Hirdetés
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
andrew911
tag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Őőőő, most én sem találom, csak a 3000 méteres változatot, pedig tuti láttam rövidebbet is.
-
Urami,
Etető botot (spod) szeretnék venni. Nem tudom hogy milyen árban érdemes de szerintem a max 20 ezer forint legyen a plafon. Gondolom annyiért már kapni jót.
Ki mit ajánlana?
-
Interceptor
addikt
Tegnap egy csukásabb dunai öbölben pergettünk(kb 5 éve nem fogtam csukát "csak" balint meg süllőt), gumihalazást terveztünk csukára, de elég sok volt a felszíni balin meg csukarablás is
Gyorsan váltottam felszínközelibb módszerre, a szélben is jól dobható 5g-os bronz spinmadet raktam fel, de 10 dobás után semmi.
Az esőfelhők már a közelben voltak ez mindig jó szokott lenni.
Felraktam inkább egy ezüstös színűt ugyanabból a csaliból, a napot már takarták a felhők, gondoltam feltűnőbb szín kell.
A második vagy harmadik dobásra sikerült beljebb akasztani egy csukát, elég jól küzdött, először azt hittem balin, mivel azok is nagyobb mennyiségben úszkálnak ott.
A part közelében kiugrott a vízből és rázta magát, ebből már kiderült, hogy csuka, kihozva a part széléhez ránézésre 45-50cm közötti halat(talán 50-60dkg?), próbáltam kézzel kivenni, de nagyon rázta magát, máshogy mozgott mint ahogy a balin szokott. Gondoltam itt is működni fog a tarkó fogás ha elég gyors leszek, első próbálkozásra nem sikerült és visszasprintelt(ahogy a balinok is szoktak), másodiknál újra lenyúltam érte a vízbe, de nem volt biztos a fogás(a balinnál nem szokott gond lenni), megint rázott egyet és belehúzta a horgot a kezembe, a halból szerencsére kiakadt.
Szépen lassan elúszott én meg néztem a kezemet, hogy bakker a hüvelyk és a mutató új közötti bőrt konkrétan átszúrta a horog és kihúzni sem tudtam, fogóval elcsíptem a horgot a szakál alatt, úgy már sikerült. Aztán fertőtlenítő meg ragtapasz.
Ezután még jött két kisebb balin, meg volt néhány busába akadás, rövidebb küzdelmek húztak mint a vonat, horog mindig kihajlott a busákból gyengébb fékkel is, mivel mindig csak a horog hegye akadt a halak pikkelyes részén.
Végül haver is akasztott egy hasonló méretű csukát, de neki már a part közelébe volt a kapás, szépen küzdött a hal, de végül lerázta magát, így egyik halat sem sikerült lefotózni.
De nem baj, jó élmény volt így is, újra fogunk próbálkozni, ezúttal már felkészültebbek leszünk és komolyabban fogjuk venni ezeket a vad csukákat
-
-
jansky1
senior tag
Más okból kifolyólag, de a Kígyós közelében jártunk, ezért dobtunk egy párat villantóval, gumikkal. Egy lekövetésig jutottunk, valamint további csekély érdeklődését váltottunk ki egy hattyú családból
-
smokiii1
aktív tag
válasz
forras2
üzenetére
Én is hasonló helyzetben vagyok. Úgy érzem legtöbbször szerencse kérdése. Mondjuk nekem még nincs tapasztalatom többféle szerelékkel. Viszont ami nagyon érdekes, hogy ha kárászozni akarok (ugyanis rengeteg kárász van a tóban), akkor egy 5-6 méteres spiccbottal többet lehet fogni mint match bottal ~20 méterre a parttól.
-
BogyóBP
addikt
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Van ilyen bydome camou az egyik dobon a másikon pedig egy tubertini uc4 black de azt meg nem próbáltam ki.
-
-
Majosligeti ismét. Sajnos nem tudtam menni törökbálinti tóra, kutyát nem lehet bevinni.
Kijöttem éjszakára, part közeli peca lesz. Beetettem, várom a kapást. Bojli és halibut a horog csali.
Kíváncsi vagyok hogy mit ad az éjszaka.
mriya
Pont elkerült engem, csak nagy szél volt.

