Új hozzászólás Aktív témák

• pacuha69

csendes tag

válasz BlacKSouL #67968 üzenetére

Én elég sokat kísérleteztem ezzel régebben. Egy Mazzer Major fordulatszámát szabályoztam egy frekvencia váltóval, amivel a gyári 1400 rpm-et egészen 286 rpm-ig le tudtam vinni. Aztán végül 600 rpm körül találtam meg ízben a legjobbat. Akkoriban volt néhány írásom róla, sokféle kávéval leteszteltem, és nagyon jelentős ízbeli javulásokat lehetett elérni a fordulatszám változtatásával. Legfőképp a világosabb pörkölésű, gyümölcsös ízvilágú kávékra, de a csokis ízvilágúakra is jótékonyan hatott. Főképp az egyes ízjegyek felismerhetősége, de az ital tisztasága is sokat javult. Egyszerűen élvezhetőbbek lettek az italok.
    Nem vizsgáltam mikroszkóppal az őrleményt, de a tapasztalatom az volt, hogy a fordulatszám változtatásával jelentősen változott a lefolyás gyorsasága azonos beállítás mellett. Tehát ami 1400-on tökéletes lefolyású volt, az például a legalacsonyabb sebességhez közeli álláson átzubogott. Ebből fakadóan biztos az őrlemény összetétele is és mivel egyfajta forgácsolásról beszélünk, biztos a formája is változott.

Új hozzászólás Aktív témák