Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
galervin93
addikt
https://www.walterland.net/blackfriday2020
No hátha.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Felkapókart KÉZZEL hajtjuk vissza!!!!!
Legalábbis én úgy csinálom.

Meghálálja az orsó, hidd el.
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
joe979
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem hiba Zoli bácsi, teljesen jó , így van rendjén az a kurbli !
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
jansky1
üzenetére
Igen, többen mondták hogy úgy kéne....Én mindig a hajtókar tekerésével váltom vissza, ez olyan berögzült megszokás. Amúgy nem emlékezem olyanra, hogy dobás közben visszaváltott volna a felkapókar, de biztos jó ez a rotorfék...Már ha ez az amit én hibajelenségnek azonosítottam.
-
jansky1
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Passz, én mindig kézzel hajtom vissza a felkapókart.
-
Zoli bácsi
őstag
Hali! Black Friday alkalmából lett egy Okuma INC.-6000 orsóm, félre volt téve a pult alá (Tavalyi ár -20%).Szóval magamévá tettem, öröm bódottá'...
Itthon tekergetem, szépen fut, de a felkapókart lehajtva alig lehet megtekerni a fogantyút, szorul, lendületből kell megtekerni hogy automatikusan visszaugorjon a felkapókar. Megijedtem hogy hibás darabot fogtam ki.Aztán eszembe jutott hogy láttam az orsó leírásánál hogy rotorfék rendszerrel szerelték, ami dobásnál megakadályozza a felkapókar visszaugrását. Ez lenne az..? Akkor ez nem hiba hanem fejlesztés..?
Ha valakinak van rotorfékes orsója, nyugtasson meg hogy nem hibás darabot vettem....
-
DanielLong
senior tag
Fonott zsinór tapasztalatok: Ma a horgászboltban volt lehetőségem megtapogatni a 0.16-os Daiwa X8 fonottat és mellette ott volt az én 0.17-es X4-em. Érzésre az X4 sokkal vastagabb és jóval jóval dorozmásabb is. Na majd legközelebb kiadom a plusz pénzt az X8-ért.
-
szab13
aktív tag
Sziasztok!
Ez a By Döme Team Feeder PowerFighter - rakós merítőnyél
Mennyire ajánlott?
Esetleg van más rakós rendszerű ami bevátl?Köszönöm
-
Gyok2
senior tag
A szakikat kérdezném, hogy a method feeder, az végül is egy rafkós módszer...
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Múltkor valami 50 körül mentek a Preston Dutchmasterek, lehet csak kiállítói darab, vagy a sarokban találták, de az pl. igen jó ár volt (80-90 helyett). Egy-két jó darab talán elcsíphető, ha ilyesmi lesz, nagy bolt, nagy forgalommal, nagy készlettel, amiben gondolom bőven van "maradék".
Nem mintha olyan extrém mód szükségem volna bármire is, de az ördög nem alszik.
-
Spoon16
tag
Urak,Nevis Gotama feeder van valakinek? Eljátszottam a gondolattal,hogy kellene egy távdobó feeder 30k körül. Kb ez van,meg a byDöme,akkor már talán ez :D Pontyos botnak bordáskosárral jó ez? Vagy inkább egy bojlis botot nézzek?
-
joe979
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Olyant utoljára a Maxon csinált, ja nem, az ottani eladók
-
musli26
tag
Walterlandnál is lesz Black Friday!
[link] -
Zoli bácsi
őstag
Oké, csak ami miatt idetettem, az az hogy egy horgász áruház hírlevelében jött.
Tudom én, hogy nem mindenki csóró "mentős" mint én, de nehezen tudom elképzelni, hogy valaki 2,5M forintért egy csipketerítőt rendel online.
Hogy ne csak offoljunk.
Szetteket is hirdetnek, így átfutva teljesen jó, használható termékeket raktak össze szettbe. Azt a Royal method szettet el is fogadnám, de rossz gyerek voltam, biztos zoknit hoz a Jézuska....
[link] -
szgzuri
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az Élet és Tudomány 2020/47 számában van egy részletes cikk a halasi csipkéről.
A HD-n kínált "Angyalos terítő" a cikk alapján nagyon hasonlít az úgynevezett "Berlini terítőre", amit a magyar ipari miniszter ajándékozott Adolf Hitler német kancellárnak 1938-as születésnapja alkalmából.
Rákosi Mátyás is kapott 1952-ben a születésnapjára ötágú csillagos, búzakalászos, kalapácsos motívumokkal díszített halasi csipkét. -
vihartigris
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ezmiez, kishalfogó?
-
Zoli bácsi
őstag
Mi jött hírlevél ajánlatban.......
Ne tolongjatok, jut mindenkinek! Először azt hittem elnéztem az árat...de nem.... [link] -
takessz
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
[ARNO MASSIVE KEREK VERSENYHALTARTÓ ] noh megszületett rá esett a választásom elméletileg soft-os anyaga van nem mellesleg le van ütve és elvileg nem akad bele a tüske,,remélem beválik majd
Szgzuri: köszi lehetséges lesz egy zsák is mellé prologic-ot néztem 4000 ft körül van cipzáros
-
szgzuri
tag
válasz
musli26
üzenetére
Nekem most éppen Carp Zoom 100/80 cm-es van, két potyesz (vagy két marci) pár órát simán elvan benne. A többi márka (pl Nevis, Prologic) termékei is hasonló anyagból készülnek, szóval azok is tökéletesen megfelelnek a célnak.
Én annyival turbóztam fel az enyémet, hogy a madzagját megtoldottam néhány méter sátorzsinórral, igy a parttól kissé távolabb levő tereptárgyhoz is ki lehet kötni, valamint a vízben a sekély parttól távolabbra is be lehet lógatni. -
-
musli26
tag
Pontyzsák L-s méret(100/70cm)
Elég lehet 1-2db 2-3kg ponty tárolására?
Hétköznapi pecakor szerintem felesleges a nevis 3m haltartóm.
Versenyen kell de az évi 4-5db.
Szerettem a minimál pecát.
Ezért lecserélném zsákra.
Kisebb,gyorsabban szárad.
Olyan 3-4k ig tervezek venni.
Van ajánlott?
Márka? -
gg72
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A Halcatraznál is lesz 15+5%

-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Pecaplazánál még én sem találtam semmit. .Magyarországon leginkább az akarják eladni ami a kutyának sem kell .
(bezzeg Amerika
)
a -20% megyek rá, több mint a semmiAlin találtam pár akciós dolgot
-
Zoli bácsi
őstag
Black Friday lesz hétvégén sok helyen, a Pecaplázánál fel lehet iratkozni, holnap kiküldik az akciós előzetest. Ha valakit érdekel. Minden évbe feliratkozom, de nem nagyon találtam még kedvemre valót, amit vennék azt sosem akciózzák.
A helyi boltba nézegettem a múltkor, egy tavalyi áron itt ragadt Okuma INC-6000 orsót eltettek nekem a pult alá, ez akcióban alig több mint 15 db Mátyásért odaadják majd pénteken.... Ez elég jó ár hogy elcsábuljak. [link]
Tavaly is ilyenkor, ennél kevesebbért jutottam hozzá a CB 60 (Ugye gyártót nem kell itt írnom..?
)orsómhoz. Ki lehet fogni azért jó dolgokat, szerintem.
-
szgzuri
tag
válasz
takessz
üzenetére
Attól függ, mire akarod használni a haltartót. Ha csak 1-2 pontyot akarsz hazavinni a konyhára, akkor egy nagyméretű pontyzsák jó választás, jól elvannak benne, és nem akad bele a bognártüske, nem mellesleg kis helyen elfér, és könnyen szárad. Ha olyan versenyen indulsz, ahol több kisebb vagy közepes méretű hal várható, amiket a verseny végéig gyűjtögetsz, akkor mindenképpen érdemes beruházni egy hosszabb, merev keretes tartóba. Persze ha megvan, akkor hétköznapi pecán is használható. Ha meg C&R, akkor egyik sem szükséges.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én azzal kezdem egy új telefon beállítását, hogy az automata szótárat, és szövegbeírót kikapcsolom.
Vagy utólag kijavítom a helytelenül megjelenő szövegrészt.
Mindegy, legyen ez az én bajom!
-
takessz
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Eltalálta Zoli bácsi iPhone rendszerint bele javít sajna és én se figyelek mindig pl a bognár egyből ki is javította nagy betűre
-
lumpy92
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Értem, azért köszi! A parafa nyél eltűnése nekem is feltűnt, de én pl. még ragaszkodok hozzá. A szivacs nyélborításról gyermekkorom cirmákos, románpiaici teleszkópos üvegszál botjai jutnak eszembe. Akkoriban még a horgot is mindenki oda akasztotta bele, mikor elrakta a szerkót.

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
lumpy92
üzenetére
Őszinte leszek, jobbára porfogó. Megvan minden felszerelés a pergetéshez, csak nem igazán érek ki ilyenkor ősszel.. Dobáltam vele, de nem annyit hogy véleményt mondjak, meg összehasonlítási alapom sincs. Mondanám hogy halat sem fogtam vele, de eszembe jutott hogy egyszer rárontott egy sügér a beeső woblerre, igaz alig nagyobb mint a műcsali.....
Pár éve megvan, amikor vettem jónak tűnt, azóta amiket láttam a boltba, ha most vennék valamelyik Delphin-t vagy újabb Nevis-t venném valószínűleg. A parafa nyél sem nyerő már.
-
takessz
senior tag
Sziasztok valaki használja a Mikado-nak a gumírozót haltartóját https://mfishing.hu/.../3151-mikado-gumirozott-haltarto... vagy ki milyent ajánlana sajnos tegnap ami nekem volt ki szakította a bognártüske

-
lumpy92
aktív tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A pergető bot bevált? Anno nézegettem, végül egy DAM lett.
-
Zoli bácsi
őstag
Jobb híján (Mínuszok röpködtek reggel és fújt a szél) nekiálltam rakodtam, rendezkedtem.
Érdekes, ebben a pár évben (7 év) mióta újrakezdtem a pecát, hogy változnak a dolgok...
Az első évben vett 5000-es méretű orsóim dobja nagyon kicsinek tűnik, azt hittem csak úgy érzi az ember. De nem.
Egymás mellé tettem egy 2014-ben vásárolt Spro Freeliner 550 LCS dobját, és egy idén vett Shimano Sienna 4000 dobját...Nem csalt a megérzésem, gyakorlatilag akkora egy 4000-es pergető orsó dobja, mint pár éve egy 5500-as nyeletősé. Azért csalóka a kép mert a Shimano dob alacsonyabb, de egymáshoz fogva mm-nyi a különbség átmérőben.
Nem baj hogy nagyobbak a dobok, kevésbé csavarja a zsinórt, meg könnyebb a dobás, de tényleg nem lehet már látatlanba orsót venni, méret alapján.
Amúgy a Siennát egy pergető botra vettem, de rátéve nagyollottam, inkább egy 2500-ast vettem rá, az jobban illik hozzá (Cormoran Black Master 2,4m 10-40gr)
-
xbrbiz
tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
P21 Awaruna. Ali-n találsz kínai változatot belőle, de azzal nincs tapasztalatom. Az eredeti jól működik nekem, pedig nem vagyok egy nagy jig-es pecás.
-
hermanyi
addikt
válasz
smokiii1
üzenetére
3m nél mélyebb víznél úgy se fix waglerezel . Arra meg elég a 390 es bot . Slider meg teljesen más világ , másképpen kell dobni is ,mert akkora lesz a gubanc ,hogy az félelmetes ( tapasztalat )
Kezdésnek kell venni egy használt de használható pálcát 20 ezerért .
Én elég régóta űzőm de nincs se drága match botom se drága match orsóm .
De ami a lényeg ,hogy a meghorgászni kívánt víztől és a cethaltól függ a botválasztás . -
-
xbrbiz
tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Mi lenne a célhal?
-
soldi3r
veterán
Igen, az is egy opció.
Biztos, ami biztos, betettem a kosárba egy 2000-es KastKing Sharky III-at. Meg ha már arra jártam, akkor egy 210 centis M-MH SeaKnight Falcont. $70 körül nem hiszem, hogy sokkal jobbat kapnék itthon,#62025 BlackmMmDog, Abból Meredithet vettem néhányat, de használni még nem használtam.
-
smokiii1
aktív tag
válasz
tepenzed
üzenetére
Azt úgy látom senki se írta hogy a hosszabb bot azért kell mert ha fix úszós módszerrel pecázol, akkor maximum a bot hossza minusz 1 méteres mélységig tudod használni, illetve a bot hossza, a főzsinór vastagsága, úszó önsúlya amik leginkább befolyásolják a dobótávolságot. Ahogy írták a többiek is; elég összetett dolog ez és elsőre ilyen drága botot sem érdemes venni szerintem se. Pontos tipusra nem emlékszem de elküldöm én milyet választottam ha hazaérek. Fele ennyibe került és a kishalakat is érezni rajta.
-
-
gg72
veterán
válasz
bercsi
üzenetére
Szerintem valószínűleg csereszabadatosak, hacsak nem zavar a dizájnbeli különbség.
soldi3r: Mármint a Daiwa Crossfire? Szerintem ezek a kínai orsók hasonló árban jobbak, de én nem vagyok akkora "szaki".
Nekem mindkét orsóm eddig jól működik, egy Quantum Centex 19ezres orsóm van még, annál mindkettő szebben fut, pedig az sem egy rossz darab...
Amúgy itthonról is meg lehet venni a TS-eket 2 év garival: [link] -
bercsi
aktív tag
Igaz nem nagyon néztem utánna eddig, de jó tudni hogy a kínai ismeri a sekély dobot :)
Eddig ez miatt nem vettem Tsurinoyát feederezni, ez a Kingdom jó lenne 3000-es méretben szerintem a Trinity-re.Szerk:
Most néztem hogy igen csak egy kaptafára készülnek ezek, előfordulhat hogy a márkák közt csereszabatos a dob? -
gg72
veterán
válasz
soldi3r
üzenetére
Én használok TS Whirlwinget és KastKing Sharky III orsókat is, mindkettő szuper, a facebook kínai pergetős csoportjában van róluk beszámoló. Ha a a TS Whirlwing érdekel, akkor érdemes megézni a Kingdom MicroFly orsót is, ami állítólag ugyanaz felépítésre, de ez utóbbi van sekély dobbal is: [link]
-
hermanyi
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
40 méterhez ha jó a zsinór és az orsó akkor elég a 45 ha koszos a víz akkor ugyanennél a jó cuccnál az 50m is kevés lehet a 3. dobás után

Etetés nagyon nem egyszerű . Nekem ősszel 3 napom és kb 70liter kajám ment rá ,hogy rá álljon a kezem a 25m re
Pedig én év közben is szoktam matchezni . -
hermanyi
addikt
válasz
tepenzed
üzenetére
De van. Drennan acolyte 390 waggler, map parabolix 390 waggler és még sok. De azok nem ez az ár kategória. Azok 70-80 h ezer forintos pálcák. Javaslom Palika csoportját az fb-n matchbotos horgászat. Szoktak lenni használt jó pálcák a light fajtákból is.
De olyan nem létezik ami 10-50m ig jó és kényelmes is . 50m es pecára már nem jó egy 390 es pálca de 40m is necces vele . oda minimum 420 -450 az meg rövid távra brutális kényelmetlen . A másik pedig az ,hogy 40-50 m távról látsz e egy másfél CM hosszú 3-6 mm széles valamit ami kilóg a vízből , Ha mázlid van és tükör a víz akkor ok de ha fodrozódik akkor már a 25 m is kínszenvedés

-
tepenzed
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Hali!
Köszi mindenkinek.
Azt mondod, hogy ez a bot nem is annyira finom? Sajnos amit Vendingo írt nem szerezhető már be. Nekem olyasmi kéne, amivel a keszeg és a 2kg alatti pontyok is élvezetesek, de azért nagyobb halakkal is elbírjon a megfelelő technikával. Ezek szerint a népszerűbb angol márkák közül most nincs olyan 390 bot pl, amit erre a célra tudnál ajánlani?
Kockatavakon használnám elsősorban (nem mélyek, 1-2 méter kb), 10-50 méter között. Gondolom Dunára ezek felejtősek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen házat vegyek?
- Nintendo Switch 2
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

(bezzeg Amerika
)
), kinek mi vált be. forma érdekel leginkább,offset horogra
Nekem mindkét orsóm eddig jól működik, egy Quantum Centex 19ezres orsóm van még, annál mindkettő szebben fut, pedig az sem egy rossz darab...