Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
@mriya@
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
a legtöbb adatot a nemzeti meteorológiától veszik. 😈
-
válasz
Grillo
üzenetére
csaliból Sw -t használom.
Erre nagyon háklisak, 4 kajából csak egyet fogadtak el. (Promix Full Corn Crushed, Feedermánia Fermented és már nem tudom melyiket nem ).
Haldorádó FermentX-el készülj, bárhol belehet szerezni, PistaMix nem szimpatikus nekem.
Rengeteg a keszeg (1 pontyra jut 20), mérettel nem lesz baj mert 1,5- 3,5 kg közt jön. -
Grillo
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Ja, még lesz egy köröm mindenképp, mert ez a csak növényi alapú etetőanyag kissé elkerülte a figyelmem. "A töltőformás method kosárba csak olyan 100%-ig növényi etetőanyag tehető, amely nincs teljesen finom porrá őrölve, hanem bőségesen tartalmaz kisebb nagyobb roppantott magvakat! Ilyen például a PistaMix Vajsavas etetőanyag összes íze, a Haldorádó FermentX termékcsalád összes íze."
Vaze, ha nem lenne a gyerek, én szkippelném a dolgot...
Most nézegetem, hogy lehet úszózni a kistavon, ha első nap nagyon unom, vagy sok, akkor átmegyek oda kicsit. Vagy csak alszom a sátorban (a 40 fokon...). -
yanna
addikt
válasz
galervin93
üzenetére

-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Az Időkép a meteorológia Blikkje.
-
Zoli bácsi
őstag
Esőt mutogatott mára, még egy órája is esőt jósoltak délutánra. Tegnap ma reggelre is esőt mutatott az időkép. Nem is keltem fel a zasszonnyal hajnalban. Most nézem nem mutat esőt már délutánra, most váltott. Összepakolok, elindulok...Rábca..Rába....Kisrába...Tó..? Olyan határozatlan vagyok...Vagy mégsem?
Bár szombaton általában nem járok, mert sokan vannak, de most marhára viszket a tenyerem, nem voltam lassan 2 hete, meló volt meg meleg. Most szél van, de kellemes 25 fok...Pakolok, elindulok, aztán megálmodom merre kanyarodok
-
Grillo
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Köszi a javaslatokat mindkettőtöknek, lehet vasárnap még ránézek az okumára.
A bojlis botot nem bánom, már nézegettem valami hasonlót, bár az igaz, hogy a szállítási hosszt nem figyeltem, pedig még kérdezte is a srác. Pikacsuba befér, aztán úgysem lesz napi használatban. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
Grillo
üzenetére
Irigyellek hogy el tudod pakolni azt a 202cm-es szállítású botot.

Azzal a feeder orsóval messzire ne dobálj, mert nem sok kanóc marad a fárasztáshoz.....
Egy ilyet [link] bátran vehettél volna, jó, több mint egy huszas, de épp csak az évi inflációval....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyan, egy 3,5Lbs távdobó botra nagyon nem illik az az orsó, meg eleve nagyhalas pecához, meg a bothoz lehet kevés lesz a huszonötös kanóc.....
De te tudod...
Tokhalra csali tipp: [link]

SZerk: Okuma CB kiárusítás: [link] Alig több mint egy húszas.
-
Grillo
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Hja, nem voltam teljeskörű, feeder/bojlis vonalon gondolkodtam. Aztán végül bojlis lett, pedig majdnem beneveztem egy byDÖME Big Riverre, aztán a srác hallva a célhalat, azt mondta, hogy bojlist nézzek, jobban járok.
Úgyhogy egy két részes 390es, 3,5LB [Prologic Commander] lett, olyan érvek győztek meg, mint az olcsóbb, mint 30k, a szép vékony blank, és az „Urban camo” mintájú, elegáns, biztos fogású EVA nyél
Na most mondtam a srácnak, hogy ajánljon már ehhez egy orsót 20k körül, de mondta, hogy nem fog, mert ennyiért nincs jó. Úgyhogy van egy szintén dömés Fine Carp 5000, amit a telefeederhez vettem, azt fogom használni hozzá. Mondjuk 25ös zsinór van rajta...Azért kellett a Walterben, mert nem volt/lesz időm máshova elmenni, meg rendelni, így adott volt a hely, asszony közben mást vásárolt a közelben.
Vettem még nagyobb (6-os, 8-as) szakáll nélküli horgokat is, mert nekem szerintem 10-esnél nagyobb talán nincs is a felszerelésben, és azok nagy része sem szakálltalan.Majd még olvasgatok a hétvégén, aztán max még elugrom vasárnap is, amit mondtak, hogy nagyon megy az ananászos minden, és a tokra kockázott tonhallal kell menni. És csak method kosarat lehet használni, a belevaló anyaggal.
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A nevis method carp baromi jó cucc, nekem is az a nagyhalas. Vékony, jó akciója van, de az ára... Asszem 19 ezerért vettem tavaly a 20-60-as változatot.
Más: ha valaki keszeges botot szeretne, ez a preston most nagyon jó árban van, én még 75-80 körül vettem. [link]
-
-
Grillo
őstag
Urak, Walter kínálatából milyen boti vennétek nagy pontyra, tokra? Hétfő-kedd Szászpa, és nincs igazán erős botom. Mondjuk 20k körül a határ.
-
-
Spoon16
tag
Én eddig kétszer ettem busát, de áztatva egyszer sem volt, csak sima paprikás lisztben kisütve. Azóta a kedvenc halam íz tekintetében, de pecázni is szeretek rájuk. Ráadásul nem is "sajnálom" megenni,mint egy szép süllőt. Szegény busával elbánt a természet
-
-
törölt tag
Mikor bejött a technoplankton akkor volt egy ilyen busázós hullám, de nem volt sajnos tömeges. Busafa +technoplankton és a jó ég tudja mik . De még régebben is felhős etetésre beállt akkor szájba meg kabátba akasztgatták, de általában nem busára horgásztak csak az is odajött. Felénk a rabsicok se annyira mozdultak rá, régebben.
Végül is valószínű előbb jön egy 30-40 kilós busa mint harcsa, vagy egy 30 kilós ponty. -
sasa311
veterán
válasz
üzenetére
Fokhagymás tejbe kell áztatni egy éjszaka és utána hibátlan. Mi még a "vörös húst" sem vágjuk ki belőle, amit sokan eldobnak, hogy rossz. És finom. Nem egy süllő de a pontynal szerintem jobb, kevésbé zsíros. Olyan, mint tavasz elején egy folyóvízi nyurga. És szálka is kevés van benne, az is nagy.
Cserébe horror pucolni
-
saen
veterán
válasz
üzenetére
A népszerűsége biztosan nőni fog, főleg ha a celebhorgászok is reklámozzák majd folyamatosan. Egyébként aki szereti a nagypontyos pecát, az biztosan nem fog panaszkodni ha 20-30-40+ kg-os busákat kell fárasztani.
A mostani élelmiszerárak és infláció mellett biztosan sokan szivesen eszik is. -
törölt tag
válasz
sasa311
üzenetére
előítélet is van benne biztos, eleve úgy ültem le enni, hogy pff busa. Amcsi rokonok voltak itt még régen , és egyik rokonunk halászlevet főzött nekik, meglátták a ponty fejét rosszul voltak. Náluk szemét hal , el kell ásni stb. Itt meg egy jó halászlé 10 ujjad megnyalod. Gyerekkoromtól busán növök fel lehet kedvencem lenne.
Fene tudja , talán jól megfűszerezve, vagy ha semmi hal nem lenne fél évig utána lehet két pofára enném.
Vagy ha semmi más hal nem lenne a vizekben és csak busára lehetne pecázni. Nem tudom, hogy a vidrák mennyire eszik meg, vagy a ragadozó halak. Még nem láttam olyat pl harcsában busa lett volna. -
törölt tag
válasz
andrew911
üzenetére
Bárcsak mindenki átállna a busázásra. Díjaznám ha kimennék és senki nem ütné a vizet , csak a busákat hajkurásznák.
Valahogy nem tud izgalomba hozni , de biztos, hogy hatalmasak vannak a vizekben. Lehalászásnál 50-60 kiló környékieket láttam 2 ember pakolta fel őket nagy dézsákban. A "kisebbek" voltak 20 -30 környékiek. Ez egy 60 hektáros tározón kb 20 éve volt. Mi a maximum mérete nem tudom .Sasa311: Akkor lesz busaevészet.
Egyik szomszédom egy időben nagyon rá volt kattanva, Paksra jár és feederrel fogott ilyen 20-as méret környékit , és utána nyomatta a busázást. Hozta a kóstolót, hát nem akartam megbántani , de nem jött be igazán. Olyan semmilyen íze volt, bár biztos sok függ az elkészítésétől is. -
andrew911
tag
válasz
üzenetére
Ha eddig nem akartak az emberek busázni, majd ma estétől menő lesz.
-
törölt tag
válasz
sasa311
üzenetére
Tavon is ez a method ment, csak ott 30-as volt a főzsinór. Finom szerkóval methodoztunk.
Azon múlott milyen halat fogtál mi volt a csali és mekkora horgot raktál. Ki akartad zárni a keszeget vagy nem. Olyan dévéreket ilyen cuccal csókolomot lehetett nekik köszönni, egyszer fogtam egy akkorát fárasztás közben egy darabig azt hittem ponty. Azt érdemes lett volna lemérni.
Ugyanazt a botot használtuk mint a Dunán tavon is akkor, más nem is volt.
Élveztem akkor ezt a fajta pecát, bár nem tudtam még akkor ez majd method módszerként jön be . Szóval fogós ez a method is, de nincs az mint hosszúelőkénél, hogy a csali utolsó fél méteren lassabban süllyed és ott mozog valami élő csali még süllyedés közben. -
törölt tag
válasz
sasa311
üzenetére
Régi method módszer a Dunán. Vastag zsinór (üvegbotok még sok embernél) kemény teleszkópos botok kapanyél véggel. 40-es ! főzsinór (bármire is jó) a kosárba kukoricamálé olyan ami a Dunán is lassan bont pici horog közel a kosárhoz a csali, pl hungarocell (bármi is jöhet rá szó szerint bármilyen hal a süllőtől a pontyig és keszegek imádják így rövid előkén. Ez volt a dunai method horgászat.
Egy szák halra ma is jó vagy vele. Igaz nem egy nagy sporthorgászat ilyen cuccal keszeget fogni , de lehet fogni nem keveset. Nem felhősítő kaja semmiképpen elviheti a halat + a busa. Régen ez volt nehogy odacsald a busát mert minden normális hal világgá megy. Most meg divatba jön a busázás ennek örülök bárcsak mind kifognák. Sajnos nem fogják, bár talán számít valamit terjed ez a busapeca. Minden darab megfogása jó.Múltkor láttam egy embert busázni szélben úszóssal vízfelszín közelében. Olyan szél volt kuttyogatni nem nagyon lehetett. Nem hinném fogott volna , amíg a közelemben volt nem, de meglepődtem volna abban a szélben felhős etetésre felszínközelbe feljön neki a busa.
Mindegy lényeg a lényeg minél többen horgásszanak rá , ezt támogatom. -
törölt tag
válasz
sasa311
üzenetére
Hosszú előkének a legnagyobb előnye , hogy a csali lassabban ér le. Tele van keszeggel az etetés (tételezzük fel ezt a jó helyzetet) és kosár vagy ólom leér a csali még úton van lefelé a pici horgon másodpercekig még süllyed de már fenékközelben ahol elvileg tele van keszeggel . Ha minden jól megy soha nem ér le az aljára mert a keszeg már elkapta.
Folyóvízen esetleg még a csalit víz máshogy mozgatja a hosszú előkén, ha már le is ért fenékre lehet annak is jelentősége. Vagy ha nagy csalit raksz pl harmatgiliszta önmagában is elég mozgékony egy hosszú előkén máshogy fog kinézni .De ez úszóson az igazi vsz , sokkal látványosabb a kapás , és finom a cucc.
-
sasa311
veterán
válasz
galervin93
üzenetére
+ ha folyik a víz akkor nem áll meg s kaja sem egy helyben, hanem egy csikban viszi a víz magával - lefelé a kosartol. Akkor sem hülyeség, ha ebben a zónában van a hosszú előke

Amúgy én methoddal több keszeget fogok, mint hosszú előkevel. Pedig mindig erőltetem és mindig mijir váltok több a hal. Persze nem vágyok reprezentatív
-
KunEmber
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Akkor bocsi, úgy értelmeztem, hogy bármely keszthelyi molót kérdezed.
-
diablo1984
veterán
-
KunEmber
senior tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Kicsit nézd meg és értelmezd kérlek a válaszokat is, amiket kapsz. Ott a balatoni térkép linkje neked. Keszthely, móló: "Egész évben horgászható a hajóforgalom akadályozása nélkül." Én ez alapján arra tippelek, hogy lehet horgászni ott.
-
galervin93
addikt
válasz
Koncipappa
üzenetére
Nem, a keszegek táplálkozási módja. Egyrészt bandában járnak, másrészt gyorsan cikáznak, akár a fenéken, akár vízközt keresik a táplálékot, belecsípnek mindenbe, ami tetszik nekik. A kosárral bejuttatod a kaját, ami egy viszonylag nagyobb területen (mmint egy methodhoz képest) dolgozik, ők pedig a sok szemcse, darab, élő anyag között elcsípik a te csalidat is.
Illetve adott esetben akár a fenéktől magasabb, vízközti rétegekben is van lehetőség így horgászni, pici, könnyű horog, hozzá illő pici, könnyű csali. -
Koncipappa
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Köszönöm a tippeket! Neked is szgzuri !
Mi a működési elve egyébként a hosszúelőkének? Hogy a feeder technikával ellentétben jó messze legyen a csali az etetőkosártól, mert mondjuk óvatosak a keszegek és gyanút fognak, ha közel van a csali a kosárhoz?
-
diablo1984
veterán
válasz
aladarazurbe
üzenetére
Feeder lenne a választott módszer, de úgy tudom, hogy a mólókon horgászni tilos, nem? (tudom mégis horgásznak, de elvileg tilos)
-
aladarazurbe
csendes tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Nem tudom mire/milyen módszerrel akarsz horgászni. Dobálni a feedert a libás melletti kőgát nekünk gyerekekkel tavalyelőtt jó volt.
A hely kérdés az északi parton nem egyszerű, de ha hétköznap hajnalban kimész valahova akkor sokkal jobbak a helytalálási esélyeid, mint máskor. Szerintem.
-
saen
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Én jártam nemrég arra, mólón volt hely annak ellenére, hogy volt pár horgász. Igaz van konkurencia is, mert egy kormorán is ténykedett a helyszinen...
-
andrew911
tag
válasz
diablo1984
üzenetére
Itt a térkép. De ahogy tavaly nyáron láttam, oda születni kell, mert napfelkeltekor már nem volt hely sehol.
-
Grillo
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
Nem jól kattan.
-
galervin93
addikt
válasz
Koncipappa
üzenetére
Rövid az a 25 centi, legalább a duplája kellene, vagy akár triplája is, ahogy írták már fentebb, és kisebb horog. Illetve ott sok a kicsi keszeg, valóban van értelme a fonott főzsinórnak (valamelyik márkának készült is ott ilyen filmje, talán Energofish, de csak távolról rémlik valami, keress rá!), mert azok nem nagyon fogják lekapni a botot.
Irigyellek érte amúgy, pont ma beszéltem haverral hogy minden bajom van, keszegezni szeretnék már egy jót.
Lehet elszaladok egy napra a Balcsira is amíg szép nyári víz van, de most a Sziget Fesztivál miatt közel két hétig sehova, meló ezerrel... Na de majd utána. 
diablo1984
Katt! -
törölt tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Dunáról (nem a te szakaszodon hanem itt mifelénk) azt tudom mondani pontyokat, amurokat fogják , és harcsákat. Kukoricát szórják rendesen, azt mondta ismerős, hogy egy vödör kukoricát vitt le legutóbb és legközelebb két vödörrel fog vinni. Nem tudom mekkora vödrök mert annyira nem merültünk bele a témába.
Kapások után mindig rászórt és elment az 1 vödörnyi . De sokat is fogott . A pontyokat nem tudom hol fogták , az amurokat egy kőrugany mögött ahol már nem forog vissza a víz hanem zátonyos kezd lenni fogták 4 -5 méteres vízben kb de olyan 6 kilóig csak , de azt mondja volt vagy 1 mázsa , sok db de csak ezek a kisebb méretek jöttek érdekes módon. Gondolom nem harcsára készülsz azzal nem fárasztalak. Ha meg keszegezni az kb mindenhol lehet fogni valamelyik fajtáját . Amurozni érdemes lehet ebben a dög kánikulában napközben csak ott a helyválasztás , etetés az kulcs , sóderzátonyok környéke jó lehet vsz. -
diablo1984
veterán
Keszthelynél a Balatonban merre lehet horgászni? Nyaralni megyünk oda, de nem világos, hogy merre lehet horgászni ott...
-
szgzuri
tag
válasz
Koncipappa
üzenetére
Abba a botba az 1 oz-os spiccet ajánlom keszegezni.
Ha óvatosan eszik a hal, akkor az előkét finomítanám.
Hobbi pecára (nem verseny) én ezek a keszeges előkéket használom csonti, pinki csalival:
70 cm 14-es damil, 14-es horog
85 cm 12-es damil, 16-os horog -
hermanyi
addikt
válasz
Koncipappa
üzenetére
Keszegezni sokkal jobb a fontot fő. 25cm elöke pedig sztem rővid
-
Koncipappa
csendes tag
Tavaly keszegeztem utoljára, de következő hétvégén ismét ez lesz a program a Desedán.
Valószínűleg a saját hibámból kifolyólag nem igazán sikerült optimálisra összeállítani a cuccot. A bot egy SW Supernova Fine Feeder 360, 18-as mono főzsinór, 14-es mono előke (25cm) és 12-es horog, a szerelék pedig EZ alapján készült. Egy kis nyeletős 40-es feeder orsóval tolom, a csali pedig csonti.Az az érzésem, hogy lemaradok a kapásokról. Elég finoman kapnak a dévérek és alig látszik a mozgás a spiccen - a közepes spiccet szoktam felrakni. Kb. csak akkor "vágok be", amikor már szinte rázza a cuccot. Emellett a nyeletőt is használom, mint mindig. Lehetséges, hogy ezek okozzák a hibát? Nem elég érzékeny spicc egy rosszul beállított nyeletővel (nem sikerült érzésre a zsinórt teljesen feszesre állítani bedobás után)? Jobb lenne a fonott zsinór? Úgy érzem, nyelető nélkül jobban érzékelném a kapást, viszont ha meg beesik egy ponty, abból lehet baj.
-
törölt tag
válasz
smokiii1
üzenetére
Bojlison 30-as monót használok dobóelőkének. Külön erre nem szoktam zsinórt venni, hanem ha 30-as zsinórt teszek valamelyik orsóra hagyok valamennyi zsinórt. Ha nagy kiszerelésű akkor eleve marad rajta úgyis. Ezeket a régi tekercselésekből maradt zsinórokat szoktam elhasználni dobóelőkének. Sok nem fogy mert keveset pontyozom , és elég sokáig kitart 1-1 dobóelőke.
22-es, 25-össel a 30-as passzol könnyen köthető. Régen kötöttem ezt 18-ashoz is az már bűvészkedés volt vagy 5-10 próbálkozás után csúszott rendesen össze a csomó, ezt nem ajánlanám.

35-ösből akkor kötném ha egy 3,5 librás igazi távdobón 100-150-es ólmokkal teljes izomból kellene távdobálni . De nincs is ilyen bojlisom, szóval ez csak elméleti és 35-ös zsinórmaradékaim se nagyon vannak, lehet találnék valamelyik ládában ha nagyon kellene. ) Minden mást vsz a 30-as jól bír.
-
szgzuri
tag
válasz
smokiii1
üzenetére
Én sima mono damilt használok dobóelőkének, nem felvastagodót. 20-as mono főzsinórt és 28-as mono dobóelőkét uni-to-uni-val összekötve apró csomót kapok.
Ha nem túl picik a gyűrűk a feeder bot spiccén, akkor a 22-30-as csomóval sem lesz probléma. Ennél vastagabb mono dobóelőke szerintem tavon csak akkor indokolt, ha 80 méterre dobálsz, vagy bordás kosárral nagy gombócokat hajigálsz. A használat intenzitásától függően a mono dobóelőke pár peca után elhasználódik, de legalább a főzsinór megmarad. -
smokiii1
aktív tag
Felvastagodó dobóelőkét tudnàtok ajánlani? A múlt heti Pródi peca után rájöttem, hogy mégis kell. A sok dobástól/fárasztástól kb 2 óránként le kellett vágnom 15-20 métert. Nem nagyon vagyok képben ezekkel. 22-es, 25-ös főzsinórt használok. Annyival kellene kezdődnie gondolom hogy ne legyen túl vastag a csomó gondolom. Fonottat hanyagolnám. Ahová bérletem van ott nem engedélyezett.
-
Spoon16
tag
válasz
balou84
üzenetére
Szerintem a réginek jobb a menüje,legalábbis nekem még mindig jobban kézreáll. Ha találsz valahol jó áron V2-t,akkor vedd meg,egyébként szerintem felesleges. Én azt többnapos pecákon/sátorozásokon/bushcrafton használom,a V1et meg mindig máskor:szerelésnél,kutyasétáltatásnál,stb.
-
Grillo
őstag
Na pár sor a szajoli Holt-Tiszáról.
Leírások alapján átlag 1,2-1,5 m "mélység" jellemző, szerintem ez most nem meglepő módon még vagy 30 cm-t csökkent, lagalábbis a part, a nádszárak, és az úszóm eresztéke ezt mutatta.
Nem igazán feküdtem rá a projektre, mert bár volt saját stég, de egyrészt 5 gyerek pörgött a fejemen 5-13 év közöttiek, valamint az 50 fokban sem volt nagy kedvem. Az esti sörök és egyebek meg a hajnali támadást hiúsították meg.Szóval előkerült a 3-as és az 5-ös spicc, ezen csonti/pinki/giliszta. A hármassal a gyerekek szórakoztak, most azt hagyjuk is.
Az 5-ösön folyamatos ráetetéssel akár a mellettem lévő nádcsomó környékére, akár befelé dobálva jöttek felváltva 10-15 centis, ezüstkárászok, kis pontyok, pár bodroka, meg egy szép vörösszárnyú. Meg törpék. Sok. Kis gecik, max 10 centisek. Persze a csipeszem itthon hagytam, úgyhogy nem kevés előkét szakítottam beléjük.
Felavattam a telefeedert, hihetetlenül vékony kis bot, jó barátok leszünk. Mondjuk nagy megerőltetés nem érte. Mondta már, hogy rühellem a 10 centis törpéket?
Pelletre jött pár kicsi ponty vagy 40 méterről, de szerintem ott is minimál víz lehetett, mert a szerelék behúzásnál szinte azonnal a felszínre jött.A "legszebb" hal egy 25 centis ponty volt az 5-ös spiccre.
Horgászt nem nagyon láttam, szemben volt kint két este is egy csónakos, aki a nádba dobált, ő egyik alkalommal nagyon küzdött valamivel.
A környezet szép, gondozott, feljebb van tűzrakóhely, játszótér, WC. Csak a fentiek alapján nagyobb hal nemnagyon. Persze lehet nem 3x3 órát kellett volna kint lenni, meg nem spiccel és csontival szórakozni, de most így jött ki.Ami fájt egy kissé az eredmény alapján, az a 4000 forintos napijegy, de ez van. Gyereknek 2000 az éves, de ha már szeretne nemes halat elvinni, vagy pergetni, az 6000.
De pár harcsácskát megsütöttünk, hamár úgyis ment a grill, az tetszett nekik, bár az Államtitkár rohadtul ideges volt, hogy neki kellett megpucolni.
-
4Grider
félisten
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én 10-es Daiwa j-braid grand x8 zsinórral feedereztem egy darabig, x dobás után olyan gubancokat dobtam, hogy visszaváltottam monóra. (Azóta a csúcs nálam a haldorádó pellet line, kár, hogy már nem lehet kapni. Jó lenne kideríteni, melyik Nevis zsinórból készült.)
Nálam csak a piros fényre nem jön a millió bogár és árvaszúnyog. A zöldet használva ellepik a csónakot. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
galervin93
üzenetére
"Miért kell a fonott zsinór?"
Semmi más, csak hogy kipróbáljam, meg elhasználjam az erre a célra bespájzolt kanócot...
Szerintem már készültem régebben ilyen fonott zsinóros pecára, de lebeszéltetek, emlékeim szerint. Na mindegy, megkérdeztem, hátha fejlődött azóta a tudomány....
Lámpa témához hozzá vau-vau...
:
Az olcsó fejlámpák közül nekem kettő vált be. A Delphin [link] a zöld fény miatt, kétfajta erősséget lehet beállítani zöldből is. Nem vonzza a szúnyogot.
Ez meg a csekély súlya, meg az egyszerűsége miatt: [link] Nincs rajta se zöld, se piros fény, de olyan kellemes szórt fényt ad, és brutális az üzemideje.
Ezt meg lámpásnak használom, ezt is a piros fény miatt: [link]
Van több fejlámpám, van kínából rendelt 2db 18650-es aksival működő, olyan fényereje van..., de huzamosabb ideig használva nehéz.
Amiket linkeltem, ezeket szeretem. A zöld lámpa a szúnyogot nem vonzza, a sporttársakat igen, többen odajöttek megkérdezni milyen fajta, ők is vennének....
-
galervin93
addikt
Fényvisszaverő festékből egy pötty az úszó hegyélre, és egy gyenge lámpa fényénél is látszani fog. (Olaszban harcsázásnál csináltuk, háromezer forintos teszkós lámpa fénye 100 70-100 méterről is viszaverődött.)
Már csak azért is, mert a csipogós kapásjelző után a második kedvenc a partot-vizet refiző sporttárs, hogy még véletlenül se lehessen sötétben, nyugodtan horgászni (pláne egy kis autós refi + ajtócsapkodás, az a No.1).Zoli bácsi
Miért kell a fonott zsinór? Nagyon speckós körülmények között érdemes csak azzal pecázni (és a legtöbb helyen már korlátozva is van a használata ilyen-olyan módon). Finom szerkó és még finomabb kéz kell hozzá. Ha a szokásos nyeletős-kivárós pecát nyomod vele, akkor még lehet nyeletővel is repülni fog a bot már egy nagyobb kárásznál is.
De ha ragaszkodsz hozzá, akkor 30-40-es kosárig nem szükséges csapó, a 10-es fonott már elég erős. Ellenben lehet hogy feleslegesen vastag és sok vizet vesz fel. Ha van rá mód, keress mondjuk 0.06-osat (Döme kék zsinórja egész jó, nem tudom van-e még), ez elé már mehet csapónak mono (25 körül), vagy pl. szintén Döme vastagodó 0.18-0.27 asszem. -
szgzuri
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én ha hosszúelékés feederen fonott főzsinórt használok, akkor kötök be a végére 8m 0,28-as monofil dobóelőkét. Ad egy kis rugalmasságot, pl ha messzire dobálok, akkor schock leaderként funkcionál, ponty fárasztásnál is jól jön, valamint kevésbbé gubancolódik, mint a fonott. De van aki nem bonyolítja ezzel a szereléket.
-
gg72
veterán
Ha már lámpák: olyan akkus lámpát tudnátok ajánlani, ami mellett stégről lehetne úszózni? Az emagon látok akkus led reflektorokat, azok milyenek lehetnek? pl. [link]
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
4Grider
üzenetére
Enyém masszívnak néz ki, nem veszélyes a lógás, az egyetlen bajom vele hogy túlságosan mély, egy félkilós hal elveszik benne.
Letesztelem, igazából amennyiért vettem, nem fogok bánkódni ha fractura ripittyom....(darabokra törik).
Más.
Vettem minap egy Benzár Concourse Feeder botot, úgy tűnik megvan az orsója is, a tegnapi orsó passzol rá.
Szerintetek passzolna Light feederhez hogy telibe vékony fonottal tölteném fel, 0,10-es fonottal (Kb 5kg szakító) dobóelőke nélkül? Mint az Angolok, fonott főzsinór, monofil előke.
Megint más. Szervezem a házastárssal (társasházra cserélném..) a jövő heti Dunai pecát, egy ismerős a Dunakiliti duzzasztó feletti részt ajánlotta, hogy kisebb a sodrás, elég 80gr-os kosár, és még hal is van. Nem ismerem, soha nem horgásztam a Dunán. Vagytok itt páran akik ismeritek a környéket...Jó lesz ez, vagy tudtok jobbat..? Azt hiszem az országhatártól Gönyűig jó a jegyem, de veszek napijegyet is akár ha kell. De vadvíz legyen.
Ami kéne: Fa legyen, hogy árnyékba ülhessek, lehetőleg elég legyen a 80-100gr-os (körmös) kosár (150-ig van készleten amúgy). Az sem baj ha akad hal. És ha lehet csendes hely kellene, ahol nem mászkálnak az ember mögött, és nem jön oda egy kutya 5 percenként hogy belelafatyoljon az etetőanyagba.........
Nem vagyok antiszoc..... Na jó, néha egy kicsit, de most nyugalomra vágynék.
Ha valakinek van ötlete, írjon nyugodtan privit, vagy ide is írhat, hátha mást is érdekel....
Köszönöm! -
-
Spoon16
tag
Izé,azért a HC65 más liga mint a Bourit és társaik. Szerintem a HC65 az egyik csúcs fejlámpa, a piros fény baromi jól tud jöni,mert nem jönnek rá a bogarak a HCRI LED is jó,ha fontosak a színek. A csapatban intenzíven használunk 6 db-ot kb mióta megjelent,most cserélt mindenki V2-re. Kb az életemet rá merném bízni erre a fejlámpára, de nyilván ha a peca végén kell vmi a fejedre amivel ellátsz a botokig,akkor feleslegesek a többlet funkciók.
-
4Grider
félisten
válasz
balou84
üzenetére
Nekem ez a kedvenc fejlámpám:
https://energizer.eu/hu/lighting/energizer-vision-ultra-headlight/
5000 Ft-tól elérhető, két sorozat NiMH akkumulátorral egész estés történet, az erős zöld fénye mellett lehet vele éjszaka süllőre pergetni (azzal kitart egész éjjel). -
vendingo
veterán
válasz
balou84
üzenetére
Nagyon jó lámpa, évek óta megvan, de nem használom. Ha valaki nem ragaszkodik a holdfényhez meg a piroshoz, nem érdemes ennyit kiadni rá. Én még ~230forintos dollár árfolyamon vettem, annyit megért, de 22 szerintem kicsit sok érte. . Mezzol x1r és sofirn sp40 van napi használatban, a nitecore meg csak döglődik a szekrényben, évente 1x feltöltöm az akkuját aztán ennyi. Az említett lámpák használhatóak zseblápaként is + mágneses talp, így nekem jobb a mindennapokban.
-
csabamigo
aktív tag
Üdv
Pénteken kizárólag a Dunakeszi kavicsbányatóra tudnék kimenni . Érdemes vagy inkább ne? Ha igen akkor melyik oldalon, hova üljek le?
Segítségetek előre is köszönöm
Csaba -
4Grider
félisten
Én vettem egyet még a 8000 Ft-os akcióban, de nem nézem ki belőle, hogy hosszú évekig fog szolgálni (mint a hasonló, de kisebb Frenetic-es elődje). Nekem már most furcsán lefelé áll a feje és kicsit nyeklik is. Fél kilós halnál többet ezzel maximum csak húzni lehet, az emeléstől szerintem szétesik.
-
vendingo
veterán
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Garda és angolna is van a balatonban. Fertőbe garda tuti van, angolna szerintem már nincs. 15 éve még láttam angolna fogást.
-
Zoli bácsi
őstag
Úgy látszik valamikor bespájzolt belőle a Pecapláza.
8100 ft-ért is ajándék volt, hatalmas bojlis merítő, aprópénzért....
Ahogy átfutottam a napi akciót, a River Feeder bot is akciós: [link]
Eddig is akciózták, de most ezt is lejjebb vitték, ez egy k.. eltalált botja a Carp Expertnek, bivalyerős, mégis rugalmas. Bátran ajánlom annak aki folyóvízi feedert keres.
Akik Balatonon tolják:
Balatonban van még garda meg angolna? Régen volt sok. -
gg72
veterán
Köszönöm mindkettőtöknek! 😉
-
Zoli bácsi
őstag
Részemről ha engedélyezett, fonottat ajánlanék. Sokkal többet bír, mint a monofil. Ha nem engedélyezett/nem akarod, akkor monofilból szerintem nyugodtan kösd be a harmincast. Normál esetben elég lenne a 25-ös, de amiket leírtál, talán még a 30-as is kevés lesz.
Ha sima, nem akadós a terep, és nagyobb kosarat használsz (30gr, vagy felette), vagy izomból dobsz, a dobóelőke nélküli 20-as főzsinórt egy fél napos peca is képes kinyírni.
-
gg72
veterán
Lent vagyunk családdal a Balcsin és tegnap este óta feederrel jönnek szépen a keszegek és a dévérek, viszont már két kosarunk is elszállt, az egyik éppen fárasztás közben. Sajnos köves, apró kagylós a fenék (északi part) + a nádas is közel, így a 20as zsinór kevés ide sztem. Mit ajánlanátok? 25 vagy 30? Van a közelben egy horgászbolt, oda el tudok menni délután.
-
B.i.L
senior tag
válasz
jobbacsabba
üzenetére
Hát így érthető…ha viszont trönkremenne valamelyik,akkor csere a boton
Új hozzászólás Aktív témák
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Motoros topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Alkoholista nevelde
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kuponkunyeráló
- Arc Raiders
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
- Honor Magic 4 Pro 512GB,Újszerű,Dobobzaval,12 hónap garanciával
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

De te tudod...

Steady74