Hirdetés
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
-
LOGOUT
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gg72
veterán
Pergető fonott zsinórra egy ajánlás: NEVIS NITRO SPIN [link] . (Nem) csak az árához képest remek zsinór szerintem, én a 0,05-öst próbáltam UL sügeres pecára, már voltak sokkal drágább zsinórjaim is, de ameddig marad ez a minősége, sztem nem fogok mást venni.
-
@mriya@
őstag
válasz
Szilágyi84
üzenetére
-
diablo1984
veterán
válasz
BogyóBP
üzenetére
Szerintem ezt azért vette fel mint szokást, hogy a kezei ne csak úgy csüngjenek, lehet kicsit túlzásba vitte, de másnak is van ilyen kézjárása, nem egyedi. Személyesen is ismerem, élőben nem kalimpál, vagyis nem vettem észre, pedig szoktam vele beszélni. Amúgy azért nem promóz semmit(talán a Czero-t), mert nem tolják alá a lóvét, hogy lökje a reklámot.

Fórumpeca, Sziki tó: Na Hajdú-Biharban, akár a Sziki tavon lenne fórumpeca, akkor természetesen mennék én is. Jó víz a Sziki tó, gazdag keszeg-kárász állománnyal, pontyokkal. Nem rossz víz, de tud nagyon jönni a hal rajta és nagyon nem is.
-
válasz
galervin93
üzenetére
Kezdtem félni, hogy csak nekem tetszik a videói
-
sasa311
veterán
Pest megyében nem tud ajánlani valaki egy jó árnyékos tavat ahova érdemes is kimenni?
-
galervin93
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Amúgy tényleg jó gyerek, nincs márkafétis, reklámok, egyszerűen elmondja a tapasztalatait. Ezerszer inkább ő, mint az n+1 izzadtságszagú reklámvidi.
Bár látványos, de engem a betanul(nak ható) beszéd inkább zavar, kicsit Dömés, lehet meg kellene innia egy-két felest előtte
, vagy csak szimplám spontánabbnak lenni, de ennyi baj legyen, amíg jó a tartalom. -
BogyóBP
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Néhányan csak testük mozgatásával pl kezükkel tudják a legjobban kifejezni elmondani amit akarnak. Nincs ezzel gond, lehet tanulni azt is hogy ne ezzel segitse a mondandóját viszont lehet felvett rossz szokás is. Nézd meg pl az olaszokat, ott imátkozó kéztartás van minden magyarázkodásnál. Amúgy szerintem nincs gond ezzel ha az ember a tartalmat nézi nem az előadót.
-
PpenoO
őstag
válasz
jansky1
üzenetére
Indítványozni az államtitkárok szoktak, én kijelentettem
Viszont a kijelentésem egy esetleges mostani megmozdulásra irányult, nem pedig a sztenderd nyárvégi fórumpecára. Azokon ha jól értettem a kifogott halmennyiség és az egymás mellett ülés az ami fontos (meg a múltkoritól számítva már a kaja is
). -
-
PpenoO
őstag
Pedig tudtommal vannak kialakított horgászkiállások illetve a környezet sem egy lerúgott hallal tömött pocsolya.
https://kapitalis.eu/horgaszhelyek/balmazujvaros-es-kornyeke/sziki-horgaszto/
-
golyós
addikt
-
golyós
addikt
Bojlisok járnak sokan, töltenek fel sok képet, de nem tudom mit használnak.
A versenyzők 2mm halibut pellettet használnak szinte mind, ezt szokták aromákkal, gélekkel, mindenféle csodával turbozni és csalikat cserélnek folyamatosan.
Múltkor lementem meglátogattam kollégát a versenyen , ha nem látom nem hiszem el, de frankón bedobta, 2 perc múlva már húzta ki a halat, 5 percre volt állitva a stopper, sosem pergett le .
80 méterre volt klipszelve, de mellette páran 60ra voltak és szépen húzták ők is.
Tó 2-t csinált szektor 1el, 2 kg-on múlt a tó1. 138kg volt 8 óra alatt. -
Redneck
nagyúr
válasz
BogyóBP
üzenetére
Köszönöm szépen, úgy legyen!

Eddig sima 20-30g Tímár etetőkosarakat, és methodot használtam, elhagyós szerelékkel, 0.2-0.25-ös monofillel, és szimpla 8-as és 10-es horoggal. Úszózni 20 éve nem próbáltam, pergetni pedig még sosem. Ki akarom mindkét módszert próbálni, de a fő irány a könnyű fenekezés.
A lényeg, hogy kezdő vagyok, és újrakezdő.
-
Redneck
nagyúr
Megvettem életem első saját botját. Daiwa Ninja X Tele Carp 9ft 2.0lbs, Nevis Impulse 3000 orsóval. Jobb mozgású és könnyedebb, mint a Daiwa Sweepfire pergetők (2.7m 20-60, 40-90) amiket még próbáltam. Remélem jól döntöttem... Pár szezon tanulás, aztán meglátom mi a következő lépcsőfok.

Egyelőre csak ez a minimál, kompakt cuccos élmény peca az irány, 70% fenekezéssel.
-
-
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
[link] Részletesebb videó (Top Mix Distance)
-
BogyóBP
addikt
Azért hangsúlyozták ki mert sokan csinálják azt hogy a kész szereléket létrára tekerve hordják és csak egy forgóval beakasztják a partra érve a zsinoron előre megkötött fülbe. Ez már így nem elhagyós, mellettem a sráccal kivetették a szerelékét ami ilyen volt én kötöttem át neki elhagyósra mivel még kezdő horgász volt.
-
-
BogyóBP
addikt
Elhagyósnak kell lennie az a lényeg tehát nem üzközhet meg az olóm vagy kosár semmibe sem felül így a fix gumizott vagy nemgumizott method kosarak, leadcore os fix szerelékek nem játszanak. Ha összetudod úgy kötni hogy a gumiharang szabadon lecsúszik a horogelőkéről akkor nincs gond.
-
-
BogyóBP
addikt
válasz
Zoli bácsi
üzenetére
Már láttam ugyanaz gyártja mint a Hiki és Croco botokat is. Igéretesnek tűnik
-
Zoli bácsi
őstag
Bocsi, nem fértem bele a szerkesztési időbe......
Na, ki akar feeder bottal 200m felett dobni..?
Itt van mivel lehet: [link]
-
Zoli bácsi
őstag
Tudom hogy nem nagyon van környékbeli, de ha valakit érdekel a hétvégén:
"2022.07.02 Nick Rába part 2. Rábai horgászbarát találkozó és bemutató.Programok:7-től 11-ig gyermekhorgászverseny14:00-tól Szákovics Imre finomszerelékes bemutató14:40-től Vörös Máté pergető bemutató15:30-tól Rábaközi Harcsalesők bemutató.18:00-tól lehet csatlakozni az éjszakai harcsa vadászatra.A rendezvény ingyenes.Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt."
Én lehet kinézek, ha hazaérünk aznap időben, és ha túléltem a pénteki diplomaosztóját a lányomnak, Pécs főterén délután fél kettőkor....38 fokban.......
-
BogyóBP
addikt
válasz
Nerazim
üzenetére
Igen van, a szél azokat az úszókat amik nem testesek képes a hullám a viz alá belökni. Ahogy írták pl egy csőwaggler (testnélküli) vagy egy nagyobb önsúlyos úszó pl 12g os az jó választás lehet. Nyilván az súly nagy része az úszón legyen ne a végszereléken. Szerintem ilyen tekintetben mivel a víz nagyon sekély egy seria walter mini waggler jó választás lehet az elérhető legnagyobb önsúllyal vagy a Cralusso kalibrálószáras verziója. Utóbbi nagyon massziv úszó, 5 seria walter úszót elpecáztam már de a cralussonak még semmi baja pedig ugyanannyit forgattam. Hátránya hogy sajnos antennát külön kell hozzá beszerezni de az se lehetetlen és nem is drága, csomagban árulják. Én mondjuk használtam már szélben carbonszálast és tömör egybefüggő antennát is, azt vettem észre hogy a nagyobb hullám miatt a karbonszálast inkább a viz maga alá rakja mig a másikat csak ide oda lökdösi, tehát az egyiknél hol eltünik az antenna hol fennvan (karbon) a másiknál pedig az úszó ide oda dől. A lényegen amúgy nemsokat változtat mertha kapás van úgyis látni fogod vagy kiemelkedik a vízből vagy úgy eltűnik hogy még a zsinort is viszi. Nyilván egy keszeg vagy kárász nem így kap az általában csak ide oda pöcögteti vagy sétál vele de volt már olyan buzakeszeg kapásom is hogy elcsapta azt hittem ponty sőt olyan is hogy majdnem kirántotta a matchbotot a kezemből. Az egyik legélvezetesebb peca a világon, sok sikert
Én pl nem rég óta feederezek kb 7-8 év, nagyon sokáig csak úszóztam majdnem 20 évig ezért abban jobban feltalálom magam, az itteniek ezért szeretnek is velem kötözködni.
Még annyit hogy ezek az akár több ezer ft ot meghaladó toll úszók nagyon kényesek, hamar megtörik, a festék lepattog róla szóval egy termetesebb fárasztás képes az egész úszót gallyra vágni főleg ha közben valami akadó is közrejátszik. Én pl jártam úgy 4000ft körüli pávatoll úszóval akasztottam egy 8 kilos amúrt de a sok ugrálás rángatózás ide oda verődés miatt plusz a nádfal miatt mire kikerült a hal az egész úszót gallyra vágta, mintha körberágta volna valami az úszót, még az antenna is megtörött. Szákolásnál is figyelni kell erre. -
Nerazim
őstag
válasz
diablo1984
üzenetére
Koszi. Igen azt nem irtam, hogy max 8 meterre pecaznek vele.
-
Nerazim
őstag
Csatornára 1-1,5m mélységig néha erősen szeles, de a víz nem áramlik, milyen match úszót ajánlanátok? Célhal: Dévér, ponty
Erős szélben van szerepe annak, hogy testes vagy test nélküli wagglert használok?
-
-
balou84
csendes tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Grat! Keszeg volt esetleg vagy csak pontyok jöttek? Víz milyen színű, bezöldült vagy normális még?
-
Lajosmizse, Füzes tói peca eredménye faterom 1 ponty, én 11 ponty
Nehéz peca volt, de legközelebb nehezebb is lehet
-
BogyóBP
addikt
válasz
Steady74
üzenetére
Nekem egy ilyen van rapid partszéli pecához én imádom. Method és alagút kosaras hosszú előkés pecához is fasza. Én is fogtam már 3m es Delphin Index bottal 14 kilós amúrt. Na az komoly menet volt, a zsinor 25m-ét a csapóval együtt le kellett vágni utána.
Legutobb jól jártam mert elfelejtettem hogy nem methodok hirtelen nagy kapás volt görbitett a hal a klipszig le is forgott az orso (nem is értem miért nyitottam ki a féket épp kajálhattam vagy matattam valamit) picit rángatta mire bevágtam picit jött és az előke már szakadt is. Kötöttem másikat majd ujabb kapás, bevágtam és nagyon nehezen akart jönni a hal kifelé, kb 8 kilós spanyol tükör ponty, de akkorát szippantott hogy az előke felét is (majd 20cm) lenyelte. Horogszabaditóval is szenvedtem egy sort mig a szakállnélküli horogot kiszedtem. -
Steady74
Topikgazda
Ezek között nézz szét, szerintem találsz kedvedre valót. A 3mes bottal 25m, a 3,3as bottal 30-35m, a 3.6-as bottal 40-45m a biztosan jól dobható távolság, method kosarakkal kicsit több. Akadálymentes terepen bármekkora hal megfogható velük. KKhalason 45g-os, elvileg keszegező feederrel fogtam meg a 15kg körüli pontyot (igaz már régen volt, lehet volt az 20as is
). Mondjuk egy óra körül volt a fárasztás, de élveztem minden percét.Szerk.: a link csatolása marad el...
-
PpenoO
őstag
Ha mindenképpen ragaszkodsz a karikához és ehhez az ársávhoz, nem nagyon látok más választási lehetőséget. Spiccre vigyázni kell, nem pótolható és a botot sem gyártják már.
Nekem ilyen botom van, kb 10 kilóig bírja az elmondások alapján, nekem 7kg a rekordom vele de nem éreztem hogy határon járnék igaz a 2oz spiccel használtam akkor.
A valós súly limit meg 30-60gr, nem 20-50gr. -
tepenzed
őstag
Nekem ezek a paraméterek nem igazán jönnek össze, hogy light feeder bot - 390/420 partközeli pecára, illetve 8-10 kg halakhoz.
A light feeder bot az én szememben a 2 kilós halnál is karikába hajlik, plusz partközeli pecára nem ilyen hosszút vennék.
De ez az én véleményem. -
Szeretnék egy igazán jó 390-420-as lágy feeder botot, ami egy 8-10 kilós pontynál szépen görbül. Ár az kb: 20-25 ezer Ft lenne. Messzire nem szeretném dobni, ilyen partközeli pecára használnám (mondjuk egy light bottal nem is lehet nagyot dobni)
Esetleg tudtok márkát típust írni, amiket megnézzek?

-
galervin93
addikt
válasz
aladarazurbe
üzenetére
Csak kimentem estére is. Drótszák, kenyér-kalács maradék, kis etető az aljára. Eredmény nekem is sok géb, pár küllő (meg nem mondom melyik alfaj), pár szilva, kis keszeg, meg egy méret körüli balin ifjonc mentette meg a becsületem. Elég karcsú, de imádom ezeket az esti pecákat, a lemenő Nap pont szembe süt ilyenkor, nagyon kellemes, bár az úszót alig látni.
-
Steady74
Topikgazda
válasz
andrew911
üzenetére
Tavaly voltam kórházban darázs miatt, tényleg nem vicc. Én brom autó ültem a csípés után, bár sosem volt semmilyen reakcióm darázscsípésre, de mentőt kellett magamra hívjak mert annyira rosszul lettem. Arra azért büszke vagyok, hogy alig láttam, de mégis leparkoltam egy akkora helyre párhuzamosan, hogy a feleségem (akit hívtam, hogy jöjjön, mert gáz van) alig bírt kiállni
utána két napra meg fórumpeca volt, na az jól esett -
andrew911
tag
Vigyázzatok a darazsakkal!
-
Steady74
Topikgazda
válasz
aladarazurbe
üzenetére
Az ikrás egyedeket nem lehet a tejesekről leválasztani valahogy?

-
galervin93
addikt
válasz
aladarazurbe
üzenetére

Jó, látom másutt is zajlik az élet.
Utolsó bekezdés, sírok...
Engem a gébek akkor szoktak zavarni, ha még/már nincs rendes hal az etetésen. Ha van, akkor elnyomják, és max egyet-egyet csípek el az ördögökből. Szóval nem kizárt hogy nem is nagyon volt más az etetésen.
Nekem amúgy a Bolo úszó még az ami bejött, azt egészen jól lehet lassítani, visszatartani. -
aladarazurbe
csendes tag
válasz
galervin93
üzenetére
Én egy marhajó gébezésen vagyok túl. szgzuri fórumtárs tanusíthatja milyen profin nyomom.Sikerült klasszul kiszelektálnom minden zavaró egyéb halat (paduc, szilva márna stb).
Nekem a surf az kiadta valahogy, bár én csak folyásnak felfele tudtam vele úsztatni. Mondjuk eddig csak egyszer próbáltam és megállapítottam, hogy nem triviális, de
lehet több gébet fognék vele a dunán, mint most, úgyhogy benne marad az eszköztáramban.A rómaira nem kell vigyek kutyát így is van elég. Továbbá egy új érdekes fajt is azonosítottam:latin ajkú etetésen folyással szemben úszó. Érdekes módon a tejesek a vízben úszkálnak míg az ikrások a parton videózzák. Bár a tejeseket könnyű észlelni, az ikrások jelenléte is felettéb figyelemfelkeltő.
-
Szilágyi84
senior tag
válasz
galervin93
üzenetére
Jaj az nekem se lett kedvenc pár éve amikor próbálgattam.
-
galervin93
addikt
Kijöttem a Dunára, van egy Cralusso szörföm, még akkor vettük faterral, amikor megjelent, szóval isten tudja hány éves, de kb. sose használtuk, nem igazán sikerült kiismern Na mondom ma... Hát nem, nem lettünk barátok. Felraktam a bolora, súlyoztam így, húztam a szilikonokat úgy, de nekem baromira nem akar működni ez a megállítósdi. Az meg hogy körbe úsztassam az akadót, meg hogy folyásiránnyal szembe menjen... Lol.
Mivel makacs voltam és más szerkót nem is hoztam magammal, így másfél óra szenvedés után itt ülök a parton, még jó hogy hoztam a kutyát is, ő legalább jól érzi magát.
Pedig jó a víz, enyhén árad, icipicit zavaros, de éppen csak, a hal is mozog, ugrik, de hát addog se jutottam el hogy előkét akasszak a kapocsba.
Lehet este visszanézek sima úsztatós szerkóval, ezt a lapost meg elrakom emlékbe.
Lassan úgyis több az eszmei értéke számomra, mint a valódi, tényleg nagyon régi darab, nincs is már olyan horgászcuccom, ami ilyen régóta megvan és még használható (konkrétan a gyári zacsijában van, eredeti szilikonok stb.). -
KunEmber
senior tag
válasz
BlackmMmDog
üzenetére
Köszi mindenkinek! Én végül elkönyveltem az Ismeretlen Magyar Krokogyílusnak!
Fura amúgy, mert több alkalommal láttunk már hódot ezen a részen, messziről, mintha egy közepes kutya úszna a naplemente utáni szürkeségben. Gyurival a Dunán vidrát is láttunk. De ez meglepett, hogy igaz, naplementekor, de még világosban, bő 15 méterre tőlem a legnagyobb lelki nyugalommal úszott el.
-
golyós
addikt
válasz
BogyóBP
üzenetére
Huha, most hirtelen meg nem mondom. Az biztos, hogy 0,20-0,57 talán.
Az utolsó 3-4métert le is szoktam vágni mert az már acélrúd
Igaza van a többieknek a fonottal, sokkal jobb csak én mindig elfelejtkezem róla mert szinte sehol nem engedik még előkének sem. Tudom a spombon lehet fonott, de én azt is azzal intézem amivel horgászom, ha nagyritkán felrakom a spombot.
-
-
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Vettem 300m 0.25-ös fonottat
az csak elég lesz.Kapcsot megnézem majd. Köszi.
-
törölt tag
válasz
forras2
üzenetére
Az etetés szélére tedd a szereléket , úgy csalizz kicsi ne tudja felvenni, csalinak sok minden szóba jöhet. Nagy méretű bojli , kis bojlikból több messzire elengedve, nagy méretű bojliból több , kukoricafüzér összegöngyölve bojliformára ebből tudsz csinálni akkora méretet ami azt felveszi az már hal.
Nekem az a tapasztalatom a tigrismogyoró is szelektál valamennyire a telepített halak nem nagyon tépik. Bár ezt lehet vize válogatja kocka tavakon még nem próbáltam . Nekem van ismerősöm aki nagyon beleélő bojlis képes törpés vízen kukoricafüzérből összegöngyölt bojliformával egy hétvégét kapás nélkül végigülni mert a nagy halra vár.
De ha azon valami akad az ponty. Legnagyobb pontyomat én két szem tigrismogyoróval fogtam úgy, hogy az egyikbe nyomtam hungarocellt és így hóember lett. Etetésen volt bent úgy éjszaka nem nyúlt hozzá semmi kb hajnali 2-ig , a másik boton ugyanazon az etetésen voltak kapások, aztán jött rá 15 kilós potyka. -
törölt tag
válasz
BogyóBP
üzenetére
Nem hinném, hogy a 20-as zsinór az nem olyan vastag zsinór , inkább a súly vagy az ellenállása az alagútkosárnak ahogy tekered ki. Próbáld ki ugyanezzel a zsinórral más típusú vagy könnyebb kosárral, hogy akkor is ilyen e. Vagy csak egy sima pálcaólommal azzal is ilyen e amikor kitekered ha igen akkor nem ez okozza amire tippelek.
-
válasz
WarninShotZ
üzenetére
Spomb lesz a "hordozó"

-
WarninShotZ
tag
Attól függ, hogy mivel etetsz.
Mármint mivel juttatod be az etetnivalót. Ha spombbal, akkor csak egy erősebb kapocs kell, amit csak le-fel csatolsz peca előtt-után. Mondjuk ez alagút kosaras megoldáshoz is teljesen megfelel. Ha esetleg valamilyen bordás kosárral juttatod be, akkor ugye inline szereléked lesz már, a kosár alá pedig valami forgó meg pár gumigyöngy, hogy ne menjen szét a kosár vezetőszára. De talán a spomb/alagútkosár a legelterjedtebb itthon. -
saen
veterán
Nem feltétlen kevés, de az fontos, hogy a spod bottal is meg kell tudnod dobni azt a távot amit a horgászbotoddal. Ha kisebb megy csak, akkor sokra nem mész vele...
Spod orsó meg jellemzően erősebb, mint a normál. Ha komolyan tolod az etetést akkor elég kemény terhelés fogja érni az orsót, bármi jó lehet elvileg, ameddig szét nem esik.
Új hozzászólás Aktív témák
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nintendo Switch 2
- koxx: A bajnokok egere? Lamzu Maya Champions Edition 8K gamer egér
- Jövedelem
- World of Warships
- World of Tanks - MMO
- Magisk
- További aktív témák...
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3921
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3060Ti / 16GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi 15T 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, vagy csak szimplám spontánabbnak lenni, de ennyi baj legyen, amíg jó a tartalom.
Viszont a kijelentésem egy esetleges mostani megmozdulásra irányult, nem pedig a sztenderd nyárvégi fórumpecára. Azokon ha jól értettem a kifogott halmennyiség és az egymás mellett ülés az ami fontos (meg a múltkoritól számítva már a kaja is
).

Lehet este visszanézek sima úsztatós szerkóval, ezt a lapost meg elrakom emlékbe.