Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicces1
aktív tag
válasz
pikkubee
üzenetére
Régebben többször sikerült nekem is, ez mára a lehetetlent súrolja.
Sehol nem írtam, hogy átbas'ás.
Az, hogy szeretnék továbbra is vásárolni tőlük nem a végleges, kész profilú pörkölést, ami azért nincs ingyen! Csak lutri kicsit, de nagy csalódást sosem okozott, sőt.
Ez inkább a tudásuk és a zöldjük magas minőségének elismerése. -
norkov84
tag
válasz
Toobee
üzenetére
CM nekem pl. messze lenne bringával, mivel Esztergom mellett lakok. De ha mondjuk Pacifictól rendelek, én is bringával hozom el. Igaz itt vidéken időt nem feltétlen nyersz vele, autóval valszeg gyorsabb lenne, de mégis mozgás, meg a másik hobby ugye

Plusz én ha már tehetem, itt helyben (~10km körben), ha nem muszáj nem izzítom be az autót. eCargoval kb. mindent elintézek (gyerekek logisztikája, bevásárlás stb.) és még jól is esik mozogni. Mindegy hogy hó, eső, fagy... csak megfelelően felöltözök és kész.
-
kchris78
veterán
válasz
kemcso
üzenetére
Plusz: vannak már jobb eljárások mint a lassan retró mp3... a másik, mindenkinek megvan a saját "hifi" szintje amit elvisel a pénztárcája meg úgy érzi hogy az neki érzelmi megelegédettséget ad.. Aztán van az a szint ami talán szerintem már abszurd (ezért hoztam be a tápkábelt), mert az ár exponenciálisan növekszik.
De: mindenki arra költ és annyit amennyit szeretne - és tud persze.
-
kchris78
veterán
-
vendingo
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én konkrétan a 8-10k/kg árú kávékat veszem, de egyre nehezebb ilyet találni. Elég sok helyen volt idén +1-2k emelés.
Sajna a 16-18 ezres kávékat nem tudom megfizetni. Tesztpörit szeretem én is, ha ráakadok, akkor veszek, de teljes árú CM kávét 1x vettem. Most a röast a favorit, ár érték arányban az olcsó szegmens egyik legjobbja. -
Zodiacus
tag
Erős kávé okozhat fejfájást? Pura Vida 15g Espressonak elkészítve. Van benne robusta is. Nem tapasztaltam még ilyet.
-
válasz
bbuffy
üzenetére
Ez nem szép komment.
Azért, mert igényem van lehetőség szerint finom kv-ra, nem azt jelenti ne spórolnék, ahol tudok. Külföldi pörkölők eurós árait konkrétan nem tudom megfizetni, ha reálisan gondolkozom.
Nem kizárólag KSH-s Lölő átlagfizuval élőkből áll a kávéverzum sem
Amúgy písz.
Ui.: jah és nevetségesnek, valamint kerülendőnek tartom a többmilliós gépparkot is.
-
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Előfizuban 3100 forintra jön ki 200g kávé (postával) a 24 hét/800g konstrukcióban, azért lehet számolgatni megéri-e miközben 4k+ egy 200g zacskó.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Én is ezért nem fizettem még soha elő. Ahogy írod, annyival nem olcsóbb a postát is hozzáadva, hogy lemondjak a döntésröl. Pl most megjelent a kínálatban a brazil, hát tökönszúrnám magam, ha azt kapnám...
Vagy az intenzív színűekre tipikusan rámegyek, mint most volt a Jansen vagy a Ruera, illetve várósorban a Julian Cleber, ha azokból meg nem kapok az előfizuban, szintén nem érte meg.
-
bbuffy
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nos akinek van pénze majomra...
Sztem lehet tolni itt a postaköltség dolgot is, de máshonnan van hogy 2000 ft ot rászámolnak akár a Packetára is ami jóval olcsóbb.
Mindennek ára van, ha érte mész idő, avultatás, ha rendeled akkor kényelmi díj.
Van amúgy sárgacsibó is olcsón, de ez nem az a hobbi.
Hogy is van az egy(több)milliós gépek, darálók mellett ez? -
gonnok
csendes tag
A Gates szíj bír bő 30k km-t, a "kocsmábajárósón" meg elfut az alis lánc ötezeré'
. És délutánonként XIII / XIV-ből még mindig gyorsabb mint autóval.
És akkor itt az eggyik hobbival indokolhatom a másikat. -
válasz
Toobee
üzenetére
Arra akarok kilukadni, hogy ha értékhatáron felül vásárolsz, ingyen viszik. A CM előfizu pedig bár jó áron van az egyedi vásárláshoz képest, de a nagyobb tétel is csak 800g\hó. Az pedig minden alkalommal pénzes szállítás, tehát kvázi hozzá kell adnod az árhoz. Így is jóra jön ki minőségileg nézve, csak árnyalja a képet.
-
Speti69
kezdő
A CM kávéelőfizum ha belekalkulálom a szállítási díjat is, kilónként 14.876 ftra jött ki házhozszállítással.12szer kapok 800got. Sztem ez teljesen jó ár. Nyilván van komprimisszum, mert nem én választom a kávét, illetve 2féle kávéból jön 400-400g, de biztos lehetek benne, hogy perfekt babot kapok

-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
De végeredményben akkor is olcsóbban jössz ki. Amúgy rendelj nagyobb mennyiséget ritkábban és meg van oldva.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
gonnok
üzenetére
és a pörkölőben mindig szuper illat van.
cserébe ha beülsz kocsiba, akkor nagyjából 1-2e Ft a benzin, amíg átérsz a városon. tömeggel meg 1-2 óra deficit lehet a napból átlag 9-17 mellett. technikailag nem spórolsz vele, ha nem mellettük laksz. de ahogy Toobee írja, ez mindenre rájön. -
Toobee
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Máshonnan ingyen jön a kávé vagy csak nem értem mire akarsz kilyukadni?
-
gonnok
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nyilván ha nem BP akkor nem annyira opció - de én pl személyesen veszem át.
-
-
bbuffy
senior tag
válasz
kchris78
üzenetére
Igen, nem hinném hogy hetente 30-40 kg ot ellocsolnak, a tizenéves rutinnal mögöttük.
Amúgy picit torzult ez a CMTP dolog már, mki várja mint a messiást. Van is a kereskedelemben erre a jelenségre szabályozás, sok helyen. Nem mindig sikeresen mert spotterek mindig vannak.
Én az utóbbi időben nem is vettem már, pedig többször futottam bele h volt készlet. Izzadság szagú lett a sztori, és azt senki nem látja h speciality vonalon még mindig náluk van az egyik legjobb ár amúgy is.
És ahogy nézem a CMTP is megnézte a 10K-s vonalat közelről már időközben.
16 ért meg jó kávék vannak, bár kilóst kevesen vesznek ha nem tesztpöri.
Morada do Sol 15k amugy. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ha jól emlékszem, kb. ilyesmit írtak a profik korábban itt ebben a témában.
-
-
lojzi1
csendes tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Értem, de hogy mindig sötétebb, nem vagy világosabb, vagy sötétebb.
-
-
lojzi1
csendes tag
Nem akarom a pofonos ládát feszegeti, de mennyire igaz az a 4-5 elemű minta alapján fölállított sejtésem, hogy a CMTP általában egy-két árnyalattal sötétebb, mint a nem TP?
-
Zsoltika25
csendes tag
válasz
KisApám
üzenetére
én ezt használom
https://www.avxcafe.hu/reneka-58mm-16g-precizios-szurokosar -
KisApám
addikt
Sziasztok!
Szeretnék venni egy jó 58 mm-es 18\16 grammos szűrőkosarat.
(AVX EM1 LUX kávégépem van)Miket ajánlanátok?
Most ez van: AVX 7018R 58mm 18g-os Precíziós Szűrőkosár
Ezt néztem ki pl. MHW-3BOMBER DH Filter Basket 58mm megfelelő volna? -
dcsosz
újonc
válasz
Alabástrom
üzenetére
Köszi, megértettem a dolog korlátait, és ahogy számoltam, a Cl ionon kívül elég jól hozza B&J receptet. A koncentrátum készítésnél viszont szerintem fontos figyelembe venni, hogy a sók össztömegével csökkenteni kell a víz mennyiségét, mert úgy lesz jó az összetétel. Gramm nagyságrendben azért jobban kordában tarthatóak a bizonytalanságok.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
dcsosz
üzenetére
Nem pont ugyanaz. A lotus drops oldalán van egy bright and juicy recept, de persze a lotus drops saját koncentrátumaiból. Én azt a nálam rendelkezésre álló anyagokkal próbáltam klónozni. A koncentrátum töménységét is a saját cuccaimhoz és hígítási szokásaimhoz lőttem be, de valószínűleg ez túl tömény, eléggé ülepedik, nehéz homogénen adagolni, szóval nem a legpraktikusabb.
Összesen 50 liter vízhez számoltam ki a felsorolt sókat. Hogy ebből milyen töménységű koncentrátumot készítesz, az már rajtad múlik. Én elég kényelmes módon 200ml vízbe kevertem bele.
Szóval van több pontatlanság is a dologban, nem lesz egy az egyben a lotus-os bright and juicy. De nem hiszem, hogy a végeredményként elkészült kávét akkora nagy mértékben befolyásolnák ezek a pontatlanságok, temérdek sok ennél sokkal fontosabb részlet van. Legalábbis én nem vagyok olyan profi, hogy a víz összetételében ilyen pontatlanságokon múljon a végeredmény. Rajtad múlik, meddig mész el egy-egy részlettel. -
Alabástrom
senior tag
válasz
Zen42
üzenetére
Nem értek hozzá, Toobee és Bazsee ajánlották, és mivel filternél még volt hiányérzetem, rámentem. Még nincs igazán tapasztalatom vele, 3féle maggal próbáltam, ebből kettőnél frissebb, élénkebb, "ropogósabb" lett az ital, a harmadiknál tolakodóak és durvák lettek a savak. (De a harmadik az más őrlővel volt egy barátomnál, és nem volt alkalmam többször nekimenni, user error is lehetett.)
-
dcsosz
újonc
válasz
Alabástrom
üzenetére
"200ml desztvíz
2.28 g epsom salt (MgSO4•7H2O)
1.88 g MgCl2•6H2O (hexahydrate)
1.94 g anhydrous CaCl2
0.76 g baking soda (NaHCO3)
0.9 g bicarbonate potassium (KHCO3)
Ez a koncentrátum, fél liter vízhez 2ml kell belőle"Jól értem, hogy akkor ez a Bright and Juicy megfelelője? Illetve itt a kívánt koncentrátumot úgy kapjuk meg, hogy 192.24 g vizet adunk a sókhoz, igaz?
-
Zen42
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Filterhez?
Köszi. Úgy tűnik kissé túlértékeltem az erre vonatkozó tudásomat.
Ideje hogy egy időre visszavonuljak kicsit a barlangomba, olvasgatni.
-
eastsider
nagyúr
Lehet vótmá, de a micraban kipróbálható a philos
-
Zen42
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ha jól veszem ki a számokból ezt espresso-ra hoztad össze. És mik a tapasztalataid az ízek terén?
Nekem kicsit fura ez a keverék mert az én eddig használt keverékeimez képest sokkal kevesebb, közel negyedannyi benne az MgSO4, de a MgCl2-vel együtt sem éri el azt a Mg szintet.
Amúgy nem tudom a többség hogy van vele de én sosem csináltam még koncentrátumot. Átszámolok minden receptet 6 L-re és annyit keverek ki egyszerre, így néhány századgramm ide vagy oda, teljesen mindegy. Főleg, hogy mint ahogy már többen is írták, még a lélegzetvételre is reagál a mérleg, de amúgy is, abszolút kizártnak tartam, hogy bárki is kiérezné a különbséget.
Nem beszélve arról, hogy a ml-es adagolásnál is simán elcsúszik az egész, a végeredményt tekintve, hacsak nem tudod pontosan, hogy az adott eszköznél egy ml az hány cseppet jelent. Anno amikor komolyabban kísérleteztünk, minden egyes új pipettát, bürettát kipróbáltunk mert különben hibás eredményeket kaptunk.(És azért 6 L-t keverek ki mert 2 l-es a víztartály a Silviában, így pont 3 adag lesz belőle. A 6l-es ásványvizes ballonokat félre szoktam tenni Horvátországi nyaralások alkalmával erre a célra.
) -
Zen42
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
WOW!
Szétszedted és felpolíroztad? K. jól néz ki! -
tuzpenge
addikt
CMTP!
-
Toobee
veterán
Lotus kalkulátor témában múltkor elfelejtettem megemlíteni, hogy ugyan csúszkás, de arra figyeljetek oda, hogy a cseppes kalkuláció miatt ugyanarra a receptre 900 meg 1000 ml esetén is ugyanazt a cseppszámot adja meg.
-
Ma száraz salvadori bourbon volt soron a betonkeverőben.
Icm mondta máshogy viselkedik, mint a mosott (bár az kolumbiai). Tényleg. Bár ugyanakkor recsegett kb. de alig tudtam megúszni, hogy ne égessem el. Végül egyébként finom lett, de azért dolgozom majd rajta

-
Uzumaki
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Ja, félre ne érts, nincs baj a webshop-pal
Csak, ha már amúgy is a városban mászkáltam gondotam felkapok egyet valahol, de elengedtem, rendelek valamit online. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
verti1
üzenetére
Én kevertem ennél alacsonyabb ásványianyagtartalmút is, az 35 GH / 15 KH volt (Sey-féle ajánlás). Ott már én is úgy éreztem, hogy kevés az édesség. De jelenlegi 42 GH / 25 KH ideális középút nekem, 25 KH elég édesség, de továbbra is ott vannak a savak. De ugye én csak filtert iszok és kifejezetten a gyümölcsös - savas ízvilág miatt.
Lotus-os oldalon nem írják, de visszakerestem a "bejelentő" postot, és abból az derül ki, hogy ezt a vizet kifejezetten filter és cuppinghoz szánják. Szóval valószínűleg azért nem jött be presszóra.
Light & Bright-nak, illetve a Simple & Sweet-nek is van kifejezetten presszó variánsa, mindkettő jóval magasabb KH-val (45 és 55) dolgozik.
-
verti1
aktív tag
válasz
lojzi1
üzenetére
Lehet, de akkor is szélsőséges szerintem mind a kettőhöz. Túl “bright” és túl “light” nekem. Mondjuk ez az én ízlésem. Ezekkel a paraméterekkel ez inkább egy filterhez optimalizált víz szerintem. Ha valaki ettől várj a gyümölcs bombát a presszójában az lehet csalódni fog, de ez tényleg ízlés kérdése. Viszont várom az véleményeket aki kutyult hasonlót.
-
-
verti1
aktív tag
Sikerült vennem kálcium-kloridot és kikevertem ezt a “bright&juicy” vizet amit Alabástrom kolléga linkelt a múltkor. Csináltam filtert és presszót is. Filterhez nem olyan rossz, de nem az én ízlésem. Felerősíti az ízeket, gyümölcsösebb lesz és jobban elkülönülnek az ízek. Viszon eltűnt az édesség is a saját vizemhez képest. Presszóra, az én ízlésemhez egyáltalán nem passzol. Kevés test és nagyon tolja a savakat, bántó módon.

-
Uzumaki
tag
Valakinek valami tipp, hogy robot alá hol tudnék Keleti környékén (vagy akár messzebb is) nem horribilis áron mérleget venni? MediaMarkt-ban kinéztem egy ékszermérleget, de csak webshopban van, készleten nincs üzletben..
-
heted9
újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem kötekszem, beszélgetni próbálok. Azért van a szelep, hogy ne engedje be a levegőt, ami benn marad, az meg pont ugyanaz, mint amit kinyomtál.
-
ribarszki
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szvsz nem kötekedni akart. 250es zacsiból én is kinyomom a levegőt, utána zárom le, s teszem a fiókba. Enged ki magából annyi co2-t 3 hetesen is, hogy az megvédi.
-
válasz
heted9
üzenetére
Ne kötekedj lécci, értelmetlen.
Ezeket nem magamtól találtam ki. Volt aki próbálta is; a frissen bontott zacsiba dugott gyufa elaludt. A CO2 nehezebb gáz a levegőnél és beül a babok közé. Így védi valamelyest az oxidációtól. Ha kinyomod, átveszi helyét az oxidatív levegő. -
heted9
újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
"Ha nem fagyasztom, akkor kifejezetten nem, mert úgy benne marad a CO², ami megóv az oxidációtól."
Volt benne szén-dioxid és levegő valami keveréke. Ha kinyomod, kevesebb lesz benne ebből a keverékből, ha nem, több. Így is-úgy is az oxigénkoncentráció ugyanaz. Ha az a logika, hogy a több CO2 jobban véd, akkor ugyanígy a több O2 jobban árt. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Zsoltika25
üzenetére
még nem ástam bele magam, de eddigi tudásom alapján, megfelelő szűrő kombinációkkal plug n play. cserébe ez is költséges átfolyó vízmennyiségtől függően.
-
-
Tomace91
senior tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tudom, hogy volt rengetegszer téma, de mindig mindenki a saját írta csak kb, egyedül annyiban láttam az egyetértést, hogy fagyasztani jó!
Mikor áttöltöm a 250g-os zacsiba kinyomjam belőle a levegőt vagy hagyjam úgy ahogy van és csak ragasszam le a szelepet?
Újra tudom használni amúgy a 250g-os szelepes zacsikat, ha már volt benne másik kávé? -
válasz
Tomace91
üzenetére
Rengeteg poszt van a témában.
De lásd kivel van dolgod: oszd szét négy befőttes üvegbe, vagy régebbi 250g szelepes, simítózáras kv zacsiba. A szelepet ragaszd le celluxszal. Így mehet a fagyóba. A pörköléstől számított 2-4 hét után tedd mindezt.D@niel telemehetett kv porral az állítómechanika. Szedd szét, ecsettel takarítsd ki, rakd össze. Vizet ne. Amúgy meg dobd ki a Hariot, mert egy kalap megázott, majd kiszáradt szar, őszintén.
-
Tomace91
senior tag
Sziasztok,
Úgy adódott a helyzet, hogy most van egy picit több kávém és arra gondoltam, hogy lefagyasztom őket.
A kg-os kiszerelést így a saját zacskójában leragasztott szeleppel érdemes lefagyasztanom? Továbbá van 4 db üres 250g-os kiszerelésú szelepes zacsim, ezekbe át tudom önteni mikor eljutok oda, hogy használjam így nem kellene mindig a kg-os kiszerelést kivenni a fagyóból addig amíg kiveszem belőle az őrlendő mennyiséget.Lehet egy zacskót többször is felhasználni pl másik kávéhoz miután kifogyott vagy mindig új kell? Szerintetek ez így jó módszer lenne? Tudom, hogy itt sokan kis pici üvegeket használnak, de nekem nincs és gondolom elég sok helyet is foglalna a fagyóban, ha mondjuk 1 kg-nyi kávét 18-20 g-onként szétpakolnám a fagyóba. Ettől függetlenül bármilyen tanácsot szívesen fogadok
. -
D@niel
addikt
Sziasztok,
van egy Hario mini örlőm, kb. 2 éve használom.
Mostanában azt vettem észre, hogy még ha a legdurvább őrlésre is állítom, elképesztő finomra, puderra őrli a kávét, amin a gépem nem tudja átnyomni a vizet.
A dologhoz hozzátartozik, hogy két gép van itthon, hozzátartozóm szokta állítani a őrlés erőséget.
Lehet ezeket javítani?
Köszönöm. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
6.000 Ft-os Aliexpresses 0.001g-os ékszermérleggel mérem az anyagokat, ez zárható tetős. Mérlegen csak kimérem az adott anyagot, majd bele egy ~fél literes pohárba, azt öntöm fel a vízzel, elkeverek mindent és utána megy bele az 5l-es flakonba vissza.
Nyilván nem tudom a pontosságát, de eddig nem tapasztaltam olyat, hogy váltok egyik bekevert flakonról a másikra és megváltozik a kávé íze*. Szóval igen, számomra a bőven megfelel kategória, mint ahogy valószínűleg a Lotus is az lenne.* Jobban, mint amúgy egyik főzésről a másikra tud változni. Mert olyat még nem láttam, hogy lefőzöm a kávét két egymást követő nap és pontosan ugyanolyan lesz az íze
De amúgy a cuppingolós kísérleteim eredménye is mindig az volt, hogy ha nem egymás mellett kóstolod őket, akkor nagyon nagy különbségnek kell lennie a két víz között, hogy be tudd azonosítani. Ca - Mg arányokat nagyon nehéz megmondani (full Ca és full Mg azért érezhető különbség), változatlan arány mellett meg szerintem ~10+ eltérés kell a GH-ban ahhoz, hogy ki lehessen érezni. De megkockáztatom inkább 30+ amikor teljesen egyértelmű (továbbra is, ha nem egymás mellett kóstolja őket az ember, szóval ha valós felhasználást nézünk). KH jobban kijön, de abban kevesebbet kísérleteztem, 40 az általam fogyasztott kávékhoz sok volt, 10 kevés. 15--20-25 ok, maradtam az utóbbinál.
-
Zsoltika25
csendes tag
válasz
hoffman_
üzenetére
Bocs, hogy belekotnyeleskedek, említetted h RO szűrőt tervezel beiktatni. Ha bekerül akkor elvileg nem kell kevergetned? Az megfelelő víz a presszóhoz? Én is kevergetés előtt állok és nem tudom eldönteni h melyik recept közül is válasszak. Nem akarok semmi túl bonyolultat. Valami egyszerű kéne amiből keverek 5L és kész.
Az RO szűrő beépítés nálam is be van tervezve, jelenleg csak egy központi vízlágyító van ami 4,5 keménységet csinál a 26-ból. -
Melorin
addikt
Ha minden összetevőt ugyan azon a mérlegen mértek, akkor még ha nem is hiteles a mennyiség, az egymáshoz viszonyított arány még jó lesz.
Vagy rosszul gondolom? -
Toobee
veterán
Pont ezt mondom, illetve Cathfaern is ezt írja: célnak bőven megfelel = össze vissza vizeket keversz. Nekem ezzel amúgy semmi bajom, még lehet is jó a végeredmény. Onnan indult az egész, hogy a cseppentős recept pontatlan. Valójában ezekkel a filléres vagy akár drága, de nem erre való mérlegek is azok.
Expondon egyébként találtam 100k alatt is, biztos van más forrás is.
Precíziós mérleg - 300 g / 0,001 g#139110verti1:
Pontosan: elég, ha úgy fújod ki a levegőt, hogy a mérleg felé megy, már változik is az érték.
Egy normális labormérleg ott kezdődik, hogy zárt térben történik a mérés. -
verti1
aktív tag
Én a Lunarral méregetem az 5 liter vízhez ezeket a kis mennyiségeket. Egy nagyobb lélegzetvételre is ugrálnak a század grammok. Egész biztos nagy a szórás a bekevert vizeim között ha laboratóriumi körülményeket vesszük alapul. Viszont nekem ez megfelelő. A technikámban hamarabb csúszik hiba, illetve ott nagyobb a szórás amit hamarabb kiérzek, mint a vízben a század grammokat.
-
-
Toobee
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Labormérleg lenne a minimum szerintem, ha itthon szeretném kevergetni az oldatokat, porokat. Jók a kávés mérlegek, de nem arra lettek kitalálva, hogy gramm alatti tömegeket ezred pontosan tudj adagolni. Kalibráció fontossága itt már nagy hangsúlyt kap. Szerintem ez akkora befektetés otthonra, amit nem biztos, hogy ki szeretnék fizetni. Inkább csepegtetek és elfogadom, hogy pici szórás mindig lesz, ennek megfelelően nem pont ugyanolyan mindig a víz. Oldatokat jól fel szoktam rázni, több szívás megy vissza az üvegbe.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
hoffman_
üzenetére
Igazából úgy lenne fair, hogy ha kevernénk 5 vizet otthon otthoni eszközökkel és utána laboratóriumi eszközökkel rámérni, hogy ténylegesen mi lett az eredmény
Nem lepődnék meg, ha ott se lenne érdemben jobb a szórás. Mert ugye attól, hogy az otthoni mérleg kiírja, hogy 0.5g, vagy az ékszermérleg hogy 0.501g, az még nem jelenti azt, hogy az tényleg annyi (és nem kalibrálási problémákra gondolok). -
bergyuszi
csendes tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ez mondjuk engem is érdekelne, van erről infó?
-
Soulfly842
addikt
Delonghi DLSC060 Tejkiöntő
Euronics (jelenleg 11 áruházban elérhető)
Budakalász, Fogarasi út, Nagykanizsa, Nyíregyháza, Soroksár, Szombathely, Székesfehérvár, kaposvár, Miskolc, Szeged, Zalaegerszeg)
4 050 Ft7 599Ft helyett -
hoffman_
nagyúr
válasz
Cathfaern
üzenetére
ha erre tényleg csináltak nagy mintavételes tesztet, az becsülendő. attól még eza szórás 8% ez nem kevés, ha szigorúan nézzük. ennél a felhasználásnál valószínűleg bőven elég, nem borul meg tőle egy recept sem (attól én még szerethetem a pontos számokat). a szett létjogosultsága szerintem nem kérdés, szerintem jó, hogy van és itthon elérhető. azt senki nem mondta, hogy a kevert diy koncentrátum jobb.
#139102, Toobee
ez a linkelt szórás szerintem csillagállástól függ, egy ilyen pippettával fel lehet szívni egy tucat atomot csak, meg 10ml-t. ettől még biztos lehet jó, kipróbálnám szívesen.én pont döntés előtt vagyok, szétrobbantás előtt van a lakás, a konyhafelújításba 3 körös RO szűrőt terveztem, még nem tudom melyiket. egyelőre nyerésre áll az ilyen szettekkel szemben, meguntam a DM vizezést.
-
Uzumaki
tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Köszi! Ment is a rendelés
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kompakt méretű Jura Ena micro 90 One Touch beépített cappuccino fejjel
- Új multikapszulás, multifunkciós kávéfőzők garanciával. DG, NESP, POD, Őrölt kv. egy gép.
- Df83v2 választható késekkel
- Krups EA 877d10 Intuition Experience+ automata kávéfőző
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Iphone SE 2020 64GB // ÁFÁS Számla // Garancia //
- Apple iPhone 15 128 GB Black 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BOMBA ÁRrR! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 Ryzen 5 PRO 7540U 14" FHD+ 32GB 1TB Lenovo gar: 2028.01.07!
- Lian Li Strimer Plus V2 12VHPWR 320mm RGB tápkábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
ABX teszten nem láttam még senkit, aki ne bukott volna el (a losslessből visszakonvertált 320-as esetén, más forrásból származó nem ér, ott a különböző masterelések hallhatóak)
. Akkor vegye a 80-100+EUR/kg árú kávékat.. Kinek a pap..

Köszi. Úgy tűnik kissé túlértékeltem az erre vonatkozó tudásomat.
Szétszedted és felpolíroztad? K. jól néz ki!