- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- mefistofeles: Érdekes történések a hardveraprón...2.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
válasz
lumpy92 #95251 üzenetére
Szerintem nem kár érte.
https://www.tackle-deals.eu/MITCHELL-Full-Runner-MX8-7000Aki a hajtókarral zárja vissza a felkapókart, pláne egy ekkora orsónál, aminél a rugó akkorát csap, hogy a körmödet letöri, az megérdemli, hogy eltörjön a műanyag felkapókar konzol.
Amúgy tényleg egy jó órsó, egy vergődő bálnát ki lehet vele vontatni, csapágyakat kicserélve, féket tuningolva, hézagolva simán tudja a drága harcsás orsók teljesítményét (ezért is vettem, kapitális busára és harcsára is alkalmas). Tuninggal együtt 42e forintra jött ki.
-
galervin93
addikt
válasz
lumpy92 #95192 üzenetére
Elég lógós, ami nyilván egy pontyos nyélnél teljesen ok, hisz ahogy görbül rengeteg erőt levesz a rögzítési pontról (menet), nem törik el stb. Kihúzod vele partig a halat majd ott a szákfejnél fogva kiemeled. Kisebb halakra viszont kényelmesebb és sokkal gyorsabb a peckes nyél, mert ott merítesz és a nyéllel emeled is a halat.
Önmagában a súly nem minden, bár fontos, de a súlypont talán még fontosabb, egy fejnehéz nyél-fej kombóval kínszenvedés a peca, a csuklód-alkarod nem köszöni meg.
A Benzar is csak azért érdekel, mert videó alapján egész merev - erre vagyok kíváncsi, hogy mennyire is az a valóságban.Szerk.:
Redneck
Pellet waggler nagyon megy ott, jó móka, csak rohadt fárasztó. -
dik
őstag
válasz
lumpy92 #94870 üzenetére
Tökéletes megfogalmazás! Nagyon egyet kell értenem...
Pár éve ezt mondogatom lassan eljön az idő 1 ügyvéd, 1 jogász, 2 titkárnő kell ha le akar mennyi az ember egy kis sz.ros pecára. Drága kis Masterem lassan tényleg nem lesz elegendő a peca cejgnek egy vicc kezd lenni az egész... -
-
galervin93
addikt
válasz
lumpy92 #94445 üzenetére
Na mivel nem kell semmi, abbú csak a baj lesz, mer' csak elcsábulok.
Grillo
Uuu baszki.Kitartást és mihamarabbi felépülést!
PpenoO
Entschuldigung, telefonon néztem, ott instant vi-s URL-re ugrott (böngészőben; mert amúgy ott meg Ali appot használok), asztali gépen már látom, hogy rendes jó öreg kínai a link.
Nagy bátorság nincs benne, pont ugyanúgy megy minden, mint 1 dolcsis terméknél, normális eladótól kell rendelni, ez az egésznek a lényege, nem ilyen 3 eladott termékkel rendelkező 2 napos shopból. -
PpenoO
őstag
válasz
lumpy92 #94441 üzenetére
Ha a parkolóban nyomsz egy videós stressz tesztet, lehet érdekel a dolog.
-
twine
veterán
válasz
lumpy92 #93921 üzenetére
Linkek sajnos nem tudok, mert egyetlen sem lehet már kapni így látom, de kiindulási alapnak talán jók lesznek a képek, típusok....
a "mindent is fogó" (ott ahol én használtam)
ez pedig a DW24...Domi, Balin,de adott két csukát is
Szerk;
Bocsánat ha úgy tűnik az írás alapján mintha egy ork lennék, de telefonról nyomtam út közben -
sasa311
veterán
válasz
lumpy92 #93405 üzenetére
Tudom, Peti volt kinn. Folyamatos kontaktban vagyunk páran akik igyekszünk kitalálni új dolgokat, hogy mikor mi működik. Mikuláskor Pl Andiekkal voltam kinn (akkor is akasztottunk 3-at de csak 1 jött ki)
Steady
Én nem szoktam csak busazni de itt a radar Dec 6-rol (mielőtt elkezdtünk busara dobalni). Ezek nem busak és az első törés utanin 15 méteres sáv tele volt. Az első törés vizallastol függően 8-15 méterre van a parttól. Ha alacsony a víz a mester megrakózza bPersze Jankovics (ha igaz a videó) valami 90 méterre dobált.
-
törölt tag
válasz
lumpy92 #93378 üzenetére
Pergetőhorgásztársaknak egy karácsonyi ajándék. [link]
Van egy második része is . Van egy csukás is ezen a csatornán Ppenoo kolléga figyelmébe ajánlom azt még nem néztem végig csak belenéztem de jónak tűnik.Nyilván azért vállalta el ezt a beszélgetést egyben reklámozza is az általa forgalmazott dolgokat mint nagyker. Sok olyan dolgot mond amiért érdemes megnézni. MOndjuk amit a varivas új szuperzsinórjáról mond azt akkor hiszem el ha kipróbáltam. Vékonyabban is tudja azt amit más zsinórok így általánosságban. Ezt azért nem nagyon hiszem de lehet egyszer kipróbálom de ha az szarabb lesz mint az 1000 éves power pro soha többet nem kísérletezek zsinórokkal.
Egyébként ez régen nagy úszós versenyző volt vszínű ismeritek rakós botos versenyzők. Világbajnok is volt.
-
-
hermanyi
addikt
válasz
lumpy92 #93283 üzenetére
Meg kell tanulni dobni . Én is szenvedtem vele rengeteget . De idővel rá áll a kéz, hogy ki kell pattintani a dobásnál és akkor nem kezd el forogni a levegőben és nem akad össze . Ma 2 x sikerült összeakasztanom 9-15 óráig. Én a levelekkel küzdöttem állandóan összeszedtem őket ,és ugye akkor is elfelejti a dolgát
Ervin nagy szájuk van simán megfogják a 3-4" gumit
-
törölt tag
válasz
lumpy92 #93270 üzenetére
Hol van ez a csatorna ? Múltkor is ezen dobáltál talán, vagy nagyon hasonlón. Ilyenkor lehet a csillógósabb cuccokat is dobni vsz, vagy legalábbis én ilyenkor szoktam azt is megpróbálni. Még nem szólaltak meg miért kapott vagy nem kapott.
Hermanyi: A pergető mester, 0,10-es fonott bírta?
Régi bot vagy új bot már? Megette rendesen ? Ha Lurefans blade-re horog bírta a kiképzést nem gyűrte szája szélébe volt vagy a csontosabb részen ?
-
saen
veterán
válasz
lumpy92 #92925 üzenetére
Szerintem senki nem mondta, hogy nem lehet olcsó orsókkal horgászni. Azokból fogy messze a legtöbb és ország/világszerte nagyon sok van forgalomban és hosszabb-rövidebb ideig tolják velük. Vízparton is ezeket látom a többségnél.
Gyerekként nekem is kifejezetten olcsó orsóim voltak, tudtam velük horgászni és halat fogni is. Ettől függetlenül már akkor vágytam arra, hogy azért magasabb polcról szemezgessek, ügye akkor még ilyen dolgok se voltak, hogy azonnali visszaforgásgátló...Az orsógyártás viszont változott az évek alatt. Ma már nem cél tartós orsókat csinálni és a 40-50k-s modellek sem azért kerülnek annyiba, mert többet bírnak. Egy barátom pl nagyon sokat horgászik és nem szokott drága cuccokat venni. Neki másfél év volt széttekerni egy Ali-s Tsurinoya orsót. Nem tört el, használható volt még, de karbantartás mellett a kopás annyira látszott már rajta, hogy lógott mindene, inkább nyugdíjazta. Persze ehhez az is kellett, hogy mindig ugyanazzal menjen horgászni... Ami a polcon pihen az ügye nem kopik. Egy ilyen kategóriás orsó itthon bőven a 40-50k kategória, vagy felette inkább... Botban is volt, hogy azért kellett új pergetőbotot venni, mert a stucni annyira elkopott, hogy már nem tudta rendesen összenyomni és félt, hogy használat közben szétcsúszik... Persze lehet, hogy valahogy ezt még lehetett volna javítani/orvosolni, de ennyi használat után azért vágyik már az ember az újra.
Szóval nekem aki azt mondja, hogy 10-20 évig is használ egy belépő szintű cuccot, az azt is mondja, hogy keveset használja. Ezzel persze semmi gond nincs, de azért vannak akik sokkal többet horgásznak és ha sokat kap a cucc, akkor használódik is el.
Nálam sem kopnak így a cuccok, viszont pont ezért veszek olyat ami kifejezetten tetszik, mert ezeket hosszú távon megtartom és élvezem velük a pecát.
-
törölt tag
válasz
lumpy92 #92925 üzenetére
Persze az is benne van ma már van egy csomó eszköz ami leginkább semmire se való. Semmilyen horgászathoz nem passzol igazán. Így fel van adva lecke a felhasználónak mire is lenne az ideális.
Azért monofil zsinórral mondjuk egy fenekező boton ahol nem akadóban horgászik csak fogdossa ezeket a telepített pontyokat átlag méret 1,5 kiló ahhoz azért nagyon gagyi dolog kell ettől tönkremenjen gyorsan. Feltételezve amikor elakad nem az orsót terhelve tépi be, és amikor jön az 5 kilós ponty akkor nem az orsóval csörlőzi. Mert az lehet ki is nyírja az első alkalommal a nem túl acélos szerkezetet.
Nekem ami tönkrement fx50 silstarom esztergált hozzá haverom egy alkatrészt nincs kidobva . Nem olyan finom a futása de egy léki horgászathoz még jó . Főleg így , hogy soha nem kell léki horgászni.
Így sokat nem fut. Sajnáltam volna eldobni mert annyit járt a vízparton régi eszköz .
-
törölt tag
válasz
lumpy92 #92925 üzenetére
Felhasználón is sok múlik. Mire használható az orsó pl fonott zsinórhoz jó e , nehéz pecához jó e stb. Amivel a legtöbb ember kinyírja az orsóit amikor elakad húzza úgy az orsó is terhelődik. Második díj amikor fárasztásnál orsóval csörlőzi a halat. Fonott zsinórnál ilyen használattal még könnyebb kárt tenni az orsóban .
Egyébként az orsóknak a szétszedése szervízelése nagyon túl van pörögve. Egy átlagos felhasználó pecázik egy évben mondjuk heti egy alkalmat számolva 50 alkalommal. Feltételezve nem egyetlen felszerelése van és különböző módszerekkel horgászik akkor mennyit tekerte azt az orsót? Ezért szétszedni évente. Ha az az orsó rendesen össze van rakva rendesen van benne zsír és oda való zsír van benne akkor szerintem 5 évente se biztos, hogy szét kell szedni. Egy igazán jó orsó szerintem az eredeti zsírral 30 évig évi 100 nap használat mellett se menne tönkre kivéve a pergetést ahol nonstop tekerve van.
Persze ha valaki harcsázni indul mondjuk egy mai banax helikonnal ha már szóba került és fonott zsinórt rak rá és megakaszt egy kölökharcsánál nagyobb méretet lehet az első utolsó pecája volt. Egy régi szériás eredeti helikonnal meg ilyen használattal 20 év múlva is orsó. Neve van még az orsónak a beltartalma teljesen más. Mire lehet jó 2 kilós pontyokat 22-es monofillal egy finom bojlis bottal . Vagy a 20 évvel ezelőttit kell használni és az mondjuk pontyozásnál kb sose megy tönkre normális felhasználónál.
Ha már a régi orsók régen a pótdob is alap volt. Régi jó kis stradicomnál itt figyel a pótdob , ma ez luxus már. Lényeges különbség szerintem ha komolyan használ valaki egy orsót nagy előny a pótdob sok módszernél.
-
törölt tag
válasz
lumpy92 #92807 üzenetére
Dunán könnyebb megfogni pergetve. Ott a kőruganyok mögött nem az iszaptengerben hanem ahol a víz még kicsit áramlik. Ruganytól függ mennyire van feliszapolódva van ahol teljesen a partnál is jó még.
Ilyen helyen elég egy körforgót megtartani minimális sebességgel húzni a víz alsó 1/3-ban. Vagy egy támolygót sokszor csak botvégről emelgetni (ha elég hosszú hozzá a pergetőbot 1,8-as és hasonló félbotokkal nyújtózkodni kell nagyon) . Így végigmész egy kis rugany folyással ellentétes oldalán jó esetben 4-5 csuka minimum. Egy kis semmi ruganyon. Egy nagy ruganyon nem tudom mennyi de azokon sokszor olyan meredek részek vannak veszélyes lemászni a vízig az oldalán nem ér annyit egy csuka .
Vízállásfüggő persze. Gumival is lehet ezeken a helyeken. Elég azt is emelgetni sokszor botvégről . Csak amikor beljebb húzódik télen a kishal akkor a csuka is, inkább ősszel jó pályák ezek .
-
törölt tag
válasz
lumpy92 #92807 üzenetére
Nincs mit. Sárgával én télen olyannal már fogtam nem egy kettőt ami az egész hal sárga de ez a nem fényes fajta hanem teljesen matt piszkossárga szín sötétsárga vagy nem tudom hogyan mondjam. Nagyon tiszta vízben pl Szálkán ott azért is nehéz pálya csukára mert nagyon tiszta a víz nem csak télen. Néha nyáron is van úgy 1 méternél mélyebbre lelátok csónakból. Ott csukát se olyan könnyű becsapni pergetve. Látom az emberek dobálóznak de nem sokszor fognak . Pedig lehet azért pergetve sőt néha sokat is fogni ott , régen sokat dobáltam rá én is partról. De nehéz pálya ezért mert nagyon letisztult és ahogy hűl a víz még nagyobb az átlátszósága.
Ilyen helyen napos időben naplemente és utána amíg besötétedik az sokszor nyerő csukára és olyankor ha nem is eszik annyira megjön az étvágya.
-
törölt tag
válasz
lumpy92 #92804 üzenetére
Ha van duplafarkú twistered nem baj ha nagyobb fajta, de variálhatsz is a méretekkel és a dupla és szimplával. Ha napos idő akkor matt legyen az is a színe is. Azok egész lassú behúzásnál is nagyon jól mozognak nagyon veretnek. Ha picit raksz akkor a bugyli csukák közül több fogja megtámadni valószínű de azért meg kell próbálni. Lehet lassú húzás kell neki főleg ha ilyen napos időben nem nagyon eszik. Jobb azért a ködös borús pergetni letisztult vízben csukára is.
-
törölt tag
válasz
lumpy92 #92804 üzenetére
Fényes a forgókapocs. Ha jól látom ezüstszínű. Ilyen napos időben letisztult vízben nem ideális. Lecserélném bronzszínűre vagy feketére. A gumihal színe nem tudom mennyire csillogó az a flitter ami benne van. Ilyen napsütésben tiszta víznél valami természetes vörös , piros szín flitter nélkül és ha kombinált szín akkor piros fehér úgy a piros a több inkább benne és a fehér se hófehér inkább piszkosfehér matt színű. Az se baj ha a piros nem ez a nagyon rikítós piros hanem olyan sötétvörös mattabb színű. Kb ezeket változtatnám. Még a horgot pár mérettel növelném az öblét minimum és a szárhosszát is egy kicsivel. Mondjuk a horog méret a kapást nem befolyásolja, kivéve ha az is csillogós de az bronzosnak néz ki a képen.
Ha a csali rendben akkor a bevontatás mélysége , sebessége a helyek, sokszor ilyenkor már kicsit a mélyebb részek felé húzódik a csuka is. De ha valahol látsz sok kishalat mozogni ott biztos, hogy lesz csuka ilyenkor .
-
hermanyi
addikt
-
törölt tag
válasz
lumpy92 #92601 üzenetére
Körösi holtág , szép helynek néz ki. Csuka az mindenhol jól érzi magát és tud szaporodni nem egy kényes jószág. Kíváncsi vagyok mit fogtok itt. Nagyon elszánt vándorhorgászok vagytok ilyen messzire elmentek egynapos horgászatért. Jó régi víz most nézem nem mai gyerek ebben akármi is előfordulhat ragadozóból . Ez már jobban néz ki horgászatra mint egy Döme féle pontynevelő tó. Még ha nem is jön semmi élmény egy ilyen helyen horgászni. Felénk tele van régi Duna holtágakkal csak akkora nádas van csónak nélkül nagyon nehéz pályák. Be is van építve némelyik hétvégi házak kertek a vízig.
-
PpenoO
őstag
válasz
lumpy92 #92503 üzenetére
Megy gyakorolni 15.ére.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
lumpy92 #92446 üzenetére
Az 5.re jártunk majdnem 15 évig pecázni, aztán meg a mellette lévő Dan-zugra. Talán nem lesz eső, így bele lehet menni végig, egyik végén le tudjuk tenni az autót és lehet pergetni-sétálni.
Ha Gyoma felől megyünk a gáton, nem kell gáthasználati engedélyt váltani/fizetni?
KösziPpenoO: de, igen, ez az.
-
-
diablo1984
veterán
válasz
lumpy92 #92085 üzenetére
Pár amúgy is filléres úszót akcióznak, hát rendelten vagy 30at belőle, minden méretben, valamint 2,4es maver hybrid gumit(5500huf a 6 méter, 2 topra elég, egy fokkal olcsóbb mint a 3 méteres preston(3500ért). Ez jó lesz fox matába, igaz 100ft-al drágábban a futár házhoz hozta volna. Kíváncsi vagyok, hogy ennyi "verseny" úszót hogy csomagolnak be, hogy ne sérüljenek....
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
lumpy92 #92085 üzenetére
Jövő hónapban Fekete Péntek, leakciózzák egyben amit a napi akciókkal nem tudtak a jámbor pacásoknak elsütni.
Van megint egy csomó kuponom, az újsághoz (MAHOR előfizetés) jött azt hiszem 6x1000 ft.....
Meg vásárlás után is van, megint....Elköltöm, aztán megint adnak.
Most Hermanyi mester saját magát fojtogatja a rózsaszín nyakkendőjében.......
Kuponjaimmal, vásárlásaimmal, meg az alsópolcos cuccaimmal mindig őrületbe kergetem. -
galervin93
addikt
válasz
lumpy92 #92040 üzenetére
Meglepően jó kis vizecske, bár kicsit zajos, hangos a főút a szomszédban, hiába az idilli látkép.
A Nevis Motive csak azért van befényképezve, hogy Redneck kolléga ne aggódjon a bot miatt, lehet azzal is halat fogni.
Tegyük hozzá jobb lett volna egy finomabb pálca, mert a 3-as fejet már nagyon nehezen érezni vele, tervezek is valami 0-7 gramm körüli pálcát ilyen könnyű fejekkel történő tavi pecákra.
-
Redneck
nagyúr
válasz
lumpy92 #91923 üzenetére
Megnézem még ma, mert a szűk folyosón félálomban mozgattam meg, úgyhogy semmi sem biztos. Korrekt minőségű pálcának tűnik. Ha nem jön be, marad az Okuma és a Daiwa drágábban.
Kezdésnek 3 és 5 grammos jig horoggal vagy offsettel, plusz olcsó, 6-8 centis gumihalakkal akarok próbálkozni.
-
galervin93
addikt
-
Spoon16
tag
válasz
lumpy92 #91600 üzenetére
Igen,erre a hosszabbikra gondoltam. Valóban kevésbé flexi,mint például az emlegetett Rapala,de nekem kézreáll,működik. Morával tuti nem fogsz mellélőni, én simán dolgoztam már fel keszeget-kárászt is vagy 5 kilót egy sima Companionnal. A kedvenc márkám, nem tudnám megmondani mennyi van belőle itthon
-
sasa311
veterán
válasz
lumpy92 #91605 üzenetére
Kell hozzá 1 db busafa, ami most neviss 990 Ft a fém és amíg be nem téped örök. Én 1 db-ot teptem be 3 év alatt.
De vállalkozó szelleműek egy 40! Forintos kullobol hajtogatnak egyet. Szomszéd bácsi akinek a halat szoktam adni tegnap mondta csinált egy délután 10 db-ot bogyoka fa mintára, majd ma átmegyek megnézem -
törölt tag
válasz
lumpy92 #91577 üzenetére
Nekem 2 db Marttiini filézőm van. 19 centis a nagyobb a másik talán 15 rövidebb. Van még valami noname egész rövid. Az egyik Marttini fekete pengés az kb 20-25 éves lehet , semmi baja. Csak filézek vele . Szóval jó szerintem, de ár/értékben a legjobb választás e azt nem tudom.
Ha nagyon biztosra mész halboltokban rákérdezel ott naponta lefiléznek pár mázsa halat.
Marttiinivel nagyon mellé nem nyúlsz szerintem.
-
galervin93
addikt
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
lumpy92 #91577 üzenetére
Nincs tapasztalatom nem használok ilyen célra semmit. Egy ilyenem van amikor én is nézelődni kezdtem valami "komolyabbat" keresve ,hogy valóban éles legyen ,de ez nem könnyű.
Viszont ezt dícsérik igaz drágább is ,jó biztos van ennél drágább is ,de ha kés mániás lennék szerintem vennék ilyet én is . -
-
jjohn
aktív tag
válasz
lumpy92 #91464 üzenetére
Szerintem az O'reel most nagyon megy, több oldalon néztem és elfogyott címke van sok helyen. pl.: O'REEL EDGE 6000 FS 5+1BB nyeletőfékes orsó.
Valóban hobbi pecára tökéletesek az olcsóbbak is, na nem az igen gagyik.Gondolom emlékeztek még tavaly Zoli bátyó ajánlotta nekem, hogy jó áron van, OREEL EDGE 6000 FS 5+1BB nyeletőfékes orsó. Meg is vettem akkor 11 990 Ft volt. Imádom nagy behúzás, a féket röviden lehet teljesen befékezni (erről már írtam feljebb valahol), lazán fut, nem nyaklik.
Ha visszaemlékezünk akkor anno a Silstar nem volt egy rossz márka, ugyanúgy az eurostar, eurohold sem. Ezekből lettek a tovább fejlesztések. Még van abból a korból orsóm, karbantartott, úgy néz ki mintha új lenne. Nem mondom nekem is tetszett az akkori Shimano.
Régen az volt vigyázni a made in china feliratra, ma már az a gyanús, ami nem ott készült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- Külpolitika
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, Fapad, Extra
- Xiaomi Vacuum S20 bontatlan új fekete
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 6500 4 mag 4 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- DDR5 16GB 8GB 32GB 4800MHz 5600MHz RAM Több db
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest