- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Otthoni hálózat 1 Gbit felett?
- Egy újabb érdekes eset [Update HSZ-ben]
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Windows 11 24H2
- AMD RX6300 kisteszt
-
LOGOUT.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz Parci #138509 üzenetére
Amennyit egyelőre tapasztaltam:
- a kések nem futnak tökéletesen párhuzamosan - amikor finoman túlhúztam a 0-n üresjáratban, -3 körül jött egy enyhe ciccegés.
- 17-22 közti állásokat használtam Father's Colombia INZÁ filter, ill. Father's Peru SANTO T. espresso kávékhoz, mindkettőt 15g VST kosárban AP papírral alul-felül, kb. 6 bar állandó nyomáson, kb. 17,5-45 gramm, a csapolási idők 28-40sec között voltak (5sec ázással). Nem fullasztottam még be púdereléssel a csapolást, de az az érzésem, hogy nem kell lemenni 5 környékére sem.Még keveset tudtam játszani vele, majd pénteken egy kicsit, meg hétvégén kicsit többet. Aztán majd írom a tapasztaltakat, ha van rá érdeklődés.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Speti69
csendes újonc
válasz light0416 #138506 üzenetére
Mivel a kar utángyártott, előfordul, hogy ahogy írod, elkezd nyomás alatt lejönni. Lehet ezért nem mered elég finomra őrölni? Tarts rá kézzel
Stopper, mérleg megmondja az igazságot kbra.
Célozz meg 2-2,5ös arányt, 25-30 mp. Ha ez így jön le, kb megkapod a kv ízvilágát sztem ennél a brazil, egyszerűbb kávénál.[ Szerkesztve ]
-
mabandi1
tag
Sikerült szereznem egy 2013-as régi súlyszelepes brikkát, viszont találtam egy videót ami szerint van benne egy szilikon alkatrész a súlyszelepnél a négyszögletű alkatrész alatt. Az enyémben viszont nincs, hol az igazság?
-
light0416
tag
-
RetepNyaraB
veterán
válasz OPiiPO #138510 üzenetére
A magas nyomástól inkább keserű, mint savanyú lenne, hamár.
Szimpla gyakorlatlanság, az elvárások kuszasága, készítési ügyetlenkedés valószínűbb. S ezt nem tàmadási szándékkal írom, csak a kv készítés nem feltétlenül triviális dolog, főleg nem alsó polcos eszközökön (mint a dedica).light0416@ Az őrlő legnagyobb valószínűséggel rendben van, amennyire lennie kell.
Lehet a főzőn feljebb venni a hőt esetleg, vagy hagyni 10 percig melegedni, átnyomni a felhúzott kosáron fél deci vizet, várni két percet és utána csapolni; ilyesmi.
Bizonytalan eredetű babokat megbízhatóra cserélni (kb három hétnél nem fiatalabb, két-három hónapnál nem idősebb, rendesen zárt zacsis pörkölést használni, alapvetéseket betartani (1:2 arányra célozni, 30mp alatt maradva idöben - igen, kell tizedes mérleg és stopper, eleinte mindenképp). Ezekről nem tudunk semmit.
S végül mindezzel az amatőr topikba fáradni[ Szerkesztve ]
"And we close our eyes to sleep To dream a boy and girl Who dream the world is nothing but a dream"
-
OPiiPO
veterán
válasz light0416 #138506 üzenetére
A DeLonghi EC685 egy 15bar-ra gyárilag beállított kvfőző, szerintem ez lehet gond.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
light0416
tag
Sziasztok!
Adott egy delonghi ec685 kávéfőző meg mellé egy DF54-es daráló, vettem hozzá bottomless portafiltert azonban bárhogyan akarok vele főzni kávét savanyú lesz a végeredmény (5-20ig probaltam a finomsagokat). Ha nagyon apróra darálom a kávét elkezd a kar visszafele kijönni a helyéről, már nem igazán tudok másra gondolni csak hogy a gépnek van valami baja. Az eredeti karral pressurized baskettal teljesen finom kávét kapok, igy arra tudok gondolni, hogy talán a gép nyomásával lehetne valami baj? Van valakinek valami ötlete?
Köszi.Iphone 14 pro
-
BBpeter
tag
Végre sikerült lecsapnom egy régi 2 személyes brikkára.
Milyen kézi őrlőt ajánlanátok hozzá?
"It always seems impossible until it's done."
-
tag
No. Itt a CF64-es "kismozdony".
Az első élményeim, benyomásaim elég jók. Szépen, igényesen megtervezett és elkészített kis cucc. DLC késsel jött, simán indul 800-as (legalacsonyabb) fordulaton keményebb perui meg guatemalai filterbabokkal is.
Kulturáltan, könnyen kezelhető, illetve van rajta az indítógombon kívül egy áramtalanító kapcsoló is - én az ilyet kedvelem.
Várhatóan teszek majd bele másik kést a következő hetekben, addig ezzel játszom.
(Egyébként a Spektrum kolumbiai decaf eddig ezzel volt a legjobb, asszem 1000rpm-en pörgetve.)
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Metal topik
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- BestBuy topik
- Parfüm topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nintendo Switch 2
- Eltűntek a mobil GPU-k az AMD és az Intel útitervéből is
- Így javít a Honor AI a szuperzoomos képeken
- További aktív témák...
Állásajánlatok