Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cucmalajmc
tag
Most jöttem haza horgászatból. Fizetős tó...
1 db kárászt fogtam 4 óra alatt, feeder bot 16-os zsineg, 16-os horog.
Senki nem fogott semmit sorra mentek haza az emberek. Mellettem egy koma rakósbottal már kínjába lőtte a csontit nem fogott ő egy darabot se.
-
Dr.Én
veterán
válasz
krammerka
üzenetére
az szép hal
Gratulálok mindketötöknek 
Én is voltam most délelött kint pecázni fizetős tón
Mikor oda értem mondta a krapek hogy tegnap telepitettek pontyot és amurt
Szerintetek mi volt?
Legalább fogtam 10-12db 1,5-2kg-os nyurga ponytot és 5-6 el ment szépen.Volt olyan hogy be dobtam a fenekezőt és egyből felvágta a kapásjelzőt.Kiszedtem, kiszákoltam, visszaengedtem .Fenekezőt bedobtam és még a kapás jelzőt se állitottam be de már vitte a kukoricát a ponty
Most délután az F1 időmérö után ujra megyek ki és horgászok tova
-
Zoza24
senior tag
Üdv a horgászoknak!
érdeklődnék,hogy Egerszalók környékén tud-e valaki olyan tavat ahol afrikai harcsákat lehet fogni...max 100km-es körzetben...köszi előre is!

-
Dr.Én
veterán
válasz
Kukorica2
üzenetére
Az nagyon tud idegesiteni ha nem messze tölem zavarják a nyugalmat horgászat közben
Ez van sajnos, ez is meg esik egy horgász életében.Ismerem ezt az érzést sajnos én is ha elmegy egy szép nagy hal
Holnap én is megyek ki pecázni hajnalban, remélem jön egy két ponyt a horgomra.már azért is mert uj uszót probálnék ki és kiváncsi lennék mennyivel mássabb mint a régebbi.
Régen egyszerü testes uszóval horgásztam és a amikor nagyon hullámzott a viz akkor igen nem volt jó vele pecázni.Most Önsullyos uszott vettem, ez állitolag jobban viselkedik esős hullámzásban
-
Kukorica2
csendes tag
Lassan indulunk ki stégre, remélem akad egy vagy több szép hal

-
Kukorica2
csendes tag
Hát két okból szókás:egyik bedobás után a zsínór elsüllyesztése úgy ,hogy abot hegyét belemártod és lassú tekerés melett gyorsan kirántod,másik a vízközti dévérezésnél a nagyobb dévérek gyakran a víz tetején forognak fárasztáskor és ,hogy ne akadjon le vízbemártot spiccel fárasztasz.
-
-
Dr.Én
veterán
Az szép
Én meg elégszek majd egy 3-4kg-os nyurgával is. Azzal jó volt küzdeni jó multkor is amit fogtam az 3,5kg körbe mozgot, a partol ~10m-re volt be etetve és ott vitte el az uszót bedobás után félpercel kb
nagyon jó érzés volt kifogni és haza vinni.Na meg persze csak azért fogtam mert mutter mondta hogy hozzak neki nagy halat 
-
Dr.Én
veterán
válasz
Kukorica2
üzenetére
értem, Végülis majd augusztus tizedike körbe kapok pénz, addig ugy is nézelödök, olvasgatok és remélem hogy megfelelö botot ez által kitudom választani.Na meg persze már ti is mondtátok hogy Match botot vegyek és egyre jobbna az az érzésem hogy az lesz
Match bothoz match orsó dukál, vagy lehet más félét venni?(nyelető fékes, első fékes)
Haverom is azt vett, és azt csinálta hogy a vizben tartotta a végét(meg már másnál is láttam)most nézek utánna.DE gondolom valami olyasmi oka lehet hogy a damil elsüllyedjen vagy nem tom miért
-
Kukorica2
csendes tag
Hát nálunk is vannak szép példányok pontyból ,amúrból bőven 20kiló felettiek,de hát hozzájuk vagy hatalmas szerencse vagy bojli szükséges.Fölleg ha úszózni veszed a botot akkor mindképpen matchbotot vegyél!Hatalmas élmény egy 3kilós ponty kifogása is vele.Matchből is vannak gerincesebb pontyozásra kifejlesztett darabok is amivel azért még a keszegezés is eredményesen kivitelezhető.arról nem is bezsélve h a szereléket lényegesen messzebre vetheted be vele mint egy hagyományos bottal.
-
Dr.Én
veterán
válasz
Kukorica2
üzenetére
Na igen ebben igazad van, de augusztusban és késöb is készülök eggyik haverommmal olyan tóra menni, ahol 10kg feletti példányok is vannak
(amur, busa, ponty)
Ez uszos bot lesz amit veszek majd, de lehet veszek majd a teleszkopos botom helyett egy 2-3 részes fenekezőt is tavasszal.Illetve engedélyt is kiváltom mindenképp, és olyan tavakra is készülök menni ahol megint nem kicsi halak vannak
Minden összel megyünk diót szeddni és ez akkor jól fog jönni

-
Kukorica2
csendes tag
Én egy gyengébb botot választanék
az ár teljesítmény paraméterek alapján ez egy dióverő bot
a valószínüsége nem túl nagy ,hogy sima fenekező technikával sok 10+os hal jönne (eddigi tapasztalataim alapján)és egy rugalmasabb,finomabb bottal sokkal nagyobb élményt jelent egy kissebb 2-3kilós ponty kifogása is.Ez persze csak az én véleményem.
>Ma végre megyek éjjelre horgászni
-
Dr.Én
veterán
válasz
krammerka
üzenetére
Szombat reggel én is megyek horgászni kb 10-11-ig, majd este vissza ugyan oda
(Igaz falunap lesz kis falunkban, de olyan hülye programok lesznek rajt, hogy inkább a horgászat fordul meg a fejemben, nem pedig a falunap)
Néztem botot is=csak botot), 3,6m-es három részes volt, és azt mondta aboltos hogy 15-18kg-os pontyot is elbír, a márkára már nem emlékszem, 7900ft-ért volt, és elég erösnek tünt szerintem.Majd fizi után veszek valami hasonlót
Sok halat holnapra

-
Dr.Én
veterán
válasz
krammerka
üzenetére
na igen ebben 100%-ban eggyett értek veled.Nyári meló után vagyok igy van egy kis pénzecském
abbol akarok majd pontyozni való botocskát venni
A mostani botjaim árai olyan 10-12000ft körbe mozognak(amit idáig vettem).
Asszem most majd kb 20000ft-ot el költök a horgász dolgokra
Azt bevallom vettem már 5 ft-ért botot a piacon, és orsó is kb ennyi volt, hát tény és való hamar eltört a bot, az orsóban meg a fék halt be
igaz házilag épitettem bele eggyet, igaz kerreget de fogott 
-
krammerka
őstag
A baj nem velünk horgászokkal van(a minőségi cucc megvásárlására gondolok),hanem sajnos a pénztárcával,az határozza meg,mit vegyünk meg.
Viszont ha olcsó bovlit veszel meg,az sajnos mindig többe kerül(utólag végiggondolva),mint ha egy keveset még hozzáspórolnál,és vmi márkás dologra adod ki a pénzt. -
Dr.Én
veterán
-
Dr.Én
veterán
válasz
krammerka
üzenetére
Nekem föleg Eurostar és silstar botjaim és orsóim vannak és nagyon megvagyok vele elégedve
Igaz majd aug.10-e után kapok lét, addig van időm válogatni
Shimano az tény és való remek márka, még nem volt szerencsém kiprobálni.
valami oly botot kénék venni, ami uszós szerelékes és pontyra, amurra tudjak vele vadászni.
valami 2-3 részes bot lessz ebből asszem, meg valami erösebb orsó
-
Dr.Én
veterán
-
Dr.Én
veterán
Akkor ez alapján keresgetek majd horgot pontyozáshoz
Köszönöm mindenkinek
-
SEMTEX
senior tag
Szia!
Véleményem szerint a 6-8-as méretek a legideéálisabbak, szinte bármiylen csalihhoz. Én például 20mm-es bojlihoz 6-osat használok, és szinte mindig jól akad. A forma sem mellékes, vagy a rövidszárú, vastagabb húsú horgokat, vagy a hosszú szárú, hegy felé hajlított formákat

-
Convex
aktív tag
-
SEMTEX
senior tag
Esetlge ha bárkinek, bármi PONTYhorgászattal kapcsolatos kérdése van, priviben nyugodtan tegye fel, megpróbálok válaszolni

-
Dr.Én
veterán
Az szép, akkor lehet nincs is benne hal, vagy nagyon bevannak etetve
Hát igen, akkor érdemes kimenni ha van is valami, ez tény és való
Én most akarok kimenni spiccel egy kicsit kishalazni a kis tavunkra a falunk mellett
Igaz viszek egy Orsós botot is, mert ha fogok egy Kis halat akkor hal szelete rakok fel hátha jön rá valami.Az eggyik horgászforumon mondták hogy ilyenre is kap a ponty, meg ismerösöm is mondta hogy fogott már kishallal ponytot. -
Lejszi
senior tag
hat tegnap ujra kint voltunk ujra a mezotarkanyi tonal de semmit nem fogtunk

adunk még egy eselyt majd neki (egy ejszakait) de ha akkor is ilyen gyér lesz a kapás és a kifogott halak mennyisege akkor hagyjuk az egeszet a francba....
kidobott ezresek.... mert még élményt sem nyujt a keves kapas miatt

-
SEMTEX
senior tag
Esetleg ha valakinek van információja Budapest közeli tavakról, ahol kevesen horgásznak, (és található benne bagyobb méretű ponty), privátban elküldhetné...

-
Dr.Én
veterán
Az nem semmi
magyarul elküldött
, ez nem szép töle szerintem
Én aohva járok ott olyan rendesek hogy ha reggel kimegyek pecázni veszek napijegyet, délig horgászo, haza megyek ebédelni és du simán visszamegyek a tóra(ugyan azon napijeggyel) és kényelmesen tudok ugyanugy pecázni sötétedésig
Én a helyedben pofán vágtam volna, vagy bedobtam volna vizbe szépen
Na igen én csak 10-e után megyek fizis tóra, adig futojeggyel horgászok

-
Dr.Én
veterán
válasz
krammerka
üzenetére
Jól teszed.Én legutolján hétfőn voltam haveromékkal sé né fogtam abban a hideg szeles időben 2db ~1,5kg pontyot.Már kétszer fordult velem elö hogy bedobtam a fenekezőt és egy pillanatra elfordultam(pipikéltem)és hallotam hogy koppan a kapásjelző.A féket kiengedtem teljsen és nem lett meg
Mondom majd máskor haver
Remélem fogsz valami szép halat majd
Arra a szép büdös kukoricára jönni kell valami szép pontynak
Hogy kell csinálni az ilyen kukoricát amugy, mert én a boltban szoktam venni az ilyen kukoricát
-
ficere
aktív tag
sziasztok.
Nyíregyházi vagyok erre nagyon sok tó található,csak az a gond,hogy eltünt a régi napijegyrendszer.Befizettél x ft-ot,és elvihettél 2db nemeshalat.Most pedig mindent kifizettetnek. -
Convex
aktív tag
Ma jöttem meg egy 4 napos túráról, hát eléggé rosszul jött ki ez a hét. Kaptunk hideget, esőt, szelet, vihart és villámokat. Egy félszigeten voltunk a tavon, ahonnan iszonyat szép kilátás volt az egész tóra. Csónakkal lehetett a helyet megközelíteni, így második nap elindultunk egy csónakos tó felmérésre. Láttunk nagyon jó akadókat, meg víz alatti erdőt. Mértünk mélységet, ami megdöbbentő volt, mert 15 méter volt a legnagyobb mélység a tavon. Ahonnan dobáltam már pár méterre 7 méteres mélység volt. Sajnos nekem nem adott halat a tó, de haveromnak 4db pontyot sikerült fognia 6-7,5kg. A legnagyobb egy szép spanyol pikkelyes potyka volt.
-
KrAt
veterán
Jövőhét Soltvadkert, megyünk faterral pecázni ezerrel, főleg, ha ilyen idő marad

-
Dr.Én
veterán
De várom már az Augusztus 10-ét
Megjön a fizim és mehetek pecázni fizetős tóra
Addig meg kell találnom egy jó tavat ahol lesz is valami 
-
Lejszi
senior tag
válasz
Kukorica2
üzenetére
Bérletes vagy vhol esetleg vagy ilyen gazdag vagy?
Azert ha minden hetvegen elmegy az ember es nem visz haz ahalat akkor az havonta -12000Ft. (és ebben nincs benne az uti kts a kaja és a csalik sem) Aki megteheti.... én sajnos nem
Mondjuk én sem azert jarok hogy meglegyen a napi betevő falatom, de azert ha fogok vmit és nem kicsi akkor elviszem. (hamar kifizettem a napijegyet)
Húú, ide de jó lenne elmenni: Benta patak
-
Lejszi
senior tag
kozben megtalaltam....

nem olcsók a jegyárak. ennyi pénzért fogjon is vmit az ember.
Véleményem szerint manapság nagyon megéri horgasztavat üzemeltetni.
A hétévégén a fickó aki mellettunk fogott egy 7kg-os pontyot arrol panaszkodott, hogy az elmult 3 pacázása alkalmával az összes halat vissza kellett dobnia mivel 5kg fölött voltak. magyarán kifizetett 3*3000Ft napijegyet de egyetlenegy halat sem vihetett haza.
-
Timocicu
senior tag
-
peterszky
őstag
-
Kukorica2
csendes tag
válasz
peterszky
üzenetére
Nekem egy versenyhorgász barátom használ szakállnélküli horgot (ha a körülmények adottak)és egy bojlis cikkben is olvastam róla.Továbbá versenyeken snecizésnél is beválhat csak sokat kell gyakorlni.
Énis match,feeder párti vagyok összel szivesen pergetek is,stégről viszont a hagyomás fenekezést is használom.
>Valaki esetleg nemtud Komárom Esztergom megyében Olyan napijegyes tavat ahova nemszükséges semmiféle tagságilap meg horgász vizsga?(és esetleg hal is akad)
-
peterszky
őstag
válasz
Kukorica2
üzenetére
Leginkább a pisztrángosok használnak ilyen horgokat, hogy kíméljék a halakat. Egyes helyeken kötelező a használata. Rakós/bojlis-ról még nem hallottam, hogy használnának ilyet (bátyám rakózik/bojlizik is).
Amúgy kinek mi a kedvenc módszere/felszerelése/etetőanyaga?
Nekem mostanra alakult ki egy botzsáknyi cucc, több évnyi "költekezés" után.
Elsősrorban match/feeder párti vagyok, emellet nem vetem meg a pergetést és a régi bombázó módszert sem
Megpróbáltam egy igen költséghatékony, de egyben minőségben is az élenjáró felszerelést összehozni:Matchbotos felszerelés:
Bot: Maver Diamond 390cm-es (10.000)
Orsó: Ryobi Zauber 4000, Spro BlueArc matchdobbal (25.000)A botot még a bátyám vette nekem egy horgászkiállításon, talán ez volt élete egyik legjobb befektetése
. Eredetileg túl puhának tartottam, de egy balesetnek köszönhetően kiváló bot lett. Bátyám elvitte kipróbálni, hazafelé már egy 10 centi és két gyűrű hiányzott róla. Azóta nagyon príma kis bot, remekül lehet vele a pontyokat is fárasztani. Neten már nem találok róla semmit, elég régi bot lehet.
Az orsót pergetéshez vettem, de végül a matchbothoz is betársult. Bátyám BlueArcja eladásakor a matchdobot megörököltem, mivel a vevő nem tartott rá igényt. Ha jól tudom, akkor a SPRO Passion (BluArc light) dobjai is kompatibilisek rá. kép az orsóról. Minőségi orsó, meg is látszik az árán és felszereltségén: két fém pótdob van a dobozban!Feeder:
Bot: Topmix T-Rex Carp Feeder 390cm (11.000)
Orsó: Okuma Longbow 40-es nyeletőfékes (12.100)Tested by József Papp -> A cikkben megtalálható a Carp Feeder széria is. Kiállításon is vállalták a cikk képein szereplő hihetettlen dolgok bemutatását
Nagyon jó bot! 3 véget adnak a bothoz, én a legerősebbet szoktam használni (piros).
Kép az orsóról
Okuma LB60 teszt
Az Okuma Longbow árfekvésének talán legjobb nyeletőfékese, egy picit tekeri a damilt, de nem számomra nem zavaró (bátyámé sokkal jobban tekeri, neki ahogy ellazul a zsinór, feltekeredik a botvégre, igaz neki 60-as van).Pergető:
Bot: Shimano Nexave 300cm (15.000)
Orsó: Ryobi Zauber 4000Sokat sajnos nem volt alkalmam használni időhiány miatt, de elnyerte a tetszésemet a bot/orsó kombináció. Halat még nem fogtam vele, csak majdnem
Egy hal a partig követte a műcsalit, de végül nem vágott rá, azthiszem domolykó lehetett.A rakós horgászatot én nem szeretem. Volt alkalmam kipróbálni többször is bátyám révén, neki egy Shimano Technium XTA-ja van + írt a Haldorádóra olvasói tesztet nemrég egy FOX Carp Ambushról. Nekem egy kicsit túl munkás a dolog és eléggé költséges is. A ládákat sem mondanám kényelmesnek
Amúgy is, én pihenni szeretek horgászat közben.Bojlizás már más. Az nem olyan rossz. De ezekkel a bika botokkal majdhogynem esélye nincs a halnak, így meg nem érzem fair játéknak
1-2x elmegyünk egy hétre, idén Háromfán voltunk, engem a környezet jobban megfogott, mint a horgászat.Etetőanyag:
Én az olcsó Tescós konzervkukorica és Tímár Citromos Ponty-Kárász kajájára esküszöm, még nem okozott csalódást.(kicsit hosszúra sikeredett
) -
Dr.Én
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Volkswagen Lupo 2002-es évjáratú eladó.
- Új, csomagolássérült Philips, TrueLife, Lovi cumisüveg melegítők/sterilizáló/mellszívó - garival! -
- Xiaomi Mijia Smart Socket Plug kínai WIFI-set keresek
- Nagyon szép, fehér Jura Impressa J5 automata kávéfőző profi cappuccino fejjel
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- BESZÁMÍTÁS! Huawei Watch 4 Pro eSIM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Dell Latitude 5530 i7-1255U 16GB 512GB 15.6" FHD TouchScreen Nagyakksis! 1 év teljeskörű garancia!
- KIÁRUSÍTÁS - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 Dock (akár 2x4K felbontás)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3205
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

az szép hal
Gratulálok mindketötöknek
Mikor oda értem mondta a krapek hogy tegnap telepitettek pontyot és amurt

Erröl még nem hallottam 
Amurt még csak 1,5kg-ost fogtam és az nagyon könnyen kijött, nem is ellenkezett 
az ár teljesítmény paraméterek alapján ez egy dióverő bot
a valószínüsége nem túl nagy ,hogy sima fenekező technikával sok 10+os hal jönne (eddigi tapasztalataim alapján)és egy rugalmasabb,finomabb bottal sokkal nagyobb élményt jelent egy kissebb 2-3kilós ponty kifogása is.Ez persze csak az én véleményem.

, ez nem szép töle szerintem
Steady74