Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- BerserkGuts: 9800X3D Hitvallás, Dogma megcáfolása egy RTX5080+12600K-val
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
smokiii1
aktív tag
válasz
fojtviki
üzenetére
Múltkor ezen én is kiakadtam. Idén kezdtem el úgy igazán bojlizni, de csak kis tavakon, rövid távon, dobva. Mikor pródra hívtak haverok július végén, mondom 3 napra azért kelleni fog a mennyiség, veszek olcsón egy 5 kg-s carp zoomos vegyes csomagot meg 2-3 zacskó csalizót valami más márkát. Más márkából a legolcsóbb fél kilós csomag 3500 volt (egészen 8 ezerig).
-
sayCet
aktív tag
Sziasztok,
Laikusként szeretnék kérdezni. Édesapámnak szeretnék ajándékba egy távdobó feeder orsót születésnapjára, amik ajánlottak.
Kritérium nem sok;
-ténylegesen távdobó legyen
-nyeletőfék
-max. 80 ezer forint.Köszönöm!
-
sasa311
veterán
Pest megyében tudtok ajánlani egy jó amuros tavat ahol nem kell 100+ méterre pecazni?
-
Interceptor
addikt
Ezeket majd jobban figyelembe veszem.
Múltkor próbálkoztam olyannal, hogy sodrással lefele kevésbé akadós részen(érzésre apróbb kövekből állt az alja) nagyon lassan vonszoltam meg rázogattam a csalit a fenéken, kisebb halak ütögették folyamatosan, nagyjából ugyanott normál ejtegetős módszerrel meg nagyobb sügereket is sikerült fogni. -
saen
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
Próbálkozni kell többféle csalivezetéssel. Én a jobb süllőimet kb mind gyors vezetéssel fogtam. Nagyon fontos, hogy nem szabad mindig ugyanazt csinálni, kell a variálás és tudatosan figyelni, hogy mikor mi jön be. Emellett csalifüggő is, van amelyik jobban működik lassan, van ami meg gyorsan.
-
saen
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
Ez nem feltétlen igaz, sőt...
-
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Az. Bárhol, bármikor!
Tényleg fasza cucc. Bármit rakhatsz bele. -
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Nem. Inkább bag-et használok.
-
saen
veterán
válasz
Interceptor
üzenetére
Ez viszont már tényleg köves
Grat, szép halak! -
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Pontosságra tudok infót mondani, ha 3-at teszel bele akkor pontosabban tudsz vele dobni mint egy bojlival.
-
Interceptor
addikt
válasz
xbrbiz
üzenetére
Köszi, egyszer sikerült fogni egy nagyobbat "sajna"

4Grider: Bakker most nézem tényleg
A fogak megvannak meg a szája is túlnyúlik a szem vonalán, szerintem a süllőhöz mérten egy kicsit erősebb csíkozás tévesztett meg, és hogy a kisebb köveseknél még előfordul némi kapófog, na meg az adrenalin mert ez aznap az első halam. Alakja is inkább süllős.Akkor egy másik kép aznapról:
-
4Grider
félisten
válasz
Interceptor
üzenetére
Öröm olvasni a beszámolóidat, a képen viszont nem köves van.
-
xbrbiz
tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Respekt! Ha egész lassan vezeted a gumit, arra jól reagál a géb!

-
Interceptor
addikt
Vasárnap lenéztem pár órára pergetni Nagy Duna, szokásos gumizás, sikerült fogni néhány kövest, "vihar" elött jött kettő szinte egymás után, ezt követően a felerősödő szélben még sikerült fogni szintén kettőt egy grammal nagyobb ólommal, amit normál esetben ebben a vízállásban nem raknék fel mert könnyebben leakadhat a szerelék, de az agresszívabb csalivezetés bevált.
Úgy vettem észre, hogy gyorsabban/agresszívabban érdemes mozgatni a csalit a fenéken a kövesek jobban reagálnak rá, megint sikerült tanulni valamit.
Kicsit alábbhagyott a szél, és akasztottam egy nagyobbat mint az előzőek, de még a kivétel elött leverte magát sajna.
Csalódott voltam, gondoltam megpróbálok egy másikat fogni, de a szélirány változott, a sodrással szembe kezdett el fújni, amivel már nem tudtam mit kezdeni, úgyhogy elegem lett a szélből és hazamentem.Ilyesmi félék jöttek amiket sikerült is kifogni:
-
takessz
senior tag
válasz
Spartacushu
üzenetére
hmm nagy átlagba azt jelzik hogy az elem merül én amúgy Varta 9v elemeket használok a elektromosokba azok simán ki bírnak 1-1,5 szezont
-
takessz
senior tag
válasz
Spartacushu
üzenetére
merül az elem benne azért csiporászik
-
Spartacushu
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne hogy mi lehet az oka, hogy a rádiós jelző random jelez kapás nélkül? Most voltam két napos túrán, és az egyik nap kapás nem volt de csipogott az adóvevő (csak egy rövid csippanás volt, (de nem a rendes húzos kapásé). Sajnos már nem garanciális a készülék. Esetleg valaki találkozott már ilyennel? A kapást emelett rendesen jelzi, csak néha megtévesztő lehet meg éjszaka nem jó ha erre ébrednék..

készülék
https://energofish.hu/product.php/Onallo-akcios-termek-E-SENTIAL-RADIOS-ELEKTROMOS-KAPASJELZO-SZETT/4169/Válaszokat előre is köszönöm!
-
Szilágyi84
senior tag
Dobócsőnél mennyire számít a belevaló méret dobástávnál ? Azt hallottam egy videóban ,hogy elvileg mindig kisebbet érdemes belerakni mint amekkora pl 24-be a 22-es bojlikat ,de azt sehol nem találtam, hogy melyikkel kb mekkorákat lehet dobni. Szóval a 18-20-as vagy inkább a 22-24-es belevaló mérettel lehet nagyobbat dobni , vagy más is számít ? Mondjuk 20-30 ezret nem szívesen adnék érte ,de amennyiben egy komolyabb jóval többre képes mondjuk +30/40 méter akkor már igen.
-
DTQ
csendes tag
Köszönöm , meglesem eme pálcákat!
-
BlackmMmDog
senior tag
Czero Competition Series F1 a te botod, egy az egyben Rive Carp Feeder
22 fő/ 18-as előke bármekkora ponty kijön vele
-
DTQ
csendes tag
Tiszteletem!
Keresnék max 50-60 méteres dobòtávolságig egy könnyed light/médium light pálcát amit a 3-5 hektáros tavakon is könnyedén bevethetnék, de megbírkòzik a közepes pontyokkal is. Árban a teteje 40-50k. Hasonlò karakterisztikájùra gondoltam mint a döme féle pro method 350ml amit most 20 környékén meg tudnék szerezni, nem érdekel ha sárgul , tőlem kékülhet is.Nagyon lebeszélbétek erről ? Milyen alternatívák vannak? Válaszokat előre is köszönöm! -
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
hasonló... 3. éve nézegetem a bolo-kat, de eddig mindig elbizonyzalanodtam. Tavasszal végig tapogattam a 40k környéki kínálatot, aztán akkor meggyőztem magam, hogy annyira mégsem fontos ez. Akkor volt 47k ez a 7-es Blade. Most nézem, hogy a rendes ára ennek is 67 lett

Zsinórt, úszókat milyent érdemes venni bolo-hoz? Zsinórból valami lebegő kellene gondolom, úszóból meg valami hagyományos formára gondolnék, bár majd kipróbálom a cralussokat is, ha már vannak. Eddig Walter úszókat vettem, de többet nem fogok, múltkor is kb az 5. úsztatásnál leakadtam, és mire kiráncigáltam a zsinórt kijött a fémszár az úszótestből. Vadonatúj 0 km-es úszó volt...
-
törölt tag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
80-as harcsa fárasztása amikor nem akadó kellős közepén van , de emelni kell. Monofil zsinórral. Ha fonottat használna még nagyobb terhelést kapna a cucc sokkal nagyobbat. De ennél sokkal durvább fárasztásokat is művelnek ahol 80 -as fonott kikötve a csónak és teljes erőből emelni és a hal 10-15 méter zsinóron tombol pár percig mondjuk egy 80 kilós. Oda már tényleg nem árt ha valaki fogja a pecást nehogy menjen búvárkodni.
Ugyanez kb amikor bokroznak és körben akadók vannak, vagy fészkeznek és körben akadók stb.Kemény fárasztás alatt ilyenre és ennél durvábbra gondolok ezt pergetőorsó/harcsázó orsó legyen ami hosszú távon bírja fonott zsinórral. Stellákat a szervízbe küldenek vele .
Persze ehhez olyan víz is kell ahol szériában fogják az ilyen halakat . Tiszán ez azért annyira nem fenyeget minden pecán. 
-
saen
veterán
válasz
hermanyi
üzenetére
Ehhez melléteszem, hogy idén még csak pergettem, wobblerezek, egyetlen csalit vesztettem egész évben pedig voltam párszor. Ráadásul kínait és nem volt 1000 Ft
Persze, van kopás, meg fognyom a csalikon, kopik a zsinór is, de kb ingyen van ha már megvan a felszerelés. Iszonyat nagy a kontraszt a kettő között...
Persze ha versenyszerűen csinálnám akkor kéne egy olyan csónak ami egy jobb autó ára... -
válasz
hermanyi
üzenetére
Igen, tudom, hogy rengeteg anyagot használsz. Jobban mondva láttam már annó amikor írtad.
Apropó, most párom venni akart legutóbb etetőbe szúnyogot. Sehol nem volt, csak rendelésre és azt sem mondták biztosra. Ott volt egy csapat az egyik boltban, és nagyon mérgesek voltak. Beszélték egymás közt, hogy jó lenne, ha betiltanák most a szúnyog használatot, mert ha valaki tud szerezni az előnyben lesz azokkal szemben, akik nem tudnak szerezni
-
válasz
hermanyi
üzenetére
A Tiszán mi olcsóbban megússzuk. Method megy szinte mindig. Oda nem kell sok etetőanyag. Szalókon ment el több a bolozásnál. De ott sem vészesen sok, 3-4KG Champion C2 volt egy délutáni peca. Ráadásul jól is sikerültek többnyire, mert 5-10 mp-ként kapás volt. Bár mondjuk volt egy nap amikor mozdítás sem volt. De 20000Forintot nem lennék hajlandó áldozni egy délutáni pecára. De ugye mi még azért szerencsésebbek vagyunk, de vannak akik tényleg nem engedhetik meg maguknak. Szomorú dolog ez sajnos.
-
hermanyi
addikt
válasz
fojtviki
üzenetére
Egyik hobby sem olcsó ha belemerül az ember. A peca már régóta nem olcsó és nagyon szétszorodott ,már mindenhez van külön minden, mert van piaca . Ha körülnézel a közösségi oldalakon már tőbb Angler van nick néven mint Kiss Pista
Ahogy Ervin írta régen sárga üvegbot 30 as teknőc fingunk nem volt hányas horog őrültünk ha kaptunk mindegy volt mekkora és paprikás kenyérrel fogtuk a gyönyörű halakat .
Ma meg lemegyek egy kicsit komolyabb pecára azt 20 ezer az 5 órás horgászatom . -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Bojlisok kezdték . Ugye azok szeretnek csónakázni és a 120 széles tavon is 115m re hordják be a kaját meg a szereléket, há me ott a hal
. Ha 20m re hordanák be akkor 20 méteren lenne a hal ,de hát csónakázni jó és mennyivel menőbb már ,hogy utánamegy csónakkal hal kímélésre fogva , pedig csak csónakázni akar.
Erre Mr Döme meg youtuber JK 200 ezer követővel elkezdi a tavakat hosszában pecázni ,mert az mennyire jó és új piac a hülyéknek . Azt elkurvult az egész . Már OB.n is festik a bojlis botok spicceit mert ugye csak olyannal lehet indulni aminek színes a vége .
Nem mondom vannak olyan vizek ahol kell de a vizeink 80% ánál a horgászok basszák el ,hogy csak 80+ on lehet halat fogni . -
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
Döme for president.

Amúgy ha már itt tartunk, így visszagondolva az elmúlt 10-15(-20) évre durva, hogy mennyire átalakult itthon - és főleg ennek a "kottának" megfelelően - a horgászat. Durung feeder, távdobás. Jó annak idején meg sárgavégű, 35-ös bálamadzag volt, ahhoz képes... Érdekes mindenesetre ez az "evolúció". -
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
vagy átmenni a túloldalra és onnan elég 20m ert dobni nem kell a 80+m
-
galervin93
addikt
válasz
hermanyi
üzenetére
10-et előtte, a többit közben.

Az 5*7-es kosárral való etetés is gyakorlás kérdése, de amúgy azt is meg lehet "patkolni" pl. huzalólommal, hogy az alján legyen a nehezék, és akkor repül mint a gyári distance kosarak.
De erre a célra - gondolom nem versenyről van szó - a mini (feeder) spomb a legmegfelelőbb. -
hermanyi
addikt
válasz
fojtviki
üzenetére
Aria a csúcs . Az hogy a strong vagy a medium kell e azt a halak döntik el 70% ban a maradék 30 a víz . Infiniti 360g 7m be a strong a medium majdnem 10 dekával könnyebb.
De ha Sziszit megkérdezitek ő megmondja melyiket ajánlja . Lehet hinni a szavának .
Én mondtam ,hogy bolo 7m töl kezdődik . Mavernek vannak amúgy peca közben összecsukható boloi 13m ben is
1x volt a kezemben ,hát mit ne mondjak érdekes
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
"Visszatérve wave csalira, boltban nem cserélték össze pop-uppal? 12 mm csalit 8 -as horoggal kénne használni. "
Sajnos ezek a Wawe waftersek ilyenek. Amúgy fogós, de a 12mm-es wafters egy sima 6-os pontyozóhorgot csalitüskéstől felemel. A dobozban fele 10, másik fele 12mm-es. És igen, a 10mm-es csalihoz pont jó volt az átlagos 8-as feeder horog 10-es tüskével.
A képen nem látszik, de ez az Xfish-es horog 8-as méretből átlagos hatosnak felel meg. De vastagabb, "bojlisabb". Éppen ez a súly kellett ide. Életemben nem használtam ekkora horgot feederen....
Nem is ide gondoltam elhasználni.
De ha ez kell, legyen!
-
válasz
hermanyi
üzenetére
Szia. Igazad lett, tényleg kicsi lett az 5 méteres bolo
Szoval azt most hirdetjük. Az lenne a kérdés, hogy nagyon hínáros vízre jobb ha strong-nál maradunk? Illetve az Aria és Infinite közt sok különbség van? Ugye a 2. az olcsóbb valamivel, de mostmár inkább legyen jó a következő még ha drágább is, mert ezt az adok veszeket már unom
Most is jóformán féláron nincs érdeklődő és 2x lett használva
7 méteres lesz a következő. Köszönöm
-
hermanyi
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
jó de bakker 30 at dobni peca előtt ?
-
BlackmMmDog
senior tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A jó kis fogós waftersemből kifogytak a kisebb, 10mm-es méretek
[link] én meg a fekete fehércsokis csalit cserélném fehér fehércsokira
Visszatérve wave csalira, boltban nem cserélték össze pop-uppal? 12 mm csalit 8 -as horoggal kénne használni.
-
@mriya@
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
kívülről akadt hal is számít egy versenyen?
-
diablo1984
veterán
válasz
diablo1984
üzenetére
Végül az lett, hogy a method kategóriát egy valaki visszamondta és így methodban indultam, ahol az abszolút 3. legtöbb halat fogtan 12 ponty és 1db keszeg személyében, 47,59kg-al.
Match-et egy kabátba akasztott 8,2kg-os pontyal nyerték, 2-3. 5-5kilót fogott(igazi kínlódás volt nekik). -
Zoli bácsi
őstag
válasz
hermanyi
üzenetére
Köszi.
Igen, azt tudom, miért az alján van a súly, meg amit írsz, teljesen logikus.
De őszintén megmondom, sok mindenem jár az eszem vízparton is, de ezen még sosem agyaltam hogyan áll a távdobó kosár a fenéken.....
AZ utólsó, mai napi pecás agyalásom:
A jó kis fogós waftersemből kifogytak a kisebb, 10mm-es méretek: [link]
A 12mm-es minden horgot megemel, még a 6-os pontyozó horgot is 10mm-es tüskével.
Kötöttem pár csalitüskés horgot, az xfishtől rendelt elég vaskos pontyozó horogból [link] , és 10mm-es HD Germán Rig csalitüske [link] kombinációjával.
Ez elég nehéz hogy fenéken tartsa a nagyobb felhajtóerejű csalikat. Csak így tudom elhasználni, vagy süllyedő csalival kombinálva. Éles bevetés majd később..
12mm-es csali, a hozzá kötött Germán Riges horoggal. Mai kötésem. (Egyike)
-
hermanyi
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Zoli bácsi , nem marad úgy csak gondolj bele . Eldobod 30-40-50 méterre és ráfeszitesz ,hogy a rezgő azért görbüljön. A talpon álló kosár szerinted mit fog csinálni ? Azért van az alján az ólom gyűrű ,hogy ne kolbászoljon a levegőben ezáltal pontosabb dobások érhetők el vele.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Nagyobb mennyiségű etetéshez vagy veszel ilyen önsúly nélküli, nagy feeder kosarat: [link]
Ennek a két végét etetőanyaggal lezárod, közepébe meg a szemes cucc megy.
Másik megoldás a csúzli. Persze szemes anyag viszonylag pontos belövéséhez itt is etetőanyag gombócba kéne gyúrni.
A sporttárs az etetőhajóval nem mondott hülyeséget, illetve a kérdésed második felére pontos, és adekvát válasz volt.....
Legpontosabb megoldás, az más kérdés hogy én nem költenék rá.
Az első kérdésedre a válaszom, bár először nem értettem, aztán rájöttem hogy a távdobó kosarakra gondolsz....Szerintem etetőanyaggal tele eldől a fenéken, utána, kioldódás után is úgy marad. Kevés, vagy vízközt kioldódó kaja esetén el tudom képzelni hogy a fenéken állva marad, ahogy leér.
Egyszerű a megoldás, egy vödör vízben próbáld ki!
-
hermanyi
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Ez a te hülyeséged már bocs . Kérdeztél kaptál normális választ és azt mondod nem ez volt a kérdés. Márpedig ezt kérdezted amire jó volt a válasz .
De ha nem tetszik akkor egy mezei nejlon zacskó a jó megoldás , telerakod amivel szeretnél etetni , beúszol a megfelelő helyre és ott kiborítod .
Vagy veszel normális etető kosarat és abba rakod a szemest ledugózva.Az meg ,hogy az alulsúlyozott kosár ,hogy ál a fenéken az a fenéktől függ . Ha egyenes 98% hogy az oldalán fog feküdni ha 45 foknál nagyobb a törés ahová dobálsz akkor is .
-
BogyóBP
veterán
Sziasztok. Az alulsúlyozott alagút kosarak a vizbe érkezést követően álló helyzetben vannak vagy ugyanúgy eldőlve mint a klasszikus oldalt súlyozott kosár? Azért kérdezem mert sok alúll solyozott kosaram van és mindig feeder linkre kötöm de vettem oldalt súlyozott kosarat is, mert úgy gondoltam annál két oldalról szinte azonnal oldódig a pellett dugózás és a magvak.
Illetve egy olyan kérdésem is lenne hogyha pl beljebb horgásznék és nincs spombom hogyan tudok nagyobb mennyiségű szemes etetést bejuttatni az adott helyre ha utána klasszikus feeder modszerrel horgásznék rá? -
Az ólompaszta helyett ki mit használna az előkén? 5000 Ft / 20 gramm kicsit sok érte.
-
A Zéé
addikt
válasz
galervin93
üzenetére
Köszi!
Megrendeltem én is
Most küzdhetek a bűntudattal, hogy nem sikerült idén nem venni semmi botot...
-
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy szerintem a hal mindent felvesz. Stég, sbs, feedermania... Mind jó. Én ezzel nyomulok most, majd ki fogok próbálni más márkát is. Stég product is elég vonzó, illetve a Bait Bait csalik is.
-
atok666
őstag
Mivel mar egesz kiszamithatatlan az idojaras, feederezeshez szeretnek ernyot venni. Van ertelme az oldalfalas ernyonek, vagy eleg a dontheto feju?
Koszonom,
Atok -
válasz
Szilágyi84
üzenetére
SBS termékeket. Ez kicsit drágább, euro bojli 2700 Ft kilója, a rendesnek meg 5500 Ft/kg.
-
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Én ezt csinálom még pelletel is. 15 percenként fél lapát. Nagyon hatásos. Így jött a hal csak. Ja és igen. Én is köré dobáltam a bojlit, nem számít. Én max 4-5 bojlit dobok be, több nem kell. Így lett nagy amur, nagy ponty a horogon.
-
-
válasz
Szilágyi84
üzenetére
Én, csak nem csővel hanem kézzel dobáltam be. Tényleg eredményes.
-
Szilágyi84
senior tag
Hétvégi élményem és hozzákötött kérdésem a tapasztaltaktól.
Szóval tegnap megfogtam az új rekordomat egy 12 kg-os pontyot,, de déleőtt esett az eső , délután meg nálam nem jöttek viszont a szomszéd folyamatosan szedte kifelé kettesével 20-30 db nagy pontyokat . Az volt a taktikai technika, hogy kb 20 percenként dobált be 6-8 db bojlit dobócsővel. Nekem ez teljesen új ,de ki akarom próbálni,mert láttam, hogy mennyire eredményes annak ellenére, hogy nem lehet annyira pontosan egy helyre dobni messzire azért bőven van 5-10 méter különbségek. Használ valaki ilyet szokott így etetni ? -
törölt tag
válasz
BLUE TORNADO
üzenetére
Kevés olyan orsó van ami tényleg bírja a strapát fonottal. 1-1 nagy halat viszont szinte bármivel megfoghatsz szerintem ha van hely fárasztani. Az más kérdés hány ilyen fárasztást bír ki .
Kevés olyan pergetőorsó van ami kapitális harcsák kemény fonott zsinóros fárasztását akár garancia idejének lejártáig kibírná. De a nagyméretű kiló környéki súllyal célzottan harcsára árult orsók között se sok ilyen van. Ami mondjuk 10 db 80 kiló környéki harcsa kemény fárasztása fonottal után még orsó. Okuma longbow 90 se sokáig bírná ezt .
De ha nem kell kitépni a vízből , akkor egy darabig majdnem mindennel lehet harcsát fogni. Főleg monofillal.
Egy átlag pontyozó orsóval meg lehet fogni 80 kilós halat vsz monofil 35-ös zsinórral. Egy bojlis bottal. Ehhez azért már szerencse is kell , hosszú fárasztás órákig akár és rutinos horgász is kellene hozzá. Vszínűleg a cucc se menne tönkre. De ha ugyanezt a halat meg kell állítani akadók miatt pl akkor esélytelen , és ha vastag fonottal ki akarnák tépni vele akkor vagy bottörés vagy az orsó felkapókarja , belső szerkezet valami vagy minden meg is adná magát az első halnál.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Áh, kösz, nekem Kb. 300km..Vagyis 2x 300.
Ha jól emléxem, 1 hét múlva lesz, ugye..? Vasárnap is dolgozom, ha ennyit mennék, akkor legalább 1 hétvégére mennék.Azért kösz hogy gondoltál rám.
Nekem nehéz tervezni, mert bár sok a szabadidőm (24 órás munkarend miatt) de sokszor utólsó pillanatokban borul a beosztás. Múltkor reggel 7-kor hazamentem 24-ből, ledőltem. 10-kor csörög a telefon, hívnak, be kéne menni dolgozni. Mondom, ti hülyék vagytok, nem mehetek be, törvény előírja mennyi pihenőidőnek kell lenni..Nem számít.....
Kevés az ember, az autóknak menni kell. -
Steady74
Topikgazda
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
megnéztem, csak 2-5 óra Neked a Balogh tanya, fórumpecára nem nézel el?
-
@mriya@
őstag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Engem lezavart a Zasszony, eddig egy 2,70-es tőponty jött.
De nem viszik túlzásba a kajálást a halatkák.
-
Zoli bácsi
őstag
Kösz mindenkinek.
Majdnem kimentem ho-ho.
Azaz kimentem, meg hazajöttem. Itt a város közepén fújdogál a szél, kint a prérin....Hát, majdnem feldöntött. Lehet kényes vagyok, a hideget jobban viselem, mint ezt a viharos szelet. A tó északi részén volt viszonylag szélvédett hely, ahol hirtelen mélyül, a parttól 5-6m-re már 10m-es mélység van. Igazából azért nem is kezdtem horgászni, mert azt gondoltam lemegyek a Rábára, az erdősáv mögött szélvédett az északi oldal. Aztán ránéztem az órára, felidéztem mit fogok mostanában..Ránéztem az üzemanyag mérő órára......És hazajöttem.
-
jansky1
senior tag
Évszakvaltó frontot, lehűlést mondanak péntektől.
-
galervin93
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
A vizek hőmérséklete még húsz fok körül, legtöbb helyen simán felette van. A minap a Dunán reggel 6-kor már derékig a vízben állva pecáztam egy szál fürdőgatyában.
Közel 23 fok volt a víz, a parton meg nyakig öltözött emberek...
Szóval attól hogy naptárilag átléptünk az őszbe, még nem kell sutba dobni az erjesztett cuccokat. 13-15 fokos vízig simán használhatók! A tavaszi után talán a legjobb peca időszak következik, zabálnak a halak, mehet a szénhidrátos kaja ezerrel... -
musli26
tag
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Én a büdöset használom oktòber elejéig.
Mondjuk homokbányába használom ahol később hűl le a víz.
Nekem is van még egy kevés. -
Zoli bácsi
őstag
Megbontásra került az utolsó vödör erjesztett magmix, amit nyár elején bespejzoltam. Bár bőven "szavatossági időben" van, jól érezhetően ez is megbüdösödött, tejsavas helyett vajsavas erjedés indult. Nyári kánikulában elhasználtam, de azért lassan szeptember közepe van...
Mit gondoltok, még elhasználjam, vagy iktassam a komposztálóba..?
Ilyen Geri Csalis kukoricát többet nem veszek, mindegyik megbüdösödött. A Maros-Mix címkések jók voltak, maradtak tejsavasak, savanyú illattal.
Elmentek a melegek, most kezdődik nekem az igazi horgásszezon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vicces képek
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Napelem
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra 12/256 GB Titanium Gray 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- HIBÁS ÉRINTÉS NEM MEGY Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB RAM 256GB SSD 5G LTE szép állapot
- Honor X7b / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- -50% Dobozos Új Lenovo ThinkPad X1 gen 10 2-in-1 Ultra 7 268V 32gb ram Inter Arc 140V Gari 2030
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Jó lenne még további süllőt is fogni, de úgy tudom annak lassú csalivezetés kell többnyire, ami ott nem igazán megvalósítható.
Grat, szép halak!

Ahogy Ervin írta régen sárga üvegbot 30 as teknőc fingunk nem volt hányas horog őrültünk ha kaptunk mindegy volt mekkora és paprikás kenyérrel fogtuk a gyönyörű halakat .
Elég gusztustalan világot élünk manapság, de tényleg. Néha amit nézek videókat, hát csak az etetőanyag iszonyat összegek. Azért sok ember nem engedheti azt meg magának, legalábbis így látom.
Kevés az ember, az autóknak menni kell.