- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tótotto
tag
válasz
atok666 #93745 üzenetére
Szia
Ha belefer akkor Ryobi Zauber(ezzel nem tudsz melle nyulni).Ha nem akkor esetleg Daiwa Regal(jo az ara es van potdob is).
Nekem a 330mq-n Regal 3012 van(0,08-as fonottal).De egy Zauber-t en is beszerzek iden.Boldog Uj Evet minden forumtarsnak es kedves csaladjanak.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
atok666 #91487 üzenetére
Szerelő mondja. Aztán lehet ordas kamu, hogy tegyen bele jó drágán mágneses olajat vagy zsírt. Állítólag időre kell összerakni az orsót, és ha nem fér bele a zsírzás, akkor az kimarad vagy kevesebb kerül bele sokkal. Daiwa orsók egyébként nagyon jók, de ha elhordod évente szervizbe, akkor az annyiszor 25k vagy 20k/db, ami mondjuk 4-5 orsónál már egy százas és itt jön Ervin logikája, hogy inkább vesz az alsó polcról orsót de azokat kidobálja 2 évente. Igaza lehet.
-
doile911
csendes újonc
válasz
atok666 #90547 üzenetére
Nekem konkrétan egy ilyenem van az egyik botomon:
https://www.xfish.hu/carp-expert-method-pink-runner-feeder-orso-20-6000
Annó újonnan valami akcióban 5000-ért vettem poénból, hogy megfűzzem az asszonyt (nem sikerült, de azért ki jön velem a természetbe) idővel 2 botom is lett, szóval ez megmaradt, a mai napig működik, nem könnyű, de kb ennyi a "panaszom" nekem megfelel. A fék fog rendesen, nem "satu" és "húzzad babám az egész dobot" módok vannak csak rajta. A nyeletőfék szalad. No mindegy is, nem is mondom tovább, nem eladni akarom másnak, csak speciel más 10.000ft-os orsó ilyet nem tud, ez meg rózsaszín, na és.
Én biztosan tudom, hogy a férfiasságom nem az orsóm/botom/szettem színétől fog megcsorbulni.
+ pont hogy mosolyt csal az emberek arcára (vagy legalább egy érdekes tekintetet) amikor meglátnak engem, meg a rózsaszín orsót. -
galervin93
addikt
-
galervin93
addikt
válasz
atok666 #88281 üzenetére
Ha a hal látná a zsinórt, soha nem venné fel a csalit.
Tehát nem azért kell vékonyabb zsinór, hogy "ne lássa".
Egy vastagabb zsinór nehezebb, arra csak egy nagyobb, vastagabb húsú, nehezebb horgot köthetsz fel, amivel más lesz a csali mozgása, a csali felkínálása. Ez a lényege, hogy a lehető legtökéletesebben imitáld a természetes táplálékot.
Ne a methodos pontyozásból indulj ki. A ponty a vizek malaca, mindent feltúr, mindent felszipkáz, ezért is olyan könnyű megfogni method módszerrel. Ott nem fog kelleni igazán vékony zsinór, mert a csali felkínálásában gyakorlatilag nem vesz részt a horog (ami miatt, eleve vastagabb a zsinórod, ld. második bekezdés).Az pedig, ahogy hermanyi is írja, minél kisebb a méret, annál inkább fontos egy-egy század milliméter. De gondolj csak bele józan paraszti ésszel - 0.20 és 0.21 között 5% eltérés van. 0.09 és 0.08 között 12,5% (0.20-as zsinórnál a 0.25-ös vastagabb ugyanannyival, mint 0.08-nál a 0.09). És ez csak vastagság, a tömegben négyzetes különbség lesz.
És akkor ugye a felülete is növekszik a vastagsággal, ami a vízben, mint közegben történő mozgására lesz hatással...
Szóval röviden-tömören - igen, minél vékonyabb a zsinór, annál többet számít egy-egy ilyen apró, nüansznyi különbség.
Azt is illik hozzá tenni, hogy hétköznapi pecán ennek legtöbbször nincs akkora jelentősége. Illetve ott nem különösebben számít, hogy 15, 18 vagy 22 keszeget terel szákba az ember egy óra alatt. Mert ennyit számíthat az a finomabb zsinór, finomabb horog, finomabb úszó... -
hermanyi
addikt
válasz
atok666 #88281 üzenetére
nem a vastagság számít , hanem ,hogy mennyire látszik és mennyire lágy a zsinór .És kis méretnél ,értsd 0.10 alatt a 0.01 ek nagyon is sokat számitanak . Amit viszont jó ha észben tart az ember ,hogy ne higgy a feliratnak vastagságot tekintve. Preston pl 2 mérettel alá címkéz, mondjuk jó is a szakítója
-
jansky1
senior tag
-
Interceptor
addikt
válasz
atok666 #85245 üzenetére
Az nagyon komoly, úszózva finomszereléken egy élmény lehet akkora dévért fogni
Tavaly úszóztam néhányszor, idén még nem szántam rá időt, a pergetés mindig felülírta.
szgzuri: tegnap még lementem haverral pergetni a Dunára estefelé, és sikerült fognom két kövest, volt még jó pár odavágos kapás is meg egy marha nagy KOPP, utóbbi talán süllő?
Kövesből megint ilyen kicsik jöttek, de persze mindig örülök neki:
Viszont aminek nem örültem, hogy vesztettem egy nagyobb 2-3kg közötti balint, ami a lábam előtt verte le magát. Haver már készítette a grippet, mert bizonytalan volt, hogy kézzel ki lehet e venni olyan vastag "tarkója" volt. Megint szürkületben jött gumira.
Kérdés, nem tudom miért van ez, de ha gumira jön balin minimum másfél kg szóval a nagyobbak jönnek, míg wobblerre tök vegyes a méret.Este 11-ig maradtunk, a lábunk előtt akkora harcsa rablás volt, mintha egy cementes zsákot dobtak volna be. Ettől függetlenül még nem mozgott annyi hal mint augusztusban szokott.
-
törölt tag
válasz
atok666 #84331 üzenetére
Általában az átmérő is lefelé van szépítve. Az is eléggé befolyásolja a tesztet. Monofilnál is, fonottnál még inkább több a valós átmérő mint a megadott. Power pro még egy átlag fonotthoz képest méretpontos de ott is 56-nál simán 65-ös legalább.
Aminél durva ott lehet 40-esként eladott az 60-as kb fonottaknál. Monofilnál is méretben 10% simán. 0,30-as mondjuk 0,33-as a valóságban. Ez pedig sokat dob a szakítóján , ha még méretpontos is lenne még jobban eltérne a valódi szakító. + a különböző kötések mennyire gyengítik azt nehéz még tesztelni is .
-
andrew911
tag
válasz
atok666 #84331 üzenetére
Van egy magyar srác, aki nemrég részletesen tesztelte a Tubertini Gorilla 0.22-t, érdekes eremények jöttek ki, de semmi meglepő.
-
törölt tag
válasz
atok666 #83979 üzenetére
Konkrétan ezt elvitték, ahogy leszűrted a gyomortartalomból is. Ennél több hal volt a gyomrában azt mondta csak sokat kiöklendezett fárasztás közben és utána már nem nézték meg milyen és mekkora halak voltak. Víztetőn biztos ott lebegett amit kiöklendezett.
Nekem nem volt még ekkora közelében sem 20-30 közöttieket fogtam legnagyobbakat. Azokat én is elvittem viszont 3 kiló alatt nem viszek el, és ha van harcsám akkor a 3-4-5 kilósak is mennek vissza. Kár ilyen picit leölni mert néhány év múlva 10+-os és 2 kilós harcsán nem sok minden van a fején farkán kívül.
A legnagyobb amiből ettem az 54 vagy 56 kilós volt harcsában nagybátyám fogta és a derekából egy pár kilós szeletet hozott. Nagyon finom volt. Ha fognék egy hasonlót nem tudom mit csinálnék vele lehet megsajnálnám de azért nagy luxus visszadobni és aztán a tesco gazdaságos nem tudom mit fogyasztani arany áron. Aki szereti a halat . Sokan eladják itt a környékünkön akik nem nagy halevők de sokat fognak. Vagy ami elméletileg tilos élve elszállítják egy másik tóba komoly lóvékért. Ez ma már tilos de ismerek olyat aki rengeteget harcsázik és ipari méretekben adott így el bolti árnál lényegesen drágábban élve tavakba.
Arról nem beszélve akik a Póról hozzák a filét az kb úgy néz ki 4-5 fagyasztó gyorsabban megfagyjon 300-400 kiló filé /horgásztúra ami lehet 2-3 nap horgászat akár és ennek itthon eladása. Akkor ez még a szerény verzió nem az ipari hűtőházakban gyűjtése a Pón a harcsának.
Kb ezeket látom én itt a környezetemben harcsa elvitel ügyben, és persze dobtak már vissza nem egy 50+-ost is ismerősök, nagybátyám is.
-
PpenoO
őstag
válasz
atok666 #80889 üzenetére
Sokkal gyorsabban ez sem húzza be a halat (Hajtókar-fordulatonként: 96 cm). Finobabb a kapás utáni hal kezelése? Egy tuningolt orsóval szemben (Szabó Attila féle csapágyak) nem hinném, hogy sok pluszt adna. Tartósság? Verseny szinten ez nem mérvadó szerintem. Marad a marketing. Mondom én, aki a haját tépi ha van hézagolási, fogaskerékfog miatt okozott holtjáték, morgás miatt. Példa: Okuma Icenption 6000 + Atilla csapágy/fék tuning + hézagolás (behúzás 104cm + 12kg fékerő) és maradt még 100e forint a zsebembe
.
-
törölt tag
válasz
atok666 #80311 üzenetére
Ezért jók az amcsi cuccok ilyen vaddisznó horgászokra tervezték őket . Így horgászva , ilyen halakra , ilyen emberekkel ami bírja cucc az bárhol jó lesz.
Azt néztem nem gyengén vannak motorral felszerelve nem bízták a véletlenre 4 db akkora motor fel is száll vele a hajó ha nem figyelnek.
Horvi:
nem ismerem ezt a botot de így ránézésre erre sok lenne a 4000-es . Az a biztos ha boltban rápróbálsz néhány orsót milyen a súlyeloszlása. Vszínű erre a 2000-es esetleg 3000-esből valami könnyebb típus fog passzolni súlyban.
-
törölt tag
válasz
atok666 #80261 üzenetére
De jól néznek ki ezek a sügérek. A videóból nem derült ki mekkora erejük is van ténylegesen mert úgy vontatták el őket a hajóval, és aztán fel is jött a víz tetejére. 200 kilós halat vontatnak mikor még küzd persze, hogy kihajolhat bármilyen horog. Azért az az orsó nem volt gyenge aminek a féke nem szólalt meg ilyen terhelésre és nem is ment tönkre az egész szerkezet . Abban már van anyag, milyen súlya lehetett 2-3 kiló ránézésre.
-
hermanyi
addikt
-
törölt tag
válasz
atok666 #80113 üzenetére
Mondjuk az is igaz amikor ezt a balzert vettem, akkor egy dam 50-es orsóval , kamasaki dynemax fonottal feltöltve az orsó , volt kb 15 .000 környéke ez a szett 90-es vége felé. Akkor a havi zsoldom volt polgári szolgálatosként olyan 20.000 környékén.
Ma mondjuk minimum 10-es szorzó ehhez tehát 150 lenne ez az akkor 15. 000-es szett. Ha így nézzük akkor 150-ért valószínű ezt a minőséget megütné a mai cucc. Bár határeset, főleg az orsónál tartósságban.
-
törölt tag
válasz
atok666 #80113 üzenetére
Egy része ennek vsz olyan lehet aki nem is próbálta az új szériát csak mondja, hogy a régi jobb.
De azért van valami alapja mert pl a dam hypron -nak az a régi szériája amit említettem, az olyan felszereltségű gyűrűk, orsótartó és az egész bottest kevlárral borítva. Ma szerintem 80.000-nél indulna egy ilyen felszereltségű bot, és lehet nem sikerülne azt összerakni amit akkor csináltak azért a mainál elérhetőbb árfekvésben. Érdekes dolgok ezek, pedig sokkal nagyobb a gyártás szerintem karbonból mint 1990-2000 között.
-
hermanyi
addikt
válasz
atok666 #80113 üzenetére
Nem rosszabbak mint a 20-25 éves botok , de akkoriban PL a Magna sem volt az olcsó kategoria . Ha szeretnéd azt a kategóriát most akkor erőteljesen zsebbe nyúlós lesz a tömeg botokhoz képest .
Ráadásul 20x éve nem nagyon létezett a belépő szint. Volt az átlag és volt a felső kategória. Az átlagban pedig voltak nagyon jól eltalált pálcák. Match botok is kb 15-20 éve élték a fénykorukat . Azóta is persze vannak nagyon jó pálcák de azok jelenleg a 100 ezres kategória lett . -
forras2
őstag
válasz
atok666 #80056 üzenetére
Nem panaszkodtam, csak ha az embernek van ideje és lehetősége "mindig" menni horgászni, akkor akarattal akaratlanul is elkezd menni abba az irányba, hogy minél nagyobb legyen a hal a horog végén
Nálam meg ez hatványozottan igaz, 1 bojlis tóra járok horgászni, ahol rengeteg nagy testű hal van, idén eddig összesen 81 teljes napot voltam kint a tavon, tehát nagyjából negyed évemet ezen a tavon töltöttem
15 kilónál nagyobb halakat csippelik, és nem titkolt vágyam, hogy legyen 1 általam elnevezett hal is a vízben, ezért űzöm ennyire a nagy halakat
Eddig 57 15 kg-nál nagyobb halat fogtam idén, de mindeggyik csippes volt már, így most ebben a "nagyhalas" időszakban kint vagyok szinte mindig
Ma reggel jöttem haza pecából, holnap reggel megyek vissza, hétfő reggel onnan megyek melóba, hétfő-kedd meló, kedd este meg melóból megyek vissza a tóra péntek reggelig, péntektől dolgozok hétfőig éjszaka, hétfő reggel melóból megyek ki a tóra kedd estig, szerda-csütörtök nappal meló, péntek reggeltől megyek vissza a tóra hétfő reggelig. így fog kinézni az elkövetkezendő 2 hetem -
andrew911
tag
válasz
atok666 #79892 üzenetére
Leszűrtem a paraméterekre a Walterben, és a Walter Racer 360 MQ jött ki egyetlen találatnak.
-
forras2
őstag
válasz
atok666 #79758 üzenetére
Eddig soha nem ellenőriztem vissza a mérleget... Erős húzós kapás, pont kint volt a halőr beszélgetni, segített megmeríteni, amikor emelte ki a vízből, mondta, hogy megy a csipp leolvasóért, mert ez nagy hal, minimum 18 kg... Elindult befele a halőrházhoz, én meg addig lemértem, kerek 16 kg... Jön vissza a halőr, mondom neki, hogy kicsit fölé lőttél, mert nincs 18, kerek 16 kg... Azt mondja, hogy az lehetetlen, attól több... Elővette az ő mérlegüket, és mérlegelővel együtt 20,075 volt a hal súlya... Gyors pár fénykép, vissza engedtük, és utána vissza mértük a mérlegelőt, ami vizesen kerek 1,8 kg, így meglett a hal pontos súlya, 18,275, és így megtudtuk hogy valami nem okés... Felakasztottuk az én mérlegemet, arra ráakasztottuk a tó mérlegét, kinulláztuk az én mérlegemet, és neki álltunk rá súllyokat aggatni, 1 kg-nál csak pár dkg-t csal, de 10 kg-nál már 1,3 kg-t, mint kiderült 18-nál meg 2,2 kg-t csal...
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
atok666 #78607 üzenetére
Köszi.
Komolyan mondom, most már tényleg tele van a hócipőm. Ezen a ragasztón spórolnak, azon a két cseppen. Illetve nem a ragasztón spórolnak, szerintem, hanem szándékosan úgy gyártják hogy egy idő után szétessen, és vegyen az ember másikat.
Semmi nem ment annyi kukába nálam, mint merítő. Jó, volt hogy ráléptem a nyelére, meg olyan is volt hogy a párezres merítő hálóját azért vágtam szét, mert elpusztult volna a ponty mire lefejtem a bognártüskéről......Legtöbb hiba a ragasztásból van. Úgy az egyszerű merítőknél, mint a nyeleknél.
Amúgy utánaolvastam (keresővel) FB horgász csoportokban ennem a nyélnek. Leírják ott is a ragasztás elengedését. Meg azt is, hogy ugyanaz a Nevis Patriot nyél, mint az olcsóbbik Döme.
Amúgy megragasztottad valamivel (Ha igen, mivel?), vagy eldobtad?
A minimálpecára használt egyszerű Oreel merítőm nyelét, mármint a nyélhez ragasztott műanyag alkatrészt ezzel [link] ragasztottam vissza. Mikor megszáradt, a résekbe még folyattam pillanatragasztó gélt. Nem hiszem hogy ez a legjobb megoldás, ezek a ragasztók voltak itthon...De működik, egy éve nem esett szét... -
galervin93
addikt
válasz
atok666 #77760 üzenetére
Ez egy messzire mutató erkölcsi-morális kérdés. Igazából minden egyes levegővétellel is "hátráltat" az ember minden más élőlényt, oszt mégis lélegzik.
Jó, elég masszívan sarkított példa, de na...
Lehet ezt is (leg)kevésbé fájón művelni, erre kell törekedni.
Sajnos vagy sem, az ember önző lény, de ezért is tartunk ott, ahol. Lehetnénk éppen giliszták is(bár így is épp elég a gerinctelen féreg.. ). Napi OFF vége.
-
hermanyi
addikt
válasz
atok666 #77756 üzenetére
Én vadvíz párti vagyok ,de évente párszor nekem is kell az a peca amikór nem kell agyalni ,csak nap végére jól elfáradni .
Vadvízre visszatérve talán 2 éve volt a Nagydunán Árasztó utcánál ,hogy egy nap legalább 4x akasztottam meg ugyanazt a halat . És ezt onnan tudom ,hogy ugyan az volt ,hogy ott fityegett a szájában a 3db megtépett előkém ,negyedszerre kijött. -
Zoli bácsi
őstag
válasz
atok666 #77756 üzenetére
Vadvízen néha látok csak olyan halat, aminek sebes a szája.
Rábán-Rábcán sok olyat akaszt az ember, ami valószínűleg sosem volt horgon.
Telepített tó előnye, hogy nagy a halsűrűség, lehet halat fogni, megvan az élmény, nem kell órákat kapástalanul ücsörögni...Általában.
Már kezdünk kifele menni a nyárból, nálunk a telepített bányatavon is az a helyzet, hogy egyre több, és egyre frissebb sebeket lát az ember, ahogy egyre kevesebb a hal. Tavasszal még lehet "szűz" szájú pontyot fogni a friss telepítésből.
De a telepítés nagy része már tányéraknára lépett (értsd, a sporttárs tányérjában végezte étel formájában), a maradék meg vagy tucatszor lehetett horgon. -
-
BogyóBP
addikt
válasz
atok666 #74345 üzenetére
A horizon X pedig egy nagyon jó zsinor. Majd ha a kezedbe jut és végzel szakitó tesztet megnézed a Delphin monoit? pl Tokyo-é érdekelne. Én nagyon szeretem ezt a zsinort mert méretpontos, lágy, és jól dobható, ugyanakkor viszonylag jól is merül és nyúlása se vészesen sok. A horizon X et pedig azért szeretem mert szintén jól dobható, viszont nagyon gyorsan süllyed és szerintem az is méretpontos zsinor bár a csomagolásán nem jelzik, diszkrét szine miatt meg szinte észrevehetetlen még a száraz földön is nemhogy a viz alatt.
-
jjohn
aktív tag
válasz
atok666 #74340 üzenetére
Ugye a szakítószilárdság, ahogy mondtuk páran nem mindig valós, de mivel én mindig megtépem és úgy tesztelem, csomózva szimpla csomóval, dupla csomóval is. Muszáj mindkét csomóval tesztelni, mert van mikor a szimpla elvágja zsinórt csak duplával jó, és van fordított eset is, ez márka függő is lehet esetenként. Az ember érzi, hogy mikor, és mennyire szakad.
Ahogy írtam én 0,25-öst kértem és nem szakad egy könnyen. Soha nem írnék valótlanságot.
Az átmérőjét én sem méregetem.Volt már nekem a kedvencem Red Devil és egy időben szakadt mint huzat a 0,22-es, nem is vettem egy ideje.
Ha azt vesszük, hogy egy fluoro carbon 0,16-os Nevis Vision is tudja 5,18 kg szakítót, ezt már évek óta használom és igaznak érzem, akkor nem hihetetlen egy vastagabb jó minőségű zsinórnál ez az érték.
-
KunEmber
senior tag
válasz
atok666 #73039 üzenetére
Racer már valójában nagyon hasonló érzet, mint a MAP. Szerintem jó bot. Annyi a különbség, hogy Racer keményebb, gyorsabb vele harcolni, nagyon érezni rajta a halat... Viszont a MAP az igazi angolos pálca azért, annak nem csak a felső 1/3-a hajlik.
A MAP viszont szerintem sokkal erősebb, azt érzem benne, hogy azt ésszel használva nem lehet eltörni. A Racernél állandóan féltem, hogy eltöröm.
-
WarninShotZ
tag
válasz
atok666 #73039 üzenetére
Szerintem teljesen, mondjuk nekem 360LQ van, 60 gramm dobosúly ha jól emlékszem, de mondjuk a SW Racer meg a többi nem egy kategória..
A 360LQ-val én teljesen meg vagyok elégedve, nyáron akasztottam vele egy 11.5 kilós pontyot, jó kis küzdelem volt, de a kisebb halak alatt is szépen dolgozik, idén be is lesz fogva keszegezésre is mindenképpen.
-
Zoli bácsi
őstag
válasz
atok666 #72702 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni, erről az Opiumról nagyon jókat hallottam.
Van nekem egy Döme Master Carp pro 330m botom, ami elő sem volt véve tavaly. Az a bajom vele, hogy a leggyengébb (sárga) spicc is olyan erős, hogy képes odébb húzni a 30gr-os method kosarat, miután kioldódott belőle a kaja. Ide jó lenne egy finom spicc.....
Ja, szóval csak azt akarom mondani, finom pecához, kisebb kosarakkal jók a lágy spiccek.
Delphin meg jól el van látva tartalék spicceket, minden típushoz árulnak, azt is el tudom képzelni hogy vehetsz hozzá erősebbet is..Ha ezen múlik.
Döme Fine Max nagyon megosztó, sokan adják el, nem volt a kezemben, de azt gondolom annyira nem sikerült jól ez a széria.
Esetleg mondanám a Walter botokat (Supernova Light) , de erősen felment az áruk.
Amit még ajánlanék: [link] Nézz rá, nem kerül semmibe. Nagyon dicsérik.
Amiket még én nézegettem, az a Tubertiny Trinity sorozat, nagyon jó botok, a kétrészesség miatt esett ki nekem.
Nagyon olcsón egy Leeda klón: [link] , esetleg a klasszikus Eurostar Master Class feeder család valamelyik tagja. [link]
Olyan botot nem találsz ami mindenkinek tetszik. Neked tetsszen. -
-
hermanyi
addikt
válasz
atok666 #72693 üzenetére
Az általad sorolt botok a közép kategoria alja , kb mindegy melyik . Döme idehaza nagy szerelem sokaknál (royal csak lenne mert nem olcsó kategória ) . Ár érték arányban nem rosszak . Ezért nem is elvethető márka. Daiwa N'Zone volt a kezemben engem hidegen hagyott ugyanúgy mint a Döme szériák .
Kérdés mennyit milyen távra és mire és milyen vízen akarsz horgászni . Ha keveset akarsz feederezni 20-50m távra és elég a 20-45g kosár akkor a Nevist sem hagynám ki a számításból . Ha viszont szeretnél rá állni akkor valami komolyabb pálca . mert az olcsót valószínűleg úgy is eladod :D Persze kérdés mindig a pénztárca és a hajlandóság ,hogy mennyi is az annyi amit hajlandó az ember beruházni . -
KunEmber
senior tag
válasz
atok666 #72689 üzenetére
Igen és nem a válasz. Gyuri tudja, hogy csak szívatom. De! 35 ezer forint alatt eszedbe ne jusson a Daiwa, ott tényleg nagyon-nagyon jók a Dömék. A nálam 'húsosabb' kollégák majd megmondják, hogy Daiwából mit érdemes, de gyanítom, hogy 50 e. Ft felett kezdenek el jók lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Exkluzív órák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anime filmek és sorozatok
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- LED világítás a lakásban
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Újra Gamer EGEREK! Glorious , Endgamer XM1R , Nibio
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest