Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Villanyórás okosóra számlap
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Victoryus: Thomson 43UC6306 tv
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
#98690560
törölt tag
Ne értsd félre, természetesen nem a pörkölőt hibáztatom. Tuti nem azért vannak ott, ahol, mert rossz a kávéjuk, hanem nálam van a hiba. Csak szeretném tudni, hogy mi az a hiba, amin az utóbbi hónapok CM kávéi teljesen elhasalnak. Eközben egy Awaken, Roastopus, Impresso világos pöri mind-mind jól muzsikál, sőt néha egész kivételes minőséget sikerül húznom.
Azért tettem fel a kérdést mert elég jó tippek szoktak jönni itt, hogy milyen vudu kell az aktuális tételhez (hiába világos, a 90 fok jobban áll neki vagy esetleg egy 1:3 arány, ilyesmik)Ugyanakkor tény, hogy az utóbbi időben sokkal jobban bejönnek specialty pörkölők közepes pörkölésű tételei, ez igaz.
-
PJónás
csendes tag
Rossi rr55 os orlovel van valakinek tapasztalata?Van fent egy egesz szep allapotu a neten.Elgondolkodtam rajata...gaggia baby class melle lenne.
-
vendingo
veterán
Futottam már bele olyan kávéba, aminél alig vártam a zacsi végét. Ami biztos, hogy classic vonalról az első próbák után váltottam közepes/világos pörire. Korábbi gépeimmel nem tudtam jókat készíteni világosabb pörikből, vagy az ízlésem változott az évek során. Jelenleg próbálok úgy vásárolni, hogy ne a csokis classic ízvilág, hanem inkább a gyümölcsös ízek domináljanak.
Én nem halogatnám a vételt a helyedben, simán megéri a teljes árát. Nekem sikerült kifognom egy használtat, de nem mondanám, hogy hatalmasat spóroltam vele. -
icm
tag
válasz
#98690560 #126671 üzenetére
Nem az első alkalom. Mielőtt bármi van, lehet a világos pörik / filter pörik nem jönnek be Neked. Ezen se a CasMo se senki nem tud segíteni. Van ilyen. Nekem pl a sötét pörik, a tényleg fekete széndarabok egykaptafák.
Azt tapasztaltam és nem casmo kapcsán, hanem az épp oldman filter volt, hogy egy bő 1-1.5 hónapos pihentetés baromi jót tett ám a kávénak. Kb az utolsó shotok voltak a legjobbak, amik bőven már a “döglődő” kávé fázisában kellett volna legyenek.
CM-et most dívik nem szeretni, tesztpöri nyafi. Fura, hogy a kávébár bazáron meg több órás sor állt hozzájuk. Nem mintha mérvadó lenne, csak úgy hirtelen eszembejutott. -
vendingo
veterán
válasz
#98690560 #126681 üzenetére
Nemrég vettem CM kávét, amiről visszaolvasva nem voltál túl jó véleménnyel. Ehhez képest 9B-vel az összes kávé, amit készítettem belőle 10/10-es lett.
Kicsit féltem is megvenni, mert az utóbbi időben elég sok negatív komment született casmoval kapcsolatban.
Ha a mostani készletem kifogyott, akkor valszeg áttérek casmora, de legalábbis havi szinten tervezek vásárolni tőlük is. Nekem bejött, bár kalmár ár/érték arányban nekem sokkal jobb. -
#98690560
törölt tag
válasz
WarLock07222 #126678 üzenetére
Lelit Elizabeth gép, 1zPresso-K plus őrlő, kevert víz. Van itthon OneEleven brazil, isteni, van Roastopus Seashell, imádom, Kávé Kalmár etióp, mesebeli. Kibontok egy Casino Moccát és megesz az ideg, hogy ha fejen állva is csináltam akkor sem jó.
-
-
inf3rno
nagyúr
válasz
MPowerPH #126668 üzenetére
Nem igazán értem ezt a receptet, a szódabikarbóna NaHCO3, a keserűsó MgSO4, abból már jön is a vízkő: MgCO3. Felesleges lágy vizet venni, ha utána mesterségesen felkeményíti az ember. Mondjuk gondolom az így elért keménység foka is számít, de mindenesetre kell citromsavaznod bizonyos időközönként, ha ezzel főzöl.
-
Uyuarasy
tag
válasz
Toobee #126650 üzenetére
Sajnos nincs egy nagy atfogo cikk a temaban, gondolom az alubojleres gepek koruli konteok miatt. A korabban linkelt kalkulatorokat neztem en is es a Home-Barista forumposztokkal egeszitettem ki a “hianyzo” reszeket. Unnepek utan otthon atporgetem a konyvjelzoimet aztan elkuldom majd a kapcsolodo irasokat a temaban.
-
rastacsz
tag
válasz
MPowerPH #126672 üzenetére
Ne parázz, a gomba úgyis cserés, akármilyen vízzel használod, mert a krómozás feladja. Vagy leszeded a krómot és marad sárgaréz, bronz, vagy veszel bele rozsdamentest, ami talán profitec cserealkatrész. Annak sosem lesz gondja, hacsak nem konyhasó (NaCl) van a vízben. De talán kerámia is van, valamelyik gyártónak, de az rm egyszerűbb.
Ez a keserű szóda mi amúgy?keserűsó lenne, csak félreírtad?
@RetepNyaraB és @Zen42
Asszem az ős feltételezés az volt, hogy a kioldódásban segítenek az ásványi anyagok, de csak hipotézis volt, viszont ha jól rémlik Samo Smrke be is bizonyította, hogy tiszta H2O bőven elég minden anyag kioldódásához a kávéból, egyedül az ízérzékeléshez szükségesek az ásványi anyagok és emiatt az utólagos ízesítés teljesen megfelelő. Szóval a "kész" kávét simán sózhatod a számodra szimpatikus anyagokkal és arányokkal. Erről szól Lance Hedrick és Scott Rao közös videója, a lotus cseppekkel. -
TDX
tag
-
MPowerPH
félisten
Ennyi?
Anno Lelit support irta nekem, hogy a gepnek a legjobb a deszt viz, amibe literekent raksz 80-100mg NaHCO3 -t, ami ugye bicarbonate soda. Es ezzel osszhangban nem kell vizkoteleniteni, csak a gozbojlerre kell ranezni ~4 ev utan. Na most ugye itt kerul bele keseruszoda is.Nem is a vizko miatt izgulok, bar az is fontos. Sokkal inkabb az E61 fej allapota erdekelne. Heten lattam egy 'szetrohadt' darabot, 2 eves nem tudom milyen gepbol kerult ki.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
hoffman_ #126388 üzenetére
5-6 próbafőzés van benne 2-3 nap alatt, kezdem megérezni a Flair-t. az őrlésen és dózison nagyon sok múlik, de megvolt az első világosabbra hajló is, a paljoc-féle, számomra csoda Rwanda elsőre egész jó lett, holnap egy kis állítással meg is van a reggeli kv. picit sok változóra kell figyelnem manuálisan a GC-hez képest, van mit szokni rajta : )
-
MPowerPH
félisten
Biancaba milyen vizkooldot onthetek?
Most igy olvasva a topikot, es a DM kevert vizzel kapcsolatos problemakat, megfordult a fejemben, hogy talan kellett volna. A vizben nincs kalcium es magnezium sem, ami a vizkovet okozza... Ertelemszeruen, a gyari vizlagyito szuro sincs bent, leven kevert viznek miert kellene?! Az itt javasolt recept szerint, 0.3g szodabikarbona, es 0.9g keserusot keverek be.Szoval kell vizkooldoval karbantartani? ~2 eves a gep. Problema nincs vele... 3 honapot hasznaltam Nordaval, a legelejen.
-
#98690560
törölt tag
Casino Mocca El Eden Peru nem volt valakinél mostanában? Kellene némi iránymutatás.
-
PJónás
csendes tag
Sziasztok.
Uj vagyok itt a forumon.
Daraloval kapcsolatos kerdesem lenne es kivancsi lennek a velemenyetekre.
Vettem egy gaggia baby class t par napja.
Poddal hasznalom, de szeretnek hozza egy őrlőt..
Ki mit ajanlana olyan 80 ezer forintig bezarolag?Jo lenne ha kicsi lenne es nem annyira hangos...ja es eszpresszó kepes.🙂
Eddig amiket neztem hasznaltan es újonnan:
Eureka fred, Sage smart grinder, graef cm800
Ezek közül melyiket vagy valami mas otlet?
Ne adj isten van valakinek elado szamomra?
Valaszokat elore is köszönöm.🙂🙂 -
Zen42
tag
válasz
mézespálinka #126596 üzenetére
Ez az "rpavlis" víz mit hoz vagy visz ízben a magnéziumoshoz képest?
Anno a Maxwell Colonna-Dashwood kísérletek egyik fő következtetése az volt, hogy a magnézium ionoknak fő szerepe van a kivonatolásban. És a keserűsós vagy Mg-citrátos víz nem okoz vízkövet. Akkor mi az előnye az rpavlis-nak a "standard" kevert vízhez képest?
Nekem ízlik amiket a jobb kávézókban kapok és abban vízben is van magnézium.
Ugyanakkor amikor legutóbb cuppingoltam csak a különböző vizek kapcsán, én a nullás vízből készült kávét kifejezetten kellemesnek éreztem. Meg is lepődtem rajta. Csak az nem espresso, így legyintettem egyet.
Akkor most mégis a tiszta víz a nyerő egy csipetnyi bojlervédő nátrium- vagy kálium bikarbonáttal és kész?
Colonna-Dashwood könyve pedig kuka? Valahogy nehezen tudom ezt elképzelni ebben a pillanatban, tekintve, hogy ő mennyit rágta ezt a témát. -
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #126653 üzenetére
Köszi!
-
inf3rno
nagyúr
válasz
RetepNyaraB #126640 üzenetére
Köszi! Találtam videókat! Tömítéseket, alkatrészeket honnan érdemes venni DeLonghi-hoz?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- E-roller topik
- NBA és kosárlabda topic
- Milyen videókártyát?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Milyen egeret válasszak?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mobil flották
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- janacsi: Kasztrendszer?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest