Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Andras-G: #Kószagondolat - eMag tapasztalatok 2026-ban
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: MárkaLánc
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacuha69
csendes tag
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Én elég sokat kísérleteztem ezzel régebben. Egy Mazzer Major fordulatszámát szabályoztam egy frekvencia váltóval, amivel a gyári 1400 rpm-et egészen 286 rpm-ig le tudtam vinni. Aztán végül 600 rpm körül találtam meg ízben a legjobbat. Akkoriban volt néhány írásom róla, sokféle kávéval leteszteltem, és nagyon jelentős ízbeli javulásokat lehetett elérni a fordulatszám változtatásával. Legfőképp a világosabb pörkölésű, gyümölcsös ízvilágú kávékra, de a csokis ízvilágúakra is jótékonyan hatott. Főképp az egyes ízjegyek felismerhetősége, de az ital tisztasága is sokat javult. Egyszerűen élvezhetőbbek lettek az italok.
Nem vizsgáltam mikroszkóppal az őrleményt, de a tapasztalatom az volt, hogy a fordulatszám változtatásával jelentősen változott a lefolyás gyorsasága azonos beállítás mellett. Tehát ami 1400-on tökéletes lefolyású volt, az például a legalacsonyabb sebességhez közeli álláson átzubogott. Ebből fakadóan biztos az őrlemény összetétele is és mivel egyfajta forgácsolásról beszélünk, biztos a formája is változott.
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Futás, futópályák
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- Az Intel szerint mindenkit érint, illetve érinteni fog a CPU-hiány
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyúrósok ide!
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Crimson Desert - Íme a végleges gépigény
- Válságmódban a Samsung mobildivíziója
- További aktív témák...
- Vadonatúj, sosem használt DJI NEO 2 alapszett eladó! DJI NEO2 - 2 év DJI garancia
- DJI FPV Racer drón
- Venusaur, Charizard és Blastoise 72153 , 40892 Kanto régiói jelvény gyűjtemény
- Eladó bontatlan LEGO készletek (40290, 42160, 42122, 42138, stb)
- DJI FPV Fly More Combo + extrák + hátizsák makulátlan állapot
- A Legújabb! Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ akksi! GigaAKCIÓ! Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A3000 1 év gar
- GIGA AKCIÓ!!! AKTIVÁLATLAN iPad Air M3 13" WiFi 256GB! KÉK
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest