Hirdetés
- Vegyestüzelésű kazán rostély házilag!
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
iceQ!
addikt
-
jackal79
aktív tag
Sziasztok, 0,12-0,15 körüli fonottal szoktam pergettem a Dunán, a célhal balin és süllő volt. Találtam egy új helyet, ahol a csukák is megtalálhatóak. Na most az a bajom, hogy a csuka simán elszakítja a fonottat. Szerintetek elég lehet 0,36-os flourocarbont a wobbler elé kötni? Ez talán még nem butítja le a wobbler mozgását, csak az a kérdés, hogy a csukáknak mennyire áll ellen.
Erre gondoltam:
Előre is köszi a segítséget! -
andrew911
tag
válasz atok666 #79892 üzenetére
Leszűrtem a paraméterekre a Walterben, és a Walter Racer 360 MQ jött ki egyetlen találatnak.
-
atok666
őstag
válasz busman #79891 üzenetére
Sok otlet lesz. Mindenki leirja milyen botja van es azt fogja ajanlani. Lehet forditva kene, bemesz egy boltba megtapogatod, parat kitippelsz es azokra kerdezel. Szerintem.
Atok
Ha tipp kell, akkor mondjuk Walter racer. Jo palca es konnyen lehet hozza spiccet szerezni
[ Szerkesztve ]
-
busman
veterán
60-80g dobósúly t tartományban keresek feeder botot. 360,390 méretben. Keret olyan 50-60K/darab. Ötletek?
I'm not talented, I'm skilled.PS5
-
jjohn
aktív tag
válasz Zoli bácsi #79888 üzenetére
Örülök hogy megtaláltad a helyet, a visszahúzódó víz után nekem is mindig gondom van az iszappal. Ha nagyon gázos az út vagy a hely, akkor szoktam elmenni a kavicsos részre. Mondjuk az már nem annyira jó, hogy nem fogtál mást. Örültem volna ha belefutsz egy marciba, akár többe is!
Ahol voltál az tőlem balra az erőmű felé van, korábban ott is horgásztam és jöttek szilvák, dévérek. Ez az év ilyen, a tavalyi árnyéka csak. -
Steady74
Topikgazda
válasz sasa311 #79882 üzenetére
Ráadásul felszerelve közel 800k azt hiszem. Palotavároson egymás mellé tettük az Italica-val, (H Mester is ott volt). A két bot ára közel azonos volt akkor, én szégyelltem magam V.zoli helyében, annyival rosszabb volt a Z8-3. Rövidebb volt vagy 40 centivel, lógósabb, lötyögősebb, vastagabb.
-
Zoli bácsi
őstag
Voltunk ott a héten, ( szerk: Megnéztem a képek adataiban, kedden) annyira nem akartam reklámozni......
Megtaláltam egyszerre a helyedet. De nagyon sáros volt a kövek közt, nem az igazi nekem. Pár száz méterre előbbre ültem le, ahol a legnagyobb kialakított hely van, itt kevés sár volt a kövek közt.
Bedobtam a bolot, aztán lestem. Ilyen nincs, visszafele folyik a Duna, Győr fele vitte az úszót. Kb 1-1,5m-el kevesebb víz volt, mint amikor utóljára ottjártam.
Na, mindegy, etetgettem, aztán bóló, csontival. Géb, géb, géb..nem sorolom tovább, hatványozzátok.
Feedernek is csináltam beljebb egy etetést..géb..géb..géb...
Aztán szinte megállt előttem a víz, utána jó irányba kezdett folyni.
Odajött egy sporttárs,aki a rugany mellett tolta, meg egy kutyát sétáltató nyugdíjas sporttárs, akivel múltkor is beszélgettem. Azt mondják pár hete fent volt a víz, akkor fogták a halat, most a vizet ismerőknek sem egyszerű. A víz folyásirányára azt mondták, a hajók elhaladása a főágon is befolyásolhatja, meg az erőmű működése.
Eltettem a csontit, gébiszonyom lett, kukoricával és pellettel próbálkoztam.
Halat sokat fogtam, már ha a gébet annak lehet hívni......Igazi halat egyet, egy kilós dévért methoddal. Jó idő volt, csönd, Dunapart......Ennyi. Idén nem megyek már, az tuti, a közeli tóra még kinézek ha jó idő lesz.
Itt ültem, de a leírásból biztos ráismertél. Ignácot szélfogónak állítottam ide, mellette szélárnyék volt. Legyen haszna ha már ilyen magas.....[ Szerkesztve ]
-
jjohn
aktív tag
Szép jó reggelt mindenkinek!
Gondoltam tegnap lenézek a Dunára déltől egy öt óráig, hátha akad valami fogható halállomány. Annyira inspiráló volt látni, hogy szépen fogtok. Sajnos nem voltak annyira aktívak.
Az idő kicsit hűvös szeles volt, de nem volt vészes, vízállás itt 39 cm. Két távot próbáltam mint rendszerint, egy rakósat meg 20-25 m között. Most a közelben voltak aktívak, no nem annyira mint szeretem volna, de nem unatkoztam. Az alagút kosarak közepébe jól tettem csontit had kajáljanak . Mikor beugrott padró koma, no gondoltam lesz egy pár szép darab, csak kóbor lélek volt, örültem mert az idén ez az 1 amit fogtam, nagyon elkerültek. Fél négytől nagy csend lett, csalit váltottam 7 mm-es sweet corn double pelletre, nem igen cibálták. Végül feladtam, és távoztam.[ Szerkesztve ]
-
Zoli bácsi
őstag
Üveg spiccek sokat bírnak. Nekem volt hogy a spiccgyűrű a második gyűrűhöz visszahajlott, és nem törött el, semmi baja nem lett.
Mostanában nem török spiccet. Mert már reflexszerűen dobás előtt figyelem a zsinórt, meghúzom az orsó előtt, ha könnyen jön, csak akkor indítom a dobást.
Meg szállításnál is figyelek, úgy törtem spicceket hogy elakadt a horog a botzsák belsejében, vettem ki a felszerelt botot, mire észrevettem mi van, már reccs.....
Más
Lassan lejár az akció, most találtam...., de ha valakit érdekel, vesztek egy orsót, és ajándék horgászbotot kaptok Carp Zoomnál: [link]
Szerk: Fogalmazást javítottam, meg közben kikerestem a lusta bandának ...
2 részes, 3,6m-es 3lbs bojlis bot az ajándék [link]
Ehhez az orsóhoz: [link][ Szerkesztve ]
-
hermanyi
addikt
válasz sasa311 #79879 üzenetére
Browningnak néha terhelés sem kell G Zoli tudna róla beszélni . Amikór a vatta új Z8-3 a parton a kezében összerotyant Pedig csak beleemelt ,hogy mennyire feszes . De idén vagy 3 tagot tuti tört peca közben .
[ Szerkesztve ]
Aláírás (nem kötelező megadni - minden hozzászólásnál automatikusan az üzenet végéhez íródik)
-
sasa311
veterán
válasz hermanyi #79878 üzenetére
Én eddig csak egy spiccet törtem el, azt is saját figyelmetlenségből (szösz ment a spicgyűrűbe)
A rakósa is sokkal masszívabb érzésre, mint a walter volt (aztán lehet törik, ezt arra bízom aki már 5nél többször rakózott komoly terhelésen)[ Szerkesztve ]
Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
sasa311
veterán
válasz diablo1984 #79876 üzenetére
Ezért veszek már csak browning botot. Van hozzá minden...
-
diablo1984
veterán
válasz Zoli bácsi #79874 üzenetére
Tavasszal brutális kanosszajárást kellett csinálnom, mikor eltört a 390es fine carpom 2 OZ-s spicce. Sehol nem volt, nem kompatibilis vele semmi, annyira vékony a kezdete, hívtam a haldorado-t, ők Sipihez irányítottak, ő az egyik ismerőséhez aki fine carppal versenyzett egykoron és volt még pár tartalék spicce...
Keserves volt. Azóta nem mertem használni a botot, mert egy izmosabb dobás amikor a spiccre rátekeredik a zsinór és oda van a kincs.
Köszi, holnap akkor leporolom a botot -
Zoli bácsi
őstag
Félig off.
Ma lementünk Tihanyba. Nem vittem pecabotot, túrázás volt a terv. Persze láttam pecásokat, Füreden a kikötőnél is pecázgattak, meg Tihany Füred felőli oldalán, a betonról.
Amin meglepődtem....Nem tudom mennyire horgászható a Belső tó, de ilyen vízszintet még nem láttam...... Egy sziget lett a tó közepén..... Tényleg aszályos év volt.....
Itt máskor víz van, ahol állok:A gejzírkúpokról fotózva látszik jól a sziget:
Szerk: Ha valaki Dömés Fine Carp botot használ.... Mind a 3 fajta spicc kapható hozzá, hosszú idő után: [link][ Szerkesztve ]
-
A Zéé
addikt
válasz BlackmMmDog #79871 üzenetére
Tudjatök. Nekem csak XH van, de azon is 22-es a főzsinór. Igaz dobóelőkével, de a 200g-s kosarat még simán hajigálom vele. 80g-st tele kajával még izomból meg lehet húzni. Ami meg afeletti, az meg már nem feeder szerintem.
Just a simple Lineman...
-
Szilágyi84
senior tag
válasz andrew911 #79867 üzenetére
És tényleg,de jó ,nem is gondoltam volna, hogy ennyire népszerű hely lett vagyis tapasztalom , hogy sokan járnak,de aki csak hobbi horgász azok amikor én vagyok nem fognak csak a kínaiak ,de én se adom fel ,mert tényleg vannak csak megfogni az igazi játék rájönni a megfelelő módszerre. Én próbáltam fönt is lent is úszóval is.
-
andrew911
tag
válasz Szilágyi84 #79866 üzenetére
Sipi fogott ott busákat, meg ott rendezték az idei busafogó versenyt, szerintem nem csak spéci etetővel lehet ott fogni.
Én innen indulnék a helyedben. -
Szilágyi84
senior tag
válasz sasa311 #79864 üzenetére
Én nem ismerem,de busa ügyben nyomozok, ahová én járok ott a kínaiak fogják csak a nagyokat más meg semmit . Már összeismerkedtem az ottani halőrrel talán majd többet tudok meg tőle pontosan mivel,mert állítólag kintről hozzák az etetőt nem nálunk kaphatóval ennyire eredményesek .
-
sasa311
veterán
Urak, valaki ismeri a "táti sóderes gödröt"? Elméletben Duna öböl. Főleg busa szempontjából érdekelne, hogy érdemes-e rápórbálni, vagy a visegrádi / maróti öböl jobb?
-
iceQ!
addikt
válasz forras2 #79857 üzenetére
Daiwa N'ZON S botot egyszer próbáld ki. Nekem van kettő is, egy 100 és egy 150 grammos. Imádom őket, el is fogom adni a két Döme botot.
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
forras2
őstag
Szevasztok!
Múltkor beszélgettünk, hogy kell nekem 3 méteres bot, mert hogy egyedül horgászok, és a 390-esek hosszúak... Nahm, megszületett a döntés, ma el is mentem értük... Daiwa Ninja 3 méteres, 2 részes, 2 librás botok lettek az új játékszerek...
Egyenlőre nem pecáztam még velük, de kézbevéve, felorsózva, felzsinórozva, eddig hatalmas szerelem van a levegőben... Jövőhét szerdától foglaltam is 1 pecát vasárnap estig, hamar ki kell próbálni az új kedveskéimet -
tepenzed
őstag
Sziasztok!
A két napos csónakos pergető horgászatnál a sógor akar majd csukát,süllőt elhozni. Kérdésem, hogy mi a legjobb mód ezen halak sok órás tárolására? Mindegyik halhoz külön bilincs? Gondolom a szákot szétszedik, abba nem rakható.
Vízzel teli vödörbe csak leütve ugye? -
andrew911
tag
Csepeli kavicsbányató razzia. Akad azért néhány barbár ember, a képek igazán beszédesek.
-
golyós
addikt
válasz Szilágyi84 #79846 üzenetére
Ha nem akarsz 2x akkorát dobni mint a klipszelés akkoe nem szakad
Leköveted a bottal, finoman visszaemeled, szinte függőlegesbe a botot, pont akkorát bólint a bot, hogy nem lesz baj. 20-as zsinorral még nem volt szakadásom igy.
Spombal azért van terhelés, de gondolom akkor vastagabb zsinorral fogod nyomni, illetve felvastagodó dobóelőke.
Begyakorlod a spombal a távolságot, utána viszont a kosárral lazán megdobod a távot.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
iceQ!
addikt
válasz sasa311 #79848 üzenetére
+ saját tapasztalat, hogy nyáron 10-15 dobás után k*rva fáradt leszel és bedduran a karod
Amiből lekvárt lehet főzni abból pálinkát is! A csavargó embert nem lehet munkára fogni! Samsung S23 Ultra Dual SIM | Notebook: HP Omen | Car: Volkswagen Passat B6 1.9 PD TDi BLS
-
Szilágyi84
senior tag
válasz lockdown90 #79849 üzenetére
Igen több méret gumihalból is és több fajta ajánlott,hogy tanulgasd melyik milyen,hogy úszkálnak felszíni , süllyedő vagy vízközti.
Aztán kitartást ! -
lockdown90
senior tag
Sziasztok!
Pergetessel ismerkedem, szerelek osszeallitas meg kicsit zavaros.
Kezdeskent rendelkezem egy altalanos 5-20g-os bottal meg egy 3000-es orsoval, .10-es fonott fozsinoron gondolkodom + egy valamilyen meretu FC eloken (talan 28/30-as nem lenne rossz).
Tiszan kezdenem mivel az van hozzam a legkozelebb, gondolom balinozni kezdeskent jo lenne, viszont a felszereles osszeallitasaval meg bajban vagyok.milyen meretu forgo, kapocs, jigfej, plasztik meret lenne az idealis, vagy esetleg wobbler, nem tudom kezdokent az mennyire ajanlott? Vagy vegyek tobb meretu jigfejet es nezzem meg hol hogy sullyed?
i7 13700k - 32Gb DDR5 - RTX4070S
-
saen
veterán
válasz Szilágyi84 #79846 üzenetére
Bottal érdemes csillapítani, több szempontból is. Lazán tartod a kezedben a botot és becsapódás előtt olyan szögbe húzod, hogy a zsinór minél jobban megtörjön. Amikor eléri a klipszet a zsinór, akkor a lendület előrehúzza a botot (lazán tartod, ezért engeded) és ez csillapítja az "ütközést". Ha ezt nem csinálod, egyrészt extrém esetben szakadhat is a zsinór, mert nagy terhelés éri, de ami talán még fontosabb is, hogy így nem rántod vissza a spombot. Ha nem is szakad a zsinór, a visszarántás miatt össze-vissza fogsz etetni és nem lesz pontos a kiakasztás ellenére sem.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz golyós #79843 üzenetére
Hamár szóba jött a klipszeszés amit még soha nem próbáltam,de most vettem spomb etető rakétát . Szóval dobok aztán oda rakom a damilt és nem kell aggódni a következő dobásnál a szakadás miatt ? A bot bírja a damil is elvileg akkor nem kell izgulni,ha elérkezik a beakasztott rész a megakadásnál ? Vettem azért a végére lebegtetőt .
-
golyós
addikt
válasz andrew911 #79811 üzenetére
Én ki klipszeltem 80-85-90-95-re gyakorlás közben, és direkt számoltam a kitekerést.
Okuma DCI 60-as orsó, 101cm-t húz be, 1-2 tekerés maradt mindig pluszban, de az nyilván a zsinór nyúlása lehet. Tehát kb pontos, nyilván így könnyebb számolni mint a 82 centivel, de végül is nem atomfizika. Azt mondanám, hogy 5% a hibahatár.Honor 200 Pro & Samsung GalaxyS23 Ultra & Note 10 lite & Iphone 13PM
-
forras2
őstag
-
jansky1
senior tag
Újabb praktika ezúttal method kosár fenekén elcsúszása ellen.
Valakinel van tapasztalata ezzel kapcsolatban? -
galervin93
addikt
válasz Steady74 #79837 üzenetére
Én ilyen esetekben mindig azt szoktam mondani, képzeljünk el két szélsőséges esetet. Az egyik, hogy az orsó áttétele 1.0. A másik meg hogy 2 mm átmérőjű a dob. Azért pont kettő, mert annak a fele 1, r^2*π = ~3.14mm a kerület, vagyis a behúzott zsinór mennyisége is. Ha meg 200 mm a dob, akkor 314mm. Kicsit szélsőséges példa, de jól mutatja, hogy különböző dob méretek különböző zsinórhosszt fognak eredményezni. És a feltekert zsinórral folyamatosan növekszik a dob átmérője, ergo a behúzott zsinór mennyisége is.
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Steady74
Topikgazda
válasz jobbacsabba #79836 üzenetére
Szerintem nem. Egy hajtókat fordulatra mondjuk 5.2 fordulatot tesz meg a zsinórbehúzó görgő, behúz a bot spiccétől számítva 82cm zsinórt. Az, hogy ezt a 82 cm-t milyen dobra tekeri fel, tök mindegy a behúzott zsinórmennyiség szempontjából.
-
iceQ!
addikt
válasz forras2 #79832 üzenetére
Trabucco van, amit írsz. Vagy is lesz. Most 25-57 van, de elfogyott. Cserélni szoktam 10 nagyobb hal után, ha nincs nagy hal akkor mikor már nagyon kunkorodik. Megnézem a többit is, köszi.
galervin93
Meg, ha nagy hal van, és előttem nem reszketek hogy a főzsinor van használva, nyúzva. Ez ott van és biztonságban érzem magam, hogy egy 15+-os nem szaggatja le a zsinórom + egy gyors csere és minden mehet tovább, ha úgy van.
-
Steady74
Topikgazda
válasz 4Grider #79813 üzenetére
Szerintem adott orsó mindig ugyan annyi zsinórt húz be, max más kerületen rakja le, nem?
Szerk.: mai törökbálinti peca jó szar lett, reggel még sötétben érkeztem, egyedül voltam a versenypályán (borzongtam az érzéstől, hogy a nagyon pályáján vagyok), masszív hátszél volt, amit a tujasor megfogott így előttem szinte tükörvíz. Etetés 40 és 80m-re, röviden kezdtem a pecát, azonnal egy 25 deka körüli keszeg. Benti távon első dobás szintén azonnal egy keszeg. Utána fél óráig semmi. fél9kor megfordult és felerősödött a szél, szinte lehetetlen volt a kisebb (42gr) kosárral eldobni 80m-re (szélcsendben simán ment 3,9 90gr-os bottal), elő kellett venni az erősebb botot, azzal már ment simán a táv. Keszegek közben 2 ponty esett el, utána még sok keszeg, a kinti távon semmi. Sipi horgászott vagy 50m-re neki több sikerült. Jókat beszélgettünk a sráccal akivel együtt terveztük a mai pecát, halat sokat nem fogtunk, de kicsit azért megkapott a nap. Promix fish and betain ránézésre 90% uni, 10% classic 2200 Ft/800 gr áron. Azzal pecáztam.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz sasa311 #79830 üzenetére
Hát pont ez a lényege a dobóelőkének! Felzsinórozol egy orsót, kap egy csapót, és hacsak nem szaggatod be, vagy szerelsz annyit hogy lassan elfogy, akkor max a főzsinórral együtt cseréled... Nincs izgulás, néha ellenőrzi az ember milyen állapotban van, aztán annyi, ha erősebb terepen horgászol (kő, kagyló), akkor persze lehet sűrűbben cserélni kell, de az simán belefér. Egyet biztosan, de nálam két szezont is simán kibírnak feederen így a cuccok. Néha szerelem át esetleg, ha method és klasszik között valamiért váltani akarok éppen az adott boton, de amúgy nem nyúlok hozzájuk, néha frissítem a gyorskapcsot a hosszú előkés feederen, (a gumiharang megadja magát idővel), aztán annyi. 0.22-es főzsinór megy minden botomra, a 3 méteres kivételével mind kap csapót is. Kilométeres tekercs meg egy ilyen kónuszos zsinór (5*15 méter), és két évre meg vagyok oldva feeder vonalon. Nincs macera, nem kell gondolkodni éppen milyen zsinór van fent, mit tud, hogyan kell süllyeszteni, mennyire nyúlik stb., mert minden boton azonos paraméterű a zsinór az előke csatlakoztatásáig.[ Szerkesztve ]
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
forras2
őstag
Én személy szerint jobban szeretem, kevesebb csomó, kevesebb hibalehetőség... Trabucconak van nagyon jó zsinórja, 0,2-ről megy fel 0,35-ig, de csak az utolsó 20 méter vastagodik fel, Kordának is van, ott az utolsó 15 méter vastagodik. Most jelenleg a FOXot használom, 0,3-ról megy fel 0,45-ig, de ez teljes hosszban vastagodik...
-
iceQ!
addikt
válasz sasa311 #79830 üzenetére
Nincs kosár, csak 70grammos ólom. Bomb feederezek. Azt meg el tudom lökni 70 méterre is, de addig nem kell, max.: 50-60.
-
sasa311
veterán
Ez a 30as doboelotet elég fura. 20-30as kosarat meg lehet küldeni egy 22/25os fozsinorral is 60-70 méterig gond nélkül, max peca végén levagsz belőle 10 métert. Messzebb úgysem tudod a kis súlyú kosarat dobni. Egy 50es kosarat amit még messzebb tudnál hajigalni meg a 30as doboelitettel sem tudod egész nap dobálni, csak a vastagabbal.
-
iceQ!
addikt
válasz forras2 #79827 üzenetére
Nem kérik, én szeretek mindig rakni. Telibe vastagodónál van valami ajánlásod? (Feeder botra lesz, az 0.57-es még átment a az utolsó gyűrűn)
-
jansky1
senior tag
válasz BlackmMmDog #79822 üzenetére
Nemár, az alig megdobott cucc elmegy 60 méterre, a 420-430-as botokkal suhogtatva meg 85 méter dobunk? Valamit szarul csinálunk.
-
iceQ!
addikt
válasz atok666 #79824 üzenetére
Szerintem bírni fogja ez is a 20-as potykát (ha fogok ), nem fogom kicsörlőzni a vízből a halat. Eljátszok vele míg elfekszik a vizen
-
iceQ!
addikt
Használt már valaki ilyen dobóelőkét? Ebből a 26-57-et vettem eddig de annyira merev a vége, mint a napon hagyott locsolócső. Ez viszont: 0,20/0,32mm
[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
válasz BlackmMmDog #79820 üzenetére
A nagy botokkal (Vanity, Delphin) mekkora volt a max táv, amit dobtunk?
-
BlackmMmDog
aktív tag
válasz forras2 #79819 üzenetére
próbáltuk de nem igazán jansky1 2 fogott az etetésről, én 1-et etetéstől 10-re (legkisebeket ez adta)
Én délután (1 kivitelével) mindet szisztematikusan össze vissza dobálva fogtam.
Reggel azt bottal kezdtem múlt hétről bejelölt 15 és 30 m , másikkal bedobtam messzire. Ezután előkerült a spombozó bot és kimértem 45m-re (kevésnek találtam 30m-ert), és ezután a 3botot is az etetésre és még megjelöltem 50 és 55-nél is.legközelebb tudjuk mi a 60 méter
-
forras2
őstag
válasz jansky1 #79810 üzenetére
Ebbe többször én is belefutok, hogy az etetés nem ad halat... De ilyenkor mindig meghorgászom az etetés szélét, főleg ha dobással volt kialakítva az etetés... 5-7-10 méterre elmegyek az etetéstől, vagy mögé, vagy elé, vagy balra/jobbra, és az esetek többségében beadja a halat, van hogy még a bandanagy is innen jön
-
andrew911
tag
válasz galervin93 #79815 üzenetére
Én életemben nem dobtam szerintem 43-44 méter fölé, se a felszerelésem, se a jelenlegi képességeim nem teszik lehetővé, és eddig nem is volt rá szükség igazán (a Lupa-tavat kivéve).
-
jansky1
senior tag
válasz galervin93 #79815 üzenetére
Na akkor én meg a másik véglet vagyok, aki a 30 méteres etetést, mint kiderült 60-ra alakítja ki , Pedig eszközöm is lett volna hozzá, Steadynek hála.
[ Szerkesztve ]
-
galervin93
addikt
válasz andrew911 #79811 üzenetére
Két bottartó meg pár méter spárga, kész is a hipermodern távolságmérő. A távolság becslése nem könnyű nagyobb, nyílt vízterületen, jellemzően (ordas mód) túlbecsülik a dobott távot a pecások, szóval a "330-as bottal simán pecázok 70 méterre" típusú irományokat nyugodtan lehet kétharmadolni legalább.
Amúgy önmagában a távolság nem is fontos, relatív, a lényeg a pontosság.
Nálam ez úgy néz ki, hogy az etetőbotot kihúzom a horgászni kívánt táv mínusz 0-100 centi (!), attól függően milyen halakra horgászok (méret, mennyiség), milyen a vízhőfok, etető típusa (szemes, por kaja), hol tartózkodnak a vízoszlopban stb. Na és akkor ehhez igazítom a többi botot: egy bot az eredeti távra, tehát kvázi az etetés mögé valamennyivel. Egy bot közvetlenül az etetésre (azaz az etetőbottal azonos távra), meg egy bot 3-10 méterre az etetés mögé (amiket fentebb írtam válogatja megint csak, hogy mennyire). Ez feeder (hosszú előkés meg method) pecán van így, match, spicc (rakó - de azt nem művelem) is hasonló elven megy, de ott azért más a helyzet picivel, de az elvek hasonlók. Ja és allóvíz... Ha már mozog, akkor nagyon más a taktika!
Szóval a konkrét táv csak egy adott vízen érdekes (meg a beszámoló későbbi megírása miatt ), a lényeg a relatív pontosság. De az nagyon fontos. Szerintem az egyik legfontosabb, mégis ezzel foglalkoznak a legkevesebbet a pecások. A klipsz csak egy a nagyon sok tényező közül (de nagy segítség, ha jól használja az ember).[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
válasz Steady74 #79809 üzenetére
Múlt héten nagyon jó pecám volt a Szepi tavon, így megbeszéltük, hogy megyünk együtt is oda horgászni. Erre tegnap került sor. Elmondtam neki előzetesen a taktikát: reggel, ha a halak a partszélben vannak, látszanak a túrások dobjon rá. Később, ha eltűnnek onnan, csinálunk egy etetést 30 méterre, azt horgásszuk 1-1 bottal, 1-1 bottal meg távolabbi keresőpeca.
Ő már ott volt reggel 6-ra, nekem még a gyereket kellett suliba vinnem. Félve hívtam fel, hogy mizu a tavon. Sejtelmem beigazolódott, már fogott egy hetes pontyot, meg a nyolcas amurt a partszélből, így nekem is sietősebb lett az érkezés.
Mire kiértem precízen kimérte a 40 métert, mert kevésnek találta a harmincat. Spombot bedobva nekem is rövidnek tűnt a táv.
Partszélből reggel még nekem is jött két ponty, de én onnan hamar átálltam az etetés+keresőpeca horgászatára. A keresős bottal délelőtt jól ment a halfogás, az etetés viszont vagy kuka volt, vagy csak keszeg, kárász jött. Délutánra elfogyott az aqua, szél feltámadt, jött egy nagyobb kapástalan időszak, 1-1 pontyot tudtunk csak kiszenvedni, majd Blackmmmdog olyan 4 óra körül elkezdte megint szépen szedegetni a halakat. A harmincas, ami végül negyvenes+ etetés lett, egész nap kb. 2, max 3. pontyot adott. Pakolásnál miközben babráltam az orsóval, megtaláltam a múlt heti jelölést, kiakasztottam a klipszet, majd dobtam egyet, de Blackmmmdog azt mondta, hogy ez legalább 60 méter.
A peca egyébként jó volt összességében, sajnos 10+os hal most jött, ilyen 5-8 kg formák viszont igen. Én nem méregettem őket, Blackmmmdog-nak van pontos statisztikája.[ Szerkesztve ]
-
jansky1
senior tag
Blackmmmdoggal töltött mai minifórumpecánk tanulsága, hogy nekem rohadtul nem kéne távolságot becsülni
-
atok666
őstag
Ma delelotti feeder peca az eromu alatti kanalison. Jottek szepen a halak, tobbnyire termetes deverek, neha egy marci esetleg koncer. Rengeteg volt a geb. Elocsalit rogton felzabaltak, mas halnak szinte eselye sem volt.
Kerdes: mivel sok a kagylo a feneken, sajnos parszor maradt le hal horggal egyutt :/ 22-es fluor eloket hasznalok (25-os fozsinor es 19-es fonott doboeloke mellett), de nem igazan ellenallo, konnyen elvagja a szikla/kagylo. Van erre vmi tipp, esetleg marka, ami nem annyira erzekeny ezekre a serulesekre?
Atok
-
iceQ!
addikt
-
KunEmber
senior tag
válasz mdav88 #79800 üzenetére
Hermanyi szokott néha arra járni, esetleg kérdezd meg, hogy merre. Ha nagyon nincs ötlet, duplázd meg a km-et és a XXX-en az Apaji/Szunyogi szivattyútelepnél már jót lehet spiccbotozni és feederezni is.
http://youtu.be/Ti8O5RbsQxg
-
galervin93
addikt
Másfél óra, 2 rendesebb márna, pár apróság, meg egy pici koncér. Fáradt voltam-vagyok, tegnap reggel óta ébren, nem is nagyon evett a hal, így nem láttam értelmét tovább szenvedni, inkább pihenek egyet.
Rakóval fogtak, boloval nekem ma nem ment.
Amikor jöttem haza akkor pakolt ki Bakó Peti, kamerát nem láttam, szóval lehet hogy terepfelmérő peca volt filmhez, vagy csak szimplán élmény peca.[ Szerkesztve ]
-
Szilágyi84
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest