Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- czundermák: Shikoku Henro #0: Mégis mi ez?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
용 Bob
üzenetére
Ez az egész inkább a kezdő csoportba való, hogy ne nyomjuk fel a profik vérnyomását. Sztem ott folytassuk.
Kivéve ha épp senkit nem zavar - hisz itt jóval nagyobb a tapasztalatmennyiség. -
Alabástrom
senior tag
válasz
용 Bob
üzenetére
De hát az még 1:2 arány sincs! Menj fel 1:2,5-re, esetleg még hosszabbra. Milyen kosarad van? A 20g őrlemény is elég tekintélyes menyiség, ha túltöltöd a kosarat, akkor szinte garantált a csatornásodás.
Ez az "espresso compass" tök jól össze lett rakva, sokat segíthet, hogy milyen irányba menj.
-
BBpeter
tag
válasz
용 Bob
üzenetére
Nem tudom mennyire aktuális még neked ez a gond, csak most láttam a kommentedet.
Én is bejártam ugyanezt a Marával. Nem kell megijedni.
A hőfokot szerintem legalább tedd az 1-es állásra. 0-t csak egészen sötét pörkölésnél használtam, a többinél mindnél 1/2.
Fél órát adj a gépnek, hogy fel tudjon melegedni rendesen. Hűtő csapolás nem javasolt ezeknél a gépeknél.
Mivel a nyomás kifejezetten lassan épül fel, és még ott van a soft-infusion is, a hagyományos 1:2 30mp alatt receptek ide nem lesznek jók.
Maximum akkor, ha a 30mp-t nem karemeléstől, hanem első csepptől méred. (Amit én a helyedben ennél a gépnél mindig úgy mérnék.)
Mindenképpen próbáld ilyenkor nyújtani a shotokat, akár az arányban, akár a kontakt időben. Lehetséges, hogy 1 perces lefolyással lesz ideális az adott kv. (Első csepptől)
Tesztelgetni kell. Írd majd meg a tapasztalatokat.
-
icm
tag
válasz
용 Bob
üzenetére
Amit nem mondtál még el, hogy készenléti módban volt-e gép. Utána (MKII-esek esetén volt ilyen) nem állt vissza a megfelelő hőmérsékletre. Kikapcsolod a standby-t a használatiban leírtaknak megfelelően, átállítod a hőfok szabályzót I-es állásra és várjuk a beszámolót

Fejhőmérőt majd idővel szerezz be. -
válasz
용 Bob
üzenetére
Az őrlő is új szerzemény?
MIből van ez a kávékeverék aktuálisan?
Én növelném az őrlemény mennyiségét is és a hőfokot is.A fejet persze, hogy melegnek érzed, hisz legalább 92 fokos - az E61-es fejeknél nyilván jobban lehet érezni a közelében, mint pl. a fejbojlereseknél (hisz azoknál a fej be van burkolva).
Egyébként talán érdemes valami klasszik pörivel kezdeni a játszást (pl. Pallyotz webshop felső sor, Impresso klasszikok, Kalmár classic).
-
-
sz.zs.
őstag
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- iPhone topik
- CES 2026: Bluetooth hangszóróvá összetekerhető fejhallgató a TDM-től
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Éjszakai műszak
- Vicces képek
- Autós topik
- További aktív témák...
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 USB-C Dock (ELKELTEK) - CSAK RENDELÉSRE
- iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sima Vs.Windows Logitech Mx keys s plus és hagyományos Mx keys magyar bemutatása. Új videó linkkel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest