- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Digitális Állampolgárság Program
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz Lalikiraly #30 üzenetére
Nade ezért fizetsz, hogy ők ezt megcsinálják.
https://www.coreinfinity.tech
-
-
janeszgol
félisten
En se fizettem volna be. Rossz cimzes, igenytelen level. Sokan nem tudjak, de a levelnek azt is tartalmaznia kell, hogy miert kovetelnek. Idopont, targy.
Lalikiralynal meg az is bosszanto volt, hogy a szolgaltatok nagyon rakaptak az ugyfel csicskaztatasara. Menj ide, hozd el ezt, csinald ezt, te, te, te. Mi, szolgaltato meg ulunk a lusta g.ci picsankon.
-
janeszgol
félisten
Hiába a modern infrastruktúra, ilyenkor szokott kiderülni, hogy bizony az összes szolgáltató úgy nettó szar, ahogy van.
Itt is a Digi... szégyen. Menjen a picsába! -
Ja talán a víznél van ilyen de addig nem is tudnám megvenni mivel nem lenne érvényes az adásvételi ha bele van írva hogy nincs rajta semmilyen teher. Közműveket, földhivatalt amúgy is végig kell járni. Eléggé hülyebiztos az egész ha valaki végigmegy a dolgokon ügyvédel támogatva. Pl a plusz tárolót is vissza akarták venni, csak hát ott volt az adásvételiben az is, így azon kiváltságosok közé tartozok akiknek van a tömben fűtött nagyobb méretű tárolójuk. Ez majd extra lesz eladáskor.
Lakcímnyilvántartót azt beszívtam, 10 emeletes tömb, aztán kiderült hogy 9. emeleten lakom (levelezési cím és lift is a 10. emre szól) így lakcímkártyám egy naposan ment a kukába és újatt kellett csináltatnom. Ez miatt nem is tudom kidobatni a 10. emeleten lakókat mivel nem az enyém (meg ott a tető van a lift gépházával), az adásvételin meg földhivatali szám szerepel. Szóval két évig dobálták be az előző lakók szarjait, nav, rendőrség stb mindenki mert nem tudtam őket kijelentkeztetni. A lényeg hogy emberek lakhatnak nem létező szinteken. Azaz ők még akkor laktak ott amikor még a földhivatal/kormányhivatal 10. emeletként tartotta nyilván de kiderült a régi eredeti földhivatalos doksikból hogy az a 9. emelet mivel a földszint az -1 szinten van, az alatta lévő tárolók meg -2. szint. Logikailag igaz is mivel maga az út az kb az 1. emelettel van egy szinten.
Na meg külön magyaráznom kell mindenhol hogy melyik címet kérik a postait vagy ahol lakom. A vicces az hogy a folyósón is 9-es van írva de a lift meg 10.re megy.[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
Egyszer írt nekem is egy követeléskezelő (OTP követeléskezelő from Nyíregyháza), aki nem névre küldte a levelet, hanem címzett nélkül az ajtónak. Megírta, hogy 19.456. Ft tartozásom van, amit be kell fizessek. Nem foglalkoztam vele. 1 hónap múlva megint. 19.654 Ft. Majd eltörölték a 20.000 forint büntethetőséget és kaptam egy 21.xxx Ft számlát.
Mindeközben mindegyik követelést bescanneltem és elküldtem az OTP-nek, hogy sosem volt hitelem, szóval ne fárasszanak.
A harmadik után betelt a pohár, bevittem a levelet az OTP-nek (nem oda kellett volna, hanem a követeléskezelőnek, vagy a rendőrségnek)
A csajok megnézték, hát van ennyi pénzem, miért nem utalom át? Mert ez nem az én követelésem, de az én címemen követelik, ahol más nem lakik, az ingatlan tehermentes, most épült, és nem volt hitelem. A papír OTP-s papír volt, de helyesírási hibákkal teli a szöveg és címzett nem volt rajta, csak a címem és az ajtószám. Nyilván, az ajtó nem tudja a követelést kifizetni. A csajok csak erősködtek, hogy fizessem be, és minden rendben lesz, ott mondtam fel az OTP számlámat és mentem át egy másik bankba (ami sokkal rosszabb volt).
Tanulság: a követeléskezelés nem játék. Lehet valós is, de lehet kamu is. Majdnem benyeltem a Phisinget.
Bár az is lehet, hogy a lakás építése előtti ingatlanokban lakónak volt tartozása. Csak akkor ugye a névnek rajta kellett volna lennie. Ilyenkor a lakcímnyilvántartóból illik kitöröltetni a korábban ott lakók címét.A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Sanya
nagyúr
válasz MasterDeeJay #18 üzenetére
Megvetted a lakást tartozással együtt.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
buday
csendes tag
Lalikiraly minden elismerésem. Kitartó vagy!
Az a baj, hogy muszáj ilyennek lenni, különben fizetsz más hibájából újra és újra akár..Digi otthoni + Vodafone mobil szolgáltatásaim vannak. Hát nem szívesen csinálnám One alatt az egészet, mert olyat hallottam, hogy Vodafone rendszeren megy a tv » beltéri / smartcard.. Ismi "Digi" ügyfélszolga, ma ment először dolgozni 17-e óta. Majd kikérdezem mit javasol/ajánl és ha hallok finomságot akkor jelentkezem.
-
válasz Lalikiraly #22 üzenetére
Később, dehogy később, még az előzőek előtt...
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Később egy számtech cégnél dolgoztam, majd 5 évig. Ott amolyan R2 es voltam később. Ereggy ide - ereggy oda. De kaptam kocsit a seggem alá. a legjobb éveim voltak. Elindultam reggel, a kutya nem basztatott, csak ha vészhelyzet volt.
Ott ha hivatalos ügyet kellett intéznem, hülyének tettetem magam, így mindenhol segítettek a végén. Ha órákat kellett várni, no problem.[ Szerkesztve ]
-
válasz Lalikiraly #20 üzenetére
Hu, en is turelmes vagyok, de a 3. hely utan mar mondtam volna mindenkinek, hogy menjenek a 3.14csaba.
[ Szerkesztve ]
-
Van egy ettől izgalmasabbam is.
Amúgy én is NAV os vagyok. Amúgy mint gazdálkodási-ügyintéző. Sem adóval, sem behajtással ilyesmihez közöm nincs, még mielőtt valaki letámadna, hogy leköpjön vagy segítsek. Amúgy évek óta raktárban dolgozom. És amúgy szeretem, sok jó fej kollégám van.
Na de ahogy felvettek az izgalmasabb volt.
Ugye voltam interjún kétszer, oké felvesznek, de van átvizsgálás, nyilván tudod nem e vagy büntetett ilyesmi.
Aztán mondják, hogy annyi problémát találtak, hogy 2019 be 3 havi TBm nem volt befizetve. Hát mondom az fura, mert pont akkor volt mondjuk, hogy három nap alatt 3 munkahelyem volt. Ez mondjuk vicces történet.
A lényeg, hogy dolgoztam egy orosz légitársaságnál, ott lejárt a munkám faterommal együtt. Ez volt kedden. Másnap reggel 8 kor kezdtem a XIV ker önkormányzatnál, mint kemény levélpecsételő lótifuti. Jelzem 10 órakor már a Gyámügynél dolgoztam és 12 kor már az idézéseket írtam. Aztán olyan 12 kor csörög a telefonom. Egyik régi barátom hív, hogy te Lali lenne egy meló, nem jönnél? Hát mondom dehogynem. Na egy óra múlva hjvott, hogy ma 16 órára ár a főnök interjúra. Oké. Én tudtam ki a főnök, ismertem már az öreget Merci taliról, de ő nem emlékezett rám. Pedig kétszer is találkoztunk. Aztán előbb látni akar. Oké, hát 16 órára odamentem. Csengettem az iroda előtt. Beengedett a kapun és az ajtóba várt az öreg. Meglátott. Ennyi mondott B+ Lali! Nem vicc Mondom Szia Zsiga bácsi. Mindenki így hívta... Hát szerintem nagyjából 15 perc múlva már a Béres Gyógyszergyárnál dolgoztam Mentem is vissza az önkormányzathoz felmondani. Ott meg kifakadtak a csajok, hogy végre jött egy értelmes ember, az is elmegy. Ismertek már ott előtte, ugyanis csórók voltunk mint a templom egere, szoc osztály ilyesmi.Na mindegy, szóval łgy volt cirka 24 óra leforgása alatt három munkahelyem.
Na és amikor jöttem a NAV, hoz és mondták hogy van a három havi TB tartozásom, hát menjek már át Diósdi lakosként Érd re a NAV ügyfélszolgálathoz, ott majd segítenek? Ki érti ezt? Na mind1, átmentem, kedves csajok ilyesmi. Ő látja, hogy valami nem stimmel itt, de ők erre nem tudnak mit mondani, mert akkor ugye Önkormányzatnál dolgoztam meg blabla. Menjek át a Nyugdíjfolyósítóba, mert a TB ügy, oda tartozik. Átmentem, ott nem tudnak velem foglalkozni, menjek át az Önkormányzathoz, ott is van NAV adós csoport. Átmegyek oda, már a portán mondták, hogy ááh ez a kormányablakra tartozik. Átmentem oda. Onnan is kiraktam, hogy menjek Vissza Diósdra az önkormányzathoz, ott leküldtek a Szoc osztályra. Onnan is kiraktak. Menjek át a diósdi kormányablakba.
Na ott is elmondtam a szitut az ügyintézőnek. Na ő már nem pattintott le. Már jött egy másik is hogy mi a gebasz, jött a harmadik, aztán feltűnt a vezetőnek, hogy mi a fene. Jött az is és az jött rá a gondra. Telefont felkapta, pusmogott az Érdi nyugdíjfolyósítóval, ahol másodjára voltam. Tényleg elírták a dolgot nincs semmi baj. Adnak róla, egy igazolást DE!
Na most kapaszkodj. A Diósd kormányablakban ott helyben kézzel kellett írnom egy levelet, az érdi nyugdíjfolyósítónak, hogy igazolják a TB met. Pár nap és jött róla a levél. Szóval ezt kapjátok ki...Amúgy rettentő türelmes és békés ember vagyok. Ez okozza a vesztemet...
-
Hűű ez az utolsó ez nagyon odabaszós történetek. Durva...
Közbe, ma délelőtt hívtam az One-t. Ugye ez van a Voda és a Digi helyett. Hívom az ügyfélszolgálatot. 8 perc után már fel is vették az új szolgáltatás megrendelése menü-pont alatt. A One-nál ez igen jó idő csak megjegyzem. Na mondom a fickónak, hogy ez a story.
Ugyanis, 10 óra után áhh, mondom felhívom én a Pannon Hitelt, hogy mi a szitu. Pontosan 6 perc és a panaszkezelés menü-pontnál felvették a telefont. Egy hölgy volt. De tök aranyos kedves. Még csodálkoztam is. Kérte, hogy mondjak egy szerződés-számot. Oké, hát ők ezt az ügyet már hónapokkal ezelőtt lezárták. Oké, akkor mondom lehetne erről egy igazolást kérni? Persze emailben és postán is küldik. Az email egy negyedóra már meg is jött, hétfőn küldik Postán.
Na és itt folytatódik az One
Szóval elmondtam az embernek, hát gondolom bólogatott, de semmi gond, megoldják a megrendelős kollégák. Ő nem tud megrendelést felvenni, átkapcsol oda, de órákat kell várni telefonon, annyira sokan várnak. Mondta, hogy telefonáljak délután, vagy menjünk be az egyik Ügyfélszolgálatra. Oké mondom no problem, úgyis a Westend fele van párommal dolgom, rendeltünk egy telefont egy boltból, akkor mondom két legyet ütünk egy csapásra. Ez a telefonos dolog tök más storyból fakad. Ajándék. De most itt nem lényeges.Na szóval csattogunk be a Westendbe, hát az One bolt lefüggönyözve, bezárva. Gondolom nem készült el. Na príma. Kezdtem ideges lenni.
Na aztán elintéztük a dolgukat ilyesmi, megyünk hazafele, mondja párom ne szálljunk le a metróról a Duna Plázánál, hátha ott. Mondom jól van.Na ott persze még a Vodafone os bolt, mint valami kibelezett akármi, de nyitva volt. Tán 2 percet vártunk, sorra is kerültünk. 4 ügyintéző 1 ember rajtunk kívül.
Mondtam a srácnak, hogy akkor lenne egy szerződésmódosítás meg egy internetbekötés. Cirka 5 perc nem volt lezongorázta. Mondom neki ezt a tartozásos dolgot. Ő ezt nem is látja a rendszerben... Köszi Digis ügyintéző. Jelzem a One nál DIGIs szerződés lett kötve. Kérdezi, hogy mikor jöhetne a szerelő? Mondom minek? Hát mert annak kell bekötni? Mondom add ide a routert, bedugom beálltom azt jóéjt. Sajnos nincs kéznél routerük. Így majd 10,.én Pénteken jön a szerelő. Jól van mondom. Köszönjük a felesleges köröket. De legalább az ügyintézők jó fejek voltak.Aztán este nézem, nem is jó telefont kaptunk a másik boltból, nem azt a színt, na jólvan mondom. Kapkodtam ideges voltam itthon este vettem észre, mondom még mázli hogy ki sem bontottuk. Szóval ennyit erről a történetről.
-
Hasonló volt nekem is de ennél cifrábban.
Lakást váltottam. Vittem át a digi előfizetésemet, így hát mentem személyesen adásvételivel adatokkal. Közlik nem lehet átrakni az előfizetést az új helyre mert tartozás van rajta. Érdekes...rendszeresen fizetem. Kérdem mennyi mert akkor rendezem és bemondott egy nagyobb összeget.. Mutatom hogy mindent fizettem látszottak a levonások és hogy 0-ás a webes felületen is a balansz.
Aztán bemondja hogy a lakáson van tartozás nem az én előfizetésemen. Oké mondom itt az adásvételi, a lakás már az enyém nem vagyok azonos az előző tulajjal de azért megmondhatná kiről is van szó mert ha az előző tulaj akkor segítek és szólok neki...azt nem adhatja ki.. Így nehéz lesz behajtani ha nem segíthetek....nem, tőlem várták hogy fizessem ki... nooomááális?
Rendben akkor szeretném felmondani az előfizetésemet mivel sajnos nem tudom használni ha nem lehet bekötni, hűségem amúgy sincs már, van a házba más szolgáltató.
Na erre adtak egy papírt hogy írjam le azt hogy nem vagyok azonos a lakásban lévő tartozóval és továbbítják.. Ezzel kellett volna kezdeni. Szóval simán be akarták rajtam hajtani más adósságát.Másik ilyen, asszony otthonról felhív, kopogtatnak hogy behajtók be akarnak jönni csak megnézni mi van otthon. Oké nem várunk ilyesmiket, fényépezze le őket a kémlelőn és zárja rá duplán az ajtót valamit ott van a gumis revkó a cipős felett vegye magához, indulok haza. Aztán egy perc után elmentek de ledobtak egy papírt ami nav-os. Elolvastam és felhívtam a nav-ot hogy a nevükben valakik behajtónak adják ki magukat, egyikük lászólag c type. Megkértek hogy vigyem be a papírt. Kiderült hogy valós a tartozás csak épen elcseszték és nem kellett volna kimenni. 5 éve ment ki postán papír hogy 40eft-ról van szó ami nem lett befizetve. A furcsa az hogy semmit nem kaptunk róla de az még csak hagyján asszony állami cégnél dolgozott szóval ha volt is valami akkor azt le kellett volna vonniuk. Kiderült hogy 10 éve nem fizetett be TB-t és onnan van a tartozás. (elévülés nincs???). Szóval állami munkáltató cseszett rá. Mindegy befizettem navnál és mondtam nekik hogy cseréljék le a személyzetet mert egy szakadt ruhás c type nem éppen bizalomgerjesztő és eléggé hiteltelen nav-os behajtónak, családi háznál lettem volna akkor kieresztem a kutyákat. Bocsánatot kértek, tévedésből mentek ki.
Aztán másik ilyen, OTP számlámat megszűntettem személyesen mentem be, kivettem a pénzt és adtak egy 0-ás igazolást. Rá pár hónapra jött egy OTP-s levél amin szerepelt pár száz forint mínusz. Oké hát akkor mehetek be megint, aztán úgy ahogy el is felejtettem az egészet. Rá megint pár hétre egy másik levél hogy pluszos a számla (valami egydolláros ebay refundom volt). Tök jó hogy a megszűnt számla még oda vissza működik. Aztán abbamaradtak a levelek. Gondolom fenntartják még a számlát egy hónapig.
[ Szerkesztve ]
-
Akinek nincs tartozása, az azonnal jelzi a behajtó cég felé.
Ekkor még van lehetőség egyeztetésre.
