Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Szinte csak pergetnek partról, mondjuk fogni nem láttam semmit.

Csak pergetés játszik, a többi módszer nem izgat, akkor inkább egy brunch valami jó kávé mellett.
saen
Igen, próbáltam agresszívabbra venni, viszonylag nagy, hirtelen felütésekkel.Na nem veszem én ezt túl komolyan, inkább csak játék ez mint komoly peca, de hátha beakad valami halacska, látni láttam ma is, gyakorlatilag méterekre a parttól sok kilós dögöket, szóval hal van, csak tudás nincs hozzá, de ebben semmi új, otthon is pont így vagyok.

-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Ez jól hangzik, bár valami pörgősebb pecát jobban komálnék.
jansky1, igen, ilyesmire gondolok, nyáron gyanítom kb. mindenhol ott van a hal, de a hűlő víz valszeg másabb, és fogalmam sincs mit kellene csinálni, hogy legalább esélyem legyen.
Ezért is érdeklődök, emlékszem többször is szóba került már a téma. -
-
-
Redneck
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
Hiányzik, mert a Zoltán és Diána horgászpark nem enged tovább több vizet a patakon. Leültek már velük tárgyalni, de nem voltak partnerek.
Volt nálam többféle fűszeres, büdös, és édes method csali, de egyikre sem volt semmi, még a mindig működő ízekre sem. Szerintem szépen pihentek az iszapban. Pergetve is több gumihallal próbáltam, koppintás sem volt. Végigdobáltam a kis öblöt, és methoddal egy kb. 80 méteres sávot 15-50 méter között. Volt hogy 3-5 percenként dobtam.
Minden volt, csak szélcsend nem.
-
Redneck
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
Az iszaposságot érzékeltem, és azt is, hogy nem nagyon van mélység és víz. Egyszer voltam már, és akkor sem győzött meg a tó. 8 rongyos halas jegyet, tuti nem vennék!
Leginkább a beteg barátomat látogatni mentem, de azt hittem legalább egy keszegrajt össze tudok hozni.
-
szoke12
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Köszi!
0,06-ost ajánlott egy ismerősöm, de az nekem túl gyengének tűnik. Az előkötött csomagjaim 0,14-esek, de nem tudtam, hogy az passzol-e ehhez a főzsinórhoz. Úgyhogy tanácsodat követve ilyen zsinórt veszek majd.Más téma: hétvégén volt egy olyan kapásom hogy a kapásjelző felcsapódott, majd leesett, a bot előreugrott úgy, hogy a gyűrű fogta meg. Elhagyós szerelékem volt fent, forgónál elszakadt és leesett a metod kosár.
Azon tanakodtam, hogy hogyan lehetne a kosár alá tenni valamit, csomó nélkül, hogy ilyenkor a kosár fent maradjon. Valaki talált már erre megoldást? -
PpenoO
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Itt nem a karácsonyi pontyokról volt szó, hanem a frissen telepített pecás pontyokról. Picit drága buli lenne, ha ezek karácsonyi pontyok lennének, nincs az a tógazda aki bukná a felárat és az ilyen pontyokat telepités elött hónapokig pihentetné egy másik, iszapmentes, zsúfolatlan tóban. Telepités után legalább fél év de inkább több kell ahhoz, hogy az ilyen halak megszabaduljanak az iszapos pocsoja és moslékon tartás okozta számomra fertelmes íztől. Persze a magyar húshorgászok zömének mindegy, csak legyen tele a fagyasztó..
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Ez már kissé túlzás...szerintem. Csalitüskét én is újrahasznosítom, de előkét akkor vágom el, ha már horog is kidobható, vagy sérült az előkezsinór. Már használt horgot nem szoktam újrahasznosítani. Ha semmi gond nincs a horoggal meg az előkével gyors szemrevételezés során, akkor fentmarad következő pecához.
Ha észreveszem hogy megy ki a horog hegye, meghúzom ilyen fenőkövön. [link]
2 fenést kibír, max hármat, aztán tényleg kuka a horog. Nem lesz fenés után olyan a horoghegy, mint a gyári, de használható, akad. Az a bajom a fenéssel, inkább csak a nagyobb (10-es és nagyobb méretek) horgokat tudom fenni, a kisebb, vékony csontis horgokat nem igazán, ehhez már durva a kezem.
Hozzáteszem, én hobbi pecás vagyok, aki versenyez, meg profi, nem kockáztat, egyértelmű.
-
jézusom
addikt
-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Megnéztem az ominózis epizódot - önmagában nem spanyolviasz, viszont ha egy komplett termék csomagot tudnak ledobni nagypontyos-bojlis vonalon, amibe híresen lehet tölteni a pénzt, meg ennél a módszernél a leggyakoribbak az "évi 2x5 nap peca" típusú pecások (értsd meg fogják venni akkor is a cuccot, ha nem éppen ár-érték bajnok, de mondjuk fancy és kényelmes, meg modern), akkor szerintem ez egy működőképes sztori lehet (nem ez a termék kifejezetten, hanem a "csomag", meg úgy az egész gazdasági koncepciójuk).
Magánvéleményem meg az, hogy az összes módszert be kellene tiltani, ahol nem fogja kézben sz ember a botot, vagy nem ül folyamatosan közvetlenül mellette.
-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Kérlek olvasd el még egyszer figyelmesen a hozzászólásom.
Második mondatodhoz: valóban így van, ennek oka, hogy - emlékeim szerint - 2018-ban még nem volt kötelező a megboldogult SZÁK-rendszer ezen moduljának - fogás rögzítése - használata.
jézusom
Nem részletezik, elég zavaros - mondhatni szokásosan Pecaplázás - a sztori leírása. Itt az első pontban rögtön említi az online vásárlás lehetőségét, de előtte meg készpénzes fizetést ír. Meg vidd magaddal az érvényes államidat - azt, ami amúgy elektronikus.
Kabaré.
Írni kell nekik egy levelet hogy tisztázzák, mert amúgy nem rossz lehetőség. -
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Érdekes, a horinfóban is ugyanez a nem engedélyezett üzenet volt látható, hiába jelentkezett ki meg be. Ebből kiindulva azt hittem majd változik a státusz a mobilappon is, ha élesítik a rendszert. De akkor sikerült egy túlbonyolított soklépcsős nem egyértelmű valamit produkálniuk.
DÁPnál is mire sikerült az eszemélyimet beszkennelnem a mobillal és qr kódot emulálnom a számítógépen, aztán pin kódot módosítani...szakadtam a röhögéstől már a vége fele. Ezek után kiderült, hogy az eszemélyiben a tanusítvány lejárt és a NISZ nem ad már ki újat, így az ealáíró funkciója az igazolványnak is ment a kukába a sok százmilliós fejlesztéssel együtt
-
-
PpenoO
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Tök jó, hogy elérhető csak nem engedélyezett a használata. Most voltam horgászboltba és nem tudni mikor élesedik a rendszer. Valószínűsítem ezt is a Tigra fejlesztette, mint a DÁPot. A DÁP 700 misi volt + az üzemeltetési díj. Erre is biztos elvertek pár száz misit. Gyalázat.
-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Gondolom, csak nyilván van aki a vízfelszín felett marad, mások meg...
---
Délelőtti két órás bogarászás komoly eredménye:

Mondjuk ma inkább gumikat meg a hozzájuk való fejeket próbálgattam, nem volt ez rendes peca.
Kisebb cheburashka fejekből mi az ajánlott? Méretpontos és jó anyagból legyen a kapocs, ne hajszálvékony drótból.
2-2.5-3-3.5 méretekre volna szükségem. -
hermanyi
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Holtágra nem megyünk be értelmetlen (próbáltuk), a Fő ágon annyi a hal ,hogy hihetetlen . Én napijegyezek mert idén csak államit váltottam . Amúgy Lorévi oldal a komp feletti kőszorásnál szoktuk kezdeni , sokszor le is ragadunk mert csak jőn jőn jőn. De mi bentről kifelé dobálunk és az azért más.
-
-
-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Valaki írta nem is olyan rég - amit megspórolsz az etetőn, kosáron, úszón, ólmon, azt bent hagyod akadóban. Nincs ingyen ebéd.

Engem nem is feltétlenül az "ár" izgat, hanem egyrészt a felesleges "szemetelés" a beszakadással (ha halba sikerül méginkább, szerencsére ez elég ritka), illetve az előzőeken túl leginkább az, hogy nem tudom folytatni a pecát (ha nincs épp ugyanolyan tarcsiban). Gyűlölöm amikor ilyen "technikai" dolog miatt nem tudok pecázni, míg a többi módszernél ez könnyen kiküszöbölhető, addig pergetésnél (kiváltképp wobbizásnál, drága gumiknál) ez simán elfordulhat. A szponzorált pecásokat leszámítva nem igazán reális, hogy pont ugyanolyan csaliból kettőnél több legyen a tatyóban. -
doile911
csendes újonc
válasz
4Grider
üzenetére
4Grider
Szóval akkor bogarak miatt, értem.
A Zéé
Hali! Köszi a tippet, match botom sajnos nincs, 4 botom van, 1 noname teleszkópos piacos olcsó kínai (szerintem mindenki ismeri) amin etetőrakéta van, illetve azzal szoktam tesztelni a nyomtatott súlyokat. A fentebb említett nevis, illetve egy Leeda Concept GT Power Feeder 12ft max 60g dobósúly, nagyon finom bot, nagyon szeretem, de ismeretlen vizekre nem vetem be, mivel nem szeretném eltörni a spiccét (nehéz beszerezni tudtommal). Illetve egy 5m spiccbot amivel kezdődött ez az egész horgásszunk téma. Használtban szeretnék régi botokat vásárolni, bár nem értek hozzá, szóval közel lehetetlen bevállalni a kockázatmentes "nem veszek számomra haszontalant" behúzni.
Igen én ilyen furán vagyok, Zalaegerszegről származom, párom Komáromi és Szigetszentmiklóson élek, ezért ingázom ez a 3 hely között, ahol tudok ott pecázok.
diablo1984Szerintem sem a finom botok közé tartozik, arra ott a Leeda, viszont azt féltem első pecára ismeretlen vizen, számomra az a 25.000ft amibe az a bot kerül "sok" (inkább megenném azt a pénzt fogalmazzunk így), szóval számomra hímes tojás, mivel nem volt akadó, legközelebb már azzal fogok pecázni. Köszi neked is a tippet a spicchez, akkor jól éreztem. Jelenleg egy legolcsóbb decathlonos 40-es orsót vettem hétvégén (akciós volt, arra, hogy 40-es orsó jó-e nekem méretre arra jó lesz, meg 1-2 pecára), szóval legközelebb már azzal megyek, nem az Okuma distance DTA-60-val ami majdnem 600g.
-
doile911
csendes újonc
válasz
4Grider
üzenetére
Nézegettem azokat is, majd le is tettem az ötletet, mármint 55.000-200.000+ft között van kínálatuk és a legolcsóbb sem igazán értem, hogy mit tud. Értem, hogy van olyan amivel el tudom menteni a tavak topográfiáját, de hogy azt a legolcsóbb is tudja-e vagy sem, illetve akkor mi is a különbség a modellek között, egyszóval 55-ért szeretném tudni mit is veszek pontosan, illetve használni és érteni is azt. Arra esélyt nem adva, hogy esetleg kidobott pénz, mivel akkor veszek egy minőségibb horgászbotot+ egy orsót.
Zoli bácsi
Az energósról olyan youtube videót találtam, ami alapján azt tudom mondani, hogy pontosan ugyan az mint az aliexpress-es ajánlatok nagyrésze, szóval teljesen igazad van, hogy ugyan azt veszem más néven, meg esetenként olcsóbban. -
KD6-3.7
őstag
-
doile911
csendes újonc
válasz
4Grider
üzenetére
Tudom nem mai post, de szeretek akár fél évet is visszaolvasni. Folyamatban van ezek az etetőkosarak biológiailag lebomló társának tervezése, kis szériás gyártása, valakit érdekel posztoljak képeket? (jelenleg a hibrid feederért sajnálom a 2000ft-ot, szóval műanyagköltségben 56ft-ért gyártom ezeket)
OFF: Valaki tudja hogyan kell használni az imgurt, minden tippet köszönök.

Szerk.: a feliratok csak azért, mert ezek prototípusok, de amúgy dombornyomott lesz rajtuk a tömegük, nem filcezett. Illetve "sorjás" sem lesz a végtermék, csak jelenleg tesztelem anyaglebomlás terén az ívelt felületeket (lást első, harmadik, negyedik kosár balról). -
Zoli bácsi
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Nem, általában sodrás széléhez dobok. Ha lehet 100, de inkább 80gr alatt maradok, kosárból, 120-150...+ gr-os kosarakkal nem szeretek horgászni, persze van mikor muszáj.
Csak amikor kezdő(bb) horgász voltam, 3,9m-es botokat vettem, mostanra rájöttem, hogy legtöbb esetben semmi szükség rájuk, egyszerűbb a kisebb bot, hozzá passzoló kisebb orsóval.
jansky1: Mostanra tényleg eljutottam oda, hogy van mindenem.
Nem hiszem hogy hagyom elveszni a kuponokat, bár nem nagy érték.
Egyik nap jött a szomszédba a GLS futár, mondtam is asszonynak, milyen rég rendeltem.
Aprócikk is van, minden. Etetőanyag egész szezonra megvan. Zsinórok több szezonra, sötét helyen. De ezt én így szeretem. Bármikor, beindul a vezérhangya, bárhova kitalálom, hogy kimegyek pecázni, van felszerelés, van etetőanyag.
Volt hogy kolléga vasárnap jött, jaj, mennénk pecázni, nincs otthon etetőanyag, tudsz adni..? Gyere válassz! Meglátta a készletem.......B+.........
Ott áll a garázsban egy leponyvázott motor, fullra tankolva, alig kilóméterrel. Ha kitalálom, ponyva le, pöcc-röff, aztán lemegyek a Bakonyba. Ha egy évben 2x kitalálom......
De a tudat, hogy ott van minden, mehetek horgászni, motorozni, amikor kedvem van.
És ha azt mondjátok, hogy gyűjtögető vagyok, meg kényszervásárló....Akkor mindjárt lefotózom a lányom körömlakkos polcát..őőőő polcait a szobájában, úgy hogy nem is itt lakik, hétvégére jár haza.
Asszony spejzéről nem beszéltem. Ki kellene kenni már diszperzittel, de egy nap lenne a rakodás, ki és bepakolni...Amúgy 15 perc alatt legurítom, de nem egyszerű.
Szerintem csak cukorból van itthon minimum 20 kg. Két fagyasztó megy. Bezárnának minket egy évre, szerintem azt is kibírnánk, annyi kaja van itthon. Szépen, lassan töltődött föl a készlet, mindig kicsit többet veszünk mint ami elfogy.
Szóval...Annyira nem lógok ki a sorból. Nálunk mindenki gyűjtögető.
Volt rendszerváltás körül anyámnak kis falusi boltja. Hétvégén nyomták a csengőt, alapvető dolgokért, pl. nem volt otthon tejföl, liszt. Én megfogadtam, nálunk ilyen nem lesz, fogyó holmikból kell lenni mindig.
Úgy is lett!
-
törölt tag
válasz
4Grider
üzenetére
Ennél a partközeli éjszakai etetős pontyozásnál a fék ciripelése is zavaró lehet. Vannak orsók amiknek olyan erős fékhangja van és közeli pecánál nem jó az éjszakában visít a fék. A halaknak is zavaró ilyen közelre. Plusz nem kell hallja 10. szomszéd is mennyire fogod a halakat. Mert esetleg legközelebb nem tudsz ráülni az etetésedre.
Vízparton szélcsendes éjszakában több száz méterről csak a fék hangját meg lehet hallani ha olyan az orsó és komoly halat fáraszt az illető. Aztán vannak azok akik olyan lazára rakják a féket, hogy egy dévérkeszeg és métereket húz le róla.

Nekem nem egyszer előfordult olyan úgy fogtam pontyokat fényes nappal mellettem horgásztak és nem vették észre halat fogtam. Na jó azok is komoly pecások voltak az egy másik kérdés.
Sokszor van olyan megakaszt valaki egy halacskát elektromos vijjogás jelzi történik valami felkapcsol egy reflektort és pásztázza a vizet 5 percig amíg kicsörlőzi a tó közepéről. Azon túl kisül a szemem a reflektortól ha szemben horgászom riasztja a halat is ez a nagy fény feleslegesen, mindenki tudja , hogy halat fogott. De ha nem is lámpázik már a kapást hallom 100 méterekről az elektromos jelzőn. Akkor a beszéd ekkora hal akkora hal víz úgy viszi a hangot a túlparton hallom 2 kilós ponty. Ezért aztán érdemes volt ekkora fesztivált rendezni.

-
bandi0000
nagyúr
válasz
4Grider
üzenetére
Ezt mondom, én pl mindig kikapcsoltam a vevöt, am is a zsebemben van szóval nem a boton csipog az a szar...
Am érthetetlen miért nem lehet minimálisra levenni, mert amúgy a legkissebb is sikít
Elmászkálást nem 100m re értem, hanem 4-8m ,ahol már lehet nem hallani meg az orsót
-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Azt kell mondjam első osztályú fotók vannak benne! Jó minőségű profilképek és grafikus ábrák is vannak a halakról, ebben a formájában hiánypótló, ráadásul igen friss tudásbázissal dolgozik. Részemről ajánlott darab egy horgász könyvespolcán!
Alig várom hogy belevessem maga, ma úgyis dolgozok, el is hoztam magammal.
-
4Grider
félisten
válasz
4Grider
üzenetére
Ja a kép az ingyenesen letölthető Magyarország halfaunája című könyvből származik. Javaslom mindenkinek letöltésre, főleg annak aki ritkábban látott halfajokat is fog.
-
bandi0000
nagyúr
-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Nálysz.
Végülis a főváros közvetlen közelében egy ilyen, kifejezetten horgász rekreációs célú terület nem olyan fontos. Nyilván nem tudjuk még, milyen kézbe kerül, de gyanítom nem a horgászatból tervez meggazdagodni a terület új tulaja. De várjuk ki a végét...
Köszi amúgy az infót!---
Tegnap volt kemény 3 órám délután. Végre a "nagy áprilisi hidegen" túl vagyunk, tegnap időnként már a póló + mellény kombó is elég volt.
Hosszú előkés versenyre készülök, aminek elég fura kiírása van, egy nap két forduló, azaz 2*3 óra verdeny idő. Jók halasított a pálya (Maconka előtározó), de azért na, mire egy jó etetés beérik, vége is a fordulónak... Érdekes koncepció, de ezt kell megoldani. Szóval pont jól jött a 3 órás peca, az más kérdés, hogy okosabb nem lettem.
Nyilván más vízterület (egyesületi vizünkön voltam), más körülmények stb., de azért a dobást, ütemet, etetést, fárasztást lehet így is gyakorolni (a halállomány hasonló). Most egy kicsit más taktikával voltam mint máskor szoktam, eddig alap nélkül csak elkezdtem dobálni, aztán hagy jöjjenek a halak. Most viszont egy nagyobb alappal kezdtem, végig kisebb kosárral dobáltam, viszont menet közben ráetettem etetőbottal. Az első óra eseménytelenül telt, aztán észrevettem a halra utalo jeleket, de valamiért nem vették fel a csalit. Az erős horgot lecseréltem egy vékonyabb, kisebb darabra, és láss csodát, első dobást 1 percen belüli eltekerte egy kiló körüli potyesz. Ráetettem, dobás, fél kilós baba tükrös. Itt vannak ezek... Végülis kiment így a peca hátralévő része, itt már egész jó ütemben jött a hal, ezzel elégedett voltam. Viszont a süket első óra nem túl jó ómen egy versenyen, oda még ki kell találni valamit, lehet hogy por kajával megcélzom az apró népet vagy ilyesmi, de az is lehet, hogy a konkrét helyszínen meg első dobástól ott lesznek a potyeszok és csak "termelni" kell őket... No majd kitisztul még edzésen, jövőhéten, legalábbis remélem. 
Asszonka meg csiszolgatja a fotós tudását, végre lwsz saját riporterem.

-
galervin93
addikt
válasz
4Grider
üzenetére
Tessék kisebb halakat fogni.
Dunán én is meg szoktam szenvedni, illetve egészen pontosan sokat szenvedtem mire rájöttem, mi a jó (nekem) - merev nyél és damilos merítő, nekem ez a kombó jött be, húzós vízen is gond nélkül szákolok vele. Bár én olyan extrém meredek kövezésen nem szoktam pecázni, sőt sokszor vízbe is megyek, akkor meg kiszedem kézzel a halat, 2-2.5 kilós márna, koncér, jaszi, balin stb. kijönnek így is (igaz én csak boloval nyomom). -
jackal79
aktív tag
válasz
4Grider
üzenetére
Szia! Ma megérkezett a bot, nagyon durungnak tűnik, de majd pecánál kiderül, hogy milyen valójában. Milyen orsót használsz hozzá? Nekem 2 db 40-es nyeletőfékes orsóm van, de azok nagyon kicsinek tűnnek rajta.
Köszönöm a javaslatokat!
Sok kérdéssel jövök majd még
Legalább olyan szinten el szeretném sajátítani a feederezést, mint a pergetést. Pergetésbe beletettem intenzív 15 évet. -
-
-
törölt tag
válasz
4Grider
üzenetére
Amit én mondok az téli , vagy hideg vizes kora tavaszi pecákra pontyra . MInél jobban melegszik a víz lesz mindenhol ponty bár akkor is lesz olyan rész ahol sokkal több. Minél melegebb a víz annál jobban dolgozik a kaja is a vízben nagyobb etetéseket lehet csinálni ami jobban behúzza a halat.
Teljesen más példa de volt már olyan süllőzésnél tanácsot kértek tőlem. Gumihalazás télen , mutatom srácnak ezzel a sárga manns grubbal fogtam legutóbb ilyen olyan süllőt. Volt a dobozomban ami még nem volt megszúrva próbáld meg . Erre mondja, hogy de akkor te miért nem ezzel dobálsz most ha legutóbb ez volt a nyerő? Csak annyi volt az oka más vízmélység volt és az szín nem volt szerelve kisebb fejjel. Nem akarta elhinni azt hitte át akarom verni ott a ládámban a nyerő csali és én mással dobálok .
Ezt azért csináltam így mert süllőt is ha megtalálod télen a bandát kb amit ott húzol arra lesz kapás. Ha az sárga vagy zöld vagy akármi kisebb nagyobb kisebb jelentősége lesz mint a bandát megtalálni. Téli pontyozásnál valami hasonló van mert, hogy én a kosárba más kaját teszek és máshogy lebegtetem meg a horgot mint aki mellettem ül a lényegen nem fog változtatni ha előttünk van több mázsa ponty egy bandában. Persze ezzel nem azt akarom mondani mindegy mit és hogyan raksz rá, és mit raksz a kosárba és főleg hogyan van a kaja bekeverve. Csak azt 100 féleképpen lehet ott fogni , ha ott van a hal. Persze lehet úgy is horgászni ott van a ponty tömegesen és még így se legyen kapás, nehéz de azért össze lehet hozni. -
VFR800
csendes újonc
válasz
4Grider
üzenetére
Úgy gondolom igen, mert nekem stimmeltek az akkori adatok a mostaniakkal és tudtam is kártya hosszabbításért fizetni, míg másoknak nem hagyta itt a topicban. Változtatni nem próbáltam, mert nem volt mit. Így nem tudom hogy folyamatos (online) az adategyeztetés, vagy csak a mostani tömeges kártya lejárat előtt megcsinálták mindenkinek, és akinek eltérés volt azok nem tudnak hosszabbítani.
-
VFR800
csendes újonc
válasz
4Grider
üzenetére
Amikor igényelted anno a kártyát, akkor meg kellett adni több személyes adatot. Van egy menüpont ahol meg is tudod nézni mit tárol rólad a rendszer. Én ellenőriztem is mielőtt fizettem, hogy aktuálisak-e. Gondolom ezeket veti össze a BM adatnyilvántartásban lévőkkel, aztán ha passzol és fizetsz, akkor várhatod az új kártyát.
-
saen
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
Alapvetően ez a terület is olyan, mint a Velencei tó. Sokszor volt itt tó ami hol kiszáradt, hol megtelt vízzel, időjárástól függően. 74-ben csináltak egy nagy generált meg új gátat amivel a mai formályát elnyerte és az volt a cél, hogy segítsék a Velencei tó vízszintjét szinten tartani. Csak azóta eltelt 50 év, a meder sokkal sekélyebb lett a sok iszap miatt és egyébként se volt egy mély tó sosem. A kifolyó gát előtt van egyedül érdemi mélység, a tó nagy része mindig is sekély volt.
Jelenlegi formályában teljesen alkalmatlan a Velencei tó kisegítésére, csak a halakat meg a környező élővilágot lehet szivatni ezzel a leengedéssel, a Velencei tóban nem fog pár centi különbségnél többet okozni. Egyébként is a Velencei tóban már van bőven víz, most ott már nem fenyeget a kiszáradás, csakhát ha egy döntés egyszer megszületik, akkor ész nélkül végrehajtják.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Nekem a zöld is elég erős.
Mivel megint megjegyezte az Ali a kártyám adatait, nem kell bepötyögni, garázdálkodtam tovább.
Rendeltem a legkisebb, 57mm-es spicc világítót is, cr322 akkuval, töltővel: [link]
Ez a legkisebb, elvileg finomabb botokra jobban passzol..Majd elválik.
Aztán kitöröltem gyorsan megint a kártyám adatait, mert "more, ebbű baj lesz...."
(Etetőhajó......
) -
sasa311
veterán
válasz
4Grider
üzenetére
15 karom van rajta, úgyhogy ha minden igaz 24 fokonként tudod visszarakni bele a fejet. Ez jó pl. feederezéshez.
De ha az alsó "fogadó" idomon van ugyan olyan gumigyűrű, mint mindne bottartó fejen, meg mivel ugyan az a menet lehet rá ellenszorítot is tenni. Ha azt beállítod úgy, hogy egyenes legyen (0 fokon álljon) akkor minden fej amit beleraksz pont egyenes lesz
Új hozzászólás Aktív témák
- Jura Impressa C50 automata kávéfőző
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Eladó D1S LED izzók Canbus 160W 25000LM 6000K 2 db
- Vadonatúj, bontatlan iScooter i9Max elektromos roller, 1 év gari 35 km/h
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- iPhone 12 Mini 64GB 100% (GARANCIÁBAN CSERÉLT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- M5! KÉSZLETKISÖPRÉSI ULTRAAKCIÓ!!! TÜZES EZÜST MacBook Pro 14" M5!!! 10C/10G 16GB 512GB Gar!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ennyi időt egy ilyen faék rendszerre nem pazaroltam el, azért sem mert a horinfo nem működött az adott pillanatban.

)
Steady74