Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gödény
csendes tag
Sziasztok!
Eladó egy Gaggia Evo 25ezer forintért,
használtan vásároltam a Kávéológia fórumról egy jó éve,
fél évig alig, fél évig rendszeresen használtam.Rendszeres időközönként vízkőtlenítve volt citromsavval, háromjáratú szelep nincs benne, opv igen,
jár hozzá gyári Gaggia kar egyes és kettes kifolyóval, szimpla és duplaszűrővel, egy kezdetleges, de alkalmas fémtamperrel,
meg egy kiváló Bravos kávéscsésze,
ahogy én is kaptam az elődömtől
Nem tudom hány éves, nem kellett szervízelni,
Britás szűrt vízzel, Nordával és desztvízzel itattam.
Klassz kávékat húzok vele,
de most egy féllépéssel fentebb lépnék a kávégép-kategóriákban, így eladom.Ha érdekel, hívj v dobj egy emailt!
szomjas.godeny a gugliméjlnél kom
huszas 494 ötvenhetven -
na, helyreállt az univerzum rendje: fagyóból kivettem egy 3 hónapos (!) kapucziner el injerto pacamarát, és hát zenél! olyan sűrű, vastag hab van a tetején, hogy egy klasszik krema is megirigyelné. ezzel pontot is teszek a fagyasztásos kérdésre: működik, a kávé olyan, mintha tök friss volna. kíváncsi leszek, hogy meddig bírja, de most szuper, és nagyon finom is (ahogy újkorában is az volt).
-
bervala
csendes tag
válasz
Kalandor
üzenetére
Nekem van ilyen, elektromos változatban, de csak néha használjuk. Tudja azt, amit a video mutat, de a habosítás mértéke és tartóssága - szerintem - tejfüggő. Én kézi darálót használok hozzá, mellyel kotyogóhoz való méretűre darálom a kávészemeket. Nem tömörítem. csak lazán elegyengetem a szűrőben... A habot úgy kell kikanalazni belőle a kiöntés után.
-
RBJ
addikt
A főző tálcáját hiába öblítem el minden alkalommal azért csak kávégyuvás lesz.
Mivel lehet ezt hetékonyan takarítani. Mivel rácsos elég közzé férni. -
fishi
tag
Úgy látom szó nincs itt romló eredményekről PISA-felmérés ügyben, régen se tanultak meg rendesen olvasni a kedves deákok...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
adpeter
tag
Na fajin! Most jövök egy jó kis disznyóvágásból (olaszos pöri volt,igen) és azt látom,hogy eddig mindenki ADAPTER-nek hitt!

Asszem valahogy ki kell sírnom Parci tulajdonos elvtársnál a nick váltzoztatást. A Kvzzzzz elég egyértelmű!
-
vendingo
veterán
Az említett kávé bolondbiztos?
Korábban volt tőled 4 fajta kávém mindegyikből elég nagy gyakorisággal rontottam, volt olyan, amiből elég sok a lefolyóban végezte.
Nem a kávé volt a rossz, hanem a zsenge tudásom
Végre sikerült találnom olyan kávét, amit akarva se tudok elrontani: Pin Up.
Próbáltam megégetni, "hidegen", fullasztósan, gyorsan folyósan, de mindig finom volt.
Ebből most tuti rendelek 2-3 kilót, de majd tőled is szeretnék, főleg ha bolondbiztos
-
paljoc
tag
-
-
RBJ
addikt
Ez már erősen beteg kávé és sex álomban.
-
edk-
őstag
Én ma azt álmodtam, hogy egy kávézóban cappuccinót kértem, de belelógott a pincérnő ujja. Aztán lenyalta, és megint beledugta. Kértem másikat, de a tulajdonosnő nem volt hajlandó adni.
Hogy ebből milyen lelki folyamatokra lehet következtetni, az kizárt dolog, mert nem tudom.
-
vendingo
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Legalább megtanuljuk jobban értékelni a jó kávékat

-
RBJ
addikt
Na most gyűttem a melóból gyorsan beizítottam a gépet. a babámat is rábeszéltem, hogy igyon egyet.
Nagyon fini lett.
Kérdés lenne, az elején szinte gyorsan jön feketén, majd hirtelen lelassul és szinte nyögve, csepegősen szőkén jön le.
Mi a titka, hogy végig lassan, szinte nyúlósan jöjjön le? -
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
En CM-bol hoztam ket zsugorral, de pl Obudan, a sulim melletti Manna abc-ben is kapni.
-
jolti
senior tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
(#6950) adpeter
Hülyék!

Kiköpöm a kávém a röhögéstől!

-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Hamarosan!
Pont ma akartam kóstolni a múltkori pörkölésből,de olyan rohadt taknyos lettem,hogy semmi mást nem érzek a kávéból mint a kesernyét. 
-
adpeter
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
A vaterás eszkimókkal vigyázni kell! Állítólag a kunyhó mögötti sárga hóból exportálnak!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
zoknee
csendes tag
-
Toobee
veterán
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Most húztam ioncseréltből egy Kenyát, eddig Nordával toltam. Érezhetően kesernyésebb lett az alapíze.
-
-HajTömeg-
őstag
Én háromféle vizet használok.
Az egyiket sherpák hozzák a csomolungmaról, a másikat eszkimóktól szerzem be vaterán.
A harmadikat egy rég elfeledett norvég mókusvadász falu palackozza,de erről többet nem írhatok.
Bármelyiket is használom, minden főzés előtt pontosan 24 órával a személyzet felforralja, majd hagyja lehűlni.
A szűrőt és a kart mikrobiológusok fertőtlenítik egy külön erre a célra fenntartott, speciális sterilizáló szobában.Br,br tüttűűűűű
-
RBJ
addikt
Megindult a nyáltermelésem a quick mill től.
A gépet hogyan érdemes eltenni, ha csak hétvégén van időm kávét inni, főzni.
Maradjon benne a víz vagy mi fene.
-
lagoon79
tag
Osszeontottem egy kis maradek p&y fele CM-et, Sidamo-t es a becsi porkolo yirgajat. Qva jo lett. Csokis, gyumolcsos, viragos amig a yirga szamomra annyira jellegzetes es finom ize megmarad.
-
edk-
őstag
Most kaptam az AVX-esektől:
Most megpróbálkozunk egy nagyon komoly akcióval.
Az árakat szinte a beszerzési árakra csökkentettem.A választékot kétszeresére növeltem.
Az akció 13-án péntek este 8 órakor indul és másnap, szombaton 18 óráig tart.
Az akcióban szereplő kávék csak korlátozott mennyiségben rendelhetőek.
A Sandalj cég segített abban, hogy ez az akció létrejőjjön.
Részletesen itt lehet olvasni az akcióról:
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topic/57856-akci%C3%B3s-term%C3%A9kek/
Az akciós termékek az AVX café webshopban rendelhetők meg.
http://www.avxcafe.hu/avxcafe/eshop/7-1-Akcios-Termekek
Kizárólag itt lehet rendelni a kávékból.Érdemes rendelni szerintetek (ár és minőség szempontjából)?
-
paljoc
tag
Kiszurod egy gombostuvel azt, amelyik nincs még. A hatuljukon az also negyedben van egy pici lyuk, attol meg fel lehet fujodva, csak iszonyat lassan szelel ott ki, ha nincs nyomkodva. Amelyik nincs, arra bokj egy tuhegynyi likat. Ha nem pakolaszod meg nyomkodod, csak kilegzes lesz ott, be nem megy levego. Legalabbis egy jo darabig. Kint Triesztben is igy van pl. a piros San Giusto csomagolva.
-
válasz
tariattila
üzenetére
szerencsére nem ilyenek a barátok/rokonok, őrültnek néznek, de a kávét nagyon is szeretik és értékelik, a cappuccinotól mindenki kész van teljesen. persze könnyű, kap valami szappanhabos égetett tejeskávét 10-ből 10 helyen...
-
And06
aktív tag
megjött az új szállitmány. némi paljoc kávé, egy lali.hu tamper kiséretében. 58,35ös lapos, a VST szűrőhöz nagyon baba! az 58as egy hajszálnyit kicsi volt.
Paljoc, menő ez az újfajta zacskó! viszont nálam kicsit fel vannak fújódva, mit lehet ezzel tenni?
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
tariattila
üzenetére
a leendő tableted is már 4.4.2 hellószia Ati bácsi

-
tariattila
veterán
van szomorú oldala is ennek a "hülye vagy de azért majd kérünk kávét" című látogatásoknak...
amikor nem azért kérnek mert nálad finomabb (hisz szerintük nem véletlenül vagy hülye...) hanem mert ígyisúgyis kávéznának valahol de így nálad kényelmesebb beverni a koffeint...
legeslegszebb pedig az amikor ilyenkor sikerül szarul a kávé.... s elégedetten nyugtázzák magukban: na ugye, hogy tényleg hülye az ipse...

más:
három napja lesem wifin, hogy hátha jön a 4.4.2 OTA frissítés a droidra... erre eljövök vidékre edge hálóra melózni és itt írja, hogy frissíteni kéne
tipikus -
jolti
senior tag
válasz
adpeter
üzenetére

Jóóóólvannna!
Akkor még úgy hittem, hogy jolessza.
Már amúgy a szűkebb környezetem is kezdhülyénekkávé-őrültnek nézni!
Bár aztán meg egy jó kávé után jó hallani, hogy nyammognak, hogy ez nagyon finom, meg, hogy ezért ( is) szeretnek ide járni, mert itt mindig olyan finom kávét kapnak.
Mondjuk a legjobb elismerés mindig az asszonytól van, aki eléggé ellene volt a kávéfőzőprojectnek'. Ha valahol iszunk egy kávét és összenézünk, már látom a szemében, meg utána mondja is, hogy ez milyen kaka volt, nem olyan mint otthon. Vagy reggel már várja a jó kis pressót, délután meg a lattét, vagy a kaput.
Sőt, ha magának főz, akkor a kettes szűrőt nem cseréli egyesre, meg nem dupla espressot főz, hanem dupla ristrettot egy csészébe...
Mikor ezt megemlítettem, leb@szott, hogy őneki így ízlik és ne dumáljak bele, pofám lapos puttána!
Akkorjólvanakkor!A hobbit ( Hifi.) akkor adtam el, mikor jött a gyerek. Kellet a zsé. Még hogy felszámolták a hálapénzt intézményét...

De nem baj, a kávé az új hobbim.Tudok egy nagyon jó airbrush művészt neked, ha érdekel.
-
adpeter
tag
PID-elés mi? Nemrég meg:áááá jó nekem a delangyi kispézé!

Beszippant ez mint valami örvény...de jól van az így. Én nem is tudom mikor fogott meg ennyire valami mint ez a kávés dolog.Persze a motorozáson kívül....de sajna arról egyenlőre le kellett mondanom.
Marad a kávéfőzésööö készítés!Én speciel azon gondolkodom,hogy egyedivé fújatom a Baby-t. Próbáltam győzködni magam,hogy tetszetős ez az Ivory nem is csúnya mondjuk....de nem igazán az én ízlésem.
Különös képek motoszkálnak lelki szemeim előtt.....AIRBRUSH!
-
Mr.Csizmás
titán
-
válasz
tariattila
üzenetére
tévedsz és egy vagyon. asszem csak a karra 15e ft-ot mondtak nekem.
-
válasz
tariattila
üzenetére
krómoztatás horror, én anno arra jutottam, hogy így a jó, patinásan

-
tariattila
veterán
válasz
weinmaker
üzenetére
már nézelődök a kar krómoztatásával kapcs...
és a csepptálca újrafestését is megcsinálom ha találok hasonló árnyalatú kalapácsost
tudtok esetleg?
más:
elvitték az eroicát... s megkérték a mazzer mini-e kezét is... most ha tudtam volna 'e' modellt valami nagyobbat ...nem sokkal drágábban akkor váltok... DE NINCS alternatívája így kikosaraztam a kérőt
Caravel érdekel valakit? hibátlanul működik... most olcsóbban megválnék tőle

(ez nem hirdetés... csak déli csemege) -
weinmaker
őstag
válasz
tariattila
üzenetére
Engem csak az vigasztal, hogy nagyon jó helyre került!!!
Így könnyebb volt megválni tőle (sokáig hezitáltam rajta).
-
3418
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Ennak a végén.
http://www.spanglefish.com/avicennassolution/index.asp?pageid=329306Nem bánkódom, teljesen mindegy, hogy 44 vagy 46 éves.A lényeg, hogy nagyon klassz kávét készít, és még jól is néz ki.
-
3418
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
Na ez is eldölt végre.
Tehát akkor 69-s.Older La Pavoni Machine Serial Numbers
I have been given some information regarding the serial number on the groups of older La Pavoni lever machines. They are not exact but are based on the age of the machine layouts - (Thank you Francesco)
year from to
1968 A3801 A6300
1969 A6301 A8800
1970 A8801 B1800
1971 B1801 B4800
1972 B4801 B8800 -
3418
csendes tag
válasz
tariattila
üzenetére
http://www.francescoceccarelli.eu/lapavoni_ep1_eng.htm
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Watch 6 40mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
- Eladó One Plus Nord 2T 5G 8/128GB / 12 hó jótállás
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

engem is szétvet az ideg, hogy reggel egyetlen ihatót sem tudtam húzni, 3 kávé ment a lefolyóba. remélem nem lesznek rémálmaim, ahol meztelen nénik diktálnak belém kávénak álcázott citromlevet literszámra