mint a by Döme Big river 360, csak a Mester botja 38 pénz ezt pedig 16K-ért vettem a fisch-től. Összehasonlításnak nekem már van itthon 2 db Döme bot.
Nos, a jó hír, hgy annyira ugyan az, hogy nagyon. Még a festét is ugyan az rajta
Az egyetlen különbség a rászitált "by döme" felirat helyett a fantáziadús "by carpzzom", az EVA nyélbe nincs belefaragva a by Döme felirat hanem teljesen sima és a spicc nem egy színű hanem három fehér csík töri meg, de a színek azonosak amúgy.Szóval aki akar spórolni és mondjuk busázáshoz keres botot ami jó úszúzni ÉS fenekezni is jó annak csak ajánlani tudom

-
törölt tag
válasz
galervin93
üzenetére
Csak a csali mennyiség témára, régen mikor bejött a fonott zsinór , rávarrtam ssr9-et megvarrva pillanatragasztó ahogy kell ne fogja vissza semmi a csalit, nagy fül szabadon mozogjon . A peca általában azzal az 1 csalival ment végig ha jött ha nem. Otthon még megcsináltam peca előtt és gyerünk a Dunára. Később persze már notaknot ment . Sokat fogtam így süllőt is harcsát is. Szóval csak azt akartam ezzel mondani nem kell azért egy horgászboltnyi csali feltétlenül a fogáshoz. Persze ez nem pergetőversenyző szint volt. Azért néha olyan fogások voltak , hogy hihetetlen.
Más is volt a halállomány.Vagy a Salmo hornet 9-es amit mutat is ebben a videóban mint leginkább Pón használt csalit. Nekem kicsit más vele a tapasztalatom még a süllők is szeretik felénk tavon. Nemhogy a harcsát szelektálná.
Igaz nem partdobálásnál hanem bent a mederben törések mellett. Nem nagyon használom mostanában inkább gumihalat ilyen helyeken olcsóbb ha beszakad és fogós csali. -
dik
őstag
A nagykunsági főcsatornán tudna valaki helyet mondani amihez közel van kövesút ha véletlenül az idő becsúnyulna és menekülni kellene? Pár nap peca lenne tervben. Valami jól megközelíthető csendesebb valami kellene ahol pár pecás elférne. A Duna az idénre jelen állás szerint off lesz. Ezelőtti években oda mentünk de ilyen víz állás mellett mást kell nézni...
-
törölt tag
válasz
galervin93
üzenetére
Sok általánosan fontos infót mond. Csalikészletben azért legendás régi csalik is amik már nem beszerezhetők. Vagy ha valaki eladja még akkor olyan áron hanyatt esel. Akkor ez csak a partdobálós tiszai peca harcsára. Nem semmi felkészültség azért .
Nekem van néhány kedvencem amit szeretek dobni azokkal már elindulnék dobálózni ha mást nem is vihetnék . Aztán ha nagyon nincs semmi akkor szoktam variálni esetleg. De ilyenkor általában utána sincs semmi.

Akkor persze azzal fogok amit amúgy is kedvelek mert általában azt dobom. Ez is benne van .Olyan vízen vagy ami nem túl mély partnál akkor gumihallal tudod jól fenékközelben nem akkora kár ha beszakad és azzal jól le tudod horgászni a pályát . Még ennél a partdobálós pecánál is lehet gumihallal is azt nem emlékszem mondta volna.
-
galervin93
addikt
válasz
üzenetére
Még amikor frissen kijött megnéztem.
Tegyük hozzá ez a csorgós, partdobós peca megint más. A Tisza (és mellékfolyói) erősen bevágódott, mély medrűek, ezért lehet/kell olyan csalikat feltenni, amik azonnal mennek a mélybe. Nekem a felsorolt csalik magy része 3 tekerés után beleáll az aljzatba, olyan sekély a tó
Persze én is érdeklődéssel figyeltem, de a konkrét csalik helyett inkább azt, amit mond. És mint a pergetés más válfajainál, itt is az alapvető vonalat kell eltalálni, mit eszik szívesen a harcsa, azon belül meg azt kell dobni, amit az ember szívesen használ/van neki.
Mint a "tuti pontycsalik" - mindenkinek az a tuti, ami a táskájában (pontosabban a horgon) van.
-
törölt tag
válasz
galervin93
üzenetére
Ez a film komoly. Nagyon sok infó van benne harcsapergetésről. Pár dolog amiben nekem eltér a véleményem. Mondja akkor vág oda reflexből a beesőre ha a bajsza elé ér le. Oké , de van azért olyan is a közelébe ér le de olyan hanggal ami neki kajára utal és ráfordul reflexből nem tudom hány méteres körzet lehet ez. Úszóssal is ilyen előfordul az is tud olyan hanggal beesni rámozdul rögtön és keresi ott a kaját. Sőt még fenekezőssel is ha az úgy ér vizet és ott van a közelben nem a nagy ólom csobban hanem a csalihal toccsan a bedobásnál .
Másik amit mond van aki kapitális harcsákra dobál kizárólag. Nem tudom de ilyet még nem láttam létezne olyan pergetőcsali amit csak vagy szinte csak kapitális harcsák támadnak meg. Nem láttam még ilyen szelektív csalit harcsánál amiket itt mutogat annál sokkal nagyobb mérettel se lehetne vsz kizárni a kicsiket teljesen . A kicsi alatt nem 10 kilósra gondolva gondolva hanem 2 kilóst se.

Ezektől az apróságoktól eltekintve amik nekem furcsák voltak ez a film nagyon jó vsz. Már csak ezt a wobblerkészletet élmény volt megnézni.
Nagyon vágja ez a gyerek a pergetőtémát. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Mi a gyerekekkel június végén klasszat kárászoztunk beugró darabosabb dévérekkel. Törpnek nyoma sem volt, pedig élő csalival nyomtuk a töklevelek között.
Tavaly bedurrant nyár végén a békalencse, akkor is lehetett kárászt fogni, de nem volt az igazi úszózni, mert nem látszott a zöldséglevesben hol van a töklevél .....
Balatonújlak felől mentünk be.
Nem próbáltam még, de elvileg a fonyódi árok hasonló víz, csak keskenyebb.
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Nekem van olyan dobozos, amit még az utolsó Dég-i fórumpecára (talán 2021?) vettem SOS-ben a Decathlonban, és a most szilveszteri pecán bontottam meg végül... 2022 decemberben lejárt, de még nem fogyott el

Mária csatornáról majd írj, hogy mi volt! Oda tavasszal szoktak egymás seggébe ülni a népek

-
saen
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
Mostanában nem voltam, de amikor utoljára akkor nehéz volt nagyon. Amióta raktak bele amurt és kizabálták a hínárt akkor nagyon visszaesett az állomány. A halak meg nem hülyék, elsősorban olyan helyekre öszpontosulnak ami parti pecával nem érhető el, csónak hatalmas könnyebbség ilyen téren. Ettől függetlenül van benne és ha ügyes vagy azért lehet fogni, de ne számíts könnyű zsákmányra.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Xfish blekk frájdéj. 500ft/kg 8mmes classic pellet.
Vettem belőle 25 kilót, mai napig van még
-
jézusom
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Gyerek koromban éjjel fogtam halszelettel egy jókorát rsd-n. A felnőttek mondogatták, hogy az rendes harcsa, pedig 8 bajuszszála volt

Volt valaki mostanában Délegyházán? az1-2-3as tavakon lehet fekuszt fogni? Egyáltalán érdemes? Ja meg hogy partról van lehetőség pergetni?
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Ott azt hiszen 2000 körül úszóztam, közel a Balatonhoz, akkora törpék fogtam, hogy azt hittem rendes harcsa. Meg kissüllőt.
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Kapu van, és belépés csak egyesületi tagoknak.
Legalábbis 3 éve így volt, nem hiszem, hogy ez változott. -
galervin93
addikt
Fonyódon a Szúnyogszigeten (pontosabban annak a mólóján) vajon lehet horgászni? Az adatbázisban csak a kikötő móló szerepel.
-
jobbacsabba
aktív tag
Üdv!
Budapest felett, mondjuk Verőcéig, a Dunán van olyan hely ahol jelen vízállás mellett késő délután lehet egyet pecázni? Mire érdemes ott horgászni? -
hermanyi
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
De ha jársz osztrákiába akkor : [link]Itt látszik a raktárkészlet és az ár is ha nincs bent szólsz nekik és meghozzák. Ugye ott csak 13% az áfa takarmányra
-
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére

-
diablo1984
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Bocsánat, én a következő évi peletet télen szoktam megvenni, nem szezonban, de idén a szezonra szánt az országos válogató miatti pörgés miatt már nyár előtt elkopott.
10-10kg nem fog már elfogyni ebben az évben(uni+classic), de jövő évre innen be fogok tárazni belőlük!
-
galervin93
addikt
Amikor még 25 kilós volt és 500-ra kijött kilója, egy évben 2-3 zsák is elment, igaz kaptak ismerősök is.
-
sasa311
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem tudom, én évek óta csak zsákos aqua -t veszek. Vicc, hogy minden "gyártó" aquat csomagol 6-800 grammos csomagba kis aromaval 2000-ert...
-
Steady74
Topikgazda
válasz
diablo1984
üzenetére
Most nrm azé', de kb 3 hete voltam Majosligeten, rövid beszámolót írtam róla, ahol linkeltem, h innen vettem az aqua-t. Gyors szállítás, jó minőség, ajánlott bolt.
-
jackal79
aktív tag
válasz
PpenoO
üzenetére
Csak kíváncsiságból, hol erdemes a busát keresni? Lassú sóderes részen, vagy beljebb a gyorsabb részeken, esetleg holtágakon? Úszós megoldáshoz jó lehet a heavy feeder bot is? Nem mintha busazni szeretnék, de már annyit beszéltetek róla, hogy érdekel. Előre is köszi a válaszokat
-
PpenoO
őstag
Busalu szerelék tippek első kézből, ennél több infó nem is kell
-
sasa311
veterán
válasz
üzenetére
A 3000 ft-os busalu tömör alumíniumból cnc-zett, vágott menetes (2 nm-es kullonek) igényesen kivitelezett valami kettő darab kosárral felszerelve.
A drotbol hajtogatott valami egy kosárral 500 pénz, a motor küllős változat (ami amúgy tök korrektül meg van munkalva ha kézbe veszed) 1300.
A klasszikus műanyag meg 300 két darab.Szóval azért vannak fokozatok.
-
törölt tag
Mondjuk ránézel egy Koós féle ilyen eltartós szerelék az összes alkatrészével együtt 10 ezer Ft körül van/volt most már lehet több is. Oké igényesen parafából van elkészítve. De hát akkor is. Ez egy fogyó eszköz. 10 ezer forintból veszel 30 db jó harcsázó horgot és 100 méter 100 -as monó előkezsinórt utána egy darabig nincs gondod az eltartós szerkóra. Sose volt rajta gubanc megfelelő csalival. Arról nem szólva ez sokkal finomabban néz ki mint egy drabális stupek ott a vízben forog össze vissza. Kevésbé lehet zavaró a halnak szerintem.
Most egy ilyen busafa írjátok 3000 Ft az se kis lehúzás azért egy darab meghajlított drótért vagy műanyagért. De ha ez szükséges akkor azzal kell pecázni én nem értek ehhez a busás mesterséghez. Azt tudom a Dunán régen a sima keszegező pontyozó horgászoknál ha odaállt a nagy mennyiségű etetésre akkor ment az anyázás akármilyen szerkó volt mert ha más nem beleúszott a zsinórba aztán külső akadások mentek, de fel is vette a horgot. Úszósnál is fenekezőnél is. Nem tudom elképzelni ha egy kosárból felhős kaja jön és az kell neki ne szívja fel busafa nélkül is a horgot. De könnyen lehet így sokkal több kapás van , ezért kérdeztem így van e és vajon miért van így. Annyi előnye biztos van nem gubancolódik így és lehet az a pozíció is számít amiben tartja a horgot.
-
törölt tag
Világos, csak arra gondoltam ha simán a kosár alatt lenne egy előke a főzsinór végfülébe hurkolva az is ott lenne kb mint a busafával. Vagy a kosár felett egy oldalfülbe hurkolva egy előke, vagy akár mindkettő alatta felette 1-1.
Biztos megvan az oka miért nélkülözhetetlen ez a fa de így ránézésre nekem nem jön le miért kellene ezzel több kapás legyen mint nélküle.
Harcsázásnál van a T eltartós szerkó pl nagy bumszli dolog a zsinóron , ezt én kisebb méretű bő tenyeres méretű halakig nem szoktam használni csak 100 -as monón egy oldalfül abban egy 100 as monó előke van olyan merevsége nincs az a tenyeres vörösszárnyú ami gubancolná. Tenyeres kárásszal nem próbálkoztam még vele lehet az összekeverné már.
Vagy pl az összes harcsás filmben szakirodalomban az alálógatott horog, ami eleinte még 3-as horog is volt mostanában már alálógatott 1-es is bejött. Tenyeres hal alá én lógatok semmit. 1 db 10/0-ás horog a hátába vagy a farokúszó alá attól függően milyen módszer. Az a harcsa ami egy tenyeres halat nem tud bekapni az ne is akadjon rá.
Egyszer kb kéttenyérnyi bodorkával fogtam hátába tűzve ráadásul kb 2 kilós harcsát igaz éppen fogta a horog a szája szélét.Lényeg a lényeg én nem értek a busázáshoz , nincs benne tapasztalatom mi kell neki .
-
KD6-3.7
őstag
Szigetszentmiklóson és Taksonyban is vannak rokonaink. Arra felé hol érdemes horgászni? Nem feltétlenül mennél telepített tóra! Igazából BP és környéke érdekel.
-
Szevasztok,
Mostanában rákaptam a PVA bag-re, azzal próbálok halat fogni. Eddig sikeres vagyok. Ebben a dög melegben hiába adom neki a magmixet meg a 24mm-es bojlit, nem eszi meg vagy csak hosszú idő után.
3mm-es pellet amit legjobban szeretek, hol lehet kapni a legolcsóbban? Dechatlonban van a 5 kilós, 1398 Ft/kg áron. Ez azért már egy jó ár, de van ettől jobb? Van ahonnan olcsóbban be lehet szeretzni? -
lumpy92
aktív tag
[ProMix] webshopban holnapig 20% akció a PMXSS20 kuponkóddal. Ha valaki bevásárolna pellet wagglerezéshez pl.
-
jézusom
addikt
válasz
doile911
üzenetére
Hiába vannak erős anyagok, nem nagyon számít. Nem kell finomkodni, lehet vastag minden, a bamba halat nem érdekli. Bár lehet erre valaki rácáfol, de az erő az lehet tömegéhez vagy méretéhez képest arányos. Egyébként bicikli küllőből rég óta írják, hogy jó, de hogy azon a linken is ilyen sufni busafák vannak, azért egy picit felröhögtem
basszus találok a parton egy drótdarabot, jobbat hajlítok. -
Dagohun
tag
Üdv.!
Érdeklődnék van e valakinek tapasztalata a Szentendrei- duna ágról? Jövő héten mennénk a családdal, Tahitóthfalu környékére. Esetleg fürdési lehetőség van-e a part mentén, vagy felejtős. Békés hal horgászat lenne.
Előre is köszönöm. -
A Zéé
addikt
válasz
doile911
üzenetére
Ismerős, én is sokáig laktam BP-n, 4. éve jöttem haza Zalaegerszegre, de rokonság/cimborák vannak még fenn, azért járok én is a Dunára

btw. ha Ferinek hívnak, és asztalos vagy, akkor személyesen is ismerjük egymást
Grillo
mondtam a múltkor is, hogy ha erre jártok pár napot, hozzatok match botot, aztán leülünk a tópartra!
Ez a sétányosítás miatt nagyon sokan köpködnek amúgy. Valahol meg tudom érteni, mert oda lett a hátsóbb részek "érintetlensége", de most egy kimondottan kulturált valami lett ez itt. Emiatt persze rengeteg lett a futó, sétáló, kutyát/gyereket kiszellőztető ember a parton, ami miatt nem olyan a horgász élmény, mint 10+ éve. -
jjohn
aktív tag
válasz
üzenetére
Igazából a busafa lényege, hogy a szárára húzod a technoplankton tablettát, az oldalág meg eltartja az előkét és a horgokat, de még így is a felhőben van.
Horgászboltban láttam más megoldást is, szerintem motorkerékpár küllőt alakították ki erre a célra, akár tabletta vagy kosár is felrakható. Gyárilag természetesen, nem sufni tuningolt szerelék volt.
A Sziszi videójában tabletta helyett kosarat applikál fel a busafára, ebben lesz az etetőanyag. 4:51-től érdekes, amúgy az egész videó nagyon korrekt. [Etetőkosaras megoldás]
-
doile911
csendes tag
válasz
sasa311
üzenetére
Szinte garantálom neked, hogy ABS műanyagból lettek fröccsöntve, ha mondjuk ASA-ból(bírja a hőt, UV-t,vizet), vagy HIPS-ből (High Impact Polystyrene) lennének, sokkal jobban bírnák (arról nem is beszélve, hogy van ez a csodacucc amit úgy hívnak Carbon Fiber Nylon, na abból lehet még nagyon erős szakító szilárdságú cuccokat csinálni, mármint biciklire fogaskerekeket váltóhoz pl). No nem annyira mint ha ismerős T2-es szerszámacélból ki CNC-zi (erre gondolok pontosan [link] ), de szerintem az már brutális túlméretezés.
Grillo
Igen, szerintem is halászat, de nem éppen, mivel csalihalra is lehet halászni egyes helyeken, ha jól tudom (javítsatok ki ha tévedek, egyáltalán nem érdekel a halászat, szóval nem vagyok túl jártas a témában), ezért is mondom, hogy szürkerész.szerk.: pontosítás
-
sasa311
veterán
-
-
sasa311
veterán
válasz
lumpy92
üzenetére
Volt kéznél, van is a busás dobozomban egy pár ilyen.
A műanyaggal (minden műanyaggal) nekem azért nincs bizalmam, mert "régen minden jobb vót'" alapon a mai műanyagok silányak és örgeszenek. Ez egy olyan 3 éves műanyag fa volt, anno még Sziszi után tanulva én is ilyennel kezdtem. Lehet az új sokkal erősebb, de megeszi az idő, a meleg, a nap, az UV és a víz... Az alut vagy az acél küllőt tuti nem!
Nem azt mondom, hogy csak a 3K-s busalu a jó, de még egy drótból otthon hajtogatott fában is több bizadalmam lenne, mint ezekben. -
-
sasa311
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
Én pl. kukoricacsíra pellettel (ez tán ugyan az mint a TTX vagy minimális a különbség) szoktam fenekezni busára keverve valamivel (pl. tejpor). Olcsó, nagyon jól felhőzik és van azért korrekt beltartalma, 16% fehérje 16% zsír. Az azért ha belegondolsz elég korrekt ellentétben mondjuk egy sima kukorica liszttel ami 7G fehérje és 1.8g zsír.
Nem csodálom, hogyha oda téved a busa rászív, még ha nem is a tökéletes busacsali, de közel van hozzá. Meg azért Dunán minden xarral beesik néha a busa, egyszerűen mert marha sok van. Csak nem mindegy, hogy 100 keszegre jut 1 bamba vagy 100 bambára egy keszeg

lumpy92
Most csak a teszt kedvéért elővettem egy műanyag klasszik busafát. 20-as fonott előke és az a 4-es kovácsolt vas horog amit szoktam használni. Konkrétan bármiféle komolyabb erőfeszítés nélkül itt az eredmény:
Szóval a horog és a 20-as fonott is erősebb mint ez a műanyag fa. A Busaluval nem egy ilyen horgot egyenesítettem már ki amikor leakadt...
Szóval nekem nem jött meg a bizalmam benne, de ki mennyit kockáztat.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Jaja, a bigyókafa az egy meghajlított küllő. A Busazol busafa is az. A bigyóka viszont nagyon vastag, szerintem az inkább motorhoz való küllő lehet. De 3 év alatt ez volt az első fám ami beszakadt, szóval nem igazán fogyóeszköz, neki sem állok barkácsolni ennyiért.
-
lumpy92
aktív tag
válasz
sasa311
üzenetére
Támadt egy ötletem, ha már a tabletták kapcsán úgyis otthon barkácsolsz

Egy ilyen kis kézi huzalhajlító gépen az 50 Ft/db árú kerékpárküllőből remek busafát tudnál hajtani. Az egyik végén ott a bög (mint a bigyókafán), az alsó végén meg ott a külső menet és a küllőanya, amivel a felhúzott tabit/spirálkosarat rögzítheted, miután felraktad. -
Steady74
Topikgazda
Ezt csak úgy, háha valaki pont ilyet keres.
-
galervin93
addikt
válasz
sasa311
üzenetére
Ú, ez egy nagyon korrekt hozzászólás!

"busa nem néz semmit (...) Hanem érzékeli a plankton jelenlétét - állítólag akár száz méteres távolságból is."
Na ez nekem új, mármint hogy vizuálisan nem becsapható, hanem magát a mikroszkopikus állati-növényi részeket érzékeli!*
A felsorolt pontok közül talán az első kettőt még kivitelezhetőnek/orvosolhatónak tartom, a 3. pont alapján viszont már értem, miért kell ennyire koncentráltan, a lehető legpontosabban meghorgászni az adott mélységet - mert ez a bamba dög nem szívesen mozog vertikálisan. Ott tartózkodik, ahol a táplálékát képező mikroszkopikus lények is, azok meg nyilván rétegesen helyezkednek el a vízben, annak vertikális hőmérsékleti eloszlása, áramlása etc. okán!
*ugyanakkor érdekes, hogy felhős kajára is gyűlik (ld. keszegezés, vagy felhőző TTX), ennek milyen magyarázata lehet a fentiek fényében?
Tök jó hogy ezt megosztottad, köszönet érte!

-
lumpy92
aktív tag
válasz
sasa311
üzenetére
Szívesen olvasnék/néznék egy tesztet róla, hogy mekkora húzóerőnél szakad szét a műanyag busafa, hogy ez kiderüljön. De tekintettel arra, hogy az orsók fékjei tudnak 6-8 kg húzóerőket (és már ennél is kiszakad a karod ha tartod a botot), nem hiszem el, hogy pont a műanyag busafán menne el a dolog. Persze jó vele ilyesztgetni, mert így el lehet adni egy darab hajlított drótot 3x-os áron.
-
doile911
csendes tag
válasz
PpenoO
üzenetére
Köszi a tippet, nem is tudtam, hogy létezik ilyen "kicsavaró" ólom. Miket ki nem találnak.
Kipróbálom, de szerintem a damilom lesz a ludas, elvégre elég olcsó cucc, olcsó húsnak pedig biza híg a leve. Az vállalhatatlan, hogy minden bedobás előtt babrálok a felszereléssel, elvégre pecázni mentem nem szerelni (horogelőke, meg ólom cserélgetés még nem szerelés nekem). -
sasa311
veterán
Azért a fisch.hu is megér egy misét.
Akartam rendelni 2 db no limit river feedert amit egy kolléga linkelt valamikor, mert ránézésre egy az egyben Döme mester river feedere fél áron

Feldobja reggel a FB -20% ákcijóóóó. Na mondom, ez isteni jel, itt az idő. Felmegyek a fisch.hu-ra és tényleg -20%, 15 pénz a 360-as, annyiért ajándék. Rögtön fel is ugrik egy kupon, hogy REGISZTRÁLJ és kapsz -15% kedvezményt, mondom de szuper, rámsütött ma reggel a nap, csorog a zsír is a szám szélén
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Bot megtalál, 15k, kosárba be. Kupont beírom a kosárnál, paff 19.990-ra ugrik fel az ára a -15% kedvezménnyel
Mondom biztosan bug, kiveszem a kosárból, raknál vissza újra, megint 19.990... Inkognitoban megnyitva az oldalt 15.000. Úgyhogy megrendeltem regisztráció nélkül inkognitóba, jóvanazúgy...jézusom
Én nem szoktam de sokan szoktak. Ahogy látom kevesebb jön éjjel viszont amit észrevettem, hogy sokkal többször jön be egy nagy pettyes éjjel!lumpy92
Csak nehogy befigyeljen egyszer egy 20+-os aztán kettétépi a műanyag busafát
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hobby elektronika
- Yettel topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Diablo IV
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 32GB 512GB 1 év garancia
- GIGA AKCIÓ!!! MacBook Air M4 24GB 512GB Garancia! SILVER
- Dell Precision 5530 15,6" UHD touch, i7 8850H, 16GB RAM, 4GB VGA, 512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Utolsó! MacBook Pro 13" M1 16GB RAM/ 1TB SSD 27%-os ÁFÁS - Garancia - 0428AB
- AKCIÓ! MacOS 26! UTOLSÓ GEN iMac 27" 5K i7-10700K 64GB RAM 512GB NVMe Radeon Pro 5700 XT 16GB gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
, csak a fedő alá támasztottam, hogy ne rúgja ki magát a kezemből, eléggé virgonc volt. Nagyon rossz a fogása ezeknek a halaknak, balint, süllőt, csukát könnyű tarkón fogni a néhány kg-os példányokat is, jász meg a domolykó más történet ekkora méretben úgy tűnik.
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Kapu van, és belépés csak egyesületi tagoknak.