Utána már kezdeményezik a végrehajtási eljárást. Utána már országfüggő. Lehet még egy esély a végrehajtást engedélyező bírósági szakaszban. Az állami végrehajtó már csak végrehajtja az ítéletet.
Ekkorra már a 380 Ft behajtási költsége már fájóan magas a végén.Teljesen jogosan várható el az érintett személytől (adós jelölttől) a helyzet tisztázásában együttműködés. Bocsika, van egy utolsó számlám ami mellett van egy kicsillagozott csekk.
Emlékeim szerin valami hasonló összeget a helyszínem fizettem be a pénztárnál.
Ekkor még nem rakódik a vélt vagy valós tartozáshoz további költség.
Senkinél sem keletkezik komolyabb számla, amit meg kell fizetni a folyamat lezárásakor valakinek. És nem a behajtó cég hibája, ha a nem reagálnak a felszólítására.Hallgatni a legkönnyebb az elején. Viszont a legdrágább a végén.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Tutyimutyi #9 üzenetére
Ebben nincs semmi extra, ugyanakkor az ugyfelszolgalatos az interface a ceg fele, tehat a legnagyobb nyugalommal mondhatod meg neki a magadet.
-
válasz Hieronymus #14 üzenetére
Mondjuk számomra rejtély, hogy milyen logika szerint nem kell bizonyítaniuk a követelésük jogosságát?
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
válasz Lalikiraly #12 üzenetére
Erre iparág alakult ki az egész világon.
Az emberek hajlamosak nem reagálni a régebbről származó követelésekre. Ezzel elismerik a követelés jogosságát. A végrehajtási eljárásban szépen rakódnak a költségek az alapösszegre.A további ilyen véletlen balesetek elkerülésére érdemes egy írásos nyilatkozatot kérni a szolgáltatótól. Azt kell mondani, hogy az ingatlan tulajdonos váltás előtt áll. A vásárló kérik a közüzemi szolgáltatók nyilatkozatát, a szerződés megszűnésekor minden ki lett fizetve, számlatartozás nincs.
Ezt lehet másolni a követelést benyújtó cégnek megküldeni.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
junior tag
válasz Lalikiraly #12 üzenetére
Szerinted ilyen hibák máshol nem fordulnak elő? Ugyan....
-
-
-
buday
csendes tag
De onnantól, hogy lemondtad és kaptál is róla papírt, hogy nincs tartozás miért fizetted be a 380 Ft-ot?! Ezzel elismerted, hogy volt tartozásod - holott papírod van róla, hogy nincs.
-
junior tag
-
Így van, nem fizetünk azonnal. Legalább is akkor, ha nagyobb összegről van szó.
Szépen fogalmazott ajánlott levélben (nem tudom mennyi most egy ajánlott levél) kell értesíteni arról a tényről, hogy a DIGI-vel megtörtént a végelszámolás. Erről meg van a befizetési pénztárbizonylat. Nincs ismert tartozás.
A további követelés alapját képző dokumentumokat 8 munkanapon belül bocsássa megtekintésre.
Ha ezt nem teszi meg és folytatódik az eljárás, minden költséget, beleértve a ügyvédi és eljárási költségeket bírósági úton fogjuk behajtani.Ennek a lényege a tartozás kétségbe vonása. Nem folytatható a behajtási folyamat automatikusan.
A ügyfelek tartozását csomagban adják el a behajtó cégeknek.
Mivel az ügyben legtöbben hallgatnak, reagálás nélkül folyik le az eljárás. Ha alaptalan volt a tartozás, miért nem jelezte időben az adós.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Nem kellett volna befizetni, mert azzal elismertétek a követelést.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
totron
addikt
Stressznyelés (kéretlen edition).
-
Peter Kiss
őstag
Gyíkok ezek a cégek, hasonló volt nálunk is (Invitel --> Digi váltáskor), legalábbis összegben:
-
-
NvidiaRTX
őstag
Ha nálunk elmegy a TARR net nem szokom kímélni őket.
[ Szerkesztve ]
S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Titanium besorolású Thermaltake táp érkezett az 1 kilowattot átlépő szegmensbe
- Horgász topik
- Robogó, kismotor
- Suzuki topik
- Már csak a harmadik Kínában az Apple
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy A5 (2017) - lottóötös
- Mesterséges intelligencia topik
- További aktív témák...
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10