- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- bitpork: Meglátjuk mit hoz a jövő
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2024-07-24 09:20 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Az íze kárpotol

Amúgy a halak többségének vannak orrnyílásaik és a járatokban speciális receptorokkal rendelkeznek, amikkel érzékelik a vízben lévő illóanyagokat iletve vízkeménységet, így az etetőanyagból/csaliból kioldódó vegyületeket is. Bizonyos oldatok jobban ingerlik őket, mint pl a "sajt" a márnákat.
Magyarul számíthat az "az illat" is, ami nem egyenlő az ízzel, de inkább a kajában lévő szénhidrát és fehérje (aminosav) összetétel amire utaznak a halak. Ennél viszont még fontosabb, hogy megtaláljuk a halat és az éhes is legyen

-
galervin93
addikt
Úú, micsoda angol kerti tó.
Már ha erről van szó. Amúgy imádom, ha a zöld gyep vízpartig ér, olyan jó fílingje van. 
Viszont az ég mentsen meg attól, hogy valamelyik kanyarba kerülj, különben totál szívás a keresztbe dobálás miatt.
Mindenki ki akar dobni a világból, előbb-utóbb összeérnek a végszerelékek. 
PpenoO
Kb. ahogy a mester mondja. Bízom a rövidben, mert messzire még a közelinél is rosszabbul keszegezek.
Elvileg a halak már megszokták az új partot (2 éve volt rendezve), és egészen kint is lehet fogni őket. Ha 20-25-ön lehet fogni, akkor 300-330-as bottal kényelmesen lehet pecázni. Kivéve ha az időjárás nem úgy akarja, legutóbb ott olyan keresztszelem volt, hogy 35 körüli távra 360-as bot kellett meg window kosár, alig lehetett normálisan horgászni. 
-
galervin93
addikt
Nem terveztem idén, de végül addig beszélgettünk róla asszonnyal, hogy csak beneveztem a Desedára a hosszú előkés feederre.
Maty-ér a másik helyszín, az is jó buli lenne, de az inkább pontyos peca (ráadásul május végi időpont, sok liter kukorica és tekerni kifele a kilókat). Deseda viszont április közepe, hűvösebb víz, és keszeg peca, jobban szeretem. Mondjuk jó hogy átfutottam gyorsan a versenyszabályzatot, meglepett hogy 3 fordulós, de végül is jobban fel lesz etetve így a pálya, kiegyenlítettebb az egész verseny.
Látom a method is 3 fordulós. Melyik helyszínt választottad? -
Redneck
nagyúr
Elvileg az is változott idén, legalábbis a MOHOSZ közleménye alapján úgy értelmeztem. Mindegy, majd megtudom ha bemegyek leadni. Remélem jövőre már digitálisan is le lehet, mert ez a papír alapú bohóckodás nem tetszik.
Másik ismerősöm 2023-ban valami 5 rongyot fizetett a száz éve le nem adott napló miatt. Ez most 6k ha jól értelmeztem.
-
balou84
tag
Onnan még nem, de úgy látom ugyanazok üzemeltetik, mint a harcsazas.hu oldalt, onnan már vásároltam. Lassú rendelésfeldolgozás, 0 készlet, mindent rendeléskor próbálnak beszerezni aztán vagy sikerül vagy nem. Fix 1790 Ft szállítási díjjal számolj pluszban.
-
A Zéé
addikt
Walter felé Supernova 390-et néztem még, mert abból a 330-ast is kedvelem, ne nem tudom... Nekem is furcsa ez a messzi dobálás, meg az ilyen 60-70 grammos kosarak is, de lassan minden tavon ez kell.
Steady mintha tavaly szilveszterkor a 390-es MH ByDöme Gold Serie-val mintha tudta volna a 100 métert dobni, de lehet rosszul emlékszem, meg a ByDöme, mint márka nekem továbbra se szimpi
-
galervin93
addikt
Leteszed a fűbe a telót, még csak vízpartra sem kell menni, csak a falu végibe.

A súly nem igazán mérvadó ilyen szempontból... Nyilván vannak fizikai korlátok, de egy jó botot ésszerű használat mellett nem lehet eltörni.
Nekem a legelső, Benzar Competition széria tört egyszer (nyilván versenyen), a 390-es B-tagja, de user error volt, túlterheltem. (Ha már súly, van vagy 200 gramm az a bot.)"az ipar nem okvetlen a hosszútávú használhatóságra épít manapság."
Egy horgászbotnál ez a tervezett elavulás nehezen kivitelezhető... Legalábbis a blank tekintetében. Gyűrű, annak rögzítése, orsótartó, lehet gagyi, a nyél anyaga mállhat stb., de a blank az vagy működik vagy nem.
Anyaghiba nem feltétlenül jön elő, ha valaki nem terheli határig, akkor rejtve is maradhat. Ezért kell első alkalommal (de lehetőleg "nulladiknál", boltban/terepen) meghúzni. Törjön ha törni akar, de ne peca közben. -
mdav88
aktív tag
Akkor meg szvsz nincs miért aggódni
Ha anyaghibás (és a gari csak arra vonatkozik), hamar kiderül, a gari tavasszal is védeni fog. A bot állapotán látszani fog, hogy nem agyonütött darab. -
mdav88
aktív tag
A súly a megbízhatóság jele
Viccet félretéve, azért az egyre modernebb gyártástechnológiák és anyagok, egyre jobb blankokat engednek készíteni, én bízom ebben az elvben mégha tudom is az ipar nem okvetlen a hosszútávú használhatóságra épít manapság.
Valljuk be, fogyasztóként azért csakcsak kedvet kapunk pár évente újítani, nem? -
mdav88
aktív tag
Szerintem bátran bele lehet vágni, ebben az árkategóriában szerintem jót megy a benzár manapság. Számtalan videó van róla, és bár nem pártatlan a rendszer, attól még a kulcsfontosságú részleteket meg tudhatod belőle.
A concourse method feeder botokról rebesgeték, hogy törik, de ettől függetlenül sok versenyhorgász eszköztárában ott figyel, magas igénybevétel mellett.
Nekem a sima concourse feeder volt, új is, használt is, én nagyon kedveltem. Most a Concourse light és a Concourse method light botokra kívántam rá, azon botok paraméterei nekem nagyon tetszenek
(megtévesztő az elnevezés, és azonos a dizájn, de két külön botról van szó.) -
galervin93
addikt
Megrendeled, kipróbálod, csinálsz róla videót - ha törik irány reklamálni (videó téged véd), ha nem, használod egészséggel.
-
Redneck
nagyúr
Bocs, kevertem kicsit! Az valóban a Vanity dömésítve. 30g-os methoddal nincs gondom a dobással, de a rövidebb, merevebb botommal pontosabb vagyok. Valószínűleg a nyúlósabb spicc miatt kevésbé pontos a feeder.
Zoli bácsi:
Ezért kell vinni az asszonyt is pecázni.
-
Redneck
nagyúr
Nekem Dömés van ilyenből, 330MH 40-90g, szerintem nagyon hasonló, de csak két egyforma 3oz spiccet adtak hozzá. Szépen dolgozik, a 4-6 kilós halakat jó volt fárasztani vele. Érzésre és szemre két nagyobb leakadt, és már kicsit nyúlósabb volt az érzés, szakállas horoggal valószínűleg meglettek volna.
Örülök hogy megvettem, 15 rongyot simán megért.Sajnos nem tudok menni fórum pecára, éjszakás leszek, és reggel végzek.
-
Koncipappa
csendes tag
Én is nézegettem ezeket a botokat korábban. Esetleg egy Nevis Vanity-vel össze tudod hasonlítani?
Azon őrlődök még, hogy a 360-as Excite-ból a 90-est merjem-e vállalni a 30-as flat method kosárral, vagy biztonságosabb lenne a 120g-osat választani, csak abban az esetben nem tudom mennyit "butulna" a bot. A Vanity-m amúgy 40-100g-os. -
K_Gabor
tag
Igen
-
Steady74
Topikgazda
Az igen, horgászház! Amolyan mencave?
-
hermanyi
addikt
Az nem baj ha hajlik. legalább rövidebbre etetsz 20cm el mint ahová horgászol . De van megoldás rá. Kisebb gombócokat rakj a csészébe.
-
Steady74
Topikgazda
Szép helyen vagy!

-
hermanyi
addikt
Jaj az a 777 de jó pálca volt anni. De hogy modernizáltad egy Browning toppal nem vagy hüle azé van ,hogy használjuk öket semmi sem tart örökké. Én a 3001 es Toledo carpot használom egy most 3000 Angol fontos bot [link] topjával
Ja a whisker x em is megvan még de az Ordasra levinni (volt már ) odafigyelést kér
Amúgy ezt az egész pecát úgy kell felfogni, hogy használati tárgyak vannak nálad . Azt ha sérül na bum
Ezért van a botzsákba nálam egy Match bot is ,ha durran a rakó akkor max matchezek egyet
Most forumpecán is csak úgy recsegett a rakó az első halnál . Na de fárasztás közben azért összetoltuk a tagokat rendesen és utána már nem volt gáz
-
Steady74
Topikgazda
Én megtettem mindent, hogy legyen első kézből infód a rakós pecához, hogy a Mestert lásd botkezelés közben (én kutyaütő vagyok hozzá képest).
Ha véletlenül mégis eltévedsz egyszer fórumpecára, dupla welcome drink-et fizetsz
-
Steady74
Topikgazda
Szombaton a 14+ -os pontynál úgy nézett ki a rakósbotom, mint egy jobb feeder, akkora karika volt benne, nem tört el.
Jövő szombaton ha jó idő lesz, a Mester meghívására Kiskunhalasra megyünk rakózni egyet. Ha van időd gyere, pecázunk egy jót. -
Steady74
Topikgazda
a 30 az nem is sok. Pl pontyozáshoz kétféle horgot használok, egy Milo szakáll nélkülit és egy Guru szakáll nélküli horgot. Ezekből ezeket kötöm horog /zsinór)
- MILO 14/14, 14/16, 12/16, 12/18, 10/18, 10/20
- Guru ugyan ez, csak ott van egy 10/22 a végén. Ha mindegyikből kötök 4-5 db-ot már 60-65 db. -
diablo1984
veterán
Bár jobban belegondolva, biztos nem fogok 30 előkét kötni, nagyon felesleges volt ennyi úszót rendelnem, de már mind1, enni nem kér
-
Steady74
Topikgazda
Volt ilyen. Beletettem a botot és bólintott előre vagy 20 centit a spicc. Eladtam. De ha meggyőzött, akkor kipróbálta, tudod mit vettél. Első pecáról kérünk képeket ám!
-
Steady74
Topikgazda
ha befűzted már a botba a gumit, akkor annyit csinálj meg szárazon, hogy koppra kihúzod a gumit valamelyik végén. Ezt csináld meg 4-5 alkalommal, és elvileg nyúlik annyit, hogy a vízparton már nem fog. Ha még nem fűzted be, akkor 30 centinként fogj rá a gumira és úgy nyújtsd meg totál. Kell a guminak ez az előnyújtás.
Hermányi: pontosan
és még így néztem fél percig hogy miafsz volt ez -
hermanyi
addikt
kárászozni kis pontyozni jó ez a Dura .
Steady amit írt azok erősebb gumik , de szerintem el van tévedve kicsit a 12-16 (fekete) a régebbi gumi (én ezt használom kb 4 éve) . Igaz szombaton hallottuk ahogy végig csattog a toppszett belsejében ,míg a halacska elúszott az egész szerelékkel , magával vive a kedvenc úszómat
-
Steady74
Topikgazda
-
Steady74
Topikgazda
nem nehéz csak ha megszalad a fúróhegy máris két lik lesz egymással szemben a toppon. ha teheted vidd el olyan emberhez aki már csinált ilyet. walterboltban meg szokták csinálni de lehet, hogy a Mester is megcsinálja, vagy ajánl valakit.
Jut eszembe, fsza rakós pontyozás volt a hétvégi fórumpecán, jöhettél volna, hogy a rakós legyen túlsúlyba, ne a fedder, vagy legalább egalizáljunk
15 kg volt a teteje ami kijött. -
PpenoO
őstag
Matchfish.hu-t kérdezd meg, ők forgalmazzák a Milot itthon.
-
hermanyi
addikt
sehonnan . mérd meg a külső átmerőt ahova a toppod megy és akkor lehet keresgélni ,melyik más márka topja jó hozzá. Nekem a 3001 Toledohoz az UK daiwa toppok jok
777 egy nagyon jó pálca volt a maga idejében . -
Koncipappa
csendes tag
Köszönöm.
A 25-ös dobóelőke meg főzsinór egyébként azért szerepelt, mert már sok helyen nem lehet 25-ösnél vastagabb zsinór a szerelékben - még dobóelőke esetében sem.
A Vanity-hez amúgy passzol a 35g-os kosár, vagy lehet rá nagyobbat is tenni? Úgy rémlik, ez amolyan arany középút tömeg ennél a dobósúlynál.
-
Steady74
Topikgazda

-
sasa311
veterán
Nem tudom, én évek óta csak zsákos aqua -t veszek. Vicc, hogy minden "gyártó" aquat csomagol 6-800 grammos csomagba kis aromaval 2000-ert...
-
Steady74
Topikgazda
Most nrm azé', de kb 3 hete voltam Majosligeten, rövid beszámolót írtam róla, ahol linkeltem, h innen vettem az aqua-t. Gyors szállítás, jó minőség, ajánlott bolt.
-
szab13
aktív tag
Köszi ,megnézem
-
mdav88
aktív tag
Ez jo kerdes, hetvegen karaszok ugy elleptek, hogy ketpercenkent huzhattam ki oket. Mondjuk ezaltal egy eleg jo peca kerekedett a vegere, aztan egy ures kosarra megerkezett a becsuletmento 5kg-s ponty.
Tokmindegy mit tettem fel, hiaba utottem fel majas cuccal az etetot, ugyanugy huzta a karasz. Meg onnan is az apro jott, ahonnan normal esetben a ponty. Mellettem kettovel a ficko atallt bojlira, es onnan kezdtek jonni neki a pontyok es amurok. Persze ezt versenyen nem tehted meg😅
-
BlackmMmDog
senior tag
Nekem ez vált be:
Natúr Aqua-va és hozzá barna csali , aromát elkell felejteni. -
mdav88
aktív tag
Korábban linkeltem egy jászberényi boltot, ott volt készlten még januárban 10e forintért. Keress vissza.
-
Zoli bácsi
őstag
Persze megértelek, de igazából semmibe nem kerül, ha amúgy tetszik a bot, hogy felhívod a forgalmazót/boltot, és rákérdezel. Esetleg egy mail. [link]
-
Zoli bácsi
őstag
Már kezdtem belinkelni a videót, de láttam, hogy PpenoO őstag-társ már link. Vagyis linkelte.
Aki használja, azt szokta mondani, hogy kb. 40 ezer forintig nincs jobb. Pecás FB.csoportokban rákerestem, nézegettem, mert én is akartam venni anno.
Persze, most, hogy néha harmadáron egész jó botokat akcióznak (Pl Browning), azt gondolom, nézz körül.
Spiccen ne aggódj, eddig mindegyik botomhoz találtam. -
PpenoO
őstag
Exciter 390 180gros verzióm van. Semmi rosszat nem tudok róla mondani, 25e forintért azt tudja amit ennyiért egy botnak tudnia kell. Tudtommal van hozzá minden, hívd fel őket, szimpatikus, készséges csapat. Nekem spicc alatti tagot cseréltek garanciálisan mert az egyik gyűrűbetét sérült volt.
Itt van tesztvideó a 150 gr.os excite botról.
-
Zoli bácsi
őstag
Az árából kiindulva pont ezt feltételeztem.
Körülnézegettem a neten, Carp Zoom is beújított olcsó feederekből: [link] [link]
Gondolom egyre nagyobb a kereslet az olcsó botokra....
Amúgy vannak új feederbotjaik felsőbb polcon is, ha valakit érdekel.
Jah, Carp Zoomnál ma még 20% kedvezmény mindenre, és 10e. felett ingyenes kiszállítás.
Ha valakit érdekel. Tudom, ugyanúgy átmatricázott kínai cucc, mint máshol, viszont most egész jó áron van minden. Nem profi cuccok, hobbi pecára azért megfelel.
őőőőőő..... Engem emlékeztet csak Hirisi s5-re..? [link]
Ezt szúrtam még ki az akcióban, újdonságok közt, szerintem ennyiért jó ez a Rod-pod: [link] -
sasa311
veterán
Igen 420/150
Ha megjön holnap beszamolok róla!
-
mdav88
aktív tag
24ért ott a 390es, nekem speciel jobban elfér, mint a 420, akkorát dobnom sem kell, hogy indokolt legyen, de kétségtelen, hogy 21ért 80e helyett megoldottam volna

Én belapátoltam innen a 390esből, meg a kétrészes 330ból, majd jelzem, hogy megérte-e

-
lumpy92
aktív tag
Nekem 360asra azt írja az email, hogy beszállítói visszaigazolásra vár.
-
sasa311
veterán
Nekem (még) nem. Remélem akkor azért, mert nekem még jutott

-
sasa311
veterán
Nagy távra biztosan. Ha nagyot akarsz dobni (és olyan béna vagy mint én
) akkor kell hozzá egy nagyobb kosár 50-60 grammos, hogy esélyed legyen megfeszíteni. Abba belemegy még 30 gramm körüli kaja, XXL-es kosárnál esetleg több. A bot meg 120 grammos és 1.5 OZ spicce van ami viszonylag finom (egy döme 3 vagy 4 OZ spicchez képest). És eddig nekem minden browining botomnak finomabb a spicce, mint az itthon népszerű Nevis / Döme, stb.. botoknak, akkor is ha ugyan az az érzékenység van ráírva.Szóval bízom benne. De kifejezetten azért rendeltem, hogy ha fórumpecára megint olyan helyre megyünk ahol a túlparton kell horgászni akkor legalább félútig el tudjak dobni (és ott ne fogjak semmit
) -
sasa311
veterán
Ja, monduk rotary box lábráccsal és tálcával 99K ténylegjó lehet

Azért elgondolkodtató, hogy milyen árréssel dolgozik a mester, ha gold LC botokra 50% kedvezményt tud adni (és tuti, hogy nem megy veszteségbe vele...)
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
mdav88
aktív tag
Rotary box mondjuk ennyiért nem rossz ajánlat.
-
andrew911
tag
Végre elérhető a Csípős Barack is, nem kell tovább kínlódni a Tüzes Barackkal.
-
galervin93
addikt
Mondjuk én hosszú előkére asszociáktam egyből, ott lágyabbak a spiccek, ha kellően megfeszíti az sz ember akkor nincs gond belőle. De nyilván ízlések és pofonok, pont ezért van ennyi bot, akinek számít olyat keres.
-
jansky1
senior tag
Delphin raya 55y
-
jansky1
senior tag
Eredeti árát nem fizettem volna ki én sem érte, de hozzá passzoló orsóval kaptam rá egy visszautasíthatatlan ajánlatot.
-
BlackmMmDog
senior tag
Nincs rajta horogbeakasztó.
Versenyzésre tuti lágyabb botot keresnék, By Döme Team Feeder Royal Method Carp 420 H/XH már 50 ezer alatt lehet találni. (fishingtime.hu, halcatraz.hu)
Itt van horogbeakasztó.
-
jansky1
senior tag
Én felszerelve rakom el és szállítom a botokat, de a horogbeakasztót sosem használom. Sosem úgy adja ki, hogy oda tudjam pont akasztani. Valamelyik gyűrűtartó pont megteszi, nem vacakolok már ilyennel pakoláskor.
Tudom,
kategória 
-
saen
veterán
Horogbeakasztót tesz neked rá bármelyik botépítő ha annyira fontos.
-
jansky1
senior tag
Lágyabb az biztos, de ilyen slagszerű, nyélből hajlós dologra ne gondolj. Utolsó gyűrűje olyan, mint a vanitynek, kapott plusz alátámasztást. Horogbeakasztót passzolom, majd megnézem.
-
PpenoO
őstag
Sneci.hu-n 64e most a döme 420lc gold series ha nagyon számít a súly (285gr).
-
jansky1
senior tag
Ismerkedős fázisban vagyunk még. 420 vanity mellé vettem távolra dobni és a magmával nagyobbat is tudok. Ami nekem fura, hogy nagy rövid a nyele, nem igazán esik kézre hosszú karokkal.
-
BlackmMmDog
senior tag
De annyival is jobb.
-
BlackmMmDog
senior tag
Súlya miatt vettem meg(de néha sok már ), rövidebb a nyél.
A Benzár Concourse Method Feeder 420-al tudok nagyobbat dobni.
-
BlackmMmDog
senior tag
De véletlenül.
2021 óta használom, erős merev nagy halas bot (gotamánál lágyabb). L-es 80as kosárral használom.
Jansky1 is van már 1. -
@mriya@
őstag
Én eladtam, és/vagy elajándékoztam azokat a felszereléseket, amiket "fölöslegesnek" véltem.
Némelyiket már sajnálom, mivel volt köztük komolyabb cucc is.
Feederek, matchek, bojlisok, hozzávaló orsókkal, szék, merítő, rodpod, stb.
A barátom kényszeresen vásárolt, mert hogászni viszont alig járt.
Odaátra nem vihette magával a felszereléseit. 😪 -
mdav88
aktív tag
A deli idoszakban ugy tunt hogy kis tulzassal nyari forgalomra szamithatok, aztan lett egy nagy csend, es az utolso fel oraban talaltam ra karaszokra, 5 perces utemben jottek volna ki kb. Lagyabb botokkal voltam kint es a testesebb karaszok jo pecat csinalnak.
-
mdav88
aktív tag
Egy 3 oras pecara futotta, a veget elmosta az eso mino meglepetes....
Egy vagon karasz (volt benne kilos!), egy tok, meg egy ponty lett a merleg. Nem jo, de nem is tragikus. Menni kell meg igen, megiscsak meg kell fogni a karacsonyi pontyot!😅 Mosott eperiz ment ma nekem, de a nagyobb halak nem akartak nagyon asztalhoz ulni. -
Steady74
Topikgazda
Megnéztem a webhop-ot, és nem értem, hogyan lehet az, hogy ugyan azt a sok sz@rt árulja tucatnyi webshop (Nevis, BD, Delphin) és mindegyik megél valahogy. Megnézem majd jövő májusban ezeknek a forgalmát, de ez nekem nagyon furcsa.
-
forras2
őstag
Jók ezek a kínai cuccok, de amin életem hala múlhat, horog, forgó, quick change stb, nem rendelek soha onnan

-
diablo1984
veterán
Megjöttek az olcsó horgok és csalitüskék is kínából. A csalitüske vastag, de puha fémből van, a minősége gagyi. A horgok az árukhoz képest egész használhatónak tűnnek, nem brutál erős kivitel, de hegyes, amolyan keszeges horgok azok megérik az árukat(500huf/100db).
-
Spoon16
tag
Igaz,ez szakállas, ráadásul nem is kicsit
A csalitüskéről meg a horgokról dobsz egy linket? -
forras2
őstag
Minőségi... Hirisi gyártja a FOXnak, a Delphinnek, a Nevisnek és szerintem a gyártók 95%-ának is

-
SP4C3
veterán
Pedig a "kapást" lehetett érezni, lassan húztam, erre megint törpe! Szerintem azért külső, mert a twister farka után kapott, a villantónál meg a vibrációt érezte és arra vert rá. Ha gereblyéznék, akkor előbb akadt volna testbe, de az sem törpe lett volna, hanem busa. Mindenesetre nincs akkora szerencsém!
A methodnál meg úgy akadtak fel, hogy majszolták az etetőanyagot/pelletet, mivel 600-as rajban szoktak pusztítani, a csapkodásoktól felkavarodott a kikönnyített waffteres horgod és az egyikük oldalában landolt az éles horgod. Busázásnál nekem is volt többször, hogy mindkét horgon 1-1 törpe, oldalt akasztva. Azóta lecseréltem a busázós etetőanyagot, az összi bolti/kész etetőanyagra csak törpék jöttek.
-
Nerazim
őstag
Szia. Leveleki torol esetleg nem tudsz rola van benne busa?
-
SP4C3
veterán
Hitetlen gyahúr!
-
hermanyi
addikt
melyik Guru horog ? Te kötötted vagy gyári előke?
-
atok666
őstag
Nem kezd uncsi lenni a 27. ponty utan?
Atok
-
galervin93
addikt
Pedig de, felveszi. Bár főleg a gumikat kedveli, de igazából bármire rámehet.
---
Nekem is volt idén meglepő fogásom. Ahogy repült be a wobbi* látszott hogy rástartolt, és ahogy odacsípett neki nem volt szerencséje, végignéztem az egészet.

*van az a fajta dobás, amikor nem felülről dobja az ember, hanem kb. 60 fokban lefelé tartva a botot csak csuklóból dob egy hirtelen mozdulattal (amikor a víz fölé lógó bokrok, ágak alatt csak pár tíz centi hely van, akkor így lehet bejuttatni alá; néha rendesen kacsázik a csali, mert nagyon lapos szögben érkezik a vízfelszínre), egy ilyen dobásnál történt a fenti is, elzúgott a víz felett kb. fél méterre, a snecko kiszúrta, rongyolt utána, amint beesett a csali rá is ragadt
(szrk.: valami ilyesmi, csak nem ennyire intenzív, illetve a végén nem szabad túl magasra emelni a botot, különben a bokron lesz a csali) -
SP4C3
veterán
Többen jelezték a tavon, hogy fogtak pergetve, igaz ők gumihallal, nem hittem el... De legyen, még menni fogok ugyanerre a helyre, idővel kiderül.
-
Steady74
Topikgazda
Igen.
-
A Zéé
addikt
Nekem a Guru LWG-vél volt sok havesztésem, ha hajszálelőkés szerelékre kötöttem. Horogra tűzött csalival nincs ilyen gondom. Ezt csak azért mondom, mert úgy emlékszem, hogy az LWG és az MWG ugyanaz a forma, csak az anyagvastagság más.
-
galervin93
addikt
Nem biztos hogy a horog volt az oka, illetve lehet hogy közvetett módon, és/vagy több tényező is összejátszott.
Pl. előke hossza, horog súlya (hogyan és hová fordul be), táplálkozás intenzitása (porszivózik vagy éppen csak nyammog) stb.
Amiket megfogtál azoknak hol, hogy akadt a horog? Alsó, felső, oldalsó akadás a szájban, sarokban vagy középen? Lehet hogy egyszerűen csak vékony húst fogott vagy csontot, amin pl. előke hossz változtatással (jellemzően növeléssel) lehet segíteni. Vagy lehet hogy picit máshogy sikerültek az előkék, magy volt a csali ami kitakarta a horgot és ezért nem akadt jól stb.
Mivel sok bika horgot ajánlottak feljebb, én mellé tenném finomabbnál cuccnak a Preston KKM-B illetve KKH-B horgokat. Bár most még melegek a vizek, de őszi, téli vagy egyszerűen csak finom (verseny)pecán 4-5 millis golyók vagy akár élő csali mellé kifejezetten illenek, 10-től 18-ig minden méretben használtam. (Amíg fel nem hagytam a methodozással.
) -
andrew911
tag
Fura, én egy ideig használtam ezt a Czero horgot és jó emlékeim vannak róla, sima QM1 klón.
-
BlackmMmDog
senior tag
Excalibur Round Feeder vált be legjobban , sajnos mosta 10-es méretet nem lehet kapni.
Sok tapasztalom nincs a Tubertini TL-2-es horoggal (2 pecát használtam ), ami biztos a vékony fonott csalitüskeszál se csúszik ki.
-
PpenoO
őstag
10es és kisebb méretben ajánlani tudom a Gamakatsu Power Carp, Guru Super XS, Preston KKM-B meg ahogy írta Jansky1, Guru QM1 (jó sok zsinórt kell rátekerni, meg tüskeleszorítót, hogy jó legyen) horgokat.
6-8as méretben Korum Power illetve a Grappler ami nekem nagyon bejött.
Owner horgokról jókat hallottam de tapasztalatom nincs velük.
-
jansky1
senior tag
QM1 a nagy klasszikus, de én szeretem a Korum horgait is: specimen, allrounder pl. Versenykörülmények között nem teszteltem

-
Steady74
Topikgazda
Ez a remek énekes a földim, vigyázz mit mondasz
-
andrew911
tag
Ma megjött az én felsőm is, az anyaga kissé hasonlít az újrahasznosított PET-palackból készült karácsonyi szeretkező rénszarvasos ledes felsőimhez, meg az is aggaszt kissé, hogy átnézve rajta még simán tudom olvasgatni a fórumot. De egy próbát megér, hátha lesz még idén UV.
-
jackal79
aktív tag
Nekem ebből anno a kék volt, öcsémnek meg a piros
Nem tudod véletlenül, hogy annak mi volt a neve? Régi szép idők... -
Zoli bácsi
őstag
Köszönjük!
Biztos hogy átmatricázott kínai bot. Turista horgászjegy mellé jó lehet.
Eszembe jutott a névről a régi, 80-as évekbeli Hokév-os botsorozatok ideje. Akkor volt "Balaton" "Velence" meg hasonló nevek...Meg "Úttörő" és "Pajtás"
-
Horvi
őstag
Köszi a reviewt, egy linket tudnál bedobni róla? Keresgéltem vissza a témában de a linket nem találtam.
-
andrew911
tag
Igazi trendszetter vagy, az enyém is úton van azóta. Köszi a reviewt.
-
nepszter1
addikt
Nincs ilyen kuponkód!
-
Zoli bácsi
őstag
Nem, a Vanity az a Döme Power Fighternek felel meg. Sokszor felmerült itt is, hogy ugyanaz, meg más helyeken is.
Az biztos hogy nagy a hasonlóság, állítólag a Dömés verzió egy hajszálnyival lágyabb, mint a Vanity. Egy hobbi pecásnak lényegtelen melyiket veszi szvsz.
A Master Carp Pro egy magasabb minőséget képviselt, sajnos elég nehéz lett mostanra. Nekem a sorozatból a két széle van, 330M és 3,9LC.
Igazából ezeknek az olcsó eszközöknek (Carp Fighter) is megvan a célközönsége, a belépő meg a gyermek horgászok. Azt szerettem eddig a Döme cuccokban, hogy a legolcsóbb botok, orsók is megütöttek egy mércét, nem mentek egy bizonyos szint alá. Remélem ezzel a botcsaláddal sem mentek át gagyiba. Majd elválik.
Nekem ez a Tornádó botcsalád tetszik, szerintem ez jön a kifutott MCP helyére. Hasonló a felépítése, a gyűrűzés. A nyél részben parafa, én örülök hogy nem full szivacs végre.
Majd elválik, szezon végére lesznek tapasztalatok, páran biztos beújítanak.
-
Zoli bácsi
őstag
Szerintem a Carp fighter eléggé olcsó, nem hiszem hogy innét valakit érdekel, kb. a Nevis Syncro minősége lehet.
A Tornádó már szerintem jobb,, egy hobbi pecás igényeit jól kielégíti. A 330-asra néztem rá, nekem Master Carp Pro 330M-van, annál a Tornádó jóval könnyebb. Szóval nem a régi, kifutott széria lett átcímkézve.
A Tornádó merítőnyél..Bár nem hasonlítottam össze a száraz adatokat, azonnal a Nevis Torrent nyél ugrott be.
Szerintem napokon belül lesz egy bemutató cikk, de úgysem mondják el, minek az átmatricázása, csak a marketing rizsa lesz. -
jansky1
senior tag
Akkor megvárom, hogy jó lesz-e rád az xxl.
xl méret, gibbon kar nálam is stimmel
-
jansky1
senior tag
Nekem is kéne egy, de meg vagyok lőve a méretezéssel. A táblázat alapján nem tudom eldönteni, hogy mennyixl lenne jó rám.
De igazából mind tudjuk, hogy a legfőbb baj, hogy nincs a megfelelő színben.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- BestBuy topik
- Pixel plus ultra: teszten a 6K-s LG UltraFine monitor
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Formula-1
- Eladhatatlannak ítélt CPU-k eladásával javult az Intel node-ok kihozatala
- NBA és kosárlabda topic
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megújult mobilos felület, fórumos ráncfelvarrás a PROHARDVER! lapcsaládon
- Idő előtt felbukkant a Motorola Razr 70: képek, specifikációk és ár is van
- További aktív témák...
- Apple iPhone SE 2020 128 GB Fehér 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- AMD GAMER PC! Ryzen 5800X / RX 6900 XT / 32GB 3600MHz/ 1TB NVMe / 850w Gold! BeszámítOK
- Dell Precision 7720,17.3",FHD,i7-7820HQ,16GB DDR4,256GB SSD,P3000 6GB VGA,WIN11
- iPhone 12 Pro 256GB Graphite-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4752, 100% AKKSI
- 0perces. Kolink Inspire K2 Plus ARGB TG
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Már ha erről van szó. Amúgy imádom, ha a zöld gyep vízpartig ér, olyan jó fílingje van.
Mindenki ki akar dobni a világból, előbb-utóbb összeérnek a végszerelékek.
Elvileg a halak már megszokták az új partot (2 éve volt rendezve), és egészen kint is lehet fogni őket. Ha 20-25-ön lehet fogni, akkor 300-330-as bottal kényelmesen lehet pecázni. Kivéve ha az időjárás nem úgy akarja, legutóbb ott olyan keresztszelem volt, hogy 35 körüli távra 360-as bot kellett meg window kosár, alig lehetett normálisan horgászni.

)

Steady74