-
galervin93
addikt
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Ötleteitekre, tapasztalaitokra lenne szükségem. 1 intenzíven horgászott vizen lógatok. Nagy nyomásnak vannak kitéve a halak, így a hal fogás is egyre több agyalást igényel. Nagy golyóval szinte esélytelen halat fogni, 10-12-13-as popup-ra jönnek, de ritka a termetesebb hal. Most már eljutottam arra a szintre, hogy nem csak a horgot emeltetem ki, hanem kb 10 centire emeltetem el a talajtól a csalimat, és a horgomat, ott tudok halat fogni. De nem tudok szelektálni. Ha hóemberrel csalizok, akkor nem jön semmi, szó szerint, napokon keresztül bent van a szerelék, de nincs kapás. Ha a fenéken horgászok nagy csalival, nincs kapás. Próbáltam ezeket a gumikukoricákat, lebegőket, tigrismogyit, de szinte semmi. Most már elkezdtem a szerelékemen variálni. Több kapást tudtam elérni, ha monofilból kötöttem az előkéimet. Amikor a forgóba akasztom az előkémet, oda is csak 4-5 mm-es gumiharang darabot húzok fel, hogy a forgó allja szabadon legyen, hogy még könnyebben mozogjon az előkém a vizben, így is tapasztaltam 1 kis javulást. De még mindig ott tartok, hogy nem tudok szelektálni. Kicsi halak mohók, visznek mindent.
Ti mivel próbálkoznátok meg, hogy nagyobb halat is sikerüljön a horogra csalni?
-
PpenoO
őstag
válasz
Forrest Gump
üzenetére
Egyik botot sem ismerem de én a Waltert vinném

-
Zoli bácsi
őstag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
Inkább hajnal, vagyis reggeli órák, meg estefele.
Bár a napfelkelte hogy a vízparton találja az embert, ilyenkor marha korán kellene kelni, de szerintem eredményes lehet. Inkább a nyár második felében megyek ki pitymallatra, ilyenkor a 3 órai felkelésre nem bírom rávenni magamat. Aztán 8 óráig, míg nem jön fel a meleg.
Meg estefele, mikor már hosszúak az árnyékok.
Napközben is lehet fogni, de a kánikulai hőségben a halak is elülnek valamennyire.
A hőségben nappal maximum a Rába partra szeretek kiülni, fák alatt hűsön pihengetni, a folyó melletti légmozgásban ki lehet bírni. A márnák a hőségben is azért esznek, lehet fogni, bár itt is az estefele az igazi, akkor indulnak meg a kapások. Ez a megállapítás az előző évekre vonatkozik, akkor így működött, az utólsó két évben Rába....Game Over....
.HA valaki hőségben menne napközben, mindenképp fák alá, vagy valami jó minőségű ernyő, árnyékoló alá üljön. 2 botnál nyeletőfék, vagy fék lazítás, mert lankad a figyelem. Az elfogyasztott sör mennyisége, és a figyelem lankadása közt egyenes arányosság áll fent.
A nagy csalikra nem nagyon szokott kapás lenni, a kis csali szokott nekem működni.
Ami nagyon jó, a frontbetörés, eső előtti időszak, órák, vagy ha nem kényes a spori, esőben is kintmaradni. AZ amurok szoktak ilyenkor megőrülni, zabálni.
szeerk: És egy FB.-ról lopott nagy bölcsesség. Eredetileg nem a pecázással kapcsolatban ismertem ezt az okosságot... De így sem rossz!
-
BogyóBP
addikt
válasz
üzenetére
Igen ez lehet amit mondasz majd kiprobalom a bojlis boton is aztán meglátjuk mit mond. Sajnalnam azért ha a 120g dobosulyu botot megfektetne egy 30g os megtöltött alagút kosár. 20 as zsinor van fenn 18 ast meg nem próbáltam de egyenlőre nem is tervezem mert az Orsó kapacitása amúgy is akkora hogy sokat kene róla feltekerni. Akkora kiszerelésben meg nem igen van 18 as.
-
törölt tag
válasz
A_ScHuLcZ
üzenetére
ÉJszaka jó szokott lenni nyáron , amur elvileg szereti a dög hőséget de arra is biztosabb az éjszaka. Csónakomnál nádas van , sokszor rágják ott az amurok a nádat este sötétedés környékén, vagy éjszaka, ha jövök ki hallom csapkodják a vízre a nádszálakat, ha lassan jövök egész közel vagyok már és még mindig tépi a nádat már a csónak orra majdnem hozzáér mikor elugrik. Bamba egy jószág.
De mindig este kezdik ezt amikor már olyan félhomály van, napközben max valami nagyon csendes részen ha nagyon éhes akkor látni ilyet.Nyáron tűző napon bokroknál pontyra. Amurra pedig olyan helyen ahol egybefüggően sekély és nincs zavarva. Épp írtam a napokban, hogy bokrok előtt fogom a vörösszárnyút nyáron , és a pontyot kerülném. Erre szerdán úgy jártam kb 5 perce ha pecáztam és csalihalazás közben spiccboton jött a ponty. Jól szétzavarta a helyet és eltörte a horgot. Kellett emlegessem a pontyokat a bokroknál.
1 maroknyi bodorkás etetőanyag volt az etetés és 5 perc kellett a pontykapáshoz olyan du-án 5 óra környéke, de olyan partoldalban ahol erdő van a parton árnyék volt a vízen, és bokor elé horgászva. -
Redneck
nagyúr
Azt hiszem megtaláltam a kompakt utazó botomat. Daiwa Ninja X Tele Carp 2.7M 2lbs dobósúllyal, hozzá egy Nevis Fullback 3000 orsóval. Egész érzékeny a vége, nagyon könnyű, de mégis erősnek és minőséginek érződött. Remélem nem bánom meg!
Végignéztem jóformán az egész kínálatot teleszkópos és kompakt vonalon, de ez tűnt a leginkább "univerzálisnak". Megvolt az Entrant is. Ár/érték arányban valóban jó kis bot, de a legkisebb is 3 méter, az nekem már túl nagy. Ha lenne egy 2.7-es, instant megvettem volna, mert ennyiért ajándék.
-
-
smokiii1
aktív tag
-
BogyóBP
addikt
válasz
PpenoO
üzenetére
Szia. Kb 5 éve ugyanígy tekerem fel a zsinort nincs különbség közte talán annyi hogy a zsinor feltekeres urán olyan mintha végig meg lenne törve vagy sérült lenne holott nem az. Az egész tekercs ilyen persze, majd kiprobalom meg a bojlis botomon is a zsinort akkor talán okosabb leszek. Köszi a tippet.
-
-
PpenoO
őstag
Országhatáron átívelő, bárhol működő 4 féle cucc. Minden tiszteletem a mesteré de ez azért erős :)
-
Nerazim
őstag
Udv! 4meteres bolognai botra, szinte allo vizen (csatorna amit zsilip vezerel) tehetek match uszot? Ha igen milyet rakjak ra szerintetek es azt hogy kell rogziteni? Eddig bolo uszokat hasznaltam.
-
@mriya@
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Ilyeneknél szoktam fellélegezni, hogy "ezt már úgyis vissza kell engedni".
-
jansky1
senior tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Szép jószág, gratula.
-
-
golyós
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi!
Szerencsés helyen voltál, mindkét oldalirányban mélyül a viz. -
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Irónia, mielőtt...
---
golyós
Igen, szeretik halas pelletet, de mellette megy a mag is. Én nem szeretem a tokot, az meg nem szereti a magot...
Szaletli, hogy hanyas passz, valahol a közepe táján volt az első szabad, le is ültem. 2.5-es vízben horgásztam, tehát nem a mély részén voltam. Jó erősek a halak, kulturált környezet, csak nagyon lent van a víz. De direkt olyan helyre mentem, hogy le tudjak menni a vízhez, ott állítottam fel a ládát. -
jobbacsabba
aktív tag
válasz
szgzuri
üzenetére
Köszi az infókat. Bár mondjuk a https://adatbazis.balatonihal.hu/ oldalon és a guglin felmértük a terepet indulás előtt.
Kb. délben ért véget a séta a Kányavári szigeten, utána elmentünk Zalavár mellé, a koránkelők közül néhányan már indultak haza, így sikerült azon a helyen pecázni, amit a gugli térképen kinéztem. Kisebb-nagyobb keszegek jöttek, meg egy kiló feletti kárász. Mindannyian elégedettek voltunk a kapással.
-
Hétvégén kinézek a Törökbálinti tóra. 24 órám lesz halat fogni. Készülök fűszeres halas cuccal (pellet, bojli, magmix) lesz terítéken. Kíváncsi vagyok hogy mit fogok, mire jönnek a nagyobb potykák.
-
golyós
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Főnököm tava
Erjesztettel tudtál fogni? Halashoz vannak szokva abba a mély vízbe pedig.
Hol voltál, a stéges vagy a szaletlis oldalon?
Mi 2 hete voltunk a 2es , bojlis tavon, iszonyú erősek a nagy pontyok. -
Zoli bácsi
őstag
Én azt hallottam a Cormoránról, hogy eléggé lecsúszott egy időben, de mostanában jobb a minőség. Boltosok mondták.
Nekem egy Speciland MH feederem van a Cormorántól, én szeretem nagyon, ezzel methodozok. Nem lakkozott, sima matt bottest, mindent (is) bír, első feedereim egyike.
Nem tudom mennyire jó ez az ár, rákerestem erre a Frenzee botra, ezt az akciót dobta ki a barátom (Google
): [link] -
4Grider
félisten
válasz
Redneck
üzenetére
Jelenleg snecizésre (csalihal megfogására) használom ezt a botot. Kezdetben pergettem vele (nem volt gáz, mert nem nehéz), ha muszáj lenne, tudnék vele természetesen fenekezni is. Feeder botnak már merev az utolsó tagja. De persze önakasztós methodhoz damilra akasztott kapásjelzővel akár tökéletes is lehet (már ha nem kell messzire dobni). De gondolom ez a fórum alapvetően nem a gagyizásról (mit lehet minél olcsóbban kompromisszumok árán megoldani) szól...
-
galervin93
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Szo-szo nem sokat változtam mióta kijöttem apámból...

Sajna csak most olvasom, pedig kint voltam délután Dunavarsányban a Füzesparton, megejthettük volna a talit. Bár csak egy ócska Frenzee volt nálam. A szegényes igényeimnek mondjuk megfelelt.
Jöttek a putyók szépen, a házi erjesztett magot nagyon értékelték (búza, kukorica, kender, horogra ugyanez a kuki). Néha kell ilyen "ereszd el a hajam" peca is, jó volt. Ez a Frenzee Precision FXT nagyon baba kis pálca (3 méteres), a spicc lágy, alatta meg annyira szép ívben keményedik fel, direkt vastag előkével toltam, hogy tudjam izomból terhelni, megnézni mir tud... Hát a kisebb pontyokat nevetve fordította vissza, és még maradt benne tartalék.
Holnap este-éjszaka úgy néz ki a Balcsi parton leszek, elvileg lesz lehetőségem pecázni is...
-
Redneck
nagyúr
válasz
andrew911
üzenetére
Kicsit elvesztem a linkek erdejében, 3 méteres a legkisebb tele. Mivel nem vagyok magas, és horgásznék szűk, árnyékos helyen, nagyon nagy botot nem akarok.
A Cormoran márkáról tud valaki valamit? Black Master Tele szériája jónak tűnik. 2,7-es méretben van 60 és 80g dobosúlyú.
[link] -
andrew911
tag
válasz
Redneck
üzenetére
Vigyázz, amit linkeltél az sima háromrészes feeder, nem a teleszkópos, mondjuk háromrészesként ugye elég kompakt. Ha látsz valahol teleszkóposat élőben, én is szemezek vele már egy ideje, kíváncsi lennék az első benyomásokra, vagy megfogdosnám én is.
A másik kettő pedig kifejezetten pergetőbot, ahogy láttam. -
szgzuri
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Saját tapasztalat alapján biciklin kényelmesen szállítható egy pár 360-as 3 részes bot. Úsztatni 450-es 3 részes bottal szoktam, az a hossz már egy picit kényelmetlen, de hozzá lehet szokni.
A botoknak dupla csomagolás: kívül merev fal botzsák, belül párnázott táska, és nyugodtan lehet csapatni a bringával terepen is.
Az a trükkje, hogy a botzsák nem a hátamon van, hanem a hasam alatt lóg, előrefelé a kormányon szépen megtámaszkodik. -
Redneck
nagyúr
Egyébként hülyeség ha teleszkópos pergetőket is nézek? 2.7m 40-80g dobósúllyal ( [link] ) azért már lehet adni az 50 grammos method feeder vonalnak is, nem? Az orsó Nevis Fullback 3000 lesz.
Szerk:
Élőben megnézem a botokat természetesen. Ha kellően merev, de legyezésre szépen hajlik a vége, és érezhetően rugalmas, akkor úgy gondolom megtalálom amit keresek. -
Redneck
nagyúr
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Egy bot lesz, ebből nem engedek.
Telefeederek között nézelődök, vannak cserélhető spiccesek. Ezt a Daiwat ( [link] )meg fogom nézni élőben.
A Shimano Catanaban és a kis 180-as Sonoraban az tetszett, hogy nagyon rugalmasak voltak, és szépen mozgott a végük egy kis legyezésnél. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Úszós botnak ez sem lenne rossz, Xfishnél első helyen van a matchbotok közt (SOkan veszik, gondolom), 171gr. [link]
Múltkor rákerestem, a lengyel oldalakon, ennek is bőven 1m alatt van a szállítási hossza.
Ha legközelebb rendelek tőlük, veszek egyet, kíváncsi vagyok. Egy értékelés van, nézd meg, dicséri. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Redneck
üzenetére
Azok után amennyi mindent összevásároltam kerékpáros pecához, az én, teljesen szubjektív véleményem:
Mindenes bot nincs. Vagyis vehetsz ilyen köztes botot, de ami fenekezni jó, az úsztatni durung lesz. Én azt mondom, vegyél egy olcsó feedert, meg egy olcsó úszós botot.
A Nevis, ami megvan az meg jó fenekező botnak.
Ami nekem van: [link] Olcsó, kicsire csukható, nem kell sajnálni, márkás bothoz egy spiccet kapsz ennyiért. Árához képest teljesen jó, ha kell, dolgozik szépen.
Úszós filléres ajánlatom, napi akcióba vettem: [link] Kicsire csukható, match és bolognai módszerhez is befogható.
Orsó egy Lidl-es Crivit pergető, vagy egy Nevis pergető orsó. A keretedből kb. kijönne két bot két orsó. A meglévő botoddal együtt három bottal már jól megoldhatnál mindent, a pergetésen kívül. Oda meg ne akarj teleszkópos "mindenes" botot, letöri a kezedet
, oda meg kell venni egy finom pergetőbotot, hogy ne menjen el a kedved a pecától.
SZerintem.
Beszéltem, UFF!
Köszönöm a sózásos tippet az erjesztett kukoricához, jó ötlet!
-
andrew911
tag
válasz
Redneck
üzenetére
Lehet, hogy hülyén hangzik, de én a Decathlon Ufish-t venném (240-es vagy akár 350-es hosszban). A rövidebb van a fiamnak és akcióban simán leveri a Nevis Fullback-et és a Daiwa Megaforce-ot, élmény vele fárasztani 0-5 kg-ig. Az orsó sajnos használhatatlan rajta, azt mindenképpen cserélni kell. Ha egyszer beadja a kulcsot, akkor meg bemegyek és veszek egy másik ugyanilyet.
Esetleg valami telefeedert, az többeknek van itt használatban. -
golyós
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Ki ne dobd. Pici sót rakj hozzá , megáll a további erjedés.
-
Redneck
nagyúr
Előre is el elnézést, hosszú lesz, és sokaknak elképzelhetetlen!

Tudom, nincs univerzális bot, de mégis szeretnék venni egyet. Sokszor mennék pár órás pecára kerékpárral, és jó lenne egy kompakt mindenes eszköz.
Alapvetően fenekeznék, 50g körül töltött methoddal, de néha más módszereket is kipróbálnék. A kiinduló 270-es Nevis Fullback Tele (40-80g) helyett, jó lenne egy érzékenyebb spiccel szerelt pálca.Voltam a Walterlandben, ahol az eladó a Nevisen kívül, készségesen mutatott pár 1 m alatt szállítható kompakt botot. Shimano Catana Tele (14-40g) és Daiwa X Tele (20-60g) volt még teleszkópos kiadásban, illetve egy két részes ultrakönnyű 180-as Shimano, amin az 50-150g dobosúlyt nem értettem hogy hozták össze.
A Catana és ez a 180-as bot nagyon tetszett, egész érzékeny spicc volt rajtuk.Tudom hogy marha nehéz, de olyat szeretnék, ami 1 méter alatti szállítási hosszal bír, de nem jön zavarba egy 50g-os töltettől sem. Erre a botra, egy könnyű, elsőfékes orsót szeretnék.
Ti mit vennétek, ha kompakt pecára kéne? Orsó tippek is jöhetnek. A keret maximum 35k.
-
busman
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Használnám...
-
Zoli bácsi
őstag
A bolti erjesztett, vödrös, tejsavas magmix, aminek bőven van szavatossága, kb 2x nyúltam bele (félig van) kezd "romlani" eddigi savanyú szaga enyhén büdös lett, a fehéres leve szürkés-zavaros. Nem az a szörnyű büdös, de szerintem kezd vajsavasodni.
Szerintetek elhasználható, vagy menjen a komposztálóba..?
-
PpenoO
őstag
-
BogyóBP
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Igazi tajparaszt köcsög vagy remelem egyszer az élet úgy hozza higy találkozunk…amúgy tőled nem is várni más reakciót.
-
jansky1
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Úgy könnyű...
-
szgzuri
tag
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Még nem horgásztam a Kis-Balatonon, de idén május végén biciklivel tekeregtem a partján.
Két szakaszon láttam horgászokat.
1, A Zalaszabar és Zalavár közötti földhíd. Ide be lehet hajtani autóval. Itt a jó helyek valószínűleg már hajnalban foglaltak. A déli oldal nagyon tökleveles.
2, Kányavári sziget. A sziget bejáratánál le kell parkolni. Én itt próbálkoznék. A gyerekek játszhatnak a szigeten, van kilátó. -
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Tudom itt van egy tag akinek van seria walter world champion II botja hozza fordulnek azzal a kérdéssel hogy neked nincs nagy ellenállása a zsinornak ahogy a gyurun bejön mikor a szereleket bedobáshoz feltekered vagy csak bevontatsz? Nekem konkrétan nagyon durván holott sem a zsinor sem a gyuru nem sérült tok új a bot. Ugyanez van a daiwa nzon botomnal is.. szerintem ez elég tré egy 100k-s bot esetében. Azt se tudom mi okozza ha vízbe nyomom a spiccet egy pár mp ig fasza aztán megint szar. A zsinor is vadi új és monofil. Ötlet?
-
-
takessz
senior tag
[link] Valaki használ esetleg ilyen orsót?? bojlizásra venném megköszönném a véleményeket
-
4Grider
félisten
válasz
jobbacsabba
üzenetére
A jó helyhez oda már születni kell, mert hajnali ötkor olyat már nem találsz.
-
sasa311
veterán
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Huawei p30pro. Azért ennek elégnek kéne lennie. De az előző telefonommal is ugyan ezt csinálta.
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
A fennti konfigurációt és a 'Fish Deeper' appot használom.
Ha a deeperrel radarozni akarsz akkor a gsm internetet ki kell kapcsoljad közben.
Előre letöltöttem az app-jába a saját térképét (teljes Mo.) radarozás előtt. Valószínűleg nélküle is megy , nem próbáltam. -
Szilágyi84
senior tag
válasz
aladarazurbe
üzenetére
Mobilinternet nem kell hozzá ugyebár? Viszont ha térképezni szeretnék mondjuk nem folyón ahol általában változik a vízszint, hanem tavakon, akkor érdemes letölteni előre a mobilra Magyarország térképet ,ha nem csak az aktuális meder alját akarnám tudni látni ?
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
@mriya@
üzenetére
Más világ volt, szerintem ott perselyek voltak.
Egyszerűbbek voltak az orsók, persze nem volt nyeletőfék, de hosszú évekre tervezték az orsókat.
Én is biztos vagyok abban amúgy hogy egy ilyen régi konstrukció, ha próbapadon folyamatosan tekernék, többet kibírna mint egy mai sokcsapágyas csoda. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Nálam a deeper chirp 30-40 métert tud a lennti kütyükkel, lehet többet is, nem nagyon próbáltam.
Az lényegi még szerintem, hogy milyen magasan van a teló. Én egy ~ has-magasságra felhúzott tripodra teszem, ott könnyebben csatlakozik. Hullámzó vízben nehezebben ill. ha kell GPS akkor a tiszta égbolt a nyerő.Véleményem szerint kellő időt el kell tölteni vele ahhoz, hogy hasznodra váljék.
Kell hozzá tér érzék (vagy hogy is mondjam).Huawei HUAWEI P30 lite
google pixel 4a -
andrew911
tag
Van itt, aki aktívan használja a nyeletőfékes KastKing Sharky Baitfeeder III-at? Érdemes rá beruházni, vagy újrakezdőként elég egy Döme/Nevis féláron.
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Nem is tudom, a régi ABU-kban mennyi csapágy lehetett?!
-
atok666
őstag
Domes Big River 390RXH mennyire vallalhato huzosabb folyovizen (Duna, Vag). Hasznalja vki?
Atok
Új hozzászólás Aktív témák
- 100/100 - 0Perc - WD BLACK SN850P 1TB - Playstation 5
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 12 Mini 64GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
eszik is?

)
Aztán bezavartak a hullámok.

.

)
Alapvetően fenekeznék, 50g körül töltött methoddal, de néha más módszereket is kipróbálnék. A kiinduló 270-es
A Catana és ez a 180-as bot nagyon tetszett, egész érzékeny spicc volt rajtuk.