Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
NagyGL
csendes újonc
Graef-ről váltva nekem ezek voltak:
1. Fokozatmentes (Graef-en egy fokozat egyes kávéknál 6-8 mp-et is jelenthet lefolyásban, engem zavart, hogy volt kávé, amit így nem tudtam "ideálisra" belőni)
2. Nincs pangó, simán lehet váltani kávék között (én a világos pörkölést szeretem, abból is sokfélét kipróbálok, a feleségem a sötétet, és esténként van, hogy készül még egy-két mentes, ez napi szinten 2-3 féle kávé akár... és nem baj, ha nem keverednek az őrlőben
)
3. Kényelem, nincs pepecselés (nem kell hátbaveregetni, amitől a vendégek még furcsábban néznek - nem mintha a mérlegelés, mézesüveg, időmérés, simítgatás nem lenne önmagában figyelemfelkeltő
)
4. Halkabb (maga az őrlés is, és a hátbaveregetés hiánya is
)
5. Kiszámíthatóság (ha egy fokozaton 30 mp alatt jött le egy kávé, akkor legközelebb / másnap is 30 mp alatt fog, kivéve persze user error az előkészítésnél)
6. Szerintem igenis finomabb, legalábbis a világos pörkölés, de ezt nem tudom bizonyítani
7. Nagyon sok jó tapasztalat van vele itthon és küldölfön is, fel sem merül az upgraditis - most egy jó darabig megérkeztünk...Mazzer-t én nem használtam, de a fentiek közül a 2. és a 3. miatt nem az lett (+ persze a feleségem sem biztos, hogy beengedte volna a konyhába
).Én egyáltalán nem bánom, hogy Graef-al kezdtem, nagyon jó kis őrlő, de mindkettőt kipróbálva, az én igényeim esetében (főleg a 2., a többféle kávé váltogatása) van különbség.
-
iatti
aktív tag
nálam még nincs használati tapasztalat
és hogy mért kell nekem?sodródom az árral
komolyabbra fordítva a szót. nem kell söprögetni a garatot,nem kell vizezni a babot,talán még fogpiszkálózni se kell,ahogy mondják csendesebb,meg az 58mm-es m.mini késnél talán jobb ez a kony
reméljük azért pár évet elmegy hiba nélkül. annyi futásteljesítmény úgy sem lesz benne,mint egy olasz kávézóban meghajtott mazzerben. gondolom nem is bírná
-
bbuffy
senior tag
No akkor zsamo.
sztem a Niche egy öszvér a szempontokat tekintve. Sorban véve, kiváló őrlemény, jó anyagfelhasználás, nulla pangó az ötletes kialakitás miatt, és emellett szép is.
nincs pacsmagolás, semmi! és varázslás sem. Kellően lassú, ami sztem jobb is a kávénak. Praktikusan adagolós, nem döglik a kávé a tartályban. Pár eve már kint van, eddig nincs panasz rá. De nem is egy év alatt dobták össze.
ja és halk is, kifejezetten tetszetős a hangja, átjön a massziv őrlőhqng, de nem visit mint az ipariak. -
nincsenek szentírások. egy pazar kávéból a graef őrlővel is fogsz tudni csinálni finom presszót. tehát, ha a cél az a magas minimum, amivel már elő tudod állítani a számodra finom kávét, akkor az emberek 99,9%-ának a graef is megfelel.
de.
ha ez valamennyire a hobbid, akkor vágyni fogsz a szépre, jóra, kényelmesre, és fizetsz az extrákért.
azzal kapcsolatban eléggé szkeptikus vagyok, hogy a topikból hányan tudnák vakon kikóstolni az nz őrleményének jobbságát a graefhez képest...
szóval elsősorban a többi szempontból jobb a niche zero. de valószínűleg az őrleménye is jobb, mert miért ne lenne. csak te kávét iszol, nem őrleményt.
egyébként egy bizonyos elmélkedési mennyiség fölött mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy gyakorlati oldalról közelítse meg az egészet. kávé, ivás, íz.
(totál el lehet veszni egy digicamnél is a szenzor érzékenységében és társaiban. vannak különbségek, van jobb és van rosszabb. de a rosszabb ott például azt jelenti, hogy egy picit kevesebbet tudó eszközzel mész neki a feladatnak. de ott is feladat, fotó van, az a végeredmény, nem a szenzor, nem a pixel.)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xbox tulajok OFF topicja
- Netflix
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- MIUI / HyperOS topik
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- Autós kamera eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Samsung Galaxy S21 FE / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600XT 8GB Rampage SHIVA Cooler Master 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
)
ez sem mindegy
és hogy mért kell nekem?sodródom az árral
komolyabbra fordítva a szót. nem kell söprögetni a garatot,nem kell vizezni a babot,talán még fogpiszkálózni se kell,ahogy mondják csendesebb,meg az 58mm-es m.mini késnél talán jobb ez a kony