Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- D@reeo: Pi-hole és a Telekom Sagemcom F@st 5670 DNS beállítása
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- N€T0X|N: 4070 Super -> 5070ti
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Ez ennyi. 10k alatt nem lesz normális kávé.
Ezt se mondanám soknak, mert az áruházi márkás kávék se jönnek ki sokkal olcsóbban. -
kchris78
veterán
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Rendelni az AVX oldaláról? Nem azonnali de gyorsan kihozzák boxba. Vagy azonnali kell? Nem tudom milyen lokációban mozogsz de Déli környékére PY nekünk kihozza másnapra.. (nyilván ez is egyeztetős történet)
-
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Hát, van baj...
Ebben a cikkben elég sok a nettó "furcsaság".
Vsz. a szakmaiság szintje is nyilvánvaló, a korreláció és az ok-okozati viszonyok feltárásának szintje is, és persze a szándék is...
(Egyébként a "sziszifuszi" nem a kemény munkának a jelzője. Ha a kávétermelők sziszifuszi munkát végeznének, akkor tényleg malátát meg őrölt fakérget kapnánk csak.) -
Peti...(16v)
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Media Marktban van avix, gyorssegélynek jó.
-
kchris78
veterán
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Szerintem vegyél egy olyan kosarat ami 10gr-t bír. Nekem a Sage szimpla kosarába ennyi fér, nekem ez vált be.. 7-8gr az még nekem is kevés lenne egy szimplának
. Nekem ez vált be mint optimális középút. -
Zen42
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Amiből persze egy büdös szó nem igaz, nyilvánvalóan.
-
Zen42
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Én meg múlt vasárnap este írtam neki, hogy másnap el tudok menni érte. Elolvasta de csak hétfőn reggel válaszolt, hogy 3 hétre el kell utaznia. Mondom nincs gond, adtam neki egy telefonszámot, hogy hívjon ha hazajött és mehetek. Ebben megállapodtuk.
Aztán ma reggel jött a kamuval, hogy komolyan érdekel-e mert sokan érdeklődnek meg hogy van aki előleget is fizetne. Erre írtam, hogy előleg nem mert a Marketplace-en nem de akár indulok most ha megbíz valakit maga helyett, bárkit.
A reagálása erre: "Akkor tárgytalan." -
Süvi
őstag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Hasonló dilemmáim vannak, mint Neked. Én lehet, hogy beruházok egy Neo Flexre.
Nyomásmérő készlettel kerül kb. annyiba, mint a Classic és 2 fej és van hozzá: nyitott és egy nyomásfokozós (van itthon őrölt kávé és ízesített őrölt Frei "kávé" a vendégeknek, akik cukorral kérik a" kávét"). -
JackFeryll
őstag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Ha számít a több shot húzása akkor még egy chamber. Ha 2-nél több ember is várható akkor egyértelműen robot és ott még akár nagy shotokat is lehet kétfelé "csapolni" és könnyen kiüthető. (mondjuk egy motoros őrlő sem árt)
A classic egy főre tökéletes.
Amúgy most annyira nosztalgia érzésem lett hogy elgondolkodtam egy robotban
. -
iatti
aktív tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
akkor neked még is csak egy gadzsa kell
caffe35.webnode.hu/kavegepek/ persze evvel se lehet kávéházi mennyiségeket kiszórni pár perc alatt. -
norkov84
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Szia!
Milyen típusú kávékkal etetnéd, hogy pontosítsuk az igényeket? Mennyire világos-gyümölcsös vonal lenne a cél? Esetleg a manapság egyre divatosabb gyors lefolyás - alacsony nyomásprofillal, filter jellegű kávéból mennyire vonz presszó esetén?
-
norkov84
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Annyit hozzáteszek az előttem szólokhoz, hogy bő 1 év Robotozás után is én "sima" vízforraló kancsóval etetem. Még a kikapcsolás és felöntés közti idő sem állandó, és tök jó kávékat húzok vele, Kalmár-féle közepes pörkölésekből.
Szóval lehet ott sem feltétlen kell kimaxolni, ha tudsz élni a klasszikus 80-20-as szabállyal. A nyomásmérőt viszont a mai napig szeretem és nézem, szerintem hasznos. (Kalmár-féle kiegészítő órával) Bár én a "rugós-karos" profilt alkalmazom.OFF, de én már kezdek kicsit ebbe az irányba húzni, így ad nekem élményt a kávézás, hogy nem kell mindig 100+ %-ra törekedni. Szóval ezt is vedd a véleményem mellé

Mindezt Major + R58 kombóról a Robot + Kinu párosra váltva (bár az őrlőváltás hamarabb volt, mint a gépcsere.) Gépvonalon pedig a Gaggia - tuning Gaggia - tuning Silvia vonalat is végigjártam előtte. Nem mondom haszontalannak, mert legalább nem foglalkoztatja a fantáziám, hogy mennyivel lenne más ez a vonal, ha nem próbálom, de számomra sokat meg tudtam volna takarítani, ha hamarabb indulok ebbe az irányba. -
verti1
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Ha ketten kávéztok akkor a Classic Flair nem az igazi szerintem. Mennyiségben erősen korlátos, kettőt húzni pedig nyűg szerintem hosszú távon.
-
LazacX
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Én ezek közül a Robotot választanám, másodiknak a Classicot, mindkettőt nyomásmérővel. Harmadiknak meg (bár nincs a listán az ára miatt) a Flair 58E. De igazából ez utóbbit leginkább, marha kényelmes a használata, gyors, és szabvány 58-as kosarakat lehet használni.
-
JackFeryll
őstag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Ezek közül én használt flair classicot vadásznék, vagy signaturet. Durva őrleményt kér, magas a pogácsa már 12 grammtól is értékelhetőt lehet húzni.
A pro2 szerintem nem deal, nem jobb csak nagyobb a tartály és drágább.A robotból a nyomásmérőset kéne venni ha tényleg kísérletezgetni is szeretnél a kávékkal. Kivéve a nyomatékkulcs kezű szerelő szakiknak. Lehet egy jó tamper sem ártana ami megint plusz pénz.
Jó cucc ez, de majdnem 200 ezer egy jó tamperrel azt meg sokallom.Az 58 ergonómikusabb mindegyiknél, a robothoz képest szerintem nem annyira drága.
Nálam ezek az egyértelmű "kazános" gépek-> mini gaggia, GC rézbojler/arduino,marax, bianca. -
Mano66
senior tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
A Rancilio Silvia-hoz is kell a tuning. Egy GC tunninggal olcsóbb. De most a módi az 1-es és a 2-es választás. De ezekhez is kell még más is a gépen kívül. Pl: jó vízforraló.
-
icm
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Az hogy 2018 vagy classic pro vagy valami nincs különbség. Szokásosan ahogy a hirdetők se képesek leírni rendesen egy termék nevét a címkéről úgy a boltok se
szerintem mindegy melyiket rendeled, amelyik szimpatikusnak tűnik.K4: én személy szerint kevés őrlőt próbáltam, Sage Smart Grinder Pro-val kezdtem (jó áron meg tudtam csípni), NZ lett utána és nemrég óta van a K4. Ha csak azt nézem, hogy baromi jó örleményt kapok a K4-gyel akkor most szerintem a legjobb vétel. Utazósnak vettem a Flair mellé, de vannak olyan napok amikor a GC-hez is letekerek vele egy adagot, a Flairrel ha készítem a kávét mindig ezt használom, élvezem.
-
válasz
cptskorzeny
üzenetére
K4 pár hete van meg, a Graef-et meg kb 1,5 éve nem használom, mióta van Mazzer a háznál

K4 nekem tetszik, első kézi őrlőm, utazós szetthez vettem; ~0 pangó, elég finoman állítható -> ilyen értelemben nehéz összevetni a full belépő, pofozgatós de espresso képes és elektromos és olcsó Graef-fel

Én otthonra egyetlen őrlőnek nem szívesen választanék kézit, mert van hogy 2-3-4 duplát is készítek, ott azért már kényelmetlen, időigényes lenne a tekerés.De ha az a kérdés, hogy ha most egyet választhatnék a kettőből, és melyik lenne az, akkor egyértelműen a K4. Legrosszabb esetben rendszeresítenék mellé egy csavarozót hogy ne kelljen mindig tekergetni, de jóval egyszerűbb vele dolgozni mint a Graef-fel

-
kk831228
addikt
válasz
cptskorzeny
üzenetére
nekem is van egy eladó tuning GC, 2007-es, rézcső, pid, réz vízterítő, ipari felsőszűrő, igeny esetén + naked kar, motta tamper stb. (fragola tuning)
-
iatti
aktív tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
darálónál el kell döntened, tekersz vagy nem. ha nem, akkor mazzer. kiindulásnak jók ezek a graefek is állítólag, de én mindjárt mazzer minivel kezdtem anno/még mindig tarcsiban pihen/ folytattam niche zero-val, most m.majorral nyomom. a tekerőlantokhoz nem tudok hozzászólni
-
icm
tag
válasz
cptskorzeny
üzenetére
XI-ben egy 2018 pro ultimate titanium superfinish
Ja meg K4 is. Én mai tudásommal ezt választanám a listából.
eladó mondjuk egyik sem lesz.
a 16ezres meg nem veszi fel a telefont. Ha meg elírta akkor sok sikert, 140ért vatta újat kapsz és nem kell szívj vele.
95ezres jó lehet, lenyom, bekapcsol. De ha garis akkor se gond, vagy kicseréled vagy segítek kicserélni ha nem annyira megy az ilyesmi. -
hoffman_
nagyúr
válasz
cptskorzeny
üzenetére
XI. kerben is akad egy 2010-es, majd fragola tuningos GC + SuperJolly + 1Zpresso JX.
eladók mondjuk nem lesznek : ) jövő héten friss koffi is jön. -
válasz
cptskorzeny
üzenetére
2013-as tuning GC+Major\jx-pro az van itt is, ii. kerület. Valszeg el is adom a főzőt, de nem rögvest.
Ajánlani a pre 2015-öt ajánlom a jobb minőségű alkatrészek és valamivel kedvezőbb szerelhetőség miatt. De nagyon nagy difi nincs.
-
válasz
cptskorzeny
üzenetére
Ha Székesfehérváron jársz, egy GC-t, Graef CM81-gyel, K4-gyel, Mazzer Majorral kipróbálhatsz
A CM81-et meghirdetni készülök, szóval ha őrlő is érdekel használtan, akkor azt akár viheted is magaddal ha megtetszik 
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Elemlámpa, zseblámpa
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Hazánkat elkerüli a Poco Pad X1
- Formula-1
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Milyen processzort vegyek?
- További aktív témák...
- Mio Star 8750B Automata kávégép 6 hónap Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Smart Band 8, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4055, 100% Akkumulátor
- SK Hynix 32GB DDR4 2666MHz PC4-21300 laptop RAM
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
. Nekem ez vált be mint optimális középút.
caffe35.webnode.hu/kavegepek/ persze evvel se lehet kávéházi mennyiségeket kiszórni pár perc alatt.