Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Megérkezett a Android 15 és a HyperOS 2-! (EEA Stable ROM)
- Digitális Állampolgárság Program
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gban
veterán
válasz zsolt1225 #44097 üzenetére
Nekem teljesen korrektnek tűnnek.
Van FB oldaluk is, ott is megnézheted őket.
Én mondjuk ma megrendeltem a botot amazon-ról.
Azonnal küldik és szállítással is olcsóbb mint a többi itthoni webshopban.
És nem utolsósorban gift card-ból vettem[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
jansky1
senior tag
válasz zsolt1225 #44097 üzenetére
Csillag után ott van, Fishing Republic
-
gban
veterán
-
gban
veterán
Hurrá, 100 nap után megjött a rúgó az orsómba.
Ha nem írok Walteréknek több mint 2 hónap után, azóta sincs megrendelve...
Fenti emesének meg köszönjük, ezért érdemes volt regelni - tilos is, béna is és hibás is a link, szép munka! - na közben repült isKözben keresek 5-25 / 240-es pergető botot, nem egyszerű...
Írok egy boltnak, érdekelne 2, van-e készleten, mert arra járok és bemennék - ez volt kedden, no válasz.
Kinéztem egyet máshol, közlik, nincs, van helyette ez vagy az, dupla áron, vagy esetleg tök más dobósúlyú...
Rákérdeztem 2 másikra, no válasz.
Van ami egyik helyen 8,5k, máshol 13,8, írok az árgaranciára, erre jön a mail, 12-ért odaadják.
Persze, másik helyen szállítással is 10 alatt van, de inkább 12-ért veszem.Mondjuk én se vagyok egyszerű, utálom a nem teli nyelet, 5-25g ami kellene és még a 240-hez is némileg ragaszkodok, hihetetlen vagyok
Szóljon aki tud ilyet akár használtan is (hátha én is repülök )[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
Gabesz26
senior tag
Greguss Tomi eladó botjáról éppenhogy lemaradtam, Sajnáltam, mert jó áron is volt (42) + tőle bármikor vennék használtan dolgokat, mert tudom, h vigyáz a cuccaira, ha meg van valami azt nem hallgatja el (horgász használt piacon sajna nem mindenki gondolkodik így).
Azért amikor felteszik 48-ért, csak személyes átvétellel (ami nekem 2-300 km), bizonytalan előélettel, azt annyira nem tartom jó vételnek... (az utóbbi időben, amíg figyeltem többet is 48-ért raktak fel)
Szóval lehet akármilyen "egyedi" (szerintem egyébként nem az, csak az ára/minősége miatt nem tömegtermék), olyan árat nem ér meg számomra használtan, bizonytalan előélettel, amennyiért újonnan is meg tudom venni a tőlem ~10 km-re lévő boltban.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
Dobd fel, amelyik a talpára esik maradjon az .
Egyébként lennék a helyedben ezzel a dilemmával (sokáig SW WC-t akartam venni, de ennyit nem akartam kiadni egy botért, ezért lett végül Shimano. Ha lesz lehetőségem jó áron hozzájutni, akkor valószínű veszek majd azért egy WC-t összevetni a Speedmasterrel, de sajna WC külföldről nem rendelhető használtan meg itthon szinte mindenki a Walterlandos 20% akció körüli/feletti áron akarja eladni...)
-
gban
veterán
válasz sityupityu #44076 üzenetére
Köszönöm a megerősítést és elnézést a képért, vakuval még rosszabb lett.
Ahhoz képest hogy azt írják a bodorkáról hogy akár 25 centisre is megnőhet, nálunk elég szép példányok vannak.Postázást nem vállalok.
-
veterán
-
A Zéé
addikt
Bottól függ, de nagyjából azt várhatod minden bottól, hogy a dobósúlya középső harmadában levő csalikkal az optimális. Aztán persze vannak kivételek bármelyik irányba. A Daiwa botom (3-14g) 2-8g közti csalikhoz jó.
Aztán volt olyan Abu Garcia botom is, ami 15-45g-os volt, de 20g alatt minden könnyű volt neki.
A Pontoon21 pedig nagyjából pontosan van belőve, az papíron 7-25g, és az 5g ólom+ nagy horog és nagy gumi a legalja, bár a 7g-os chebuval már érezhetően jobb, és felfelé is nagyjából jó még a 25g neki.Just a simple Lineman...
-
Steady74
Topikgazda
válasz galervin93 #44071 üzenetére
Sztem igen.
Tween: nem tudom, hívd fel szerintem egy kérdést megér. Ha nem, elküldöd nekem én szívesen beadom neki. Utána meg visszapostázom.
[ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
Lehet hülye kérdés de felteszem
A pergető botom 10-30g, olcsó Nevis, de hétvégén dobáltam egy szintén nem drága, 5-25g-os Silstarral.
Ég és föld hogy mennyire jobban be lehet dobni a 10g alatti Rapalát a Silstarral.
A hülye kérdés pedig: minden 10-30g-os bottól ez várható, mint az enyémtől, hogy túl könnyű lesz neki a csali, vagy egy drágább, minőségibb lehet hogy lágyabb is és jobban dobható vele a könnyű csali?
Más szóval, mennyire szentírás a megadott dobósúly a tapasztalatok szerint?Postázást nem vállalok.
-
Steady74
Topikgazda
válasz galervin93 #44068 üzenetére
Pfundt Károly
-
Grillo
őstag
Zéé, ívnak a küszök Gébárton.
A 3-5 cm-es törpék meg szedik össze az ikrát frissen.....
-
Ibituba
aktív tag
Vendingo!
Szombaton jól láttam a kiszegelést, hogy vasárnap verseny lesz a kis tómalmon? Volt valami? Szimpi a víz, a nagy tó full zöld, gondolom alga...
-
-
Sickboy25
addikt
válasz hermanyi #44063 üzenetére
inkabb, mint bodorka , bár a karikának is vörösesek az uszonyai, de ez lehet képhiba is... meg a szemei is furák, nem olyan dülledtek.
Bár jobban megnézve lehet mégiscsak Bodorka lesz...
[ Szerkesztve ]
"Az élet olyan, mint az ásás. Néha hátráltat egy- két gyökér, de annak jól odab*szol ásóval, azt’ haladsz tovább!"X360 gamertag: sickboyhun
-
gban
veterán
Hétvégén megdőlt az egyéni bodorka rekordom, egy 32 centis példány képében:
Azt hittem végre ponty, de csak az ereje volt akkora.
Korábban írtam, szerencsére egy hétvégén max. 3-4-5 törpe jön, ez sajnos pár hete 30-40-50, amiből 10-15 db 20 centi fölötti, a nagyokból lett most másfél kiló, ezekkel már megéri foglalkozni.A szokásos felszínen őrjáratozó balin is megvolt, most elég sokszor úszott el előttem, egyszer a Surf-öt is letámadta kitekeréskor.
Gondoltam dobálok rá párat, amikor 1 méterre előttem megjelent a stég előtt.
Megijedtünk mindketten.
Pont a segge felől húztam a Rapalát, de megpróbáltam elé vinni, ekkor megriadt, én meg attól ahogy eliszkolt
Aztán 2-3 dobásra rá egy egyértelmű rávágás volt, de nem akadt.
Amikor később megláttam, bedobtam elé, de mindig sértődötten elfordult amikor a közelébe ért.
Lehet, nyugiba kellett volna hagyni a vízbe érés után a Rapalát, és max. aprót rántani rajta.
A lényeg hogy nincs happy end, sorry ha valaki azt várt volnaPostázást nem vállalok.
-
DIEGO15
őstag
válasz hermanyi #44026 üzenetére
Tisztában vagyok vele, ettől függetlenül sajnálom és tény, hogy horogelőke és leadcore szinte mindenhol engedélyezett, tehát teljesen logikátlan. A szakáll nélküli horgot támogatom.
(#44029) forras2
Én 40-est használok, de a lényeg ugyanaz Egyébként a kónuszos a legjobb választás szerintem.
-
Gabesz26
senior tag
válasz galervin93 #44033 üzenetére
Mono dobóelőke kötésére én ezt használom: [link]. Kis csomó lesz a vége, nekem még a picker apró gyűrűjén is átment a csomó (18-as fő, 25-ös fluoro dobóelőke)
-
galervin93
addikt
Ez engem is érdekelne. Jelenleg egy belülről ugyan elvileg vízhatlan borítású tatyóm van, am ia gyakorlatban ázik, és persze szagít is...
Hasonló "paraméterekkel" összecsukható és zárható fedelű (cipzáros) etetőanyag-keverő vászon tatyót is keresnék, lehetőleg olyat, ami hajtogatható (nyaralásra és minimál-pecákra kellene, ahol a vödör nem játszik).[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
Topikgazda
válasz joe979 #44041 üzenetére
Fórumpecán mások cuccai ia voltak rajta nem csakba sajátom
De ami miatt szeretem: egyszer kell fordulni bárhová is megyek. Rakózáshoz úgy is kell egy láda, nagytáska a kütyüknek, ruhának, kajának, apróságoknak, hordoknegy szagmentes száktartó táskát, hogy ne legyen büdös a kocsiban, csalis-etetőanyagos táska, botzsák.
-
törölt tag
válasz Steady74 #44032 üzenetére
Azóta annyi változott, hogy még szigorúbbak a szabályok, bár a szakállas horog és a fonott zsinór pont nem tiltott még a legtöbb tórészleten (szerencsére).
Viszont ha a nagy tóra akarsz menni, akkor kis túlzással kell egy külön kiskocsit húznod magaddal a halvédelmi cuccok miatt, akkor is ha mondjuk csak egy könnyű pergetést tervezel.Mondjuk annyira nem bánom, egy nagyobb csukát én is szívesebben teszek le egy vastag matracra, mint a földre.
De szerintem lehet ezekkel a szabályokkal is túlzásba esni, például a fonott zsinór és hármas horgok használatáról a pergetőcsalikon (más módszernél már tiltott az is) nem szívesen mondanék le. A szakáll lenyomása még oké lenne, bár amíg nem muszáj, nem fogom. -
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #44033 üzenetére
Kíváncsi leszek rá ,hogy milyen lesz . Ha már összelapátolok 3-5 kiló keszeget akkor azt mondom ,hogy jó peca ,és megérte lemenni . Azt ,hogy hamar zavaros azt mondták . És a meder viszonyokat is mondták ,hogy lehet méteres vizem lesz ha olyan helyre ülök de van ahol 2-2,5m
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
galervin93
addikt
válasz hermanyi #44021 üzenetére
Jó választás. Szabályozatlan meder, ennek megfelelően változatos mederviszonyok a jellemzőek, és hal is akad (mélyebb részeken ponty is, sekélyebb szakaszokon paduc, szilva). Nálunk, a középső szakaszon gyakorlatilag egyenes, szabályozott, csatorna-szerű a meder, rohan a víz, semmi hal nem áll meg benne, hiába is telepítik. A duzzasztott részek halai meg addig maradnak meg, amíg a szlovák úgy nem dönt, hogy elereszti a vizet a zsilipein (hogy száradna le a keze... ). Szóval az a felső szakasz jó lehet. Csak ne legyen előtte hirtelen zuhi, mert gyorsan bezavarosodik (ott fent még csak egy szélesebb patak szinte).
Fonott csapó témához: egy ideig használtam, mostanában próbálkozom vastagabb monofillel (a korlátozások miatt), illetve kipróbáltam Döme (... ) vastagodó zsinórját, nem rossz, csak nem tudom, milyen kötéssel kellene a két monofil zsinórvéget összekötni? Most a fonott-monofil kötést használom, de akkora a csomó a vastag dobóelőke zsinórján, hogy néha akad a dobon dobás közben, az meg elég veszélyes... Ti mivel kötnétek össze két monofilt? (0.18 és 0.29)
[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
forras2
őstag
válasz Steady74 #44030 üzenetére
Hétfő-kedden voltunk a battyán carp lake tavon. 3-al mellettünk horgászott 2 srác meg 1 csaj! Eléggé amatőrnek tűntek. Tógazda járt körbe, több emberrel is kitekertette a szereléket, had nézze meg... Szomszédunkban lévő 3 horgász szakállas horoggal horgásztak, egyből el is zavarták őket!
És azt mondom, hogy ennek így kéne lennie mindenhol! -
Steady74
Topikgazda
válasz jansky1 #44028 üzenetére
Ez bot függő, de átlagos halakhoz (2-4 kg) elég a 15ös, akadálymentes vizen és lágy(abb) bottal, nagyobbakra 19-er tennék fel.
Forras: helyes. Mondjuk pont Dumagabi papolt arról talán 2 éve, hogy a szakállas horgok mekkora sebet ejtenek a halak szájában, és minden tógazdának javasolja a szakáll nélküli horgok kizárólagos engedélyezését. A saját taván keg szakállas horoggal pecázik, számomra az ilyenek miatt hiteltelen.
[ Szerkesztve ]
-
-
Steady74
Topikgazda
válasz Zoli bácsi #44023 üzenetére
Évek óta erről beszéltem, hogy ezzel akár 3 szezont is végig lehet egy szett monofillal pecázni, annyira nem használódik el a mono. Nagyobbat is lehet dobni az tény, viszont pont a szákolás előtt kell a legjobban vigyázni, amikor már a fonottal van csak kontakt.
-
DIEGO15
őstag
válasz Zoli bácsi #44023 üzenetére
Egyre több tavon tiltják sajnos.
-
Zoli bácsi
őstag
Jó múltkor volt téma..... Fonott dobóelőke. Pár héttel ezelőttig nem használtam, aztán az erősebb feederekhez kötöttem. Annyira bevált hogy az összes bojlis-fenekező botonra, ahol 0,25-ös zsinór volt felcsévélve, tettem fonott dobóelőkét. Akármennyire jó minőségű volt a 25-ös madzag, megtömött bordás kosárral dobálva 1 nap alatt pödrődött a damil. Még a 2,7m-es fenekezőre is tettem, ezen is 25-ös zsinór volt. Nyugodtan meg merem a kosarat tömni, és meglendíteni.....
Hogy ez nekem nem jutott előbb eszembe! -
törölt tag
Sziasztok!
Ládát nem akarok venni, annyit nem járok, viszon valami jó szék kellene Match-ezéshez. Előny,ha lenne támlája.
A Browning Xitan Roto Chair széket néztem erre.
Használ ilyet valaki? Vélemény? -
hermanyi
addikt
válasz galervin93 #44020 üzenetére
Nógrádszakál környékét javasolták . Augusztus 4. e a tervezett
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
Pocok9b
aktív tag
válasz bandi0000 #44013 üzenetére
Ha nem szettben gondolkozol és nincs szükséged arra hogy rádiós legyen, akkor én ezt tudom neked ajánlani: [link]
Nem tudom hány db-ra van szükséged, illetve ha szett kell nekem 1-2 héten belül lesz egy új ilyenem eladó amit jó áron oda fogok tudni adni: [link]
Tel/Viber/WhatsApp: +36hetven3228077
-
forras2
őstag
Srácok, használja közületek valaki ezt a kapásjelzőt?
Mennyire működőképes a dolog? -
bandi0000
nagyúr
elektronyos kapásjelzőből tudtok valamit ajánlani? nem akarok túl sokat szánni rá, mert csak éjszaka lenne hasznos, bár tetszenek ezek a walkie talkie szerű cuccok is, és akkor messzebbre is mehetnék esetleg
(tegnap előtt is elaludtam 1-szer és a ponty át vitte a szomszédhoz a szereléket meg csinált egy nagy gubancot, aztán mint aki jól tette dolgát, kiköpte a horgot )
Xbox One: bandymnc
-
Amogrello
újonc
válasz peterkiss9 #44003 üzenetére
Próbáld meg https://www.youtube.com/watch?v=lfhZVFd3pDs, nekem bevált.
-
hermanyi
addikt
Csalitüskés horgot én megoldom a boltba . Veszek elő kötöttet
-
Zoli bácsi
őstag
Mostanában kis szilikoncsövet húzok a horogra, még a csomómentes kötés előtt, a csalitüske mögé felhúzom, a horog hegyénél bújtatom a horog öbléig, úgy kötöm a horogkötést.. Szebben áll a csalitüske, és soha nem tekeredik fel a csalitüske zsinórja az előkezsinórra, ez fonott zsinórnál néha előfordult. ET úszórögzítő szilikoncső készletből szerzem a csövecske darabokat, nekem bevált!
-
Steady74
Topikgazda
válasz peterkiss9 #44003 üzenetére
Milyen kötéssel kötöd? Korábban clinch-csel kötöttem és nekem is merev volt, és nem mellékesen simán elhagytam egy csomót. Palomarral kötve egyrészt kisebb a csomó, jobban áll a horog mellett a tüske és talán tartósabb is. Guru Ngauge zsinórt használok.
-
Pocok9b
aktív tag
-
forras2
őstag
-
peterkiss9
csendes újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Évek óta teljes megelégedéssel használom a Tubertini Dragon előkezsinórokat sima előkék kötéséhez, viszont csalituskés előkék kötéséhez nem felel meg nekem mert túl merev, összevissza áll a csalutüske a horog alatt. 0.18as méretről van szó.
Milyen elökezsinór lenne ehhez megfelelő, ami kellően lágy és alkalmas erre a feladatra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam topic
- Asszociációs játék. :)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Külpolitika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Ukrajnai háború
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest