Hirdetés
- A fintech árnyoldalai - a fordított bankrablás
- Milyen Ebook Reader-t vettem 2024-ben?
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Rendszerfrissítés másként Xiaomi/POCO/Redmi telefonok esetében HyperOS-en.
- Asszociációs játék. :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Reklámmentesítés HyperOS-ben Xiaomi/POCO/Redmi
- Szólánc.
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
John3:16
csendes tag
Teljesen jó a 3,5 dl-es kiöntő. Nem szükséges semmilyen hosszabbítót venni. A melóhelyen már egy sima bögrében is vállalható mikrohabot készítek.
A technika a lényeg:
A csövet a levegőbeeresztés idejéig (amíg a fém tejkiöntő oldala kb. testhőmérsékletű nem lesz) max 0,5-1 cm-re tolom a tej felszíne alá, keresve egy jellegzetes szörcsögő hangot. (Ilyenkor dolgozzuk be a tejbe a levegőt.)
A testhőmérsékletet elérve picit beljebb (lejjebb) tolod a csövet (én kb 2-3 cm-re szoktam), amíg már olyan forró nem lesz a kiöntő oldala, hogy égeti a kezed. (Ilyenkor dolgozzuk el az első fázisban bevitt levegőt - itt már nem célszerű további levegőt bevinni, hanem a bejuttatott mennyiséget kell minél jobban elkeverni).
Végig törekedj az örvénylésre és kerül az óriási buborékok képződését.Tipp:
- A kiöntőt enyhén megdöntöm, hogy segítsem az örvénylés kialakulását.
- Mind a gőz elindításánál, mind a leállításánál fontos, hogy a cső vége a tej szintje alatt maradjon.
A végén csak akkor húzd ki, ha már hallhatóan teljesen leállt a gőz.
- Hideg tejjel és hideg kiöntővel célszerű nekilátni a műveletnek. (Én mindkettőt a hűtőben tartom).
- A tej ne UHT tartós legyen hanem valami 2,8%-os rendes tej.A youtube tele van amúgy gözölés oktató videókkal.
Jó gyakorlást!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest