Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- N€T0X|N: Talaria tuning: meg kéne tudni állni!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pythonubung
csendes újonc
válasz
Cathfaern
üzenetére
Igazad lehet, mostanában ritkán próbáltam, akkor is csak (közép)sötétebb pörkölésűekkel. (Horribile dictu: újabban már nem csak öblítésre használtam sima csapvizet, ráadásul hidegen töltve :-) ). Ma is próbáltam ilyet (Umami Crema blend) ezzel a papírral, tetszett a kifejezetten kellemesen sima étcsokis ízvilág egy enyhe "karcossággal".
-
pythonubung
csendes újonc
-
-
válasz
qvik27
üzenetére
Èn is järtam már így. Most az RVTC pörkölöt próbältam ki. Rendeltem pár kávét. Meggyőző volt, finom, szép lefolyás. Második rendelésnél 4böl 2 zsíros pörkölés, lapos, íztelen, fás, égett. Sok tejjel...
Rá is rendeltem a "szokásos" helyemről. -
válasz
Flashback
üzenetére
...megjegyzem: múltkor 4 zacsi impresso-s szpesölti végezte a kertben 1 hét küzdelem után. Igaz, nem virágok, hanem gaz alatt, aztán majd a töltőföld megy rá.
Ilyen ez a popszakma... Anno azon esett le az arcom, hogy egy standard Jack Daniels drágább volt a Nagy Lali - Erzsébet királyné sarki CBA-ban, mint Risoul-ban síszezonban. -
kchris78
veterán
válasz
vicces1
üzenetére
teljesen elmebeteg arazas - par hulyere szamitanak? Semmi koze a valos beszerzesi meg normal arnak - ez az ami miatt tenyleg azt mondanam en is amikor felforr az agyvizem hogy na jo mostantol legyn kobe vesve _mindennek_ az ara... Ez dragabb mint a speciality frissen pörkölt ár.. (egy fajta napolyi pl egyik cba 400 spar 600 🤣🤣🤣)
-
vicces1
aktív tag
Mi a f@sz van itt megint?!?

Lavazza d'ORO 5.500.-/250gr tégla!!!!!!!!!
-
válasz
Toobee
üzenetére
Priviben egyeztessünk akkor!
Egyébként pont a méltatásod nyomán próbálgattam ki a kávéikat, én sem csalódtam bennük, egyébként minőségben ez sem csalódás, csak nekem már inkább kívül esik a kedvenceken. Viszont egy vagány cucc, így -gondoltam-, ha valaki kipróbálná, felkínálom lehetőségként. -
Ugyan nem CMTP, de
a minap megjött a Tanat pakkom, 3 félével.
Van benne klasszikhoz közeli: Blend Kawa - ez nagyon rendben van, tejes italnak is finom, "tisztán" van gyümölcsös jegye is, kevés sava - ( néha kifejezetten szeretek ilyet is fogyasztani).
Ez viszont nekem már jelentősen az lónak az bizonyos túloldala: Carlos Vergara [Magic Pink Bourbon] ( Process - Double Fermentation Lavée, Yeast Inoculation ). Még csak egy hosszabb (filter 2.0-hoz hasonló) italt készítettem, az illata és az ízvilága is erősen ananászos-kókuszos. Még nem adtam fel, hogy találok benne kávéra hasonlító ízjegyet is...
Aki szeretné kipróbálni, írjon privit, ha meg tudjuk oldani az átadást, adok belőle szívesen. Talán cold brew-nak tudnám leginkább elképzelni...
. -
prtk
tag
CMTP
-
kchris78
veterán
Egy ötlet: ha rendeltek kávét box-ba.. Érdemes minél előbb elhozni, mert olyan meleg van ezekben - nem érdemes tovább pörkölni
. -
-
-
kchris78
veterán
Ti is észrevettétek hogy a MM mintha lecserélné az AVXet Twowheelsre? Az milyen?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
pythonubung
üzenetére
Felteszem az se fehérített volt, ugye? Barnák között lehet simán az egyik legjobb a Melitta, én csak fehérekkel hasonlítottam össze. De igen, többszöri öblítés lehet segít, én csak úgy próbáltam ahogy a többit is használom (egyszer csap alá betöl, meleg vízzel feltölt, majd hagyom átfolyni), úgy nekem egy egyértelmű fás ízt adott a kávéhoz.
Persze az is befolyásolhatja milyen kávét főz az ember, egy sötét(ebb) pörkölés mellett nem biztos ez az íz kijön vagy zavaró. -
pythonubung
csendes újonc
válasz
Cathfaern
üzenetére
Bár többen írtátok, hogy ízrontó, nálam Aromaboy + 100-as Melitta jó tapasztalat volt, egy-két öblítéssel. Igaz előtte mással (Menalux) próbáltam, ahhoz képest előrelépés. Lehet újra kell majd próbálnom, hátha most fanyalgás lesz belőle
A (nem fehérített) V60 papír, vagdosva is rendben volt. -
pythonubung
csendes újonc
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Tényleg érdekes koncepció, főleg ennyiért, magyar garanciával, csak ismeretlenül nehéz megítélni. Hátha segít egy "hasonlóval" ebben google: B0DRF9PB58 (amazon, reddit stb.).
Persze árkategóriája körüli új kézi kúpos is jó alternatíva - ha valaki tud/akar tekerni. -
Nutra
tag
válasz
Flashback
üzenetére
Azért néha érdemes megnézni, hogy a bojlereken a tömítések rendben vannak-e. (pl.)
A hőszabályzó nálam (triac board) tönkrement a kifújó gőztől. Szerencsére kiderült, hogy 3 éves a gari, így 2 szigentszentmiklósi autózással megúsztam ingyen.
Plebi, gratula, szeretni fogod. Jó cucc. Csak egy normális tamper kell a gyári gyerekjáték helyett és mehet a móka. -
vendingo
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Átgondolom még ezt a p2-t. Végső esetben nyaralóba jó lehet, de ott meg 6-os kotyesz van, kell bele kávé bőven.
Nekem fontos szempont, hogy ne nekem kelljen vacakolnom vele, csak megtöltöm, elkészíti, elfogysztom. 9Baristával is ezt szeretem, hogy semmi vacakolás nincs vele, zéro karbantartással elketyeg. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
"Akkor 38-ból kijön egy full filter szett, csak papír kell hozzá."
Azért ehhez tegyük hozzá, hogy hattyúnyakút Aliexpress és hasonlókról lehet 4-5000 Ft-ért is venni, csak ugye az nem elektromos lesz, hanem tűzhelyen melegítős. Hozzá egy tejhabosítós hőmérő 1-2000 Ft (bár ha világos kávét főzöl, nyugodtan lehet 100 °C vízzel is indulni), Műanyag v60 meg ugyancsak 2-3000 Ft. Szóval ha így nézem, akkor 10.000 Ft alatt ki lehet jönni egy filter indulószettből, amit érdemben nincs hova továbbfejleszteni
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Toobee
üzenetére
P2 gyakorlatilag C40 kés, szóval tud akár rendes presszó finomságot is szerintem. Turbóra próbáltam ahogy korábban írtam: [link], az nálam 20 klikk környéke volt és csak 5-6 klikk környékén kezdenek összeérni a kések.
Viszont ahogy írom is, ebben a tartományban azért nem egy élmény használni. Utazáshoz, ideiglenes használathoz ok, de napi szinten nem akarnám presszóra tekergetni a rövid karja miatt.
-
vendingo
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Akkor 38-ból kijön egy full filter szett, csak papír kell hozzá. Ez így nagyon baráti. Eddig az rettentett el, hogy pides hattyúnyakú, v60 szett, nagy időzítős mérleg.,. nem jön ki olcsóra.
Ez a P2 nagyon új nekem, az ára miatt nincsenek vele nagy kompromisszumok?
Aromaboy-ba milyen papír való? Moccamaster, v60 papírokhoz férek hozzá. A barna melitta ha jól emlékszek rossz ízt ad hozzá.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
vendingo
üzenetére
Én ZP6-al és Kingrinder P2-vel próbáltam, illetve használom. ZP6 jobban ízlik, de igazából P2 is kifejezetten finom végeredményt produkál (ha jól láttam Aliexpressen épp 13k summer sale keretében). Ha nem gond a tekergetés K6 valószínűleg teljesen jól kiszolgálja. Wilfa svart és df64-el nincs tapasztalatom, szóval az passz.
-
vendingo
veterán
válasz
Cathfaern
üzenetére
Hazai ~25k nagyon baráti érte, de ha nagyon akarom, akkor 17k körül, csak macera lenne külföldi címre rendelni.
Milyen filter őrlő lenne jó hozzá budget kategóriában?
Wilfa svart, k6? Pár hete volt új ode 65-ért alzán, az lett volna jó.Commandente, zp6 még több, ezek már kereten felül vannak. Még úton van a df64 is, de nem biztos, hogy megtartom. Az jó lenne filterezni is?
-
Zen42
tag
válasz
Bazsee71
üzenetére
Valami olyasmit szeretnék amivel konzisztens eredményt tudok produkálni. A Roastino-nál túl sok a változó és számomra túl kicsi az adag is. De míg keresgélek egy tésztaszűrővel fogok bepróbálkozni kíváncsiságból egyelőre.
(hogy adjak egy pofont a profilozásnak
)
A zöldkávé beszerzés problémáit nyilván te ismered, nekem arról még csak halvány fogalmaim vannak. Szerencsére úgy láttam, hogy ez a piac is kezd bővülni.
Elsőre nyilván nem a 95+ pontos extrákat kéne szénné pörkölnöm de azért past harvest maradékot sem akarok venni. Esetleg ha van tanácsod a magamfajta totál kezdőnek ilyen tekintetben azt megköszönöm.
Ha ez itt nem a reklám helye akkor privben is. -
bbuffy
senior tag
kiséreletezőknek, felújítóknak van egy Rossi CC45 ös jó régi kávédarálóm. Feldobom a hirdetést is hamarosan, ittenieknek 15.000.- elvihető, nekem csak foglalja a helyet már.
Működik elektronikusan.
-
icm
tag
válasz
phranxinatra
üzenetére
High flow kosár. Ha Hoffman nem viszi el, írj Nekem

-
Ez a Warda perui nekem eléggé ízlik, jó szívvel ajánlom azoknak, akik kedvelik a gyümölcsös ízvilágot! 1:2,5 eszpresszónak is finom, meg (mittudoménmiaművészneve) durvább őrlésből 1:5 körüli, 30mp előáztatással és kb. ugyanennyi idejű lefolyással készült italnak is.
-
phranxinatra
aktív tag
-
hoffman_
nagyúr
válasz
phranxinatra
üzenetére
engeml lehet, hogy mozgat. van egy VST-m, de a másik filterembe is épp venni akartam. hol van ez ahhoz képest, ez nem HE kosár? abból van egy normcore nálam, de viszonylag keveset használom, VST egyszerű, de nagyszerű.
-
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ez kell nekem!
a fülesért! -
phranxinatra
aktív tag
Eladnám Pullman Filtration876 17-19g nagyon keveset használt kosaramat. Ára 12k Forint.
-
Alabástrom
senior tag
Hamarosan nyomják:
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
bbuffy
üzenetére
Rövid ideig próbáltam mielőtt nekiálltam volna desztvízezni. Kicsit máshogy viselkedett, mint a BWT / Brita, azoknál ha elkezd elfogyni a szűrő akkor egyre kellemetlenebb lesz a kávé, Laica-nál meg elkezdi kiölni a savakat. De amíg jó a szűrő, addig jobban ízlett, mint a másik kettő. 320 TDS csapvíz mellett kb. 2 hetente kellett volna cserélni.
-
gubabela
senior tag
válasz
danbenzin
üzenetére
18g-ból 30g ital ebböl éppen, de 1:2 aránynál nem szokott több lenni. A lényeg, hogy gyorsabb lefolyás és nagyon alacsony hő kell, különben tényleg kesernyés robis íze lesz. Ha sikerül eltalálni akkor mogyorós, diós, pörkölt magvas ízű kissé édes kávét kapsz jó sok cremával és üt akkorát mint Tyson kb.
Kappi royalt én is kóstoltam, de a vietnaminak markánsabb íze van, az indiai nekem jellegtelen volt,. -
Bazsee71
őstag
válasz
vendingo
üzenetére
Szerintem a tesztpöri a helytálló megnevezés, amire gondolsz az a mintapörkölés az Ikawával.
Zen42: jó móka az otthoni pörkölés, meg már sok jó eszköz létezik hozzá. A totál közvetlen élmény szerintem a Roastino, mondjuk egy hajtást el tudnék rá képzelni.
Szerintem nyugodtan bele lehet vágni, profilozástól sem kell félni, a jó zöldkávé beszerzése inkább a kemény feladat. -
vendingo
veterán
válasz
Mano66
üzenetére
Szerintem ezek nem tesztpörik, hanem elkefélt batch-ek.
A tesztpöri 50-100g pl. ikawa-val.
Ettől függetlenül vegye akinek ez az ingere, sajna én futottam bele konkrétan szemétbe is, ami a kukában végezte, de volt, hogy egész jót is kifogtam, amikor még rendeltem tőlük. Ennyi pénzért csak alja brazilok szoktak lenni.BBpeter: létezik ilyen? Én pl a szagukat se bírom.
-
zolnagy
őstag
válasz
BBpeter
üzenetére
Én múltkor egy 20+ fős munkahelyi wsra (bográcsozás a kiserdőben) Kapucziner Velencei blendet vittem, mert a többség ezt a klasszik világot szereti. Régen ittam ilyet, de nekem is ízlett. Robottal készült a társaságnak, campinggázon melegített vízzel és k6-al őrőlve. Lehetett tekerni

-
BBpeter
tag
Valaki tudna épkézláb robusta blendet ajánlani?
-
Zen42
tag
válasz
JackFeryll
üzenetére
Megértem. Na, ezért fogok végül elkezdeni pörkölni ami ellen sokáig mereven elzárkóztam, csinálják a profik! De eljutottunk arra az árszintre ami már elég motivációt ad, hogy kipróbáljam.
Nem tervezek egetverő beruházást de nem is a kukorica-pattogtató szintű dolog amin gondolkodom. -
JackFeryll
őstag
válasz
Alabástrom
üzenetére
Tudom hogy minden drágult évről évre, de 10 ezerért már nem akarok tesztpörit venni ahol a fajtát se tudom.
-
kchris78
veterán
válasz
Alabástrom
üzenetére
Ezt írtam le én is. Aztán kitöröltem...
Nem tudom a CMTP-re alapozni azért bizonytalan. Vagy berendelte a kvzó aztán egy ideig kevesebbet rendelt máshonnan. -
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom
üzenetére
...vagy sokaknak egy előfizetés már nem annyival drágább, mint amennyivel jobb.
-
Zen42
tag
Úgy látszik túlpörkölték magukat mert sikerült a családdal venni 3 kilót és még mindig van! (Az előző rendeléseimet is beleszámítva most annyi kávém van, hogy csak győzzem inni!
)
Amúgy ez valami új, hogy 1 kilónál többet nem lehet rendelni egyszerre?
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sorozatok
- Ha Darwinra hallgat az AI, nehéz lesz megállítani
- foobar2000
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Dell Latitude 5401,14" FHD,i7-9850H,16GB DDR4,512GB SSD,WIN11,ÚJ AKKU
- AKCIÓ! Asrock Fatality Z170 Gaming K4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- HP EliteBook 655 G10 15" Ryzen 5 PRO 7530U 32GB RAM Garancia 2028.02.27.
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,256GB SSD,Quadro T2000 4GB VGA,WIN11,LTE
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Ha ez itt nem a reklám helye akkor privben is.