Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • John3:16

    csendes tag

    válasz akire #67416 üzenetére

    Teljesen jó a 3,5 dl-es kiöntő. Nem szükséges semmilyen hosszabbítót venni. A melóhelyen már egy sima bögrében is vállalható mikrohabot készítek. :)

    A technika a lényeg:
    A csövet a levegőbeeresztés idejéig (amíg a fém tejkiöntő oldala kb. testhőmérsékletű nem lesz) max 0,5-1 cm-re tolom a tej felszíne alá, keresve egy jellegzetes szörcsögő hangot. (Ilyenkor dolgozzuk be a tejbe a levegőt.)
    A testhőmérsékletet elérve picit beljebb (lejjebb) tolod a csövet (én kb 2-3 cm-re szoktam), amíg már olyan forró nem lesz a kiöntő oldala, hogy égeti a kezed. (Ilyenkor dolgozzuk el az első fázisban bevitt levegőt - itt már nem célszerű további levegőt bevinni, hanem a bejuttatott mennyiséget kell minél jobban elkeverni).
    Végig törekedj az örvénylésre és kerül az óriási buborékok képződését.

    Tipp:
    - A kiöntőt enyhén megdöntöm, hogy segítsem az örvénylés kialakulását.
    - Mind a gőz elindításánál, mind a leállításánál fontos, hogy a cső vége a tej szintje alatt maradjon.
    A végén csak akkor húzd ki, ha már hallhatóan teljesen leállt a gőz.
    - Hideg tejjel és hideg kiöntővel célszerű nekilátni a műveletnek. (Én mindkettőt a hűtőben tartom).
    - A tej ne UHT tartós legyen hanem valami 2,8%-os rendes tej.

    A youtube tele van amúgy gözölés oktató videókkal.

    Jó gyakorlást! :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés