- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_Sci
őstag
Nem az. Ahogy mások ir írták, túl nagyok az ugrások, nem tudod vele pontosan belőni. Én Brikkához használom, ahhoz tökéletes. Gyors, kis helyet foglal, halk. Ezek voltak a fő szempontok, a "hétvégi" kávés szetthez. A hatlapú marás a tengely végén nálam bírja, igaz hétköznap nem kézi őrlőt használok. A tengelyben van egy minimális lötyögés, még jól meghúzott felső anyával is, ezért is nem javasolnám teljesen összezárni a késeket.
Én nem AVX-ről vettem hanem Aliról "picit" olcsóbban, összességében elégedett vagyok vele.(#98699) CB: Tizen1nél mit vettél?
(#98700) Parci: Azért az is benne van, hogy hosszú távon nem szereti a gyújtásszög-szabályozást, főleg amikor az alsó határon megy. Ennek ellenére én is úgy használom, mert egyszerű
(#98799) CB: Fogd meg a Graef külső kését, érezhetően lötyög egy kicsit, műanyag a műanyagban. Sosem lesz olyan pontos, mint egy fém Mazzer.
-
kzoltann
aktív tag
Tud nagyon finoman orolni, de a fokozatok eleg nagyok szoval finomhangolni nehezebb. (En pl azzal jatszottam h 10g letekertem 4sen a maradek 8g 5-sön)
Arra is kell nagyon figyelni hogy mindig jol meg legyen huzva a tetejen a csavar, mert hajlamos lazulni es ugy total inkonzisztense valik.
Szoval igen, kepes ra, de figyelmet igenyel. -
hcstuning
tag
Bár nem nekem szólt a kérdés, de hátha érdekel még tapasztalat
Sötétebb (olasz) pörit daráltam vele Flair-hez, az működött. Világosat nem próbáltam még.
Alapvetően filterhez használóm, ahhoz nekem tökéletes.
Ismerettségi körben vettek Aeropresshez is, jól működött, viszont kiment a fogantyú csatlakozásánál a forgó tengely végén levő hatlapú rész elég hamar. Nekem még bírja, bő két hónapja használom, de már új állapotban is kotyogott, oda kell figyelni rá.
-
törölt tag
Semmivel sem kevésbé műanyag a DB mint a BP, korrekt mindkettő amíg el nem törik, hasad, reped valami, DB-knél is ugyanilyen rejtélyes szivárgásokról írnak, ugyanaz a technológia, ugyanazok a javítási lehetőségek. Elküldöd, javítják, cserélik tengerentúlon, igazi szeméttermelés, részemről meg utólag okosnak levés...
https://www.home-barista.com/repairs/breville-dual-boiler-steam-leak-as-well-as-noise-t40705.html
https://www.home-barista.com/repairs/breville-dual-boiler-mystery-leak-onto-counter-t59429.html -
stereofan
tag
danettinél láttam csak hasonlót, még esetleg a saecoalkatresz.hu-n
-
Warloo93
tag
Szia.
Hány fokos termosztát van benne?
Valószínűleg cserélni kellene a kis gumi gombát a felsőszűrő felett.
Nálam is csepegett(igaz más gép) 105 fokos gyári termosztáttal a fűttés ciklus végére majd 120fokos volt a bojler. Mióta pid van beépítve és 95fok fölé nem megy a hőmérséklet, csak néha néha cseppen belőlle. -
stereofan
tag
biztosan nem gyári, ha felújítanék egyet, én is oda tenném, mert jellemzően az a legalkalmasabb hely egy ilyen nyomógomb részére.
ha rákeresel a google képtalálatok között, akkor többet is láthatsz ilyen nyomógombbal, de látni fogod a gyári kivitelt is.
ha sikerül elindítani akkor nézd meg milyen az őrleménye.
ha ok, akkor később szerelhetsz rá egy tölcsért is a dózer helyett, ha már ilyen nyomógombos. -
stereofan
tag
az ilyen és hasonló darálókban gyárilag beépített reteszelés van: ha rajta van a babtartály akkor az a nyelv ami benyúlik a géptestbe az egy mikrokapcsolót szokott működtetni,
illetve mágneses érzékelő is szokott lenni (pl. rossi rr45-nél), valamint a őrlemény tartályban is van szintérzékelő mikrokapcsoló(k).ez a gombos működtetés nem gyári megoldás, ilyenkor kérdéses mi hová lett köve.
ha nincs tartály használva akkor ezeket érdemes mind kiiktatni (valószínűleg ki is lett, a tartály mikrokapcsoló kivételével)próbáld meg azt a hegyes működtetőt megmozgatni, vagy ki-be húzni hátha elindul.
vagy esetleg vedd ki és egy csavarhúzóval, vagy csavarral próbál meg működtetni, úgy, hogy a kis gombbal egyszerre legyen benyomva. -
kzoltann
aktív tag
-
SSJJ
csendes tag
-
-
zolnagy
őstag
Sajnos én sem értek az elektronikához, csak amennyit magamtól megtanultam. Az már biztos, hogy rossz a pumpád, mert mikor rákötötted direktben az áramot, akkor sem ment. Első körben én vennék egy ulka ex5-t és rákötném a sarukat. Ha működik jól, akkor beépíteném a helyére és nem foglakoznék a többivel. Ha úgy sem jó, akkor megpróbálnám kihagyni azt az ellenállást (?), mert lehet, hogy csak a règi pumpához kellett vmiért.
-
waxos
csendes tag
Ez az Old Classic valójában nem egy Gaggia Coffee (megtámogatva a kolléga által esztergáltatott vízterítővel)? [link] és [link] . A Gaggia Classic azért szerintem már más konstrukció, árban is van különbség, és nem csupán az évjárat miatt. Ahol ezt találtad, ott hirdetnek még másik Coffee-t is kb.féláron ehhez képest (már ha a Coffee mellett maradsz). Elvileg pumpacserés, de az nem nagy költség.
-
gboszi
senior tag
Érdekes, én mindig passzolom ezeket a "csak ennyit kell rá költeni és mint az új" hirdetéseket. Nem csak kávé fronton. Soha nem tudtak még olyan indokot mondani, hogy miért van az, hogy nekem nagyon megéri, ha megcsináltatom, de neki nem
Főleg úgy, hogy valaki csak annyit enged amennyi javitás költsége.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Xbox Series X|S
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Lexus, Toyota topik
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- BestBuy topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Acer Nitro 5! Csere-Beszámítás! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest