Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zoli bácsi

őstag

válasz A_ScHuLcZ #77055 üzenetére

Inkább hajnal, vagyis reggeli órák, meg estefele.
    Bár a napfelkelte hogy a vízparton találja az embert, ilyenkor marha korán kellene kelni, de szerintem eredményes lehet. Inkább a nyár második felében megyek ki pitymallatra, ilyenkor a 3 órai felkelésre nem bírom rávenni magamat. Aztán 8 óráig, míg nem jön fel a meleg.
    Meg estefele, mikor már hosszúak az árnyékok.
    Napközben is lehet fogni, de a kánikulai hőségben a halak is elülnek valamennyire.
    A hőségben nappal maximum a Rába partra szeretek kiülni, fák alatt hűsön pihengetni, a folyó melletti légmozgásban ki lehet bírni. A márnák a hőségben is azért esznek, lehet fogni, bár itt is az estefele az igazi, akkor indulnak meg a kapások. Ez a megállapítás az előző évekre vonatkozik, akkor így működött, az utólsó két évben Rába....Game Over.... ;] .

HA valaki hőségben menne napközben, mindenképp fák alá, vagy valami jó minőségű ernyő, árnyékoló alá üljön. 2 botnál nyeletőfék, vagy fék lazítás, mert lankad a figyelem. Az elfogyasztott sör mennyisége, és a figyelem lankadása közt egyenes arányosság áll fent.
    A nagy csalikra nem nagyon szokott kapás lenni, a kis csali szokott nekem működni.
    Ami nagyon jó, a frontbetörés, eső előtti időszak, órák, vagy ha nem kényes a spori, esőben is kintmaradni. AZ amurok szoktak ilyenkor megőrülni, zabálni. :K

szeerk: És egy FB.-ról lopott nagy bölcsesség. Eredetileg nem a pecázással kapcsolatban ismertem ezt az okosságot... De így sem rossz! :D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés