Hirdetés
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szólánc.
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- MárkaLánc
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz Agostino #53998 üzenetére
A Baratza Sette nem az, ennyit egy nap után ki merek jelenteni. Cserében tényleg 0 a retenció, és egyelőre úgy tűnik nem is mászik el a beállítás. És a külső kés forog, akárcsak a Combatnál.
Deadzone: a hőfok fontos,és jobb helyeken állítják is a kávéhoz. Az igaz, hogy az extrakciót nem csak ezzel kell emelni. A legutóbbi Darálóban épp erről ment az eszmecsere.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Deadzone41
őstag
válasz von toth #53982 üzenetére
A hőfokokon igazából csak a fórumokon megy nagy rugózás, az a lényeg, hogy ne legyen se túl alacsony, se túl magas, és legyen konzisztens. Ha egy kávégépet belőnek mondjuk 94-re, az onnantól teszi a dolgát kávéházi körülmények között. Az extrakciót a darálóval érdemes állítani, nem hőfok csavargatással. (szerintem)
-
HÁZIGAZDA
válasz mdav88 #53995 üzenetére
értelemszerűen be kell állítani (hiszen ez nem egy "kávégép pid", hanem univerzális, de még a kávégépek is máshogy viselkednek annak függvényében, hogy milyen a gép és hol mér a szonda), az auto-tune jó kiindulópont, aztán meglátod, hogy azt csinálja-e, amit vársz tőle.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
mdav88
aktív tag
Ma erkezett meg a rex c100as pidem, be is szereltem, mukodik.
Az lenne a kerdesem vele kapcsolatban, hogy kell-e barmit allitanom rajta, self tuning modba kapcsolni, vagy egyeb huncutsag?
Koszi -
kaligula
tag
Üdv!
Valakinek mostanában van-e, vagy lesz-e eladó újszerű presszógépe és/vagy őrlője? PID-es kombó érdekelne, fontos, hogy szép állapotú legyen. Privátban várom a jelentkezőket. Köszönöm!rovidkv.reblog.hu
-
cekkk
veterán
válasz weinmaker #53986 üzenetére
Oké, én is ugyan azt használtam, de akkor is.
Ez amit én kérdeztem pont nincs leírva sajnos. Szerény és csekély tapasztalatom velem azt mondatja ki, hogy ami daráló beállítás egyik gépnek jó a másiknak nem. Erről nem értem miért nem lehet beszélni(#53987) Csápájev
Írni fogom.(#53988) Bazsee71
Példás, példás, főleg hogy sokat vásárolok tőlük. szerintem simán lehet venni Tamással a szervizvezetővel sokat beszéltem erről, meg más gépekről is, kevés a hibás gép.
Erről beszélek én is, hogy ami pl a GCvel isteni az a Catlerral nem. Már mint ugyan olyan daráló beállítással, így nem érzem teljesen jogosnak a tesztet.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Legalább az ügyintézés példás, de ezek alapján nem mernék használtan ilyen gépet venni. A darálót meg természetesen hozzá kell állítani a géphez, ha mindegyik pontosan 9 barra van belőve (ilyen ugye nincs), még akkor is bőven van köztük lefolyásbeli különbség.
Soma01: csak azért a Nemoxot ajánlottam, mert talán az a legköltséghatékonyabb, azt már mellé lehet tenni egy Brikka tuningolási költségének, ráfordított időigényének.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok! A Budai váron belül tudtok vállalható kávézót?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
von toth
tag
Tegnap Győrben beletettem a lábamat a Kapuczinerbe és kérdeztem a kávégépről, hogy mihez milyen hőfokot használnak, mert pidet nem láttam. A válasz: be van állítva, mi így külön nem állítunk hőfokot
Vettem egy kilo palermo aranyát. Nem rossz, de egy kicsit keményebb csokit vártam
-
Bazsee71
őstag
válasz Soma01 #53977 üzenetére
Valamelyest biztos gyorsít a dolgon, de nálam például az őrlés méréssel, garatsöpréssel együtt kb. 1 perc, míg a Brikka alapos eltisztítása 2-3 perc. Mondhatni a darálás elenyésző macera a műveletben.
Ha hosszú távon opció, akkor érdemes a Jófogást lesni, fel-felbukkan 20e körül Nemox ESE podos gép, azzal nincs ennyi macera. Szüleimnek vett Brikka van most nálam, inkább az automatát használják, valahol meg is értem őket.
-
cekkk
veterán
válasz weinmaker #53976 üzenetére
Szia!
Ma elolvastam reggel a tesztet a GC és a Catler gép között.
A kérdésem az lenne, hozzád, hogy a darálón állítva lett a teszt során vagy nem?
Én az első gépnél is azt vettem észre, hogy a Catler ugyan olyan beállítások mellett ugyan annyi idő alatt több kávét főz le, míg a GC csöpögősen indul és kevesebb kávét főz le. Ez ma is ugyan így volt ezzel az új géppel. Pedig a nyomás be lett állítva a GC-n is.
Majd délben kipróbálom, hogy a darálót finomabbra állítom és, hogy akkor mit produkál a Catler.
Nem lehet, hogy ez is az egyik hiba lett a tesztben, hogy ugyan olyanra darált kávéval próbálkoztatok? -
Soma01
veterán
válasz #13880064 #53975 üzenetére
Én oly annyira gondolkodok a tuningon, hogy meg akarom csinálni pod-osra IS. Mivel akarok egy olyan opciót, amivel gyors és egyszerű és tiszta a kávéfőzés. Persze tudom, hogy a minőség rovására..., de van akinek ez is jó itthon nálunk. Csak gyors és egyszerű legyen felkiáltással és persze jobb legyen az instant kávénál. Ennyi az elvárás. Én meg majd eljátszok vele. Én tisztítgatom a tölcsért, darálom a kávét...
Szóval én most körbe is szeretném tömíteni a tölcsért kívülről. Ahogy néztem, már most is belefér egy Senseo párna, mert a 2-es Brikka tölcsér belseje 55,3 mm és a párna meg 60-as, de az nem tömörített, tehát szerintem bele megy, akár kettő is egymás tetejére. De most úgy gondolom, hogy egy is elég lesz, kb 2/3 töltet vízzel. A Brikka tölcsérbe pont bele illik a szarvasi Seherezádé kávéfőző alsó vagy akár felső szűrője is (mivel egyforma ármérőjűek). ESE podon is gondolkodtam, csak nem találtam még olyan szűrőt, amibe ha belerakom a podot akkor pont színel a kosár tetejével. Mert ugye úgy kellene, mert a kávét is színig kell rakni a tölcsérben. -
weinmaker
őstag
Sziasztok! Ha valaki affinitást érezne a teszteléshez az keressen meg privátban. Gép konfig leírással és egy rövid bemutatkozással ha nem ismerném. Köszi!
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
tokyo2
tag
Sziasztok, Quickmill Aquaviva géphez javaslatokat várnék szervízt illetően. Fő ismérv, hogy megfelelően zaccol és híg kávét készit. ..Szóval átnézés javítás kellene. válaszokat köszönöm előre is.
-
soldier2
őstag
válasz adriankoooo #53965 üzenetére
Cold brewhoz csakis Casino Mocca
Brikka: a pukkanás titka a megfelelően durva szemcseméret, és az, hogy semennyit sem tömörítsünk rajta (sem piramis, sem kocogtatás, semmi, csak egy késsel lehúzod a fölösleget). Nekem így már túl híg volt tavaly, ezért nem volt pukkanás, de úgy jobban ízlett a világosabb pörkölésű Malabar. A szilionzsír a súlyszelepre a pukkanás előtti szivárgást akadályozza meg, de bármennyire keveset tettem, leragadt a szelep, később nyitott és csak féloldalasan, így nem robbant egyáltalán. Abbahagytam a kenegetést, pár ml kifolyik előre, már nem zavar.
Kávé: a brikkához nekem a klasszikusabb kávék váltak be leginkább, a világos pörkölések annyire nem jöttek be. A robusztás keverékekekt nem próbáltam, idén tervezem majd nyaralás alatt (Locavore?)[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Bazsee71
őstag
válasz #13880064 #53963 üzenetére
Nekem most úgy jön le ahogy írtad, és a lehetőségekhez képest elégedett is vagyok vele. Szilikonzsírral itt nem hiszem hogy bekenem, az a kávéban kötne ki, annyit nem ér a pukkanás.
adriankoooo: Kíváncsi leszek majd a tapasztalataidra, nálam is egy Iwaki várja a polcon a nyarat.
-
Bazsee71
őstag
válasz adriankoooo #53965 üzenetére
Ha szépen megkéred, talán pörköl egy Kenyát filterre, már az illata is bődületes. Talán még Pacificaffétól lehet valami filterre pörkölt kávét kipróbálni, de attól tartok egy igazán jó cold brew is CM kávéért kiált.
-
adriankoooo
senior tag
Lehet, hogy idén már szeretnék venni egy Iwakit és készíteni cold brewkat. Viszont az 50g kávé egy érvágás lenne Paljocból. Nincs valami egyszerűbb, olcsóbb kávé ami megfelelhet hozzá? Ha nincs, akkor marad a Paljoc, bár talán nem is pörköl filterre.
-
#13880064
törölt tag
válasz Bazsee71 #53960 üzenetére
Olaszpresszón azt olvastam be kell kenni étkezési szilikonzsírral a felső szelepgumit.
Van aki szilikonra cserélte ezt a gumikorongot.Majd írd le hogy mi a titka mert nekem rejtély mitől sikerül néha, de igazából akkor ízlik ha nem pukkan hanem komótosan telitolja sötétbarna habbal kb. 10-15 másodperc alatt és már ilyenkor öntöm csészébe. Leülepszik a hab de crema-szerű marad ami marad.
-
-
Bazsee71
őstag
válasz sz.zs. #53958 üzenetére
5-35 között.
Viccet félretéve, én is most játszadozok a Brikkával hosszú idő után újra, de emlékszem hogy anno sem sikerült pukkanásra bírnom. Most szépen fokozatosan állítom durvábbra a Majort, de egyelőre semmi.
Tudom nem a pukkanástól lesz finom a kávé, de mi a titka?
-
senior tag
Van nálam egy kölcsön Brikka ameddig Siminél pihen a GC-m... ha a Graef-en 5-ös körül van az eszpresszó, 35-ös körül a French Press, akkor a Brikkába milyen fokozaton érdemes próbálkoznom?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
And06
aktív tag
válasz ronaga #53953 üzenetére
az én Baby-m 1979es
mondjuk az újabbak nem fognak nyilván ennyit kihúzni, de ha jó állapotban van, akkor olcsón fenntartható gépek.
viszont az ismeretlen forrásból származó "minden rendben van" gépekkel azért vigyázni kell, mivel ez kb annyit jelent, hogy bekapcsolták és jön rajta viz... nem tudom ki árulja, de a legjobb a topicról, vagy ismert szerelőktől venni.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #53955 üzenetére
Hogy örülni is lehessen valaminek, meg hogy tényleg inkább pozitívak legyünk: a Pacificaffe már nitrogénnel tölti a zacskókat.
-
Bazsee71
őstag
válasz meander #53951 üzenetére
Nem, de én inkább már nem is minősítem. Csak azon gondolkodtam el pár perc erejéig, hogy vajon ki a célközönség? Szerintem Béla repertoárja már meghaladja az átlag felhasználót, de hogy az a csoport meg erre biztosan nem kíváncsi...aztán itt abba is hagytam, hadd csinálja.
Az jobban zavar, hogy az amatőrnek beharangozott tesztek eredményeinek megosztásakor a képviselt szint már nincs hangoztatva, közben ha egy-két tesztelő írását elolvassa az ember... -
ronaga
csendes tag
Sziasztok!
Egy 6 éves Gaggia Baby Class megvásárlásán gondolkozom.
Van valami tapasztalat ezzel a típussal kapcsolatban?
A 6 évet kicsit soknak érzem, jogos a félelem? Mit tanácsoltok?Elméletileg minden rendben működik. Mennyi a reális ára?
[ Szerkesztve ]
-
-
meander
tag
Ez csak nekem durva?
Lehet megvádolnak majd páran, hogy Bélázok, de ez pártállástól függetlenül döbbenet nekem. -
Bazsee71
őstag
Na akkor én most elkezdek spórolni, hogy ha egyszer hazaviszel egy EK-t, akkor legyen lóvé a Roburra.
Soma01: nekem 4 személyes van, így nincs tippem. Próbáld meg, hogy a tölcsérbe öntöd a szemeskávét, úgy hogy eligazgatva (megrázogatva) a perem alatt legyen a szintje pár millivel, aztán azt őröld le.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
amúgy meg ez a mazzer robur e egy bestia, nincs rá jobb szavam. igazából rohadtul tetszik, már a k10 is tetszett, de ez egy ipari tank, műremek hozzá képest. sehol sem vagyok még abban, hogy kikóstoljam a késprofilokat , de hogy melyik van hibátlanra és az örökkévalóságnak tervezve, az elég nyilvánvaló.
cserébe a k10 olcsóbb, az őrleményével meg sosem volt bajom.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz fragola.6035 #53934 üzenetére
fragola, simi és kaligula: bementem ma a macskakőbe, felfűtöttem a gépet a beállított 1,6 barra, a fej 60-65 fokos lett így. ha kinyitom a gőzcsapot, azonnal leesik 0,2 bart, aztán ahogy nyomja a gőzt, lassan csökken. ha elzárom, hamar visszaugrik. párat engedtem a gőzcsapon, a gép látszólag jól megy, a fej 78 fokig felmelegedett így, a csapolt víz simán sárkányos volt, így végül 1,3 barra visszavettem a bojlernyomást.
így, hogy a gőzzel játszottam előtte, látszólag tök jól megy az s27...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Soma01
veterán
Köszi!
És azt meg tudjátok mondani, hogy a 2 személyes, gyári tölcsérbe kb. hány gramm kávé megy bele? (nincs itthon ilyen pontos mérlegem) Úgy értem ha színig van rakva és nincs tömörítve, mert ugye nem kell tömöríteni. -
Bazsee71
őstag
válasz Soma01 #53941 üzenetére
Tudtommal nincsenek különböző tölcsérek hozzá. Egyébként a 2 személyesből jó ha egy duplányi kifolyik, a vízmennyiség csökkentésével pedig még tudsz is rajta rövidíteni. Igazából akkor leszel bajban, ha két személyre szeretnél "rendes" adag kávét.
Persze aki szimplázik, abból is a ristretto felé hajlik, annak nem lesz gond ketté önteni.
[ Szerkesztve ]
-
Soma01
veterán
A kotyogóknál a dupla csöves tölcsér mire jó? Mit javít?
Két személyes Brikkában hogyan tudok egy adagnyi kávét főzni? Pl. ki tudom cserélni a tölcsért egyszemélyesre? Mert azt tudom, hogy félig rakni nem érdemes a kétszemélyes tölcsért. Mindbe annyit kell rakni, amekkora a tölcsér. Csak gondoltam veszek egy kisebb tölcsért is ha megoldható.
-
dzsolt7
csendes tag
Sziasztok!
Ha nem fontos a crema, és, hogy eszpresszóra hajazzon a kapott ital (elég, ha szimplán finom), akkor is a Brikka a leginkább ajánlott kotyogó, vagy ebben az esetben van jobb választás?
-
Bazsee71
őstag
Próbálkoztam citromsavval a vakszűrőzni, így szépen lassacskán megindult a víz, ahogy kell. Aztán ahogy üresen engedem, egy idő után visszaesik a pumpa hangja, és elkezd csökkenni a vízhozam, szóval nem tartós az eredmény. A javításig marad a Brikka.
Rancilio Silva gőzkar:
Sikerült lecserélnem, az expolygonos 2500 forintos változat beépítését ez a videó tökéletesen bemutatja. Én abban a tudatban voltam, hogy a vállat kell csiszolni, az a túl nagy (szégyen, de tolómérőm nincs itthon), de mint utólag kiderült feleslegesen küzdöttem vele.
Viszont másnál is olvastam, hogy csöpög. Bizony az enyém is. Ha elindítom a pumpát, akkor még jobban. El-el indítottam, megnyitottam-elzártam párszor, mert a gyárinál ez megoldotta a problémát, de itt sajnos nem. Pedig magához a kar cseréjéhez ennek szerintem nem sok köze van.[ Szerkesztve ]
-
Agostino
addikt
sziasztok
ha halk kávédarálót szeretnék venni, melyik modelleket kellene nézegetnem? az ajánlott gépekkel tisztában vagyok, de azt nem tudom mekkora hangerőn darálnak. a mostani graefemet szeretem, jól darál, de egyre inkább úgy érzem, hogy túl hangos a lakásunkba. ez ilyen, tudom, de mostanság erősen foglalkoztat a váltás.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
SzuMe
tag
válasz fragola.6035 #53934 üzenetére
Köszönöm! Sajnos az enyémben kiszáradt. Akkor ezek szerint cserés...
-
kozsy18
tag
válasz soldier2 #53930 üzenetére
Szerencsére nem ilyen drasztikus a helyzet.
A legtöbb anyag otthon hevert a műhelyben, a nyomtatóhoz pedig van ismerős.
Ha azt nézem, mennyit agyaltunk rajta, meg dolgoztunk pár órát és ezt mérnöki órabérben szummázom, tényleg merész összeg lenne. De hobbi barkácsról lévén szó saját magamat nem fogom kifizetni, Édesapám pedig nem kért sokat az eszterga használatért.Ha valaki nagyon meg szeretné ismételni hajrá, De úgy nem ajánlom, hogy nincsenek meg hozzá otthon az eszközei, más különben érvénybe lép, amit írtál.
Az eredményességről pedig annyit, hogy még úgy látom benne van a lehetőség, csak az iterációs lépések (és kv mennyiség ) kérdése, mikor találom meg.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
SzuMe
tag
válasz fragola.6035 #53928 üzenetére
Gyantát milyen sűrűn kell cserélni? Elég regenerálni sóval és sokáig jó?
-
soldier2
őstag
válasz handrash #53925 üzenetére
Az alapján ami pénzt, paripát fegyvert rá áldozott, anyagilag biztosan nem érné meg, hiszen a daráló árának többszöröse lenne a ráköltendő összeg, és annyiért már van más. Abban a mini millben csak a késpár és a műanyag ház változatlan.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
senior tag
Sziasztok!
Tudom, hogy kotyogósból csak a Brikka, de ha csak elektromos jöhet szóba, akkor piacon kapható (G.A.T. Splendida, Delonghi, Cloer, G3 Ferrari, Ariete 1358 Mokina) elektromos kotyogók között van valami külünbség? Van amelyik ajánlottabb esetleg?[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
SzuMe
tag
Használ valaki ilyen vízlágyítót?
Lenne pár gyakorlati kérdésem... -
kozsy18
tag
válasz Bazsee71 #53921 üzenetére
Bizony, az enyém
MM:
- a test teljes hosszában bronz persely
- ehhez készített új korrózióálló tengely
- PLA-ból nyomtatott betét a belső kőbe
- külső kő központosításaA fúró ehhez csak egy járulékos komfortnövelő eszköz, mivel a tengely nem fogadja a gyári 5 lapú hajtókart.
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
kozsy18
tag
-
Bazsee71
őstag
válasz Bazsee71 #53915 üzenetére
Megválaszolom magamnak, világosabb pörkölésből 26-27g.
Most próbáltam először a Major őrleményével a Brikkát, és egy nagyon jó kis kávét sikerült húzni. Úgy sejtem még durvábbra kell őrölni, mert pukkanás nem volt, csak több halk puffogás, meg a crema inkább hab volt, de az valami brutális mennyiségben.
kozsy18: Tied a tuning MiniMill a Koffeinrandis videón? Ha igen, akkor milyen módosításokat végeztél rajta? A jegyzethez pedig részvétem, nekem is volt vele dolgom. Száraz, tömény, és még csak nem is whisky.
[ Szerkesztve ]
-
kozsy18
tag
Én úgy vettem észre, ha több tejet készítesz elő (értsd: 2-3-4 csészéhez), akkor a végére a hab-tej különválik.
Átöntéssel egyrészt a pitcherbe megfelelő mennyiségű öntenivaló kerül (kisebb adag, könnyebben kontrolálható), másrészt újból össze tudod keverni (amit alán a fontosabb).A fenti saját tapasztalat.Szerk.
Persze itt a szegregációnál is mikrohabra gondolok, nem keményre.[ Szerkesztve ]
"Egy tehén sokszor ad tejet, de marhapörköltet csak egyszer..."
-
SzuMe
tag
Tudjátok, miért van az, hogy latte art-nál miért öntögetik az egyik kiöntőből a másikba a habosított tejet?
Dritan Alsela videóit nézegetve tűnt fel igazán, de persze kávézóban is láttam már. -
Csápájev
őstag
válasz Bazsee71 #53913 üzenetére
A szépen kiöntött tejhab esztétikailag tesz hozzá az élvezethez.
Ez teljesen más,mint , amit a Starbucks csinál.
Utóbbi csupán egy marketing bullshit, lényege,hogy mindenki lássa facebookon juliskáról,hogy egy drága, trendi kávézóban volt, nevét pedig ráírták a papírpohárra.
Ami minden,csak nem esztétikus.
Ez az arckép nyomtatás tulajdonképpen még jópofa is, szerintem az átlag ember egyszer poénból szívesen kipróbálja.
Még mindig jobb,mint egy céget reklámozni saját magunkon keresztül.[ Szerkesztve ]
-
Bazsee71
őstag
Akkor egy kis kávés téma...
A 4 személyes Brikka kosara kb. hány gramm kávét nyel el? Csak azért kérdezem, hogy melyik üvegcséimet bontogassam. GC most üzemen kívül, nekem pedig kávé kell.
-
kaligula
tag
Pl ez a Dritan Alsela is sok videójában így csinálja, odaállítja a kancsót a gőz alá, otthagyja, aztán önti a monalizát csuklóból... igazából a kérdés az, hogy tudja-e a barista, hogy mit csinál? A vendégnek szerintem ez a fontos a kiszolgálásban, hogy amit kap, az minden tekintetben meggyőző legyen.
Ha fényképes koffein ízű tejes üdítőre vágysz, akkor azt kell adni, engem pont nem érdekel, csak ne hívják kávézónak...[ Szerkesztve ]
rovidkv.reblog.hu
-
Bazsee71
őstag
Ez így önmagában igaz, de ha csinál is jó tejhabot, nem kötelező azt még cirádázni, mert az ital ízén semmit nem változtat.
Nekem sem tetszik ez a színes/nyomtatós téma, főleg hogy utóbbiban nincs semmi hozzáadott érték/munka. De ha valakinek ez kell, akkor csinálják. Csak arra akartam rávilágítani, hogy nem kevésbé értelmetlenebb a latte art sem, az mégis teljesen elfogadott.
-
And06
aktív tag
válasz Bazsee71 #53910 üzenetére
annyi értelme van, hogy ha "önthető" habot tud a barista, akkor az jó minőségü lesz, és nem tojáshab keménységü vagy csak meleg tej.
az olaszoknál többször láttam olyat, hogy csak beállitják az edényt a gőzcsap alá, ráhúzzák maxra a gőzt, közben meg mennek mást csinálni. ja és simán rátöltenek a már 20x felgőzölt tejre, amit szintén nem kéne...
[ Szerkesztve ]
-
adpeter
tag
válasz Csápájev #53902 üzenetére
Ja...remek!
A kávét is biztos nyomtatják előtte 3D nyomtatóval,
beleb@sszák egy (jó esetben) papír pohárba.
A barom meg fényképezheti..........ennél jobban már csak a színes tejhab készít ki!
"-De nem én vagyok a messiáááááás!!!" "-De te vagy a messiás, hidd el, én csak tudom, követtem már egy párat."
-
Z0mbi
senior tag
Sajna kavegepsztorim nem csinal semmit mashogy solenoid vizkotlenites utan sem... gozgar nuku.
Emlekeim szerint SiD baratunk PID elte Abi nak a gepet viszont SiD julius ota nem jart itt Temesvari Szabolcsra keresve nem talalok nagyon elerhetoseget...valakinek talan van? Neki odaadnam hogy nezze meg/javits . meg...
Koszi -
csabulaxi
senior tag
"A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest